Nieuw in huis! | Pilea’s, poezenspul en persoonlijke touches

Nu ik officieel in mijn eigen huisje woon, ben ik nog steeds langzaamaan spullen bij elkaar aan het sprokkelen. Je ontdekt toch vaak pas als je er woont wat er nog ontbreekt. Vooral wat persoonlijke touches leken mij geen overbodige luxe, maar ook een felgekleurde prullenbak en een knalblauwe vaas moesten wat mij betreft nog in huis komen te staan. Ik laat je graag mijn nieuwste aanwinsten van de afgelopen tijd zien. En ik sluit niet uit dat het hierbij zal blijven. Interieurfanaat in wording hier!

foto op acryblok
foto op acryblok

Foto op plexiglas

Ik begin maar met een echte persoonlijke touch die tegenwoordig op mijn tv-kast staat te pronken. Dit is een acrylblok met een foto van mijn oma en mij. Het is mijn favoriete foto aller tijden. Niet alleen omdat mijn oma me heel dierbaar is, maar ook omdat deze spontane foto me nog altijd blij maakt. Die foto moest en zou ik een speciaal plekje in huis geven. Een tijdje geleden werd ik toevallig benaderd door BesteCanvas.nl of ik iets wilde uitzoeken. Nou en of! Ik liet van deze mooie foto van ons samen twee acrylblokken maken, oftewel een foto op plexiglas. De grote variant is voor mijn oma; de kleine is voor in mijn eigen huisje.

foto op acryblok
foto op acryblok

Ik ben overigens erg te spreken over de kwaliteit van de foto’s op plexiglas. Het ziet er heel luxe uit, maar oogt ook net wat stoerder dan een foto in een lijstje. Zelf vind ik het ook heel leuk dat je de foto kunt neerzetten. Net wat anders dan anders! Ook mijn oma is dolblij met haar exemplaar. Een leuk en persoonlijk cadeau om te geven en te krijgen!

gele en blauwe prullenbak

Blauwe en gele prullenbak

Dat ik een aantal favoriete kleuren in mijn woonkamer en keuken heb, is je vast wel opgevallen. Ik ben vooral gek op okergeel, lichtblauw en oudroze. Ja, ik ben dus zo’n miep die zelfs haar prullenbakken in die kleuren wil hebben. Ik heb me dan ook suf gegoogeld om pedaalemmers te vinden die helemaal bij mijn kleurenpalet zouden passen. Uiteindelijk is mijn missie geslaagd. De blauwe pedaalemmer is van het merk EKO en kocht ik bij bol.com. Een tijdje terug ontdekte ik dat een tweede prullenbak voor plastic ook wel heel handig is. Dat moest een okergele worden, die ik uiteindelijk bij Made.com wist te vinden.

roze keukenweegschaal

Roze keukenweegschaal

Net als afval scheiden wordt ook ingrediënten afwegen voor mij een stuk leuker als ik het op een felgekleurd item kan doen. Deze roze keukenweegschaal met polka dots tikte ik voor een prikkie op de kop in de Lidl-webshop. Ik heb hem standaard op mijn aanrecht staan. Niet alleen omdat dat lekker makkelijk is, maar ook omdat ik hem daar leuk genoeg voor vind. Ik moet wel zeggen dat de weegschaal soms wat te wensen overlaat (het gewicht verspringt nogal eens). Als het echt heel nauw steekt, gebruik ik liever mijn retro weegschaal,die je in mijn artikel over mijn keuken kunt zien.

curver roze kattenbak

Een roze kattenbak voor Mevrouw Pippa

Zie maar eens een leuke kattenbak te vinden die jij én de kat leuk vinden. Op Pinterest kwam ik allerlei houten timmerwerken en netjes weggewerkte kattenbakken in trappenkasten tegen. Maar 1) ik heb geen trap en dus geen trappenkast, en 2) ik vraag me toch af of katten dat nog steeds aanzien voor een kattenbak en weten dat ze eerst twee deurtjes door moeten voordat ze hun behoefte kunnen doen. Maar toen vond ik deze roze kattenbak van Curver. Goedkoop was hij niet, maar dan heb je ook wat. Pippa blij, ik blij! Het voordeel is trouwens dat deze kattenbak een soort “afstapje” heeft, waardoor er veel minder grit naast de kattenbak belandt. Dat scheelt weer wat zuigbeurten.

