Over het nut van ‘nutteloos’ bezig zijn

‘s Ochtends ga ik vaak in de bus nog vrolijk door met het restantje van mijn ochtendroutine. Hup, laptop openklappen en gaan met die banaan. Soms maak ik er een sport van om vooral nuttig bezig te zijn. Tv kijken doe ik met een half oog, naar bed ga ik liever met mijn laptop dan met een goed boek en efficiency is my middle name. Zolang het maar ergens toe dient en vooral niet ‘nutteloos’ is. Maar juist in de 24/7-cultuur waarin stress continu op de loer ligt, is het belangrijk om af en toe iets te doen wat niet een ‘moetje’ is. Het is soms zelfs hartstikke nuttig om eens ‘nutteloos’ (tussen aanhalingstekens!) bezig te zijn. En dit is waarom!

nutteloos ook nuttig

Het nut van bijtanken

Laatst zat ik in de bus naar mijn werk en de laptop in mijn tas schreeuwde mijn naam om opengeklapt te worden. Toch besloot ik het eens anders aan te pakken. Ik had nog voor de grote drukte van reizigers een zitplek veroverd en stortte me eens op een boek. Geen druk getyp, volgeschreven notitieboekjes of geklooi met mijn telefoon. Ik maakte voor de verandering eens mijn hoofd leeg en liet mijn ogen over de woorden gaan. Ik merkte hoe anders het was om alleen al dat half uur in de bus taakvrij te zijn. Mijn stressniveau lag na een half uur een stuk lager dan wanneer ik in de bus van alles in mijn korte reistijd probeer te proppen. Ik voelde me uitgerust en klaar voor een nieuwe dag. Door dat boek had ik al die tijd niet eens door gehad dat de bus inmiddels stampvol was geworden.

Het nut van ‘verstand op nul’

Sommige dagen zijn misschien een hogesnelheidstrein van taak naar taak en van het eerste naar het tweede, derde en vierde punt op je to do list. Als je maar lang genoeg zoekt, kun je elke minuut van de dag nuttig besteden. Toch merk ik hoe goed het kan zijn om even uit die trein te stappen. Juist het moment waarop je die trein even verlaat, kan je soms heel goed doen. Er is al zoveel om je heen wat denkcapaciteit kost en waar je met je aandacht bij moet zijn. Juist daarom is het goed om eens iets te doen met je verstand op nul. Bijvoorbeeld die laagdrempelige serie kijken, een wandeling maken door het park of je met een goed boek op een stoel installeren. Wat je ook doet, het kan heel fijn zijn om de drukte te laten voor wat hij is en je te focussen op iets anders.

Het nut van stilstaan

In mijn neiging om door te gaan, vergeet ik nog weleens om stil te staan bij wat er om me heen gebeurt en wat ik heb bereikt. Zelfs als ik een bizar jaar vol mooie hoogtepunten heb meegemaakt, ontglipt dat nog weleens aan mijn aandacht. Zonde! Even niets inplannen en gewoon iets (of juist niets!) voor jezelf doen, kan je een moment geven om na te denken over waar je staat. Welke doelen heb je bereikt? Waar word je blij van? En wat wil je juist veranderen? De antwoorden op dat soort vragen komen je niet zomaar aanwaaien als je trein maar doorracet. Juist door de trein eens stil te zetten, kun je verder komen. Maak eens een mooie wandeling, schrijf een verhaal of drink je lievelingsthee met een tijdschrift erbij. Juist die momenten van stilstaan zijn hartstikke nuttig.

Het nut van kleine, bijzondere genietmomenten

Juist als je eens je to do list laat voor wat hij is en iets doet wat geen verplichting is, beleef je vaak genietmomenten. Zonder telefoon in je hand vallen de mooie bloemen je misschien opeens wel op en wellicht heb je plotseling wél oog voor de lieve hond in het park als je niet keihard voorbijrent, maar wandelt omdat je het leuk vindt. Die aandacht voor kleine dingen om je heen kan je een creatieve boost, een fijn gevoel en de nodige inspiratie geven. Voor een blogartikel, voor je werk of gewoon voor een gesprek met een vriendin. Want de leuke dingen die je voor altijd onthoudt en die je inspireren, die beleef je als je ook openstaat voor alles waar geen deadline en doel aan verbonden is. Nutteloos zijn moet je durven (en dat is best een uitdaging, ook voor mij!), maar het kan je zoveel brengen.

Wat is jouw favoriete bezigheid als je geen verplichtingen hebt?

Volg:
Deel:

60 Reacties

 1. 30 augustus 2017 / 07:14

  Leuk artikel! En heel herkenbaar ook…de druk om iets te moeten doen (vanuit mezelf vooral) is erg groot. Maar door even niets te doen krijg je de energie en zin die nodig zijn om weer door te gaan.
  Ik ga graag in bad liggen of een tijdschrift lezen ter ontspanning. Of koken of nieuwe receptjes zoeken online. Heerlijk!
  Fijne dag!
  Annemarie blogde over…Gezond eten als je het niet zo lekker vindt

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:37

   Wat een heerlijke dingen doe je om even te ontspannen! Wat goed dat jij je ook beseft hoe goed het is om soms een van die dingen te ondernemen in plaats van iets wat ‘moet’. Maar inderdaad, de verleiding om altijd met verplichtingen (vanuit jezelf) door te gaan is soms best wel groot.

 2. 30 augustus 2017 / 07:17

  Mijn week is altijd gevuld met heel veel verplichten en dan ook nog de dingen die ik van mijzelf moet. Soms is het dan heerlijk om een dag of avond niets te hoeven en gewoon lekker te lummelen.
  Marije blogde over…Weekly Picture Wednesday: Week 34 – 2017

 3. Yvonne
  30 augustus 2017 / 07:19

  Dit is helemaal waar. Ik heb het zelf ondervonden. Er is ook onderzoek naar gedaan, niks doen is goed voor je. En het maakt je ook creatiever. Ik doe nu ook regelmatig even niks. Heerlijk.

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:40

   Ik kan me goed voorstellen dat zelfs uit onderzoek blijkt dat niets doen je echt goed kan doen. En wat goed dat jij nu ook regelmatig even niet iets doet wat verplicht is! Ik merk ook dat mijn bloginspiratie door zo’n nietsdoe-momentje soms echt een boost krijgt :)

 4. 30 augustus 2017 / 07:19

  Vooral dat laatste stukje ben ik het zo mee eens: aandacht voor kleine dingen om je heen, dat geeft inspiratie, energie, content voor de blog ;) Eigenlijk bestaat ‘nutteloos’ dus helemaal niet, het brengt je gewoon op andere (nuttige!) dingen. Al is het alleen ‘rust’ :). Mooi stukje, inspirerend voor velen denk ik!
  Neverdullmoments blogde over…Chemische regen

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:41

   Dankjewel voor je compliment! :) En je hebt helemaal gelijk. Nutteloos bestaat eigenlijk niet, want zelfs iets wat nergens toe lijkt te dienen, kan nog goed zijn voor je eigen rust of gesteldheid en is in die zin nog nuttig ook. En bloginspiratie komt natuurlijk eerder aanwaaien als je even niet iets van je to do list doet ;)

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:42

   Heel herkenbaar wat je zegt inderdaad! Ik heb ook weleens het gevoel dat ik zelfs moet verantwoorden (naar mezelf toe) waarom ik even een boek lees en niets ‘nuttigs’ doe. Gek eigenlijk hoe je jezelf dat kunt wijsmaken ;)

 5. 30 augustus 2017 / 07:59

  Ik zit nu in de trein en je hebt helemaal gelijk. Ik wil ook altijd gelijk van alles regelen voordat ik naar mijn werk ga. En dat terwijl het uitzicht vanuit de trein zo fijn is!
  Iris blogde over…Aliexpress Musthaves #1

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:43

   Lastig is dat hè?! Eigenlijk is zo’n treinritje zonder verplichtingen juist zo fijn, maar het kan best wel verleidelijk zijn om zelfs die tijd nog nuttig te besteden.

 6. 30 augustus 2017 / 08:05

  Fijne tips! Ik ben in mijn studie heel veel bezig geweest met het ervaren van geluk in zowel de grote als in de kleine dingen en merk dat als je er bewust mee bezig bent en blijft dat je veel dingen dan echt veel meer gaat waarderen.
  Simone blogde over…Mijn vriend is marinier

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:44

   Wat mooi dat je studie je echt bewuster heeft gemaakt van kleine dingen, waardoor je daar ook meer bij stil kunt staan. Het is zo waardevol om juist van kleine dingen tussen de verplichtingen door echt te kunnen genieten.

 7. 30 augustus 2017 / 08:12

  Toen ik stage liep, moest ik altijd een half uur met de trein rijden. Ik las dan bewust een boek om even in weg te kruipen om mijn gedachtenstroom op nul te zetten. Soms wilde ik gewoon niet dat de trein er al was, want ik zat zo heerlijk in mijn boek! In plaats van dat de trein een vervelend moment was, maakte ik er een ontspannen moment van :). Het is echt heel fijn om gewoon die momentjes te pakken voor jezelf!
  Liset – Beautydagboek blogde over…Budget tip voor theeleuten! | Lidl Silvercrest waterkoker

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:51

   Wat goed dat je echt zo’n rustmomentje maakte van de treinreis! Juist door er een boek bij te pakken, kun je van iets vervelends inderdaad nog iets leuks maken ook. Ik merk ook dat de metrorit die soms wel heel lang lijkt te duren, opeens voorbijvliegt als ik in de metro ga lezen. Heerlijk!

 8. Sylvia
  30 augustus 2017 / 08:15

  Wat een fijn artikel. Ik ga altijd lekker series kijken, tijdschriften of een boek lezen. Schoonmaken maakt ook mn hoofd ook wel leeg en wandelen ook. Terwijl je dan ook wel weer nuttig bezig bent haha..
  Sylvia blogde over…En de bestemming is…?

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:52

   Haha, ideaal als schoonmaken je ook een stukje fijne rust kan geven! Het nuttige met het aangename verenigen werkt ook altijd goed ;)

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:42

   Wat goed dat je je hier ook zo bewust van bent en bijvoorbeeld probeert om wandelmomenten te pakken en daarmee te ontspannen. Het is soms best wel frustrerend om het gevoel te hebben dat je altijd moet doorgaan.

 9. 30 augustus 2017 / 08:52

  Je hebt helemaal gelijk! Zelfs een half uurtje zitten of lezen kan voor je brein al een hoop verschil maken. Zelf probeer ik elke dag dat soort momenten in te bouwen – want eerlijk gezegd raak ik anders overbelast. Soms doe ik zelfs mijn best om even geen boek over de victoriaanse tijd open te slaan. Het is dan wel mijn hobby, maar ook bij het ‘ontspannen’ lezen van een roman van Jane Austen springen er weer allerlei nieuwe ideeën door mijn hoofd. Pff.. soms best wel vermoeiend eigenlijk. ;)
  In de bus of trein kijk ik trouwens bijna altijd gewoon naar buiten. Soms ben ik dan de enige in de hele bus die niet op zijn smartphone kijkt, maar ik vind het wel zo rustig.
  Josephine blogde over…Recycle papier op de ouderwetse manier: zelf een notitieblokje maken

  • Romy
   Auteur
   30 augustus 2017 / 23:59

   Wat goed dat je elke dag dat soort rustmomenten inplant, juist omdat je daar zoveel behoefte aan hebt. En ik kan me voorstellen dat ook lezen af en toe niet heel ontspannend is als je helemaal in een boek en in je ideeën opgaat, haha. Klein luxeprobleem ;)
   Wat goed trouwens dat je in het openbaar vervoer vak gewoon naar buiten kijkt. Zo kan zo’n ritje een stuk meer ontspannend zijn dan wanneer je in de bus je hele mailbox gaat bijwerken.

 10. 30 augustus 2017 / 09:13

  Pfffft, ik ben echt iemand die zich héél snel nutteloos voelt. Super irritant en lastig om van dit gevoel af te komen. Wel heb ik afgelopen week gemerkt dat ik mezelf ineens helemaal verlies in fotograferen en filmen nu ik nieuwe lenzen heb. Merkte voor het eerst sinds tijden dat ik de tijd vergat! Kan daar echt van genieten. :D
  Sandra blogde over…10 Onmisbare interieur ideeën

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:00

   Ah wat lastig dat je ook snel zo’n gevoel hebt dat het nuttig moet zijn wat je doet. Heel herkenbaar, maar zo stom soms! Wat goed dat je deze week helemaal kon opgaan in het fotograferen en daar echt volop van kon genieten :) Heerlijk is het als je even helemaal ergens in kunt opgaan!

 11. 30 augustus 2017 / 09:48

  Ik vind nutteloos bezig zijn echt heerlijk soms. Even niks, maar met een boek of Netflix op de bank. Kan daar echt van genieten, maar ik ken veel mensen die er moeite mee hebben! Goed dat je hier een artikel aan wijdt, het opent vast veel deuren bij mensen. Want het is inderdaad ook wel eens oke om pauze te nemen en tot jezelf te komen.
  Loes blogde over…Recept – Linguine met Gegrilde Groenten

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:04

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat goed dat het jou lukt om regelmatig een rustmomentje in te plannen! Juist die pauzemomentjes zijn inderdaad een goede manier om even echt tot jezelf te komen en zijn in die zin verre van ‘nutteloos’ :)

 12. Madelon
  30 augustus 2017 / 10:32

  Heerlijk artikel en ook heel belangrijk! Ik probeer vooral genieten van de kleine dingen. Stilzitten is niet echt mijn ding, maar ik kan wel genieten van kleine geluksmomenten.
  Madelon blogde over…5 keer | Talenten die ik zou willen hebben

 13. 30 augustus 2017 / 11:35

  Wat een fijn artikel, ik kan me hier helemaal in vinden! We moeten inderdaad al genoeg. Ik weet nog goed dat ik vroeger na mijn stage altijd helemaal kapot was en zelfs het bloggen voelde als moeten! Natuurlijk is dat ook wel per persoon verschillend. Af en toe even niksen kan geen kwaad :-).
  Anna blogde over…REVIEW | MARBLE KWASTEN VAN DE PRIMARK

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:09

   Klopt! Juist na zo’n dag vol verplichtingen is het soms heerlijk om even de to do list, telefoon en alles met wifi achterwege te laten :)

 14. 30 augustus 2017 / 13:56

  Helemaal waar! Ik probeer eraan te denken om áltijd m’n e-reader bij me te hebben zodat ik op een leeg moment wat kan lezen in plaats van ‘verplicht’ m’n socialemediakanalen te checken. Oh, en ik koppel soms het nuttige aan het aangename door bijvoorbeeld blogfoto’s te bewerken terwijl ik een hersenloze serie kijk. Beide vind ik ontspannend en als ik ze dan ook nog eens tegelijkertijd kan doen… :-)
  Jessica J. blogde over…Viva Havana: Nieuwe Yankee Candle-geuren 2017

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:11

   Wat een slim idee om altijd de e-reader in je tas mee te nemen. Zo wordt het nog net iets makkelijker om er toch even een boek bij te pakken in plaats van je telefoon. Dat van activiteiten combineren doe ik trouwens ook altijd graag :) Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om Marktplaats-advertenties te plaatsen (gedachteloos klusje) en tegelijkertijd vlogs te kijken. Echt een ultiem ontspanklusje voor mij!

 15. 30 augustus 2017 / 14:29

  Dit is zo herkenbaar. De drang hebben om maar iets te moeten doen is bij mij ook heel hoog. Ik betrap me er ook wel eens op dat als ik een serie aan het kijken ben, dat ik me zelf niet nuttig genoeg vind. Toch probeer ik mezelf aan te leren dat dit helemaal niet erg is en dat een moment van ‘doelloos’ tv kijken juist mij op een veel rustiger niveau brengt
  Aneta blogde over…Drinken mee naar school | 2 gezonde alternatieven

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:16

   Wat lastig dat jij ook vaak last hebt van die drang om nuttig bezig te zijn. Zo vervelend als je je dan zelfs een beetje schuldig voelt wanneer je iets doet wat niet direct een doel heeft. Want inderdaad, juist doelloos tv kijken kan soms heel belangrijk en waardevol zijn.

 16. 30 augustus 2017 / 14:57

  Het is zo goed om even tijd voor jezelf te nemen. Zelf doe ik dit heel bewust door in bad te gaan, in plaats van onder de douche. Het is niet alleen heerlijk (lekker warm, relaxend), maar ik heb dan ook de tijd om rustig een boek te lezen. Of om mijn gedachten eens te ordenen. Om de zoveel tijd even de warme kraan aan en ik heb mijn me-time goed ingericht :) Goed dat je de bewuste keuze hebt gemaakt om in plaats van te werken eens iets anders te doen. Het scheelt sowieso in stress!
  Anne blogde over…Een buitenlandse liefde: voor Kimberly alleen Piet

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:17

   Wat goed dat je regelmatig een bad neemt en op die manier een ideaal moment van me-time creëert. Ik kan me voorstellen dat het ook meteen iets makkelijker is om écht te ontspannen als je eenmaal in bad gesettled bent :)

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:18

   Ja, moeilijk is dat soms hè, dat stilstaan en rustig aan doen? Ik ben ook zo iemand die op vrije dagen graag lange to do lists afwerkt, terwijl juist tv kijken ook heel fijn kan zijn op z’n tijd. Gelukkig is bloggen dan vaak ook al een manier om een beetje te ontspannen :)

 17. Larissa
  30 augustus 2017 / 16:47

  Na het inleveren van mijn scriptie heeft het een aantal weken gekost voordat ik weer eens lekker nutteloos kon zijn. Ik heb dan ook bewust 2 maanden pauze genomen. Ik heb dus extra veel tijd vrij gemaakt voor ‘nutteloos’ bezig zijn haha.
  Larissa blogde over…Scouting: waarom ik leiding ben

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:19

   Wat goed dat je dat hebt gedaan! Juist na een tijd waarin je lange tijd zo hard hebt gewerkt, is het belangrijk om even echt bij te tanken. Ik kan me voorstellen dat dat je echt goed heeft gedaan :)

 18. 30 augustus 2017 / 19:31

  Heel herkenbaar! Alleen vind ik niet dat het nutteloos is als je eens tijd voor jezelf neemt en eens een boek erbij pakt. Juist die momenten zorgen ervoor dat je plezier beleeft in het leven en het zorgt voor een energieboost om weer door te kunnen gaan! Ik vind het ook heerlijk om een boek te lezen of wat te schrijven. Muziek erop en ik ben tevreden :)

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:22

   Je hebt helemaal gelijk! Daarom heb ik ook bewust nutteloos tussen aanhalingstekens gezet ;) Het is meer dat ik mezelf de rust niet altijd gun, maar ik kom er juist achter hoe belangrijk zo’n rustmomentje met bijvoorbeeld een boek op z’n tijd is. En het kan je inderdaad meteen een geweldige energieboost en frisse inspiratie geven :)

 19. Simone
  30 augustus 2017 / 19:23

  Ik kan me al snel nutteloos voelen. Zeker op het werk. Ik ben op het werk om te werken, niet om uit m’n neus te eten. Vandaag was een prima voorbeeld van nutteloosheid in mijn ogen: de oplader van mijn laptop is blijven liggen bij een klant, mijn collega met een zelfde oplader had een afspraak en had laptop plus oplader mee. Gevolg, ik zat 2 uur met een lege laptop.
  Daar kan ik dus niet zo goed tegen… :P
  Simone blogde over…Blijmakers #7

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:20

   Oh wat lastig! Ik kan me voorstellen dat zo’n moment heel frustrerend is en je je ergert aan het feit dat je liever veel dingen had kunnen doen. Ik herken het ook wel dat ik altijd liever lekker druk bezig ben in plaats van uit mijn neus te eten ;)

 20. 30 augustus 2017 / 21:13

  Wat ik dus echt niet kan is zitten lezen op de bus of trein. Ergens word ik een beetje ‘wagenziek’ wanneer ik in de wagen of trein of bus of.. zit te lezen of zelfs met mijn gsm bezig ben. Ik kan mij ook niet concentreren met al die drukte rondom mij. Wanneer ik dan eens vrije tijd heb hou ik mij het liefst bezig met mijn blog of mijn fotografie. Ik ga ook graag een ijsje eten in één of ander tea-room in de buurt, lekker chill ;)
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#34

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:22

   Met wagenziekte is een boek lezen in de trein of bus inderdaad niet zo’n heel slim idee ;) Wel fijn dat je in bloggen, fotograferen of een ijsje eten ook echt fijne rustmomenten voor jezelf kunt vinden :)

 21. Esmee
  30 augustus 2017 / 21:49

  Jaaa heerlijk! Af en toe eve n stilstaan en niks doen is heel erg fijn. Zeker in hele drukke tijden kan nutteloos bezig zijn heel nuttig zijn!
  Esmee blogde over…Recept: Honing-mosterd saladedressing

 22. Marloes
  30 augustus 2017 / 23:01

  Ik kan zo genieten van nutteloos zijn! Op woensdagavond is mijn vriend altijd weg, dus zorg ik ook dat ik niks gepland heb. Lekker een maskertje op doen, nagels lakken, in het midden van het bed liggen en lezen, een film kijken, heerlijk!
  Marloes blogde over…Scouting: waarom ik leiding ben

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:23

   Wat goed dat je zo’n vaste avond hebt voor jezelf om even bij te komen! Ik kan me voorstellen dat dat echt genieten is :)

 23. 30 augustus 2017 / 23:10

  Oh een je hebt zo gelijk! En ik weet t ook allemaal, maar doe t te weinig! Terwijl ik gewoon voel wat t met je hoofd en lijf doet als je even ontspant. Of even een blokje gaat fietsen, wind door je hoofd, heerlijk!

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2017 / 00:24

   Het is soms ook best lastig om zo’n realisatie dan in de praktijk te brengen, zelfs als je lichaam er eigenlijk om vraagt. Misschien kun je zo’n moment eens in je agenda inplannen. Dat wil bij mij nog weleens helpen, omdat ik mezelf dan zo’n ontspanmomentje min of meer opleg. En het genieten ervan komt dan meestal vanzelf wel :)

 24. Wendy (B)
  31 augustus 2017 / 15:55

  Rommelen in huis, online zijn, spelletjes spelen, muziek luisteren,…

  • Romy
   Auteur
   1 september 2017 / 07:03

   Leuke dingen noem je op! Ook zoiets als gewoon een spelletje spelen kan inderdaad zo fijn en rustgevend zijn :)

 25. Nikita
  31 augustus 2017 / 19:39

  Oke, ik had gisteren al gereageerd maar mijn reactie is zo te zien niet doorgegeven. Dan maar opnieuw haha. Ik heb de afgelopen tijd enorm veel stress gehad en druk om dingen die af moesten zijn. Daardoor vind ik het nu enorm moeilijk om eventjes te liggen luieren, ik kan het wel. Maar niet zonder me schuldig te voelen dat er weer een moment van niks voorbij is. Als ik een hele dag lui op bed heb gelegen dan hou ik daarvan, ik geniet ervan. Maar ergens is er altijd een stemmetje dat knaagt dat er een hele dag zonder productief zijn voorbij is gegaan. Hoewel het me wel vaker lukt om eventjes de gedachten op nul te zetten. Toen ik vertelde dat ik ging wandelen op de dijk heb ik zeker twinting minuutjes naar de zee gekeken, naar de mensen die het strand verlieten. Het was dat het bijna tijd was voor het avondeten en dat ik honger had, anders had ik er langer gezeten. Eventjes niks.

  En trouwens, twee dagen geleden zat ik op de vensterbank aan ons grote raam op de kamer met mijn vogeltje op mijn schouder. Te kijken naar de sterretjes, maar ook naar het laat voorbijkomend volk en verkeer. Ik heb daar een halfuur gezeten met mijn vogeltje, op een gegeven moment leunde ik met mijn neus in zijn pluimen (wat lekker zacht was :) ) en hij was zo rustig dat hij een kwartier stond te slapen tegen mij. Dat moment was goud waard. Zal ik nooit vergeten <3
  Nikita blogde over…The Power of Music ~1~

  • Romy
   Auteur
   1 september 2017 / 07:10

   Lief dat je de tijd hebt genomen om opnieuw een reactie achter te laten :)
   Wat jammer dat jij het ook wel lastig vindt om een dag voor jouw gevoel niets nuttigs te doen en dat je je daar best schuldig over kunt voelen. Zo te horen aan de mooie momenten van ‘stilstaan’ die je beschrijft, kun je echt genieten van en bijkomen door de momenten waarop je even niets hoeft. Zo mooi! Je mag jezelf dat soort momenten zeker vaker gunnen door tegen dat vervelende stemmetje in te gaan. <3

 26. 2 november 2017 / 08:57

  Mooi! Jammer dat we er vaak niet bij stilstaan, inderdaad erg belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge