Alweer zo’n drie jaar ga ik bebrild door het leven. Het was even wennen om altijd iets op mijn neus te hebben staan en om met beslagen glazen thuis te komen na een wandeling door de vrieskou. Maar inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd in het brillenbestaan en heb ik niet eens meer lenzen liggen. Ik was alleen mijn huidige bril een beetje zat en wilde graag weer eens iets nieuws. Ging ik voor een knalrood exemplaar? Of koos ik voor gezellig roze, in stijl van mijn blog? Ik laat je graag de bril zien die ik sinds gisteren met trots draag. Even ter voorbereiding op een lichte anti-climax: een beetje veilig is mijn keuze wel.

nieuwe bril pearle

What happened met die roze bril?

Al een tijdje was ik aan het rondkijken bij online brillenwinkels als Polette en Charlie Temple. Uiteindelijk gooide ik dit mooie roze semi-doorzichtige montuur van Polette in mijn digitale winkelmandje. Iets heel anders dan wat ik had, maar ik was heel benieuwd hoe een lichtere bril mij zou staan. Nadat de pakketbezorger mijn bril had afgeleverd, haastte ik me naar de spiegel in de hoop steil achterover te slaan van mijn mooie nieuwe montuur. Dat bleek alleen niet helemaal het geval. De bril kwam boven mijn wenkbrauwen uit en ik voelde me meer een clown dan een potentiële brillendrager van het jaar. Bummer! Wat nu?!

Van knalrood tot jampotglazen

Maar goed, mijn brillendroom bleef bestaan. Toen ik er toevallig achterkwam dat ik bij mijn zorgverzekering al jaren geen brilfactuur had gedeclareerd en dus recht te hebben op een vergoede bril, hakte ik de knoop door. Op de valreep van 2017 ging ik neuzen bij Pearle. Toen daar ook nog eens bleek dat mijn ogen beide 0,5 punt vooruit zijn gegaan (dat kan dus blijkbaar ook!), kon ik er niet meer onderuit: ik had een nieuwe bril nodig. De felbegeerde doorzichtige bril was er niet, maar ik paste alles – van paarse vlindermonturen tot een enorm blauw-wit gestreept exemplaar met jampotglazen. Toch trok ik uiteindelijk weer een paar welbekende kastanjebruinen exemplaren uit de rekken, nadat de opticien me ervan verzekerde dat dat het beste bij mij past. En ik koos uiteindelijk voor…

nieuwe bril pearle

nieuwe bril pearle

Hoe staat mijn nieuwe bril van Pearle?

Uiteindelijk was het dus toch een kastanjebruine bril waarmee ik naar huis ging. De bril werd overigens op € 10,- na helemaal door de verzekering vergoed (Yay!). Zelf zie ik wel echt verschil tussen deze nieuwe bril en mijn eerdere montuur. De glazen zijn iets groter en minder ovaalvormig. Ook zijn de pootjes van mijn nieuwe bril goudkleurig en dun in plaats van breed en donker. Ben je benieuwd hoe de bril staat? En of er überhaupt verschil te zien is met mijn huidige bril? Ik laat je mijn nieuwe bril graag zien. Ook daag ik je uit voor een zoek-de-verschillen-plaatje.

nieuwe bril pearle

Tja, mijn missie was om voor iets totaal anders te gaan. Of dat is gelukt? Ik vrees van niet. Maar tevreden ben ik wel én ik kan eindelijk weer de bustijden goed zien vanuit de verte.

nieuwe bril pearle

Voortaan toch maar offline een bril kopen?

Ik moet zeggen dat ik het toch wel fijn vond om de monturen te kunnen uitproberen in de winkel. Ook werd mijn montuur na het kopen meteen op mijn gezicht afgestemd. Ik merk ook wel wat verschil in de kwaliteit van het montuur en de glazen. Bij mijn vorige bril waren de glazen bijvoorbeeld niet ontspiegeld, wat soms vervelend was bij foto’s met flits. Toch sluit ik niet uit dat ik een volgende keer weer online een montuur bestel (de portemonnee wil ook wat!), maar ik vind het persoonlijke advies bij een echte opticien wel het fijnst.

