Let it snow, let it snow, let it snow. Of toch niet?! Sinds zondag lijkt Nederland in twee kampen te zijn verdeeld. Kamp 1 zijn de mensen die dolenthousiast de eerste sneeuwvlokjes tegemoet zien. Kamp 2 zijn de mensen die bij het zien van diezelfde sneeuwvlokjes het liefst de gordijnen meteen weer dichtschuiven. Ik moet eerlijk bekennen: sneeuw vind ik best leuk, maar na een dag heb ik het wel weer gezien. Het OV is een klein drama, autorijden staat gelijk aan glibberen en het is koud buiten. Juist tussen alle treinvertragingen en ander sneeuwgedoe door, vond ik het tijd voor een positieve noot. Dit zijn 6 redenen waarom sneeuw best leuk kan zijn.

sneeuw wel leuk

 1. Winteroutfit uit de kast! Echt grappig was het niet toen ik zondag vanaf Haarlem geen bus meer naar huis kon pakken. Wel vond ik bibberend van de kou dat ik mezelf wel op een mooi paar handschoenen mocht trakteren. En ja hoor, gisteren kwam ik met een complete set met handschoenen, muts en sjaal thuis. Alles in het roze! Alleen al het feit dat ik mijn nieuwe aankopen nu met plezier kan dragen, is toch wel een klein voordeel van de sneeuw.
 2. Binnen genieten. De deur uit gaan is met sneeuw niet altijd een pretje. Zeker niet als je werk, zoals bij mij, niet op loopafstand is. Maar ik moet toegeven: als ik eenmaal binnen zit, kan ik de sneeuw wel waarderen. Er gaat niets boven met de verwarming aan en in je pyjama genieten van het contrast tussen hoe jij erbij zit en hoe bar en boos het er buiten uitziet. Ook die kop thee of warme chocolademelk smaakt bij mij extra lekker wanneer ik door het raam een koude, witte wereld zie.
 3. Picture perfect. Ochtenden met sneeuw zijn de enige dagen waarop ik niet weet hoe snel ik naar buiten moet racen met mijn camera in de aanslag. Hoe koud het ook is, voor de foto’s máák ik graag zin om de besneeuwde straten op te gaan. Ik krijg daar altijd zo’n “Nu of nooit!”-gevoel van, zoals op vakantie. Nu is hét moment om het perfecte witte plaatje te schieten. Als dat dan is gelukt, ben ik dolblij. En zo niet, dan geniet ik graag op Instagram mee van de vele perfecte witte plaatjes van anderen.
 4. Lekker gezellig. Vooral ’s avonds vind ik de witte omgeving echt wel iets gezelligs uitstralen. Dat beetje sneeuw op het dak en de lichtjes in de tuinen doen ’t hem. En dan de schattige hekjes voor huizen en de lantaarnpalen die zijn bedekt met een dun laagje sneeuw! Alles ziet er meteen zoveel gezelliger uit. Tel daar de besneeuwde bomen bij op. Door dat alles bij elkaar krijg ik van sneeuw toch wel de neiging om vrolijke kerstliedjes en ‘Walking in a Winter Wonderland’ op repeat te zetten.
 5. Lekker makkelijk is goed genoeg. Oke, die kop is misschien wat overdreven. Maar sneeuw geeft me wel het gevoel dat sommige dingen er minder toe doen, bijvoorbeeld hoe je erbij loopt. Als het sneeuwt, zal niemand vreemd opkijken wanneer jij met verwaaide haren over straat loopt. Het is al heel wat dát je er bent, dus ook dat statische kapsel dat onder je muts vandaan komt, doet er even niet toe. En hakken, wat zijn dat? Je kunt lekker op je niet zo charmante, maar wel heerlijke bergschoenen over straat. Niemand die ziet dat jij geen mascara draagt of dat je haar voor geen meter zit. Hup, muts op, sjaal om en gaan met die banaan!
 6. Doe maar relaxed! Normaal vind ik het nog best lastig om op een vrije avond niets ‘nuttigs’ te doen. Dat is anders als ik net van een stukje wandelen of fietsen door de sneeuw thuiskom, ook al is het maar het stuk van mijn huis naar de bushalte. Het voelt dan alsof ik mijn heldenprestatie van de dag wel heb gehad en nu lekker onderuitgezakt naar YouTube-filmpjes mag kijken. Om dan stiekem toch alvast te checken of de sneeuw morgen toch echt wel smelt en het OV weer normaal rijdt. 

Ben jij gek op sneeuw of kan de sneeuw voor jou niet snel genoeg smelten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 12 december 2017 op 6:34 am - Beantwoord

  Ik vind het er altijd zo knus uit zien met sneeuw maar ik was wel blij dat ik 2 dagen de deur niet uit hoefde

 2. Darina 12 december 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Het is leuk als je niet weg moet, al moet ik zeggen dat ik er gister met het OV geen last van heb gehad. Ik heb wel foto’s gemaakt van een prachtig winter wonderland.

  • Romy 12 december 2017 op 5:42 pm - Beantwoord

   Fijn dat je gisteren probleemloos kon reizen. En voor mooie foto’s is dit weer inderdaad perfect ?

 3. Shirley 12 december 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Het ziet er leuk uit, als ik binnen mag blijven. Maar tot nu toe vielen er vooral plannen door in het water, haha. Ben benieuwd hoe het vandaag is.

  • Romy 12 december 2017 op 5:44 pm - Beantwoord

   Ah, dat is balen! Ik moest zelf gisteren ook iets leuks afzeggen helaas. Vandaag had ik gelukkig geen problemen meer met het openbaar vervoer. Hopelijk viel het bij jou ook mee vandaag.

 4. Maaike 12 december 2017 op 7:15 am - Beantwoord

  Het sneeuwt zo weinig in Nederland dat ik er wel lekker van geniet. Alleen als je ergens naar toe moet snap ik wel de frustratie. Maar ik vind het vooral heel bijzonder dat alles zo anders er uit ziet met een laagje sneeuw.

  • Romy 12 december 2017 op 11:35 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Ik vind alles er ook zo mooi uitzien en kan dat altijd wel waarderen. Het scheelt dat we niet elke week sneeuw hebben in Nederland. Die paar dagen gedoe met openbaar vervoer en de nodige frustratie overleef ik dan wel 😉

 5. Rianne 12 december 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Ik pas prima in kamp 1! Het sneeuwt al zo weinig in Nederland dus als het dan zover is probeer ik er ook echt even van te genieten. Naar school op de fiets is op dit moment niet zo ideaal, maar als ik eerlijk ben mag er van mij alsnog een centimeter of drie bij sneeuwen 🙂

  • Romy 12 december 2017 op 11:37 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij zo dol bent op sneeuwt en dat je er zelfs nog wel wat sneeuw bij zou willen. Dat is helaas niet gelukt vandaag 😉 Maar ik ben het helemaal met je eens dat die week gedoe met vervoer zo erg nog niet is als je je bedenkt dat de sneeuw er wel heel magisch uitziet en dat het niet zo heel vaak voorkomt in Nederland.

 6. Aneta 12 december 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Hahaha super leuk de collage die je gemaakt. Ik ben zeker wel gek op sneeuw. De wereld wordt er een stuk mooier van.

  • Romy 12 december 2017 op 11:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo kon ik meteen mijn sneeuwfoto’s van gisteren gebruiken, haha.

 7. Mariska 12 december 2017 op 8:37 am - Beantwoord

  Heerlijk zoveel thee, vind ik dan 🙂 Ik zat gisteren en zondag de hele dag binnen en dat beviel me goed. Mede ook omdat ik ziek was maar dat was dan wel wat minder.

 8. Josephine 12 december 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Ik hoefde de deur niet uit, dus dan kan de sneeuw heel leuk zijn! Maar als je er wel uit moest gisteren, was dat beslist geen pretje, lijkt me zo.

  OK, ik ben ook wel even buiten geweest; we hebben voor de deur een sneeuwpop gemaakt. ?

  • Romy 12 december 2017 op 11:41 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je ziek was! Ik kan me voorstellen dat je, zeker met dit weer, dan binnen blijft. Hopelijk gaat het inmiddels iets beter.

  • Romy 12 december 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ik vind sneeuw vaak vanuit huis geweldig, vooral in het weekend, maar de weg naar mijn werk was iets minder een feestje 😉 Wel heel leuk dat je een sneeuwpop hebt gemaakt! Nog een pluspunt van de sneeuw 🙂

 9. Sam - singlereadytomingleblog 12 december 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Ik ben echt fan van de sneeuw 🙂 Maar ik ben er wel nog nooit door moeten rijden, denk dat ik dan iets minder grote fan zou zijn, haha!

  • Romy 12 december 2017 op 11:43 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Autorijden door de sneeuw lijkt me doodeng, maar op een thuisblijfdag vind ik de sneeuw geen enkel probleem 😉

 10. Kreanimo 12 december 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  Sneeuw is héérlijk!
  Om naar te kijken, achter glas, langs de haard!
  En om als het geen school is in te spelen.

  Sneeuw is k*t (sorry!) als je erdoor moet, je jezelf uit moet graven en de oprit zuiver moet scheppen als je man in China zit voor een paar weken!

  Dubbel dus! 😉

 11. Sandra 12 december 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Ik vind sneeuw zooo fijn! Dat geluid als je voor vers sneeuw loopt is écht perfect gewoon, hihi. Verder word ik ook altijd lekker rustig van een witte wereld. Vind het rust uitstralen ofzo! Het grootste nadeel is wel de kou, want dat vind ik wel heel ellendig. Maarja, vaak ligt de sneeuw hier in Nederland toch maximaal maar een paar dagen, dus dat oveleef ik wel haha.

  • Romy 12 december 2017 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat dubbele gevoel heb ik ook bij de sneeuw. Sneeuw kan geweldig zijn, maar is ronduit onhandig als je ergens naartoe moet of er de nodige praktische struggles door hebt 😉

  • Romy 12 december 2017 op 11:46 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat jij gek bent op de sneeuw! Dat geluid van de eerste voetstappen in de sneeuw is wel heel fijn en ik vind het ook altijd heerlijk om wakker te worden in zo’n witte wereld, zeker als ik verder geen plannen buitenshuis heb. En inderdaad, in Nederland ligt de sneeuw vaak niet zo lang, dus dan is die kou ook nog wel te overleven 😉

 12. Loes 12 december 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Ahh wat een leuke foto’s van jou in de sneeuw! Ik vind sneeuw heel leuk, maar vooral als ik nergens heen hoef, haha. Ik moest zondag met de trein van A’dam naar Maastricht en ook al viel de vertraging heel erg mee, het was toch niet heel fijn haha. Inmiddels ligt hier al lang geen sneeuw meer!

  • Romy 12 december 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Zo’n lange treinreis in de sneeuw is inderdaad geen feestje. Ik had zelf ook de nodige problemen met het OV zondag en dat is dan niet echt een pretje. Verder heeft sneeuw gelukkig ook wel wat moois en magisch en geniet ik er (het liefst vanuit binnen) graag van 😉

 13. Mevrouw Marloes 12 december 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  De ene keer vind ik sneeuw leuk en de andere keer niet. Als ik thuis kan blijven, vind ik het echt geweldig. Heb dit weekend ook een leuke sneeuwpop gemaakt 😀 Vanochtend vond ik het alleen helemaal niks. Ik ging op de fiets naar mijn stage en ben een paar keer afgestapt, omdat ik gewoon niet verder durfde te fietsen.

 14. Johanne 12 december 2017 op 10:39 am - Beantwoord

  Ik vind sneeuw superleuk, zolang ik er maar niet doorheen hoef om naar kantoor te gaan! Heb ik vandaag dus ook niet gedaan. Brrr, veel te eng. Als het een weekendje sneeuwt vind ik het heerlijk. Het ziet er prachtig uit, je hoeft nergens heen en het is gezellig. Leuke muts heb je! Ik moet ook nog een nieuwe…

  • Romy 12 december 2017 op 11:48 pm - Beantwoord

   Sneeuw vind ik inderdaad ook het leukst op een thuisblijfdag. Het is wat minder als je slipt met de fiets of met de auto. Op zo’n moment kan de sneeuw me stiekem wel gestolen worden, haha.

  • Romy 12 december 2017 op 11:50 pm - Beantwoord

   Jaa, sneeuw is het leukste als het in een weekend valt waarin je toch niet zo veel spannende plannen hebt! Autorijden door de sneeuw lijkt me ook doodeng en heb ik dan ook nog nooit geprobeerd.
   Dankjewel voor je compliment over mijn muts. Ik ben er ook zo blij mee 🙂 Deze kocht ik trouwens voor maar 8 euro bij Kruidvat. Ze hebben daar best leuke accessoires liggen voor de winter.

 15. Melissa 12 december 2017 op 10:51 am - Beantwoord

  Ohhh ik ben zeker team #yay! Ik vind het heerlijk deze dagen en heb er echt naar uitgekeken. En inderdaad; het maakt ook niet uit hoe je erbij loopt, haha. Ik had gisteren nat haar en Uggs aan.

 16. Anna 12 december 2017 op 12:44 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik heb echt een hekel aan sneeuw, dus dit artikel brengt mij toch zeker wat positiefs haha! Ik heb gisteren nog wel even door de sneeuw gewandeld, maar ik was daarna heel blij dat ik weer binnen was…

  • Romy 12 december 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, goed om te horen dat mijn artikel op het goede moment kwam voor jou als niet-sneeuwliefhebber 😉 Groot gelijk heb je om dan maar vooral snel weer naar binnen te gaan!

 17. Nikita 12 december 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Ik vind sneeuw fantastisch. Ik mag er een hele dag natte voeten van hebben, bijna uitglijden en koud hebben, het maakt niet uit. Ik vind sneeuw al van kindsafaan magisch. Dat maakt mij gewoon blij. Bij onze gemeente is de sneeuw al echt gesmolten maar in de stad van mijn school ligt er nog een vrij dikke laag. Op mijn vorige school mocht er niet met sneeuw gegooid worden en op onze school nu mag dat wel. Gisteren in de pauze van 15u veranderde de speelplaats in een sneeuwballengevechtterein. En het was hilarisch. Zo veel plezier gehad! En natuurlijk, de foto’s die je kan maken zijn zo mooi! Ik ben altijd onder de indruk van de natuur en haar pracht en praal. Maar toen we gisteren langs het park wandelden (ik en twee klasgenoten) zagen we de sneeuw daar nog vers liggen en mooi op de kale takken en auto’s. Het was een plaatje gewoon. En dan ben ik sprakeloos, want dan is de wereld prachtig.

 18. Irene 12 december 2017 op 2:51 pm - Beantwoord

  Zolang ik zelf niet moet fietsen of autorijden vind ik het allemaal prima! Haha. Had geluk dat iemand me gisteravond thuis kon afzetten zodat ik zelfs niet moest proberen of ik met m’n fietsje thuis te raken. Was me toch iets te avontuurlijk 😉
  Op mijn werk lag de hele voormiddag het volledige systeem plat: geldautomaten, computer, telefoon. Niets werkte. Voor de rest niet heel veel last ondervonden. Vind het ook wel gezellig en mooi, zo’n sneeuwtapijt. Het heeft toch altijd iets magisch vind ik!

  • Romy 12 december 2017 op 11:57 pm - Beantwoord

   Heel leuk om te horen hoe enthousiast jij wordt van de sneeuw! Het heeft ook inderdaad wel echt iets magisch, zeker met zo’n sneeuwballengevecht erbij of als je langs prachtige volledig bedekte plekken in de omgeving loopt. Op zo’n moment besef ik ook weer hoe mooi de wereld eigenlijk is 🙂

  • Romy 12 december 2017 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je gisteren thuis werd afgezet! Fietsen met dit weer en met de gladheid lijkt mij ook geen pretje 😉 Gelukkig maar dat je verder niet zo veel problemen hebt gehad van de sneeuw. Als dat meevalt, heeft de sneeuw inderdaad echt wel iets magisch. Ik vind het er altijd zo mooi uitzien buiten in de sneeuw.

 19. Lianne 12 december 2017 op 3:13 pm - Beantwoord

  Mooi artikel om toch een beetje de positiviteit van sneeuw te benadrukken! Ik snap niet waarom iedereen zo lyrisch over sneeuw is want ik heb er een bloedhekel aan. Veel te koud en het is glibberig en gevaarlijk op de weg. Voor mij kan het niet gauw genoeg weer voorjaar worden! Al vond ik het wel een heel mooi straatbeeld vandaag toen de zon scheen 🙂

  • Romy 12 december 2017 op 11:59 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan stiekem ook niet wachten op de lente, hoe mooi ik de sneeuw ook vind om te zien. Het is inderdaad niet echt praktisch als je moet reizen en het is aardig koud, dus ik kan me voorstellen dat je niet heel enthousiast wordt van de sneeuw 😉

 20. Evelyne 12 december 2017 op 4:53 pm - Beantwoord

  Vele collega’s konden gisteren niet op tijd op het werk raken. Ik ben langer op het werk gebleven om die collega’s proberen te vervangen (met gelukkig een grote dankbaarheid). Ik had stiekem toch een beetje schrik om naar huis te rijden, maar doordat ik heb overgewerkt was het spitsuur voorbij en kon ik rustig op de baan vertoeven. Ik wist gelukkig hoe ik mijn auto moest hanteren, maar velen zijn hier helaas geen held in. Daarvoor had ik dan wel weer schrik, om ongewild in de brokken te delen.. Nu, ik ben veilig thuisgeraakt 🙂 Vandaag was ik thuis wegens de begrafenis van onze vriendin en hoefde ik dus de baan niet op daar ik met mijn ouders meereed. Ik zie wel graag sneeuwlandschappen, maar wanneer ik er door moet met de auto vind ik het toch minder leuk. Ik hoop dat het morgen goed gaat..

 21. Kirsten 12 december 2017 op 5:04 pm - Beantwoord

  Ik ben zelf geen fan van sneeuw, maar je haalt wel een aantal positieve dingen aan waar ik nog niet bij had stilgestaan. Gelukkig is het wel mooi om naar te kijken wanneer je binnen zit 😉

  • Romy 13 december 2017 op 12:01 am - Beantwoord

   Ik vind het maar knap dat je het aandurft om met dit weer in de auto te stappen en dat je je raad weet met de gladheid onderweg. Fijn dat je een beetje dankbaarheid kreeg voor de extra diensten om collega’s te vervangen. En als dat je dan een iets rustigere rit naar huis bezorgt, is dat natuurlijk mooi meegenomen.
   Wat heftig dat je vandaag de begrafenis van je vriendin had. Ik kan me voorstellen dat het een emotionele dag moet zijn geweest. Heel veel sterkte!

  • Romy 13 december 2017 op 12:02 am - Beantwoord

   Zeker weten, vanaf binnen is de sneeuw prachtig. Leuk om te horen dat ik je toch op een paar positieve punten aan de sneeuw kon wijzen 😉

 22. Neverdullmoments 12 december 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

  Ik heb precies hetzelfde gevoel als jij bij de sneeuw! Ik zag gisteren hoe een man een foto maakte. Automatisch keek ik naar het gefotografeerde stukje: een prachtig besneeuwde fiets. Zoveel moois te zien! En lekker knisperen in die sneeuw, heerlijk!

 23. roelina 13 december 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Ik vind sneeuw echt heerlijk! Het mag van mij wel lager blijven liggen. Het probleem hier is altijd dat alles altijd meteen ontregeld is. Volgens mij als je langer sneeuw hebt, dan went alles en iedereen eraan en rijdt ook het verkeer weer normaal.

  • Romy 14 december 2017 op 7:12 am - Beantwoord

   Dat kan wel kloppen inderdaad! In landen als Zweden zorgt de sneeuw bijvoorbeeld bijna nooit voor problemen, omdat het daar de hele winter sneeuwt. In Nederland zijn we niet echt aan sneeuw gewend en ontstaan er waarschijnlijk vooral daardoor verkeersproblemen.

 24. Hilde 13 december 2017 op 1:20 pm - Beantwoord

  Oooh! Sneeuw! Ik heb er ook een blogje aan gewijd, een soort ode en waarom sneeuw zo onmisbaar is. Bij mij haalt het alvast hele mooie herinneringen boven. En heerlijk toch, warm ingeduffeld de koude trotseren en dan thuiskomen en je laven aan een hartverwarmend drankje, onder een fleece dekentje met een goed boek…

  • Romy 14 december 2017 op 7:34 am - Beantwoord

   Precies! Juist de dingen die jij omschrijft, maken de sneeuw eigenlijk heel fijn. Leuk dat je hier ook een artikel over hebt geschreven! Ik ga jouw artikel later vandaag even lezen 🙂

 25. marleen 13 december 2017 op 3:03 pm - Beantwoord

  Aaah dat zijn wel hele fijne dingen allemaal <3 Ik moet me daar maar aan vasthouden, want ik heb echt de pest aan dat winterse weer hahahaaha!

 26. Jannike 13 december 2017 op 11:33 pm - Beantwoord

  Ik vind de sneeuw best leuk als ik zelf niet ver hoef te reizen haha. Ik vind de wereld er altijd zo gezellig door worden 🙂

 27. Mariëlle 15 december 2017 op 8:28 am - Beantwoord

  UGH, sorry maar ik haat de winter echt haha :p Ik vond de sneeuw heel mooi om te zien, totdat ik er doorheen moest en het ook weer een zooi werd.