vleesvervangers van Lidl kaasschnitzel

Nieuwe vleesvervangers van Lidl | Review & kritische smaaktest

 • 5 april 2020
 • 25 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Goh, je had mijn gezicht moeten zien toen ik laatst langs het vegaschap bij Lidl liep. Al die nieuwe vleesvervangers – ik werd er spontaan een hamsteraar van. Niet omdat ik bang ben eten tekort te komen, maar wel omdat ik het liefst ALLES wilde testen. Er belandde dus een hele lading nieuwe vleesvervangers van Lidl in mijn boodschappenmandje, zodat ik thuis enthousiast aan het proeven kon slaan. Welke vleesvervangers waren een groot succes en welke – ehm – niet? Je leest het in deze review.

lidl kaasschnitzel getest

Lidl kaasschnitzel – € 1,59

Ik begon met de vleesvervanger waar ik het meest benieuwd naar was. Kaas en ik zijn een dikke match, dus mijn verwachtingen van deze kaasschnitzel waren hoog. Zijn soortgenootjes van Aldi en Vivera vind ik héérlijk, dus ik was ervan overtuigd dat ook deze een succes zou zijn. Of de kaasschnitzel aan mijn verwachtingen kon voldoen? Mwah, deels. Ik vind hem zeker erg lekker, maar vind de kaasschnitzels van Aldi wel een stuk lekkerder. Deze schnitzel van Lidl was wat plakkerig en was ook moeilijk uit de pan te krijgen. Gesmolten kaas kan ik wel waarderen, maar ik vind het toch wel fijn als de burger nog enigszins intact blijft Maar toch, absoluut lekker! En heel betaalbaar voor een kaasschnitzel!

Cijfer: 7

nieuwe vleesvervangers van lidl review

Lidl vegetarische kaasschelp – € 1,59

Ik zei toch dat ik van kaas nooit genoeg kan krijgen. Daarom wilde ik deze kaasschelp van Lidl ook maar al te graag testen. De kaasburger hierboven bestaat volledig uit kaas met een krokant laagje; deze kaasschelp is meer een vega-schnitzel met vulling van gesmolten kaas. Klinkt heel lekker! Was het dat ook? Ja hoor! Ik vond hem prima smaken. Toch zijn de kaasschnitzels nog steeds meer mijn ding. Ik vond het een kleine teleurstelling dat je eerst drie droge happen met alleen maar paneer moet nemen voordat je eindelijk iets van kaas proeft. Nee, als kaasliefhebber ga ik dan toch liever voor de beter gevulde kaasburger.

Cijfer: 6,5

lidl braadworst getest

Vegetarische braadworst van Lidl – € 1,99

Meestal heb ik het niet zo op met namaakworstjes. Te vlezig, denk ik. Toch wilde ik me aan deze vegetarische braadworst van Lidl wel wagen. Een vriendin van mij omschreef ze als een soort vegetarische frikandel. Daar kan ik me wel in vinden. De worstjes hebben niet de gladde structuur van braadworst (lucky me, want daar houd ik dus niet van!), maar hebben juist een zacht randje. Als je ze goed bakt, krijgen ze alsnog een krokant randje. Ik was ook blij verrast door de smaak. Gewoon smaakvol met een heel klein beetje pit. Ja, deze braadworstjes zullen zeker nog vaker op mijn bord belanden. Ik denk trouwens dat ze het ook prima zullen doen op de barbecue.

Cijfer: 8

lidl rode biet burger

Lidl rode biet burger – € 1,89

Deze burger van rode bieten gaf ik het voordeel van een twijfel. Ik lust wel rode biet, maar was er niet helemaal zeker van dat een totale burger van rode bieten iets voor mij zou zijn. Mijn verwachting bleek te kloppen. De burger is op zich lekker en smaakt inderdaad bijna alleen maar naar rode biet (niet gek, aangezien bijna 50% van de ingrediënten rode biet is), maar verder vind ik hem totaal niet bijzonder. Gewoon lekker als je bietenliefhebber bent, denk ik. Maar ik vind het zelf eerlijk gezegd niet echt een vleesvervanger. Als je deze neemt, zou ik er lekker twee pakken. Vullen doet hij namelijk niet echt goed en er zitten ook niet erg veel voedingsstoffen in.

Cijfer: 6

lidl vegetarische kipstukjes review

Vegetarische kipstukjes van Lidl – € 1,99

Vegetarische kip vind ik meestal erg lekker, zeker bij de rijst. Vooral de vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager zijn hier favoriet. Maar ja, die zijn ook niet bepaald goedkoop. Zouden deze budgetproof kipstukjes van Lidl een goed alternatief zijn? Helaas, ik vond ze totaal geen succes. Je moet ze wel heel flink kruiden om iets te proeven. Ook vond ik ze totaal niet vullend en is de structuur een tikkeltje vreemd. Het zijn hele kleine brokjes “kip” die ook vrij snel uit elkaar vallen. Nee, dan geef ik toch liever wat meer geld uit aan de lekkerdere kipstukjes.

Cijfer: 4,5

lidl champignon burger review

Lidl champignonburger – € 2,49

Een stuk enthousiaster ben ik over de champignonburger van Lidl. De Gran Formaggio-burgers van Albert Heijn lijken hier heel erg op en zijn absoluut mijn meest favoriete vleesvervangers. Wat een feestje dus dat ik bij Lidl deze iets meer betaalbare champignonburgers tegen het lijf liep. Ik vind ze minstens zo lekker als die van Albert Heijn. Goede bite en een heerlijke mix van o.a. champignons en pijnboompitjes. Ze smaken haast hetzelfde als de burgers van Albert Heijn en zijn ook ietsje voedzamer. Echt een goede vega-vondst wat mij betreft! Deze burgers belanden inmiddels standaard elke twee weken in mijn Lidl-mandje.

Cijfer: 9

nieuwe vleesvervangers van lidl getest

Toscaanse Carré van Lidl – € 1,99

Deze review van de nieuwe vleesvervangers van Lidl sluit ik af met een andere persoonlijke favoriet: de Toscaanse carré. Deze kende ik al van Garden Gourmet, maar die koop ik zelf vanwege het flinke prijskaartje niet zo vaak. De carrés van Lidl zijn beter betaalbaar en smaken ook nog eens heel goed. Ze zijn gevuld met een combinatie van onder andere zongedroogde tomaten en kaas. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Een tikkeltje zoet en vooral heel erg lekker! Yes, ook deze zijn een blijvertje voor mij.

Cijfer: 8

Tips voor vegetarisch eten

Ik krijg trouwens regelmatig de vraag hoe ik het vegetarisch eten aanpak. En of ik tips heb. Ik ben zelf al mijn halve leven vegetariër en schreef eerder dit artikel over beginnen met vegetarisch eten. Ook flexitariër worden is trouwens een goede optie. Anna deelt op haar blog 5 handige tips voor minder vlees eten. En op haar blog vind je ook nog eens veel heerlijke vega-recepten! Ook op mijn blog deel ik zo nu en dan vega-recepten. Dit recept voor heerlijke pasta met geitenkaas en heel veel groenten bijvoorbeeld. Dikke aanrader!

Nieuwe vleesvervangers van Lidl review

Of ik enthousiast ben over het nieuwe vega-assortiment van Lidl? Jazeker! Sowieso word ik er nogal blij van dat ook budgetsupermarkrten als Lidl steeds meer vega-producten aanbieden. En de meeste vleesvervangers smaakten ook nog eens erg goed. Vooral de champignonburgers, de braadworstjes en de Toscaanse carré zal ik nog veel vaker eten. En het goede nieuws is: dit is nog niet eens alles wat Lidl heeft liggen. Er zal dan ook vast over een tijdje nog een tweede deel van deze grote Lidl-vleesvervangertest volgen. Benieuwd wat Lidl zoal nog meer in haar assortiment heeft voor vegetariërs en flexitariërs? Op hun site staan diverse vleesvervangers nog eens op een rijtje.

Heb jij een van deze nieuwe vleesvervangers van Lidl al geprobeerd?

nieuwe vleesvervangers van lidl review

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 5 april 2020 op 7:46 am - Beantwoord

  Ik koop zelf altijd graag de wokreepjes van de Lidl, die hebben wel smaak. Heel benieuwd naar de toscaanse carre die ga ik binnenkort meenemen (of eigenlijk mijn vriend opdracht geven die te kopen)

 2. Audrey 5 april 2020 op 9:25 am - Beantwoord

  Ik heb dus deze week die zee-groenteburger kunnen bemachtigen en die vond ik wel geslaagd! Lekker stevig en er zitten naast zeewier ook witte bonen in. Losse bonen vind ik niet lekker, dus dit was extra mooi meegenomen.

 3. Meaghan 5 april 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Super leuke test! Jammer dat die kipstukjes zo tegenvallen, anders zou het inderdaad echt een mooi alternatief zijn voor die van de Vegetarische Slager. Die vind ik zelf heerlijk, maar inderdaad duur, waardoor ik het niet al te vaak koop. Die champignonburger klinkt erg lekker! Ik heb eigenlijk nog nooit vleesvervangers bij de Lidl gekocht, omdat ik erg fan ben van het meeste val Albert Heijn, maar ik zal binnenkort eens bij Lidl kijken. Zo te zien hebben ze hun assortiment flink uitgebreid!

  • Jan Terlouw 7 oktober 2021 op 8:58 am - Beantwoord

   De kipstukjes zijn vernieuwd en zijn inmiddels lekkerder dan echte kip!

   • Romy 8 oktober 2021 op 11:39 pm - Beantwoord

    Oh echt? Goed om te weten! Dan ga ik ze zeker nog eens proberen 🙂

 4. Anna 5 april 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooie review Romy! Ik ben zelf dus nu echt benieuwd naar de Toscaanse Carré. Ik houd echt van Italiaans eten! Ik koop zelf meestal Valess, maar ik ben nu wel mega benieuwd of dat Lidl in de buurt kan komen! Liefs

 5. Bettie 5 april 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  De bietenburger en champignonburger zijn zo lekker. Ik ben ook heel erg blij dat de Lidl haar assortiment voor vega(n) producten heeft uitgebreid.. Ik ben heel erg benieuwd naar de Toscaanse Carré, die heb ik nooit geprobeerd.

 6. Ilona 5 april 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Ja die kipreepjes gebruiken wij in zo’n verspakket Madras van de Lidl of Burritto pakket (beide aanraders). Ze zijn m.i. wel vrij pittig dus laat ik bij beide het pepertje eruit. De burrito´s doe ik dan in wraps en dan een klein laagje zure room en kaas erop en dan in de oven. Beide dingen kun je overigens goed invriezen (madras dan zonder de rijst die kook je apart). De kaasschnitzels van AH eigen merk zijn ook lekker.

 7. Els 5 april 2020 op 11:02 am - Beantwoord

  Door het coronavirus al heel lang niet in de Lidl geweest. Ik ben echt hele benieuwd naar deze nieuwe producten! Bedankt voor je review!

 8. Daenelia 5 april 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Ik ben niet zo van de vleesvervangers. Ik eet liever een goed stuk verantwoord vlees, dat bestaat, en dan op de geen-vleesdagen vooral dingen als bonen- en notenburgers, falafel of … champignon burgers. Ik weet niet of ik die jij hier getest heb ga proberen. Ik moet dan toch echt kijken naar wat er in zit. Alleen op iemand’s smaaktest afgaan is voor mij niet voldoende.
  Heb je al eens gekeken naar vegetarische opties voor je kat? Die komen er ook steeds meer aan. Of in ieder geval: voor de hond weet ik dat het bestaat. Katten zijn minder geschikt voor vega-lifestyle. Ik denk dat mijn kleine prinses ook gewoon binnen zou lopen met alweer een muis om op te peuzelen.

  • Lisanne 6 april 2020 op 7:39 am - Beantwoord

   Verantwoord vlees? Voor wie dan verantwoord? Toch zeker niet voor de dieren. Als je al kan spreken van dieren die een redelijk leven hebben gehad in gevangenschap, dan nog is het doden/slachten een verschrikkelijk proces!

 9. Anouk 5 april 2020 op 1:11 pm - Beantwoord

  Ik vind dit soort artikelen altijd zo leuk!! Ik moet binnenkort ook maar weer eena maar de Lidl zie ik =)
  Jammer van die kipstukjes trouwens. Ik vind die van de vegetarische slager super lekker, maar eigenlijk echt te duur voor door een pastasaus oid. Ik vond voorheen de kipstukjes (en rundstukjes) van de Albert Heijn echt een goed alternatief, maar ze hebben die een tijd terug aangepast waardoor het nu echt heel anders (en zeer teleurstellend) smaakt… Ben benieuwd welke kipstukjes jij, op die van de vegetarische slager na, het lekkerst vindt.

 10. Irene 5 april 2020 op 7:02 pm - Beantwoord

  Hmm die Toscaanse carré, het worstje en ja toch ook de kaasschelp lijken me héél lekker. Ik ben zelf ook grote fan van de kaasschnitzels van de Aldi maar ik vind een soort van schnitzel met ‘vlees’ en daar dan kaasvulling in ook heel lekker. Qua veggie worstjes heb ik tot nu toe nog geen enkel worstje gegeten wat ik echt lekker vond dus ik ben wel benieuwd naar deze. Het zal waarschijnlijk wel weer een eeuwigheid duren voor die nieuwe vleesvervangers ook in onze Lidl te vinden zijn, helaas.

 11. Lilian 5 april 2020 op 9:25 pm - Beantwoord

  Oeh, die champignonburger lijkt me erg lekker. Ik kom eigenlijk nooit meer bij de Lidl, maar misschien toch weer een keer kijken (ze hebben er ook hele lekkere mueslirepen die ik nu nooit meer eet…

 12. Lisa 6 april 2020 op 7:08 am - Beantwoord

  Leuke review! Ik ga ze zeker proberen: de champignonburger of de worstjes. Hier zijn de vleesvervangers wel altijd heel snel op bij de Lidl, erg populair.

 13. Marianne 6 april 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik heb de shoarma reepjes geprobeerd. Fantastisch.
  Een fijne structuur en heerlijk van smaak.
  Een dikke 9

 14. Sterre 6 april 2020 op 10:30 pm - Beantwoord

  Ik neem ook regelmatig vleesvervangers van de Lidl mee. En heb ook die champignons burgers laats meegenomen. En ik was aangenaam verrast. Echt super lekker!. Zal die worstjes en kaasburgerrs eens proberen. En de care,die ik kende ik al van Ah, eens kijken hoe hier smaakt.

  • Carien 16 augustus 2021 op 3:12 pm - Beantwoord

   Kan ik deze producten invriezen??

   • Romy 29 augustus 2021 op 5:27 pm - Beantwoord

    Ja, de meeste vleesvervangers kun je ook goed invriezen 🙂 Ze zullen soms wat smaak of textuur verliezen daardoor, maar meestal is dat verschil minimaal.

 15. Anna 8 april 2020 op 9:23 am - Beantwoord

  Wat leuk, zo’n test! Jammer dat de kipstukjes tegenvielen, die van de vegetarische slager zijn inderdaad best prijzig :(. Ik eet nu weleens de kipstukjes van Veggie Chef (huismerk van Jumbo) en die vind ik eigenlijk ook best lekker. De champignonburger moet ik echt een proberen. Zodra de corona maatregelen iets afzwakken ga ik maar weer eens uitgebreid naar de Lidl (nu ga ik steeds snel snel naar de Jumbo omdat ik weet waar alles ligt en omdat ze alles hebben wat ik nodig heb).

  • Olga 10 november 2020 op 12:21 pm - Beantwoord

   Ik koop best veel vleesvervangers van de Lidl ik vind ze ook echt lekker. Alleen was ik op een gegeven moment nieuwsgierig hoe gezond ze nu wel zijn. Nu blijkt dat in de meeste vleesvervangers van de Lidl erg veel zout en vaak ook suiker en teveel verzadigde vetten zitten.
   Ik schrok er nogal van. En jammer want eigenlijk koop ik daar de meeste vleesvervangers. Denk toch dat ik ze toch wat minder zal kopen hierdoor.

 16. Marianne 8 april 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Ik vind de vegetarische kipstukjes van Vivera echt heel lekker. Zijn vaak in de aanbieding

 17. Sterre 9 mei 2020 op 8:50 am - Beantwoord

  Ik heb gisteren de vegetarische kipstukjes meegenomen van de Lidl en vond ze heerlijk, sorry die 4,5 kan ik niet plaatsen. Ik heb er vegetarische nasi van gemaakt. Van mij krijgt het een 8

  • Romy 23 mei 2020 op 12:31 pm - Beantwoord

   Smaken verschillen – ook letterlijk 🙂 Misschien moet ik de vega-kipstukjes van Lidl dan toch nog een kans geven en wat extra kruiden.

 18. Geraldine 28 augustus 2023 op 8:46 pm - Beantwoord

  Vandaag de champignonburger van Lidl geprobeerd, wat een goede smaak zeg! Echt een burger om blij van te worden. De shoarmareepjes van Lidl zijn naar mijn idee veranderd van samenstelling. Vroeger was de textuur en smaak veel beter. Ook heb ik een keer lupineworstjes gekocht bij Lidl, gebakken,te lekker, heeeeel snel teruggereden om m’n vriezer ermee vol te gooien, maar…denk eenmalig. Heb ze daarna nooit meer gezien bij Lidl

Recente blogs

“Ik ben verlegen” – zo kom je van verlegenheid af (9 tips uit ervaring)

5 februari 2024|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Wel wat stil" stond er standaard op mijn schoolrapporten. Ik haalde prima cijfers, maar durfde weinig te zeggen in de klas. Het was zeker niet zo dat er niets te zeggen viel. Mijn hoofd maakte overuren, maar ik was te verlegen om al mijn hersenspinsels in de groep te gooien. Wat zouden ze wel niet van me vinden? Wat als ik compleet afga? Dus hield ik wijselijk mijn mond. Lange tijd dacht ik dat ik nu eenmaal dat verlegen, stille meisje in niet te opvallende kleding was. Totdat ik ging inzien dat ik - ondanks de reactie van mijn juf - helemaal niet aan dat verlegen-meisje-imago hoefde vast te houden. Ja, ik ben verlegen. Maar dat hoef ik niet te blijven. Je kunt je verlegenheid stapje voor stapje minderen. Dit zijn 9 tips die mij hielpen.

Dit staat op onze (al dan niet realistische) wensenlijst voor een volgend huis

13 juli 2022|Interieur, Persoonlijk|

Als fervent ‘Kopen zonder kijken’-kijkers en Funda-spiekers weten Bart en ik aardig goed wat we zelf in een volgend huis zoeken. Of onze wensenlijst in zijn geheel realistisch is? Mwah, dat zal onze toekomstige huizenjacht uitwijzen. Maar groots dromen en beginnen met een aardig eisenlijstje kan prima om vast ergens op een moment wat concessies te doen zodat we geen geldboom in de tuin nodig hebben om het allemaal te bekostigen. Of zouden er huizen bestaan waar je de geldboom bij cadeau krijgt? Op die boom vol vijfhonderd-briefjes na, hebben we nog wel wat wensen hoog op het lijstje staan. Dit is wat wij belangrijk vinden voor ons volgende droomhuis. 

Favorieten | Perfecte pasta, Kolibri-kussen & waanzinnige woonaanwinsten

19 mei 2021|Lifestyle|

Dat was lang geleden: mijn laatste editie van favorieten. Maar ik heb weer heel wat favorieten verzameld de afgelopen maanden. Genoeg om een heel artikel mee te vullen! Zo ontdekte ik een nieuwe app die een hoop dingen rondom maandelijkse feestjes een stuk inzichtelijker maakt. Verder ontdekte ik een prachtige podcast over rouw en vond ik na heel lang zoeken een reiniger die mijn huid wél kan verdragen. Dat en nog veel meer favorieten vind je terug in dit lijstje.