Oh ja, mocht je nog iemand kennen of zijn die toevallig op zoek is naar een roze bril én die sterkte -2,00 en -2,25 (geen cilinder) heeft, let me know. Ik acht de kans klein, maar je weet maar nooit natuurlijk. Ik verras diegene in ieder geval graag met de onwijs leuke roze bril die ik hier nog ongedragen heb liggen.

Welke bril vind jij mij het leukst staan? Of zie je niet zo veel verschil?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 17 december 2017 op 6:57 am - Beantwoord

  Ik val ook altijd voor dezelfde soort bril ?

  Leuk model en de kleur staat je gewoon goed.

  Fijne zondag!

  • Romy 17 december 2017 op 9:09 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, gelukkig ben ik niet de enige die vaak met dezelfde soort bril de winkel uit loopt 😉
   Jij ook een fijne zondag!

 2. Neverdullmoments 17 december 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Staat je heel mooi! Ik vind het een vooruitgang dat de glazen groter zijn, geeft je nog een iets meer open blik, lijkt het wel. Die roze is wel gaaf inderdaad haha!

  • Romy 17 december 2017 op 9:10 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je echt verschil ziet! 🙂 Haha, ik twijfelde bijna of iemand het zou opmerken, dus leuk om dit te horen. Dankjewel voor je lieve reactie!

 3. Veronique 17 december 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat leuk!!!

 4. Loes 17 december 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Haha nee, iets totaal anders is inderdaad niet gelukt! Maar toch vind ik hem heel mooi, ik houd van dit soort brillen.

  • Romy 17 december 2017 op 5:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je dit soort monturen ook mooi vindt 🙂 Dit is nu mijn derde bril en ze lijken allemaal een beetje op elkaar. Ik houd gewoon wel van deze warme kleuren en van iets grotere, aanwezige brillen.

 5. Sandra 17 december 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Ze lijken op elkaar, maar toch vind ik wel dat je verschil ziet hoor! Vind deze pootjes leuker en ik vind dat je een openers blik krijgt omdat de glazen ieeetsje groter zijn. Het verschil qua grootte is minimaal volgens mij, maar vind het qua aanblik wel een groot verschil. Hele goede keuze! Dit model en deze kleur staat jou gewoon goed. 🙂

  • Romy 17 december 2017 op 5:29 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je toch verschil ziet en dat je mijn nieuwe montuur mooier vindt staan 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie! Ik ben zelf ook helemaal blij met dit montuur.

 6. Josephine 17 december 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Erg mooi en warm montuur, staat je goed! Ik zou zelf ook voor veilig kiezen hoor, je moet zo’n bril toch ook elke dag en bij elke outfit kunnen dragen. Ik denk dat ik ook niet zo snel een bril online zou kopen; ik vind het altijd moeilijk om je voor te stellen hoe hij zal staan.

  • Romy 18 december 2017 op 12:24 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En inderdaad, het is toch fijn als een bril bij elke outfit past.
   Het grootste nadeel van online een bril kopen, vond ik dat het lastig in te schatten is hoe het montuur bij mij persoonlijk staat. Een montuur dat bij een model op de wenkbrauwen valt, kan bij mij zo heel anders staan. Dat had ik dit keer niet helemaal goed ingeschat 😉

 7. Hennie 17 december 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Niet heel veel anders, dat klopt, maar hij staat je wel erg mooi. Je warme uitstraling wordt nog extra versterkt. Ik hou van dit soort kleuren en monturen. Ze kunnen eigenlijk altijd!

 8. Darina 17 december 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  De bril staat je heel goed, ook al verschilt deze niet zo heel veel van je vorige. Het is een mooi montuur, ik hou ook wel van deze stijl.

