Vaak hebben mensen wel een bepaald beeld van je. Noem het hokjesdenken, vooroordelen of gewoon afgaan op een eerste indruk. En dat is eigenlijk niet per se iets negatiefs. Het is toch best leuk als mensen je verrassen met onverwachte karaktertrekken of interesses die je nooit achter hen zou hebben gezocht. Het leven zou maar saai zijn als je eerste indruk van iemand altijd meteen alles zegt. Daarom deel ik vandaag 10 dingen waarvan ik regelmatig te horen krijg “Dat had ik nou nooit achter jou gezocht!”.

niet achter jou gezocht

Foto gemaakt door Iris Zaagman.

 1. Af en toe een tikkeltje impulsief. Ik houd nogal van plannen en to-do lists, dus mensen verwachten vaak niet dat ik ook een impulsieve kant heb. En toch ben ik een levend voorbeeld van “Als ik iets in mijn hoofd heb, dan heb ik het ook in mijn kont”. Een voorbeeld: ik kwam mijn auto ’s ochtends op Autotrack tegen en 3 uur later was de koop al rond. Noem het impulsief. Of eigenwijs misschien?
 2. Kleine “ondernemer” in de dop. Als kind vond ik het maar niets om een krantenwijkje te lopen waarvoor je €12 voor 6 uur kreeg. Al snel besloot ik dat het anders moest kunnen. Zo publiceerde ik scrapbookcreaties in tijdschriften op jonge leeftijd, gaf ik een aantal keer workshops en heb ik weleens spullen met winst verkocht om als 15-jarige geld bij elkaar te sparen.
 3. Thrillerfan. Als je mijn blog met roze en fleurige tierelantijntjes ziet, dan verwacht je vast niet dat ik een voorliefde heb voor thrillers, zowel boeken als films. Overigens kijk ik thrillerfilms wel liever thuis dan in de bioscoop. De totaalbeleving met levensgroot beeld en harde geluiden is me net iets te veel van het goede.
 4. Sarcasme? Yes! Ik ben niet vies van een sarcastische opmerking, geplaag of soms zelfs een beetje cynisme. Ook flauwe woordgrappen of heel foute humor kan ik wel waarderen. Soms blijft het bij binnenpretjes overigens, omdat ik me kan voorstellen dat niet iedereen even enthousiast is over die humor.
 5. Beetje zuinig. Shoppen (of beter gezegd: volop geld uitgeven) vind ik soms nog best wel een uitdaging. Zo gooi ik in een webshop gerust eerst mijn hele winkelmandje vol om daarna bij alles te denken “Zoiets heb ik al!” en toch maar op het kruisje te drukken. Ook ben ik niet zo goed in geld uitgeven aan dure dingen. Een tas van €200? Kan ik niet! En dik betalen voor parkeren? Dan rijd ik wel om! Een beetje zuinig ben ik wel.
 6. Verloren postzegelverzamelaar. De postzegelverzamelaar uithangen? Ja, dat leek me als kind wel wat! Hoe serieus ik was met die verzameling, blijkt wel uit de manier waarop ik mijn postzegels bewaarde. Ik knipte ze uit enveloppen en vond het daarbij geen probleem om de kartelrandjes van de postzegel af te knippen. Het ging immers om het plaatje toch?! Die verzameling is nu al járen verleden tijd overigens.
 7. Econoom? Advocaat? Psycholoog? Op de middelbare school vond ik heel veel leuk. Hoewel ik al van kinds af aan een passie voor taal had, had ik eerst geen flauw idee wat voor studie ik moest gaan doen. Ik heb van alles overwogen: Communicatiewetenschappen, Rechten, Economie, Duits, Psychologie… Nu vraag ik me van sommige studies af waarom ik ooit dacht dat iets voor mij was. Gelukkig was Nederlands het helemaal!
 8. Groot gezin?! Hoewel ik de komende jaren echt nog geen kinderen zou willen en mijn carrière ook heel belangrijk vind, heb ik altijd gedroomd van moeder worden. Stiekem lijkt een (vrij) groot gezin me nog steeds heel mooi. Drie of vier kinderen misschien ooit. Met de nadruk op óóit!
 9. Lekker nuchter! Omdat ik veel bezig ben met persoonlijke ontwikkeling en graag dingen overdenk en analyseer, denken mensen weleens dat ik zweverig ben. Maar niets is minder waar! Ik heb helemaal niets met spiritualiteit en sta juist wel nuchter en down to earth in het leven, naar mijn eigen bescheiden mening.
 10. Bloggen, jij?! Vaak reageren mensen eerst verbaasd als ik vertel dat ik een blog heb. Maak je dan de hele dag selfies? Nee! Komt dan je hele leven op het internet te staan? Nee hoor! En lezen mensen dat ook? Volgens mij wel! Geef die mensen eens ongelijk met hun vragen. Je komt niet elke dag bloggers tegen natuurlijk. Gelukkig zijn mensen vaak wél enthousiast als ik meer over mijn blog vertel.

En jij? Wat is iets wat mensen niet snel achter jou zoeken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lianne 20 oktober 2018 op 7:15 am - Beantwoord

  Oh, ik ben eens de eerste! Moet straks werken. Maar wat een leuke blog! Sommige dingen wist ik al wel van jou, maar ik kan me voorstellen dat vreemden echt zo’n huh-gezicht zouden trekken! Wat grappig, ik heb vroeger ook postzegels gespaard! Misschien is dat ook wel iets waarvan mensen zeggen: ‘Oh, echt waar?’ Haha, ik kom juist uit een groot gezin en ervaring leert dat dat niet altijd feest is, dus als ik er ooit één zou krijgen vind ik het al meer dan genoeg 😉

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:42 am - Beantwoord

   Dankje! Ik vond het ook wel heel leuk om eens zo’n lijstje op te stellen 🙂
   Wat grappig dat jij ook ooit postzegels hebt gespaard! Tegenwoordig hoor je bijna nooit meer dat kinderen of jongeren postzegels sparen, terwijl het toen wij “jong” waren volgens mij nog best wel iets interessants was. Ik vond het op mijn manier altijd wel leuk 😉
   Grappig dat jij, juist doordat je uit een groot gezin komt, één kind al meer dan genoeg zou vinden. Ik kom uit een gezin van drie en vond dat juist altijd wel fijn 🙂 Maar ik snap dat een groot gezin ook niet altijd ideaal is.

 2. Sandra 20 oktober 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Thrillers en de impulsiviteit had ik niet achter jou gezocht denk ik. Waarom? Geen idee eigenlijk hoor, haha. Wel grappig, ik herken puntje nummer 2 ook zeker wel. Ik verkocht ook al als kind zijnde bijvoorbeeld spullen op Marktplaats om zo geld te verdienen!
  Mensen denken bij mij snel dat ik heel verlegen ben, maar dat is eigenlijk niet zo. Ja oke, in sommige situaties misschien maar over het algemeen ben ik niet verlegen. Was ik vroeger wel, maar daar ben ik een beetje overheen gegroeid lijkt het!

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:44 am - Beantwoord

   Wat grappig dat jij dat met het verkopen van spullen ook hebt gehad! Achteraf gezien vind ik het wel grappig dat ik al op die leeftijd op mijn manier aan het ondernemen was 😉 En jij dus eigenlijk ook! 🙂
   Het punt dat jij noemt van verlegenheid herken ik ook wel, trouwens. Ik ben in nieuwe gezelschappen vaak wel eerst een beetje teruggetrokken. Maar als ik me eenmaal op mijn gemak voel, ben ik meestal allesbehalve verlegen en klets ik honderduit 😉

 3. Mariska 20 oktober 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat grappig om dit eens te lezen! Nuchter ben ik ook wel en zuinig zou ik eigenlijk moeten zijn haha. Niet dat ik al m’n geld over de balk smijt en dure dingen koop, maar iets meer sparen had op zich wel gemogen.

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:47 am - Beantwoord

   Wie weet komt dat sparen nog wel 🙂 En op zich heeft het ook wel wat om jezelf regelmatig op iets leuks te trakteren. Dat zou ik soms wel iets meer willen kunnen, omdat ik best wel met sparen (vooral voor een huis) bezig ben 😉

 4. Tineke 20 oktober 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Hier ook dol op thrillers. Mensen vinden mij heel vaak heel degelijk en netjes overkomen, opzich een compliment denk ik. Zelf zie ik dit heel anders..

 5. Ilona Wielinga 20 oktober 2018 op 9:33 am - Beantwoord

  Aah superleuk om te lezen! Onwijs tof idee.
  Bij mij verwachten mensen vaak ook niet dat ik een echte thriller/horror fan ben. En dat ik stiekem best een nerd ben en dol ben op programmeren en alles wat maar met computers te maken heeft verwachten ze meestal ook niet. En afgelopen zomervakantie hoorde ik nog dat iemand me zo onschuldig vond lijken maar dat ik eigenlijk veel meer durf dan hij had verwacht (lees bij een vreemde achter op de motor stappen om vervolgens veel te hard over Lesbos te scheuren en daarna over het water te stuiteren op een soort banaan). Tja laten we maar zeggen dat ik alles uit het leven probeer te halen wat er in zit ;).

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:48 am - Beantwoord

   Inderdaad wel een compliment, maar zeker leuk dat je in werkelijkheid niet alleen netjes en degelijk bent, maar ook heel andere kanten hebt 🙂

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:50 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je zegt dat je wel een beetje een nerd bent! Dat heb ik namelijk ook wel. Niet met programmeren, maar ik kan me wel verliezen in andere dingen die ik heel interessant vind 🙂
   Juist mooi dat je veel meer durft dan iemand in eerste instantie misschien achter je had gezocht. Ik vind jouw insteek (alles uit het leven halen) zeker een hele mooie 🙂

 6. Zo simpel is dan geluk 20 oktober 2018 op 9:59 am - Beantwoord

  Mensen denken vaak dat ik iemand ben die nooit boos is. Ik word ook absoluut niet snel boos, maar geloof me als ik dan een keer echt boos word, berg je maar! Hahaha.

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:50 am - Beantwoord

   Haha, juist goed toch! Als een situatie daarom vraagt, is het ook wel belangrijk om boos te kunnen worden. Ook als mensen dat niet achter je zouden zoeken 😉

 7. Nikita 20 oktober 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Je stukje over bloggen is enorm herkenbaar! Toen ik nog boekenblogger was, heb ik dat een keer laten weten op facebook. Toen zat ik nog in mijn vorige klas, wat net het laatste jaar van mijn opleiding. En het luidste meisje van de klas was het meest verbaasd. Ze is wel lief hoor, ik heb nog contact zelfs met haar. Maar ze zei dat ze helemaal niet verwacht had dat dat uit zo’n stil meisje kwam. En dat vond ik een grappige reactie, maar ze heeft wel gelijk. Op school en thuis ben ik een van de stilste mensen, maar het is zoals ik deze week in de les al zei; ik kan dingen beter vertellen en uiten al schrijvend. Ja, dan is een blog ideaal natuurlijk. Verder krijg ik vaak herkenbare reacties. Toen ik mijn middelbaar diploma haalde had ik dat natuurlijk in volle trots op facebook gezet en ik kreeg zoveel leuke reacties. Maar eentje van een oudleerkracht was het meest memorabel. Ze zei dat het haar eigenlijk niet verbaasde dat ik mijn diploma in een creatieve richting had gehaald omdat ze wist hoe graag ik teken en creatief ben. En nog steeds, als ik vertel dat ik schrijf en teken, dan zeggen mensen dat dat er van kindsafaan al in zat. Dat is ook zo.

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:56 am - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk! Juist als je in het offline leven wat stiller bent, is een blog een heel fijne uitlaatklep.
   Heel mooi om te horen dat mensen het schrijven en creatief bezig zijn eigenlijk zo goed bij je vinden passen! Volgens mij liggen die dingen jou inderdaad geweldig goed.

 8. Darina 20 oktober 2018 op 10:32 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Mensen denken vaak dat ik verlegen ben totdat ik een beetje pittig om de hoek kom kijken 🙂 Ook ik ben een thriller/horror fan en dat zoeken mensen ook niet achter me.

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:57 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat ook jij thrillers wel kunt waarderen! En juist goed dat je pittiger om de hoek kunt komen kijken dan mensen soms denken 🙂

 9. Evelyne 20 oktober 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Ik heb je lijstje met de glimlach gelezen 😉 Eigenlijk ben ik ook wel zuinig. Ik ga pas shoppen als ik iets nodig heb en dan nog doe ik liever iets aan die in mijn kast hangt 😉 Ook wanneer ik een ‘grote’ aankoop heb gedaan check ik miljoen keer na gebruik of er toch geen krassen of en brok af is. Pas als de nieuwigheid er af is stop ik met checken :p

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:06 am - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige die soms een beetje zuinig is, haha. De laatste tijd ga ik wel iets vaker shoppen dan een paar jaar geleden, maar nog steeds kom ik haast nooit met volle tassen thuis 😉 Oké, met uitzondering van gisteren dan. Toen heb ik heel wat douchespul gekocht in Duitsland, waar het allemaal voor weinig geld te koop is 😉

 10. Saskia 20 oktober 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Grappig om te lezen! Ik ben door dit lijstje zeker wel benieuwd naar je favoriete thriller<3 #medethrillerliefhebber…
  En wat mensen niet achter me zoeken… Hm, daar moet ik even over nadenken…
  De meeste mensen reageren verbaast als ik zeg dat ik vaak skate. Die hadden eerder een andere sport achter me gezocht.
  Ook de sporten die ik vroeger deed wordt zo op gereageerd…

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:09 am - Beantwoord

   Mijn favoriete thrillers zijn die van Esther Verhoef 🙂 Ik vond vooral ‘Alles te verliezen’ en ‘Lieve mama’ van Esther Verhoef heel geslaagd.
   Grappig dat mensen jouw favoriete sporten niet snel achter je hadden gezocht. Juist wel leuk dat je aan skaten doet, omdat dat een sport is waarvan je niet vaak hoort dat mensen die beoefenen.

 11. chucky1012 20 oktober 2018 op 10:55 am - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen ?
  Ik zou ook nooit eeb handtas vasn zoveel geld kopen…..
  Vaak zijn ze niet eens van leer.
  Echt balen.
  Ik loop liever veel en ga ook met het ov als het kan dan hoef ik niemand iets te vragen…..

  Shop ze morgen…. ?

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het shoppen was erg geslaagd 🙂 Gelukkig ben ik niet de enige die zo’n prijs voor een handtas niet over heeft, haha.

 12. Anouk 20 oktober 2018 op 11:13 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee voor een blog, en thrillers had ik echt niet achter jou gezocht met al je super kleurrijke blogcontent. Zelf ben ik helemaal verkocht aan fanatasy/scifi (boeken dan) terwijl mensen vaak van mij denken dat ik alleen maar diepgaande literatuur lees.

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:14 am - Beantwoord

   Leuk dat jij gek bent op fantasy en scifi! Ik vind het juist wel leuk als mensen bepaalde interesses of voorliefdes hebben die anderen misschien totaal niet achter hen zoeken 🙂

 13. Kreanimo 20 oktober 2018 op 4:35 pm - Beantwoord

  Niks mis met zuinig zijn!

  Mijn man nam een paar maanden geleden ontslag, want hij was niet meer gelukkig in zijn job.
  Maar hij was wel de grootste verdiener van ons twee.
  We zijn dus terug gevallen op een pak minder loon!
  Nu besef ik pas dat we eigenlijk echt wel veel geld hebben uitgegeven de voorbije jaren. Het kon en we deden het! Nu moeten we echt opletten.

  Zijn zaak begint nu te lopen, want hij is met een eigen zaak begonnen en dat komt dus wel goed.
  Het was voor ons even terug met twee voetjes op de grond!

 14. Johanne 20 oktober 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

  Dat je impulsief bent, had ik idd niet zo snel achter je gezocht ;-). Herken het overigens wel, wat dat betreft ben ik net zoals jij bent! En mensen dachten (ik weet niet of ze het nog steeds denken) altijd dat ik heel lief was. Als ik dan gemeen deed, reageerden ze compleet verbaasd! En soms nog steeds geloof ik. Heeft vast iets met m’n lengte te maken? En mijn sarcasme is soms heel verrassend voor mensen, haha. Komt ook omdat ik niet een klein beetje, maar heel erg sarcastisch ben.

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:16 am - Beantwoord

   Inderdaad op zich wel een goede eye-opener als je qua inkomen wat terugvalt en daardoor zuiniger moet leven. Zelf probeer ik soms wel iets minder zuinig te zijn, omdat dat ook weleens mag 🙂 Maar over het algemeen kan het zeker geen kwaad om te beseffen dat veel geld uitgeven niet per se nodig is om een leuk leven te leiden.

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:21 am - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige met een stukje impulsitiviteit 😉 Het hangt bij mij wel van de situatie af. Als iemand zou zeggen “We gaan over 1 uur een week op vakantie”, dan zou ik dikke paniek krijgen, haha. Maar met andere dingen kan ik wel een beetje impulsief zijn.
   Juist leuk dat je sarcastisch bent! Tenminste, ik kan dat altijd wel waarderen in mensen. Soms trouwens ook wel bijzonder dat mensen geloven dat je altijd lief bent. Als het echt nodig is, is boos worden of iets gemeens doen ook echt wel nodig.

 15. Yvonne 20 oktober 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

  Ik had juist gedaan dat jij heel bedachtzaam en net impulsief zou zijn. Wat veel mensen niet van mij verwachten is dat ik heel veel dingen niet lekker vind. Ik ben dol op eten en praat er ook veel over maar eet graag op mijn manier. O.a. geen fruit i n mijn warme eten, geen vlees of vis dat eruit ziet al vlees of vis ( dus geen hele vis of garnalen die ik zelf moet pellen of vlees aan het bot) Maar ook geen pizza, al dente pasta, komkommer in de schil, rauwe ui en zo kan ik nog wel even doorgaan. ..

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:25 am - Beantwoord

   Die impulsiviteit is alleen op sommige vlakken, hoor 😉 Over het algemeen ben ik best wel bedachtzaam, maar sommige beslissingen (zoals het kopen van een auto) kan ik wel vrij impulsief nemen.
   Grappig dat je qua eten veel dingen niet lekker vindt! Ik moet zeggen dat er ook wel dingen tussen zitten waar ik niet heel blij van zou worden. Ook voordat ik 13 jaar geleden vegetariër werd, moest ik bijvoorbeeld niets hebben van vlees of vis dat je moet “afkluiven” of pellen.

 16. Simone 20 oktober 2018 op 9:48 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen. Mensen verbazen zich nog wel eens over het feit dat ik een tattoo heb. Hij zit ook niet echt op de meest zichtbare plaats, bewust zo gekozen 🙂

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:23 am - Beantwoord

   Grappig dat mensen dat nooit achter jou zouden hebben gezocht! Juist leuk toch 🙂

 17. Susan 21 oktober 2018 op 9:30 am - Beantwoord

  Je blijft altijd zo fijn schrijven Romy <3 Leuk om te lezen!

 18. Anna 22 oktober 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Haha dat laatste punt, zo grappig! Volgens mij is bloggen tegenwoordig niet zo vreemd meer, alhoewel mensen juist vaak de link leggen met vloggen/YouTube (en dat natuurlijk niet zo hoeft te zijn).

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:07 pm - Beantwoord

   Klopt! Die verwarring heb ik ook al wel vaak meegemaakt. Gelukkig kan ik altijd wel lachen om de grappige vooroordelen die sommige mensen hebben over bloggen 😉

 19. Jacqueline 25 oktober 2018 op 5:37 pm - Beantwoord

  En toch vind ik het allemaal helemaal bij jou passen nu ik het zo lees.
  Ik heb afgelopen weekend kennis gemaakt met een aantal mensen die ik alleen online nog maar had gesproken en/of die mijn blog lezen. Kreeg daarna te horen dat ze vonden dat ik zo meelevend was en aandachtig kon luisteren. Misschien schrijf ik dan toch teveel over mezelf dat ik ze hiermee verraste, haha!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je deze 10 eigenschappen/voorliefdes/kenmerken toch wel bij mij vindt passen!
   Ik moest wel lachen om jouw anekdote over de kennismaking met mensen die je tot voor kort alleen online kende. Blijkbaar kan een blog in die zin toch wel een vertekend beeld geven. Maar ja, je kunt als blogger natuurlijk ook niet veel anders dan een monoloog houden op je blog 😉

Recente blogs