Op het moment dat ik dit schrijf, is het net na middernacht. Maar ik bleef op tot laat met een goede reden: het is tijd om mijn nieuwe header in te stellen. Omdat ik er onwijs blij mee ben, leek het me leuk om een artikel te wijden aan de naam van mijn blog en aan het verhaal achter deze header. Ben je altijd al benieuwd geweest waar Vaker Vrolijk vandaan komt en welke namen ik nog meer heb overwogen? En wil je meer weten over het wie, wat en waarom van deze header. Ik verklap er van alles over in dit artikel.

Schermfoto Vaker Vrolijk header

De naam Vaker Vrolijk

Een van de redenen dat ik lang heb getwijfeld voordat ik mijn blog begon, is dat ik niet meteen een leuke naam kon bedenken. Er schoot van alles door mijn hoofd, maar alles was te lang, te saai of al bezet. Ik wist dat ik een blog wilde beginnen over positiviteit en dat het een Nederlandse naam moest worden. Ook wilde ik een naam die goed uit te spreken is en waarvan iedereen weet hoe je het schrijft. Het liefst wilde ik ook nog iets met dezelfde klanken. Tja, je hebt een eisenlijstje of niet… Een paar namen die ik heb overwogen, waren bijvoorbeeld ‘Een beetje blij’, ‘Lach en leef’ en ‘Liever positiever’. Ik vond ze allemaal wel grappig, maar kreeg er niet echt het YES!-gevoel bij. Opeens kwam toen ‘Vaker Vrolijk’ in me op. Ik vond het lekker klinken en goed aansluiten bij wat ik wilde uitstralen op mijn blog. Ik ben namelijk niet 24/7 vrolijk en wil dat graag proberen meer te zijn. Juist daarom vond ik dat het woord ‘vaker’ helemaal de lading dekte. Nog altijd ben ik heel blij met mijn blognaam.

Mijn nieuwe header

Maar genoeg over mijn blognaam, want die kennen jullie inmiddels al een tijdje. Het is namelijk tijd om je mijn nieuwe header te laten zien. Laat ik ten eerste credits geven aan degene die alle credits voor dit ontwerp verdient: mijn naamgenootje Romy van Muchable. Ik volg haar blog al een tijdje en ben verliefd op haar mooie en vrolijke tekenstijl. Toen ik erachter kwam dat ze ook door haar getekende kaarten verkoopt in haar webwinkel, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. Gelukkig was ze meteen enthousiast en wilde ze een header maken die meteen klaar voor gebruik was. Ik maakte een grove (en totaal niet Pinterest-waardige) schets en daarvan maakte Romy dit:

Vaker Vrolijk header

Vrolijk, kleurrijk en uniek

Waarom heb ik voor dit ontwerp gekozen en niet voor een strak lettertype? Ik heb lang getwijfeld of ik wilde doen wat veel andere blogs ook hebben of dat ik voor iets unieks zou gaan wat echt bij mij en bij mijn blog past. Ik ben dol op kleur en wilde dat de header van mijn blog iets meer vrolijkheid zou uitstralen. Dat miste ik in de saaie oranje letters. Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen van tekeningen en frutseltjes rondom de titel houdt, maar zelf ben ik erg in mijn nopjes met mijn nieuwe header. Grappig detail is dat deze header nog een stuk rustiger is dan mijn eerste schets. Daarop zweefden namelijk ook nog wat wolkjes, een zonnetje en bloemetjes door de lucht. Gelukkig kon Romy mijn overenthousiasme een beetje temperen om er iets strakkers van te maken. Ik ben dolblij met mijn unieke en vrolijke header. Nogmaals dankjewel, lieve Romy (dat voelt overigens nog steeds raar om te zeggen als je zelf ook Romy heet!).

Een vraag voor de bloggers onder ons: waar komt jouw blognaam vandaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 22 februari 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Wat een gave header! Romy maakt echt gave dingen. Volg haar al een tijdje en word echt vrolijk van haar illustraties.

  Mijn blog naam is gebasseerd op mijn leven. Alles is bij mij plus een beetje. Mijn leven is plus een beetje en eigenlijk nooit normaal of standaard.

 2. Josephine 22 februari 2017 op 7:14 am - Beantwoord

  Ha, wat een leuke header! Ik vind hem heel erg bij jou en je blog passen! De vlieger en de vogeltjes vind ik heel leuk gekozen. Het is echt gaaf dat je nu zoiets unieks voor je blog hebt!

  Mijn blognaam (My inner Victorian) reflecteert de inhoud: Victoriaanse geschiedenis met een persoonlijke insteek. Ik probeer de ‘victoriaanse’ dingen in ons dagelijks leven te ontdekken door bijvoorbeeld historische recepten te maken. Ook is het blog een uitlaatklep voor ‘my inner victorian’, want ik ben er gewoon heel veel mee bezig. 🙂 Ik kwam op deze titel vanwege de term ‘my inner diva’.

  • Romy 22 februari 2017 op 10:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er zelf ook zó blij mee en word er echt vrolijk van als ik naar mijn header kijk 🙂
   Ik vind jouw blognaam trouwens heel mooi gekozen en vind het idee achter je blog ook zo leuk. Dankzij jouw blog wordt geschiedenis over de Victoriaanse tijd écht leuk!

 3. laura 22 februari 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Ahhhh wat een ontzettend leuke banner! Hij past echt goed bij je blog en ziet er zoooo leuk uit! Mijn blognaam is eigenlijk heel simpel laura is mijn naam en mariska is mijn tweede naam, ik vond het wel fijn klinken en het is een naam waarmee je alle kanten op kunt gaan wat onderwerpen betreft. Natuurlijk ga ik niet alle kanten op want je moet je als blogger toch vasthouden aan een thema en bij mij is dat toch hoofdzakelijk wel beauty 🙂

  • Romy 22 februari 2017 op 10:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind jouw namencombinatie erg mooi trouwens en kan me voorstellen dat je daar je blognaam van hebt gemaakt. Zo kun je inderdaad ook alle kanten op 🙂

 4. Sylvia 22 februari 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Wauw wat gaaf!!! Ik volg Romy ook en ze maakt zulke mooie en leuke dingen, wat lief dat ze dit voor jou wilde doen?. Mijn blognaam komt van alle (mooie) avonturen die je in je leven maakt. Denk aan avonturen naar verschillende landen, avontuur van voor het eerst moeder zijn etc. De naam past dus ontzettend bij mij en mijn blog?

  • Romy 22 februari 2017 op 10:22 pm - Beantwoord

   Ja, echt zo lief! Ik ben echt superblij met wat ze voor me heeft getekend.
   Wat een mooi verhaal achter jouw naam. Ik vind jouw naam ook heel lieflijk klinken. Echt een goede keuze!

 5. Mylène 22 februari 2017 op 9:12 am - Beantwoord

  Sp

 6. Aneta 22 februari 2017 op 9:22 am - Beantwoord

  Ohh meis! Wat onwijs leuk!! Jij wordt herkent uit duizenden met deze layout. Mijn naam van mijn blog is binnen twee dagen ontstaan : ik wilde niet niet beperkt worden in één blog onderwerp, zoals beauty, fashion of iets anders. Daar word ik heel ingelukkig van. Mijn blog moest bestaan uit allerlei onderwerpen….een soort magazine zoals de Flair bijvoorbeeld (mijn favoriet). Al deze onderwerpen moesten mee gaan met hun seizoen. Dus kwam ik al heel snel bij de naam: Seasons…en daarna love for Seasons – en love four Seasons. Je kunt de naam op twee manieren interpreteren, zie je dat? Mijn final naam werd: love4seasons. Fit Food & lifestyle kwam eigenlijk zo maar op mijn pad. Het zijn drie onderwerpen die mij inspireren en toch heel erg breed zijn wat betreft schrijven.

  • Romy 22 februari 2017 op 10:24 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel!
   Ik vind jouw naam trouwens ook prachtig. Over die twee interpretaties had ik nooit zo nagedacht, maar wat heb je dat leuk gevonden! Je naam past perfect bij wat je met je blog uitstraalt 🙂

 7. Danique 22 februari 2017 op 9:24 am - Beantwoord

  Wat een prachtige header! Romy heeft echt talent en je kunt ook direct zien dat jouw eigen persoonlijkheid hierin terugkomt. Ik ben er echt dol op!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat ontzettend leuk om te horen! En ja, Romy heeft zeker talent!

 8. Klaske 22 februari 2017 op 9:36 am - Beantwoord

  Wauw, wat is ‘ie mooi geworden! Ik vind ‘m oprecht ontzettend tof en echt bij jouw blog passen. Mijn blognaam bedacht ik inmiddels zo’n anderhalf tot twee jaar geleden. Ik wilde graag iets met inspiratie (dus inspiration, want ik wilde toen per se een engelse naam). Maar ik vond het ook leuk om er iets van persoonlijkheid in terug te laten komen. Ik ben best een beetje chaotisch dus maakte ik er messpiration van, haha. 🙂

 9. Tarinda 22 februari 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Hele gave header! Ik vind het ook echt bij jou en je blog passen!

 10. evelien 22 februari 2017 op 10:08 am - Beantwoord

  Wauw wat een leuk verhaal achter je naam, ik vind het heel positief en origineel! 🙂
  En je header is super pretty. <3
  Liefs,
  Evelien

 11. Irene 22 februari 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Wauw wat gaaf! Leuk dat je er ook een blog over schrijft!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om te horen dat je hem echt bij mijn blog vindt passen!
   Leuk om het verhaal achter jouw blognaam te lezen en wat ontzettend leuk dat je ook iets van het chaotische in jou in je naam hebt laten terugkomen!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:25 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:25 pm - Beantwoord

   Ah, thanks <3

  • Romy 22 februari 2017 op 10:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Voor mij was de nieuwe header een hele mijlpaal, dus dat vond ik wel een blogje waard 🙂

 12. Tineke 22 februari 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een toffe header, past ook heel goed bij je blog! Romy kan inderdaad heel erg leuk tekenen.
  Liefs

  • Romy 22 februari 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ja, ik ben echt jaloers op haar tekenkunsten!

 13. Monique 22 februari 2017 op 10:50 am - Beantwoord

  Superleuke header! Heel vrolijk ook en zeker niet standaard, leuk! Voor mijn blognaam wilde ik iets Brabants, omdat ik in Brabant woon (duh) en na een tijdje zoeken op sites naar Brabantse uitspraken e.d. kwam ik uit op ‘Tis wa’ (het is wat), wat natuurlijk op een heleboel dingen van toepassing is. Alles ’tis wa’. Een artikel over moederschap, of over kleding, over eten, of leuke dingen, stomme dingen of gewoon oninteressante dingen, overal is ’tis wa’ op toepasbaar :). Plus het is lekker kort!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:28 pm - Beantwoord

   Ik vind jouw naam zó leuk gekozen! Grappig dat je er ook iets van je dialect in hebt laten terugkomen en die uitspraak past inderdaad bij van alles. Kort maar krachtig 🙂

 14. Claire Codi 22 februari 2017 op 10:52 am - Beantwoord

  Aahhh je hebt hem al aan me laten zien, maar ik vind hem echt zo mooi staan op je website Romy. Hij is echt prachtig. Romy kan echt zo gaaf tekenen. Ik heb er meteen een nieuwe favo blog bij. Mijn naam Claire Codi is gewoon mijn eerste en tweede naam. Ik ben echt niet creatief met dat soort dingen en stel dat ik ooit over een ander onderwerp wil schrijven, dan hoef ik mijn naam niet aan te passen haha.

  • Romy 22 februari 2017 op 10:29 pm - Beantwoord

   Zo lief, dankjewel! <3 Wat grappig, ik wist niet dat Codi je tweede naam was. Ik vind het echt heel hip klinken: Claire Codi 🙂 En zo weet je inderdaad zeker dat je niet een keer je naam hoeft te veranderen als je over iets anders gaat bloggen.

 15. Ayla 22 februari 2017 op 11:52 am - Beantwoord

  Onwijs leuk meis!! Hij past echt supergoed bij je blog, ik word er meteen vrolijk van 🙂

  Mijn blognaam bedacht ik op de fiets. Ik had sinds een paar dagen duidelijk het idee om een blog te starten waarmee ik mensen wil inspireren zich beter te voelen. Al fietsende zag ik de eerste paar bloemetjes, rook ik de frisse voorjaarslucht en dacht ik ‘Wow, I love life!’ en twee seconden later dacht ik ‘Whooowww, Aylovelife!’

  • Romy 22 februari 2017 op 10:30 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen! Dankjewel 🙂
   Ik vind jouw naam echt geniaal bedacht! Een leuke combinatie van je eigen naam en wat je blog uitstraalt. Zo leuk om te horen dat er ook echt een eurekamomentje aan voorafging 😉

 16. Sofie 22 februari 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en originele header! Past bij jou inderdaad.
  Mijn blognaam heb ik bedacht toen ik jaren geleden begon met bloggen over cronisch ziek zijn. Ik vond het een mooie beschrijving van hoe mijn leven op dat moment aanvoelde (en nu nog steeds is eigenlijk), een beetje zweven tussen dromen die je hebt en dingen die je wil doen en het leven dat ik niet helemaal kon beleven. Niet helemaal levend maar wel altijd dromend.

 17. Jessica J. 22 februari 2017 op 12:23 pm - Beantwoord

  Ik vind je header echt ontzettend schattig! Past perfect bij wat je op je blog naar voren brengt. Dat heeft Romy goed gedaan, Romy! :’D

 18. Irene 22 februari 2017 op 1:28 pm - Beantwoord

  ’t Is echt heel mooi geworden! Applausje voor je idee en Romy’s tekentalent! Vaker Vrolijk vind ik een heel fijne naam en het is meteen duidelijk wat je wil bereiken. Ik vond die namenzoektocht ook best moeilijk eigenlijk. Wou graag iets met m’n naam omdat ik persoonlijk wou gaan. Dus toen heb ik Irene eens gegoogeld en ik vond een Wikipediapagina over een asteroïde die zo heet en die in een baan zit tussen mars en jupiter et voila! 😀 mijn vriend was ook meteen enthousiast dus ik heb er toen ook niet meer over nagedacht. En ben er nog altijd heel enthousiast over!

 19. Lianne 22 februari 2017 op 1:42 pm - Beantwoord

  Dat is echt een superleuke header, lekker vrolijk en het past helemaal bij je! Ik vind hem hartstikke leuk, zou zo een inspiratie kunnen zijn voor Blond Amsterdam 🙂 Mijn blognaam heeft niet echt een specifieke naam, daar heb ik toen nooit zo over nagedacht. Het gaat vooral over mezelf, wat ik meemaak en wat er in mij opkomt om over te schrijven. Ik zit niet aan een bepaald thema vast, dus ik schrijf waarover ik wil en dus is het gewoon ‘me’!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een mooi en ook ingrijpend verhaal zit er achter de naam van je blog. Ik vind het echt een prachtige naam!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

   Ja, dat heeft ze zeker! 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:32 pm - Beantwoord

   Ah dankjewel! Zo leuk om te horen dat je hem mooi vindt! Wat onwijs leuk om het verhaal achter je naam te lezen. Daar was ik me dus echt niet van bewust, maar het is zó leuk bedacht! Ik vind het ook echt mooi klinken 🙂

  • Romy 22 februari 2017 op 10:33 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk om te horen dat je hem mooi vindt! Dankjewel! En heerlijk toch dat je gewoon alle vrijheid hebt om te bloggen over welk onderwerp je maar wilt. Daar leent je naam zich zo goed voor 🙂

 20. Eline | Simply Handwritten 22 februari 2017 op 2:37 pm - Beantwoord

  Ik heb geen tijd om nu het hele artikel te lezen, maar ik wil je wel even laten weten dat je nieuwe header echt prachtig is. Het past zo goed bij jou en bij je blog! Gefeliciteerd met je prachtige mooie header!

 21. Mariska 22 februari 2017 op 5:17 pm - Beantwoord

  Ik vind je header echt heel erg mooi geworden, super leuk getekend en vrolijk 🙂 de roze kleuren vind ik trouwens ook mooier.

 22. Lisa 22 februari 2017 op 5:18 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen wat het verhaal achter je blognaam is! Ik mag zelf ook nog wel wat vaker vrolijk worden, maar jouw blog helpt daar goed bij. En wat een toffe header heeft Romy voor je gemaakt zeg, heel gaaf en goed aansluitend op je blog! Liefs xx

 23. Sarah 22 februari 2017 op 5:35 pm - Beantwoord

  Ooooh, wauw! Die header. Zo knap gedaan. Past perfect bij jou en je blog!!! Ik heb je hele blog /blognaam/ concept (of hoe je het ook wilt noemen) altijd leuk bedacht gevonden. Vaker vrolijk, bloggen met een glimlach. Origineel en heel duidelijk. Ik koos daarentegen simpelweg voor mijn eigen naam. Ik wilde niet over één specifiek onderwerp bloggen, maar over alles wat ik interessant vind, dus heb ik het maar met mijn naam gehouden. Daar kan ik gewoon alle kanten mee op.