  • Romy 18 december 2017 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel, wat een mooi compliment! En inderdaad, deze kleur en dit type montuur past eigenlijk overal bij 🙂

  • Romy 18 december 2017 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

 9. Lesley 17 december 2017 op 11:31 am - Beantwoord

  Hij staat je goed hoor. Ik kies toch vaak ook een bril die veel lijkt op die ik hiervoor had. Online kan handig zijn, maar dat is het dus niet altijd zoals jij ook al meegemaakt hebt. Ik heb dan misschien wel heel erg mazzel gehad met mijn online brillen die ik gekocht heb. Van de 4 zit er maar 1 miskoop tussen.

  • Romy 18 december 2017 op 12:26 am - Beantwoord

   Dankjewel! Gelukkig ben ik niet de enige die vaak voor hetzelfde type montuur kiest 😉 Maar één miskoop van 4 online brillen is inderdaad best een goede score. Mijn vorige online bestelde bril beviel overigens wel heel goed, dus het kan echt heel erg verschillen per montuur.

 10. Sija 17 december 2017 op 11:34 am - Beantwoord

  Ik vind ‘m prachtig en hij staat je ook super! Zelf draag ik geen bril, maar zou ook voor zo’n montuur en kleur zijn gegaan. Online brillen kopen is altijd even spannend en afwachten maar ja, if you never try you’ll never know! 🙂

 11. Simone 17 december 2017 op 12:07 pm - Beantwoord

  Hij staat je goed! En ja misschien lijkt hij op je vorige bril, maar wat goed staat is ook belangrijk. Je moet er wel weer even mee door natuurlijk. Ik heb ook een tijd een bril gehad, maar inmiddels kan ik weer zonder. Ik heb een beetje rare ogen. Ik schijn te scherp te zien waardoor ik weer hoofdpijn krijg. Wist niet dat het kon, maar ik ben het bewijs. Daardoor heb ik een tijdje een bril gehad als ondersteuning. Veel plezier met je nieuwe bril!

  • Romy 18 december 2017 op 12:27 am - Beantwoord

   Precies! Soms moet je een online montuur ook maar gewoon een kans geven. De vorige keer beviel dat heel goed en dit keer iets minder, maar wie weet is dat een volgende keer ook weer anders 🙂
   Dankjewel voor je leuke reactie!

  • Romy 18 december 2017 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Wat bijzonder inderdaad dat je een bril nodig had omdat je te scherp ziet. Ik kan me voorstellen dat dat ook iets is waarvoor je een bril nodig kunt hebben. Mijn vader heeft overigens ook een vreemde sterkte: bij zijn ene oog heeft hij een minsterkte en bij zijn andere oog heeft hij een plussterkte, waardoor hij met zijn ogen samen alsnog goed kan zien. Dat vond ik ook wel bijzonder 😉

 12. Lianne 17 december 2017 op 2:36 pm - Beantwoord

  Wat een leuke nieuwe bril! Op zich niet heel veel verschil, alleen vind ik je nieuwe iets lichter en aanweziger. Ook die gouden handvaatjes (is daar ook een ander woord voor? :P) vind ik erg leuk! Het is dat ik geen bril nodig heb, anders was ik denk ik ook wel gegaan voor zo’n soort exemplaar! Of een roze inderdaad 🙂

 13. Mevrouw Marloes 17 december 2017 op 2:37 pm - Beantwoord

  Vind deze iets leuker dan je vorige bril! 🙂 Brillen passen vind ik echt zo leuk! Die shop ik sowieso alleen offline (al heb ik pas twee keer een bril gekocht). Het is wel stressvol hoor! Al die brillen en dan moet je maar net die ene vinden die en leuk staat en nog redelijk betaalbaar is, haha. Ik ben wel echt een brillenmens en geen lenzenmens.

  • Romy 18 december 2017 op 12:36 am - Beantwoord

   Oh leuk om te horen! Dankjewel! 🙂
   Gaaf dat jij ook een echte brillenliefhebber bent! Een bril uitzoeken is inderdaad geen peanuts. Ik schakel ook altijd graag de hulp van iemand die meegaat of van de verkoper in. Dan hoef ik in ieder geval de keuze niet alleen te maken. Ik heb bijvoorbeeld een voorliefde voor monturen in knalkleuren, maar dat schijnt bij mijn gezicht wel heel opvallend te zijn. Toch fijn als iemand dat even opmerkt voordat ik met een niet zo goed passend montuur de deur uit ga 😉

 14. Laurine 17 december 2017 op 3:30 pm - Beantwoord

  Oh de zoektocht naar de juiste bril is altijd een hele opgave. Laatst had ik ook een nieuwe nodig en ik denk dat ik bijna alle brillen uit het gamma heb geprobeerd. Deze bril staat je heel leuk, dit groter model staat mooier bij je gezicht, naar mijn mening. 😉

  • Romy 18 december 2017 op 12:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je dit montuur mooier vindt staan 🙂
   Haha, ik heb inderdaad ook de halve brillenwinkel gepast volgens mij. Het is best een opgave om net dat ene perfecte exemplaar te vinden.

 15. Sam - singlereadytomingleblog 17 december 2017 op 4:43 pm - Beantwoord

  Ik zou dat echt niet durven, zo online bestellen haha. Ik heb echt héél slechte ogen dus mijn bril is ook echt duur door die glazen. En een bril staat je niet altijd zoals je denkt dus ik moet dat ding echt eerst proberen, haha 🙂 Leuke bril wel! Ik vind de merken Polette en Odette Lunettes (iets Belgisch) ook heel leuk 🙂

  • Romy 18 december 2017 op 12:39 am - Beantwoord

   Je maakt me nieuwsgierig naar die Belgische merken. Ik ga daar ook eens naar kijken.
   Ik kan me voorstellen dat je met slechte ogen liever naar een opticien gaat. En inderdaad, een bril staat soms in het echt heel anders dan op de foto bij iemand anders. Daar ben ik na deze ervaring ook helaas achtergekomen, haha.

 16. Shirley 17 december 2017 op 11:05 pm - Beantwoord

  Leuk! Ik vind hem heel mooi staan en zie zeker de verschillen. Al mijn brillen lijken ook een beetje op elkaar, het is het enige model dat me staat. Ik draag mijn bril overigens alleen in de auto of in het theater, etc.

 17. Danielle 17 december 2017 op 11:06 pm - Beantwoord

  Als het om je uiterlijk gaat; never change a winning team ;)! Dit én je vorige montuur staan je hartstikke goed, logisch dat je er toch weer naar grijpt dus!

  • Romy 18 december 2017 op 1:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En ik ben het helemaal met je eens: als iets goed staat, is het eigenlijk prima om daar gewoon aan vast te houden 🙂

 18. Hermien - KouweKleren 18 december 2017 op 12:29 am - Beantwoord

  Hij staat je goed en daar gaat het om! Ik ben stekeblind, maar vind een bril kiezen toch altijd zo lastig. In mei moest ik weer – de ander viel uit elkaar, letterlijk – en na heel veel miskleunen toch een in mijn straatje gevonden. Draag mijn lenzen nu ook nog maar heel weinig, dus dat is wel een goed teken.

  • Romy 18 december 2017 op 1:02 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat blijft een bril uitzoeken toch altijd lastig. Ik kan me voorstellen dat het jou ook de nodige moeite kostte om een mooi nieuw exemplaar te vinden. Het feit dat je de lenzen bijna altijd links laat liggen, is in ieder geval een goed teken 🙂

 19. Loes | Gewoon iets met Loes 18 december 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Staat je prachtig, je nieuwe bril (en je oude trouwens ook hoor!). Maar snap wel dat je af en toe echt toe bent aan een nieuwe bril (dat herken is enorm). De kleur vind ik erg mooi, die zou ik ook zo uit kunnen kiezen!

  • Romy 18 december 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Goed om te horen dat ik niet de enige ben die zo nu en dan wel toe is aan een nieuwe bril 😉 Je draagt zo’n bril toch elke dag, dus het is fijn om eens in de zoveel tijd te kunnen afwisselen.

 20. Lindsey Beljaars 18 december 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Wauw, dit staat je super goed!

 21. Nikita 18 december 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

  Je nieuwe bril is lichter en dat vind ik wel mooi. Het licht je hele gezicht mee op! Maar met die smile van jou geeft je gezicht sowieso al licht. Ik vind hem echt mooi en hij maakt je gezicht af! En het is inderdaad mooier met die grotere glazen, dat maakt je gezicht meer open (zeg je dat zo?). Maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel. En natuurlijk was je ook mooi met je oude bril, maar verandering is soms inderdaad wel fijn. Super! Ben trouwens ook een trotse brillendrager en hoe vaak mensen mij vertellen dat ik mooier zou zijn met lenzen, ik blijf trouw aan dat ding op mijn neus 🙂

  • Romy 18 december 2017 op 11:54 pm - Beantwoord

   Wat een lieve complimenten! Dankjewel! 🙂 Zo leuk om te horen dat je duidelijk verschil ziet met mijn oude bril en dat je de nieuwe mooier vind staan. Ik vind het trouwens ook heel tof dat jij ook graag een bril draagt. Zolang jij maar draagt wat je prettig vindt en waar jij je goed bij voelt, dan straal je dat in mijn ogen ook uit 🙂

 22. Dorine 18 december 2017 op 12:48 pm - Beantwoord

  Mooie bril! Je kunt ook online terecht bij Brillen 24.

  • Romy 18 december 2017 op 11:54 pm - Beantwoord

   Wat een goede tip! Dankjewel! Ik ga daar ook eens kijken.

 23. Jessica J. 18 december 2017 op 2:12 pm - Beantwoord

  Je ziet toch verschil, hoor. Ik vind de beentjes van je nieuwe bril erg leuk. En ja, zo’n brillen staan je nu eenmaal. Daar hoef je niet per se van af te wijken. 🙂

  • Romy 18 december 2017 op 11:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En ik ben het helemaal met je eens: als je de bril hebt gevonden die helemaal jouw ding is, is het eigenlijk ook prima om daar lekker aan vast te houden.

 24. Lilian 18 december 2017 op 3:45 pm - Beantwoord

  Ik had het er met m’n man toevallig nog over waarom mensen twee brillen zouden kopen (we hoorden een aanbieding op de radio van twee gratis brillen), maar voor jou zou het nog wel een uitkomst zijn geweest, deze èn een mooie kleurrijke! 🙂 Ik vind hem leuk hoor!

  • Romy 19 december 2017 op 12:00 am - Beantwoord

   Zeker weten! Ik houd wel van een beetje afwisseling qua brillen. Voor nu heb ik het bij deze bril gehouden (en mijn oude bril kan ik vanwege de sterkte beter niet meer gebruiken ;)), maar twee brillen vind ik zo’n slecht plan nog niet 😉

 25. Saskia 21 december 2017 op 10:01 am - Beantwoord

  Ik vind hem super tof, hij staat je goed 🙂

 26. Odetta 23 december 2017 op 1:40 am - Beantwoord

  Ik vind jouw bril helemaal top! De kleur flatteert je en het model staat je heel erg mooi!
  Wanneer ik een flinke geldprijs zou winnen, zou ik brillen in verschillende kleuren kopen.

  • Romy 23 december 2017 op 10:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Haha, zo’n verzameling brillen in alle kleuren van de regenboog lijkt me ook wel wat. Dan heb je bij elke outfit een matchende bril 🙂

 27. Odetta 23 april 2023 op 1:34 pm - Beantwoord

  Ik vind het donkere montuur jou heel erg pittig staan. En het lichte montuur staat jou heel erg elegant.
  Ik ga zeer binnenkort ook weer voor 2 nieuwe monturen.

  • Romy 23 april 2023 op 10:09 pm - Beantwoord

   Dank je wel 🙂 En wat leuk dat jij binnenkort ook weer naar nieuwe monturen op zoek gaat. Ik ben heel benieuwd waar je voor gaat!