1 2 20

Nooit meer! | 10 dingen die ik nooit meer zou doen

 • 6 maart 2020
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
dingen die ik nooit meer zou doen

Er zijn genoeg dingen die ik nooit van mijn leven zal doen. Op z’n kop aan een bungeejumptouw boven een brug hangen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook dingen die ik (meer dan) eens heb gedaan, maar die wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar waren. Dat varieert van wijde grijze leggings aantrekken tot aan serieuzere zaken. Toen ik dit artikel op Cynthia’s blog tegenkwam, kon ik het niet laten voor mezelf ook zo’n lijstje op te stellen. Dit zijn 10 dingen die ik nooit meer zou doen. In ieder geval als het aan mij ligt. En ja, dat weet ik zeker!

 1. Mezelf volledig wegcijferen. Pleasen is iets waar ik nogal lang een flink handje van heb gehad. ‘Ja’ en ‘amen’ floepten zo uit mijn mond, het woord ‘nee’ vond ik een stuk lastiger. Het is niet zo dat ik tegenwoordig een ervaren nee-zegger ben. Maar als iets écht niet oké voelt, trek ik wel een stuk eerder mijn mond open. En mezelf volledig wegcijferen in welke band met iemand of samenwerking dan ook? Dat doe ik niet meer!
 2. Voor nop werken. Voordat ik mijn onderneming serieus ging aanpakken, deed ik regelmatig gratis klussen voor onbekenden. Dan sloot ik me een heel weekend op om een tekst van 20.000 woorden na te kijken in ruil voor een fles douchegel. Achteraf voelde dat dan oneerlijk, maar eigenlijk was ikzelf de boosdoener. Tegenwoordig doe ik dat soort dingen natuurlijk wel zo nu en dan graag voor lieve vrienden of familie, maar ben ik naar onbekenden toe zakelijker geworden. Al is het maar om 1) brood op de plank te krijgen, en 2) te laten blijken dat ik mezelf serieus neem.
 3. Op vakantie gaan naar een crappy hotel. In mijn studententijd heb ik twee keer hotelkamers geboekt waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Nu ben ik echt geen luxepaard dat alleen in superchique master bedrooms met kroonluchters aan het plafond blijft slapen. Maar de periode van hotelkamers waar je in de douche je kont niet kunt keren en waar je vieze tandenstokers naast het bed vindt van de vorige gasten (ja echt!) laat ik graag achter me. Ik werk hard genoeg om iets meer te betalen voor een frisse hotelkamer mét lekker bed.
 4. Vlees eten. Nope, na 13 jaar overtuigd vegetariër zijn, zie ik mezelf dat echt nóóit meer doen.
 5. Tot drie uur ’s nachts bezig zijn. Ik weet nog dat ik als student weleens tot drie uur ’s nachts met mijn neus in de studieboeken zat tijdens tentamenweken. Ik vraag me af hoe ik dan überhaupt mijn ogen kon openhouden tijdens college. Met zo weinig slaap zou ik het nu niet meer trekken. Daar komt nog bij dat alles wat ik na 12 uur ’s avonds gedaan krijg niet bepaald de beste kwaliteit zal hebben met een moe brein dat nog maar half functioneert.
 1. Met make-up op naar bed gaan. Geloof het of niet, maar tot mijn 23e ging ik elke nacht met make-up op slapen. Nu scheelt het ongetwijfeld dat ik geen hele lading foundation op mijn hoofd smeer, maar ik vraag me toch af hoe mijn kussens er zonder zwarte mascaravlekken van af zijn gekomen. Ik zou het nu nogal vies vinden om met mascara op naar bed te gaan. Zelfs als ik doodmoe ben, neem ik nog de tijd om mijn gezicht schoon te maken voor het slapengaan.
 2. Naar een film gaan die ik vre-se-lijk vind. In het verleden liet ik me weleens meesleuren naar films waarvan ik al wist dat ze niets voor mij waren. Zo zat ik op de middelbare school ooit bij een verschrikkelijke 3D-horrorfilm als enige held op sokken tussen de horrorfans. Ook heb ik weleens typische mannenfilms gezien waarvan ik de humor echt niet begreep. Tegenwoordig check ik altijd even of een film enigszins in mijn straatje past. En ik geef het eerlijk aan dat dat niet zo is in plaats van de hele film lang te hopen dat de aftiteling niet lang meer op zich laat wachten.
 3. Primark leegshoppen. Vooral in mijn tienerjaren kreeg ik al grote ogen als ik de letters ‘Primark’ ergens zag staan. Ik ben weleens met volle tassen thuisgekomen. Tegenwoordig shop ik nauwelijks nog kleding. En als ik dat doe, blijft het meestal bij één item. Ook betaal ik liever iets meer voor een kledingstuk waar ik lang plezier van heb of kies ik voor tweedehands items. Natuurlijk ben ik nog weleens bij Primark te vinden, maar dat is dan meestal voor de fijne hemdjes en de leuke geurkaarsen. En ook daarvan geen tassen vol.
 4. Een heel weekend binnen zitten. Zelfs als het regent, “moet” ik nog even naar buiten. Ik weet dat ik me daar al-tijd beter door voel. Juist nu ik meer thuiswerk, zorg ik er dus bewust voor dat ik elke dag eventjes buiten te vinden ben. Als het regent dat het giet, pak ik desnoods de auto om naar de supermarkt te rijden. Ben ik toch het huis even uit!
 5. Mini-jurkjes aantrekken. In ieder geval niet buitenshuis. Een paar jaar geleden kwam ik daar nog best mee weg, maar tegenwoordig zou ik echt niet in zo’n mini-ding op mijn werk durven verschijnen. Overigens zie ik mezelf ook niet snel meer in een grijze-muizenoutfit en te grote leggings de straat op gaan (lees hier mijn verhaal!), terwijl ik een paar jaar geleden niet anders deed dan dat. Soms moet je blijkbaar “ouder” worden om tot belangrijke inzichten te komen.

Wat zou jij nooit meer doen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 maart 2020 op 6:35 am - Beantwoord

  Mooi om te lezen. De eerste is heel herkenbaar. Mijzelf wegcijferen doe ik echt niet meer. En het is helemaal waar dat je met de jaren echt tot belangrijke inzichten komt 🙂

 2. Naomi 6 maart 2020 op 7:28 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Een heel weekend binnen zie ik mezelf ook niet meer doen. Maar over dat doorgaan tot drie uur ’s nachts: ik kan het ook echt niet meer. Tot ik dus een poosje geleden een puzzel had liggen en steeds nog even een stukje wilde leggen. Oeps, toen was het heel snel heel erg laat… Wat dat betreft zeg ik dus nooit nooit;).

  • Romy 13 maart 2020 op 8:24 am - Beantwoord

   Haha, wel een goed teken natuurlijk dat je zo lekker bezig was met de puzzel dat je hem onmogelijk kon wegleggen 😉 Op zich heb ik er ook wel een handje van me in dingen te verliezen. Dus inderdaad, zeg nooit nooit 😉

 3. Tineke 6 maart 2020 op 7:37 am - Beantwoord

  Ik ga ook niet snel meer naar Primark, ik ga liever voor wat meer kwaliteit en zo heel goedkoop vind ik het ook niet meer.

 4. Simone 6 maart 2020 op 8:19 am - Beantwoord

  Ik vind dit zo leuk om te lezen! Vooral om die 20.000 woorden checken in ruil voor een fles douchegel, is natuurlijk helemaal niet grappig maar hoe je het omschrijft wel! Met make-up op naar bed gaan doe ik ook echt nooit meer, zelfs niet na een avondje stappen. Een schoon gezicht is zoveel fijner én beter!

 5. Haydée 6 maart 2020 op 8:22 am - Beantwoord

  O ja, zeker dat voor niks werken voor onbekenden of relaties van zeer vage kennissen. Ik voelde me dan op een of andere manier verplicht omdat ik 1) er goed in was en zij hulp nodig hadden, of 2) toch niks anders gepland had. Nu besef ik veel meer dat mijn tijd en mijn competenties echt waarde hebben.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:26 am - Beantwoord

   Heel herkenbaar wat je zegt! Precies dat was ook waarom ik dat soort opdrachten vaak aannam. Eigenlijk heel erg zonde van je tijd en ook van je competenties die wel wat meer waard zijn. Ik ben ook blij dat ik daarvan geleerd heb en inmiddels niet meer gratis werk lever voor onbekenden.

 6. Giovanna Jansen 6 maart 2020 op 8:25 am - Beantwoord

  Leuk en herkenbaar lijstje! Niet meer naar een crappy hotel gaan doe ik ook niet meer. Luxe hoeft voor mij niet per se, wel een schoon (!), prettig en comfortabel hotel. Lange vieze haren vinden in de badkamer of stof onder het doorgezakte bed, been there, done that. 😉
  En voor niets werken doe ik ook niet meer. Want net wat je zegt, het voelt altijd oneerlijk als je zó veel tijd hebt gestoken in het schrijven of corrigeren van een tekst en er dan niets voor terug krijgt. Het is mijn werk, dus het is niet meer dan logisch om er voor betaald te krijgen.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:27 am - Beantwoord

   Yikes, die crappy hotelkamer waar jij ooit bent geweest, klinkt inderdaad ook niet al te best. Dan maar beter ietsje meer betalen inderdaad voor in ieder geval een verzorgde kamer.
   Heel logisch wat je zegt over het voor niets werken. Dit doe jij als werk en hoef je niet opeens gratis te gaan doen omdat iemand via via bij je terechtkomt. Ik bedenk me dan maar “Bij de bakker krijg ik mijn brood ook niet gratis mee, omdat ik ‘zo aardig’ ben” 😉

 7. Rosanne 6 maart 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar lijstje. Dat wegcijferen en pleasen heb ik ook een lange tijd gedaan en daar ging ik zelf aan onderdoor. Nu durf ik gelukkig vaker nee te zeggen en eerst aan mezelf te denken. 🙂

  • Romy 13 maart 2020 op 8:28 am - Beantwoord

   Wat goed dat je qua jezelf wegcijferen stappen vooruit hebt gezet! Het is zo belangrijk om op tijd grenzen aan te geven en te doen wat voor jou goed is.

 8. Audrey 6 maart 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  O ja, Primark leegshoppen, dat heb ik vroeger ook gedaan en zou ik nu nooit meer doen. Ik loop er nog wel binnen als ik in een stad kom waar er eentje zit, maar ik ga vaak genoeg met niks naar buiten.

  Verder zou ik nooit meer energie steken in een ongelijkwaardige vriendschap die me eigenlijk al een hele tijd niks meer brengt. Als je elkaar niks meer te vertellen hebt, is het niet erg om ermee te stoppen.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:29 am - Beantwoord

   Goede toevoeging! Soms is een vriendschap inderdaad de tijd en energie niet waard, omdat het je meer kost dan oplevert. Dan kun je maar beter je energie steken in mensen die je wel wat opleveren.

 9. Lianne 6 maart 2020 op 9:14 am - Beantwoord

  Leuke lijst! Mezelf wegcijferen en voor noppes werken doe ik nu ook absoluut niet meer! Aan het begin is dat nog wel goed om ervaring op te doen, maar inderdaad, ik moet ook leven en mensen moeten me serieus nemen. Herkenbaar van de Primark, vroeger kwam ik ook thuis met tassen vol. Nu koop ik daar alleen nog iets als ik het oprecht heel leuk vind. Toevallig heb ik van de week daar nog wel een hele lading hemdjes, sokken en onderbroeken gekocht, maar die heb ik gekocht voor op vakantie zodat ik altijd genoeg heb!

  • Romy 13 maart 2020 op 8:31 am - Beantwoord

   Goed dat jij ook bent gestopt met gratis werken! Inderdaad, dit is jouw werk en expertise, en daar mag je best wat voor vragen. Bij de supermarkt krijg je je boodschappen ook niet gratis mee 😉

 10. Anouk 6 maart 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Mini jurkjes en rokje zou ik ook echt niet meer aantrekken. Mezelf compleet wegcijferen doe ik ook niet meer, ik heb ondertussen wel geleerd dat ik veel beter functioneer als ik ook aan mezelf denk (en niet alleen aan anderen)

 11. Mirjam 6 maart 2020 op 10:57 am - Beantwoord

  Mooie lijst zo! Dat wegcijferen herken ik wel hoor, ik worstel er nog steeds een beetje mee. Ik ga nooit meer gluten eten, in ieder geval niet voor zover ik dat kan voorkomen 🙂

  • Romy 13 maart 2020 op 8:32 am - Beantwoord

   Wat knap dat je helemaal bent gestopt met gluten eten! Mijn vriend eet ook vanwege allergie glutenvrij en ik merk aan hem dat dat wel wat uitdagingen met zich meebrengt. Aan de andere kant heb ik juist door hem allerlei lekkere glutenvrije recepten ontdekt – er is gelukkig ook zonder gluten nog zó veel lekkers te maken.

 12. Anna 6 maart 2020 op 11:11 am - Beantwoord

  Een herkenbaar artikel weer haha! Ik ga zelf vanaf nu altijd naar mijn lichaam en intuïtie luisteren. Als dokters zeggen dat er “niks” met me aan de hand is terwijl ik dat wel zo voel zal ik nu sneller mijn mond open trekken! Liefs

  • Romy 13 maart 2020 op 8:34 am - Beantwoord

   Wat goed dat je in dat soort situaties nu eerder je mond opentrekt en voor jezelf opkomt. Jij voelt het beste aan je lichaam of er iets gaande is, ook als de dokter denkt dat het wel meevalt.

 13. Saskia 6 maart 2020 op 12:33 pm - Beantwoord

  Sommige dingen uit je lijstje zijn zeker herkenbaar. Wat ik nooit meer zou doen? Werken ergens waar ik het niet 100% naar mijn zin heb. Mijn haar kort knippen. Nogmaals een piercing nemen… Mijn verstandskiezen laten trekken of over ee kilometers lange en hoge brug (zoals in Oostenrijk) lopen. Brrrr.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:35 am - Beantwoord

   Goed lijstje met punten! Mijn verstandskiezen hoef ik gelukkig nooit meer te laten trekken – dat was inderdaad ook voor mij geen hobby 😉 En heel goed dat je nooit meer ergens tegen je zin zou werken. Je werk is een belangrijk deel van je leven, dus niets zo belangrijk als dat je het er naar je zin hebt.

 14. Jessica J. 6 maart 2020 op 1:18 pm - Beantwoord

  Ik ga nog steeds weleens met make-up op slapen, oeps! Aan crappy hotels doe ik ook niet meer mee. Ik hoef geen luxe, maar een schone, geïsoleerde kamer en een degelijk bed apprecieer ik wel, haha.

 15. Ilona Wielinga 6 maart 2020 op 1:52 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen en sommige punten zijn zo herkenbaar. Waar ik vroeger ook wel eens met tassen vol (van voornamelijk de Primark) thuiskwam, besteed ik tegenwoordig liever net iets meer voor een goed item. Nou groei ik inmiddels ook niet meer dus kan ik het nu ook meerdere jaren dragen. Wat dat betreft was de Primark wel heel handig toen ik nog in de groei was. Maar nu word ik vaak juist teleurgesteld door de kwaliteit. Shop sowieso liever bij de kringloop en wat minder bekende merken, vind het veel leuker als niet half nederland in dezelfde trui loopt.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:37 am - Beantwoord

   Precies! Het is juist leuk om dingen te dragen waarin niet heel Nederland rondloopt. En kleding van de kringloop is vaak ook nog eens van beter kwaliteit dan die van Primark. Win-win! 🙂

 16. Rachel Kromdijk 6 maart 2020 op 3:33 pm - Beantwoord

  Korte jurkjes ben ik ook klaar mee, heb liever een iets wijder model en wat langer.. hier kan ik mezelf veel vrijer in bewegen. Verder koop ik amper meer kleding/make-up en mijn ogen werden ook altijd heel groot van de Primark. Leuk om dit te lezen.. al ben ik moeilijk naar buiten te krijgen wanneer het erg regent.. straks als ik de moestuin heb dan moet het bijna wel.

 17. Evelyne 6 maart 2020 op 5:00 pm - Beantwoord

  Begrijpelijk dat je niet langer voor nop wil werken! Ik heb dit ook een paar keer gedaan en achteraf zeg ik dan ‘en waarom heb ik mij weer laten inpakken?’ Sommige denken dat je tijd die je er in steekt echt miniem is, terwijl ik achter de schermen behoorlijk wat stress heb gehad.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:40 am - Beantwoord

   Klopt! Soms onderschatten mensen hoeveel tijd zo’n “verzoekje tussendoor” kost en ben je er eigenlijk úren zoet mee. Eigenlijk zonde als je daar 1) veel tijd aan kwijt bent, en 2) je werk daarvoor helemaal niet wordt gewaardeerd.

 18. bychristiana 7 maart 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Veel dingen zijn eigenlijk wel herkenbaar. Zo heb ik ook een zeer korte Primark fase gehad, met de nadruk op zeer kort. Sowieso koop ik eigelijk veel minder kleding dan vroeger. Ik besteed nu echt aanzienlijk meer geld aan ons huis en de inrichting daarvan. Verder gaan wij ook graag naar goede hotels. Vorig jaar waren we 1 jaar getrouwd en toen hadden we echt flink uitgepakt dor naar een super de luxe hotel in Rome te gaan. Dat was wel echt een experience hoor, niet alleen het feit dat alles er prachtig uitzag, maar ook gewoon de manier waarop je daar als gast behandeld wordt.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:41 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jullie voor jullie trouwjubileum naar een superdeluxe hotel zijn geweest! Zo af en toe mag je jezelf best even in de watten leggen, zeker als er iets te vieren is 🙂

 19. Zo simpel is dan geluk 7 maart 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Het eerste punt heb ik nog steeds wel wat moeite mee, maar het lukt me steeds beter om mijn grenzen aan te geven. Tot drie uur ’s nachts studeren heb ik eigenlijk nooit gedaan en gekund, haha.

 20. Anna 9 maart 2020 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Haha, het stukje over films is zo herkenbaar. Ik vind heel veel genres ook gewoon niet leuk en dat kan ik dan maar moeilijk verbloemen :p. Shoppen doe ik ook nauwelijks meer. Hoewel ik in Lissabon echt even los wilde gaan, kwam ik uiteindelijk maar met twee kledingstukken thuis. Maar, wel twee kledingstukken waar ik heel blij mee ben – en mijn kasten zijn toch al overvol ;-). En wat goed dat je niet meer met make-up op slaapt! Mijn ogen worden er altijd zo droog van en ik heb soms ook het gevoel dat ik wimpers verlies… Alleen al om die reden haal ik mijn make-up er altijd af :p

  • Romy 13 maart 2020 op 6:43 pm - Beantwoord

   Haha, je hebt je netjes ingehouden met shoppen in Lissabon zo te horen. Het is natuurlijk extra leuk om een paar dingen te kopen waar je echt heel blij mee bent. En scheelt weer wat kastruimte inderdaad 😉

Recente blogs

Een eerste glimp van onze nieuwe keuken (althans, van hoe die wordt!)

22 augustus 2023|Interieur|

We hebben dan misschien nog geen huissleutel én moeten nog even wachten totdat de aannemer klaarstaat om onze toekomstige benedenverdieping onder handen te nemen. In de tussentijd is één ding al wel af: het ontwerp voor onze gloednieuwe keuken. Zelfs al staat de keuken er nog niet, het is bij deze alvast benoemd tot mijn lievelingsplek van het nieuwe huis. We krijgen roze tegeltjes, heel veel opbergplek, een prachtig licht aanrechtblad en ook nog een leuk nisje om een paar plantjes of voorraadpotten op uit te stallen. Een glimp van de échte keuken kan ik je nog niet laten zien. Wel neem ik je graag mee in de eerste ontwerpen, onze keukenkeuzes en de moodboards die we allebei maakten (en die een wereld van verschil bleken).

IJ-hallen shoplog | Roze vazen, vintage jurk & meer

24 september 2019|Lifestyle|

Het was alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst de IJ-hallen bezocht. Regenbuien, leuke afspraken of het huishouden - er kwam steeds wat tussendoor. Ik was dan ook nogal enthousiast toen ik ontdekte dat de IJ-hallen op mijn vrije zondagmiddag plaatsvonden. Ik kwam met een zware buit thuis dit keer dankzij een prachtige vaas die ik op de kop tikte. Ik laat je mijn nieuwe tweedehands aankopen voor in de kledingkast en voor mijn interieur met plezier zien.