Outfit | Opvallend in een okergele jurk met ruches!

17 feb 2018 | Outfits | 55 reacties

Valentijnsdag is net achter de rug, maar toch heb ik vandaag een kleine liefdesverklaring. Een liefdesverklaring aan een kledingstuk welteverstaan. Moet kunnen, toch?! Al een tijdje geleden viel mijn oog in de webshop van My Jewellery op een okergele jurk met ruches bij de mouwen. Ik was direct verkocht, maar heb een paar dagen getwijfeld of ik hem wel of niet zou kopen. Ik had immers al meerdere jurkjes liggen en ik had geen idee of de maat zou passen. Toch nam ik het risico en zo werd ik een paar dagen later ook in het echt verliefd op dit mooie jurkje. Nieuwsgierig? Ik laat je de jurk in deze outfitpost zien.

outfit my jewellery okergele jurk met ruches

Liefde voor okergeel

Sinds ik deze okergele trui een tijdje geleden kocht, heb ik een zwak voor kleding in die kleur. Het schijnt dat okergeel goed past bij mijn haarkleur. Ook al geef ik niet zo veel om kleding- en kleuradviezen, dit kleuradvies volg ik maar al te graag op. Ik word namelijk zelf ook blij van zo’n warme en zonnige tint. Ik wilde dolgraag nog een jurkje in die kleur, maar kon nergens vinden wat ik zocht. Totdat ik na een Google-speurtocht bij My Jewellery uitkwam en daar dit jurkje tegenkwam. Ik vond de mouwen met ruches heel leuk en ook het model (nauwsluitend, maar niet écht strak) sprak me aan. Na duizend keer de webpagina te hebben weggeklikt en weer geopend, besloot ik het jurkje te bestellen. En een goede aankoop was het zeker!

outfit my jewellery okergele jurk met ruches

Jurk: My Jewellery | Legging: Zeeman | Laarsjes met veters: My Jewellery | Ketting: gemaakt door een vriendin.

outfit my jewellery okergele jurk met ruches

You either love it or hate it

Het jurkje is gemaakt van een iets dikkere stof met een subtiel ribpatroontje, dat je alleen van dichtbij kunt voelen en zien. Het jurkje is wel een geval you either love it or hate it. Ik kan me zo voorstellen dat sommigen de mouwtjes vreselijk vinden of de kleur nóóit zelf uit de rekken zouden trekken. Toch heb ik tot nu toe alleen maar leuke complimentjes gekregen over mijn jurk. Misschien hielden andere mensen wijselijk hun mond, maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik het zelf een leuk jurkje vind.

Lekker opvallend!

Het jurkje zit heerlijk. Het is net iets feestelijker dan een gewone lange trui, maar je kunt het ook prima dragen op een relaxdag thuis. Zelf wilde ik de jurk met een opvallend accessoire combineren. Aangezien mijn sieradenkist niet bepaald uitpuilt, had ik niet heel veel keuze. Ik besloot te gaan voor een mooie ketting die mijn vriendin Jolanda ooit zelf heeft gemaakt als verjaardagscadeau. Qua kleuren was het een perfecte match. Verder leek rode lipstick me wel een goed idee, dus koos ik voor een vuurrode tint uit mijn beautycase. Klaar voor een dagje opvallen!

Bijpassende laarsjes van My Jewellery

Ik kocht het jurkje bij My Jewellery, een webshop waar ik wel vaker heb rondgeneusd, maar nooit eerder iets kocht. Ze rekenen geld voor retourneringen en je bestelling is alleen verzendkostenvrij vanaf € 50, dus dat weerhield me er eerst van de jurk te bestellen. Uiteindelijk besloot ik er nog een paar laarsjes bij te bestellen, omdat ik die 1) mooi vond, en 2) zo geen verzendkosten hoefde te betalen. De laarsjes bleken nog veel leuker dan ik had verwacht. Aangezien ik leuke dingen onmogelik een paar dagen in de kast laten staan, moest en zou ik de laarsjes ook direct aantrekken. En zo geschiedde…

Het zijn zwarte laarsjes met veters. In plaats van gewone veters zijn er alleen lintjes gebruikt, waardoor de laarsjes er net iets vrouwelijker uitzien. Voor mij (lastige voeten en een hoge wreef!) zijn ze ideaal. Ik kocht de laarsjes een maat te groot, waardoor ze niet te strak zitten. En dankzij de veters kan ik ze toch goed dichtmaken. Ook zit er een rits aan de zijkant, zodat je niet hoeft te stoeien met de veters als je over één minuut de bus moet halen (true story!).

outfit my jewellery okergele jurk met ruches

“Het jurkje van Cococo”

Laat ik deze outfitpost eindigen met de opmerking die ik maandag bij de tandarts kreeg toen ik dit jurkje droeg. “Hé, dat jurkje droeg Cococo op tv ook gisteren, maar dan in het wit!” Cococo bleek na even gezamenlijk nadenken Victoria Koblenko te zijn en haar jurkje zag er eigenlijk heel anders uit. Maar toch, hoe vaak hoor je nu dat jouw jurkje van € 40 wordt vergeleken met een designeritem van een Nederlands stijlicoon. Dat verborgen compliment stak ik maar mooi in mijn zak!

Draag jij wel eens okergeel?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

55 Reacties

 1. Darina

  Een prachtig jurkje, staat je heel mooi. De laarsjes vind ik ook tof, leuk detail die linten. Ik vind okergeel een prachtige kleur.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 2. Tineke

  Ik hoi echt van die kleur, wat een mooie jurk. Staat je leuk!
  Liefs

  Antwoord
 3. Marije

  Super leuk jurkje. De kleur staat je goed.

  Antwoord
 4. Bente

  Het staat je idd prachtig! Goed dat je hem toch in je winkelmandje hebt gestopt!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben ook echt blij dat ik hem uiteindelijk toch heb gekocht :)

   Antwoord
 5. Maaike

  Die kleur staat je inderdaad erg goed! Goede aanvulling op het roze! Wat sta je trouwens zelfverzekerd op de laatste twee foto’s met je armen over elkaar! Ik kan het mis hebben hoor, en ik bedoel er niks negatiefs mee. Maar misschien was het bij de bovenste foto’s een beetje zoeken hoe je je armen moet houden om die mooie mouwen te showen. (Ik zou het ook totaal niet weten). Bij die onderste twee foto’s straal je veel meer!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment, ook over de onderste twee foto’s! Het was inderdaad even zoeken naar de juiste houding, zeker omdat ik graag de mouwen goed wilde laten zien. Achteraf was ik niet helemaal tevreden over alle foto’s, ook omdat op sommige foto’s mijn handen er net niet op stonden. In ieder geval leuk om te horen hoeveel verschil een houding kan maken :)

   Antwoord
 6. Demi

  Wat een super leuk jurkje. Ik ben zelf ook dol op okergeel, zo’n mooie en warme kleur!

  Antwoord
 7. Janne

  Prachtig weer, Romy! Okergeel staat je inderdaad heel mooi, je haar lijkt wel van goud. Leuke nieuwe schoenen zijn het ook, stoer maar ook chic met die linten als veters.
  En ha, ik heb je op een spelfout betrapt. Het is wijselijk en niet wijzelijk ;)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lief compliment! Dankjewel!
   En ook heel erg bedankt voor de tip over ‘wijselijk’. Ik ben altijd blij als mensen dat aangeven en heb het meteen maar even aangepast ;)

   Antwoord
 8. Anna

  Wat een mooi jurkje! Ik zelf ben hartstikke blond, dus twijfel of dat ik okergeel aan kan. Maar het jurkje zelf is prachtig, staat je super goed Romy! Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En ik denk dat bij blond haar okergeel ook wel mooi zou staan :) Misschien lijkt je haar er zelfs wel iets meer ‘goud’ door.

   Antwoord
 9. Aneta

  Onwijs leuk!! Okergeel is echt mijn kleur

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! En leuk om te horen dat jij ook gek bent op okergeel :)

   Antwoord
 10. Loes

  Okergeel is zo’n prachtige kleur en het staat je ontzettend goed! Heel mooi jurkje dit! Vind de laarsjes ook tof.

  Antwoord
  • Romy

   Lief! Dankjewel! :)

   Antwoord
 11. Irene

  Wauw zo mooi! En die laarsjes ook. Ik zou ze allebei zelf dragen, ik denk dat ik alleen de mouwtjes wat te kort vind. Maar dat is maar net wat je fijn vindt hé :) Staat je ook heel mooi die kleur. Ik snuffel ook vaak rond in de webshop maar ook nog nooit iets bij besteld om dezelfde reden eigenlijk.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je dit ook had kunnen bestellen :) Dankjewel voor je lieve reactie! Eerst twijfelde ik ook even over de korte mouwtjes van het jurkje, maar ik heb er zelf eigenlijk niet zo veel last van gelukkig.
   Wel jammer eigenlijk hè, van de verzendkosten en het retourneren?! Dat kan mij er dan echt van weerhouden om zelfs iets heel leuks te bestellen. Maar ik ben in dit geval blij dat ik toch de bestelling heb geplaatst ;)

   Antwoord
 12. Mei Qi

  Ah wat een leuke kleur!!

  Antwoord
 13. Simone

  Super leuk jurkje zeg! Okergeel is mij wat te gewaagd. Ik weet ook niet zo goed of het mij überhaupt staat.

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! Het is inderdaad wel een opvallende kleur. Tot een jaar geleden droeg ik eigenlijk ook nooit okergeel. Maar toen ik het eenmaal probeerde, vond ik het eigenlijk veel leuker staan dan ik had verwacht. Wie weet is dat bij jou ook wel zo :)

   Antwoord
 14. Sam - singlereadytomingleblog

  Ik vind (oker)geel ook echt een heel leuke kleur! Geel is sowieso al mijn lievelingskleur en ik heb er ook wel een paar zomeroutfits mee. Voor de winter vind ik het meestal net iets te opvallend, maar als ik op vakantie wat gebruind ben, draag ik echt graag geel :)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je ook graag geel draagt! Ik vind het ook een geweldige kleur, alhoewel ik tot een jaar geleden eigenlijk bijna nooit gele kleding droeg. Nu ben ik helemaal om en ben ik heel blij met mijn gele zomerjurkje en okergele jurk en trui :)

   Antwoord
 15. Elisabeth

  Okergeel vind ik zelf een hele mooie kleur, die mij goed staat. Jou ook trouwens! Maar ik vind het lastig om leuke kleding te shoppen in die kleur. Het is vaak niet mijn smaak. Dit jurkje vind ik leuk op de mouwen na, dat zou je mij echt niet zien dragen. Jou staat het leuk ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Leuk dat jij ook graag okergeel draagt en dat ook goed kunt hebben :) Ik vond het zelf ook best lastig om iets leuks in deze kleur te vinden, maar met een beetje goed googlen kun je best wat leuke okergele items vinden :)

   Antwoord
 16. Hermien - KouweKleren

  Te gek, dit kun jij heel goed hebben! Het geeft je power, maar wel zo dat jij de jurk draagt en niet andersom (snap je me nog?). Ik vind het geweldig hoe jij duidelijk steeds meer durft! Die foto’s met je armen over elkaar kunnen zo op Linkedin wat mij betreft.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een lieve en fijne reactie! Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om zoiets opvallends aan te trekken en je lieve woorden geven me echt een boost om het jurkje nog veel vaker te dragen én iets vaker buiten mijn comfortzone te gaan :)

   Antwoord
 17. Sandra

  Ooooooh wat is ‘ie leuk en wat staat hij jou TOF! Oeh, I like! ♡ Oker geel is een kleur die ik regelmatig draag. Is eigenlijk ook gelijk de enige kleur die ik mij leuk vind staan, naast mijn standaard zwart, grijs en wit enzo, haha. Vind je laarsjes er ook erg leuk bij staan trouwens! Top outfit. :)

  Antwoord
  • Romy

   Superlief, je reactie! Dankjewel! :)
   Leuk dat jij ook graag okergeel draagt! Ik kan me je okergele vest in een blogartikel nog goed herinneren. Dat staat jou ook super!

   Antwoord
 18. Lianne

  Wauw ik vind die jurk heel gewaagd hoor! Ik ben maar eerlijk: ik zou zoiets nooit aantrekken. Die mouwen zijn niet mijn ding en in de kleur geel zal je me nooit zien lopen. Maar zelfs als de jurk roze was geweest zou ik hem niet kopen. In sommige dingen zie je jezelf nooit lopen en maar goed dat smaken zo verschillen toch? :) Bij jou staat hij heel goed en ik kan ook meteen zien dat je je er goed in voelt! De schoenen zouden wel iets voor mij kunnen zijn :)

  Antwoord
  • Romy

   Smaken verschillen inderdaad! :) Het zou ook eigenlijk maar saai zijn als iedereen hetzelfde draagt ;)

   Antwoord
 19. Johanne

  Ja, okergeel staat je prachtig! Sowieso passen kleuren als roze en geel je heel mooi. Vind het zelf ook heel leuk om die kleur te dragen. Had ooit een mooi jurkje in de kleur en daar kreeg ik toen ook veel leuke complimenten, maar die moest ik weggooien helaas.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Wat jammer dat je jouw okergele jurkje moest weggooien, maar wel heel tof dat je ook graag kleur draagt. Ik word ook altijd blij van een beetje kleur in mijn outfit :)

   Antwoord
 20. kaylin

  Supermooi! Staat inderdaad heel tof bij je haarkleur! Draag het maar met veel trots

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, je reactie! Dankjewel! :)

   Antwoord
 21. Nikita

  Staat je echt goed! Ik snap de complimenten over de kleuren die passen wel, want het is een plaatje. Zelf zou ik de jurk niet kopen, want het is inderdaad iets waar je van moet houden. Het is gewoon mijn stijl niet, maar bij jou staat hij echt heel goed! Mooi jurkje Romy :) En trouwens, we kunnen niet allemaal hetzelfde leuk vinden. De wereld is veel leuker zo!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! :) Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit jurkje zelf zou dragen, maar het belangrijkste is inderdaad dat ik er zelf blij mee ben :)

   Antwoord
 22. Nesrin

  Heel mooi!! Ik vind het echt een te gek jurkje en het staat je prachtig. Ik zou dit jurkje ook willen kopen, ik houd van een niet standaard lookje.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat jij het jurkje ook zou willen kopen :) Dankjewel voor je compliment!

   Antwoord
 23. Jenn

  Wat leuk, staat je echt goed!

  Antwoord
 24. Silke

  ooh, het staat je leuk hoor! Ik hou ook van okergeel; wil dolgraag eens zo’n goeie okergele trui kopen, maar ik vind er nooit een :( Misschien toch maar weer een shoppingspree op Zalando doen, oepsie :) Liefs!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Hopelijk kom jij ook snel de perfecte okergele trui tegen. Alleen al als je op Zalando ‘gele trui’ intypt, kom je volgens mij al heel wat mooie truien tegen :)

   Antwoord
 25. Anna

  Haha die opmerking van je tandarts, te grappig! Ik vind je nieuwe jurkje onwijs mooi, ik ben ook dol op die kleur! En wat een bijzondere mouwen :-).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Leuk om te horen dat jij ook zo van okergeel houdt.

   Antwoord
 26. Merel Anne

  Wauw. Wat straal jij in dit jurkje! Ik heb zelf ook een okergeel jurkje, sinds ik mijn haar bruin heb geverfd staat die me wel, maar zodra het weer blond wordt moet ik uitkijken dat ik er niet bleek door lijk…

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je liefs compliment! En wat leuk dat je nu met je bruine haar zo’n okergeel jurkje ook goed kunt hebben. Ik vind het ook zo’n mooie kleur :)

   Antwoord
 27. Jessica

  Ohhhh ik ben helemaal gek op dit jurkje! En hij staat jou ook super leuk :) Voor mezelf vind ik okergeel altijd een beetje spannend. Ik vind het een super mooie kleur, maar qua kleding zie ik er altijd een beetje ziekjes uit. ;p

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! Okergeel is inderdaad soms nog best een lastige kleur. Misschien helpt het als je okergeel met donkere kleuren combineert. Bijvoorbeeld een okergeel jurkje met een donkergrijs vest of zoiets. Dan maakt het je waarschijnlijk minder bleek :)

   Antwoord
  • Jessica

   Goed idee, bedankt voor de tip! :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs