action15

Shoplog | Nieuwe Action-papierblokken en stickers (+ kaart!)

 • 18 mei 2019
 • 23 Reacties
Categorieën: DIY

Mijn nieuwe huis bevindt zich op loopafstand van een filiaal van Action. Nee hoor, ik heb mijn huis er niet op uitgezocht. Maar een fijne bijkomstigheid is het zeker wel. Een gevaarlijke bijkomstigheid, dat ook. Want een filiaal van Action met lege handen verlaten blijft een bijzonder lastige missie. Afgelopen week bleven er dan ook een aantal nieuwe Action-papierblokken en mooie stickervellen in mijn mandje “plakken”. Leuk voor kaarten maken en bullet journaling! Ik laat ze je graag uitgebreid zijn. Ook show ik meteen de kaart die ik met een van de papierblokken heb gemaakt.

action15

Nieuwe Action-papierblokken

Al eerder heeft Action verschillende soorten papierblokken van het merk DecoTime uitgebracht (zie bijvoorbeeld dit artikel op mijn blog). Dit keer vond ik vier gloednieuwe blokken in het schap. Ik kon het niet laten om ze alle vier mee naar huis te nemen, want leuk zijn ze zeker. In elk van de blokken zitten 8 vellen patroonpapier, 2 vellen vellum, 8 vellen die-cuts en 1 stickervel. Genoeg om heel wat kaarten mee te maken of om aardig wat spreads voor je bullet journal mee te versieren.

action papierpakket
action papierpakket
action papierpakket
action papierpakket
action papierpakket

Action-papierblok #1

Het eerste blok heeft vooral een dierenthema. De schattige hondjes zijn bijna niet te missen (vooral het hondje met de intellectuele bril heeft mijn hart een beetje gestolen!), maar ook voor kattenliefhebbers zijn in dit papierblok leuke stickers en plaatjes te vinden. Alles is gecombineerd met mooie roze en andere pastelkleurige tinten. Daarbij vind je in dit papierblok ook veel andere leuke plaatjes om bijvoorbeeld op een kaart te verwerken. Denk aan een vogelhuisje, mooie bloemen en hartjes – veel ook in Valentijnsthema (alvast voor volgend jaar?).

action papierblok
action papierblok met stickers
action die-cuts voor kaarten maken

Action-papierblok #2

Het tweede Action papierblok is mijn grote favoriet. Met schattige dieren als uiltjes en vossen sla je de plank bij mij nu eenmaal niet snel mis. Dat in combinatie met elementen als een tipi, pijlen en mooie bloemen zorgt ervoor dat ik niet kan wachten om een paar lieve en mooie kaarten met dit papierblok te maken. Ook voor in mijn bullet journal vind ik de leuke die-cuts geweldig, bijvoorbeeld voor een paar zomerse pagina’s.

action luxe paper block
action luxe paper block
action luxe paper block
action luxe paper block
action5

Action-papierblok #3

Voor wie behoefte heeft aan een wat meer stoere (en mannelijke?) kaart is dit derde papierblok van Action ideaal. De kleuren zijn wat donkerder en meer neutraal dan bij de andere papierblokken. Tegelijkertijd vind je in dit papierblok ook leuke plaatjes voor allerlei gelegenheden. Teksten, plaatjes van woondecoratie, enveloppen, verhuisdozen en ook stoere sterren sieren dit mooie papierblok. Ik ga het zeker vaker gebruiken als ik een kaart nodig heb voor een mannelijke jarige die roze en pasteltinten iets minder kan waarderen dan ik.

action4
action3
action2

Action-papierblok #4

Het vierde Action-papierblok is de meest fleurige en kleurrijke van het stel. In dit papierblok vind je heel wat zomerse die-cuts en stickers in alle kleuren van de regenboog. Er zijn ook veel foto-elementen in verwerkt, zoals de skinny jeans met roze stiletto’s en de verzameling citroenen die je op de plaatjes hierboven ziet. Normaal gebruik ik dat soort plaatjes niet zo vaak, maar voor deze kleurrijke plaatjes maak ik met alle liefde een uitzondering.

action1

Kaart gemaakt met de papierblokken

Ik kon het niet laten om deze week na weken niet te hebben geknutseld voor het eerst mijn nieuwe hobbykamer (die nog niet helemaal af is) in te duiken. Ik maakte deze mannelijke kaart, waarop ik vooral veel heb gewerkt met het papier en de die-cuts uit het derde papierblok. Het kaarten maken smaakte absoluut weer naar meer.

action21
action19
action22
action20

Action embossed stickers

Mocht je nu denken dat de inhoud van mijn mandje beperkt bleef tot alleen de papierpakketten, dan heb je het mis. Naast een aantal niet noemenswaardige spullen (denk aan vuilniszakken en voorraaddoosjes) konden ook deze mooie stickers niet aan mijn aandacht ontglippen. Ik gebruik deze vellen met Embossed Stickers (oftewel stickers met een subtiel reliëf) regelmatig in mijn bullet journal. Je kunt er iedere pagina wel mee opfleuren. Precies het soort stickers waar ik graag mee werk in mijn bullet journal!

Zo, ik kan weer even vooruit met mijn nieuwe materialen. Eerst maar eens mijn Ikea-bouwpakketten voor de hobbykamer in elkaar zetten (ook lekker creatief!), zodat ik binnenkort van deze nieuwe aanwinsten iets moois kan gaan maken in mijn kersverse hobbykamer. Ik kan niet wachten!

Wat was jouw laatste Action-aanwinst?

Pinterest Action papierblokken 300x450 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 18 mei 2019 op 6:27 am - Beantwoord

  Voor zulk soort knutselspullen is Action ideaal. Ik probeer de laatste tijd groener te leven en te consuminderen. De Action is dan een van de eerste plaatsen die ik ga vermijden. Ik kwam er ook altijd met tassen vol vandaan, maar meer dan de helft heb je niet echt nodig. Die papierblokken die ze er hebben zijn wel altijd prachtig!

  • Romy 18 mei 2019 op 1:36 pm - Beantwoord

   Action is inderdaad een winkel waar je vaak met dingen vandaan komt die je niet per se nodig hebt. Ik kijk er zelf eigenlijk vooral voor knutselspullen en schoonmaakspullen en probeer wel bewust alleen te shoppen wat ik echt gebruik. Het is inderdaad zonde als je elke keer met allerlei hebbedingetjes thuis komt die je vervolgens niet nodig hebt. Maar deze papierblokken gaan zeker goed gebruikt worden – ik vind ze te leuk om in de kast te laten liggen 😉

 2. Darina 18 mei 2019 op 7:04 am - Beantwoord

  Prachtige kaart heb je gemaakt! Ik kom bijna nooit bij de Action. Het filiaal hier zit een beetje achteraf.

  • Romy 18 mei 2019 op 1:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Jammer dat jouw filiaal van Action niet zo handig gelegen is. Alhoewel dat op zich misschien wel een goede manier van zelfbescherming is (in ieder geval als ik in jouw schoenen zou staan, haha).

 3. CreaCat 18 mei 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  Haii Romy, ik ga binnenkort ook beginnen met schrappen en kaarten maken. Ik ga binnenkort naar de Action, dus check ik regelmatig je blog. Ik wil ook een Bullet Journaal gaan kopen, waar kan je die het best kopen?

  • Romy 18 mei 2019 op 1:38 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk dat je ook gaat kaarten maken en scrapbooken. Beide erg leuke hobby’s, waar je ongetwijfeld heel veel plezier aan zult beleven!
   Ik heb mijn bullet journal van Post & Papier. Daar hebben ze hele leuke journals liggen in verschillende soorten, kleuren en maten. Je zou daar eens een kijkje kunnen nemen 🙂 Bij Action hebben ze ook weleens leuke bullet journals trouwens, maar dat is een beetje afhankelijk van eventuele assortimentswisselingen.

 4. Ilona Wielinga 18 mei 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  Oeh wat een leuke, nieuwe blokken! Ik vind vooral die stoerdere variant ontzettend leuk 🙂

  • Romy 18 mei 2019 op 1:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat wat stoerdere blok is zeker leuk. Ideaal voor als je een keer iets niet al te vrouwelijks of zoetsappigs wilt maken 🙂

 5. Anouk 18 mei 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat leuk zijn deze blokken! Het laatste wat ik heb gekocht was iets minder spannend, dat waren tandenborstels

  • Romy 18 mei 2019 op 1:39 pm - Beantwoord

   Ook voor dat soort spullen is Action natuurlijk ideaal 😉

 6. Els 18 mei 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Oh nee, weer zoveel leuke nieuwe knutselspullen bij de Action… hou me tegen ;-). Ik heb echt al een aantal van die leuke papierblokken in huis.

  • Romy 18 mei 2019 op 1:40 pm - Beantwoord

   Haha, de blokken zijn ook wel verleidelijk hè?! Ik had ze op Instagram voorbij zien komen en kon het niet laten meteen een dag later naar Action te rennen, haha.

 7. Naomi 18 mei 2019 op 10:38 am - Beantwoord

  Dan woon je wel op een gevaarlijke plek ja;). Mooie blokken én een prachtige kaart. Mijn laatste aankoop bij de Action was volgens mij ook iets creatiefs. Daar kwam ik vast niet voor, maar ja, als je er dan toch bent…

  • Romy 18 mei 2019 op 5:01 pm - Beantwoord

   Haha, dat is vast ook de verkoopstrategie van Action: ervoor zorgen dat mensen pas in de winkel ontdekken wat voor spullen ze eigenlijk nodig hebben. Ik heb dat ook altijd wel als ik op de knutselafdeling van Action rondloop 😉

   • Raishy 17 maart 2022 op 9:48 pm - Beantwoord

    Zijn dit blokken die ieder jaar weer terug komen bij de action? Ik vind ze zo prachtig en ben als een gek wezen zoeken naar deze specifieke blokken, maar helaas tevergeefs.

 8. CreaCat 18 mei 2019 op 1:52 pm - Beantwoord

  Klopt het dat ze sommige dingen niet op de site hebben staan?

  • Romy 18 mei 2019 op 5:03 pm - Beantwoord

   Klopt inderdaad! Action heeft maar weinig spullen op de site staan, ook omdat het assortiment zo snel verandert. Je kunt vaak het beste gewoon in de winkel kijken wat daar nog ligt 🙂

 9. Nikita 18 mei 2019 op 8:44 pm - Beantwoord

  Ik moest zo lachen toen ik het begin van je blogartikel las. Heel herkenbaar. Toen wij verhuisden kwam ik er al snel achter dat we op loopafstand van de bibliotheek wonen. Ook dat is in mijn geval gevaarlijk. Lenen bij deze bibliotheek is gratis, maar het is vooral gevaarlijk voor mijn stapel met ongelezen boeken. Achja, ik ben er maar een gelukkige boekenwurm door haha!

  Die papierblok met dieren is zo schattig! Ik maak geen kaarten en gebruik amper stickers, maar ik zou hem zo gaan halen. Trouwens, door je artikel weet ik ook weer wat het betekent als er op een stickerpakje staat dat de stickers ‘embossed’ zijn. Ik heb een zwak voor schattige stickervellen, maar ik gebruik ze heel weinig omdat ik graag zelf teken. Maar ik gebruik wel stickers op mijn laptop mee op te fleuren. Als ik de stickers die ik nu heb hangen beu ben, dan spring ik wel eens de Action binnen om nieuwe te halen. Ik wil ook (maar dat is nog niet voor direct) een paar bakjes en opbergsystemen halen om mijn rek met tekenmateriaal iets beter te sorteren en op te ruimen. Ik weet dat je daar in de Action altijd wel iets voor vindt. En meeste dingen heb je nog in een tof kleurtje of een leuk design. Dus daar kijk ik zeker naar uit, om mijn tekenrek wat op te fleuren en op te ruimen!

  • Romy 20 mei 2019 op 8:56 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch dat je zo dicht bij een bibliotheek woont! Zolang jij maar blij wordt van de stapels boeken 🙂
   Voor opbergmaterialen is Action inderdaad ook ideaal. Ik heb er laatst ook wat sorteerbakjes gekocht voor mijn hobbykamer, waaronder een paar bakjes in vrolijk roze en blauw. Helemaal leuk! Extra leuk trouwens dat jij in sommige gevallen geen stickers nodig hebt omdat je zelf al tekent. Dat is natuurlijk nóg leuker en persoonlijker!

 10. Odetta 20 mei 2019 op 1:01 pm - Beantwoord

  Zij hebben altijd hele lelijke spullen bij de Action, hahaha, NIET dus!

  • Romy 22 mei 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   Haha, was het maar zo! 😉 Dat had ons allebei vast wat geld gescheeld 😉

 11. Saskia 22 mei 2019 op 10:34 am - Beantwoord

  Action heeft zoveel leuke (knutsel)dingen haha. Ik loop er gelukkig niet meer vaak naar binnen want dat is echt niet goed voor mijn portemonnee hihi.

  • Romy 24 mei 2019 op 8:07 am - Beantwoord

   Haha, slim! Action is niet de meest ongevaarlijke winkel voor je portemonnee inderdaad 😉

Recente blogs

Wat als je het even niet meer weet? (5 tips!)

13 juni 2018|Persoonlijke groei|

Je weet het even niet meer. Een gevoel dat misschien nog het meest lijkt op dwalen door een stad met doodlopende steegjes wanneer Google Maps het net heeft begeven. Je blijft doorlopen, maar hebt geen idee welke kant je op zou moeten. Dat gevoel bekroop ook mij de afgelopen tijd. Wees gerust: geen keiharde crisis of een intens rot gevoel. Ik wist simpelweg even niet meer wat ik wilde en moest doen. Dé sleutel daartegen heb ik natuurlijk niet zomaar gevonden, maar ik heb wel het gevoel dat ik stap voor stap de goede kant op ga. Zit jij ook in deze situatie? Speciaal voor jou, voor als jij dit (een beetje of heel erg) herkent, deel ik 5 tips.

Outfit | Roze trui en (nep)leren rokje

19 januari 2018|Outfits|

Ik in een (nep)leren rokje? Tja, daar moest ik zelf ook even aan wennen. Toch ben ik nu helemaal om. Ik merk dat ik het leuk vind om regelmatig iets anders te proberen qua kleding en zo mijn eigen stijl te ontdekken. En soms blijkt iets onverwacht toch meer 'mijn ding' dan ik had verwacht. Mijn outfit van vandaag bestaat in ieder geval uit meerdere items die mij absoluut heel vrolijk maken. Ik heb het over onder andere een zachtroze trui en een (nep)leren rokje. Een combinatie van een beetje buiten én een beetje binnen mijn comfortzone dus. Benieuwd? Ik laat je mijn outfit zien.

DIY | Schilderen met broccoli & kaarten maken ('t is verrassend leuk!)

12 april 2021|DIY|

Je hebt een zondagmiddag zonder plannen en je moet wat. Wat doe je dan? Pinterest afstruinen in mijn geval. Zo kwam het dat ik laatst Bart vanachter mijn computer verstoorde met een enthousiaste kreet: "Schat, we moeten gaan broccoli-schilderen!". Typisch gevalletje "Kan alleen op Pinterest!", maar ik kon het niet laten een paar weken later de plakkaatverf en de broccoli tevoorschijn te halen. Het bleek nog leuker dan dat het er in de Amerikaanse tutorial uitzag. Reden genoeg om een DIY te delen waarin ik laat zien hoe ik na het schilderen met broccoli een paar bomenkaarten maakte.