interieur27

Nieuwe woonaccessoires die ik een plekje in huis gaf

 • 24 april 2020
 • 22 Reacties
Categorieën: Interieur

Ra ra, wat krijg je als je mij wekenlang thuis laat zitten? Een heleboel kriebels om nieuwe interieuraanwinsten te scoren! De (online gescoorde) buit bleef gelukkig vrij bescheiden, maar wil ik je toch niet onthouden. Zo gaf ik mijn ladderkast een kleine upgrade, scoorde ik een flinke plant en reserveerde ik een plekje voor een nieuw kussen op de bank. In dit artikel laat ik je mijn interieuraankopen graag zien.

messing klok sweet living shop

Blauwe klok van Sweet Living Shop

Na een kleine opruiming bleef er een plekje over in mijn open kast. Toevallig had ik nog een klok nodig, aldus visite die tot nu toe steeds zoekend in het rond keek op zoek naar “de tijd”. Goed nieuws voor die mensen: inmiddels staat er in mijn open kast een klok die niet te missen is. Een heel mooi exemplaar ook nog!

Deze blauwe klok van messing mocht ik uitzoeken bij Sweet Living Shop, een onwijs leuke webshop met allerlei mooie woonaccessoires en meubels. Het is dat ik geen plek heb voor een rotan stoel, maar anders had ik een van hun vlinderstoelen met liefde meteen meebesteld. Ook kun je een schilderij bestellen bij Sweet Living Shop. Er zitten ook voor mij een paar serieuze kanshebbers bij. De mooie kuifmees of de getekende flamingo zijn mijn persoonlijke favorieten. Misschien ga ik daar nog eens een plekje voor vrijmaken aan mijn muur.

messing klok sweet living shop

Kentiapalm

Mijn tweede aanwinst is er weer een met een groen tintje. Al een tijdje geleden bestelde ik online bij het tuincentrum een kentiapalm (nog voordat mijn lading planten uit de Groene Kneusjes Box werd bezorgd). Zo’n grote plant leek me wel wat om in de hoek te zetten. Ik bestelde er meteen een rotan mand bij en zette de plant op een krukje dat ik nog had staan. Best een leuk ding zo! Ik hoop dat deze palm nog een stukje mag groeien en ben hem dan ook flink aan het vertroetelen met extra water en plantenvoeding in de hoop dat hij snel ietsje groter wordt.

Een fleurig kussen voor op de bank

Verder wisselde ik een paar kussens op mijn bank om. Altijd leuk om wat af te wisselen met spullen die je nog hebt liggen! Een oranje kussen was ik plotseling een beetje zat en kreeg ergens anders in een huis een plekje. Daarvoor in de plaats haalde ik het donkerblauwe kussen op deze foto’s in huis. Het is heerlijk zacht en is voorzien van een vrolijk printje met vogels en planten.

Grijze mandjes en kapspiegel

Verder kocht ik een paar spullen om mijn nieuwe Nordkisa-nachtkastjes mee op te leuken. Daarvoor bestelde ik onder andere de twee grijze vilten mandjes en de houten kapspiegel bij Ikea. Ze staan inmiddels op en in mijn nachtkastje te pronken. De spiegel is trouwens ook nog eens heel praktisch (om maar in mannentermen te spreken). Best handig dat ik nu ’s ochtends ook zonder mijn slaapkamer uit te hoeven een blik kan werpen op mijn ochtendlook.

Nog meer (nep) groen

Ten slotte tikte ik een paar eucalyptustakken op de kop. Ze zijn hartstikke nep, maar daardoor niet minder mooi. Ik knipte een paar kleine takjes los, zodat ik de bladeren op meerdere plekken kwijt kan. Een van de takjes gaf ik een plek in mijn grote roze vaas in de vensterbank. Met het andere takje wil ik wat moois maken in een stolp. Ik ben alleen nog zoekende hoe ik dat precies wil aanpakken. Daar ga ik nog maar eens een Pinterest-rondje voor maken, gok ik zo. De tips van Christiana komen daarbij ook vast en zeker goed van pas.

Verveling? Dat komt – ook nu – in mijn woordenboek niet voor.

Wat was jouw laatste interieuraankoop?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 april 2020 op 7:12 am - Beantwoord

  Oh, heerlijk, weer een inkijkje in jouw interieur! Die klok is wel echt een pareltje zeg. En hoera voor ‘nepgroen’. Ik ben ik inmiddels ook groot fan. Mijn planten doen het tegenwoordig geweldig;).

 2. Darina 24 april 2020 op 7:15 am - Beantwoord

  Wat een fijne interieur inspiratie! De klok is een echte mooie blikvanger.

 3. Lisa 24 april 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Leuk allemaal, mooie foto’s. De klok is tof en de plant onthou ik. Maar het kussen vind ik helemaal geweldig! Waar heb je die gevonden?

  • Romy 24 april 2020 op 8:10 am - Beantwoord

   Ja leuk hè?! Het kussen komt van Intratuin (besteld via de webshop) 🙂

 4. Natasja 24 april 2020 op 8:15 am - Beantwoord

  Oh ik vind de klok echt geweldig! Zo’n leuke, vrolijke kleur! Mijn laatste interieuraankoop is het behang in mijn woonkamer. Twee van de drie muren zijn al klaar, die heb ik begin van deze week gedaan (in mijn vakantie). De laatste muur ga ik aanstaande maandag doen.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:45 am - Beantwoord

   Leuk zeg, nieuw behang op de muur! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat 🙂 En een fijne bezigheid voor de vakantie ook!

 5. Audrey 24 april 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Toffe aanwinsten! Het kussen is ook echt helemaal jou. En spotte ik daar op het laatst een Peperomia argyreia? Die heb ik ook! De eerste plant die ik kreeg in mijn nieuwe huis en hij doet het nog steeds 😉

  Vandaag komen mijn Groene Kneusjes – ik ben toch maar overstag gegaan – dus ik ga daarna bloempotten shoppen. Can’t wait!

  • Romy 24 april 2020 op 12:09 pm - Beantwoord

   Yes klopt, die plant is het! Echt een heel makkelijk ding! Ik heb hem ook al heel lang en hij doet het nog altijd goed. Leuk dat jouw groene kneusjes ook binnenkomen! Ik ben nu natuurlijk wel heel nieuwsgierig welke er bij jou in de doos zitten 🙂

 6. Shirley 24 april 2020 op 9:00 am - Beantwoord

  Die klok is echt tof, zoals het meerendeel van de mensen in de reacties al zegt. Toffe blikvanger. Mijn klok is laatst kapot gegaan en hoewel ik hem zelf niet mis momenteel, kan ik me voorstellen dat visite de tijd subtiel in de gaten wil houden.

 7. Rachel Kromdijk 24 april 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Wauw wat een mega toffe exemplaren zeg heerlijk! ze passen weer perfect bij je inrichting.

 8. Suzanne 24 april 2020 op 10:36 am - Beantwoord

  Leuke foto’s en mooie interieuritems! De klok vind ik echt fantastisch!

 9. bychristiana 24 april 2020 op 10:41 am - Beantwoord

  Ah wat super leuk om te lezen, Romy;-) Ik ben ook nog steeds zo blij met mijn boeketjes onder de stolpen! Ik zet ze ook elke keer weer ergens anders neer. Kussens verplaatsen doe ik net als jij ook graag. Ik had van H&M kussens met tropische vogels erop, maar die was ik op de bank een beetje zat. Nu heb ik een tijd geleden andere voor de op de bank gekocht en die kussens van H&M gaan dan straks lekker op de tuinbank (als die er staat, eerst maar eens de tuin afmaken;-)) Ik vind jouw nieuwe kussen ook zo mooi.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:43 am - Beantwoord

   Heerlijk is dat hè om voor kussens een nieuw plekje in huis te bedenken?! Dan kun je tegelijkertijd iets nieuws in huis halen en bestaande spullen die nog steeds mooi zijn een goed plekje geven. Ik ben trouwens heel benieuwd naar het resultaat van jullie tuinmake-over straks 🙂

 10. Wies | Nature of Happiness 24 april 2020 op 10:57 am - Beantwoord

  Wat een schattige hoekjes allemaal! Heel leuk ook, die fleurige kussens op je bank!

 11. Mariska 24 april 2020 op 1:30 pm - Beantwoord

  Ah ja dat ziet er heel leuk uit, leuke spulletjes ook! Vind de klok in het bijzonder toch het mooiste.

 12. Tamara 24 april 2020 op 1:44 pm - Beantwoord

  Wat een schattig kussentje!! En hij past echt perfect op je bank.

 13. Anouk 25 april 2020 op 2:25 pm - Beantwoord

  Wat een toffe items allemaal! Ik kocht een nepvetplant bij de Action afgelopen week voor op mijn boekenplank die te donker is voor levende planten, heel blij mee. Vanaf een afstandje lijkt het best echt.

 14. Anna 27 april 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal! Ik ben ook bezig met het veranderen van mijn interieur, altijd leuk om daarmee bezig te zijn. Zo’n kentiapalm wilde ik ook, maar het is een Mexicaanse dwergpalm geworden haha. Ik hoop dat hij het nog lang volhoudt ;-).

 15. Odetta 27 april 2020 op 10:13 am - Beantwoord

  Wauw, dat ziet er super vrolijk uit. Ik vind de blauwe klok
  Dat was voor een kijkkistje. Telt dit ook, hahaha? . Pallets om er een hip bankje te maken, zoals ze je nu erg vaak ziet.
  Ik ben momenteel meer als een mini woonstyliste erop los om inrichtingen te maken die ik mooi vind.

  • Romy 3 mei 2020 op 10:07 am - Beantwoord

   Superleuk dat je met kijkkistjes aan de slag gaat! Ik kan me stiekem wel voorstellen dat het heerlijk is om je interieurliefde op een kijkkistje los te laten. En dat scheelt ook nog eens een hoop nieuwe spullen kopen in de meubelwinkels steeds 😉

 16. Giovanna Jansen 27 april 2020 op 7:22 pm - Beantwoord

  Wat een leuke nieuwe items heb je! Coole klok en mooi kussentje! Die plant heb ik ook, grappig ik wist niet dat het een kentiapalm is, dus weer wat geleerd. Ik heb de mijne onlangs verpot en toen begon hij gelijk enorm te groeien. Ik denk dat als jij de jouw uit die zwarte binnenpot haalt en hem in een grotere pot zet (die nog wel in die mooie mand past natuurlijk), dat hij zeker groter gaat worden.

  • Romy 3 mei 2020 op 9:51 am - Beantwoord

   Oeh, leuk om te horen dat die palm zo snel kan groeien. Dat geeft goede hoop voor mijn kentiapalm 🙂 Ik denk dat ik hem maar eens ga verpotten. De mand biedt toch ruimte genoeg voor een veel grotere pot 😉

Recente blogs

4 inzichten over januarikriebels, levensvragen & voornemens

16 januari 2020|Persoonlijk|

Van de januariblues heb ik gelukkig geen last, wel van de besmettelijke januarikriebels. Oftewel, aan het begin van het jaar wil ik - aangestoken door alle goede-voornemensgedoe - plotseling van alles en nog wat totaal anders doen. Tel daar heel wat onnodige levensvragen bij op waar ik plotseling iets te hard over ging nadenken, en je kunt je vast voorstellen dat mijn vorige week hoofd overuren maakte. Soms heel mooi, soms vooral onhandig. Heb jij ook weleens last van de januarikriebels, van levensvragen die in januari plotseling opdoemen of van goede-voornemensstress? Dit zijn 4 geruststellende zinnen die ik mezelf vorige week maar eens toefluisterde.

Vegan smoothie bowl met mango, ananas en ander zomerfruit

16 augustus 2022|Recepten|

In de zomer is het fruit bij ons niet aan te slepen. Ik snack met niets zo graag als met aardbeien, blauwe bessen of stukjes mango. Maar los van die lekkere-trek-fruithapjes gaat de fruitvoorraad er ook rap doorheen sinds ik de smoothie bowls heb ontdekt. Op zomerse dagen is dat mijn standaardontbijt. Zeker als je het fruit direct uit de diepvries in de blender gooit, heb je een heel verfrissend ontbijtje. Van al mijn zomerontbijtjes ontdekte ik laatst mijn grootste favoriet: deze vegan smoothie bowl met een heleboel zomerfruit. Ananas, mango, aardbei, kokos… bijna al mijn lievelingsingrediënten zitten erin. Klinkt dat als iets waar jij ook een blije ontbijter van wordt? Lees dan verder voor het recept. 

Unsuccessful adulting #2 | Niet zo volwassen?

28 juli 2019|Persoonlijk|

Volwassen worden is een proces dat je hele leven doorgaat. Waarschijnlijk heb je het zelfs als tachtigjarige nog niet tot het laatste level van het volwassenheidsspel geschopt. Gelukkig maar! Toen ik laatst een artikel aan het schrijven was over mijn bescheiden huisvrouwsuccesjes (komt binnenkort online!), realiseerde ik me dat ik ook aardig wat niet zo volwassen uitspattingen heb. Of gewoon onhandige dingen waar ik nog van moet leren in mijn prille bestaan als ik-heb-een-huis-en-ik-doe-alsof-ik-volwassen-ben-persoon. Daarom hieronder 15 situaties van unsuccessful adulting waaraan ik me "schuldig" maak.