Barcelona6 1 3

De wereld die voor mij openging door mobiel internet!

 • 10 april 2018
 • 37 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Jarenlang begreep ik niet waarom mensen een internetabonnement afsloten. “Je kunt toch ook gewoon gebruikmaken van wifi?”, dacht ik. Tot 2 maanden geleden had ik dan ook een prepaidtegoed. Internet had ik als er wifi was en eigenlijk deed ik nauwelijks iets op mijn mobiel. Was ik onderweg? Dan had ik geen verbinding – zo simpel was het. Maar toen kwam daar (hallelujah!) mijn telefoon met internetbundel. Wat een wereld ging er daardoor toch wel voor me open! Ik begin me steeds meer af te vragen hoe ik ooit alles prepaid kon doen. En wel om deze 4 redenen! Waarschuwing vooraf: er volgen wellicht een aantal ik-leefde-onder-een-steen-situaties!

niet meer zonder mobiel internet

GPS (dat puntje dat met je mee beweegt)

De bedenker van apps als Google Maps verdient wat mij betreft een dikke pluim. Onder welke steen heb ik geleefd dat ik jarenlang zonder navigatie-app door steden heb gezworven?! Eerder werkte ik – lekker old school – met screenshots van plattegrondjes die ik thuis alvast had opgeslagen op mijn telefoon. Op zich prima, maar met mijn gebrek aan navigatietalent is live hulp soms geen overbodige luxe. Ideaal dus dat er tegenwoordig een blauw stipje met mij mee beweegt wanneer ik van A naar B wil gaan. En al helemaal ideaal dat ik het direct kan zien als ik weer eens de verkeerde kant op ga. Als ik dat jaren geleden had ondekt, had dat me heel wat uren ronddwalen door onbekende straten gescheeld.

Bye bye, crappy wifiverbindingen!

Met mijn databundel zijn alle crappy wifiverbindingen nu verleden tijd. Dankzij mijn oude telefoon wist ik de meeste wifi-hotspots in de omgeving moeiteloos te vinden. Hoe vaak ik wel niet kort ergens bleef hangen om nog die ene e-mail te versturen. En hoe vaak ik de verbinding in de bus wel niet vervloekte als mijn ene appje toch niet kon worden verstuurd. Wilde ik in de Mediamarkt even de specificaties van een nieuwe laptop opzoeken? Dan viel natuurlijk net de wifi uit. En stond ik op het punt om mijn OV9292-route onderweg te plannen? Dan bleek ik weleens net op dat moment zonder tegoed te zitten. Stuk voor stuk #firstworldproblems natuurlijk! Maar wat is het fijn dat ik dat gedoe nu niet meer heb.

Geen awkward WhatsApp-gesprekken meer

Nog steeds ben ik geen grootverbruiker van data, maar voor WhatsApp vind ik een databundel toch wel handig. Eerder kwam ik nog weleens in de problemen als ik opeens zonder prepaidtegoed én wifi ergens bleek te staan. Want ja, hoe breng je dan iemand op de hoogte dat je het niet kunt vinden of wat later bent? Ook leidde het nog weleens tot awkward situaties als ik WhatsApp offline gebruikte. Bijvoorbeeld wanneer ik in de bus midden in een appgesprek zat en de verbinding opeens wegviel. Of als ik alvast offline appjes typte, zodat die later bij een wifihotspot automatisch zouden worden verstuurd. Bleek dan opeens dat de ander in de tussentijd ook al een nieuw appje had gestuurd. Met een nogal awkward door-elkaar-lopend gesprek tot gevolg!

Apps die toch wel onmisbaar zijn

Verder heb ik meerdere apps ontdekt waarvan ik me afvraag hoe ik het jarenlang zonder deed. De WordPress-app is bijvoorbeeld onwijs handig om kleine last-minute aanpassingen aan mijn blog te doen zodra die me te binnen schieten. De 9292-app is mijn held als ik op een onbekende plek ben en de weg naar huis moet vinden. En dankzij de app voor mijn werkmail hoef ik niet meer steeds in te loggen als ik thuis iets voor mijn werk wil checken. En dan heb ik het nog niet eens over mijn life-saver Google Maps gehad! Wat zou ik zonder die app moeten?!

Overigens maak ik ook dankbaar gebruik van de optie om notificaties uit te zetten. Wel zo rustig als je niet voor elke update, like of reactie wordt gestoord! Gelukkig zit mijn telefoon, ook nu ik een databundel heb, nog niet aan mijn hand vastgeplakt. Een databundel mag dan fijn zijn, maar een offline leven dat niet alleen draait om notificaties is natuurlijk nog veel fijner!

Zou jij nog zonder databundel op je telefoon kunnen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 10 april 2018 op 6:11 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! En ja, internetbundels zijn inderdaad niet meer weg te denken. Ik kan ook niet zonder GPS. Heeft me voor heel wat verdwaalmomenten behoed, want mijn coordinatie is echt nul! 🙂

  • Romy 10 april 2018 op 7:18 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die heel wat te danken heeft aan GPS. Mijn navigatiekunsten zijn ook redelijk slecht 😉

 2. Marloes 10 april 2018 op 6:25 am - Beantwoord

  Haha wat grappig om te lezen! Ik zou ook echt niet meer zonder internetbundel kunnen. Onderweg Spotify luisteren, appen, mailen, in de winkel snel een review opzoeken van een product en uiteraard Google maps!

 3. Marije 10 april 2018 op 6:41 am - Beantwoord

  Hahaha .. heerlijk om te lezen. Hoe handig het ook is, toch verlang ik soms wel naar de oude tijd en niet constant alles kunnen opzoeken en bereikbaar zijn.

  • Romy 10 april 2018 op 7:19 am - Beantwoord

   Dat herken ik wel een beetje. De tijd zonder mobiele telefoons heeft toch ook wel zo zijn voordelen 😉

 4. Darina 10 april 2018 op 7:02 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Soms zou het eens fijn zijn maar ik zou het op een gegeven moment ook wel een beetje gaan missen 🙂

 5. Meaghan 10 april 2018 op 7:27 am - Beantwoord

  Wat grappig om te lezen dat! Zelf heb ik nog steeds een pre-paid telefoon en moet ik het ook doen met openbare wifi of gewoon thuis zitten. Soms baal ik ervan dat ik dan geen google maps heb als ik ergens heen moet waar ik nooit kom, maar om nu alleen daarvoor aan het internet te gaan vind ik ook zo’n onzin. Buiten dat het handig is, red ik mij wel prima zonder internet in de buitenwereld, dus voorlopig laat ik het ook gewoon zo!

  • Romy 10 april 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

   Als je je zo prima redt, is prepaidtegoed ook helemaal oké, toch?! Ik vond dat lange tijd ook prima. Pas recent merkte ik dat ik toch wel behoefte had aan data, alleen al vanwege mijn werk. Maar alleen voor Google Maps een databundel nemen, is inderdaad nergens voor nodig ?

 6. Els 10 april 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Ik kan echt niet meer zonder mijn databundel, al zou ik ook wel eens niet bereikbaar willen zijn ;-).

 7. Anna 10 april 2018 op 8:08 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik vind Google Maps ook zo handig, vooral nu je in het buitenland ook gewoon gratis internet hebt op je telefoon. Ik kan me echt geen leven voorstellen zonder Google Maps, soms loop ik zelfs met navigatie verkeerd…

  • Romy 10 april 2018 op 6:12 pm - Beantwoord

   Haha, soms is het inderdaad zo erg nog niet om even onbereikbaar te zijn. Ik leg wel regelmatig mijn telefoon even weg en ben blij dat ik nog steeds dat soort telefoonvrije momenten heb soms ?

  • Romy 10 april 2018 op 6:14 pm - Beantwoord

   Haha, ik dus ook! Ik weet echt niets te vinden zonder navigatie. Of nou ja, op plekken waar ik heel vaak kom na ? En in het buitenland is het inderdaad al helemaal ideaal om Google Maps te kunnen gebruiken.

 8. Janne 10 april 2018 op 8:09 am - Beantwoord

  Ik heb nog prepaid en ben daar perfect tevreden mee.
  Ik voer zelden gesprekken in Whatsapp die zo belangrijk zijn dat ik er niet mee kan stoppen als de wifi ophoudt. Als ik iemand iets moet laten weten, bel of sms ik wel. Of diegene belt of sms’t mij wel.
  En ik heb offline kaarten op mijn telefoon, daarmee werkt de GPS minstens net zo goed. Ja, als ik nu ineens naar Groningen vertrek, moet ik eerst een kaart van Groningen downloaden. Of ik zoek daar een plattegrond of vraag de weg, ook geen probleem. Zelfde geldt voor reisplanner. Op alle grote stations zitten mensen in loketten die je reistips kunnen geven, er hangen borden met de vertrektijden, en de meeste routes kende ik toch al uit mijn hoofd. Zo niet, dan is er niets mis met wat voorbereiding.
  Als ik in het OV zit zonder wifi, doe ik een muziekje aan op mijn mp3-speler en ga ik schrijven, lezen of naar buiten kijken. Lekker ontspannen, zonder internet!

  • Romy 12 april 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

   Als jij je prima redt met prepaidbeltegoed, dan is dat ook helemaal prima, toch?! 🙂 Zo te horen heb jij een internetbundel inderdaad niet per se nodig.
   Zelf heb ik me ook altijd prima gered zonder een internetbundel, totdat ik vaker voor privédingen of voor mijn werk urenlang zonder wifi zat en daardoor belangrijke gesprekken miste of niet even iets belangrijks kon opzoeken. Als ik bijvoorbeeld spontaan naar Amsterdam ga en daar op plekken kom die ik niet ken, ben ik wel blij dat dat dankzij Google Maps niet in de soep loopt 😉 Ook betaalde ik voor héél weinig datagebruik nogal veel geld. Ik was een keer een paar euro kwijt omdat ik in de Mediamarkt (zonder wifi) specificaties over een laptop moest opzoeken. In dat opzicht ben ik blij met mijn internetbundel.
   Maar je hebt zeker gelijk dat het ook belangrijk is om niet de hele dag online te zijn en bijvoorbeeld in het OV even te ontspannen. Gelukkig stop ik op dat soort momenten geregeld nog mijn telefoon in mijn jaszak en zit mijn telefoon ook in het algemeen nog niet aan mijn hand vastgeplakt 😉

 9. Sandra 10 april 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Haha, ik vind het zo grappig dat je nu helemaal happy bent met je databundel! Gelukkig zie je veel voordelen nu er van in. 🙂 Een leven zonder databundel op mijn telefoon? Ik kan het mij niet meer voorstellen. Ik heb dat al zo veel jaar, dus ik kan het mij eigenlijk niet eens meer voorstellen hoe het is zonder. Ja oké, op vakantie buiten Europa heb je geen internet, dus dat zijn dan de enige momenten waarop ik geen internet heb. Maar eerlijk, soms zet ik het ook wel eens uit hoor. Op momenten dat ik even geen prikkels wil bijvoorbeeld.

 10. Irene 10 april 2018 op 10:02 am - Beantwoord

  Kan geloven dat er een nieuwe wereld voor je open ging! 😀 Ik zou niet meer zonder gpsfunctie kunnen dus ben heel blij met mijn mobiele internet ^^

 11. Johanne 10 april 2018 op 10:06 am - Beantwoord

  Haha, geweldig dat je gewoon nog screenshots maakte van plattegronden! Google maps is wat mij betreft ook één van de fijnste dingen. Moest gisteren onverhoopt door Nieuwegein zwerven en ik was zo blij dat ik de navigatie kon aanzetten en exact wist waar ik heen moest. Ik denk niet dat ik ooit nog zonder zou kunnen, maar soms mis ik de stilte wel een beetje hoor. Dat altijd bereikbaar zijn, en die constante behoefte om op je telefoon te kijken. Daarom vind ik het soms ook wel jammer dat je nu overal in Europa 4G hebt. Lig ik eindelijk lekker op het strand, heb ik alsnog de behoefte om Facebook/Instagram/Wordpress/Weetikhetwat te checken!

  • Romy 12 april 2018 op 6:49 pm - Beantwoord

   Haha, best grappig inderdaad dat ik nu pas besef hoe handig zo’n internetbundel is en me al bijna niet meer kan voorstellen hoe ik het ooit zonder deed, terwijl ik jarenlang het nut van een databundel niet echt inzag 😉 Maar je hebt gelijk dat het wel fijn is om af en toe even offline te zijn. Gelukkig laat ik ook nu nog regelmatig mijn telefoon even links liggen om het zonder alle prikkels te doen.

  • Romy 12 april 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Ja, Google Maps is echt een van de handigste vondsten wat mij betreft! Zo fijn dat ik me daardoor nooit meer druk hoef te maken als ik in een vreemde omgeving ben of ik de weg terug nog wel kan vinden.
   Maar de stilte en het even niet bereikbaar zijn, is inderdaad soms ook wel heel fijn. Op vakantie laat ik gelukkig mijn telefoon vaak wel links liggen. Dan ben ik in ieder geval overdag meestal offline om lekker van de vakantie te genieten 🙂

 12. Jenn 10 april 2018 op 10:10 am - Beantwoord

  Grappig, ik leef toevallig deze hele week juist zonder mobiele data 😉 Maar helemaal zonder zie ik mezelf ook niet doen hoor, daarvoor gebruik ik het veel teveel.

  • Romy 12 april 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Wat goed, zo’n week zonder mobiele data! Ik ben benieuwd hoe het je is bevallen. Maar inderdaad, een heel leven zonder mobiele data is dan wel een heel grote uitdaging misschien 😉

 13. Lilian 10 april 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Mijn man heeft wel internet voor de GPS en voor de rest vind ik al jouw pluspunten alleen maar nadelen hebben (altijd bereikbaar, altijd e-mail…) Dus ik hou het lekker bij een prepaidpakketje. Overigens heb je voor het offline contact ook nog de berichten en je kan natuurlijk altijd bellen 😛

  Maar fijn dat je er zoveel plezier mee hebt 🙂

  *gaat terug onder de steen*

  • Romy 12 april 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Geen probleem toch dat je geen internetbundel gebruikt! Ik vind het juist wel mooi dat je bewust niet altijd bereikbaar wilt zijn. Dat heeft ook absoluut wel weer wat 🙂 Ik ben ook wel blij dat ik in ieder geval nog niet aan mijn telefoon vastgeplakt zit. Die offline momenten pak ik gelukkig nog steeds en zijn ook wel echt genieten, hoe fijn ik het verder ook vind om op handige momenten wél data te hebben 🙂

 14. Nikita 10 april 2018 op 12:23 pm - Beantwoord

  Bij die titel moest ik denken aan twee jaar geleden. Ik was namelijk een van de weinige van mijn leeftijdsgenoten die het nog met een telefoon deed die geen internet aankon of zelfs geen apps kon krijgen. Dat was ook het mobieltje dat ik gebruikte toen mijn smartphone in oktober sneuvelde. Ik had toen een smartphone gekregen toen ik naar mijn nieuwe opleiding ging. Onder het mom dat ik nu veel verder weg zit elke dag. Maar in mijn pakket zat nog steeds geen mobiele data. Ik had net als jij enkel wifi als er een verbinding aanwezig was. In oktober ergens hebben we toen een nieuw pakket genomen voor mij, dus vanaf dan heb ik wel altijd mobiele data gehad. Het is wel handig. Vooral als ik mijn weg naar een nieuwe stageplek moet zoeken of ergens moet zijn en ik niet precies weet wanneer ik moet bellen op de bus, dan gebruik ik de app van De Lijn ook wel. Maar ik probeer dat ook wel in toom te houden. Zo wil ik niet dat ik de hele busrit naar school (wat anderhalfuur is) zit te facebooken of te chatten. Er is meer dan die social media en dat internet. Voor jouw blog maak ik meestal wel een uitzondering omdat dat een gewoonte is, maar daarna doe ik hem ook uit. Ik vind hem fijn om dingen te delen op social media, maar ik merkte gisteren op door een blogpost die ik aan het schrijven was, dat ik ook daar lakser in ben geworden. En dat vind ik niet erg. Want ik leef veel meer tussen de pagina’s van mijn boek of tussen de geur van verf of stiften. En beide situaties maken mij heel erg gelukkig. En dat is een gevoel dat je nooit van een schermpje zal krijgen. Ik geef toe, er bestaan e-books en tekenapps. En een teken-app heb ik al eens geprobeerd en het is leuk om daarmee te experimenteren. Maar ik ben het allergelukkigst als ik na mijn tekening mijn handen bekijk en ze alle kleuren van de regenboog hebben omdat ik weer eens met mijn hand in de verf heb gezeten of omdat ik weer eens onhandig ben geweest met stiften of mijn fineliner.

  • Romy 12 april 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment dat je voor mijn blog een uitzondering maakt en die wél in de bus wilt lezen. Ik voel me gevleid 🙂
   Verder ben ik het met je eeens dat er veel belangrijkere zaken zijn dan internet, social media en apps. Ik ben ook blij dat ik nog genoeg tijd offline weet te pakken en mijn telefoon gerust een aantal uur links laat liggen. Want hoe fijn het bereikbaar zijn ook is, de dingen die ik offline beleef, maken me nog net iets blijer 🙂

 15. Simone 10 april 2018 op 1:11 pm - Beantwoord

  Ik kan ook niet zonder databundel meer. Ik hadden ook vrij snel een abonnement met internet. Ik weet nog goed dat een vriendin ook best lang nog zonder internet een telefonisch had. Die heb ik dus best een tijd old school gesmst :p

  • Romy 12 april 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Haha, dat is wel herkenbaar. Lange tijd moesten mensen mij ook sms’en, omdat ik überhaupt pas vrij laat aan de smartphone ging 😉 Nu ben ik toch wel blij dat dat niet meer hoeft.

 16. Marielle 10 april 2018 op 5:28 pm - Beantwoord

  Je kunt tegenwoordig haast bijna niet meer zonder haha! Toen ik laatst vertelde aan mijn zusje hoe ik vroeger mijn beltegoed uitrekende qua smsjes kwam ze niet meer bij van het lachen, WhatsApp is zoveel makkelijker tegenwoordig!

  • Romy 12 april 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben in dat opzicht ook echt blij met WhatsApp! Dat heeft me vast al honderden euro’s aan sms’jes gescheeld, als ik kijk naar wat ik destijd voor sms-berichten betaalde 😉

 17. Haydée 10 april 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

  Ik heb niet alleen geen mobiel internet, ik heb zelfs bewust geen smartphone. De ergernissen van het ‘enkel wifi’ hebben, ken ik dus ook niet, haha! Maar ik geef wel toe dat het voor sommige zaken erg handig kan zijn.

  • Romy 12 april 2018 op 7:02 pm - Beantwoord

   Wauw, wat goed zeg dat je bewust geen smartphone hebt! Ik kan me voorstellen dat dat eigenlijk ook wel heel veel rust geeft 🙂

 18. Sam - singlereadytomingleblog 10 april 2018 op 10:09 pm - Beantwoord

  Haha, ik kan écht niet zonder Google Maps. Ik ben een ramp in oriëntatie en dat blauwe stipje is inderdaad zo handig! Ik weet echt niet hoe ik dat ervoor deed, haha.

  • Romy 12 april 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Ik vraag me dus ook echt af hoe ik het ooit redde zonder navigatie op mijn telefoon 😉

 19. Senna 11 april 2018 op 6:06 pm - Beantwoord

  Ik heb ook heel lang prepaid gehouden en heb nu nog de kleinst mogelijke bundel. Toch gaan mijn mb’s zelden op, want ik gebruik altijd wifi als t kan. Ik kan ook echt niet zonder google maps, maar ik plan gewoon thuis alvast de route en dan gaat dat blauwe stipje ook heel leuk mee zonder data! Heel eerlijk gezegd weet ik niet eens of mijn bundel gunstig is voor mij, gezien je met prepaid wel degelijk gebruik kan maken van internet en je dan alleen betaald voor wat je verbruikt (tenminste bij mijn vorige provider).

  • Romy 12 april 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

   Oh wat handig dat je Google Maps ook offline kunt gebruiken! Dat wist ik helemaal niet…oeps! Voor mij was prepaid onwijs duur, terwijl ik nauwelijks belde en gebruikmaakte van internet. Drie minuten bellen kostte me bijvoorbeeld al €1,00 en een kleine zoekactie via Google met mijn data kostte me ook zo een euro. Zelf heb ik mijn mobiele abonnement van mijn werk gekregen, maar ik kan me voorstellen dat het in jouw geval misschien gunstiger is om het bij prepaidtegoed te houden. Dat is ook de reden dat ik zelf een aantal jaar lang een databundel het geld niet waard vond.

 20. Evelyne 11 april 2018 op 6:42 pm - Beantwoord

  Ik ben best veel offline eigenlijk. Op het werk is het trouwens verboden om je gsm op zak te hebben, dus daar kan ik al mijn data niet aan verspelen 😉 Wanneer ik thuiskom check ik snel eens mijn WhatsApp en voor de rest werk ik met de laptop. In het weekend of op vrije dagen gebruik ik wel vaker mijn telefoon om snel even wifi aan te leggen. In de plaatselijke tea-room bied de bazin ze zelfs gratis aan 😉 Maar ik zit bijna nooit over mijn limiet wanneer ik toch eens mijn mobiele gegevens aanleg. Niet omdat ik niet met 4G wil werken, gewoon omdat ik het niet vaak meer gebruik (minder dan vroeger)

  • Romy 12 april 2018 op 9:19 pm - Beantwoord

   Haha, dat scheelt inderdaad al met het gebruik van data! En wel goed eigenlijk dat je niet zo veel data gebruikt en je telefoon eigenlijk niet zo veel gebruikt 🙂 Zelf gebruik ik waarschijnlijk ook al met al niet zo veel data. Ik denk dat het niet veel meer dan 1 GB zal zijn, maar toch ben ik wel blij dat ik de mogelijkheid heb om internet te gebruiken. Net als jij gebruik ik over het algemeen toch wel vaker de laptop dan mijn telefoon. Sowieso zou ik niet snel hele verhalen typen met mijn telefoon. Dan grijp ik toch liever naar mijn computer 🙂

Recente blogs

10 dingen die ik in een volgend huis anders zou doen

12 januari 2023|Interieur|

Sorry, sorry, die blauwe bank zou ik tóch niet opnieuw kopen. Iets met een wispelturige interieursmaak die niet helemaal blauwe-bank-proof is. Hoewel dit huis al bijna vier jaar voelt als mijn fijne thuis waar elke vierkante meter "mij" en mijn voorliefde voor kleur ademt, zou ik sommige dingen in een volgende woning wel anders doen. Ik zou Bart zijn bank met liggedeelte gunnen, zelf een veto inzetten op een vrolijk toilet-behang en ik zou sommige niet-(meer)-mijn-smaak-dingen bij nader inzien anders aanpakken. Deze 10 dingen sowieso!