Een huis is nooit af, zo werd mij al vóór mijn verhuizing verteld. En daar kan ik me al na vier maanden helemaal in vinden. Ik vind het een leuke bezigheid om dingen in mijn interieur te blijven veranderen en verplaatsen. En zo nu en dan komt er ook iets nieuws bij. Dit keer was het de beurt aan alweer een paar nieuwe planten, die een aantal lege plekjes in mijn woonkamer mochten opfleuren. Ik laat je mijn nieuwste plantenbaby’s (alhoewel, echt klein zijn ze niet!) met plezier zien. En ik geef je meteen een inkijkje in mijn woonkamer na deze mini make-over.

“Grote planten, die komen er niet in!”

Voor iemand die tot een half jaar geleden nog verkondigde dat ze geen groene vingers heeft, heb ik inmiddels aardig wat planten staan. Wat begon met één pannenkoekenplant, is inmiddels uitgegroeid tot een bescheiden plantenfamilie die verspreid door het hele huis staat. Extra frappant: ik heb lang geroepen dat mensen voor mijn huis met van alles konden aankomen, maar niet met een grote plant. Raad eens waarvoor ik de afgelopen weken twee keer speciaal naar het tuincentrum ging? Juist ja, een grote plant. Het plantenvirus heeft mij officieel te pakken.

Een mini make-over en work in progress

In mijn home tour in augustus deelde ik hoe mijn woonkamer er op dat moment uitzag. Sindsdien zijn er dus een aantal plantjes bij gekomen. Ik wil eigenlijk nog een klein dressoir op de kop tikken om naast de bank te zetten, maar ben ook al heel blij met de toevoeging van de nieuwe planten aan mijn interieur.

De zoektocht naar een mooi passend dressoir of een tafeltje verklaar ik na dit weekend voor geopend. Nu is het eerst tijd om mijn nieuwe plantenaanwinsten aan je voor te stellen.

Calathea Zebrina

Mijn eerste aanwinst is de Calathea Zebrina, die naast mijn bank staat te pronken. Zoals ik al zei, wil ik nog op zoek gaan naar een klein dressoir, waar ik onder andere de plant op kan zetten (dan verhuist Pippa’s kattenbak meteen naar de keuken). Maar ook zonder dressoir vind ik deze Calathea al een gave aanvulling op mijn woonkamer. Het is een mooie grote plant met flinke bladeren. Het leuke is dat de plant ’s nachts zijn bladeren intrekt om die overdag weer te laten zien. Heel bijzonder! Ik zette hem neer in een pot met standaard in plaats van mijn stippenplant. De stippenplant staat nu gezellig in mijn hobbykamer.

roze kattenbak curver stippenplant
Zo zag het hoekje er eerst uit. De plant is in plaats van de stippenplant gekomen. En voor de oplettende kijker: het witte kleedje heeft plaatsgemaakt voor een geel kussen.

Vaste klant bij het tuincentrum

Mijn andere plantenaanwinst staat naast de ladderkast in de hoek. Ik had eerst een mooie dieffenbacchia uitgezocht, maar dankzij de tip van een lieve volger op Instagram ontdekte ik dat die plant nogal giftig is voor katten. Aangezien Pippa alle planten in de woonkamer graag dagelijks van héél dichtbij inspecteert, heb ik de dieffenbacchia maar snel naar mijn slaapkamer verbannen. Daar mag Pippa namelijk niet komen. Gelukkig is een goed excuus voor het uitzoeken van een nieuwe plant nooit verkeerd. Op naar het tuincentrum dus! Alweer. Misschien moet ik eens vaste-klantkorting aanvragen.

nieuwe planten in huis

Lepelplant (Spathiphyllum Bingo Cupido)

Ter vervanging van het giftige groene monster kwam ik dit maal terug van het tuincentrum met de lepelplant (de Spathiphyllum). Een mooie grote plant met langwerpige bladeren en een paar bijzondere bloemen. Ik vind het een tof ding. Niet te groot, niet te klein én niet giftig voor katten. Ik kocht er een kekke bloempot bij en had met deze plant meteen een goede manier gevonden om de leidingen naast de ladderkast te verstoppen. Nu nog een manier vinden om de snoeren rechts van de ladderkast weg te werken en dan ben ik helemaal tevreden.

Iemand tips hoe je een snoer kunt wegwerken dat niet langs de plint loopt?

gele tv-kast
Zo zag het er eerst uit. Net wat kaler dus!

En twee plantenbaby’s!

Verder kon ik bij het tuincentrum onmogelijk langs de kleine plantjes lopen zonder een plantje mee te nemen. Of twee. Ook die staan inmiddels in mijn woonkamer te shinen.

R.I.P. klimop, welkom nieuw plantje

Mijn klimopplantje bleek helaas wat overvoed te zijn en besloot van ellende te verdorren. De zielepiet! Helaas moest die na een mislukte reddingsactie toch aan een enkeltje vuilnisbak geloven om zijn dagen verder te slijten in de plantenhemel. Daarom besloot ik mijn mintgroene potje te vullen met een nieuw en springlevend plantje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Vetplantje

Verder staat in mijn vensterbank een leuk vetplantje met mini-blaadjes te pronken. Ik voelde me een ware plantenpro toen ik terugkwam van mijn tuincentrumuitje en met vele potten en potgrond in de weer was om alle plantjes wat verse aarde te geven. Ook deze kreeg een plek in een leuk potje dat ik nog had staan. Heel wat geklieder met potgrond, potjes en water verder stonden alle tuincentrumaanwinsten alive and kicking in mijn huis. Ben je al trots, mam?

Plantenverzorging met Pokon-producten

Vraag je je af hoe ik het voor elkaar heb gekregen om van iemand met groene stompjes (a.k.a. totaal geen groene vingers) te veranderen in iemand met een flinke plantenverzameling? Het is deels een kwestie van de juiste planten vinden, deels helpt het om routine te krijgen in je plantenverzorging. Een paar keer per week ga ik met mijn gieter langs mijn plantjes. Daarnaast geef ik mijn planten op z’n tijd plantenvoeding van Pokon.

review pokon potgrond en plantenvoeding
Of je er even langs mag? Tuurlijk, Pip!

Voor mijn blog mocht ik de producten van Pokon voor kamerplanten testen (lees meer over kamerplanten op de site van Pokon). Onwijs leuk! Ik zette mijn nieuwe plantenaanwinsten allemaal in de potgrond van Pokon en heb ze regelmatig voorzien van wat plantenvoeding. Planten hebben namelijk niet alleen water nodig, maar worden ook blij van extra voeding op z’n tijd. Dat is waar Pokon om de hoek komt kijken. Elke week giet ik wat vloeibare plantenvoeding voor kamerplanten bij het water in mijn gieter. Dat helpt tegen dorre of gele bladeren. Ik ben er tot nu toe erg over te spreken.

Verder heb ik geleerd dat planten het beter doen als je ze zo nu en dan verpot en een beetje verse potgrond geeft. Ook die mocht ik van Pokon ontvangen. En zo stond ik laatst – als trotse plantenmoeder van een waar plantengezin – een heleboel potjes met aarde te vullen, planten te verplaatsen en mijn planten te voeden. Mét resultaat, want mijn planten doen het nog steeds erg goed en zijn allemaal nog volop in leven. Ik ben benieuwd of de plantenvoeding mijn planten straks ook in de winter een handje zal helpen in de warme radiatorlucht. Maar op dit moment worden ik en mijn planten er erg blij van.

Goh, zijn we nu al op het punt gekomen dat ik over “ik en mijn planten” spreek? Blijkbaar wel.

mini woonkamer make-over

Win een groene make-over

Zie jij het ook wel zitten om je woonkamer een kleine of grote make-over te geven? En om je woonkamer op te fleuren met een aantal planten? Bij Pokon maak je nu kans op een groene make-over t.w.v. € 2.500, die wordt verzorgd door stylist en blogger Styled by Sabine. Doe ook mee aan deze leuke winactie en wie weet staat er straks ook in jouw woonkamer heel wat groen te stralen.

Wat is jouw favoriete plant?

De producten heb ik ontvangen van Pokon. Dit artikel betreft een betaalde samenwerking met Pokon.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 23 september 2019 op 6:27 am - Beantwoord

  Heel erg mooi, je nieuwe aanwinsten. Als je je lepelplant in leven kunt houden, ga ik een lintje voor je aanvragen. Is mij nog nooit gelukt namelijk. En toch steeds weer proberen, want ja, zo mooi…

  • Romy 28 september 2019 op 12:02 am - Beantwoord

   Haha, oh jee, ik hoop dat mijn lepelplant het beter volhoudt. Ik heb er maar eens een extra artikel bij gepakt met tips voor de verzorging. Hopelijk werpt het zijn vruchten af 😛

 2. Femke 23 september 2019 op 6:36 am - Beantwoord

  Heel leuk! Ik ben gek op groen in huis. De lepelplabt hebben wij jaaaaaaaren gehad. Ging steeds dood bij ons haha, dus kochten we weer een nieuwe. Als Maya iets groter is dan wil ik weer een hoop planten wegzetten :-).

  • Romy 28 september 2019 op 12:02 am - Beantwoord

   Haha, ik hoop dat mijn lepelplant het beter doet. Ik ga hard mijn best doen en anders koop ik over een tijdje ook gewoon een nieuwe 😉

 3. Ilona Wielinga 23 september 2019 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat een leuke planten, wat groen is huis maakt het altijd zo levendig. Alhoewel jouw kamer dat sowieso al is, met al die kleuren. Ik blijf het knap vinden hoe je zoveel kleuren in je woonkamer hebt kunnen verwerken, en het nog steeds allemaal bij elkaar past!

  • Romy 28 september 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Wat een lieve complimenten over mijn huis! Dank je wel! 🙂

 4. Tineke 23 september 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Ik zou ook graag zo`n hele grote kamerplant willen. Het ziet er altijd zo gezellig uit, een kamer vol planten.
  Liefs

 5. Darina 23 september 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  Leuke planten. Ik hou ook van groene planten in huis en ben nog steeds erg blij met onze Monsteraplant.

 6. Nicole | The Budget Life 23 september 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Aaah, je huis is zo leuk geworden met alle planten! Mijn persoonlijke favoriet is de pannenkoekenplant, die staat ook nog steeds op mijn kamerplantenwishlist. Liefs, Nicole

  • Romy 28 september 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Dank je wel! 🙂 De pannenkoekenplant is ook echt een leukerd. Ik ben heel blij met de mijne en hij is ook nog eens heel eenvoudig qua verzorging.

 7. noor 23 september 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Wat een lang artikel, heerlijk voor op de trein!

  Ps: toen ik je artikel las over je vriend vroeg ik me heel de tijd af ‘wel hij komt me bekend voor’ en nu weet ik het! Als je op YT ‘Nabela Noor husband’ intikt, dan vind ik dat hij super hard op hem lijkt! Alleen is jouw vriend dan de donkere versie met bruin haar ☺

  • Shirley 23 september 2019 op 11:22 am - Beantwoord

   Juist zo’n grote plant staat heel leuk! Ik wil ook meteen naar het tuicentrum nu. Ik heb veel kleine plantjes. Ik vind het superleuk om ze te zien groeien, maar in de ruimte is een grote eyecatcher eigenlijk veel toffer.

   • Romy 28 september 2019 op 12:16 am - Beantwoord

    Tripjes naar het tuincentrum zijn altijd verleidelijk. Een grote plant is vaak ideaal om een lege plek op te vullen en staat nog leuk ook. En vaak kosten ze ook nog eens helemaal niet zoveel in vergelijking met andere soorten decoratie 🙂

  • Romy 28 september 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, natuurlijk moest ik meteen googelen op die YouTube-husband. Hij heeft inderdaad wel dezelfde neus en tanden als mijn vriend. Zo grappig!

 8. AnneMarie 23 september 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  Gezellig huis heb je zeg. Ik wordt er vrolijk van.

 9. Suzanne 23 september 2019 op 8:33 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat kleurrijke interieur!

 10. Audrey 23 september 2019 op 9:07 am - Beantwoord

  Echt heel leuk! Grappig dat je nu een ware plantenmama bent geworden met je hele familie 😉

  • Romy 28 september 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Haha, ik had zelf ook nooit verwacht nog eens in een heuse plantenmama te veranderen. Toch grappig hoe je daarin kunt veranderen, alhoewel ik cactussen levend houden nog altijd een uitdaging vind 😉

 11. Irene 23 september 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Toffe planten Romy! Wij hebben laatst ook weer een nieuwe gekocht, haha. Wij hebben vooral grote planten maar ik hou daar enorm van 🙂 Ik had ook een klimopplantje maar die is helaas ook dood gegaan. Denk dat het best moeilijke planten zijn om te onderhouden want al mijn andere planten overleven wel dus het ligt niet aan mij, haha :p

  • Romy 28 september 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Thanks! En onwijs leuk dat jullie ook veel planten in huis hebben. Eerder vond ik grote planten niet zo mijn ding, maar de laatste tijd vind ik die juist heel tof. Ik kan me dus goed voorstellen dat je er een paar in huis hebt gehaald.
   Trouwens ook voor mij fijn om te weten dat ik niet de enige ben die de klimop niet levend heeft gehouden, haha.

 12. Jessica J. 23 september 2019 op 10:06 am - Beantwoord

  Ik kocht laatst ook een lepelplantje voor op de slaapkamer. Onze Nebby mag daar trouwens ook niet komen. Knaagt Pippa veel aan de planten? Ik heb de indruk dat de onze vooral de potgrond als leuk speelgoed ziet. ?

  • Romy 28 september 2019 op 12:12 am - Beantwoord

   Ah wat leuk! Ik vind lepelplanten zo mooi. Ik moest me inhouden om niet ook de gekleurde variant mee te nemen 😉
   Pippa heeft twee keer een blad afgeknaagd van een plant (daarom is de pannenkoekenplant naar een hogere kast verplaatst, haha), maar verder speelt ze net als Nebby vooral met de potgrond. Ik weet alleen nooit zo goed wat ze ’s nachts stiekem uitspookt met de planten, dus neem ik liever het zekere voor het onzekere met giftige planten 😉

 13. Lilian 23 september 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Mooi hoor! Ik vind planten een huis zoveel mooier maken, Als ik ze zou laten doodgaan (mijn man geeft ze altijd water), dan zou ik er nog neppe neer zetten (had ik ook op mijn studentenkamer haha).

  Een cactus vind ik ook wel iets voor in jouw huishouden, kun je hele mooi gekleurde potten bij doen. 🙂

  • Romy 28 september 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Planten geven een huis vaak net wat meer gezelligheid. En nepplanten kunnen dat net zo goed doen 😉
   Een cactus zou ik ook wel leuk vinden, maar helaas ben ik daar niet zo heel handig mee, haha. Gek genoeg vind ik het lastig om planten te verzorgen die weinig water nodig hebben, omdat ik de neiging heb iets te enthousiast al mijn planten wekelijks water te geven 😉

 14. Zo simpel is dan geluk 23 september 2019 op 6:31 pm - Beantwoord

  Gezellig al dat groen in huis!

 15. Sabine 23 september 2019 op 6:46 pm - Beantwoord

  Wat leuk geworden! Ik ben ook dol op planten maar dat was al duidelijk geloof ik haha ?? Tof om weer een make-over voor Pokon te mogen doen ♥️ Geniet van je groene vrienden!

  • Romy 28 september 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Dank je wel! En ontzettend leuk dat je deze make-over voor Pokon mag gaan doen. Ik ben nu al heel benieuwd wie je met een make-over zult gaan verblijden 🙂 Het wordt vast prachtig!

 16. Saskia 23 september 2019 op 9:11 pm - Beantwoord

  Leuk! Ik heb ook steeds meer planten door alle stekkies die ik ervan krijg. Super fijn<3 En hou ze steeds beter in leven. Pas heb ik ze nog samen met mijn moeder allemaal verpot.

  • Romy 28 september 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Goed bezig! Zo leuk om langzaamaan wat meer planten in huis te krijgen! En extra leuk als je de planten van stekjes ziet uitgroeien tot grote planten!

 17. Lien 23 september 2019 op 11:07 pm - Beantwoord

  Hele mooie planten en ze passen ook goed in je interieur. Ik ben helaas niet zo goed met planten en er zijn al een aantal naar de plantenhemel gegaan ondertussen… ?

  • Romy 28 september 2019 op 12:27 am - Beantwoord

   Dank je! Bij mij zijn overigens ook eerder wel de nodige planten gesneuveld. De aanhouder wint uiteindelijk en het kan ook echt uitmaken welke planten je in huis haalt. Je zou eens een pannenkoekenplant kunnen proberen. Dat was mijn eerste plant in huis en die bleek verrassend makkelijk te verzorgen 🙂

 18. Anouk 24 september 2019 op 7:19 am - Beantwoord

  Gezien ik er ondertussen 3 heb denk ik dat mijn pannenkoekenplant favoriet is haha 😉

  • Romy 28 september 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Haha, leuk hoor! De pannenkoekenplant is dan ook echt een leuke plant, dus ik begrijp je wel 😉

 19. bychristiana 24 september 2019 op 9:56 am - Beantwoord

  Jaja, planten zijn heel verslavend haha! Ik kom ook regelmatig in het tuincentrum en inmiddels kennen ze me daar wel. Ik denk dan altijd dat ze denken; Is ze er nu ALWEER?! 😉 De meeste planten zijn eigenlijk niet zo heel moeilijk om te verzorgen, en ik heb ook wel gemerkt dat je er vanzelf steeds handiger mee wordt.

  • Romy 28 september 2019 op 12:37 am - Beantwoord

   Haha, het tuincentrum werkt ook echt wel verslavend. Ik weet nog dat mijn moeder bijna elk weekend naar het tuincentrum ging en dat ik haar bijna voor gek verklaarde. Wat is daar nu leuk aan? Inmiddels ben ik zelf ook iemand geworden die daar heel regelmatig te vinden is 😉

 20. Justine 25 september 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

  Zo leuk al die planten! Nu wil ik ook een Calathea en Lepelplant. Ik ben de laatste tijd ook ineens helemaal into planten, vind het zo gezellig staan! Kan stiekem niet wachten tot ik later een mooie grote tuin heb..

  • Romy 28 september 2019 op 1:07 pm - Beantwoord

   Hoe leuk dat jij de planten ook helemaal hebt ontdekt! Planten kunnen je huis echt een stuk gezelliger maken. Een tuin hebben lijkt mij ook geweldig trouwens. Ik hoop ook zeker ooit een fijne tuin mét planten te hebben.

 21. Els 25 september 2019 op 4:19 pm - Beantwoord

  Je woonkamer is zo mooi! Echt zo jou! Die plant met die witte bloemen (Lepelplant) heb ik ook, zelfs met mijn planten ervaring leeft hij nog ;-).

  • Romy 28 september 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Zo leuk om dat te horen!
   En goed om te ween dat je de lepelplant ook met niet al te veel plantenervaring levend kunt houden. Dat geeft hoop voor mij 😉

 22. Anna 26 september 2019 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een leuke planten heb je gekocht, het ziet er meteen heel gezellig en meer ‘af’ uit, haha 😀

  • Romy 28 september 2019 op 1:29 pm - Beantwoord

   Grappig hoe dat werkt hè met planten?! Ik had ook steeds het idee dat er nog iets miste in huis en planten zijn dan vaak net wat ik zoek 😉

 23. Lien 29 september 2019 op 6:38 pm - Beantwoord

  Bedankt voor de tip!

 24. Mariska 29 september 2019 op 7:55 pm - Beantwoord

  Grote planten zijn vaak wel erg leuk voor in huis vind ik juist of ze nu nep of echt zijn. Het toont gewoon heel veel en geeft wel echt een gezellig gevoel 🙂