  • Romy 22 februari 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben zelf ook blij met de roze accenten. Dat vind ik toch iets meer ‘mij’ dan het oranje dat ik eerst had 🙂

  • Romy 22 februari 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie en compliment! Liefs! <3

  • Romy 22 februari 2017 op 10:35 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen! Dankjewel! <3

  • Romy 22 februari 2017 op 10:36 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je zowel de header als mijn blognaam leuk vindt. Echt een mooi compliment! Dankjewel!
   Ik vind jouw naam ook een goede keuze. Zo kun je inderdaad bloggen over welk onderwerp je maar wilt 🙂

 24. Marielle | About That Blonde 22 februari 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  Toffe header, maakt je design meteen een stuk persoonlijker!

 25. Marlieke 22 februari 2017 op 6:22 pm - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen dit! Volgens mij had ik de gedachten achter je blognaam al eens ooit eerder ergens in beknopte versie voorbij zien komen. Ik vind hem heel goed gekozen en past heel goed bij je. Je header ziet er ook prachtig uit en passen zowel bij jou als bij je blognaam. En ik zie ook dat JIJ het bent die daar getekend is 🙂 Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met je blog (je weet het; je artikelen zijn voor mij heel waardevol), maar vooral dat jij zelf nog heel veel meer plezier beleeft aan je blog!
  Wat betreft mijn blognaam: stempelen en scrappen deed ik al. Toen ik 2 jaar geleden een nieuw pad insloeg op dit gebied, voelde dat letterlijk als een (nieuw) avontuur. Vandaar mijn blognaam Stampin’ Adventures.

 26. Nienke 22 februari 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

  Aaah, wat super leuk! Echt cute. Nu is je lay-out nog veel mooier. Echt een top lay-out! De site ziet er zo mooi uit!!

 27. Nicole 22 februari 2017 op 8:34 pm - Beantwoord

  Wat super mooi!! Ik ben pas begonnen met bloggen en echt nog wel aant nadenken wat voor en of ik een logo wil! Maar dit is echt super!

  Ik heb m’n blog naar m’n 2 meiden genoemd! Veerle en Evy.. oftewel veevy! 😉

 28. Charel 22 februari 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

  Oh geweldig zeg! Ben hier echt vrolijk door! Hij is super leuk geworden Romy!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een ontzettend lieve reactie! Onwijs bedankt voor al je mooie woorden! En het klopt inderdaad dat ik het meisje in de roze jurk ben. Zo grappig om mezelf nu heel mooi getekend terug te zien in mijn header 🙂
   IK vind jouw naam ook heel goed gekozen. Hij past perfect bij de mooie creaties die je maakt.

  • Romy 22 februari 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel!

  • Romy 22 februari 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat een superleuke combinatie van de twee namen. Goed bedacht zo 🙂

  • Romy 22 februari 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen 🙂 Dankjewel voor je compliment!

 29. Sara | MevrouwMiauw 22 februari 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend gave header. Toen ik dit artikel op Bloglovin’ zag, wist ik meteen dat Romy (je naamgenoot dus) je header had gemaakt. Ze heeft zo’n leuke stijl. En ja, ik vind een tekeningetje in het logo juist heel erg leuk. Dat kun je natuurlijk ook wel zien bij mijn logo. 🙂
  Over mijn blognaam heb ik ook een poosje nagedacht. Ik wilde een naam waarbij meteen duidelijk zou zijn dat er over poezen geschreven wordt, maar ook een naam waarbij ik vrouwelijke onderwerpen kan behandelen. Mevrouw = voor mij, de onderwerpen die ik leuk vind naast katten. Miauw = tja, poezen he? 🙂

  • Romy 22 februari 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ja, Romy heeft zo’n leuke en herkenbare tekenstijl. Ik ben echt fan! Jouw logo vind ik trouwens ook prachtig. Het zijn echt jij en Vlinder op die tekening. En je naam is zó goed gekozen. Ik heb een zwak voor blogtitels met alliteratie (vandaar Vaker Vrolijk), maar ik vind de combinatie van vrouwelijke dingen en poezen ook heel goed bedacht.