roze voerbak voor kat

Vrolijke voerbakjes

Nog meer Pippa-aanwinsten die hun plek in mijn huis hebben gevonden zijn Pippa’s nieuwe voer- en drinkbakjes. Helemaal nieuw zijn ze niet, want de roze voerbak van het merk Babette heb ik al bijna een jaar geleden tweedehands gescoord. En het drinkbakje van Lief kreeg ik bij de aankoop van mijn huis cadeau van mijn moeder. Wel zijn de bakjes nu sinds een paar weken officieel in gebruik. En, zoals je hierboven ziet, wordt er dankbaar gebruik van gemaakt door mijn pluizenbol. Gelukkig houdt ze net zo van roze als ik. Of zou het eten dat in de bakjes zit de doorslag geven?

blauwe vaas van ikea

Blauwe vaas van Ikea

Soms loop je spontaan tegen woondecoratie aan waar je direct weg van bent. Deze blauwe vaas was daar voor mij een goed voorbeeld van. Ik liep eigenlijk bij Ikea rond om kantoormeubels te kopen, maar kon deze vaas voor een tientje ook niet laten staan. De vaas staat er alleen tot nu toe wat eenzaam bij zonder inhoud. Misschien moet ik mezelf eens een mooie bos bloemen cadeau doen om er wat feestelijkers van te maken.

pilea plant

Mr. Pilea

Over planten en bloemen gesproken, in dit lijstje mag natuurlijk ook Mr. Pilea niet ontbreken. Mijn allereerste echte plant, die na anderhalve week nog hartstikke levend is (even afkloppen!). En ik moet zeggen: dit plantje smaakt zeker naar meer. Ik heb naar aanleiding van mijn artikel heel wat goede tips gekregen voor andere planten die ik misschien wel levend moet kunnen houden. Op Christiana’s blog kwam ik bijvoorbeeld de mooie monstera tegen. De zoektocht naar een eigen monstera heb ik dan ook officieel voor geopend verklaard.

Wat was jouw laatste aankoop voor je huis?

Volg:
Deel:

29 Reacties

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 18:58

   Ha, wat leuk om te horen! Dankjewel!

 1. 24 juni 2019 / 07:06

  Die kattenbak is volgens mij ideaal! Wij hebben er ook wel eens naar gekeken, maar vonden hem toen nog wat prijzig. Zit er wel aan te denken om hem misschien te kopen voor in ons nieuwe huis straks. :) Die prullenbakken zijn ook tof zeg. Ik vind prullenbakken vaak zo lelijk… Maar deze zien er echt wel mooi uit!
  Sandra blogde over…Mijn ontdekkingen van de afgelopen tijd #1

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:04

   Die kattenbak is echt wel een aanrader. Je kunt hem ook heel makkelijk schoonmaken, omdat de bak een soort lade is. Hij is wat prijzig, maar ik ben blij dat ik hem toch heb gekocht :)

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:05

   Haha, ik was ook verbaasd dat er überhaupt mooie prullenbakken bestaan. Ben er helemaal blij mee dat ik ze toch heb kunnen vinden :)

 2. Janne
  24 juni 2019 / 08:12

  Ik heb sinds een week of vier een monstera, maar ik vind hem een stuk minder makkelijk dan de vetplanten die ik al had. Hij heeft met dit weer echt heel erg veel water nodig en hij wordt echt gigantisch groot in korte tijd. Ik weet gewoon niet waar ik hem moet laten, en dat nu al… Maar het is wel een mooie plant. Hij heeft ‘s ochtends heel mooi waterdruppels aan de bladeren hangen, als parels. En ieder nieuw blad ontrolt zich langzaam maar zeker.

  Het voelt haast alsof ik over hem aan het roddelen ben hierboven…! Misschien komt dat doordat hij zo duidelijk leeft, terwijl mijn andere planten niet zichtbaar groeien en water opnemen (veel geleidelijker).

