noedels met pinda 10

Noedels met pinda, vegan kip & veel groenten (simpel recept!)

 • 20 september 2023
 • 1 Reactie
Categorieën: Recepten

Als je voor makkelijk wilt gaan, dan zijn noedels perfect. Ze zijn klaar in een paar minuten en smaken goed bij elke willekeurige wok. Zelf eet ik noedels in allerlei mogelijke combinaties. Maar er is één noedelcombinatie die het voor mij wint van alle andere variaties: noedels met pinda. Voor deze maaltijd maak ik zelf een heerlijke pindasaus-achtige woksaus waar ik krokant gebakken vegan kipstukjes doorheen roer. Daar wok je allerlei groenten bij die je toevallig nog in de koelkast hebt liggen en voor je weet staat er iets heerlijks op tafel. Zonder pakjes en zakjes én zonder al te veel moeite! Ik verklap je graag hoe ik dit recept maak.

Noedels met pinda (maar dan zonder pakjes en zakjes)

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik fan van alles wat pinda’s bevat. Pindakaas is mijn grote liefde om bij bijna alles te eten (door de havermout, bij het avondeten, op brood…). Zelfs door de plantaardige kwark kan ik een lepel pindakaas waarderen. Maar de meest lekkere combinatie vind ik noedels met pinda. En dan het liefst niet een pindasaus uit een pakje, maar een saus à la Romy. Bij elk gerecht maak ik pindasaus op een iets andere manier, maar over de pindasaus bij deze noedels ben ik tamelijk zelfverzekerd. Hij smaakt goed pittig, maar niet té. Door de kokosmelk wordt de saus tegelijkertijd lekker romig. Precies wat lekker is om de vegan kipstukjes doorheen te roeren!

Als je deze maaltijd helemaal makkelijk wilt maken, kun je kant-en-klare noedels kopen. Die kun je zelfs door de pindasaus heen roeren en worden dan al wokkend vanzelf gaar. Scheelt weer een pan en het zorgt ervoor dat de noedels echt door en door naar pinda smaken! Zelf gebruik ik sobanoedels voor dit gerecht (noedels die deels gemaakt zijn van boekweitmeel). Maar je kunt natuurlijk elk type noedels kopen dat je zelf graag eet of nog in je keukenkastje hebt liggen.

noedels met pinda 2

Hoe maak je de pindasaus zelf?

Zelf pindasaus maken is echt niet moeilijk. Veel ingrediënten ervoor heb je misschien ook standaard wel in huis. Ik maak de (milde) pindasaus bij deze noedels met de volgende ingrediënten (de hoeveelheden zijn voor 2 porties):

 • 3 eetlepels pindakaas
 • 1 1/2 el sojasaus
 • 1/2 el sambal
 • 1 tl gemberpoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 gele ui
 • 100 ml kokosmelk
 • 50 ml water
 • sap van een halve limoen
 • 1 tl agavesiroop

Eventueel kun je er ook nog wat sesamolie bij schenken. Ik vind dat dat de smaak van de satésaus net iets intenser maakt.

In plaats van alle ingrediënten van tevoren door elkaar roeren, bak ik eerst de ui en knoflook even aan. Daarna doe ik de vegan kipstukjes erbij en bak die mee, zodat ze lekker krokant kunnen worden. Vervolgens schep ik alle ingrediënten voor de pindasaus bij de vegan kipstukjes. Zo krijg je heerlijke vegan kipstukjes met satésaus. Roer wel goed door, zodat het een romige en vloeibare saus wordt. Je wilt geen brokken pindakaas tussendoor tegenkomen.

Is de saus naar je smaak wat te dik? Voeg dan extra water toe. Vind je de saus juist te dun? Dan kun je wat extra pindakaas door de saus roeren.

noedels met pinda 8

Welke groenten serveer je bij de noedels met pinda?

Noedels met pindasaus klinkt al heerlijk op zich, maar ik houd zelf altijd wel van een flinke portie groenten door mijn avondeten. Dat is bij deze noedels met pinda dan ook niet anders. In principe kun je de groenten gebruiken die je nog in huis hebt liggen. Denk aan paprika’s, wortels, peultjes, tuinerwten (uit de vriezer), sojaboontjes, courgette, champignons, aubergine of broccoli. Zelf vind ik deze noedels met pinda het lekkerst met de volgende groenten:

 • rode paprika
 • champignons
 • broccoli

Ik wok de groenten trouwens in een aparte pan. Dan worden de groenten sneller gaar en kun je de saus er apart bij serveren. Zo voorkom je dat het een plakkerig geheel wordt. Later kun je natuurlijk alsnog alles door elkaar roeren, zodat je lekker veel pindasmaak proeft bij de noedels.

noedels met pinda 10

Het recept voor de noedels met pinda

Heb je wél een knorrende maag, maar weinig zin of tijd om iets te maken wat die knorrende maag tegengaat? Dan zijn noedels altijd een ideaal gerecht. Deze noedels met pinda maak je in ongeveer 20 minuten en zijn ook nog eens onwijs lekker.

Dit is het recept:

noedels met pinda 9

Noedels met pinda, vegan kipstukjes & veel groenten

Romy
Deze noedels met pinda maak je in ongeveer 20 minuten en ook nog eens zonder pakjes en zakjes. Heb je zin in iets snels én lekkers? Dan is deze maaltijd zeker een heerlijke aanrader.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Equipment

 • 2 wokpannen of roerbakpannen
 • 1 steelpan

Ingrediënten
  

 • 150 gram noedels bijvoorbeeld sobanoedels, volkoren noedels of (voor glutenvrij) rijstnoedels
 • 160 gram vegan kipstukjes (bijvoorbeeld die van De Vegetarische Slager)
 • 1 rode paprika
 • ½ broccoli
 • 150 gram kastanjechampignons
 • Olijfolie

Voor de pindasaus:

 • 3 el 100% pindakaas
 • 100 ml kokosmelk
 • 50 ml water
 • 1 ½ el sojasaus
 • ½ el sambal
 • 1 tl agavesiroop of een ander zoetmiddel
 • ½ gele ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl gemberpoeder
 • Sap van 1 limoen
 • ½ el sesamolie = optioneel

Optioneel voor de garnering:

 • Pinda's
 • Lente-ui
 • Gefrituurde ui

Instructies
 

 • Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes, de paprika in stukjes en de champignons in dunne plakjes.
 • Doe de paprika en broccoli samen in een roerbakpan en wok die op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten ook de champignons toe en wok mee.
 • Schenk ondertussen wat olijfolie in een tweede wok- of roerbakpan en fruit daarin de ui en knoflook kort aan. Voeg daarna de vegan kipstukjes aan de pan toe en bak die zo'n 5 minuten mee.
 • Breng een pan water aan de kook voor de noedels en maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Voeg zodra de vegan kipstukjes krokant zijn de ingrediënten voor de pindasaus toe aan de pan met de vegan kipstukjes. Dat zijn dus de pindakaas, sojasaus, sambal, kokosmelk, gemberpoeder, agavesiroop en een scheutje water. Heb je sesamolie liggen? Schenk daar dan ook een klein beetje van bij de saus. Roer goed door, zodat je een smeuïge pindasaus met vegan kipstukjes krijgt.
 • Roer de noedels door het groentenmengsel en haal de pan van het vuur zodra de groenten beetgaar zijn. Serveer de noedels met de vegan kipstukjes in pindasaus. Garneer eventueel met lente-ui, gefrituurde ui en losse pinda's.
Trefwoord Broccoli, Champignons, Glutenvrij, Lactosevrij, Noedels, Paprika, Pindakaas, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
noedels met pinda 11

Wil je dit recept glutenvrij maken?

Je kunt de noedels met pinda heel goed glutenvrij maken. Koop dan speciale glutenvrije noedels, zoals rijstnoedels. Let verder op dat je glutenvrije sojasaus gebruikt. Voordat ik Bart (die glutenvrij eet) leerde kennen, had ik geen idee dat daar gluten in zitten. Wel dus! In veel supermarkten staat wel een aparte sojasaus die géén gluten bevat. Let verder op dat de vegan kipstukjes glutenvrij zijn. Je kunt eventueel ook jackfruit uit blik gebruiken. Dat heeft veel weg van vegan kipstukjes en is sowieso glutenvrij.

Andere simpele noedel- en rijstrecepten

Ik houd ervan om een hele verzameling snelle en lekkere recepten te hebben. Zo kan ik altijd iets in elkaar flansen als ik even geen inspiratie en weinig kooktijd heb. Andere Aziatische gerechten die ik graag maak als ik snel, snel wil koken, zijn deze:

Wat eet jij het liefst als je weinig tijd hebt om iets kunstigs te koken?

noedels met pinda

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ria 20 september 2023 op 2:55 pm - Beantwoord

  Romy, het ziet er weer heel lekkeruit, ik ga het zeker een keertje proberen en ik heb bewondering voor jou, dat je nu met al jullie drukke klus werkzaamheden toch nog tijd hebt om elke dag een leuke en interessante email te sturen.
  Veel succes en doorzettingsvermogen met het huis mooi maken.
  Tip :Ik weet niet, of je alles voor de keuken al besteld heb en misschien een Quooker ? Mijn docbter heeft er eentje, ideaal natuurlijk, maar zij is nu net uit de garantie en steeds gaat dat ding kapot, met hele dure reparaties en voorrijden, zij zou het nooit iemand aanaden.
  Verder heb ik zelf een dubbel deurs koelkast, al 17 jaar,zo ideaal, ook heel overzichelijk in het diepvriesgedeelte,als je nog een plekje over hebt in of net naast de keuken zou ik het echt aanraden , dan houd je weer een keuken kast over voor je spulletjes..

  Groetjes, Ria

Beoordeling recept
Recente blogs

23 eerste keren (klein en groot!) die ik bijzonder vond

19 mei 2019|Persoonlijk|

In een mensenleven maak je heel wat eerste keren mee. Dat begint natuurlijk al als baby wanneer je voor het eerst je flesje lauwe melk inruilt voor groenteprutjes en wanneer je vervolgens stopt met over de vloer banjeren en begint met stappen zetten. Maar ook later in je leven doe je nog regelmatig dingen voor het eerst. Magisch mooi vind ik dat vaak! En het bijzondere is dat eerste keren die misschien weinig lijken voor te stellen soms toch het meest bijzonder kunnen zijn. Daarom beschrijf ik in dit artikel 23 eerste keren die soms misschien heel simpel lijken, maar die voor mij wel heel bijzonder voelden.

Favorieten | Perfecte pasta, Kolibri-kussen & waanzinnige woonaanwinsten

19 mei 2021|Lifestyle|

Dat was lang geleden: mijn laatste editie van favorieten. Maar ik heb weer heel wat favorieten verzameld de afgelopen maanden. Genoeg om een heel artikel mee te vullen! Zo ontdekte ik een nieuwe app die een hoop dingen rondom maandelijkse feestjes een stuk inzichtelijker maakt. Verder ontdekte ik een prachtige podcast over rouw en vond ik na heel lang zoeken een reiniger die mijn huid wél kan verdragen. Dat en nog veel meer favorieten vind je terug in dit lijstje.

Op de fiets: 5x waarom fietsen mij vrolijk maakt!

5 november 2016|Positiviteit|

Sinds ik een rijbewijs heb, sta ik regelmatig voor een groot dilemma. Ga ik voor sportief en neem ik de fiets of stap ik toch in onze warme en een stuk snellere auto? Natuurlijk is de verleiding soms groot om mijn trouwe tweewieler te vervangen door een geautomatiseerd voertuig met stuurbekrachtiging. Toch vind ik een fietstochtje meestal geen enkel probleem, zeker niet nu ik sinds een week de trotse eigenaar ben van deze knalrode fiets. Vandaag deel ik 5 redenen waarom een autorit soms niet tegen een stukje fietsen op kan. Spring je achterop en lees je mee?