Als er iets is waarmee ik rijkelijk kan strooien over Aziatische gerechten, dan zijn het wel sesampitjes. Ze geven een lekker crispy tintje aan elk gerecht en zien er ook nog eens vrolijk uit. Maar voor de sesamliefhebbers is dit gerecht al helemaal een hit: het bevat namelijk sesampitjes, sesampasta én sesamolie. Oftewel: sesam alom! En dat smaakt toch lekker! Deze noedels met sesam zijn binnen 20 minuten te maken en zijn smeuïg, smaakvol en ook nog eens lekker rijk aan groentevitamines. Ga jij ze zelf maken?
Noedels met sesam (in allerlei vormen)
Wat deze noedels met sesam extra lekker maakt, is dat de sesam er op allerlei manieren in terugkomt. Je strooit sowieso zeer rijkelijk met sesampitjes over het gerecht. Maar de saus smaakt ook naar sesam door de 2 grote eetlepels tahin (= pure sesampasta) die je door het gerecht roert. En dan bevat dit noedelgerecht ook nog eens een scheutje sesamolie. Kortom: sesam ten top! En dat smaakt net zo top als het klinkt.
Overigens bevat het gerecht uiteraard nog meer smaakmakers. Zo gebruik je in de saus voor de noedels ook sojasaus, crispy chili-olie, gember, knoflook en agavesiroop. Daarnaast voeg je een scheut kokosmelk toe om de saus extra romig te maken. Dan kunnen de noedels lekker in de saus garen en nemen ze nog meer smaak op.

Welke groenten gebruik je bij deze noedels?
Woknoedels zijn wat mij betreft een topgerecht als je van je restjes groenten af wilt. Je kunt werkelijk elke groentesoort met de noedels mee wokken. Zelf maak ik deze noedels met sesam graag met broccoli, rode paprika en taugé. Maar als jij liever andere groenten gebruikt, zijn er ook tal van opties. Zo smaken groenten als courgette, wortel, boerenkool, spinazie of tuinerwten ook erg lekker bij deze noedels. En houd je van koolsoorten als paksoi, spitskool of witte kool? Lucky you! Ook die matchen prima met dit gerecht!

Wat zijn de perfecte noedels voor dit gerecht?
Jouw eten, jouw noedelfeestje! Dus je kunt uiteraard zelf kiezen welke noedels jij het liefst eet. Zelf maak ik deze noedels met sesam altijd graag met udonnoedels. Het liefst ga ik voor kant-en-klare udonnoedels. Die hoef je alleen maar 1 minuut mee te wokken met de saus en groenten. Je kunt overigens ook andere soorten noedels gebruiken. Zo zijn dunne volkoren woknoedels ook zeker een geslaagde combinatie met de sesamsaus. Ook sobanoedels werken prima.
Gebruik je noedels die je eerst nog moet koken? Kook ze dan al dente en laat daarna nog 1 minuut meegaren in de saus. Dan nemen de noedels alsnog een beetje van de smaken op.

Recept noedels met sesam, tahin en veel groenten
Wil je zelf deze heerlijke noedels met sesam maken? Yes, strak plan! Je maakt ze eenvoudig met dit recept:

Noedels met sesam, tahin en veel groenten (vegan)
Equipment
- Wokpan
- Koekenpan
- Kookpan
Ingrediënten
- 300 gram kant-en-klare noedels (bijvoorbeeld udon-noedels)
- ½ broccoli
- 1 rode paprika
- 160 gram vegan kipstukjes
- 75 gram taugé
- 100 ml kokosmelk
- 2 el tahin
- 2 el sojasaus
- 1 el agavesiroop
- 1 tl sesamolie
- 1 tl crispy chili-olie of sambal
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl gember (vers gesneden of verse gember uit een potje)
- Handje sesampitjes
- Bosui
- Cashewnoten
Instructies
- Snijd de broccoli in roosjes en de paprika in reepjes. Kook de broccoli zo'n 7 minuten in een pan met water.
- Fruit ondertussen de knoflook en gember kort aan in de wokpan met olijfolie. Voeg dan de rode paprika, sojasaus, agavesiroop en crispy chili-olie toe. Roerbak zo'n 5 minuten op middelhoog vuur. Doe dan de tahin en kokosmelk bij de pan. Giet de broccoli af en roer ook die door de saus. Roerbak opnieuw zo'n 5 minuten, nu op laag vuur.
- Bak ondertussen de vegan kipstukjes in een koekenpan met olijfolie totdat ze goudbruin zien.
- Roer dan de vegan kipstukjes door de woksaus en voeg ook de noedels toe. Roerbak nog 1 minuut.
- Serveer dan met sesampitjes, bosui en cashewnoten.

Nog meer noedelsrecepten
Heb je nog meer lekkere noedeltrek? Maak dan ook zeker eens een van deze gerechten:
- Pittige noedels met amandelpasta & broccoli
- Noedels met gember & krokant gebakken tofu
- Smeuïge noedels met tahin, bimi, limabonen & amandelen
- Noedels met satésaus
Wat is jouw favoriete gerecht met noedels?

BLIJF OP DE HOOGTE
Recente blogs
Zelfvertrouwen als ondernemer | 7 tips die mij helpen
Een eigen bedrijf runnen, moet je daarvoor niet barsten van het zelfvertrouwen? Nou, nee hoor. Zelfverzekerd worden over je bedrijf kun je leren. Ik leer daarin nog steeds elke dag een beetje bij. Toen ik twee jaar geleden naar de KvK stapte, wist ik helemaal niet zo goed of ik het allemaal wel kon. Ondernemen. Opdrachten bij elkaar sprokkelen. Een eigen salaris verdienen. Klanten blij maken. Nou ja, alles eigenlijk. Stapje voor stapje is mijn zelfvertrouwen als ondernemer gegroeid. Dit zijn 7 tips voor meer zelfvertrouwen als ondernemer waar ik veel aan heb.
Mijn niet zo fabulous make-uproutine
Ken je de ‘Get ready with me?’-video’s op YouTube? Mensen die zich voor de camera opmaken en met producten in de weer gaan waar ik soms nog nooit van heb gehoord. Het resultaat vind ik vaak jaloersmakend mooi. Mijn make-uproutine is namelijk een stuk – uhm – beknopter. Claire vroeg me laatst of ik eens wilde laten zien wat voor make-up ik dagelijks gebruik. Juist omdat ik geen fabulous make-uproutines heb voor een prachtige kaptafel, neem ik je graag mee in mijn niet zo glamoreuze opmaakritueel op een gewone werkdag. Get ready with me!
8 weken coaching voor tekstschrijvers | Mijn 6 grootste eureka-momenten
Het allerleukste aan ondernemen is dat je zo lekker je eigen ding kan doen. Maar dat is ook meteen mijn grootste valkuil. Want wie zegt dat "jouw eigen ding" ook de beste manier is om het aan te pakken? Als tekstschrijver liep ik tegen een paar muurtjes (en vooral tegen mezelf) op. Dus trakteerde ik mezelf op een coach én een geweldig leuke sparringgroep van mede-tekstschrijvers. Inclusief veel welkome schopjes onder mijn kont, een stevige motivatieboost en heel wat eureka-momenten. Dit waren mijn 6 belangrijkste inzichten.
Ik ben benieuwd wat jij vindt…