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:07

   Goed om te weten dat de monstera ook nadelen heeft. Een enorme plant is voor mij niet echt ideaal, dus misschien moet ik dan toch een ander type plant overwegen. Maar mooi is hij zeker!
   Ik moest wel lachen om het feit dat de plant echt een eigen leven lijkt te leiden. Je zou hem bijna een naam geven ;)

 3. 24 juni 2019 / 08:18

  Haha, gefeliciteerd met het eerste overleven van je plant! :-) Dat hij nog maar lang mee mag gaan!

  Wat heb je leuke, kleurige items, zeg. Ik vind de pedaalemmers mooi (nooit gedacht dat ik daar een mening over zou hebben). De combinatie is echt een mooie en handige blikvanger. ;-)

  Een weegschaal die niet nauwkeurig weegt, daar zou ik niet tegen kunnen. ;-) Tip: Ik kocht eens bij bol.com een felblauwe voor onder de € 15,-. Misschien leuk voor als deze het echt zou begeven?
  Josephine blogde over…Zien: Koningin Victoria in Kensington Palace in Londen (deel I)

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:10

   Toevallig kwam ik vanochtend zelfs “baby’s” tegen van mijn pilea, dus blijkbaar gaat er echt iets goed ;) Ik was er zelf ook verbaasd over.
   Leuk om te horen dat je enthousiast bent over mijn pedaalemmers! Het was nogal een speurtocht naar pedaalemmers die ik wél mooi vond, maar met deze exemplaren ben ik helemaal blij. Jouw weegschaal klinkt ook als een aanrader trouwens. Ik ga binnenkort maar eens kijken op bol.com.

 4. 24 juni 2019 / 08:47

  Heerlijke items. Ik kan me voorstellen dat die foto met je oma je heel dierbaar is. Hij is schitterend. En natuurlijk moet je jezelf een bos bloemen cadeau doen, dat is altijd goed.
  Mijn laatste aankoop voor mijn huis kan ik me eigenlijk niet eens herinneren. Wat het laatste mijn huis binnen is gekomen, waren de vrolijke spullen van jouw winactie. Heel fijn, dankjewel!
  Naomi blogde over…“Ben je gek?”

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:24

   Ah wat leuk dat mijn pakketje goed is aangekomen! Graag gedaan en veel plezier ermee! :)

 5. 24 juni 2019 / 11:15

  Goh haha, ik ben ook precies zo; dat ik zelfs de prullenbak in een matchende kleur wil hebben. Nu hebben wij natuurlijk net een nieuwe keuken en hebben we gekozen voor de prullenbakjes in een lade, maar ik sla dan ook door met peper-en- zout stellen die passen bij het servies enz. Schaam je dus vooral niet;-) Erg mooi, een foto op plexiglas. Ik geloof niet dat ik zoiets eerder heb gezien. Wij hebben ook veel foto’s in huis, ik word daar echt heel gelukkig van .
  bychristiana blogde over…My style | With a hint of red

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:26

   Haha, ik ben blij dat jij het zoeken naar specifieke interieuritems herkent. Heerlijk kan dat zijn, toch?! Ik heb echt een ware passie in bezig zijn met interieur gevonden. Ideaal trouwens dat jullie de prullenbakjes in een lade hebben opgeborgen. Nu heb ik daar geen ruimte voor in mijn kastjes, maar gelukkig zijn deze felgekleurde prullenbakken een stuk toonbaarder dan de meeste saaie zwarte en plastic exemplaren ;)

 6. 24 juni 2019 / 11:28

  Wat een toffe prullenbakken. Wij hebben zelf en saai grijs exemplaar, maar hij is wel heel praktisch want hij heeft 3 bakken naast elkaar. Mijn laatste aankoop voor in huis waren van die rekjes van de ikea die je in je keukenkastjes kan zetten zodat je een extra verdieping in de je kast hebt, heel handig :)
  Anouk blogde over…Wat ik las & zag over duurzaamheid | Juni 2019

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:27

   Een prullenbak met drie bakken klinkt ook wel heel handig. Ik heb nu dus maar twee losse prullenbakken staan om afval te scheiden (en houd papier daarnaast apart). De rekjes voor de keukenkastjes klinken ideaal trouwens.

 7. 24 juni 2019 / 15:27

  Wauw wat een leuke dingen heb je gescoord! Hoe verliep jouw bestelling bij Made.com? Ik hoor er altijd wisselende verhalen over omdat de levertijd enz. zo lang duurt. En die pilea is echt heel cute! Na een tijdje gaan er ook kleine baby’tjes groeien die je dan weer kan stekken. Zo kan je een heel leger van pannenkoekenplantjes maken haha. Maak je anderen ook weer heel blij mee!
  Mijn laatste aankoop was een super tof kastje die ik op Marktplaats vond, voor maar €10,-!
  Claire blogde over…Vegetarische zoete aardappel salade met feta en tahini dressing

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:43

   Geloof het of niet, maar mijn pilea heeft blijkbaar vandaag al baby’s gekregen. Echt bizar! En dat terwijl Pippa er net een blad af had gebeten, haha. Ik voelde me helemaal een goede plantenmoeder, voor het eerst in mijn leven :P
   Jouw kastje klinkt ook heel tof trouwens. Ik ben héél benieuwd.

   Mijn ervaringen met Made.com zijn tot nu toe positief. De levertijd staat eigenlijk altijd wel goed aangegeven bij producten. Spullen met een levertijd van meer dan 4 weken koop ik gewoon niet (daar ben ik te ongeduldig voor, haha). Maar op spullen die ik heb besteld (deze pedaalemmer en een mini-variant ervan), heb ik tot nu toe niet langer dan een week hoeven wachten, precies zoals bij het product stond :) Dus als je goed naar de levertijd bij de producten kijkt, vind ik het zeker wel een fijne webshop.

 8. Carolien
  24 juni 2019 / 19:04

  Monstera’s zijn awesome! En best makkelijk. Ik vermoord al mijn planten. Mijn monstera tot nu toe niet. Ik kan hem ook rustig een paar weken vergeten qua water. Heb hem niet echt fel in het licht staan. Heb hem vrij cheap bij een tuincentrum gekocht.

  • Romy
   Auteur
   24 juni 2019 / 19:44

   Oh dat klinkt goed! Ik hoorde net van iemand dat de monstera wel heel groot kan worden, dus dat weerhoudt me er een beetje van. Maar ik vind het wel een onwijs mooie plant en de makkelijke verzorging klinkt ook helemaal perfect :)

 9. J
  25 juni 2019 / 08:21

  Heerlijk hè om een beetje aan te rommelen in je huisje met spulletjes en het steeds meer eigen te maken. Ik geniet daar na 8 jaar nog steeds van. Die pilea is leuk! Die gaat ook op mijn wishlist. En wat mooi die foto met je oma! Kan me voorstellen dat die je inderdaad erg dierbaar is.

  • Romy
   Auteur
   28 juni 2019 / 08:22

   Inderdaad! Er is niets heerlijker dan lekker een beetje aanrommelen in huis en er echt je eigen plekje van maken. Leuk dat een pilea ook op jouw lijstje gaat! Het is zeker een aanrader en voordat je het weet komen er meer kleine pilea’s bij :)

 10. 25 juni 2019 / 13:11

  Handig ja, een bak voor plastic! Staat leuk zo. En alles is inderdaad weer lekker kleurrijk! Ik heb gisteren mijn laatste huishoudelijke aankoop gedaan, of nouja… voor buiten. Een zwembad bij de Action voor 6 euro (het is toch eigenlijk om je te schamen, zo’n prijs!) en een laken bij de Zeeman, omdat ik het dekbed deze week te warm vind :)
  Yvonne blogde over…Hittegolf! 20 dingen die wél leuk zijn aan die hoge temperaturen

  • Romy
   Auteur
   28 juni 2019 / 08:27

   Dat zijn de betere aankopen voor het warme weer ;) Inderdaad wel echt een koopje, dat zwembad! Maar zeker niet verkeerd als het morgen weer flink warm wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge