Collage november 2019

November 2019 | Klussen met HTML, kerstinkopen & kappersbeurt

 • 1 december 2019
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht november 2019

It’s a wrap! De laatste maand voor de feestmaand zit er alweer op. Voordat de feestdagenvreugde begint en ik mijn eerste eigen kerstboom optuig, blik ik nog even terug op de afgelopen maand. November was de maand waarin ik de eerste voorbereidingen trof voor die langverwachte eigen kerstboom. Maar ook de maand waarin ik heel wat uren prutsend met HTML doorbracht, mijn haar liet afknippen en naar de Amsterdamse Zuidas vertrok voor een wel heel dure aankoop. Ik praat je graag helemaal bij.

 • Ik maakte op de eerste dag van de maand foto’s met Iris bij de Hortus Botanicus in Leiden. Het resultaat kun je binnenkort op mijn site bewonderen. Bij dit artikel en op Instagram deelde ik alvast twee voorproefjes.
 • Ik was flink aan het klussen. Dit keer niet met hamers en verfspullen, maar met HTML-codes, tekstblokken en WordPress-snufjes. Mijn zakelijke website slurpte heel wat van mijn tijd op deze maand. Maar met een goede reden, want hopelijk ben ik eind volgende week dan echt uitgeklust en kan mijn site eindelijk live.
 • Ook kreeg ik de eerste versies van het logo voor mijn onderneming toegestuurd. Dat voelde toch wel heel gaaf en officieel. Het ziet er zo veel mooier en professioneler uit dan mijn zelf met Paint in elkaar geknutselde logo-geval.
 • Ik kocht na heel lang twijfelen de winterjas die ik al een tijdje op het oog had, namelijk dit okergele exemplaar. Nog geen seconde spijt gehad van die aankoop! De jas leverde me zelfs dit bijzondere compliment op.
 • Ook liet ik mezelf een Zuidas-outfit aanmeten. Bij een masterclass wist iemand me ervan te overtuigen dat het goed is om één echt mooi setje kleding te hebben dat je naar zakelijke afspraken aan kunt. Onder het mom van investeren in kwaliteit en dankzij een dikke korting kon ik een pakje uitzoeken dat helemaal op mijn maten afgestemd wordt. Het bedrag op de kassabon was wel even slikken, maar ik zie het maar als een investering voor heel wat jaren.
 • Ik ging naar de kapper en liet “iets” meer dan een puntje van mijn haar afknippen. Zeker twee dagen had ik intense spijt, maar inmiddels ben ik heel blij met mijn nieuwe, korte coupe.
 • Ik vierde Sinterklaas bij mijn vaders familie en dat voor het eerst met mijn vriend. Oftewel, 22 man in een kleine ruimte + een paar lolbroeken = heel veel gezelligheid. Ik ging na het dobbelspel naar huis met onder andere een maskertjespakket en een zak met pronkbonen. Ik ga in de kerstvakantie maar eens kijken wat ik daarmee kan kokkerellen. Met de pronkbonen dus, niet met het maskertjespakket.
 • Ik ontdekte het programma ‘Voor hetzelfde geld’, waarin Amsterdammers ontdekken wat voor huis ze voor hetzelfde geld in een totaal ander deel van Nederland kunnen kopen. Wel verbazingwekkend trouwens dat je in Amsterdam zeven ton moet neertellen voor een klein appartementje!
maandoverzicht november 2019
 • Ik maakte een begin aan mijn kerstkaarten en deed dat gezellig samen met een vriendin. Elke keer dat we afspreken en samen knutselen, roep ik weer dat ik vaker met mijn knutselspullen aan de slag zou moeten gaan. De kerstdagen zijn een goede stok achter de deur om dat nu écht te doen.
 • Ik kreeg leuk nieuws van het thuisfront: broerlief heeft een kamer gevonden. En dan ook nog in een van de fijnste steden van Nederland!
 • Ik shopte mijn eerste kerstballen bij elkaar bij het tuincentrum. Nu binnenkort de (mini-)kerstboom nog! Kun jij raden welke kleuren ballen ik erin zal hangen?
 • Ik maakte boswandelingen met mijn vriend en liet hem voor het eerst het Amsterdamse Bos zien onder het mom van “Wij hebben ook bossen, hoor!”. Hij was onder de indruk.
 • Ik waagde me voor het eerst aan een stamppotrecept en vond het verrassend lekker. Het resultaat kon je in dit artikel zien.
 • Ik betrapte Pippa terwijl ze zichzelf in een laatje wist te proppen. Pas op: deze foto’s kunnen als schokkend worden ervaren als je niet tegen enge kattencapriolen kunt.
 • Ik ging op verjaardagsvisite bij de schoonfamilie (Noem je dat zo? Of zijn het “de ouders van mijn vriend”?) en dat was heel gezellig. Ze leerden me het spelletje Dixit, dat verrassend leuk blijkt te zijn. Nu staat dat spel ook op mijn eigen verlanglijstje.
 • Voor het eerst sinds jaren liet ik mezelf vrijwillig opsluiten bij een spel dat tussen een escape room en lasergamen in zat. Onze score? Laten we het daar maar niet over hebben. Maar leuk was het wel!
 • Ik werd ongewild lid van de ziekenboeg. En ik deed hard mijn best om daaraan toe te geven in plaats van met mijn verstand op nul door te werken. Oftewel, even uitrusten en uitzieken. Niets belangrijker dan dat!
 • Ik verheugde me op de decembermaand en mijn leuke plannen voor de feestdagen. Mijn adventskalender met geurkaarsen draagt ook bij aan de voorpret. Laat december maar beginnen! Dan kan ik meteen het eerste vakje openmaken.

Wat was jouw hoogtepunt van november?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 1 december 2019 op 6:10 am - Beantwoord

  Je kerstboom krijgt een roze tintje? Zou ik tof vinden! En december is begonnen. Openen dus, die adventkalender…

  • Romy 9 december 2019 op 10:34 pm - Beantwoord

   Haha, helemaal goed gegokt! Zoals je vandaag kon zien, is mijn kerstboom inderdaad een tikkeltje roze geworden 🙂

 2. Audrey 1 december 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Ik gok op een combi van zachtroze, babyblauw en mintgroen? Of misschien juist weer oker en bijpassende kleuren.

  • Romy 9 december 2019 op 10:36 pm - Beantwoord

   Bijna helemaal goed: roze en blauw it is! Alhoewel een okergele kerstboom me eigenlijk ook wel heel gaaf had geleken. Wie weet volgend jaar 😉

 3. Darina 1 december 2019 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een mooie momentjes behalve het ziekzijn. Ik ben heel benieuwd naar je kerstboom.

 4. Evelyne 1 december 2019 op 11:30 am - Beantwoord

  Heerlijke momentjes weer (behalve het ziek zijn en soms moet je dan echt gewoon kunnen zeggen, ik ben ziek en zorg voor mezelf). Fijne laatste maand van het jaar toegewenst!

 5. bychristiana 1 december 2019 op 11:40 am - Beantwoord

  Ik ben zo benieuwd naar je nieuwe zakelijke website! Ah, leuk dat je voor het eerst Sinterklaas hebt gevierd met je vriend. Dat zijn van die bijzondere ‘mijlpalen’. Gaan jullie ook samen kersten?

  • Romy 9 december 2019 op 10:37 pm - Beantwoord

   Yes, onze eerste kerst samen staat ook al op de planning. Heel erg leuk! Daar zie ik enorm naar uit. In de tussentijd probeer ik hem er nog van te overtuigen dat we écht samen All You Need Is Love moeten kijken op kerstavond. Helaas is Bart nog niet helemaal overtuigd 😉

 6. Mariska 1 december 2019 op 12:53 pm - Beantwoord

  HTML is best ingewikkeld en je hoeft maar een komma verkeerd te zetten en je site is een blank scherm. Been there, done that, haha. Ben benieuwd naar je logo en je zakelijke website 🙂

  • Romy 9 december 2019 op 10:38 pm - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Ik probeer ook echt alleen aan mijn HTML te zitten als ik zeker weet dat ik het juiste doe. Blijft toch altijd spannend!

 7. Imke 1 december 2019 op 2:15 pm - Beantwoord

  Mintgroen, lichtroze en met gouden accenten zijn de kleuren van jouw Kerstboom.

  • Romy 9 december 2019 op 10:38 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een prachtige kleurencombinatie! De roze kleur klopt 🙂 Mintgroen zou ik misschien volgend jaar wel mooi vinden in mijn kerstboom. Ik houd wel van die pasteltinten.

 8. Anouk 1 december 2019 op 3:22 pm - Beantwoord

  Jij hebt vast mooie felle kleuren in de boom, roze misschien? Ik heb dit jaar voor het eerst roze in de boom, en ben er zo blij mee!

  • Romy 9 december 2019 op 10:39 pm - Beantwoord

   Superleuk, roze in je kerstboom! Ook in mijn boom hangt nogal wat roze. Helemaal geweldig vind ik dat 🙂

 9. Irene 1 december 2019 op 5:06 pm - Beantwoord

  Ik denk ook dat er zeker roze in je boom zal hangen! 😀 Of mintgroen! Wij hebben heel klassieke kleuren: donkergroen, rood en goud. En ik vind wel dat je de familie van je vriend je schoonfamilie mag noemen. Ik doe dat ook en wij zijn ook nog niet getrouwd. Dat praat toch wat makkelijker vind ik.
  Ben ook heel benieuwd naar je zakelijke website en het logo! Ik vind HTML niet makkelijk maar wel heel leuk eens je het een beetje doorhebt!

  • Romy 9 december 2019 op 10:42 pm - Beantwoord

   Helemaal goed! Roze in mijn kerstboom it is 🙂 De traditionele kleuren in jullie kerstboom klinken ook prachtig trouwens. Dat vind ik ook altijd mooi.
   Leuk om te horen hoe jij de ouders van je vriend noemt. Ik zeg altijd automatisch “schoonouders”, terwijl mensen me er dan soms op wijzen dat we niet getrouwd zijn. Denk dat ik na het lezen van jouw comment maar gewoon doorga met schoonouders zeggen 😀 Ik vind het ook priam kunnen.

 10. Annemarie Tisseur 1 december 2019 op 7:18 pm - Beantwoord

  Dat wordt, zoals wij dat noemen, een foute kerstboom. De kleuren zijn dan groen,, paars, hardroze en blauw. Maar welke kleur het ook wordt, je verandert in de komende jaren nog wel keer. Zelf boven 5 grote boxen met verschillende kleuren. Ik heb twee jaar een rode boom gehad, maar dit jaar wordt het zilver. Misschien een ijsblauwe bal hier en daar. Het is sowieso de tijd van genieten. Ook mijn eerste setje uit 1972 heb ik nog, toen ik in de zusterflat op Leiderdorp woonde.

  • Romy 9 december 2019 op 10:43 pm - Beantwoord

   Juist het variëren met kleuren kerstballen lijkt me zo leuk aan de kerstboom optuigen. Ik ben dit jaar gegaan voor blauw en roze (maar jouw kleurencombinatie klinkt ook heel tof!), maar sluit niet uit dat ik volgend jaar weer voor heel iets anders zal gaan 😉
   Veel plezier alvast bij het optuigen van de zilveren boom. Ook een prachtige kerstkleur!

 11. Shirley 2 december 2019 op 1:54 am - Beantwoord

  Ik heb al zin in de kerstboom. Ik moet nog even uitzoeken waar hij moet staan. Ondanks dat ik nu groter woon, is er minder plek voor de grote kunstboom die ik in mijn mini-huisje had, haha. Goed bezig met je zakelijke website, ik ben benieuwd naar het eindresultaat en je logo.

  • Romy 9 december 2019 op 10:46 pm - Beantwoord

   Ik zag je kerstboom op Instagram. Wat een mooie grote boom! En die donut maakt hem helemaal af, hoor 🙂 Leuk dat je alsnog een geschikte plek voor de boom hebt gevonden!

 12. Suzanne 2 december 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

  Soms kan ik ook helemaal verdwijnen in de HTML codes haha! Voordat ik het weet ben ik uren verder. Wederom heel leuk om te lezen!

 13. Saskia 3 december 2019 op 8:09 am - Beantwoord

  Ben erg benieuwd naar je zakelijke website… 🙂 lekker bezig geweest online te knutselen dus. Ik doe het vaak ook voor mijn blog achter de schermen een beetje knutselen, blijft leuk. Hoewel ik nu mijn layout niet meer zo vaak verander als eerst 😉

  • Romy 9 december 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Ja hè, dat prutsen met sites achter de schermen is eigenlijk nog best leuk om te doen. Alhoewel ik niet zo van het veranderen van mijn lay-out ben, maar dat is vooral omdat ik altijd bang ben instellingen per ongeluk overhoop te gooien 😉

 14. Anna 3 december 2019 op 9:11 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ben heeeel erg benieuwd naar je logo :D. En wat fijn dat je broer een kamer heeft gevonden, het is zo lastig om woonruimte te vinden tegenwoordig, zeker in de grote steden.

  • Romy 12 december 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Ja, echt heel fijn voor hem dat hij nu een mooie kamer in Utrecht heeft! Een flinke zoektocht, maar hij heeft echt een mooi plekje gevonden tegen een betaalbare prijs.

 15. Jessica J. 8 december 2019 op 12:08 pm - Beantwoord

  Ik ben zo benieuwd naar het logo voor je onderneming! Dapper, trouwens, dat je jezelf aan een soort escape room gewaagd hebt. Ik durf niet, volgens mij krijg ik een hartaanval, haha.

  • Romy 14 december 2019 op 10:11 pm - Beantwoord

   Haha, ik moet bekennen dat ik bij die escaperoom wel besloot de taak van het puzzelen op me te nemen in plaats van met een lasergame achter anderen aan te rennen. Iets met “ieder zijn talent”, haha.

 16. Nikita 8 december 2019 op 12:31 pm - Beantwoord

  November was geen gemakkelijke maand. Hij begon er al mee dat opa op sterven lag en hij is uiteindelijk ook overleden. Dus hoe november was? Geen idee. De ene dag beter dan de andere. Er zijn dagen dat ik echt uren muziek lag te luisteren, weg van de wereld. Er waren ook dagen waarop ik toch blij en gelukkig was. Voor zover dat kan, zo snel na een overlijden. Wij gaan wel de kamer versieren waar ik en mijn zusje slapen zodat er toch een beetje kerstsfeer is. Ik heb niet zoveel zin in de feestdagen, maar ik ga er het beste van maken. Net zoals ik in heel november ook deed. Het is gewoon niet anders. De hoogtepunten in november waren er niet echt, want de toffe dingen vielen net na november. Of wacht, ik vergeet wel iets. Eind november ging ik langs om mijn vertrouwenspersoon een kaartje te geven in mijn middelbare school. Na al die moeilijke dagen (geen illusies, die heb ik nog steeds) was dat wel heel welkom. Die oppepper kon ik wel gebruiken en een oppepper heb ik zeker gehad toen! Ook gewoon het enthousiasme waarmee ik werd ontvangen was geweldig. Stiekem mis ik mijn middelbare schooltijd nog steeds heel erg. Dit soort momentjes maken het dan net iets beter 🙂

  • Romy 14 december 2019 op 10:18 pm - Beantwoord

   Je hebt een heel erg pittige maand achter de rug door het bestaan van je opa. Dat gaat je zeker niet in de koude kleren zitten.
   Ik vind het mooi dat je ondanks dat toch probeert er het beste van te maken en nog steeds positieve dingen ziet. De ontmoeting met je vertrouwenspersoon is dan toch weer een mooie opsteker in een ontzettend lastige maand <3

Recente blogs

DIY | Zelf kaarten maken met washi tape

25 januari 2018|DIY|

Van washi tape heb ik inmiddels een flinke verzameling liggen. Je kunt het tegenwoordig overal vinden (bij Action, Xenos en HEMA of op AliExpress) en kunt er van alles en nog wat mee opfleuren. Dit keer maakte ik met verschillende rolletjes roze washi tape in de aanslag zelf een vrolijke verjaardagskaart. Benieuwd hoe je zelf kunt kaarten maken met washi tape? Ik laat je stap voor stap zien hoe ik deze kaart heb gemaakt.

10x waarom ik niet perfect ben (en dat best prima is!)

22 maart 2017|Persoonlijk, Zelfliefde|

Een tijdje geleden maakte mijn vader foto's van me. Vol goede hoop bekeek ik het resultaat op de computer. Helaas viel de schaduw net in mijn ogen, zat mijn haar verwaaid en vond ik mijn blik niet mooi. Ik stond niet 'perfect' op de foto en baalde daar een beetje van. Moest ik de foto nu overdoen? Moet ik anders lachen? Mijn haar anders doen? Durf ik zo wel op mijn blog? Ik liet het een paar dagen bezinken en kreeg toen spontaan een idee voor een artikel. Niets of niemand is perfect. Ik ook niet. In dit artikel ga ik daarom met de billen bloot. Dit zijn 10 redenen waarom ik niet perfect ben en waarom dat eigenlijk wel prima is!

Leedvermaak | 15 awkward momenten uit mijn leven (2)

27 september 2017|Persoonlijk|

Waarschijnlijk maakt iedereen wel ongemakkelijke momenten mee. Van die momenten waarop je niet per se door de grond wilt zakken, maar waarin het wel fijn zou zijn als er iemand is die je uit de ongemakkelijkheid komt redden. Omdat juist die awkward momenten achteraf vaak goed zijn voor een grote glimlach, besloot ik er na mijn vorige artikel voor de tweede keer 15 op een rijtje te zetten. Van een verkeerde aanhef tot zoenende medepassagiers. Ben je klaar voor een dosis leedvermaak en 15 nogal ongemakkelijke situaties die je misschien wel bekend voorkomen? Lees dan snel verder.