Collage maandoverzicht2

November 2018 | Makelaars, ziekenhuishumor & Blond-verrassing

 • 1 december 2018
 • 37 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Bij het schrijven van ieder maandoverzicht komt dezelfde gedachte in me op: “Hoe kan de maand nu alweer voorbij zijn?!” Dit keer zal ik je dat cliché besparen, want clichés hebben we vast al genoeg in de decembermaand met de All You Need Is Love-kerstspecial, het jaarlijkse kerstdiner en de kitsch kerstballen die weer van zolder worden gehaald. Nee, ik neem je mee in mijn verslag met noemenswaardige dingen over de maand november. En dat varieert dit keer van een update over mijn huisbezichtigingen tot hilarische Sintcadeaus en een dosis ziekenhuishumor.

maandoverzicht november 2018

 

 • Genieten van het mooiste restje herfst. Meestal kan ik al in september niet wachten totdat de lentezon weer tevoorschijn komt. Maar dit jaar geniet ik oprecht van de herfst. Toen de herfst op z’n mooist was, genoot ik bijvoorbeeld met volle teugen van de prachtige natuur om me heen, onder andere in Amsterdam. En ’s avonds kon ik de herfstdagen gebruiken als excuus om mijn werkkleding direct na thuiskomst te verruilen voor een foute pyjama, een roze badjas en een stel fluffy pantoffels. Ook niet verkeerd!
 • Soms hard worden teruggefloten. Tegelijkertijd leek de maand november zich soms ongemerkt te vullen met de ene na de andere afspraak. Stuk voor stuk geweldig leuk of dingen waar ik graag bij wilde helpen. Maar af en toe neem ik wat te veel hooi op mijn vork. Daarvan leerde ik dan ook een wijze les. Wanneer iemand iets vraagt en ik die dag al drie afspraken heb staan, hoef ik me niet in allerlei bochten te wringen. Eigenlijk mag ik net zo goed zeggen “Sorry, kun je een week later ook?”. Actiepuntje voor december dus!
 • Black Friday-mania. Verder was november natuurlijk de maand waarin heel Nederland in de ban leek van kortingsacties. Eerst was er Happy Singles Day en ook op Black Friday leek zowel heel Nederland als mijn ontplofte mailbox in rep en roer door de vele spetterende aanbiedingen. Ik ging zelf shoppen met lieve Eva in Leiden en kwam met alleen een leuke zwarte blouse thuis van onze geslaagde dag. Trouwens, ben ik de enige die de humor wel inzag van de tekst “Vandaag is het Black Friday-driedaagse.” Daar klopt iets niet, toch?!
 • Vette prijzen bij de Sinterklaasviering. Bij de familie van mijn vaders kant zijn we altijd een stelletje vroege vogels die al in november Sinterklaas vieren met een dobbelspel. Ik kwam dit jaar thuis met “vette prijzen”: ik ging er met mijn eigen cadeaupakketje vandoor en won daarnaast een aquarelset. Een paar familieleden troffen het iets minder goed met hun golfset voor op het toilet (altijd handig!) en de bierglazen met handvat die je altijd al had willen hebben. Hilarisch wel!
 • Taalliefhebbers verzamelen! Begin november ging ik voor mijn werk naar een Talenfestival in Nijmegen. Ik kan het niet helpen, maar stiekem ben ik gek op meetings en congressen die helemaal niet als werk voelen. Daarnaast was het al een belevenis op zich om voor het eerst 1,5 uur in mijn autootje op pad te zijn. Toch een goed teken dat mijn gele wagentje dat allemaal doet zonder gerammel en gedoe!

maandoverzicht november 2018

 • Hoi makelaars! Geen nieuws meer inmiddels, maar deze maand zette ik een paar serieuze stappen in mijn huizenjacht. Niet dat ik nu een kersverse huiseigenaar ben overigens, maar mijn eerste bod was al een mijlpaal op zich. Net als het inschakelen van een aankoopmakelaar overigens, zodat ik wat beter beslagen ten ijs kom. Maandag heb ik mijn eerste bezichtiging samen met hem bij een appartement waar ik (in ieder geval online!) een beetje mijn hart aan heb verloren. Tegelijkertijd vind ik het soms ook echt wel spannend en eng om alleen te gaan wonen. Gelukkig weet ik dat duizenden singles mij zijn voorgegaan, dus het komt vast goed.
 • Een Blond Amsterdam-verrassing! Terwijl ik op zoek ben naar mijn eerste eigen onderkomen, groeit thuis mijn Blond Amsterdam-uitzet gestaag. Geheel spontaan vroeg mijn tante me of ik interesse had in Blond-servies dat ze nog had staan. Ha, dat liet ik me geen twee keer vragen. En zo werd ik de trotse nieuwe eigenaar van deze kleurrijke pareltjes.
 • Bloggen en nog meer bloggen. Zeker nu het weer niet uitnodigt om buiten op een terrasje te zitten, beleef ik veel plezier aan werken aan mijn blog. Naast het schrijven van artikelen en werken aan samenwerkingen, brainstormde ik ook over nieuwe blogstappen. Zo gaat een ontwerpster een nieuw logo voor mij maken, heb ik mijn zakelijke pagina als tekstschrijver gepubliceerd en plaatste ik een aantal artikelen waar ik extra trots op was. Dit artikel over blogplezier bijvoorbeeld. Ik werd zó blij van alle lieve reacties!
 • De lolbroek uithangen in het ziekenhuis. Minder leuk deze maand was het feit dat mijn vader zijn hand heeft gebroken en daarvoor geopereerd werd. Gelukkig was een lichtpuntje de bijzondere reeks vragen die de verpleegster (uiteraard uit routine!) hem voorafgaand aan de operatie stelde. We konden niet anders dan gniffelen toen ze mijn vader bloedserieus vroeg “Heeft u ook een navelpiercing?”.
 • Decemberkriebels. En verder? Tja, ik zie vooral enorm uit naar de feestmaand. Dit weekend vieren we Pakjesavond en is het dus nog een kwestie van cadeautjes inpakken als een malle. Ook de jacht op dé kerstjurk is geopend en in de auto zing ik al luidkeels mee met de kerstmuziek. In de tussentijd fantaseer ik alvast over mijn twee weken kerstvakantie, die ik na een enorm druk jaar volgens mij wel verdiend heb. Santa Claus is coming to town. En daar heb ik verdomd veel zin in!

Wat is jou het meest bijgebleven van afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 1 december 2018 op 8:12 am - Beantwoord

  Mooi lijstje, op het ziekenhuis bezoek van je vader na.

  November was voor mij geweldig, zoveel hoogtepunten en mijlpalen. Nieuwe baan en werkgever, 40 worden, reisje naar Liverpool.

  • Romy 2 december 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Prachtig om te horen dat jij zo’n geweldige maand achter de rug hebt! En zo leuk dat je ook nog eens een nieuwe leuke baan hebt 🙂 Op naar een nieuwe mooie maand!

 2. Shirley 1 december 2018 op 8:18 am - Beantwoord

  Ik zal voor je duimen maandag. Hopelijk is het appartement net zo mooi in het echt. You can do it! Spannende tijd om te bieden nu. Mijn maand was rustig, hoewel ik in mijn hoofd wel druk ben met lekker piekeren.

  • Romy 2 december 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop het ook en ben heel benieuwd naar de bezichtiging.
   Rot om te horen dat jij de laatste tijd nogal wat piekert. Hopelijk geeft de laatste maand van het jaar wat meer rust, maar dan in je hoofd 🙂

 3. chucky1012 1 december 2018 op 9:25 am - Beantwoord

  Heel veel moois.
  Vooral dat jij na het weekend voor een eerste woning bezichtiging gaat…..

  Veel succes maandag ?

 4. Darina 1 december 2018 op 9:50 am - Beantwoord

  Mooie maand! Spannend hoor maandag! Heel veel succes met de bezichtiging. Ik kijk ook erg uit naar de decembermaand.

  • Romy 2 december 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben zelf ook al heel benieuwd naar maandag.

  • Romy 2 december 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooie decembermaand toe.

 5. Josephine 1 december 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een goede maand – op de gebroken hand na, dan. De navraag voor de navelpiercing zal misschien te maken hebben met een scan?

  Ik ben benieuwd naar het vervolg van je huizenjacht en je blogplannen. En ga nu even heel nieuwsgierig op je zakelijke pagina kijken :-D.

  • Romy 2 december 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Klopt! De vraag van de navelpiercing had te maken met scans. Het was overigens een van de vele bijzondere vragen die mijn vader moest beantwoorden. Ook “Woont u al meer dan twee maanden in Nederland?” behoorde tot dat rijtje 😉
   Leuk dat je een kijkje hebt genomen op mijn zakelijke pagina. Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

 6. Ingrid (verpleegkundige) 1 december 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  In het ziekenhuis werkt de verpleegkundige, geen verpleegster ?.

  Haha ik blijf het tóch zeggen hoor…

  • Ingrid 1 december 2018 op 4:15 pm - Beantwoord

   Wat is het verschil?
   Vroeger hadden we het altijd over verpleegster ?

 7. Anna 1 december 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand is dat geweest! Voor mij was November flink aanpoten want ik ben aan Blog December begonnen! Zó veel zin in! Liefs

  • Romy 2 december 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Oh jee, daar was ik me helemaal niet van bewust! Dan ga ik dat even netjes aanpassen in mijn artikel 😉

  • Romy 2 december 2018 op 12:41 am - Beantwoord

   Superleuk dat je in december elke dag gaat bloggen! Best wel een klus inderdaad, maar zo te horen ben je nu al heel enthousiast om daarmee aan de slag te gaan 🙂

 8. Ilona Wielinga 1 december 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Leuk artikel weer! En het is inderdaad zo snel gegaan. Toen een vriendin gisteren zei ‘morgen is het 1 december’ had ik echt even zo’n moment van, hoe dan. De tijd lijkt soms echt te vliegen.

  • Romy 2 december 2018 op 12:42 am - Beantwoord

   Precies! Het lijkt wel alsof dit jaar voorbij is gevlogen voordat ik er erg in had.

 9. Lianne 1 december 2018 op 5:15 pm - Beantwoord

  Dat klinkt als een fijne maand met ook een beetje stappen in echt volwassen worden. Wauw, al een bod uitgebracht! Ik ben zo benieuwd wat de huizenmarkt jou voor moois gaat brengen! Dat gaat vast goed komen 🙂 Deze maand had ik het nogal druk met opdrachten, dus ik hoop dat ik nu in december wat meer het bloggen op kan pakken, nu ik wat meer tijd over heb 🙂 Van mij kan die gekte rondom de feestmaand december niet gauw genoeg voorbij zijn! Het is niet dat ik Kerstmis niet leuk vind, maar het is meer alles er omheen, zoals dat al die spullen al zo vroeg in de winkels liggen en dat je de kerstnummers al honderd keer hoort en ze met kerstmis zelf dan helemaal zat bent. Dat hoeft voor mij allemaal niet zo. Ik kan meestal niet wachten tot de lente weer begint, haha!

 10. Geke 1 december 2018 op 8:32 pm - Beantwoord

  Dat was een goed gevulde novembermaand zo te lezen.
  Wat naar voor je vader, hopelijk herstelt alles goed. Maar wel grappig, die vraag van de navelpiercing. Ik vrees dat ik meer zou doen dan gniffelen moesten ze die vraag aan mijn vader stellen 😉
  (doet me denken aan toen ik mijn wijsheidstanden -verstandskiezen zeggen jullie denk ik – heb moeten laten weghalen. In de dagkliniek lag ik op een kamer samen met een dame die nogal veel piercings had, waaronder in haar tong en lip. Terwijl ik na de operatie dacht van de komende weken mijn mond maar niet meer open te doen (letterlijk dus), konden bij die dame niet snel genoeg de piercings er weer in…)

  Hopelijk mag december voor jou beginnen met een klapper, ik duim voor je maandag voor misschien wel een nieuwe woonst!

  • Romy 2 december 2018 op 12:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd waar de huizenzoektocht toe zal leiden. Ik vind het nog best spannend allemaal, ook het hele idee van straks alleen wonen, maar vind het tegelijkertijd wel leuk om hopelijk een mooie woning te vinden.
   Superleuk dat jij heel wat opdrachten had in december! Een goed teken natuurlijk 🙂 Alhoewel ik me kan voorstellen dat je ook uitziet naar meer tijd voor jezelf en voor je blog. Hopelijk brengt december voor ons allebei wat meer rust en (heel misschien) wat verdwaald lenteweer 😉

  • Romy 2 december 2018 op 12:50 am - Beantwoord

   Oh wauw, dat zou maar je eerste zorg zijn als je je verstandskiezen laat trekken, haha. Ik kan me ook voorstellen dat dat soort piercings bij het trekken van kiezen best wel een probleem zijn (en dat tandartsen daar misschien überhaupt niet zo’n fan van zijn ;)).
   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een mooie laatste maand van het jaar toe.

 11. Irene 1 december 2018 op 9:04 pm - Beantwoord

  Ik kan serieus amper bevatten dat de maand voorbij is. Sowieso is het hele kaar zcht idioot snel gegaan! Bij mij stond het bloggen wat op een lager pitje. Komt ook doordat het zo snel donker is tegenwoordig! Keek er heel erg naar uit en ik geniet er ook wel van maar ik ga toch ool blij zijn als het weer wat later donker wordt :p

  • Romy 2 december 2018 op 12:52 am - Beantwoord

   Lastig hè dat het zo vroeg donker is?! Ik merk dat ik dat ook weleens een uitdaging vind met bloggen, zeker als ik foto’s wil maken. En inderdaad heel bizar hoe snel dit jaar voorbij is gegaan. Hopelijk ga jij ook een mooie decembermaand tegemoet! En gelukkig wordt het vanaf 21 december weer steeds wat lichter 🙂

 12. Linda 2 december 2018 op 2:21 am - Beantwoord

  Ik heb ook veel lol gehad met die ziekenhuis vragen die je bij een intake of voor een operatie in moet vullen. Ik mocht dit voor mijn hoog bejaarde oma doen en we hebben ook zo gelachen toen ik volmondig ja beantwoorden bij de vragen of oma rookt, veel drinkt en misschien wel drugs gebruikt. Wel biechtte ze op dat ze vroeger toch stiekem wat sigaretjes had gerookt, die vragenlijsten zorgen in ieder geval altijd voor genoeg vertier haha ☺️

  En wat was je maand weer prop vol, zo leuk! Je lijkt een ware duizendpoot, maar ik lees al dat het je goed zal doen om even op de rem te trappen. En doen hoor, een keer wat tijd voor jezelf nemen is helemaal niet erg. Kan je gelijk online nog wat fijne Blond Amsterdam dingen bestellen voor in je toekomstige huisje ?

  • Romy 2 december 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

   Haha, dat zijn inderdaad ook wel heel bijzondere vragen om aan een hoog bejaarde vrouw te stellen. Ik kan me voorstellen dat jullie dat de nodige lachbuien bezorgde. Dat maakt een ziekenhuisbezoekje toch nog een beetje luchtig 😉
   Dankjewel voor je lieve reactie! Die extra rust ga ik in december zeker wat meer pakken. Ik heb al een fijn vooruitzicht, want morgen heb ik mezelf op een dagje vrij getrakteerd en mijn maand december eindigt ook nog eens met twee hele weken vrij van mijn werk op de universiteit. Hoe leuk ik mijn werk ook vind, stiekem zie ik hier ook echt wel naar uit 😀

 13. Mariska 2 december 2018 op 11:43 am - Beantwoord

  Dat is wel heel erg spannend morgen, je bezichtiging. Hopelijk is het wat je ervan verwacht en is het uiteindelijk jouw huis 🙂

  • Romy 2 december 2018 op 10:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat hoop ik ook. Ik ben onwijs benieuwd hoe het appartement in het echt zal zijn.

 14. Lizzy 2 december 2018 op 5:29 pm - Beantwoord

  Haha, ik ben blij dat ik geen Sinterklaas meer vier. Ik heb nog helemaal geen cadeau’s voor mijn familie, dus gelukkig duurt Kerstmis nog een paar weken. (Ik heb trouwens wel wat kruidnoten besteld voor mijn collega’s). Leuk dat je midden in je huizenjacht zit. Hopelijk vind je snel het perfecte huisje 🙂

  • Romy 2 december 2018 op 11:33 pm - Beantwoord

   Haha, geen Sinterklaas vieren betekent inderdaad wel minder cadeaustress 😉 Leuk dat je wel je collega’s kruidnoten gaat laten proeven! Ik ben heel benieuwd wat buitenlanders daarvan zullen vinden.

 15. Simone 2 december 2018 op 5:58 pm - Beantwoord

  Wat een spannende maand heb je gehad! Is je bod ook geaccepteerd of zijn jullie nog ‘in gesprek’ zoals ze dat noemen? Wat mij wel erg is bijgebleven is dat ons huis afgelopen maand is verkocht. Dat was ook best even een chaos en hectisch.

  • Romy 2 december 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Nee, mijn bod is niet geaccepteerd. Maar gelukkig heb ik nu weer een ander appartement op het oog. Ik zoek stug door ? Wat goed trouwens dat jullie woning is verkocht! Alhoewel ik me kan voorstellen dat dat wel wat geregel met zich meebracht.

 16. Nikita 3 december 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  November is zo snel gegaan! Deze maand zat ik al gewoon weer twee maanden op de hoge school. Die drie jaar zullen voorbij vliegen denk ik. November was een leuke maand, maar ook wel een lastige maand. November was ook wel de maand waarin ik hulp heb gevraagd. Moet enkel de formulieren nog in orde maken. Dat ga ik straks op school doen. Mijn december begon goed! Gisteren was het feestje van mijn beste vriendin die ik sinds de zomer niet meer had gezien. Mijn beste vriend was er ook en we zijn gebleven tot zeker 21u30. Ik heb gisteren geen schoolwerk gedaan, maar ik heb er wel deugd van gehad. Straks ga ik er wel maken. Ik zit mooi op schema, dus het kan wel. Het komt goed. En ik ga die examens goed doen in januari! Het komt wel goed 🙂

  • Romy 3 december 2018 op 5:47 pm - Beantwoord

   Je hebt met de vraag om hulp een heel waardevolle stap gezet afgelopen maand! Supergoed dat je dat hebt gedaan! Hopelijk krijg je snel de hulp die je verdient.
   En wat fijn dat jouw maand startte met zo’n geslaagd feestje! Zoiets kan echt een fijne oppepper zijn. Maak er een mooie decembermaand van! ?

 17. Anna 3 december 2018 op 11:10 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Zo te lezen heb je een fijne novembermaand achter de rug. Veel succes met de huizenjacht, wat lijkt dat me ontzettend spannend!

  • Romy 3 december 2018 op 10:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Spannend is het zeker. Ik vind het zo’n raar besef om door een huis te lopen met het idee dat ik daar misschien ooit woon. Maar wel heel leuk spannend! 🙂

 18. Saskia 6 december 2018 op 11:40 am - Beantwoord

  Succes met de fijne huizenjacht! Ben ZO benieuwd wat je uiteindelijke stek gaat worden…

  • Romy 6 december 2018 op 9:34 pm - Beantwoord

   Thanks! Ik ben stiekem zelf ook heel benieuwd in wat voor huis ik zal “eindigen”, haha 🙂

Recente blogs

Outfit | Helemaal klaar voor de herfst!

14 oktober 2017|Outfits|

Een enorme herfstliefhebber ben ik niet, maar qua kleding is de herfst misschien toch wel mijn favoriete seizoen. Ik vind de typische herfstkleuren geweldig en vind het ook absoluut geen straf om mijn favoriete vesten en jassen weer te kunnen dragen. In de herfst kun je mij uittekenen in diepe kleuren, vrolijke prints en kleding die vooral niet te koud is. Ook draag ik graag laagje over laagje om de kou zonder moeite te kunnen trotseren. Voor deze outfitpost trok ik een aantal nieuwe items uit de kast die ik voor mijn blog mocht uitzoeken. Een gebloemde top, een kanten rokje en een leuke roze sjaal vormen samen een herfstoutfit die ik met plezier draag. 

Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness Planner

12 december 2016|Lifestyle|

Deze week gooide een vriendin een onwijs lief cadeautje bij mij door de brievenbus: de HEMA Happiness Planner. Er zat een heel lief briefje bij, waarin ze vertelde dat ze mijn blog graag las en bij deze planner meteen aan mij moest denken. Ik kreeg een grote glimlach op mijn gezicht door dit spontane, persoonlijke cadeau en het lieve briefje. Die glimlach werd nog groter toen ik de Happiness Planner opensloeg en de inhoud bekeek. In dit artikel laat ik je meekijken in dit vrolijke notitieboekje.