Outfit | Vandaag is geel (met mijn nieuwe vest)!

Ik ben gek op alles wat roze is, maar in de herfst moet roze die eerste plek absoluut delen met okergeel. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat mijn hart sneller ging kloppen toen ik in de etalage bij Only iets met okergeel én roze en blauw zag. Eenmaal de winkel in gesneld, werd ik natuurlijk direct verliefd op het mooie vest waarvan ik zojuist een glimp had opgevangen. Inmiddels heb ik het vest al volop gedragen, dus vond ik het hoog tijd om het vest in een volledig gele outfit te laten zien. Inclusief mijn nieuwe oorbellen!

outfit met geel gestreept vest

Okergeel: dé herfstkleur

Als je mijn blog of Instagram al langer volgt, zal het vast geen verrassing zijn dat dat de kleuren roze, blauw en geel hetzelfde effect op mij hebben als goud op een ekster. In de herfst heb ik vooral een groot zwak voor okergeel, fuchsia en oudroze, omdat die kleuren volgens mij goed bij mijn lichte huid en haarkleur passen. Met mijn witte huidje heb ik geen problemen, maar het vraagt wel om de juiste kleuren kleding om niet nóg bleker te lijken. Ben ik even blij dat dat met okergeel bij mij niet het geval is! De items die ik voor deze outfit heb gecombineerd, heb ik alleen al in de maand september dan ook zeker wekelijks uit de kast getrokken. Een goed teken!

outfit met geel gestreept vestoutfit met geel gestreept vest

Het gestreepte vest

Het vest kocht ik dus bij Only. Ik heb er zo’n beetje stad en land voor afgereisd om het te scoren. Eerst zag ik het vest in Amsterdam hangen, maar helaas niet in mijn maat. Vervolgens zocht ik het hele internet af. Overal uitverkocht in deze kleur! Daarna besloot ik maar speciaal naar Hoofddorp te gaan voor alleen dit vest. Het bleek de busrit waard, want daar zag ik dan eindelijk nog één exemplaar van mijn gedroomde vest hangen. Score! Ik combineerde het vest met mijn gele blouse met stippen (een andere favoriet!) en een zwarte kokerrok met strik.

Duurzaam?!

De outfit is overigens niet zo duurzaam als mijn meeste outfits met minstens één tweedehands of duurzaam item. Zelf kijk ik wél extra kritisch naar aankopen die ik bij de bekende fast fashion-ketens doe. Ik koop daar heel bewust alleen items waarvan ik wéét dat ik ze vaak ga aantrekken. Zowel het vest als de blouse en de rok heb ik nu al heel wat keren =gedragen en dat ben ik zeker van plan nog veel vaker te doen. Alleen al dat maakt ze in mijn ogen een tikkeltje “duurzaam”, in ieder geval meer dan wanneer ik tassen vol kleding koop die ik hooguit een paar keer aantrek. Overigens hebben mijn oorbellen wel echt een duurzaam tintje, maar daarover straks meer!

outfit met geel gestreept vestoutfit met geel gestreept vest

Er was eens…een geel tasje!

Verder draag ik een geel tasje. Geloof het of niet, maar dit tasje zat zomaar opeens bij de post. Ik had het gewonnen bij Grazia en ontving het precies met de post op de dag waarop ik deze outfit droeg. Alsof het zo had moeten zijn! Het is overigens eigenlijk een heuptasje. Ik ben van plan hem zonder het riempje als clutch te dragen of misschien ga ik er een metalen koord aan vastmaken, zodat ik het tasje toch over mijn schouder kan hangen. Een andere riem is helaas geen optie, omdat de lussen op de achterkant in plaats van op de bovenkant van de tas zijn bevestigd. Mocht jij nog een geniale tip hebben hoe ik er een schoudertas van kan maken, laat het me weten!

outfit met geel gestreept vestoutfit met geel gestreept vestoutfit met geel gestreept vest

Steroorbellen van Lux & Luz

Verder heb ik oorbellen in van Lux & Luz, een leuke webshop met prachtige gouden oorbellen, kettingen en armbanden met een goede levensduur. Daarbij biedt Lux & Luz ook gepersonaliseerde sieraden aan. Toen ik iets uit de webshop mocht uitkiezen, viel ik direct voor de steroorbellen. Ze zijn subtiel, chic en een tikkeltje schattig. De oorbellen zijn overigens, net als alle sieraden van Lux & Luz, gemaakt van 18K gold filled. Dit materiaal heeft als voordeel dat de oorbellen niet verkleuren, dat de kleur niet vervaagt en dat je het zelfs met een allergie kunt verdragen. Heel fijn! Ik hoop deze mooie oorbellen dan ook nog jarenlang met plezier te dragen.

outfit met geel gestreept vest

Een echte Romy-outfit

Volgens mij is dit al met al echt een Romy-outfit, zowel voor thuis als voor naar mijn werk. Lang leve een heerlijk warm vest om in weg te kruipen! Als op een herfstdag de zon nog even om de hoek komt kijken, kan ik deze outfit zelfs zonder jas nog buiten dragen. Ik duim dan ook voor een fijn restje Indian summer in oktober. Duim je met me mee?

Gestreept vest: Only
Zwarte kokerrok: Only
Gele gestipte blouse: Primark
Panty: HEMA
Schoenen: OTTO
Oorbellen: Lux & Luz*

Wat draag jij het liefst in de herfst?

De sieraden heb ik ontvangen ter review.

Volg:
Deel:

38 Reacties

 1. 30 september 2018 / 07:02

  Ik vroeg mij laatst al af toen ik op je insta een foto met dit vest voorbij zag komen of het nieuw was. Echt een super leuk vest! Staat je heel erg goed.

  Lief de sterrenoorbellen ♡
  Marije blogde over…Happy Sunday: ♡ Happy Moments ♡

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:11

   Dankjewel! Ik ben er ook zo blij mee, zowel met de oorbellen als met het fijne vest :)

 2. 30 september 2018 / 07:53

  Leuke outfit! Misschien weet een schoenmaker hoe je van dat tasje een schoudertasje kunt maken. Ik ben zelf niet handig, dus dat zou mijn oplossing zijn.
  Shirley blogde over…Een brug beklimmen in Porto

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:12

   Goede tip! Ik denk dat ik deze week maar eens langs ga bij de schoenmaker. Als hij alleen al de lusjes kan verplaatsen, zou het “probleem” al opgelost zijn :) Dat is ook echt zoiets waar ik zelf net niet handig genoeg voor ben.

 3. Yvonne
  30 september 2018 / 09:02

  Heel leuk. Staat je goed en past echt bij jou!

 4. chucky1012
  30 september 2018 / 09:33

  Deze klaar staat jpu prachtig ?

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:13

   Wat een leuk compliment! Dankjewel!

 5. 30 september 2018 / 09:34

  Dit vest is écht helemaal jij!! Ik vind hem zelf ook erg leuk trouwens. Leuk dat hij zo lekker opvallend is! Met die stoppen blouse heb ik nog in mikjn handen gestaan, maar ik had op dat moment haast en dacht: ‘ach, die hebben ze de volgende keer als ik hier ben ook nog wel’. Niet dus. :( Hij is ZO LEUK! Vind ‘m jou super staan. Zeker met dat rokje er ook bij! :) Oh en I love die oorbellen, hihi!

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:15

   Balen zeg van die blouse! Ik vind hem ook echt wel wat voor jou, zeker door de kleur. Ik kon hem zelf ook echt niet laten hangen toen ik hem zag.
   Dankjewel voor je superleuke een enthousiaste reactie! :)

 6. 30 september 2018 / 09:44

  Een geweldige outfit! Staat je heel mooi. Okergeel is een prachtige kleur. Ik zou ook met het tasje naar de schoenmaker gaan, die weet wel te fixen :)
  Darina blogde over…Gelukkige momenten in Parijs #1

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:15

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik denk dat ik voor het tasje inderdaad maar eens een bezoekje aan de schoenmaker ga brengen. Die kan hier vast wel wat mee!

 7. 30 september 2018 / 10:39

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien welke combinaties jij maakt. Los had ik de items vast niet bij elkaar gelegd, maar als jij het aantrekt is het zo jou. Én af! Het tasje is echt geweldig! En denk dat het jou als heuptas ook goed zal staan!

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:17

   Dankjewel voor je lieve complimenten! Zo leuk om dat te lezen! Ik vind het zelf geweldig om zo nu en dan met combinaties te spelen. Toevallig had ik de rok en het vest op hetzelfde moment gekocht en ik vond ze eigenlijk verrassend leuk staan bij elkaar :)
   Heuptasjes draag ik zelf bijna nooit, maar ik denk dat ik de lussen door de schoenmaker laat aanpassen. Dan kan ik het tasje alsnog over mijn schouder dragen :)

 8. 30 september 2018 / 10:48

  Heb het vest al voorbij zien komen! Staat je heel goed :) Ik houd niet zo van okergeel maar omdat dit gecombineerd is met andere kleuren zou ik zoiets misschien ook nog wel kunnen kopen! En op zich maakt het niets uit dat jouw outfit niet helemaal duurzaam is toch? Als je maar leuk vind wat je draagt en dat is nu zeker het geval! Die oorbellen vind ik ook erg leuk! Ik ben niet zo van de gouden exemplaren, maar die sterretjes zijn zo leuk! Wat gaaf trouwens dat je die tas gewonnen hebt!

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:29

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je, ondanks dat je niet zo van geel houdt, toch enthousiast bent over het vest! Ik vond zelf ook juist deze combinatie van kleuren heel leuk.
   Ik vind het zelf wel belangrijk om een beetje te letten op de duurzaamheid van kleding. Niet altijd hoor, want het moet wel leuk en haalbaar zijn ;) Maar ik koop niet meer 10 kledingstukken tegelijk bij bijvoorbeeld Primark alleen maar omdat het goedkoop is, iets wat ik een paar jaar geleden nog wel deed. Meer op die manier bedoelde ik het :) Maar deze blouse en het vest draag ik met plezier en vond ik meteen heel leuk, dus ik vond dat dat prima moest kunnen. Ben er helemaal blij mee!

   • 1 oktober 2018 / 14:47

    Haha oh nee hoor, ik kom ook niet meer met volle winkeltassen thuis van de Primark. Maar inderdaad, het is hartstikke goed dat je let op de duurzaamheid! Maar het belangrijkste vind ik toch wel dat je iets koopt wat je echt oprecht ontzettend leuk vindt en waarvan je weet dat je het met plezier gaat dragen. Dan maakt voor zo’n item de duurzaamheid niet zoveel uit. Beter dat dan dat je geforceerd iets zou kopen alleen maar ‘omdat het duurzaam is’. Je moet inderdaad altijd iets kopen waar je oprecht blij van wordt, dat maakt het al heel duurzaam omdat je weet dat je het met veel plezier gaat dragen :) Dat doe ik nu ook hoor, ik koop hooguit misschien één of twee dingen per keer bij de Primark of H&M. Vind het anders ook zo zonde als het anders in de kast blijft liggen zonder er iets mee te doen ;)

    • Romy
     Auteur
     2 oktober 2018 / 00:21

     Daar heb je zeker gelijk in. Het doet ook niet bepaald veel goeds voor je zelfvertrouwen als je rondloopt in kleding waar je je niet prettig in zou voelen of die niet helemaal jij is ;) Het belangrijkste is dat je gewoon kunt dragen waar jij blij van wordt :)
     Ik vind het wel belangrijk om me bewust te zijn van waar en hoe kleding is gemaakt (in verband met kinderarbeid en dergelijke), maar heb mijn idee losgelaten dat alles wat ik draag duurzaam zou moeten zijn. Ik probeer gewoon een mooie mix te dragen van kleding die tweedehands is of die ik bij “duurdere” winkels koop en wat goedkopere items van Primark, H&M en dergelijke. En alles wat ik koop, draag ik ook altijd echt. Voor mij bevalt het prima zo, maar echt alleen maar duurzame kleding dragen zou ik ook niet snel doen. Daarvoor is die kleding me vaak te duur en ik zou me dan ook te erg beperkt voelen in wat ik wel en niet kan dragen. Het moet wel leuk en haalbaar blijven :)

 9. Mirthe
  30 september 2018 / 16:11

  Super leuk! Ik heb ook een heel lichte huid, wel met net een andere ondertoon en haarkleur (meer blond), en ik roep altijd dat oudroze en geel allebei mij niet staan omdat ze me heel bleek maken, maar dat het bij jou staat laat me daar toch aan twijfelen! Misschien moet ik eens beginnen met een gele sjaal oid ipv een hele outfit, of juist een roze broek zoals je nu zo veel ziet. Ik vind dat vrolijke en herfstige dat er vanaf spat namelijk zo leuk!

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:40

   Wat leuk om te horen dat ik je toch een beetje aan het twijfelen heb gebracht over het dragen van die kleuren. Twijfelen in positieve zin dan! :) Volgens mij is het echt een kwestie van precies de goede kleur geel of roze kiezen of de kleuren goed combineren. Zo draag ik zelf niet snel een volledig pastelroze outfit, omdat dat mij heel bleek maakt. Maar pastelroze staat bijvoorbeeld wel weer leuk als ik het combineer met iets donkerders. Denk bijvoorbeeld aan een spijkerjasje of een donkere spijkerbroek. Verder kan een kleur als donker oudroze je juist een warme uitstraling geven, net als okergeel. Misschien ligt dat anders bij heel licht geel, maar je zou altijd eens wat verschillende tinten kunnen proberen. Ik zou zeggen: pas eens een paar items in die kleuren en kijk hoe het staat. Wie weet ben je blij verrast! :)

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:44

   Haha, ik had er inderdaad wel wat voor over ;) Normaal zou ik niet zo veel moeite doen voor een vest, maar dit vest vond ik wel echt heel leuk.

 10. 30 september 2018 / 19:21

  Wat een vrolijk vest! Ik vind hem vooral leuk in de combinatie met je okergele blouse! Hij ziet er ook lekker warm uit. Ik ben gek op okergeel, maar het is helaas geen draagbare kleur voor mij.
  Inge | Monsieur Mango blogde over…Mediteren, wat is dat eigenlijk?

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:45

   Dankjewel! Het is zeker een heerlijk warm vest en ik ben ook zo blij met deze vrolijke kleur.
   Waarom vind je geel niet zo draagbaar voor jou? Is het niet een idee om eens iets okergeels te combineren met bijvoorbeeld spijkerstof (een spijkerjasje of een mooie jeans)? Wie weet vind je het dan al mooier staan bij jezelf :)

  • Romy
   Auteur
   30 september 2018 / 22:45

   Wat leuk om te horen! Dankjewel!

  • Romy
   Auteur
   2 oktober 2018 / 00:06

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die wel een busreis over heeft voor een kledingstuk of een paar schoenen ;) Soms is iets gewoon zo leuk dat je het móet hebben.
   Dankjewel voor je compliment! <3

  • Romy
   Auteur
   2 oktober 2018 / 00:12

   Dankjewel! Achteraf ben ik ook echt wel blij dat ik al die moeite heb gedaan en nu de trotse eigenaar ben van het vest :)

 11. 2 oktober 2018 / 08:53

  Ik vind deze outfit echt super leuk? Geel is mijn lievelingskleur. Ik zou dit zo aantrekken. Staat je goed!

  • Romy
   Auteur
   2 oktober 2018 / 22:00

   Superleuk om dat te horen! Ik ben ook echt gek op geel :) Dankjewel voor je leuke reactie!

 12. 9 oktober 2018 / 08:35

  Wat een geweldige vrolijke outfit, je hebt de kleuren zo goed gematcht <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy
   Auteur
   10 oktober 2018 / 07:02

   Dankjewel! Ik heb echt iets met okergeel de laatste tijd en werd er ook helemaal blij van toen ik zowel een blouse als een vest met die kleur had gevonden :)

  • Romy
   Auteur
   12 oktober 2018 / 22:12

   Dankjewel! Ik ben er ook zó blij mee :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge