November 2019 | Klussen met HTML, kerstinkopen & kappersbeurt

maandoverzicht november 2019

It’s a wrap! De laatste maand voor de feestmaand zit er alweer op. Voordat de feestdagenvreugde begint en ik mijn eerste eigen kerstboom optuig, blik ik nog even terug op de afgelopen maand. November was de maand waarin ik de eerste voorbereidingen trof voor die langverwachte eigen kerstboom. Maar ook de maand waarin ik heel wat uren prutsend met HTML doorbracht, mijn haar liet afknippen en naar de Amsterdamse Zuidas vertrok voor een wel heel dure aankoop. Ik praat je graag helemaal bij.

 • Ik maakte op de eerste dag van de maand foto’s met Iris bij de Hortus Botanicus in Leiden. Het resultaat kun je binnenkort op mijn site bewonderen. Bij dit artikel en op Instagram deelde ik alvast twee voorproefjes.
 • Ik was flink aan het klussen. Dit keer niet met hamers en verfspullen, maar met HTML-codes, tekstblokken en WordPress-snufjes. Mijn zakelijke website slurpte heel wat van mijn tijd op deze maand. Maar met een goede reden, want hopelijk ben ik eind volgende week dan echt uitgeklust en kan mijn site eindelijk live.
 • Ook kreeg ik de eerste versies van het logo voor mijn onderneming toegestuurd. Dat voelde toch wel heel gaaf en officieel. Het ziet er zo veel mooier en professioneler uit dan mijn zelf met Paint in elkaar geknutselde logo-geval.
 • Ik kocht na heel lang twijfelen de winterjas die ik al een tijdje op het oog had, namelijk dit okergele exemplaar. Nog geen seconde spijt gehad van die aankoop! De jas leverde me zelfs dit bijzondere compliment op.
 • Ook liet ik mezelf een Zuidas-outfit aanmeten. Bij een masterclass wist iemand me ervan te overtuigen dat het goed is om één echt mooi setje kleding te hebben dat je naar zakelijke afspraken aan kunt. Onder het mom van investeren in kwaliteit en dankzij een dikke korting kon ik een pakje uitzoeken dat helemaal op mijn maten afgestemd wordt. Het bedrag op de kassabon was wel even slikken, maar ik zie het maar als een investering voor heel wat jaren.
 • Ik ging naar de kapper en liet “iets” meer dan een puntje van mijn haar afknippen. Zeker twee dagen had ik intense spijt, maar inmiddels ben ik heel blij met mijn nieuwe, korte coupe.
 • Ik vierde Sinterklaas bij mijn vaders familie en dat voor het eerst met mijn vriend. Oftewel, 22 man in een kleine ruimte + een paar lolbroeken = heel veel gezelligheid. Ik ging na het dobbelspel naar huis met onder andere een maskertjespakket en een zak met pronkbonen. Ik ga in de kerstvakantie maar eens kijken wat ik daarmee kan kokkerellen. Met de pronkbonen dus, niet met het maskertjespakket.
 • Ik ontdekte het programma ‘Voor hetzelfde geld’, waarin Amsterdammers ontdekken wat voor huis ze voor hetzelfde geld in een totaal ander deel van Nederland kunnen kopen. Wel verbazingwekkend trouwens dat je in Amsterdam zeven ton moet neertellen voor een klein appartementje!
maandoverzicht november 2019
 • Ik maakte een begin aan mijn kerstkaarten en deed dat gezellig samen met een vriendin. Elke keer dat we afspreken en samen knutselen, roep ik weer dat ik vaker met mijn knutselspullen aan de slag zou moeten gaan. De kerstdagen zijn een goede stok achter de deur om dat nu écht te doen.
 • Ik kreeg leuk nieuws van het thuisfront: broerlief heeft een kamer gevonden. En dan ook nog in een van de fijnste steden van Nederland!
 • Ik shopte mijn eerste kerstballen bij elkaar bij het tuincentrum. Nu binnenkort de (mini-)kerstboom nog! Kun jij raden welke kleuren ballen ik erin zal hangen?
 • Ik maakte boswandelingen met mijn vriend en liet hem voor het eerst het Amsterdamse Bos zien onder het mom van “Wij hebben ook bossen, hoor!”. Hij was onder de indruk.
 • Ik waagde me voor het eerst aan een stamppotrecept en vond het verrassend lekker. Het resultaat kon je in dit artikel zien.
 • Ik betrapte Pippa terwijl ze zichzelf in een laatje wist te proppen. Pas op: deze foto’s kunnen als schokkend worden ervaren als je niet tegen enge kattencapriolen kunt.
 • Ik ging op verjaardagsvisite bij de schoonfamilie (Noem je dat zo? Of zijn het “de ouders van mijn vriend”?) en dat was heel gezellig. Ze leerden me het spelletje Dixit, dat verrassend leuk blijkt te zijn. Nu staat dat spel ook op mijn eigen verlanglijstje.
 • Voor het eerst sinds jaren liet ik mezelf vrijwillig opsluiten bij een spel dat tussen een escape room en lasergamen in zat. Onze score? Laten we het daar maar niet over hebben. Maar leuk was het wel!
 • Ik werd ongewild lid van de ziekenboeg. En ik deed hard mijn best om daaraan toe te geven in plaats van met mijn verstand op nul door te werken. Oftewel, even uitrusten en uitzieken. Niets belangrijker dan dat!
 • Ik verheugde me op de decembermaand en mijn leuke plannen voor de feestdagen. Mijn adventskalender met geurkaarsen draagt ook bij aan de voorpret. Laat december maar beginnen! Dan kan ik meteen het eerste vakje openmaken.

Wat was jouw hoogtepunt van november?

Volg:
Deel:

14 Reacties

 1. 1 december 2019 / 11:30

  Heerlijke momentjes weer (behalve het ziek zijn en soms moet je dan echt gewoon kunnen zeggen, ik ben ziek en zorg voor mezelf). Fijne laatste maand van het jaar toegewenst!
  Evelyne blogde over…Dit was.. | November 2019

 2. Imke
  1 december 2019 / 14:15

  Mintgroen, lichtroze en met gouden accenten zijn de kleuren van jouw Kerstboom.

 3. 1 december 2019 / 17:06

  Ik denk ook dat er zeker roze in je boom zal hangen! :D Of mintgroen! Wij hebben heel klassieke kleuren: donkergroen, rood en goud. En ik vind wel dat je de familie van je vriend je schoonfamilie mag noemen. Ik doe dat ook en wij zijn ook nog niet getrouwd. Dat praat toch wat makkelijker vind ik.
  Ben ook heel benieuwd naar je zakelijke website en het logo! Ik vind HTML niet makkelijk maar wel heel leuk eens je het een beetje doorhebt!
  Irene blogde over…Ik denk dat ik er weer ben. Soort van.

 4. Annemarie Tisseur
  1 december 2019 / 19:18

  Dat wordt, zoals wij dat noemen, een foute kerstboom. De kleuren zijn dan groen,, paars, hardroze en blauw. Maar welke kleur het ook wordt, je verandert in de komende jaren nog wel keer. Zelf boven 5 grote boxen met verschillende kleuren. Ik heb twee jaar een rode boom gehad, maar dit jaar wordt het zilver. Misschien een ijsblauwe bal hier en daar. Het is sowieso de tijd van genieten. Ook mijn eerste setje uit 1972 heb ik nog, toen ik in de zusterflat op Leiderdorp woonde.

 5. 2 december 2019 / 01:54

  Ik heb al zin in de kerstboom. Ik moet nog even uitzoeken waar hij moet staan. Ondanks dat ik nu groter woon, is er minder plek voor de grote kunstboom die ik in mijn mini-huisje had, haha. Goed bezig met je zakelijke website, ik ben benieuwd naar het eindresultaat en je logo.
  Shirley blogde over…Wie ben ik zonder werk?

 6. 3 december 2019 / 08:09

  Ben erg benieuwd naar je zakelijke website… :-) lekker bezig geweest online te knutselen dus. Ik doe het vaak ook voor mijn blog achter de schermen een beetje knutselen, blijft leuk. Hoewel ik nu mijn layout niet meer zo vaak verander als eerst ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge