action parels 2

Blogideeën | 40 onderwerpen voor een persoonlijke blog

 • 20 oktober 2017
 • 41 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Heb jij, net als ik, een persoonlijke blog en zit je weleens zonder onderwerpen om over te bloggen? Ook met een persoonlijke blog kan het weleens voorkomen dat je onderwerpen gewoon op lijken te zijn. Zelf heb ik daar gelukkig nog niet zo vaak last van gehad. Ik heb zelfs nog heel veel onderwerpen voor mijn persoonlijke blog die ik ooit nog eens wil uitwerken. Daarom leek het me leuk om anderen eens van wat bloginspiratie te voorzien voor hun persoonlijke blog. Dit zijn daarom 40 tips voor onderwerpen om over te bloggen op een persoonlijke blog.

blogideeën persoonlijke blog persoonlijk artikel

 1. Beschrijf een dag uit het verleden waar je nog regelmatig met plezier aan terugdenkt (je trouwdag, je diploma-uitreiking, een succesvol sollicitatiegesprek, een date, etc.).
 2. Bespreek een aantal levenslessen die jij de afgelopen 5/10/25 jaar hebt geleerd.
 3. Schrijf een brief aan jouw 10 jaar jongere ik. Wat zou je jezelf op die leeftijd willen meegeven?
 4. Beschrijf wat jij graag doet in je vrije tijd. Van welke hobby of vrijetijdsbesteding word jij blij?
 5. Bespreek jouw allergrootste dromen voor de toekomst (klik hier voor mijn artikel met dromen!).
 6. Schrijf een ode aan een dierbare en beschrijf wat die persoon voor jou zo bijzonder maakt.
 7. Als je op de hele persoonlijke toer wilt gaan: schrijf over iets wat jij hebt meegemaakt en waar je veel van hebt geleerd. Misschien kun je er anderen mee inspireren.
 8. Leedvermaak is altijd goed! Houd een lijstje bij met bloopers en plaats dat (met een glimlach) op je blog.
 9. Vertel over jouw allergrootste overwinning. En vooral: hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
 10. Ben je ergens bang voor en wil je die angst aanpakken? Deel dan jouw stappenplan tegen jouw hoogtevrees, controledrang, spinnenfobie, rijangst of welke angst dan ook op je blog.
 11. Bloggen over bloggen is ook leuk. Bespreek wat het bloggen je heeft gebracht en wat het voor je betekent.
 12. Tijd voor een veer in eigen kont! Stel een lijstje op met dingen waar jij trots op bent, zowel eigenschappen als mooie dingen die je hebt bereikt.
 13. Stel een bucketlist samen. Kun je daar een moment van afvinken? Schrijf daar dan een apart artikel over.
 14. Plaats een reversible bucketlist op je blog, oftewel stel met terugwerkende kracht een lijst op met dingen op je bucketlist die je al hebt kunnen waarmaken (klik hier voor mijn uitwerking).
 15. Als je durft: wat is jouw eeuwige struggle? Stel een lijst samen met tips die jou en misschien ook je bezoekers kunnen helpen om daarmee om te gaan.
 16. Maak een lijstje met jouw leukste plannen voor het komende seizoen of voor de komende week of maand.
 17. Houd een hele dag al jouw geluksmomentjes bij. Publiceer het lijstje de volgende dag op je blog.
 18. Stel een ‘STOM’-lijstje samen met dingen waar jij juist niet echt blij van wordt of die jou irriteren.
 19. Beschrijf wat je zou doen op een dag als je alle tijd van de wereld zou hebben.
 20. Blik terug op je kindertijd en beschrijf wat je zoal deed of leuk vond als kind. Bonuspunten als je er een schattige jeugdfoto bij plaatst!
 21. Geef een persoonlijke update. Wat hield je bezig de afgelopen tijd en wat is er zoal gebeurd in je leven?
 22. Waar ben jij dus echt niet goed in of wat maakt jou net niet helemaal perfect? Gebruik je sarcasme en schrijf er een artikel met een korreltje zout over.
 23. Wat staat er op jouw nachtkastje of wat sjouw je dagelijks mee in je handtas? Maak eens foto’s (ja, ook van de verfrommelde bonnetjes die je vindt!) en laat het je bloglezers zien.
 24. Bespreek 5 dingen die je zou meenemen naar een onbewoond eiland als je zou moeten kiezen.
 25. Welke belangrijke levenslessen van je ouders heb jij meegekregen? Deel ze met je lezers (zie ook mijn levenslessen van mijn moeder en van mijn vader).
 26. Geef een inkijkje in jouw agenda. Hoe ziet een gemiddelde werkdag of een weekenddag er bij jou uit?
 27. Fantaseer erop los en vertel wat je zou doen met 1 miljoen euro.
 28. Stel een lijstje op met jouw guilty pleasures. Waar haal jij stiekem veel plezier uit? (klik hier voor mijn guilty pleasures).
 29. Gun je bezoekers een blik op de favoriete hoekjes in jouw huis of kamer.
 30. Heb jij een uiterlijk kenmerk dat voor jou heel typerend is? Misschien rood haar, je krullen of je lengte? Deel eens jouw ervaringen op je blog.
 31. Heb je een mooi erfstuk of een ander dierbaar item met een verhaal? Deel het (mét mooie foto’s) op je blog.
 32. Deel 10 artikelen of video’s die jij inspirerend vindt, die je zijn bijgebleven of waar je hard om moet lachen.
 33. Haak in op een recent onderwerp uit het nieuws dat iets met jou doet. Hoe kijk jij daar tegenaan?
 34. Laat eens 5 foto’s zien die je dierbaar zijn en leg uit waarom dat beeld zo bijzonder voor je is.
 35. Bespreek de tegenstellingen in jezelf. Zo besprak ik in dit artikel 6 van mijn tegenstellingen.
 36. Ga in op een belangrijke keuze die je onlangs hebt gemaakt. Wat heeft jou daarbij geholpen?
 37. Beschrijf wat er typisch Nederlands/Belgisch is aan jou? (zie hier mijn blogartikel hierover!).
 38. Vul de tag van Northflix in over jouw woonplaats. Welcome in… Ga op ontdekkingstocht in eigen stad of dorp en laat je lezers kennis maken met de plek waar jij woont.
 39. Geef een inkijkje in jouw allergrootste wensen voor jezelf en de wereld (zoals ik in dit artikel deed).
 40. En weet je het echt niet? Noem dan gewoon eens 10 willekeurige feitjes over jezelf. Altijd leuk!

Heb jij nog aanvullingen op mijn 40 onderwerpen voor een persoonlijke blog?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 20 oktober 2017 op 6:19 am - Beantwoord

  Wat een handig lijstje! Ik ga hem opslaan voor als ik zonder inspiratie zit 🙂

 2. Shirley 20 oktober 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Volgens mij ben jij een eindeloze bron van inspiratie! Ik denk dat ik het al eens in een reactie heb gezegd, maar ik vind het heel knap hoe je naast je werk nog steeds iedere dag lange en inhoudelijke artikelen plaatst

  • Romy 20 oktober 2017 op 6:57 pm - Beantwoord

   Wat een superlief compliment! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

 3. Darina 20 oktober 2017 op 6:55 am - Beantwoord

  Een heel mooi en inspirerend lijstje! Nu ik mijn blog koers een beetje aangepast heb, komt dit lijstje goed van pas!

 4. Nancy 20 oktober 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Leuk om te onthouden!

 5. Loes 20 oktober 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  Handig lijstje dit, een aantal van deze dingen heb ik al eens gedaan! Leuk als inspiratie.

 6. Johanne 20 oktober 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Fijn lijstje. Mijn blog is ook persoonlijk en ik merk toch dat ik soms wel moeite heb met het bedenken van posts. Dit heeft er deels mee te maken dat ik een vriend heb die heel erg van privacy houdt en dus ook vindt dat ik niet alles zomaar op het internet kan gooien. Snap ik heel goed en moet ik ook gewoon rekening mee houden. Anders had ik bijvoorbeeld veel meer over relaties geschreven (ervaringsdeskundige ;P) of andere dingen daaromheen. Maar goed, bij mij gaat het echt met ups en downs. Soms denk ik echt: oooh nee, wat moet ik nu? En op andere momenten heb ik binenn tien minuten tien nieuwe onderwerpen klaarstaan. Jouw lijstje is iig een fijne bron van inspiratie!

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Zeker met een persoonlijke blog is het inderdaad nog weleens lastig als je niet alles wilt of kunt delen. Als er niet zoiets als privacy bestond, zou het soms toch wel iets makkelijker zijn om blogonderwerpen te bedenken 😉 Ik heb trouwens hetzelfde met schrijven over relaties: soms zou ik zo graag iets vertellen over mijn ervaringen in het verleden. Maar ja, qua privacy lijkt me dat dan niet zo handig 😛

 7. Sam - singlereadytomingleblog 20 oktober 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Leuke onderwerpen! Ligt bij mijn datingblog nog iets moeilijker, haha, ik moet gewoon zien dat ik blijf daten 😉

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Dat wordt trouwens nog wat als je ooit een vaste relatie hebt. Of nou ja, misschien kun je je blog dan hernoemen 🙂

 8. Lianne 20 oktober 2017 op 10:57 am - Beantwoord

  Fijn lijstje met handige tips! Ik vind het altijd fijn om mijn blog wat persoonlijker te maken. Al heb ik binnenkort genoeg te vertellen over mijn reis 🙂 Voorlopig zit ik nog niet zonder inspiratie!

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Ik ben zo benieuwd naar je artikelen over jullie reis! En alleen maar leuk dat je inspiratie genoeg hebt 🙂

 9. Daisy 20 oktober 2017 op 11:09 am - Beantwoord

  Allemaal leuke onderwerpen om over te schrijven! Ik vind het bij andere bloggers leuk om over persoonlijke dingen te lezen en deze lijst is een fijne bron van inspiratie om daar ook zelf over te schrijven. De 10 random feitjes wil ik binnenkort ook op mijn blog gaan schrijven en het lijkt me ook grappig om wat dingen uit mijn kindertijd te beschrijven. Is ook echt heel fijn om die herinneringen weer op te halen, haha! Over het algemeen zit ik nooit zonder inspiratie. Tijd is meer de boosdoener…

 10. Jeanine 20 oktober 2017 op 11:15 am - Beantwoord

  Blij met deze lijstjes. Voor als ik eens onder inspiratie zit. De tag van Northflix kende ik nog niet. Even een kijkje nemen want het klinkt erg leuk.

 11. Rosita Elise 20 oktober 2017 op 11:46 am - Beantwoord

  Ik vind dit dus echt super handig! THANKS! Ik ben nog best wel een beginnende blogger, en ik probeer over dingen te schrijven die ik zelf ook leuk zou vinden om te lezen. Maar inderdaad soms weet je het even niet meer en dan is dit echt super handig haha!

  LIEFS

 12. Oui Nathalie 20 oktober 2017 op 11:28 am - Beantwoord

  Dit is zulke leuke inspiratie!
  Bedankt voor het delen van deze leuke ideeen! 🙂
  Liefs, Nathalie

 13. Neverdullmoments 20 oktober 2017 op 1:19 pm - Beantwoord

  Je bent een grote inspiratiebron voor velen, dat weet ik zeker!! Leuk dat je dit deelt!

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Tijdgebrek is inderdaad ook nog weleens een ding en kan best frustrerend zijn als je juist inspiratie te over hebt 😉 Leuk dat je binnenkort een keer 10 feitjes over jezelf gaat delen! Ik ben heel benieuwd.

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen! En de tag van Northflix is zeker een aanrader 🙂 Ik wil hem binnenkort ook nog eens invullen.

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je iets aan mijn lijstje hebt! Daar doe ik het voor 🙂

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! 🙂 En ik had er zelf ook weer wat aan, want met het brainstormen voor dit artikel kon ik ook meteen zelf weer wat ideeën opdoen 😉

 14. Anna 20 oktober 2017 op 1:31 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke blog inspiratie, hier heb ik zeker weten wat aan! De willekeurige feitjes over jezelf staat er trouwens twee keer in, hihi. Ik vind het ook altijd leuk om te schrijven over nieuwe hotspots.

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Oh thanks voor de tip! Ik heb hem één keer uit mijn lijstje verwijderd en vervangen door een ander idee 🙂 En hotspots zijn inderdaad ook heel tof om over te schrijven!

 15. Kirsten 20 oktober 2017 op 1:54 pm - Beantwoord

  Wat een fijne lijst! En superknap hoe jij elke dag zo’n goed artikel kunt posten, zeker omdat je dan ook nog eens werkt. Ik denk dat je voor veel mensen echt een inspiratiebron bent, ook voor mij 🙂

 16. Nele | Pizzapartyfridaynight 20 oktober 2017 op 2:39 pm - Beantwoord

  Wat fijn, dit heeft me erg geholpen. Ik heb nu weer veel blog inspiratie 😉 Dankjewel! x

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Jeetje, wat een superlief compliment! Ik word er een beetje stil van. Dankjewel 🙂

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:07 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je iets met mijn lijstje kunt 🙂

 17. Nikita 20 oktober 2017 op 3:36 pm - Beantwoord

  Zo dankbaar voor deze lijst! Dankjewel! Ik heb inmiddels ook wel al een aardig lijstje, maar soms heb ik geen zin om bepaalde artikels uit te werken omdat ik daar niet voor in de mood ben. Ik ga dit lijstje zeker goed bijhouden, want er poppen alweer ideetjes bij me op! Maar goed dat het weekend is 😉 superbedankt Romy!

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je iets aan mijn lijstje hebt! Heel graag gedaan 🙂 Ik ben benieuwd naar je nieuwe blogartikelen 😉

 18. Saskia 20 oktober 2017 op 5:19 pm - Beantwoord

  Zeker een fijn lijstje! Gelukkig inspiratie genoeg, dus (nog) niet nodig.

  Fijn weekend lieve Romy!

  • Romy 20 oktober 2017 op 7:09 pm - Beantwoord

   Heerlijk dat jij ook niet zonder inspiratie zit 🙂 Geniet van het weekend! <3

 19. Lyan Hollemans 20 oktober 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

  Leuk hoor, fijn lijstje. Deze ga ik zeker opslaan ??

 20. Simone 21 oktober 2017 op 6:25 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk en handig lijstje zeg! Komt mij overigens goed uit, want ik heb af en toe best wel eens last van inspiratiegebrek.

 21. Mevrouw Marloes 21 oktober 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en fijn lijstje! Ik ben pas net begonnen met bloggen en heb wel het gevoel dat niemand al echt op persoonlijke artikelen zit te wachten met updates over mijn leven, omdat ik nog niet echt bekend ben in de bloggerwereld. Ik hoop dat ik over een jaar wel een artikel kan maken over wat bloggen mij heeft gebracht 🙂

  • Romy 22 oktober 2017 op 10:02 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je ook aan het bloggen bent geslagen! Het is trouwens echt niet nodig om je er druk over te maken of mensen je persoonlijke artikelen wel kunnen waarderen. Juist als je net begint met bloggen, is het toch leuk om de persoon achter de blog te leren kennen 🙂 Misschien niet met hele uitgebreide updates, maar wel met bijvoorbeeld wat grappige feitjes over jezelf of iets wat je graag zou willen delen 🙂

 22. Laurine 22 oktober 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  Hele leuke ideetjes! Ik ben zeker van plan om enkele uit dit lijstje uit te werken. Dankje voor de inspiratie!

 23. Vivian 22 oktober 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

  Leuke lijst! Veel dingen ervan heb ik al eens over geschreven, maar nog niet alles dus ik sla ‘m even op 🙂

 24. Madelon 23 oktober 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

  Wat een fijne inspiratie, dat had ik net nodig. Dankjewel!

 25. Maaike 24 oktober 2017 op 12:43 am - Beantwoord

  Oh zoveel leuke ideeën er weer bij ineens 😀 Daar kan ik wel wat mee. Thanks voor het delen met ons <3

 26. Northflix 25 oktober 2017 op 3:33 pm - Beantwoord

  Wat leuk en lief dat je mijn TAG noemt!
  Ik vind het trouwens super knap hoe vaak jij blogt!
  En nog goede/leuke artikelen ook! Keep up the good work!

  • Romy 26 oktober 2017 op 12:36 am - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve en mooie compliment 🙂 En graag gedaan van de vermelding! Ik ben normaal niet zo van de tags, maar vind jouw ‘Welcome in…’-tag écht heel tof.

Recente blogs

Deze 15 dingen ben ik door corona meer gaan waarderen

29 januari 2021|Persoonlijk|

Wat ooit doodnormaal leek, werd opeens heel bijzonder. Het klinkt als een filosofische zin uit een zweverig boek, maar het is toch echt hoe ik het ervaar. Ik denk dat ik niet de enige ben voor wie die ene pandemie die over de wereld raast nogal wat dingen in perspectief heeft gezet. Want als kantoor met collega's een droombestemming lijkt, de supermarkt een uitje is geworden en knuffelen iets is uit films, dan ga je opeens heel anders naar dingen kijken. Dit zijn 15 dingen die ik door corona meer ben gaan waarderen.