Collage 7

Oktober 2020 | Moois, moeilijks & hartjes

 • 29 oktober 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht februari

Oktober duurt dan misschien nog drie dagen, maar ik besloot alvast terug te blikken op de afgelopen maand. Het was een maand waarin mooie en helaas ook moeilijke momenten elkaar afwisselden. Maar ook een maand waarin ik mijn comfortzone vergrootte door achter een iets groter autostuur te kruipen en door de moed bij elkaar te rapen om mijn muur van een kleurtje te voorzien. Verder verdiepte ik me in verzekeringsshizzle en liep ik niet het coronavirus maar wel het leesvirus op. Over dat alles vertel ik je in geuren en kleuren in dit maandoverzicht.

 • Moeilijks en moois. Ik deel niet vaak verdrietige of negatieve dingen op mijn blog. Maar om eerlijk te zijn was deze maand soms best lastig. Met mij is alles oké, maar met iemand van wie ik veel houd helaas niet. Hoop maakte plaats voor verdriet. Er waren tranen, maar ook bijzondere gesprekken en tussen het verdriet door ook heel mooie momenten. Ik leerde dat sterk zijn niet altijd hoeft en dat je écht van elke dag iets moois moet maken. Daar deed ik dan ook deze maand extra hard mijn best voor.
 • Herfstwandelingen. Een van die mooie dingen was wandelen door het herfstlandschap. Ik verander standaard in een nogal enthousiaste amateurfotograaf zodra de bomen geel kleuren. Dit jaar was daarop geen uitzondering. Ooit had ik een hekel aan de herfst, nu word ik er juist heel enthousiast van.
 • De Volkswagen-tour. Ik was het alweer haast vergeten, maar door mijn agenda besefte ik weer dat Bart en ik begin deze maand rondreden in een knalblauwe Volkswagenbus. Mijn 20-jarige ik die flinke rijangst had zou trots op me geweest zijn. Maar vooral was het geweldig leuk en hebben we genoten van de rit, het vrolijke busje, de mooie omgeving en van elkaar. En vooruit, ook van het heerlijke gekluns met het grote stuur en de ouderwetse versnellingspook.
 • Muurmake-over. Samen met Bart deed ik nog iets razend spannends. Vond ik dan! Ik opende eindelijk de pot Flexa-verf om mijn blauwe muur een totaal ander kleurtje te geven. Gelukkig pakte de nieuwe karamelkleur precies zo uit als ik had gehoopt. Ik kan me inmiddels al haast niet meer voorstellen dat mijn muur ooit een andere kleur dan deze had.
 • Volgend interieurproject: nieuwe posters. Klaar met veranderen ben ik nog niet. Nadat de kleur op de muur zat, begon ik al met plannen smeden voor mijn volgende project: nieuwe posters. Ik mocht voor een blogsamenwerking nieuwe posters uitzoeken en heb me daar lekker op uitgeleefd. Hopelijk kan ik je binnenkort het resultaat laten zien.
 • Familietijd. Vanwege corona zie ik niet veel mensen in het echt (net als waarschijnlijk vele anderen met mij). Wel sprak ik een vriendin weer voor het eerst sinds maart. Heel gezellig! Verder bracht ik (op afstand) tijd door met mijn lieve broers en ouders, en zag ik mijn opa en oma weer voor het eerst sinds lange tijd. Ik merk dat ik dat soort momenten door de coronaperikelen nog meer waardeer dan ik al deed.
blaadje hart
 • Hartje. De foto hierboven móest ik delen. Hoe bijzonder is het dat ik dit blaadje in de perfecte hartjesvorm op precies het goede moment zomaar op het pad zag liggen. Ik kreeg er kippenvel van.
 • Nieuw, nieuw, nieuw! Naast een nieuwe pot verf haalde ik ook nieuwe kleding in huis. Via een pakketje van watMooi werd ik getrakteerd op een fijne blouse en twee heerlijke vesten, waardoor ik er deze herfst en winter letterlijk warmpjes bij zit. Absoluut mijn beste aankopen van de maand! Een van mijn outfits liet ik in deze outfitpost al zien.
 • Websitemake-over. Verder hakte ik een paar weken geleden een knoop door: ik wil mijn zakelijke website een bescheiden make-over geven. Een tijdje geleden kwam een websitebouwer op mijn pad die me een mooi voorstel daarvoor deed. Ik besloot na een week twijfelen maar gewoon eens te investeren in een pro website in plaats van urenlang zelf YouTube-video’s te kijken in de hoop dat ik die ene header dan wel op de juiste plek krijg. Voelt goed om het mezelf te gunnen zoiets uit te besteden! En wat zal ik blij zijn als ik eindelijk een professionele portfoliopagina heb.
 • Voor het eerst naar de mondhygiëniste. Na 27 jaar vond ik het best een goed idee om richting om voor het eerst naar de mondhygiëniste te gaan. “Ik zie dat je heel goed je best hebt gedaan”, klonk het nog hoopvol uit de mond van de mondhygiëniste. Maar helaas volgde nog geen seconde later: “Maar het was wel nodig, ja.” Drie keer raden waar ik over precies een half jaar weer in de stoel lig.
 • Verzekeringsshizzle. Spannender kunnen we het niet maken, leuker gelukkig wel. Ik vond het de hoogste tijd om me voor mijn onderneming in verzekeringen te verdiepen. Gelukkig kreeg ik via via een vlotte zzp-adviseur aangeraden die heel fijn meedacht (een wereld van verschil met de horkerige adviseur van een groot kantoor die ik 8 maanden geleden sprak). Heb ik dat ook weer allemaal gefixt!
 • De COVID-test. Ook ik moest eraan geloven: een stokje in mijn neus en keel. “Het voelt alsof je onder water gaat”, zei de jongen van de teststraat. Maar eerlijk gezegd voelde het meer alsof iemand via mijn neus in mijn hersenpan zat te poeren. Gelukkig zit mijn neus er nog aan, was de neuskriebel een half uur later weg en (het allerfijnst!) was de test hartstikke negatief.
 • Leesvirus. Het coronavirus heb ik gelukkig niet gehad; een ernstige vorm van het leesvirus kreeg ik wel te pakken deze maand. Ik ben weer begonnen met standaard elke avond lezen voor het slapengaan, omdat ik merkte dat ik iets te vaak doelloos door mijn telefoon scrolde in bed. Bevalt me prima! Morgen kun je trouwens een paar reviews op mijn blog verwachten van boeken die ik de laatste tijd las.
 • Visitekaartjes. Laat ik eindigen met één van mijn hoogtepuntjes van de maand: ik kreeg (na 2,5 jaar ondernemen) mijn eerste eigen visitekaartjes bezorgd. Je begrijpt vast dat daar een paar vreugdedansjes op volgden. Op naar hopelijk meer van dat soort momenten volgende maand!

Wat fleurde jou op deze maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Simone 29 oktober 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een hoop leuke dingen van de afgelopen maand. Ik kijk echt terug op een maand met de allerleukste (en één aller natste) fotoshoots. Ik heb zo ontzettend genoten en mensen zo blij kunnen maken, dat werkt echt aanstekelijk. Ervaar jij dat ook zo met jouw werk als tekst schrijver?
  Wat ik ook echt heel leuk en bijzonder vond, was dat ik het kindje van mijn beste vriendin in haar buik heb voelen schoppen. Elke maand maak ik een buikfoto voor een mooi album als de kleine meid geboren is. Heel bijzonder om dit van zo dichtbij mee te mogen maken <3

 2. Naomi 29 oktober 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Het leesvirus is leuk! Fijn dat die door je mondkapje heen is gedrongen;).
  En sterkte met het verdriet dat er is.

 3. Lalagè 29 oktober 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Leuk dat je ook over boeken gaat bloggen! Ik kijk ernaar uit 🙂

 4. Darina 29 oktober 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Mooi momentjes maar ook heel veel sterkte met het verdriet. Ik ben heel benieuwd naar de boeken reviews!

 5. Audrey 29 oktober 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Prachtig inderdaad, die foto met het hartjesblaadje! Kan zo op een stockfotografiewebsite, maar lekker voor jezelf houden is natuurlijk veel leuker 🙂 Mijn oktobermaand werd natuurlijk vooral opgefleurd door mijn altijd vrolijke puppy!

 6. bychristiana 29 oktober 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Haha, die mondhygiëniste van jou. Ik krijg ook vaak commentaar, maar de laatste keer niet! Ze zei; oh, wat ziet het er netjes uit, fijn hè, elektrisch poetsen. Terwijl ik al mijn hele leven met een hand tandenborstel poets. ‘Maar ik poets wel altijd heel lang’ zei ik. Ah, dat zal het zijn, zei ze toen;-) Ik moest wel lachen. Dat hartvormige blaadje is mooi, het zijn die kleine dingen hè;-)

 7. Lianne 29 oktober 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Ondanks het verdriet heb je toch een aantal mooie dingen meegemaakt deze maand! Haha, de mondhygiënist, daar zat ik van de week ook toevallig voor het eerst. Het was blijkbaar inderdaad nodig, haha! Verder was oktober voor mij een beetje een dubbele maand. Wat gaaf dat je je website een make-over gaat geven! Ik ben heel benieuwd 🙂

 8. Daenelia 29 oktober 2020 op 12:50 pm - Beantwoord

  Mooie dingen weer voor jou deze maand! Vooral ook omdat het veel eerste keren zijn. Ik merk dat dat vooral dingen zijn waardoor je blij wordt. Hopelijk in november ook veel dingen die je voor het eerst oppakt 🙂

 9. Anouk 29 oktober 2020 op 2:47 pm - Beantwoord

  Wat een mooie lichtpuntjes allemaal! Volgens mij zitten we er allemaal een beetje doorheen, misschien omdat we minder buiten kunnen doen door het weer, waar je zin de zomer nog vrij makkelijk met vrienden af kon spreken in een park is dat nu toch wel latiger.

 10. Justine 29 oktober 2020 op 3:13 pm - Beantwoord

  Zoveel mooie en leuke dingen deze maand, maar ik kan me voorstellen dat dat overschaduwd werd door het slechte nieuws dat je te horen kreeg over de persoon dicht bij je. Ik vind het knap van je dat je er toch een mooie les uit weet te halen en juist zoveel mogelijk probeert te genieten. <3

 11. Noor 29 oktober 2020 op 3:39 pm - Beantwoord

  Fiuuw, gelukkig was de test negatief! En kan al niet wachten op de boekenreview! ’s Avonds lig ik eindeloos youtube-filmpjes te bekijken en merk gewoon dat ik de volgende dag niet goed wakker ben

 12. Ida 29 oktober 2020 op 9:10 pm - Beantwoord

  Wat een mooie momenten heb je meegemaakt! Zeker mooi dat blaadje in de vorm van een hartje. Ik denk dat dat zo heeft moeten zijn Ik wens je veel sterkte met jouw dierbare. Hopelijk wordt hij/zei gauw weer helemaal beter!

 13. Evelyne - Gouden Momenten 29 oktober 2020 op 9:43 pm - Beantwoord

  Het visitekaartje is heel mooi geworden! Succes er mee!!

 14. Anna 30 oktober 2020 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en kleurrijke foto’s! Ik hoop dat je ondanks het slechte nieuws toch een mooie oktobermaand hebt gehad <3 En wat fijn dat je het leesvirus helemaal te pakken hebt, ik wil ook weer meer gaan lezen!

 15. Giovanna Jansen 30 oktober 2020 op 2:52 pm - Beantwoord

  Wat een mooie en bijzondere momenten had je deze maand! Heel gaaf dat hartjesblaadje! En het blijft moeilijk om weinig contact te hebben met familie en vrienden, maar inderdaad waarderen we het zo ook wel weer meer. Zo vreselijk voor jou en de betrokkene dat hoop plaats maakte voor verdriet. Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie nog veel kostbare momenten samen kunnen zijn!

 16. Zo simpel is dan geluk 30 oktober 2020 op 7:43 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat je het leesvirus te pakken hebt! Ik word zelf altijd zo blij en ontspannen van lezen.
  Voor mij was het stokje van de coronatest te groot, ze kreeg hem er niet in, maar bleef wel door duwen. Auw! Gelukkig pakte ze later een kleinere die wel naar binnen wilde.

 17. Maaike 2 november 2020 op 12:20 am - Beantwoord

  Gelukkig maar dat je geen corona hebt. En het is nooit fijn als het met iemand in je naaste omgeving wat minder goed gaat.

Recente blogs

Dankbaarheid | 25 dingen om dankbaar voor te zijn

18 mei 2018|Positiviteit|

"Dankjewel!" Dat zeg je vast weleens tegen een collega die je heeft geholpen. Maar ben je ook weleens dankbaar voor de dingen die zo simpel en vanzelfsprekend lijken, maar dat eigenlijk niet zijn. Het water dat uit de kraan komt of het dak boven je hoofd bijvoorbeeld of dat heerlijke broodje humus waar je dagelijks bij de lunch van geniet. Tijd om eens stil te staan bij 25 dingen om dankbaar voor te zijn. Omdat de dingen die zo gewoon lijken soms de dingen zijn waar een ander alleen maar van kan dromen!

6 tips om minder te twijfelen aan jezelf

10 juli 2017|Zelfliefde|

Soms heb ik van die dagen waarop ik aan mezelf twijfel. Ben ik wel mooi genoeg? Leuk genoeg? Gezellig genoeg? Soms sta ik onzeker met mijn handen te friemelen en gedachten voor anderen in te vullen. Soms twijfel ik over het pad dat ik volg, de keuzes die ik maak en de meningen van anderen daarover. Heb jij ook weleens last van twijfelen aan jezelf? Kun je dan wel een hand op je schouder gebruiken? Een klein positief stemmetje dat tegen die innerlijke criticus inpraat? Speciaal voor die momenten bedacht ik 6 tips om minder te twijfelen aan jezelf. Voor mezelf en voor jou! Omdat die twijfel helemaal niet nodig is!

Inkiekje #103 | Sullige stoelmislukkingen, structuur in chaos & sneeuwrondjes

29 januari 2024|Persoonlijk|

Soms weet je van tevoren al dat je ergens niet bepaald goed in bent, maar blijk je er nóg slechter in te zijn dan je al dacht. Dat overkwam mij met een toch echt niet heel ingewikkelde meubelhandleiding. Gelukkig was er daarnaast ook genoeg leuks waar ik mijn zelfvertrouwen weer mee kon opkrikken. Genieten van het inrichten van de voorraadkast alsof het een waar feestje is bijvoorbeeld. En ook muffins bakken, de perfecte onderzetters scoren en mijn vorkje in Eindhovense pancakes prikken. Daarnaast werd ik heel blij van de eerste beetjes structuur in ons verbouwleven, veranderde onze zolder dankzij een nieuwe vloer van rommelhok in een volwaardige kamer, en leerde een passievruchtbrood me een zinnige les.