Een tijdje geleden ging ik naar Action voor mijn lootje voor Echte Post Is Cool. Uiteraard kon ik tijdens mijn bezoek aan Action de afdeling met knutselspullen niet overslaan. Ik hield het redelijk bescheiden, maar nam toch een aantal leuke knutselspullen mee. Met als pronkstuk toch wel het boek over handletteren dat ik kocht voor maar €1,29. Maar ook belandden er onder andere glasstiften en mooie snijmallen in mijn winkelmandje. Benieuwd naar mijn aankopen? Ik laat je mijn knutselspullen van Action graag zien in deze mini Action shoplog.

action knutselspullen shoplog bling stickers

Bling stickers

Als je mijn blog al een tijdje volgt, dan weet je vast dat ik gek ben op roze én op glitters. Deze stickers vond ik de perfecte combinatie van beide en moesten dan ook mee naar huis. Ik gebruik dit soort stickers graag op bijvoorbeeld houten figuurtjes of op bloemen die ik op zelfgemaakte kaarten verwerk. Zo kun je een kaart vaak net iets extra’s geven.

action knutselspullen shoplog glasstiften

action knutselspullen shoplog glasstiften

action knutselspullen shoplog glasstiften

action knutselspullen shoplog glasstiften

Glass markers/glasstiften

Ook in het schap met knutselspullen bij Action vond ik deze glass markers, oftewel glasstiften. Deze stiften zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en hebben een metallic effect. Ik kocht een set in blauw/groen en een set in paars/roze. Ik heb de stiften nog niet heel uitvoerig getest, maar het lijkt me leuk om binnenkort te proberen of ik er een glas of schoteltje mee kan versieren. Al is het alleen maar met een gezellig stippenpatroontje bij gebrek aan tekentalent.

action knutselspullen shoplog snijmallen

Snijmallen

Ik kan me voorstellen dat je misschien denkt “Huh, wat is dit?”. Maar als je zelf een stansapparaat hebt, zoals de Cuttlebug of de Big Shot, dan ben je hier vast wel in thuis. Dit zijn sets met snijmallen waarmee je uit papier (of soms ook uit vilt of stof) figuren kunt snijden. Dit soort mallen zijn normaal vaak nogal prijzig, dus ik ben erg blij dat Action tegenwoordig ook een aantal budgetproof snijmallen in zijn assortiment heeft. Ik nam de bovenstaande twee sets met snijmallen mee. Hopelijk kan ik binnenkort weer eens laten zien in een DIY hoe ik deze mallen gebruik.

action knutselspullen shoplog resin figuren

action knutselspullen shoplog resin figuren

Mini hobby frames/ resin figuren

Nog een item waar ik altijd blij van word tussen de knutselspullen bij Action zijn de resin figuren. Vorige week kwam ik weer nieuwe soorten resin figuren tegen in een romantische stijl, onder andere met ramen, sierlijke hoekjes en een chique stoel. Vooral de raampjes vind ik erg leuk om op een kaart te gebruiken. Op een winterse kaart kun je bijvoorbeeld sneeuwvlokken of sterren achter het raam plakken of erin tekenen voor een winters effect.

action shoplog knutselspullen stationery

Diverse stationery

Daarnaast nam ik nog een setje met gummen (volgens mij waren deze maar €0,39 per 6!), een setje kraft labels en een notitieboekje met sterren mee. Leuk voor op blogfoto’s, maar ook altijd handig voor als ik weer eens iets wil opschrijven. De labels gebruik ik trouwens ook voor mijn pakketje voor Echte Post Is Cool. Ik vind dat zo’n label een cadeau vaak net iets extra’s geeft.

action shoplog boek handletteren

Boek over handletteren bij Action

En dan nu mijn pronkstuk van dit artikel: een boek over handletteren van Action. Voor maar €1,29 werd ik eigenaar van dit basisboek voor beginners. Ideaal als je, zoals ik, daadwerkelijk net om de hoek komt kijken wat handletteren betreft. Zoals de titel van dit boek over handletteren bij Action al doet vermoeden, is het boek wel heel erg op beginners gericht. Dat is voor mij ideaal, maar is wel iets om rekening mee te houden als je al langere tijd aan handletteren doet. Overigens kun je ook dan misschien nog de nodige inspiratie halen uit het boek.

action shoplog boek handletteren

Wat ik zelf leuk vind aan dit boek over handletteren bij Action is dat er veel oefeningen in staan. Die kunnen je motiveren om daadwerkelijk met handletteren aan de slag te gaan. Sommige opdrachten zijn overigens wel héél basic, zoals voorgedrukte letters overtrekken. Maar wanneer je dit al een tijdje onder de knie hebt, kun je altijd nog de voorbeelden gebruiken ter inspiratie in plaats van ze een op een over te nemen.

action shoplog boek handletteren

action shoplog boek handletteren

Daarnaast staan er ook af en toe iets vrijere opdrachten in dit boek over handletteren van Action. Bijvoorbeeld zelf een quote verzinnen en die tekenen of bestaande kaders voorzien van een mooie tekst. Zo kun je ook zelf met het boek aan de slag. Het is dus in feite een werkboek met alleen de meest basic uitleg over handletteren. Je zult na het lezen van dit boek dan ook niet alles onder de knie hebben, maar hebt dan wel geoefend met handletteren. Ik ben in ieder geval erg blij met deze aankoop. Net als met de rest van mijn aankopen overigens. En de cadeautjes voor mijn EPIC-lootje? Ook daarvoor ben ik goed geslaagd bij Action!

Kun jij handletteren of heb je je er al eens aan gewaagd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 17 oktober 2017 op 6:11 am - Beantwoord

  Oooh de Action is echt walhalla voor creatievelingen. Ik kan er ook niet weg gaan zonder iets mee te nemen.

  Leuke spullen heb je gescoord

  • Romy 17 oktober 2017 op 6:44 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Hoewel ik vaak niet héél veel meeneem, kan ik de knutselafdeling ook echt niet overslaan 😉

 2. Darina 17 oktober 2017 op 7:04 am - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes! Ik heb een boek over handletteren en heb al iets gemaakt. Ik vind het heel leuk om te doen. “Gelukkig” komt de winter eraan, kan ik nog meer oefenen.

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:01 am - Beantwoord

   Ja, de winter is zeker een goede reden om veel binnen creatief bezig te zijn 🙂 Veel plezier met handletteren! Superleuk dat je daarmee bezig bent.

 3. Maaike 17 oktober 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Och, ik ben juist een poosje niet naar de action geweest, want ik heb niks nodig. Maar nu zie ik dit soort leuke spulletjes en heb ik opeens glasstiften nodig! Toch ga ik proberen niet te gaan, ik koop er altijd veel te veel! Laat je het resultaat van de glasstiften een keer zien?

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:02 am - Beantwoord

   Haha, oeps, ik wilde je niet onnodig in de verleiding brengen om weer eens naar de Action te gaan 😉 Wel heel knap dat je toch bij de Action vandaan blijft! Als ik iets leuks heb gemaakt met de glasstiften, laat ik binnenkort zeker een keer het resultaat zien.

 4. Meryl 17 oktober 2017 op 7:46 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen! Ik moet binnekort toch maar weer eens langs de action

 5. Iris 17 oktober 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Die glass markers vind ik leuk!!

 6. Patricia 17 oktober 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Ik Heb het nog niet geprobeerd maar het lijkt me heel leuk. Zeker om mijn planner mee op te leuken. Leuke spullen hoor?

 7. Susan 17 oktober 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Zulke leuke spullen! Ik mis de Action hier echt, haha.

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:03 am - Beantwoord

   Haha, dat kan ik me voorstellen! In het buitenland mis ik dit soort winkels ook altijd best wel 😉

 8. Janne 17 oktober 2017 op 8:34 am - Beantwoord

  Ik gebruik glasstiften ook wel eens op kaartjes: je kunt iets tekenen op stevig doorzichtig plastic (bijvoorbeeld van een verpakking) en dat achter een “raampje” in de kaart plakken. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. We hebben er ooit kerstkaarten mee gemaakt voor 50 mensen, want het is niet heel moeilijk of veel werk en ziet er supermooi uit. Mensen kunnen de kaart dan neerzetten met een lichtje erachter. Misschien kun je zelfs handletteren met de glasstiften op een kaartje!
  Ik ben benieuwd of je zin hebt om dit te proberen. Geloof me, het is echt mooi en leuk!

 9. Danielle 17 oktober 2017 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een toffe items heb je geshopt. Die glasstiften zien er goed uit !

 10. Anouk 17 oktober 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Zo leuk altijd de creatieve spulletjes van de action, naar de kraft labels ga ik binnenkort eens zoeken!

 11. evelien 17 oktober 2017 op 10:01 am - Beantwoord

  Dat boek over handletteren is zo leuk!
  Ik ga er een kijkje nemen, en zó goedkoop. <3
  Liefs,
  Evelien

 12. Loes 17 oktober 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  Zo leuk dat Action zoveel knutselspulletjes heeft! Ik ga ook vaak naar Action als ik een projectje heb of iets leuks wil voor fotografie. Het boek voor handletteren vind ik vooral heel tof!

 13. Cassandra 17 oktober 2017 op 11:06 am - Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar die glass markers! Ik heb de illustratie-versie van het handlettering boek liggen thuis, alleen jammer dat ik er nog niet veel naar gekeken heb.

 14. Katrien 17 oktober 2017 op 11:54 am - Beantwoord

  Je hebt hele leuke knutselspullen gekocht. Ik ben sinds een tijdje ook aan het handletteren, heel erg fijn. Veel oefenen, uitproberen, en voor je het weet is er een uur voorbijgevlogen. Ik vergeet de tijd en wereld rondom mij dan ;-). Veel plezier ermee!

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:04 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend leuk idee om de glasstiften te gebruiken voor glazen raampjes. Zeker leuk in combinatie met de resin raampjes die ik ook heb gekocht. Ik ga je tip onthouden voor als ik binnenkort met de kerstkaarten begin 🙂

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:05 am - Beantwoord

   Ja, de Action is echt de perfecte winkel voor dat soort projectjes 🙂 En mijn photo props koop ik er ook altijd graag.

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:05 am - Beantwoord

   Oh wat leuk dat je dat boek van Action hebt! Ik heb daar ook al goede verhalen over gehoord en ben heel benieuwd hoe het boek je bevalt 🙂

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:06 am - Beantwoord

   Wat onwijs leuk dat je ook aan het handletteren geslagen bent. Ik kan me voorstellen dat het een heerlijke manier is om je hoofd even leeg te maken 🙂

 15. Yvonne 17 oktober 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  ❤❤voor die glitterstickers

 16. Marion van Zutphen 17 oktober 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  aah wat een leuke spullen hebben ze er toch!! Ook qua interieur spulletjes weten ze vaak echt de leukste dingen te verkopen 🙂

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:07 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! De interieurafdeling van de Action sla ik ook bijna nooit over 🙂

 17. Elisabeth 17 oktober 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spullen heb je gevonden! Handlettering is niet mijn ding. Ga ik ook niet aan beginnen. Vind het wel mooi en tof als mensen het kunnen en mooi doen.

 18. 3RINGS 17 oktober 2017 op 2:14 pm - Beantwoord

  Oeh ik krijg helemaal zin om naar de action te gaan! Heerlijk snuffelen

 19. Nikita 17 oktober 2017 op 3:10 pm - Beantwoord

  Ik heb enorm veel knutselgerief van de Action liggen. Het is alleen, ik doe er nooit iets mee. En das zonde. Wanr ik doe dat supergraag. Werkpuntje! En ook Rainbow Loom elastiekjes haalde ik daar vaak, die hobby mis ik ook wel. Zou ik ook weer eens moeten gaan doen. Toffe spulletjes! Dat boek zou voor mij een goede basis zijn. Want als ik kan handletteren en dat combineren met mijn illustratietalent, dan zou dat echt wel toffe resultaten opleveren denk ik

  PS: Iets wat hier totaal niet mee te maken heeft maar ik heel graag wil vertellen. Ik ben bezig met die onzekerheid te verwerken, dat vertelde ik al vaker. Ik ga morgen praten met mijn vertrouwenspersoon hierover want alle mogelijl advies is welkom. Ik vind het alleen enorm eng want ik heb al vaker dingen blootgelegd bij hem, maar dit ligt toch wel het meest gevoelig denk ik. Maar voor 95% procent van mijn problemen heeft hij wel altijd een goed advies dus ook hier komt dat wel van pas hoop ik. Ik vind het zo eng maar ben trots op mezelf dat ik de stap heb gezet. Op naar morgen! 🙂

 20. Evelyne 17 oktober 2017 op 3:43 pm - Beantwoord

  Ik kan tekenen, maar niet zo goed als het afgebeeld staat. Laat mij een vrije tekening maken en je zal er wel iets leuks in zien. Doch kan ik niet zo goed iets natekenen, beter overtekenen (met een tekening onder mijn blad waar ik dan overteken). Handletteren heb ik nog nooit gedaan, maar mocht je mij vrij letters en cijfers laten tekenen dat ook een speciaal effect zou hebben.

 21. Kreanimo 17 oktober 2017 op 3:58 pm - Beantwoord

  Ik wil dat boek ook… maar ze hebben het niet meer of niet gehad hier in België.
  Ik ben in de hoop dat het nog komt, want soms is dat wel zo en komen dingen hier iets later.

 22. Nesrin 17 oktober 2017 op 4:14 pm - Beantwoord

  Ik vind die sierlijke resin figuren zo leuk! Volgens mij kun je daar hele mooie kaartjes van maken. Handletteren…ik heb het nog nooit gedaan! Leuke spullen heb je gescoord.

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat jammer dat je er niet zo vaak aan toe komt om met je knutselspullen van Action aan de slag te gaan. Ik ben ook niet zo vaak bezig met hobbyen, maar merk hoe goed het me kan doen als ik me er toch eens aan waag 🙂 Het boek kan ik je zeker aanraden. Wat een leuk idee om handletteren te combineren met illustreren. Ik weet zeker dat dat een prachtig resultaat zou opleveren.
   Supergoed trouwens dat je contact hebt gezogd met een vertrouwenspersoon over je onzekerhied. Ik kan me voorstellen dat je het heel lastig vindt om je heel open op te stellen naar die persoon toe, want je deelt toch gevoelige informatie. Aan de andere kant is het supergoed dat je deze stap hebt gezet en zal het je vast heel veel goeds brengen. Je mag ontzettend trots zijn op de stap die je hebt gezet. Het is al zo goed dat je zelf actie onderneemt en alle mogelijkheden aangrijpt. Jij komt er wel 🙂 Zet hem op morgen!

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:12 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je weleens vrije tekeningen maakt. Eigenlijk vind ik dat ook nog veel knapper en leuker dan wanneer je iets overtrekt of natekent 🙂 Jouw manier van letters en cijfers tekenen klinkt ook al erg gaaf trouwens. Hopelijk kun je je daar ooit nog eens op storten 🙂

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:13 am - Beantwoord

   Wat jammer dat de Action in België dit boek niet verkoopt! Hopelijk vind je het boek alsnog snel in het assortiment, want het is zeker een aanrader.

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:13 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Met die resin figuurtjes kun je zoveel leuke dingen doen. Mijn handen jeuken al om ermee aan de slag te gaan 🙂

 23. Irene 17 oktober 2017 op 4:28 pm - Beantwoord

  Mooie spulletjes heb je gekocht! Vooral die glasstiften vind ik heel leuk! Handlettering vind ik heel leuk maar het is alweer veel te lang geleden dat ik er nog wat mee deed.

 24. Elke 17 oktober 2017 op 4:29 pm - Beantwoord

  Dat boek lijkt me zo fijn! Ik wil dat ook leren maar weet echt niet waar ik moet beginnen.. Misschien is dit boek dan wel de oplossing. Leuk artikel!

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:16 am - Beantwoord

   Oeps, er ging net iets fout met mijn reactie 😉 In ieder geval kan ik je het boek zeker aanraden, juist als je net begint met handletteren 🙂 Er staan hele fijne beginnersoefeningen in.

 25. Rianne 17 oktober 2017 op 5:01 pm - Beantwoord

  Voor 1,29 kun je geen miskoop begaan, ik ga dat boek ook halen! 😀

 26. Madelon 17 oktober 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

  Oh wat een leuke spulletjes! Dat handlettering boek lijkt me heel erg leuk. Die ga ik denk ik ook zelf kopen 🙂

 27. Simone 17 oktober 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

  Wat heb je leuke spulletjes gekocht bij Action zeg! Ook echt mijn favoriete winkel als het gaat om knutselspullen. Toevallig vandaag nog met dat handletteringboek in mijn handen gestaan. Gelukkig is mijn bankrekening leeg 😛

 28. Jenn 17 oktober 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

  Leuke spullen! De glasmarkers heb ik ook, maar ik heb ze nog niet geprobeerd.

 29. Dinja 17 oktober 2017 op 11:06 pm - Beantwoord

  Wat veel knutselspulletjes! Het boek over handletteren heb ik ook maar gekocht, ik had al een boek over handletteren maar deze voor maar €1,29 kon ik niet laten liggen.. Als we nu geen mooie letters meer maken dan weet ik het ook niet meer 😉

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, dat scheelt inderdaad! Het is wel heel verleidelijk om aardig wat dingen in te slaan bij Action, vind ik altijd 😉

 30. Laura 17 oktober 2017 op 11:35 pm - Beantwoord

  Leuke spulletjes gekocht zeg! Ik vind het ook altijd best wel chill om te freubelen. Misschien eens kijken naar dat handlettering boekje, mijn handschrift is om te janken haha.

  • Romy 18 oktober 2017 op 12:19 am - Beantwoord

   Haha, ik kan je het boek zeker aanraden! Echt een fijn beginnersboek met niet al te ingewikkelde letters 🙂

 31. Oui Nathalie 18 oktober 2017 op 5:48 am - Beantwoord

  Super leuke spulletjes heb je gekocht!
  Handletteren vind ik ook erg leuk om te doen maar helaas te weinig tijd voor!
  Op glas kan je ook zoveel leuke dingetjes maken, wil al heel lang van die voorraadpotten voor mijn wattenstijfjes en watjes maken met een leuke tekst!

  Liefs, Nathalie

  • Romy 19 oktober 2017 op 7:33 am - Beantwoord

   Wat een leuk idee van die voorraadpotten! Dat ziet er vast superleuk uit in je badkamerkast straks 🙂

 32. zwartraafje 18 oktober 2017 op 12:08 pm - Beantwoord

  Een tijdje terug had ik het geluk om twee van die snijvorm-setjes tegen te komen die iemand bij Action tussen het kinderspeelgoed had achtergelaten. Bij het knutselmateriaal zelf lijken ze steeds uitverkocht te zijn maar die keer kon ik dus twee mooie sets op de kop tikken die ongetwijfeld vaak gebruikt gaan worden wanneer ik kaartjes maak. Mijn verzameling blijft groter worden maar zolang ik ze ook daadwerkelijk gebruik ga ik me daar niet te schuldig om voelen. Dat telt trouwens ook voor mijn nogal gigantische collectie washi-tape rolletjes.

  • Romy 19 oktober 2017 op 8:05 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je eigenlijk per toeval die twee setjes snijmallen tegenkwam! Ik vind ze echt ideaal en ze zijn zoveel goedkoper dan de meeste snijmallen in bekende knutselwinkels. Je hebt helemaal gelijk wat betreft die groeiende voorraad spullen trouwens: zolang je alles ook gewoon gebruikt, moet dat best kunnen, toch? En gelukkig ga je aan de Actionprijzen meestal niet bepaald failliet 😉

 33. Wendy (B) 29 oktober 2017 op 4:39 pm - Beantwoord

  Nog niet geprobeerd.
  Misschien probeer ik het wel eens als ik dit goedkope boek in de winkel vind!