Collage oktober 2019

Oktober 2019 | 30 appels, vele jassen en 1 spannende stap

 • 1 november 2019
 • 35 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen maand was een vrolijke opeenstapeling van heel wat leuke momenten. Ik blèrde mee bij mijn eerste concert sinds jaren, ik wijdde mijn oven in voor een eerste bakmaaltijd en ik zette een heel spannende stap op werkgebied. Daarnaast bracht ik een paar uur appelsplukkend door, shopte ik de Duitse drogist wat leger en spendeerde ik uren op zoek naar een winterjas. In dit maandoverzicht praat ik je graag bij over wat ik deze maand allemaal deed.

 • Ik shopte er flink op los in het Duitse Duisburg bij hét paleis voor Hollanders, oftewel de Duitse drogisterijen. Met een volle tas, een pijnlijke arm en bijna een schorre keel van alle gezellige kletsen keerde ik terug naar Nederland. Dat was het opstaan om zes uur wel waard.
 • Ik ging voor het eerst sinds jaren naar een concert. En wat voor één! Samen met mijn vader genoot ik van de comeback van Krezip in de Ziggo Dome. Enorm indrukwekkend was het zeker! Veel van hun liedjes zijn puur jeugdsentiment. Dankzij een telefoonopname van Sweet Goodbyes kan ik nog altijd een beetje nagenieten van de geweldige livemuziek.
 • Ik struinde het hele web af op zoek naar een winterjas. Als ik zeg dat ik een paar avonden op zoek ben geweest naar dé winterjas, dan is daar niets aan overdreven. Ik ben dan ook totaal niet kritisch met winterjassen (ahum!). Uiteindelijk koos ik voor de okergele winterjas die misschien prijzig maar toch echt de allermooiste van allemaal was. Tijd voor een outfitartikel binnenkort!
 • Ik sprak met Johanne af in Utrecht en dat was LEUK.
 • Ik leerde wijze lessen in een flinke file, zoals je in dit artikel kon lezen.
 • Ik rondde bij mijn werk voor het talenplatform na maanden hard werken een belangrijk project af. Eens zien of dat maandag een taartmoment oplevert!
 • Ik genoot van het uur extra dankzij de wintertijd dat in een megadruk weekend beter uitkwam dan ooit.
 • Ik gebruikte na 5 maanden voor het eerst mijn oven. Vriendlief kreeg me zover en hielp me nog met het schoonmaken van de enorme oventroep van de vorige bewoners ook. Het resultaat? Een schonere oven en een vegetarische lasagne, waar ik een paar dagen later ook nog van kon eten.
 • Ik schreef over mijn beugel als volwassene en ik kreeg er steeds wat meer handigheid in. Inmiddels weet ik haast niet beter meer dan dat ik ijzerwerk in mijn mond heb. Nu maar hopen dat ik er over twee weken nog steeds zo luchtig over praat als het ijzerwerk door de orthodontist weer wordt aangedraaid.
 • Mijn autootje overleefde zijn eerste APK-keuring en de rekening was minimaal. Trotse auto-eigenaar hier!
 • Ik deed mee aan een leuke fotografie-meet-up in Tilburg. Of beter gezegd: een Fotografille Meet-Up. Een deel van het resultaat kun je in dit artikel bewonderen.
 • En het lukte me eindelijk om in mijn eigen woonplaats de zonsondergang bij het water te fotograferen.
 • Ik haalde de dikke truien weer uit de kast en moest wel even slikken toen het zover was. Zomer, zie ik je snel weer? Gelukkig heb ik heel wat leuke herfstactiviteiten op de planning staan en ligt er inmiddels een fijn plaid voor me klaar.
 • Ik plukte appels met mijn vriend bij boomgaard De Olmenhorst. Dertig appels leek wat veel voor ons tweeën (en voor het gezin van mijn vriend), maar daarmee bleken we onze lekkere trek in appels te onderschatten. De hele appelbuit was binnen twee weken al op.
 • Ik zette een spannende stap. Toen ik onlangs werd geselecteerd voor een ondernemerscoachingstraject in mijn gemeente wist ik één ding zeker: ik moet meer tijd vrijmaken voor mijn onderneming. De afgelopen maanden heb ik er heel wat leuke klussen als tekstschrijver bij gekregen en dat smaakte naar meer. Inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en ben ik teruggegaan naar één dag minder werken in loondienst om meer tijd voor mijn onderneming te hebben. Een spannende stap, maar het voelt zeker als iets waar ik goed aan heb gedaan en waar ik veel extra energie voor terugkrijg.
 • En ik verheugde me alvast op november, een nieuwe maand waarin onder andere de Goedheiligman weer naar ons land komt en ik wat gezellige dingen met mijn vriend op de planning heb staan, te beginnen met zelf linzenburgers maken.

Wat was jouw hoogtepunt van de maand oktober?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 1 november 2019 op 6:23 am - Beantwoord

  Wat een spannende, maar toffe stap, die dag minder werken! Super dat het zo goed loopt met je onderneming. En je weet wat ze zeggen over elke dag een appel hè? Voorlopig niet naar de dokter jij;).
  Mijn favoriete moment van oktober is moeilijk kiezen. Maar het meest blij was ik denk ik wel de positieve uitslag van mijn darmonderzoek. En de zon van de laatste oktoberdagen staat sowieso op twee!

  • Romy 6 november 2019 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat een goed nieuws, die positieve uitslag van het onderzoek! Een hele opluchting en een fijne opsteker, lijkt me. Hopelijk kunnen we ook in november nog van een paar fijne zomerse dagen genieten (of is dat wishful thinking?).
   Dank je voor je lieve reactie trouwens! Ik ben ook echt heel blij met de stappen die ik als ondernemer kan zetten nu. Heel spannend, maar ook leuk en lekker uitdagend!

 2. Tineke 1 november 2019 op 6:48 am - Beantwoord

  Fruit plukken in een boomgaard of pluktuin staat hier ook nog steeds op het lijstje, lijkt mij zo leuk! En wat een spannende stap, je moet je hart volgen en als je deze mogelijkheid hebt, moet je hem zeker nemen.

  • Romy 6 november 2019 op 11:59 pm - Beantwoord

   Dank je wel! De stap naar meer focus op mijn onderneming voelt zeker als iets wat precies past bij wat ik het allerliefste wil 🙂 Alleen al daarom is het volgens mij – hoe spannend ook – een goede stap.

 3. Darina 1 november 2019 op 7:03 am - Beantwoord

  Een hele mooie maar spannende stap die je hebt genomen. Fijn dat het zo goed loopt. Mijn hoogtepunt van oktober zijn de dagen die ik in Parijs was en nu nog steeds ben 🙂

  • Romy 7 november 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Wat heerlijk, dat tripje naar Parijs, natuurlijk al helemaal voor een Parijsliefhebber als jij 🙂 Hopelijk heb je er volop van kunnen genieten.

 4. Audrey 1 november 2019 op 8:52 am - Beantwoord

  Eh, mijn hoogtepunt van oktober… Misschien toch wel de geniale salted caramel-soesjes die ik maakte! Daar komt nog een recept van op mijn blog 🙂

  • Romy 7 november 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Oh, die soesjes klinken alleen al héérlijk. Ik ben heel benieuwd naar het recept en naar de foto’s die er ongetwijfeld uitzien om acuut van te gaan watertanden 🙂

 5. Shirley 1 november 2019 op 8:53 am - Beantwoord

  Wat een stoere stap! Die tijd die nu vrijkomt, lijkt me zo opgevuld voor je bedrijf. Door tijd te maken, kun je weer groeien. Goed bezig. De rest van je maand klinkt ook heel fijn. Heerlijk dat de oven nu schoon is. Ik kan in ieder geval niet zonder oven.

  • Romy 7 november 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Dank je! De tijd extra voor mijn onderneming kan ik goed gebruiken en hopelijk levert dat op termijn ook weer nieuwe leuke opdrachten op.
   Enne, een schone oven is inderdaad heel wat waard. Dat biedt nu al nogal wat nieuwe receptmogelijkheden 🙂

 6. Jenn 1 november 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijk maandje!

 7. Janne 1 november 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Het klinkt alsof je het erg gezellig hebt met je vriend, wat fijn! Goed idee van hem om je oven in gebruik te nemen. Als ik jou was zou ik ook eens aardappels bakken in de oven, dat is zo weinig werk en zo lekker.

  • Romy 7 november 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Goed idee, aardappels bakken in de oven! Volgens mij heb ik gebakken aardappels al heel lang niet meer gegeten. Ik krijg er acuut weer zin in bij het lezen van je reactie 🙂

 8. Ilona Wielinga 1 november 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  Aah wat onwijs tof dat je een dag minder kan gaan werken, om meer aan de slag te gaan voor je onderneming! zo tof!

 9. Marije 1 november 2019 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand en spannend stap heb je genomen voor je onderneming. Ben benieuwd wat het je gaat brengen.

 10. Irene 1 november 2019 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst weer! Klinkt als een heel fijne maand ^^ En ik ben super benieuwd naar je okergele winterjas. Ik kocht laatst ook een mantel maar moet ‘m even zien om te ruilen voor een maatje kleiner. Dat was bij nader inzien toch beter geweest.

  En wauw, gefeliciteerd met die grote stap om meer tijd in je bedrijf te stoppen!

  • Romy 7 november 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Dank je voor je lieve bericht! Ik ben nu trouwens ook heel benieuwd naar jouw mantel. Hopelijk is het inmiddels gelukt om een maatje kleiner mee naar huis te nemen 🙂

 11. Patricia 1 november 2019 op 11:21 am - Beantwoord

  Wat een fijne momenten om op terug te kijken zeg! En wat goed dat je de stap hebt gezet om meer tijd in je onderneming te steken. Lijkt mij ook best spannend!!

 12. Iris 1 november 2019 op 1:49 pm - Beantwoord

  Wat een leuke vrolijke dingen! Ik genoot ook wel van het extra uurtje, al moest ik wel een beetje wennen. Gezellig dat jullie zo veel appels hebben geplukt. Heerlijk!

 13. Evelyne 1 november 2019 op 4:02 pm - Beantwoord

  Weer een maand voorbij en het einde van het jaar nadert sneller en sneller. Klinkt als een leuke maand en waauw wat een spannende stap! Heel veel succes er mee gewenst!

  • Romy 7 november 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Dank je wel! Het voelde zeker als een spannende stap, maar ik ben nu al heel blij dat ik hem heb gezet. Ik merk dat ik er zo veel energie en enthousiasme voor terugkrijg 🙂

 14. Wendy 1 november 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

  Op welke avond was jij bij Krezip? Ik op zaterdag! 😀 Enneh, heel goed dat je meer tijd vrij hebt gemaakt voor je eigen bedrijfje. Is vast heel spannend, maar het klinkt als de juiste keuze!

  • Romy 7 november 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je ook bij Krezip was! Wij waren er op vrijdag. Vond jij het ook zo’n tof concert? 🙂

 15. Heidi 1 november 2019 op 6:20 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen.

 16. Iris 2 november 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen allemaal weer! Je okergele jas is echt heel leuk en zo goed dat je een spannende stap zet op carrièregebied. Dat gaat vast geweldig worden. Ik vind het eigenlijk stiekem wel weer fijn om lekker warme truien aan te hebben, haha. Mijn hoogtepunt was een weekje op vakantie en echt even niks doen behalve eten, zwemmen en lezen.

  • Romy 7 november 2019 op 7:31 am - Beantwoord

   Dank je! 🙂 Heerlijk dat jij juist geniet van het warmetruienweer! En al helemaal lekker dat je zo van de welverdiende vakantie hebt kunnen genieten .

 17. Johanne 2 november 2019 op 11:42 am - Beantwoord

  Heb je (of heeft je vriend :p) nog dé tip voor een schone oven? Ik ben zelf zo’n persoon die het totaal uit de hand laat lopen en ik word er helemaal gek van omdat ik eigenlijk niet weet hoe ik het kan schoonmaken, haha. En wat fijn dat je autootje het met minimale kosten door de APK heeft gehaald. Dan weet je dat je een goeie in huis hebt gehaald.

  En Utrecht was idd LEUK! 😀

  • Romy 7 november 2019 op 7:35 am - Beantwoord

   Volgens mijn vriend is dé tip voor een schone bakplaat om hem drie dagen in een vuilniszak te laten liggen met een beetje ammonia. Dan kun je de viezigheid makkelijker wegboenen. Bij de ijzeren rasters moesten we helaas zelf flink boenen met schuursponsjes, dus daar heb ik nog geen gouden tip voor gevonden 😉

 18. Claire 3 november 2019 op 4:54 pm - Beantwoord

  Wauw Romy wat ben je toch goed bezig! Heel gaaf dat je je meer gaat focussen op je onderneming! Ik wens je heel veel succes. Verder heb je ook echt super leuke dingen gedaan!

  • Romy 7 november 2019 op 7:15 pm - Beantwoord

   Aww, wat lief dit! Dank je wel! <3 Maareh, jij bent ook ontzettend goed bezig, hoor!

 19. Simone 3 november 2019 op 8:11 pm - Beantwoord

  Die spannende stap is ook wel écht een spannende stap, maar ook super gaaf! Hoop dat je nog veel meer leuke opdrachten krijgt 🙂

  • Romy 7 november 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik hoop het ook 🙂 Tot nu toe gaat het verrassend goed met mijn onderneming. Zo leuk om dat te merken!

 20. Suzanne 4 november 2019 op 4:59 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs mooi lijstje om weer te lezen! Wat een ontzettend spannende stap!

 21. Nikita 9 november 2019 op 9:46 pm - Beantwoord

  Goed bezig Romy! Jij zet echt de ene stap na de andere en dat doe je zo goed! Al maak ik me geen illusies, niet alles is rozengeur en maneschijn natuurlijk. Ik ben zo trots op je! You go girl!

  • Romy 12 november 2019 op 9:55 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lief berichtje, zeg! Dank je wel! <3

Recente blogs

Ontspanning: 5 tips om het gewoon te doen!

27 september 2016|Zelfliefde|

Gewoon even ontspannen, hoe heerlijk is dat? Of je nu naar het strand gaat voor een wandeling langs de kust of met een boek in de tuin gaat zitten, ontspanning is fijn en kan een mens goed doen. Hoe fijn ik ontspanning ook vind, ik doe er eigenlijk veel te weinig aan. Je zult mij bijvoorbeeld niet snel met een maskertje op mijn gezicht in bad zien zitten. In de bus klap ik gerust mijn laptop open om nog een paar e-mails te beantwoorden en series kijken doe ik altijd met een half oog vanachter mijn computerscherm. Ik gun mezelf simpelweg die rustmomentjes niet om even van iets te genieten. Dat terwijl die momentjes juist zo belangrijk zijn. Daar moet verandering in komen. Maar hoe? Vandaag geef ik jou (en mezelf) een paar tips om jezelf meer ontspanning te gunnen.

*27* Hoera, ik ben jarig!

25 mei 2020|Persoonlijk|

En dan mag je opeens 27 kaarsjes uitblazen. Althans, ik schrijf dit artikel nog als 26-jarige. Maar als jij dit leest, mag ik toch echt een jaartje bij mijn leeftijd optellen. Uiteraard ga ik dit niet vieren met een groots discofeest (doe ik sowieso al nooit!) en staat er ook geen gezellig kringgesprek op het programma. Maar de verse taart staat klaar, mijn lieve vriend is er en ik voel me ondanks alles superjarig. Of ik me ook 27 voel? Mwah, daar ga ik nog maar even aan wennen.

Noedels met pinda, vegan kip & veel groenten (simpel recept!)

20 september 2023|Recepten|

Als je voor makkelijk wilt gaan, dan zijn noedels perfect. Ze zijn klaar in een paar minuten en smaken goed bij elke willekeurige wok. Zelf eet ik noedels in allerlei mogelijke combinaties. Maar er is één noedelcombinatie die het voor mij wint van alle andere variaties: noedels met pinda. Voor deze maaltijd maak ik zelf een heerlijke pindasaus-achtige woksaus waar ik krokant gebakken vegan kipstukjes doorheen roer. Daar wok je allerlei groenten bij die je toevallig nog in de koelkast hebt liggen en voor je weet staat er iets heerlijks op tafel.