Mijn nieuwe bril | Knalrood, lichtroze of toch lekker veilig?

Alweer zo’n drie jaar ga ik bebrild door het leven. Het was even wennen om altijd iets op mijn neus te hebben staan en om met beslagen glazen thuis te komen na een wandeling door de vrieskou. Maar inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd in het brillenbestaan en heb ik niet eens meer lenzen liggen. Ik was alleen mijn huidige bril een beetje zat en wilde graag weer eens iets nieuws. Ging ik voor een knalrood exemplaar? Of koos ik voor gezellig roze, in stijl van mijn blog? Ik laat je graag de bril zien die ik sinds gisteren met trots draag. Even ter voorbereiding op een lichte anti-climax: een beetje veilig is mijn keuze wel.

nieuwe bril pearle

What happened met die roze bril?

Al een tijdje was ik aan het rondkijken bij online brillenwinkels als Polette en Charlie Temple. Uiteindelijk gooide ik dit mooie roze semi-doorzichtige montuur van Polette in mijn digitale winkelmandje. Iets heel anders dan wat ik had, maar ik was heel benieuwd hoe een lichtere bril mij zou staan. Nadat de pakketbezorger mijn bril had afgeleverd, haastte ik me naar de spiegel in de hoop steil achterover te slaan van mijn mooie nieuwe montuur. Dat bleek alleen niet helemaal het geval. De bril kwam boven mijn wenkbrauwen uit en ik voelde me meer een clown dan een potentiële brillendrager van het jaar. Bummer! Wat nu?!

Van knalrood tot jampotglazen

Maar goed, mijn brillendroom bleef bestaan. Toen ik er toevallig achterkwam dat ik bij mijn zorgverzekering al jaren geen brilfactuur had gedeclareerd en dus recht te hebben op een vergoede bril, hakte ik de knoop door. Op de valreep van 2017 ging ik neuzen bij Pearle. Toen daar ook nog eens bleek dat mijn ogen beide 0,5 punt vooruit zijn gegaan (dat kan dus blijkbaar ook!), kon ik er niet meer onderuit: ik had een nieuwe bril nodig. De felbegeerde doorzichtige bril was er niet, maar ik paste alles – van paarse vlindermonturen tot een enorm blauw-wit gestreept exemplaar met jampotglazen. Toch trok ik uiteindelijk weer een paar welbekende kastanjebruinen exemplaren uit de rekken, nadat de opticien me ervan verzekerde dat dat het beste bij mij past. En ik koos uiteindelijk voor…

nieuwe bril pearlenieuwe bril pearle

Hoe staat mijn nieuwe bril van Pearle?

Uiteindelijk was het dus toch een kastanjebruine bril waarmee ik naar huis ging. De bril werd overigens op € 10,- na helemaal door de verzekering vergoed (Yay!). Zelf zie ik wel echt verschil tussen deze nieuwe bril en mijn eerdere montuur. De glazen zijn iets groter en minder ovaalvormig. Ook zijn de pootjes van mijn nieuwe bril goudkleurig en dun in plaats van breed en donker. Ben je benieuwd hoe de bril staat? En of er überhaupt verschil te zien is met mijn huidige bril? Ik laat je mijn nieuwe bril graag zien. Ook daag ik je uit voor een zoek-de-verschillen-plaatje.

nieuwe bril pearle

Tja, mijn missie was om voor iets totaal anders te gaan. Of dat is gelukt? Ik vrees van niet. Maar tevreden ben ik wel én ik kan eindelijk weer de bustijden goed zien vanuit de verte.

nieuwe bril pearle

 

Voortaan toch maar offline een bril kopen?

Ik moet zeggen dat ik het toch wel fijn vond om de monturen te kunnen uitproberen in de winkel. Ook werd mijn montuur na het kopen meteen op mijn gezicht afgestemd. Ik merk ook wel wat verschil in de kwaliteit van het montuur en de glazen. Bij mijn vorige bril waren de glazen bijvoorbeeld niet ontspiegeld, wat soms vervelend was bij foto’s met flits. Toch sluit ik niet uit dat ik een volgende keer weer online een montuur bestel (de portemonnee wil ook wat!), maar ik vind het persoonlijke advies bij een echte opticien wel het fijnst.

Oh ja, mocht je nog iemand kennen of zijn die toevallig op zoek is naar een roze bril én die sterkte -2,00 en -2,25 (geen cilinder) heeft, let me know. Ik acht de kans klein, maar je weet maar nooit natuurlijk. Ik verras diegene in ieder geval graag met de onwijs leuke roze bril die ik hier nog ongedragen heb liggen.

Welke bril vind jij mij het leukst staan? Of zie je niet zo veel verschil?

Volg:
Deel:

51 Reacties

  • Romy
   Auteur
   17 december 2017 / 09:09

   Dankjewel! Haha, gelukkig ben ik niet de enige die vaak met dezelfde soort bril de winkel uit loopt ;)
   Jij ook een fijne zondag!

  • Romy
   Auteur
   17 december 2017 / 09:10

   Wat leuk om te horen dat je echt verschil ziet! :) Haha, ik twijfelde bijna of iemand het zou opmerken, dus leuk om dit te horen. Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy
   Auteur
   17 december 2017 / 17:28

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je dit soort monturen ook mooi vindt :) Dit is nu mijn derde bril en ze lijken allemaal een beetje op elkaar. Ik houd gewoon wel van deze warme kleuren en van iets grotere, aanwezige brillen.

 1. 17 december 2017 / 09:48

  Ze lijken op elkaar, maar toch vind ik wel dat je verschil ziet hoor! Vind deze pootjes leuker en ik vind dat je een openers blik krijgt omdat de glazen ieeetsje groter zijn. Het verschil qua grootte is minimaal volgens mij, maar vind het qua aanblik wel een groot verschil. Hele goede keuze! Dit model en deze kleur staat jou gewoon goed. :)
  Sandra blogde over…Photo Diary #130 | Sneeuw, uiteten & het houdt niet op

  • Romy
   Auteur
   17 december 2017 / 17:29

   Leuk om te horen dat je toch verschil ziet en dat je mijn nieuwe montuur mooier vindt staan :) Dankjewel voor je leuke reactie! Ik ben zelf ook helemaal blij met dit montuur.

 2. 17 december 2017 / 09:50

  Erg mooi en warm montuur, staat je goed! Ik zou zelf ook voor veilig kiezen hoor, je moet zo’n bril toch ook elke dag en bij elke outfit kunnen dragen. Ik denk dat ik ook niet zo snel een bril online zou kopen; ik vind het altijd moeilijk om je voor te stellen hoe hij zal staan.
  Josephine blogde over…Zo maak je zelf een victoriaanse kerstkrans

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:24

   Dankjewel voor je compliment! En inderdaad, het is toch fijn als een bril bij elke outfit past.
   Het grootste nadeel van online een bril kopen, vond ik dat het lastig in te schatten is hoe het montuur bij mij persoonlijk staat. Een montuur dat bij een model op de wenkbrauwen valt, kan bij mij zo heel anders staan. Dat had ik dit keer niet helemaal goed ingeschat ;)

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:25

   Dankjewel, wat een mooi compliment! En inderdaad, deze kleur en dit type montuur past eigenlijk overal bij :)

 3. Sija
  17 december 2017 / 11:34

  Ik vind ‘m prachtig en hij staat je ook super! Zelf draag ik geen bril, maar zou ook voor zo’n montuur en kleur zijn gegaan. Online brillen kopen is altijd even spannend en afwachten maar ja, if you never try you’ll never know! :)
  Sija blogde over…Create the look a like || Casual winter outfit

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:27

   Precies! Soms moet je een online montuur ook maar gewoon een kans geven. De vorige keer beviel dat heel goed en dit keer iets minder, maar wie weet is dat een volgende keer ook weer anders :)
   Dankjewel voor je leuke reactie!

 4. 17 december 2017 / 11:31

  Hij staat je goed hoor. Ik kies toch vaak ook een bril die veel lijkt op die ik hiervoor had. Online kan handig zijn, maar dat is het dus niet altijd zoals jij ook al meegemaakt hebt. Ik heb dan misschien wel heel erg mazzel gehad met mijn online brillen die ik gekocht heb. Van de 4 zit er maar 1 miskoop tussen.
  Lesley blogde over…EOS Kerst | Limited edition Geschenk Set & Lip Balm

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:26

   Dankjewel! Gelukkig ben ik niet de enige die vaak voor hetzelfde type montuur kiest ;) Maar één miskoop van 4 online brillen is inderdaad best een goede score. Mijn vorige online bestelde bril beviel overigens wel heel goed, dus het kan echt heel erg verschillen per montuur.

 5. Simone
  17 december 2017 / 12:07

  Hij staat je goed! En ja misschien lijkt hij op je vorige bril, maar wat goed staat is ook belangrijk. Je moet er wel weer even mee door natuurlijk. Ik heb ook een tijd een bril gehad, maar inmiddels kan ik weer zonder. Ik heb een beetje rare ogen. Ik schijn te scherp te zien waardoor ik weer hoofdpijn krijg. Wist niet dat het kon, maar ik ben het bewijs. Daardoor heb ik een tijdje een bril gehad als ondersteuning. Veel plezier met je nieuwe bril!
  Simone blogde over…Nog 1 jaar voor ik 30 word…😱

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:29

   Dankjewel voor je compliment! Wat bijzonder inderdaad dat je een bril nodig had omdat je te scherp ziet. Ik kan me voorstellen dat dat ook iets is waarvoor je een bril nodig kunt hebben. Mijn vader heeft overigens ook een vreemde sterkte: bij zijn ene oog heeft hij een minsterkte en bij zijn andere oog heeft hij een plussterkte, waardoor hij met zijn ogen samen alsnog goed kan zien. Dat vond ik ook wel bijzonder ;)

 6. 17 december 2017 / 14:36

  Wat een leuke nieuwe bril! Op zich niet heel veel verschil, alleen vind ik je nieuwe iets lichter en aanweziger. Ook die gouden handvaatjes (is daar ook een ander woord voor? :P) vind ik erg leuk! Het is dat ik geen bril nodig heb, anders was ik denk ik ook wel gegaan voor zo’n soort exemplaar! Of een roze inderdaad :)

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:34

   Dankjewel voor je leuke compliment :) Superleuk om te horen dat jij voor eenzelfde soort bril zou kiezen!

 7. 17 december 2017 / 14:37

  Vind deze iets leuker dan je vorige bril! :) Brillen passen vind ik echt zo leuk! Die shop ik sowieso alleen offline (al heb ik pas twee keer een bril gekocht). Het is wel stressvol hoor! Al die brillen en dan moet je maar net die ene vinden die en leuk staat en nog redelijk betaalbaar is, haha. Ik ben wel echt een brillenmens en geen lenzenmens.
  Mevrouw Marloes blogde over…The Lion King

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:36

   Oh leuk om te horen! Dankjewel! :)
   Gaaf dat jij ook een echte brillenliefhebber bent! Een bril uitzoeken is inderdaad geen peanuts. Ik schakel ook altijd graag de hulp van iemand die meegaat of van de verkoper in. Dan hoef ik in ieder geval de keuze niet alleen te maken. Ik heb bijvoorbeeld een voorliefde voor monturen in knalkleuren, maar dat schijnt bij mijn gezicht wel heel opvallend te zijn. Toch fijn als iemand dat even opmerkt voordat ik met een niet zo goed passend montuur de deur uit ga ;)

 8. 17 december 2017 / 15:30

  Oh de zoektocht naar de juiste bril is altijd een hele opgave. Laatst had ik ook een nieuwe nodig en ik denk dat ik bijna alle brillen uit het gamma heb geprobeerd. Deze bril staat je heel leuk, dit groter model staat mooier bij je gezicht, naar mijn mening. ;)
  Laurine blogde over…13 Leuke activiteiten voor de winter

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:37

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je dit montuur mooier vindt staan :)
   Haha, ik heb inderdaad ook de halve brillenwinkel gepast volgens mij. Het is best een opgave om net dat ene perfecte exemplaar te vinden.

 9. 17 december 2017 / 16:43

  Ik zou dat echt niet durven, zo online bestellen haha. Ik heb echt héél slechte ogen dus mijn bril is ook echt duur door die glazen. En een bril staat je niet altijd zoals je denkt dus ik moet dat ding echt eerst proberen, haha :) Leuke bril wel! Ik vind de merken Polette en Odette Lunettes (iets Belgisch) ook heel leuk :-)
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…Vijf kerstcadeaus die je beter niet koopt

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 00:39

   Je maakt me nieuwsgierig naar die Belgische merken. Ik ga daar ook eens naar kijken.
   Ik kan me voorstellen dat je met slechte ogen liever naar een opticien gaat. En inderdaad, een bril staat soms in het echt heel anders dan op de foto bij iemand anders. Daar ben ik na deze ervaring ook helaas achtergekomen, haha.

 10. Danielle
  17 december 2017 / 23:06

  Als het om je uiterlijk gaat; never change a winning team ;)! Dit én je vorige montuur staan je hartstikke goed, logisch dat je er toch weer naar grijpt dus!

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 01:01

   Dankjewel voor je compliment! En ik ben het helemaal met je eens: als iets goed staat, is het eigenlijk prima om daar gewoon aan vast te houden :)

 11. 17 december 2017 / 23:05

  Leuk! Ik vind hem heel mooi staan en zie zeker de verschillen. Al mijn brillen lijken ook een beetje op elkaar, het is het enige model dat me staat. Ik draag mijn bril overigens alleen in de auto of in het theater, etc.
  Shirley blogde over…Hoe plant een control freak een reis?

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 01:00

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je toch de verschillen tussen de monturen ziet! Soms is er inderdaad ook gewoon één type montuur dat je het beste staat.

 12. 18 december 2017 / 00:29

  Hij staat je goed en daar gaat het om! Ik ben stekeblind, maar vind een bril kiezen toch altijd zo lastig. In mei moest ik weer – de ander viel uit elkaar, letterlijk – en na heel veel miskleunen toch een in mijn straatje gevonden. Draag mijn lenzen nu ook nog maar heel weinig, dus dat is wel een goed teken.
  Hermien – KouweKleren blogde over…Terugblik op mijn eerste capsule wardrobe

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 01:02

   Dankjewel! Wat blijft een bril uitzoeken toch altijd lastig. Ik kan me voorstellen dat het jou ook de nodige moeite kostte om een mooi nieuw exemplaar te vinden. Het feit dat je de lenzen bijna altijd links laat liggen, is in ieder geval een goed teken :)

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 23:42

   Dankjewel voor je compliment! Goed om te horen dat ik niet de enige ben die zo nu en dan wel toe is aan een nieuwe bril ;) Je draagt zo’n bril toch elke dag, dus het is fijn om eens in de zoveel tijd te kunnen afwisselen.

 13. Nikita
  18 december 2017 / 12:43

  Je nieuwe bril is lichter en dat vind ik wel mooi. Het licht je hele gezicht mee op! Maar met die smile van jou geeft je gezicht sowieso al licht. Ik vind hem echt mooi en hij maakt je gezicht af! En het is inderdaad mooier met die grotere glazen, dat maakt je gezicht meer open (zeg je dat zo?). Maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel. En natuurlijk was je ook mooi met je oude bril, maar verandering is soms inderdaad wel fijn. Super! Ben trouwens ook een trotse brillendrager en hoe vaak mensen mij vertellen dat ik mooier zou zijn met lenzen, ik blijf trouw aan dat ding op mijn neus :)
  Nikita blogde over…Ondanks alles …

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 23:54

   Wat een lieve complimenten! Dankjewel! :) Zo leuk om te horen dat je duidelijk verschil ziet met mijn oude bril en dat je de nieuwe mooier vind staan. Ik vind het trouwens ook heel tof dat jij ook graag een bril draagt. Zolang jij maar draagt wat je prettig vindt en waar jij je goed bij voelt, dan straal je dat in mijn ogen ook uit :)

 14. Dorine
  18 december 2017 / 12:48

  Mooie bril! Je kunt ook online terecht bij Brillen 24.

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 23:54

   Wat een goede tip! Dankjewel! Ik ga daar ook eens kijken.

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 23:57

   Dankjewel! :) En ik ben het helemaal met je eens: als je de bril hebt gevonden die helemaal jouw ding is, is het eigenlijk ook prima om daar lekker aan vast te houden.

 15. 18 december 2017 / 15:45

  Ik had het er met m’n man toevallig nog over waarom mensen twee brillen zouden kopen (we hoorden een aanbieding op de radio van twee gratis brillen), maar voor jou zou het nog wel een uitkomst zijn geweest, deze èn een mooie kleurrijke! :-) Ik vind hem leuk hoor!
  Lilian blogde over…Minimalisme: Zo raak je je boeken kwijt

  • Romy
   Auteur
   19 december 2017 / 00:00

   Zeker weten! Ik houd wel van een beetje afwisseling qua brillen. Voor nu heb ik het bij deze bril gehouden (en mijn oude bril kan ik vanwege de sterkte beter niet meer gebruiken ;)), maar twee brillen vind ik zo’n slecht plan nog niet ;)

 16. 21 december 2017 / 10:01

  Ik vind hem super tof, hij staat je goed :-)

 17. Odetta
  23 december 2017 / 01:40

  Ik vind jouw bril helemaal top! De kleur flatteert je en het model staat je heel erg mooi!
  Wanneer ik een flinke geldprijs zou winnen, zou ik brillen in verschillende kleuren kopen.

  • Romy
   Auteur
   23 december 2017 / 10:01

   Dankjewel voor je lieve compliment! Haha, zo’n verzameling brillen in alle kleuren van de regenboog lijkt me ook wel wat. Dan heb je bij elke outfit een matchende bril :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge