Shoplog | Nieuwe Action-papierblokken en stickers (+ kaart!)

Mijn nieuwe huis bevindt zich op loopafstand van een filiaal van Action. Nee hoor, ik heb mijn huis er niet op uitgezocht. Maar een fijne bijkomstigheid is het zeker wel. Een gevaarlijke bijkomstigheid, dat ook. Want een filiaal van Action met lege handen verlaten blijft een bijzonder lastige missie. Afgelopen week bleven er dan ook een aantal nieuwe Action-papierblokken en mooie stickervellen in mijn mandje “plakken”. Leuk voor kaarten maken en bullet journaling! Ik laat ze je graag uitgebreid zijn. Ook show ik meteen de kaart die ik met een van de papierblokken heb gemaakt.

action papierpakket

Nieuwe Action-papierblokken

Al eerder heeft Action verschillende soorten papierblokken van het merk DecoTime uitgebracht (zie bijvoorbeeld dit artikel op mijn blog). Dit keer vond ik vier gloednieuwe blokken in het schap. Ik kon het niet laten om ze alle vier mee naar huis te nemen, want leuk zijn ze zeker. In elk van de blokken zitten 8 vellen patroonpapier, 2 vellen vellum, 8 vellen die-cuts en 1 stickervel. Genoeg om heel wat kaarten mee te maken of om aardig wat spreads voor je bullet journal mee te versieren.

action papierpakket
action papierpakket
action papierpakket
action papierpakket
action papierpakket

Action-papierblok #1

Het eerste blok heeft vooral een dierenthema. De schattige hondjes zijn bijna niet te missen (vooral het hondje met de intellectuele bril heeft mijn hart een beetje gestolen!), maar ook voor kattenliefhebbers zijn in dit papierblok leuke stickers en plaatjes te vinden. Alles is gecombineerd met mooie roze en andere pastelkleurige tinten. Daarbij vind je in dit papierblok ook veel andere leuke plaatjes om bijvoorbeeld op een kaart te verwerken. Denk aan een vogelhuisje, mooie bloemen en hartjes – veel ook in Valentijnsthema (alvast voor volgend jaar?).

action papierblok
action papierblok met stickers
action die-cuts voor kaarten maken

Action-papierblok #2

Het tweede Action papierblok is mijn grote favoriet. Met schattige dieren als uiltjes en vossen sla je de plank bij mij nu eenmaal niet snel mis. Dat in combinatie met elementen als een tipi, pijlen en mooie bloemen zorgt ervoor dat ik niet kan wachten om een paar lieve en mooie kaarten met dit papierblok te maken. Ook voor in mijn bullet journal vind ik de leuke die-cuts geweldig, bijvoorbeeld voor een paar zomerse pagina’s.

action luxe paper block
action luxe paper block
action luxe paper block
action luxe paper block
action luxe paper block

Action-papierblok #3

Voor wie behoefte heeft aan een wat meer stoere (en mannelijke?) kaart is dit derde papierblok van Action ideaal. De kleuren zijn wat donkerder en meer neutraal dan bij de andere papierblokken. Tegelijkertijd vind je in dit papierblok ook leuke plaatjes voor allerlei gelegenheden. Teksten, plaatjes van woondecoratie, enveloppen, verhuisdozen en ook stoere sterren sieren dit mooie papierblok. Ik ga het zeker vaker gebruiken als ik een kaart nodig heb voor een mannelijke jarige die roze en pasteltinten iets minder kan waarderen dan ik.

action luxe paper block
action papier en die-cuts
action papier en die-cuts

Action-papierblok #4

Het vierde Action-papierblok is de meest fleurige en kleurrijke van het stel. In dit papierblok vind je heel wat zomerse die-cuts en stickers in alle kleuren van de regenboog. Er zijn ook veel foto-elementen in verwerkt, zoals de skinny jeans met roze stiletto’s en de verzameling citroenen die je op de plaatjes hierboven ziet. Normaal gebruik ik dat soort plaatjes niet zo vaak, maar voor deze kleurrijke plaatjes maak ik met alle liefde een uitzondering.

mannenkaart papier van action

Kaart gemaakt met de papierblokken

Ik kon het niet laten om deze week na weken niet te hebben geknutseld voor het eerst mijn nieuwe hobbykamer (die nog niet helemaal af is) in te duiken. Ik maakte deze mannelijke kaart, waarop ik vooral veel heb gewerkt met het papier en de die-cuts uit het derde papierblok. Het kaarten maken smaakte absoluut weer naar meer.

action embossed stickers
action embossed stickers
action embossed stickers
action embossed stickers

Action embossed stickers

Mocht je nu denken dat de inhoud van mijn mandje beperkt bleef tot alleen de papierpakketten, dan heb je het mis. Naast een aantal niet noemenswaardige spullen (denk aan vuilniszakken en voorraaddoosjes) konden ook deze mooie stickers niet aan mijn aandacht ontglippen. Ik gebruik deze vellen met Embossed Stickers (oftewel stickers met een subtiel reliëf) regelmatig in mijn bullet journal. Je kunt er iedere pagina wel mee opfleuren. Precies het soort stickers waar ik graag mee werk in mijn bullet journal!

Zo, ik kan weer even vooruit met mijn nieuwe materialen. Eerst maar eens mijn Ikea-bouwpakketten voor de hobbykamer in elkaar zetten (ook lekker creatief!), zodat ik binnenkort van deze nieuwe aanwinsten iets moois kan gaan maken in mijn kersverse hobbykamer. Ik kan niet wachten!

Wat was jouw laatste Action-aanwinst?

Pinterest Action papierblokken
Volg:
Deel:

22 Reacties

 1. 18 mei 2019 / 06:27

  Voor zulk soort knutselspullen is Action ideaal. Ik probeer de laatste tijd groener te leven en te consuminderen. De Action is dan een van de eerste plaatsen die ik ga vermijden. Ik kwam er ook altijd met tassen vol vandaan, maar meer dan de helft heb je niet echt nodig. Die papierblokken die ze er hebben zijn wel altijd prachtig!
  Tineke blogde over…Win een high tea voor twee

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 13:36

   Action is inderdaad een winkel waar je vaak met dingen vandaan komt die je niet per se nodig hebt. Ik kijk er zelf eigenlijk vooral voor knutselspullen en schoonmaakspullen en probeer wel bewust alleen te shoppen wat ik echt gebruik. Het is inderdaad zonde als je elke keer met allerlei hebbedingetjes thuis komt die je vervolgens niet nodig hebt. Maar deze papierblokken gaan zeker goed gebruikt worden – ik vind ze te leuk om in de kast te laten liggen ;)

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 13:37

   Dankjewel! Jammer dat jouw filiaal van Action niet zo handig gelegen is. Alhoewel dat op zich misschien wel een goede manier van zelfbescherming is (in ieder geval als ik in jouw schoenen zou staan, haha).

 2. CreaCat
  18 mei 2019 / 08:04

  Haii Romy, ik ga binnenkort ook beginnen met schrappen en kaarten maken. Ik ga binnenkort naar de Action, dus check ik regelmatig je blog. Ik wil ook een Bullet Journaal gaan kopen, waar kan je die het best kopen?

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 13:38

   Wat onwijs leuk dat je ook gaat kaarten maken en scrapbooken. Beide erg leuke hobby’s, waar je ongetwijfeld heel veel plezier aan zult beleven!
   Ik heb mijn bullet journal van Post & Papier. Daar hebben ze hele leuke journals liggen in verschillende soorten, kleuren en maten. Je zou daar eens een kijkje kunnen nemen :) Bij Action hebben ze ook weleens leuke bullet journals trouwens, maar dat is een beetje afhankelijk van eventuele assortimentswisselingen.

 3. 18 mei 2019 / 08:38

  Oeh wat een leuke, nieuwe blokken! Ik vind vooral die stoerdere variant ontzettend leuk :)

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 13:39

   Dankjewel! Dat wat stoerdere blok is zeker leuk. Ideaal voor als je een keer iets niet al te vrouwelijks of zoetsappigs wilt maken :)

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 13:39

   Ook voor dat soort spullen is Action natuurlijk ideaal ;)

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 13:40

   Haha, de blokken zijn ook wel verleidelijk hè?! Ik had ze op Instagram voorbij zien komen en kon het niet laten meteen een dag later naar Action te rennen, haha.

 4. 18 mei 2019 / 10:38

  Dan woon je wel op een gevaarlijke plek ja;). Mooie blokken én een prachtige kaart. Mijn laatste aankoop bij de Action was volgens mij ook iets creatiefs. Daar kwam ik vast niet voor, maar ja, als je er dan toch bent…
  Naomi blogde over…Ik ben ‘de zwakste schakel’

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 17:01

   Haha, dat is vast ook de verkoopstrategie van Action: ervoor zorgen dat mensen pas in de winkel ontdekken wat voor spullen ze eigenlijk nodig hebben. Ik heb dat ook altijd wel als ik op de knutselafdeling van Action rondloop ;)

 5. CreaCat
  18 mei 2019 / 13:52

  Klopt het dat ze sommige dingen niet op de site hebben staan?

  • Romy
   Auteur
   18 mei 2019 / 17:03

   Klopt inderdaad! Action heeft maar weinig spullen op de site staan, ook omdat het assortiment zo snel verandert. Je kunt vaak het beste gewoon in de winkel kijken wat daar nog ligt :)

 6. 18 mei 2019 / 20:44

  Ik moest zo lachen toen ik het begin van je blogartikel las. Heel herkenbaar. Toen wij verhuisden kwam ik er al snel achter dat we op loopafstand van de bibliotheek wonen. Ook dat is in mijn geval gevaarlijk. Lenen bij deze bibliotheek is gratis, maar het is vooral gevaarlijk voor mijn stapel met ongelezen boeken. Achja, ik ben er maar een gelukkige boekenwurm door haha!

  Die papierblok met dieren is zo schattig! Ik maak geen kaarten en gebruik amper stickers, maar ik zou hem zo gaan halen. Trouwens, door je artikel weet ik ook weer wat het betekent als er op een stickerpakje staat dat de stickers ’embossed’ zijn. Ik heb een zwak voor schattige stickervellen, maar ik gebruik ze heel weinig omdat ik graag zelf teken. Maar ik gebruik wel stickers op mijn laptop mee op te fleuren. Als ik de stickers die ik nu heb hangen beu ben, dan spring ik wel eens de Action binnen om nieuwe te halen. Ik wil ook (maar dat is nog niet voor direct) een paar bakjes en opbergsystemen halen om mijn rek met tekenmateriaal iets beter te sorteren en op te ruimen. Ik weet dat je daar in de Action altijd wel iets voor vindt. En meeste dingen heb je nog in een tof kleurtje of een leuk design. Dus daar kijk ik zeker naar uit, om mijn tekenrek wat op te fleuren en op te ruimen!
  Nikita blogde over…Ik ben dat lachende meisje

  • Romy
   Auteur
   20 mei 2019 / 08:56

   Haha, heerlijk toch dat je zo dicht bij een bibliotheek woont! Zolang jij maar blij wordt van de stapels boeken :)
   Voor opbergmaterialen is Action inderdaad ook ideaal. Ik heb er laatst ook wat sorteerbakjes gekocht voor mijn hobbykamer, waaronder een paar bakjes in vrolijk roze en blauw. Helemaal leuk! Extra leuk trouwens dat jij in sommige gevallen geen stickers nodig hebt omdat je zelf al tekent. Dat is natuurlijk nóg leuker en persoonlijker!

 7. Odetta
  20 mei 2019 / 13:01

  Zij hebben altijd hele lelijke spullen bij de Action, hahaha, NIET dus!

  • Romy
   Auteur
   22 mei 2019 / 07:59

   Haha, was het maar zo! ;) Dat had ons allebei vast wat geld gescheeld ;)

  • Romy
   Auteur
   24 mei 2019 / 08:07

   Haha, slim! Action is niet de meest ongevaarlijke winkel voor je portemonnee inderdaad ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge