klussen in eerste woning

Mijn eerste week klussen in mijn eigen huis zit erop. Een hele gewaarwording voor iemand met als enige kluservaring één keer behang van de muur krabben. Toch heeft het wel wat om van mijn woning zelf (met veel hulp van mijn vader!) een paleisje te maken dat bij mij past. Ik zal je de foto’s van mijn niet al te stijlvolle klusoutfit besparen. Wel geef ik je graag een inkijkje in mijn klusweek. Dit door middel van 10 leuke, grappige of gênante ontdekkingen die ik deze week deed.

 1. Pas op: perfectionist in the house. In het dagelijks leven valt mijn perfectionisme wel mee, maar als kersverse huiseigenaar ben ik in een enorme perfectionist veranderd. Zo iemand die zich stoort aan oneffenheden op de muur en die pluisjes van de verfroller van de muur haalt. En ook zo iemand die een half uur voor het schap met roze verfstalen staat te twijfelen. Sorry, pap.
 2. Nieuwe vaste klant bij de bouwmarkt. Het aantal keer dat ik in de 25 jaar dat ik leef een bouwmarkt heb bezocht, is op één hand te tellen. En nu? Nu ben ik opeens de trotse bezitter van een Gamma-klantenpas, ben ik al drie keer in een week tijd door de bouwmarkt gelopen en ken ik opeens de voordelen van verf op waterbasis. Er gaat een wereld voor me open achter de deuren van de bouwmarkt.
 3. Logisch nadenken is hard nodig. Door vallen en opstaan (ik zal maar niet al mijn gênante situaties noemen) heb ik wel geleerd dat logisch nadenken over de volgorde met klussen heel handig is. Eerst een muur verven en daarna de plinten daaronder schuren, is bijvoorbeeld geen succes. Tja, ik noem geen namen…
 4. De huisvrouw in mij ontdekt! Waar ik eerder altijd dacht dat ik het huisvrouwgen volledig mis, lijkt er nu toch een ware huisvrouw in mij te zitten. Ik ben opeens veranderd in iemand die op haar knieën het laminaat ligt te boenen, die enthousiast word van vlekken wegvegen van de verwarming en die zelfs mompelt “Pas op met die schoenen, hoor. Anders beschadigt de vloer.” Iets waarvan ik nooit had verwacht dat het nog eens uit mijn mond zou komen.
 5. Er moet ALTIJD meer gebeuren dan je denkt. Opmerkingen als “Er moet vast meer gebeuren dan je denkt” heb ik voorheen altijd weggewuifd. Dat zou vast meevallen. Inmiddels weet ik dat die mensen toch echt gelijk hadden. De muur die in mijn hoofd mooi spierwit was, bleek bijvoorbeeld zachtgeel te zijn. Achter de klok en de kapstok kwam een verkleurde plek tevoorschijn. En de verf die gepromoot wordt als “in één keer dekkend” bleek die verwachting niet helemaal waar te maken. Ja, klussen kost tijd (maar is die tijd ook meer dan waard!).
 6. Tell Sell-taferelen voor schoonmaakgerei. Nooit gedacht dat ik nog eens een persoon zou worden die zoiets zou zeggen als “Schoonmaakmiddel X móet je hebben!”. Ik geloofde dat soort kreten van anderen nooit zo. Toch kan ik inmiddels ware Tell Sell-praatjes ophangen voor een aantal schoonmaakproducten die mij een goede dienst hebben bewezen. Net zoals ik nu pas snap waarom mensen schuursponsjes per tien of twintig inslaan. Onmisbaar bij het klussen!
 7. Make-up en mooie outfits, wat is dat? Waar ik vorige week nog rondliep in roze jurkjes en met zorg samengestelde outfits, ben ik inmiddels te herkennen aan een oversized “I love London”-trui. Ook mijn blotebillengezicht heeft me deze week nog niet in de steek gelaten. En mocht je benieuwd zijn welke kleur ik op mijn slaapkamermuur heb gebruikt, check de verfspatten op mijn schoenen.
 8. Ik kan narcissen levend houden. Misschien een vreemde eend in de bijt in dit rijtje, maar ik vond het dus een hele gewaarwording dat mijn narcissen (gekregen van de vorige bewoners) volop in bloei staan. Het is voor mij al een prestatie op zich dat ik ze nog nooit ben vergeten water te geven. Of ik trots foto’s heb gemaakt van hoe mijn narcissen er iedere ochtend bij stonden? Ehm, misschien.
 9. Samen klussen is leuk. Mijn vader was zo lief om deze week vrij te nemen, zodat we samen konden klussen. Ook heeft broerlief twee radiatoren geschilderd. Held! En weet je, samen klussen is eigenlijk verrassend leuk. Een geverfde muur wordt nóg mooier als je weet dat jijzelf of een dierbare hem heeft geverfd.
 10. Tijd voor jezelf is hard nodig! Ik merk nu pas hoe intensief klussen eigenlijk is. En ook hoe erg ik de drang voel om het liefst heel hard door te werken totdat alles af is. Van mijn ouders leerde ik dat tijd voor jezelf juist nu hard nodig is, ook voordat het huis helemaal af is. En daarom heb ik na een week klussen en freelancen mezelf morgen maar op een dagje vrij getrakteerd. Een bezoekje aan de IJ-hallen it is! Eens zien of ik daar nog iets voor mijn huis kan scoren.

Heb jij weleens geklust? En zo ja, wat is jouw beste klustip?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 9 maart 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Ja, klussen is echt heerlijk! En als er ook nog gesloopt moet worden, kun je er mooi je agressie in kwijt. Ik herken wel dat je ineens groot fan wordt van de bouwmarkt en allerlei schoonmaakmiddel. Ultieme klustip: Altijd zorgen voor paaseitjes in het klushuis. (Ik verbouwde in dezelfde periode als jij, ooit;))

  • Romy 10 maart 2019 op 8:33 pm - Beantwoord

   Haha, paaseitjes zijn inderdaad geen slecht idee. Ik denk dat ik mijn deurenschilder, die morgen komt, daar ook wel blij mee zou maken 🙂

 2. Mariska 9 maart 2019 op 7:45 am - Beantwoord

  Heb je alleen een klantenpas bij de gamma of ook de verhuispas? Ze maken er weinig reclame voor maar je krijgt dan drie maanden 10% korting 🙂 Waarschijnlijk koop je veel dingen in de aanbieding maar sommige dingen heb je nou eenmaal direct nodig en dan is die 10% best fijn.

 3. bychristiana 9 maart 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Haha, nummer 5!!!! Weet je wat het is met klussen. Als 1 ding heel mooi is, wil (lees: moet) je de rest ook mooi. Mooi voorbeeld; wij hadden onze muren laten stuken, maar het plafond niet. FOUT! Prachtig gestuukte muren tegen een lelijk plafond aan, daar ga je je mateloos aan irriteren. Dus; doe hier je voordeel mee, zou ik zeggen;-)

  • Romy 10 maart 2019 op 8:35 pm - Beantwoord

   Oh wat een goede tip! Ik ga morgen (tijdens mijn zoveelste bezoekje aan Gamma, haha) eens informeren naar die pas. Dat zou flink wat geld schelen met alle aankopen die ik steeds nodig heb daar 😉

  • Romy 10 maart 2019 op 8:38 pm - Beantwoord

   Haha, ik herken me helemaal in die gedachtegang en dat is zeker een goede tip. Ik heb bijvoorbeeld een keuken (die al in het huis zat) waar ik onwijs blij mee ben, maar stoorde me nogal aan de crèmekleurige en gladde muur achter de keuken. Het duurde even voordat ik het oké vond om heel wat geld neer te tellen voor stukwerk achter de keuken én een dure aluminiumplaat in de keuken, maar ik weet zeker dat ik uiteindelijk héél blij ben dat daarmee de hele keuken naar mijn zin is. Beter alles in één keer goed doen 🙂

 4. Yvonne 9 maart 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Later zal je die perfectionist in jezelf heel erg dankbaar zijn! Elk uurtje dat je er nu extra instopt is het zo waard. Het is een investering en die ben je waard, als je er eenmaal woont dan blijf je genieten van die muren zonder pluisjes en dat perfecte tintje 🙂 Tijd voor jezelf is inderdaad ook belangrijk, en wat ik zelf door schade en schande heb geleerd: goed voor jezelf zorgen tijdens het klussen. Op tijd wat eten en even zitten. Die klussende mannen kunnen vaak maar doordenderen zonder stil te staan bij een boterhammetje tussendoor maar zelf val ik om als ik dat niet doe 😉 Succes alvast met week 2!

  • Romy 10 maart 2019 op 8:43 pm - Beantwoord

   Dat is wel een goede manier om ernaar te kijken. Je hebt zeker gelijk! Uiteindelijk doe ik alle werk nu natuurlijk met als doel dat ik hierna heel wat jaren zorgeloos van mijn woning kan genieten. Dat is alle tijd en soms ook frustraties straks wel waard 🙂
   Goed voor mezelf zorgen, blijkt inderdaad juist nu heel belangrijk. Ik merk dat ik snel geneigd ben hard door te werken, terwijl het me juist heel goed deed om vandaag een paar uur voor mezelf te hebben en weer eens een leuk jurkje aan te trekken. Net zoals ik de koppen thee op z’n tijd zeker niet moet vergeten als welverdiend genietmoment tussendoor.

 5. Saskia 9 maart 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Ja er moet inderdaad altijd meer gebeuren dan je denkt 😉
  Wij hebben 2 keer geklust, toen we onze flat in gingen en ons huidige huis. Daarbij hebben we natuurlijk heel wat verbouwingen in huis meegemaakt. Handig hoor zo’n klusser die alles zelf kan in huis 😉

  • Romy 10 maart 2019 op 8:46 pm - Beantwoord

   Ideaal als je vriend of man zo handig is! Gisteren hielp mijn oom, die ook onwijs handig is, bij wat ingewikkelde klussen en zo iemand is echt goud waard 🙂 Ik ben benieuwd naar jullie babykamer. Lijkt me ook een heel tof verbouwproject om aan te werken 🙂

 6. Audrey 9 maart 2019 op 8:56 am - Beantwoord

  Haha, zo leuk om te lezen! Ik herken er behoorlijk wat van. Mijn tip zou zijn om goed op je houding te blijven letten. Ik heb heel wat dagen achteraf flink last gehad van mijn nek en schouders omdat ik “dat ene daar wel heel even zonder ladder deed”. Ouch.

 7. Shirley 9 maart 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Goed bezig! Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Geniet van je klusvrije dag, zodat je er daarna weer tegenaan kan. Ik heb eigenlijk geen kluservaring. Ik heb zelfs nog nooit een muur geschilderd, haha. Een waardevolle tip moet ik je dus verschuldigd blijven.

  • Romy 10 maart 2019 op 8:49 pm - Beantwoord

   Oh jee, die tip is voor mij ook wel een goede om te onthouden. Ik vergeet daar ook weleens op te letten. Misschien toch maar wat meer bij stilstaan dus! 🙂

  • Romy 10 maart 2019 op 8:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ideaal toch als je het klussen aan anderen kunt overlaten of als klussen zelfs helemaal niet nodig is. Alhoewel ik moet zeggen dat het minder lastig is dan ik dacht, zelfs zonder enige kluservaring 😉

 8. Darina 9 maart 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Heerlijk bezig en heel leuk om te lezen hoe je eerste klus week is geweest. Ik heb inmiddels veel ervaring met klussen in ons huis (woonkamer, gang, slaap-en badkamer gerenoveerd met uithakken van muren erbij :(). en weet uit deze ervaring dat op tijd rust nemen heel belangrijk is! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden!

  • Romy 10 maart 2019 op 8:53 pm - Beantwoord

   Wauw, knap dat je zó veel in huis hebt gedaan! De klussen gaan bij mij niet zo ver dat ik hele muren moet uithakken, maar wel heel gaaf als je dat allemaal zelf kunt en daarmee echt jouw plek kunt maken van jullie huis. Alhoewel dat gevoel waarschijnlijk vooral achteraf, als alles helemaal klaar is, aanwezig is 😉

 9. Mirjam 9 maart 2019 op 9:33 am - Beantwoord

  Superleuk om te lezen. Geniet van je nieuwe huis en de tijd voor jezelf (wanneer je die eenmaal hebt).
  Ik heb ooit een muur geschilderd in het huis van mijn broer, maar daar houdt mijn kluservaring ook op. Dat wordt nog wat mocht ik ooit op mezelf gaan wonen. Ik ben ook nooit zo van het schoonmaken, maar als ik jou zo hoor is er nog hoop 😉

 10. Lianne 9 maart 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Oh haha ik herken hier niks in. Ik haaaat klussen! Ik ben er niet voor weggelegd denk ik! Maar het is altijd wel mooi om het eindresultaat te zien en te zien dat door klussen je huis echt mooier wordt en het echt je eigen plekje wordt. Maar ik laat liever alles aan een ander over. Erg eigenlijk! Gelukkig hoefde er aan mijn appartement en ons huis nu niet echt veel te gebeuren, alleen wat schilderwerk. Technische dingen laat ik sowieso aan het mannelijk geslacht over 😉

  • Romy 10 maart 2019 op 8:54 pm - Beantwoord

   Haha, hoop is er zeker nog, hoor! Ik heb vóór deze week ook nooit meer gedaan dan wat behang afkrabben. Mijn vader heeft me wat tips geleerd en op YouTube kun je ook handige trucjes vinden. Wat ik kan, kun jij ongetwijfeld ook! 🙂

  • Romy 10 maart 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

   Haha, klussen is niet zo ingewikkeld las het lijkt, hoor 😉 Ik had ook niet echt ervaring, maar met wat tips van een handige man of van YouTube kom je ook zonder ervaring een heel eind. En eigenlijk vind ik het schilderen, schuren en schoonmaken nog best oké om te doen ook. Gelukkig hoef ik in mijn huis verder niet heel veel te doen. En echt ingewikkelde dingen, zoals sloten maken of een muur stuken, laat ik alsnog liever aan een expert over 😉

 11. Geke 9 maart 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat ben je goed bezig! Zo fijn ook dat je samen met je vader aan de slag bent, met twee is altijd leuker, en handiger!

  Ons huis is helemaal gerenoveerd vanaf zo’n 9 jaar geleden (in totaal heeft het 3 jaar geduurd, dus vandaar die ‘vanaf’), de opbouw hebben we laten doen, veel te specialistisch aangezien alle nutsleidingen opnieuw moesten etc.
  Maar het afbreken, yes, daar heb ik me kunnen in uitleven. Vooral het verwijderen (afkappen) van de oude bezetting van de muren was mijn klus. Maar ook een vloer uitbreken, met plezier! Ik heb nooit zo’n stevige armspieren gehad dan toen die tijd 🙂

  Qua tip: gebruik altijd een stofmasker en veiligheidsbril om te schuren of om stoffig werk te doen. Dat deed ik eerst niet, maar snel geleerd dat wel te doen. Vooral wanneer je eens je neus snoot en zag wat voor viezigheid je eigenlijk wel inademde.

  • Romy 10 maart 2019 op 9:00 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik ben heel blij dat mijn vader afgelopen week heel veel heeft geholpen. Daarmee gaat het allemaal een stuk sneller en het maakt het klussen ook leuker dan als je het alleen doet.
   Wauw, wat een klus zal jullie renovatie zijn geweest! Maar wel heel erg gaaf dat jullie dat volledig hebben laten doen en daarmee echt jullie plekje hebben gecreëerd. Dingen slopen is inderdaad wel een leuke bezigheid. Stiekem vind ik dat ook leuker dan dingen maken. Daar kun je lekker je agressie in kwijt en er komt geen perfectionisme bij kijken, want het moet toch kapot 🙂
   Goede tip van dat stofmasker en de veiligheidsbril! Ik merkte wel dat ik de afgelopen dagen nogal veel moest niezen, dus wie weet is zo’n stofmasker voor morgen geen slecht idee als ik een paar radiatoren ga schuren.

 12. Laura Louise 9 maart 2019 op 11:15 am - Beantwoord

  Haha nummer 6 is heel herkenbaar.
  2 jaar geleden toen mijn vriend en ik onze woning kochten moest er veel gedaan worden, het is belangrijk om naast het klussen er af en toe even van af te stappen en heel iets anders te gaan doen!

  Heel leuk om te lezen en nog heel veel succes verder!

 13. Ilona Wielinga 9 maart 2019 op 11:43 am - Beantwoord

  Erg leuk om te lezen! De enige kluservaring die ik heb is het verven van een oud kastje. Maar omdat de verf niet in 1x dekte en hij welgeteld 3x geschilderd moest worden heb ik het halverwege opgegeven en heeft mijn vader het voor me afgemaakt. Oops..

  • Romy 10 maart 2019 op 9:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En inderdaad, even wat anders doen is zó fijn. Ik merkte vandaag dat het me echt een oppepper gaf om er even uit te zijn en weer in een leuk jurkje van huis te zijn in plaats van de hele dag in mijn kluskleding rond te lopen 🙂

  • Romy 10 maart 2019 op 9:02 pm - Beantwoord

   Gaaf dat je zelf een kastje hebt geverfd! Zoiets lijkt mij dan weer heel spannend. Ik heb ook wel gemerkt dat de ene verf beter werkt dan de andere. Inderdaad best wel frustrerend als je er heel wat keren overheen moet gaan om de verf dekkend te krijgen. Ik kan me voorstellen dat je die puntjes op de ‘i’ uiteindelijk maar aan je vader hebt overgelaten 🙂

 14. Daenelia 9 maart 2019 op 11:55 am - Beantwoord

  Ben trots op je, weer, van een afstand 🙂 Ja, het is veel werk en je moet ook dingen blijven onderhouden. Je vindt je weg er wel in, uiteindelijk. En ik heb ook mijn perfectionisme een beetje laten varen, waardoor ik niet meteen de hele kamer opnieuw doe als er een stuk muur beschadigd is.
  Dit huis, het is nog steeds niet ‘af’, na 5 jaar. Verre van! Maar we hebben een prachtige keuken beneden en daar geniet ik van. Ook vanwege de herinnering dat we die samen met mijn schoonvader gebouwd hebben (en ontworpen, en alle materialen besteld hadden, en … verdorie, we moeten de kasten deze lente weer in de was zetten). Dus geniet vooral ook van de hulp van je ouders en je familie 🙂

 15. Silke 9 maart 2019 op 12:15 pm - Beantwoord

  Oh wat is de week alweer snel om! Super lief dat je vader deze week vrij genomen had om samen te klussen. Ik heb niet veel kluservaring maar samen is het inderdaad heel leuk. Vind het sowieso altijd wel lekker om even met mij handen bezig te zijn in plaats van met mijn hoofd 🙂

  Geniet van je klusvrije dag!

  • Romy 10 maart 2019 op 9:04 pm - Beantwoord

   Inderdaad heel lief dat mijn vader me deze week veel heeft geholpen! Dat scheelde zó veel werk en maakte het klussen ook een stuk leuker.
   Wat je zegt, herken ik wel trouwens. Soms is het wel fijn om je op meer lichamelijk werk te storten in plaats van de hele tijd je hersenen te moeten kraken over allerlei ingewikkelde kwesties 🙂

 16. Jenn 9 maart 2019 op 12:25 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wij hebben in de zomer flink verbouwd, dus kluservaring heb ik ook wel. Veel is herkenbaar 🙂

 17. Haha, wat grappig! Het is allemaal zo herkenbaar. En ik moet ook zeggen dat je als je denkt dat je klaar bent, dat er wel weer een nieuw klusje ontstaat. Helemaal als je heel perfectionistisch bent 😉

  • Romy 10 maart 2019 op 9:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie 🙂 Hopelijk geldt dat van het perfectionisme voor mij ook. Soms is het handig dat ik op de details let, maar er zijn ook momenten dat ik zou willen dat een enkel vlekje of beschadiging me niet zoveel doet. Ach, dat leer ik vast nog wel.
   Extra mooi dat je schoonvader jullie keuken heeft ontworpen en gebouwd. Dat geeft de keuken toch een speciale betekenis. Toevallig is mijn neef, die timmerman is, een eettafel voor me aan het ontwerpen en bouwen op basis van een paar ideeën van mij. dat voelt ook wel heel bijzonder. Daar ga ik vast ook, alleen al omdat hij door mijn neef is gemaakt, heel veel plezier aan beleven.

  • Romy 10 maart 2019 op 9:08 pm - Beantwoord

   Haha, dat vrees ik ook inderdaad. Ik denk dat een huis uiteindelijk nooit helemaal af is. Ach, zo blijf ik tenminste lekker bezig 😉

 18. Meaghan 9 maart 2019 op 4:58 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje om te lezen! Zo te horen ben je echt enorm druk met dat klussen, maar zit er wel wat progressie in! Ik heb nog geen ervaring met klussen en dergelijke, maar het klinkt allemaal best grappig, maar tegelijk toch soms ook lastig. Je zult inderdaad bepaalde knopen moeten doorhakken, zoals de juiste kleur op de muur. Je wilt natuurlijk niet dat je al na een maand uitgekeken bent op de kleur. De kleur roze die ik op de foto van de muur zie, lijkt mij in elk geval erg mooi!
  Ook grappig om te lezen dat je opeens helemaal into schoonmaakmiddelen bent haha! Ik kan me voorstellen dat er aardig wat moet worden schoongemaakt als je continu dingen bevuilt door het klussen. Succes nog de komende tijd!

  • Romy 10 maart 2019 op 9:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! Een kleur kiezen voor de muren vond ik inderdaad best wel een ding. Toch heb ik uiteindelijk wel geleerd dat een muur verven eigenlijk zo gedaan is. Dus zelfs als ik het roze over een jaar zat ben, kan ik vrij makkelijk voor een ander kleurtje kiezen. Dat gaf mij weer wat rust 😉
   En schoonmaken moet inderdaad veel gebeuren. Er komt heel wat stof vrij met schuren en ik kwam ook wat viezigheid (haren enzo) van de oude bewoners tegen, waar ik graag van af wilde 😉

 19. Nikita 9 maart 2019 op 10:10 pm - Beantwoord

  Respect voor je harde werk Romy! Maar ik denk dat het ook wel heel fijn is als je in je huisje zit en bedenkt dat je zoveel hebt gedaan om er zo’n mooi plekje van te maken. Ik denk dat je wel trots wordt als je je dat bedenkt. Je mag ook heel trots zijn! Je ontdekkingen vind ik superleuk om te lezen!

  Trouwens, ik ben ook aan het ontdekken, op een ander gebied dan. Vorig jaar tijdens PO (heet in Nederland zoiets als handarbeid denk ik) hebben we ooit een hond gemaakt uit papier mache. Ik vond dat geweldig, werd er ontspannen van. En dat was precies wat ik nodig had toen, want ik zat in een heel onzekere fase. En dat hondje maken vond ik zo leuk, ik was ook heel trots op mijn hondje. Hij staat nog steeds te blinken in mijn boekenkast. Ik was gisteren met mama ook in de GAMMA, voor rolgordijnen voor op onze kamer. We hebben terwijl behangerslijm gehaald. Sinds gisteren zit ik veel op mijn kamer op een groot zeil (#onhandighedenvoorkomen) te knutselen. Mijn eerste creatie wordt een konijntje. Gisteren de figuur gemaakt, nu ligt het konijntje te drogen, zijn eerste verflaag dan. Aangezien ik thuis zit (mijn uitschrijving is nog niet rond, komt komende week) is een hobby wel handig. En eentje die ontspant. Veel klusplezier Romy!

 20. Robin 9 maart 2019 op 10:17 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen. Wij gaan volgende maand de keuken verbouwen ben benieuwd hoe het er hier aan toe zal gaan haha.
  X Robin

  • Romy 10 maart 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Spannend! Ik ben heel benieuwd hoe het zal worden. Alvast veel succes met de verbouwing!

 21. Lisa 10 maart 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Heerlijk herkenbaar lijstje. De verf die niet dekt;-) En mijn eerste bosje in m’n eigen stulp waren ook narcissen. Wordt er nog steeds blij van. Dank voor het delen en succes verder.

 22. Mariska 10 maart 2019 op 3:23 pm - Beantwoord

  Er zijn inderdaad altijd veel meer dingen waar je later pas achterkomt als je eenmaal bezig bent. Helemaal niet erg natuurlijk 🙂 Of je mist nog keukengerei of pannen.

  • Romy 10 maart 2019 op 10:05 pm - Beantwoord

   Er komt inderdaad ook nog heel wat keukengerei kijken bij een eigen huis. Daar ben ik ook wel achtergekomen 😉 Eens zien wat ik binnenkort nog meer extra nodig blijk te hebben!

 23. Odetta 10 maart 2019 op 5:41 pm - Beantwoord

  Helaas ben ik heel erg goed in het organiseren van het laten klussen. Theoretisch weet ik ook een en ander van materialen, gereedschap en terminologie. Gelukkig ben ik met een handige Harrie getrouwd.
  Hij kan geweldig klussen (ketel plaatsen, vloeren leggen etc.) en fantastisch schilderen. Zo goed, dat men dacht dat hij het MDF-houtwerk gespoten had in plaats van geschilderd. Het begint met het ontvetten van het MDF, licht opschuren, grondverf, licht opschuren, grondverf, licht opschuren, verf aanbrengen, licht opschuren en aflakken met de roller. Verder zweert hij bij schakelverf van Sikkens (gronden en aflakken in 1 verf) voor kozijnen en buitendeuren.

  • Romy 10 maart 2019 op 10:02 pm - Beantwoord

   Haha, klussen organiseren en plannen is ook een kunst apart, toch?! Ik denk dat daar ook meer mijn talent zou liggen dan bij het klussen zelf, maar ik waag graag een dappere poging om het toch zelf te proberen 😉 Ideaal dat jij een geweldig handige man in huis hebt! Een ketel plaatsen zou ik toch echt een expert voor moeten inschakelen.
   Die verf klinkt perfect trouwens. Ik heb nu al verf van Flexa daarvoor in huis, maar ga je tip zeker onthouden voor als ik de buitendeuren nog een keer moet doen.

 24. anna 10 maart 2019 op 7:07 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Zo te lezen heeft klussen je een hoop nieuwe inzichten gegeven :-). Ik vind klussen zoooo vermoeiend haha, maar het geeft wel heel veel voldoening! Stiekem houd ik er ook wel van om in zo’n lekker slonzige outfit rond te lopen, haha.

  • Romy 10 maart 2019 op 10:00 pm - Beantwoord

   Haha, die klusoutfit vind ik stiekem ook zo erg nog niet. Het heeft wel wat om eens zonder make-up en in comfortabele kleding rond te lopen en ’s ochtends binnen 1 minuut klaar te zijn 😛 Maar inderdaad, klussen is wel écht vermoeiend. Ik zei dit weekend nog tegen mijn vader “Doe mij maar een 60-urige werkweek op kantoor, hoor!”, haha. Blijkbaar vind ik kantoorwerk een stuk minder vermoeiend dan lichamelijk bezig zijn en van hot naar her autorijden 😉

 25. Maaike 10 maart 2019 op 11:17 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje en ook handige tips. Ik ga over een tijdje verhuizen en dan moet er ook veel gedaan worden.

  • Romy 12 maart 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Spannend dat je binnenkort gaat verhuizen! Alvast heel veel succes met klussen!

 26. zwartraafje 11 maart 2019 op 9:14 pm - Beantwoord

  Ik ben heel blij dat de grote verbouwingen aan ons huis achter de rug zijn maar ik heb er wel heel mooie herinneringen aan. Eigenlijk was het wel heel fijn om je huis beetje bij beetje te zien groeien tot het aanvoelde als een thuis. Het is nog niet helemaal af maar we zitten ondertussen al een tijdje niet meer in het stof én dat is dan weer heel leuk vermits ik nu veel minder moet poetsen. Dit jaar krijgen we er ook nog een terras bij zodat we ook wat meer van ons tuintje kunnen gaan genieten.

  • Romy 13 maart 2019 op 7:56 am - Beantwoord

   Zeker na een grondige verbouwing is het inderdaad wel zo fijn als je huis weer echt een thuis is zonder stof en bouwvakkers over de vloer. En wat je zegt, ondertussen heeft het ook wel wat om je huis steeds een beetje te zien veranderen. Ik kon er bijvoorbeeld echt blij van worden toen ik gisteren keek naar de paar muren die ik al heb geverfd. Dat maakt er wel echt mijn plekje van.

 27. chucky1012 16 maart 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

  Wat leuk en zo lief van je familie etc. die jouw zo goed geholpen hadden met klussen.
  Heb je alleen