gezellige zithoek 23

Onze gezellige zithoek (met hoekbank, kleed én veel kleur)

 • 8 maart 2024
 • 11 Reacties
Categorieën: Interieur

Oeh, dit voelt als een hele mijlpaal! Na maanden klussen is er eindelijk een stukje huis dat “af” genoeg voelt om te laten zien op de blog. Die eer is aan onze zithoek: mijn lievelingsplek van het hele huis, en de plek waar we vooral ’s avonds en in het weekend graag neerploffen. Sinds we ook een mooi rond vloerkleed hebben liggen en Bart zijn zaterdagmiddag aan Project Lamp Ophangen heeft gewijd, voelt de zithoek al helemaal af. Tijd voor een heleboel foto’s, zodat je – ook zonder hier op de koffie te komen – een inkijkje krijgt in onze gezellige zithoek.

Wat er aan die gezellige zithoek voorafging

Onze woonkamer heeft nogal een make-over gehad sinds we op 1 september de sleutel van dit fijne huis kregen. En dat zit hem niet alleen in de kleuren op de muren en de extra planten in huis. We hebben de benedenverdieping flink overhoop gehaald voordat we hier introkken. Althans, de aannemer heeft het meeste werk gedaan. Ik ben groot voorstander van Pippi’s mooie woorden “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”. Maar het maken van een aanbouw, het aanleggen van vloerverwarming en een nieuwe keuken bouwen leken me niet helemaal dé uitdagingen om mijn eventuele verborgen bouwskills mee te ontdekken.

De grootste verbouwing was de uitbouw, inclusief nieuwe (duurzamere) kozijnen. Waar je hieronder de inkeping ziet naast de zithoek, begint de uitbouw. De woonkamer was absoluut ook prima zonder uitbouw. Maar we wisten zeker dat we binnen nu en 3 jaar wilden uitbouwen omdat de zithoek anders vrij krap is. De hele woonkamer nu in één klap op de schop gooien was handiger. Dan konden we in één keer de hele vloer en vloerverwarming doortrekken en zitten we niet – als we zelf in het huis wonen en werken – in een mega-verbouwproject. Achteraf heel blij met die keuze!

Daarnaast hebben we vloerverwarming laten aanleggen en is het plafond verlaagd, zodat we zelf konden bepalen op welke plekken lampen of spotjes zouden komen. Ook de vloer is nieuw. Er lag eerst een redelijk vergane en nogal donkere houten vloer. Al met al was het een flinke klus, maar ik ben o zo blij met het resultaat: de gezellige zithoek waar we op hoopten én de hoekbank met ligpotentie waar Bart al 4 jaar over zeurde.

gezellige zithoek 11
gezellige zithoek 18

Kleur, kleur en nog meer kleur (maar niet te veel)

In het nieuwe huis hebben we voor nogal andere kleuren gekozen dan in ons oude huis. Daar hadden we een blauwe bank, waardoor de zithoek automatisch heel anders oogde. Veel feller en ook minder warm. Ook al vind ik het idee van een blauwe bank nog steeds heel gaaf (en staat die bank nu heel mooi te shinen bij mijn ouders in de woonkamer), in dit huis wilden we het over een andere boeg gooien. Het mocht vooral iets warmer. Ik wilde ook meer roze gebruiken, maar Bart zorgde ervoor dat ik me inhield en er niet één groot roze feestje van zou maken. Ook daar ben ik achteraf best blij mee. Balance is key.

De meeste meubels zijn dan ook vrij neutraal, zodat we daar – zelfs als ik in een vlaag van verstandsverbijstering klaar ben met het roze – niet snel op uitgekeken raken. Maar zo neutraal als veel meubels zijn, zoveel kleur gooiden we in de accessoires én op één statement-muur naast de bank. Ik wilde “een woonkamer die niet iedereen al heeft”. En ik geloof dat dat aardig is gelukt.

Ons anti-Villa Kakelbont-hulpje: een kleurenpalet

Voor het inrichten van onze zithoek gebruikten we trouwens een kleurenpalet. We namen simpelweg een stapel GAMMA-staaltjes mee in de kleuren die we mooi vonden en kozen daaruit een serie kleuren om in de woonkamer te gebruiken. Ik vind dat zelf ideaal werken. Zo kun je wel veel kleur gebruiken, maar voorkom je dat één enkel ding totaal uit de toon valt. We gebruikten vooral grijs en zachte beige-tinten als basis in combinatie met oudroze, terra cotta en wat okergele accessoires. Natuurlijk kleuren we soms ook buiten de lijntjes als we iets in andere tinten gewoon heel mooi vinden. Maar dat palet hielp wel om veel kleur te gebruiken zonder er een onbedoelde Villa Kakelbont van te maken.

gezellige zithoek 17

Barts droombank met mijn droomkussens

De zoektocht naar een bank viel me alles mee. Bart en ik zaten compleet op één lijn. We wilden allebei een hoekbank en die moest lichtgrijs en een beetje strak zijn. Oh ja, en de stof van de bank moest Pippa-proof zijn. Dat houdt zoveel in als dat de stof grof geweven is. In fijne stofjes blijft Pip nogal eens haken met haar nagels. Maar dit soort stofjes blijven met onze onhandige viervoeter gelukkig wel lang mooi.

Een grote hoekbank met een chaise longue was Barts langgekoesterde wens. In ons oude huis hadden we een bank van 1,65 meter lang (wat prima was, omdat onze woonkamer daar ook niet enorm was). Bart klaagde altijd steen en been dat hij niet languit kon liggen, dus had ik hem al na één jaar verkering beloofd dat hij – als we ooit zouden gaan samenwonen – zijn grote hoekbank zou krijgen. Et voilà! Bart kan elke avond zijn geluk niet op dat hij eindelijk liggend series kan kijken. En ik? Ik zit ernaast, omdat ik het geweldige aan bankliggen nog niet helemaal heb ontdekt.

De bank is van Zitmaxx.

gezellige zithoek 25
gezellige zithoek 24

Wat wél helemaal mijn inbreng is, is de grote verzameling kussens. Bart vindt ze vooral in de weg liggen als hij met de benen onderuit op de bank wil ploffen. Ik vind ze onmisbaar. En ik bedoel: als je een grote bank hebt, moet je toch ook de gelegenheid aangrijpen om daar lekker veel kleurrijke kussens op uit te stallen? We gingen voor een verzameling van kussens die we al hadden en een paar nieuwe exemplaren. Het kussen met de bloemen is mijn grote favoriet.

Bruin bolletjeskussen: Loods5
Rood/roze gestreept kussen: Trendhopper
Bloemetjeskussen: HOII (via fonQ)
Kussen met hartje: ZUSSS
Langwerpig oranje kussen: Esprit Home (15 (!) jaar geleden gekocht)
Rond beige kussen: Essenza
Roze knoopkussen: Intratuin
Beige gevlochten kussen: Loods5

Roze plaid: Klippan via Ookinhetpaars

gezellige zithoek 16
gezellige zithoek 28

Onmisbaar in een gezellige zithoek: een fluffy vloerkleed

Lange tijd misten we nog één ding in onze zithoek: een vloerkleed. Nu vind ik vloerkleden uitzoeken altijd één van de lastigste dingen. Je ziet soms pas of iets moois staat als het echt in je woonkamer ligt. Gelukkig ging de vloerkledenzoekactie dit keer van een leien dakje. We waren er al snel over uit wat we zochten voor bij de bank. Het moest een hoogpolig vloerkleed worden (daar kun je zo lekker met je voeten in woelen) en het leek ons leuk om een rond vloerkleed te nemen. Onze zithoek heeft verder vooral veel “harde” hoeken, dus dat wilden we graag doorbreken. En aangezien de salontafels ook rond zijn, leek een rond vloerkleed ons een mooie match.

Toen Tapeso mij benaderde voor een blogsamenwerking, sprong ik van blijdschap op uit mijn stoel. We waren nét twee dagen op zoek naar een vloerkleed toen ik dit mailtje kreeg. Wat een timing! Bart en ik spendeerden een hele avond om allerlei vloerkleden door te spitten in de webshop van Tapeso. Deze webshop heeft volop keuze aan vloerkleden en ze zijn ook nog eens heel fijn betaalbaar. Wij zochten specifiek naar een rond vloerkleed in een lichte en neutrale kleur én met lekker lange, wollige haren. Al snel kwamen we op het ronde “Shaggy vloerkleed” in de kleur Meadow Ivoor uit. Het was précies wat we zochten, heeft lekker lange haren en is met de hand gemaakt van polyester. Zo verliefd als we al op het kleed waren vanaf de webshopfoto, zo verliefd waren we ook toen het kleed binnenkwam. Wauw!

gezellige zithoek 23
gezellige zithoek 14

De tv-kast die we als allereerste meubel hadden

Vanaf de bank kijk je – niet geheel verrassend – uit op de tv. Iemand vroeg ons vlak voor de verhuizing nog “Gaan jullie vanwege het grotere huis ook een grotere tv nemen?”. Maar nee, we hebben allebei niet zoveel met supersonische plasmaschermen, special effects en muren die met de tv mee-kleuren. Dus we verhuisden gewoon onze vertrouwde Samsung-tv met zijn bescheiden formaat mee. Ik vind zelf tv’s geen heel mooie dingen in huis, dus ik ben juist blij dat we een niet al te groot exemplaar hebben (en dat Bart daar net zo weinig om geeft als ik).

Wat wél nieuw is, is onze tv-kast. Dat was het allereerste meubel dat we kochten voor ons huis. Zelfs al vér voordat de verbouwing begon, hadden we dit tv-meubel op het oog. Het is van het merk WOOOD en we vielen allebei als een blok voor de vrolijke streepjes in het hout. Het is een simpel tv-meubel dat door de streepjes toch net even anders is. En het was ook nog tamelijk betaalbaar vergeleken met tv-meubels van de meeste andere merken. Ook een win!

Tv-meubel: WOOOD New Gravure (150 cm)
Salontafels: Loods5 (al een paar jaar oud)

gezellige zithoek 10
gezellige zithoek 12

Een vleugje terra cotta aan het plafond en op de muur

Eigenlijk hadden we voor de muur naast de tv een rustigere kleur in gedachten. Maar last-minute besloot ik dat het van mij iets “heftiger” mocht. Met alleen maar beige en pastelroze was ik bang dat de woonkamer saai zou worden. Gelukkig kon Bart mijn plan voor een terra cotta-kleurige muur ook waarderen. We gingen voor de kleur “Light Cherry Parade” van Histor, die eigenlijk tussen oudroze en terra cotta in zit. Allebei vonden we het wel heel spannend toen de schilder daadwerkelijk met deze kleur aan de slag ging, maar uiteindelijk pakte het nog mooier uit dan we hadden gehoopt. Ik ben heel blij dat we voor een subtiel statement op deze muur zijn gegaan.

Het terra cotta van de muur hebben we ook in een paar accessoires laten terugkomen. Het belangrijkste is de plafondlamp. Er zijn heel veel meubelwinkelbezoekjes aan voorafgegaan voordat we op deze lamp kwamen. Maar we zijn allebei helemaal gelukkig dat we deze hebben gespot. De lamp is van It’s About Romi. En nee hoor, we kozen hem niet alleen vanwege die naam uit.

Lamp: It’s About Romi “Marseille hanglamp” in de kleur Terra
Kattenmand: Designed by Lotte “Fluco”

gezellige zithoek 8

Onze Franse vaas met hartstikke neppe bloemen

Aangezien ik een tv meestal niet het mooiste interieurding vind, sta ik erop om er iets naast te zetten op de tv-kast. Dit keer gunde ik onze gele vaas deze ereplek. De vaas kochten we een paar jaar geleden bij de winkel Maisons du Monde in een Frans dorpje. Ik ben er nog net zo verliefd op als toen. Nog leuker is dat we er vanaf nu áltijd bloemen in hebben staan. Bij Intratuin trakteerden we onszelf namelijk op een kunstboeket dat er toch nog tamelijk echt uitziet. Zo hebben we altijd bloemen staan, zonder dat we wekelijks langs de bloemenkiosk hoeven te gaan voor een vers boeket. Ook beter voor het milieu!

Tip: bij grote tuincentra (zoals Intratuin) kun je kunstbloemen een stuk goedkoper krijgen dan bij veel online webshops. Wij betaalden voor dit boeket ongeveer € 60, terwijl boeketten online soms wel € 150 zijn. Ook kregen we bij Intratuin hulp van een medewerker om een mooi boeket in onze kleuren uit te kiezen. Dikke tip om daar eens langs te gaan dus als je een relatief betaalbaar kunstboeket zoekt.

Gele vaas: Maisons du Monde
Wit vaasje: Sass & Belle (bij een winkel in Londen gekocht)
Kunstboeket: Intratuin

gezellige zithoek 20

Op alle muren een kleur

Hier krijg je nog een betere blik op onze gezellige zithoek. Ik ben zó blij dat we – hoewel het enige spanning gaf vooraf – álle muren een kleur hebben gegeven in huis. De meeste muren hebben een subtiel kleurtje, dus het is helemaal niet heel opvallend. Toch oogt het meteen anders dan als je een muur wit laat. Op de muur achter de tv gebruikten we de kleur ‘Zorgvuldig’ van GAMMA-huismerk. De terra cotta-kleur is dus ‘Light Cherry Parade’ van Histor. Aan de andere kant van de woonkamer hebben we de kleur ‘Seriously Sand’ van Histor gebruikt: een lichtgeel/beige-achtige tint.

gezellige zithoek 19

Het leeshoekje

Vanaf het leesplekje in de hoek van de woonkamer heb je nu nog uitzicht op de tijdelijke puinhoop die onze tuin heet (dat is dan weer het nadeel van je huis laten verbouwen en uitbouwen). Maar daar gaat vast ergens eind dit jaar verandering in komen. Idyllisch uitzicht of niet, het leesplekje vind ik ook nu al een fijne plek om te zitten. De fauteuil zit lekkerder dan je misschien zou denken, en het is al met al een perfecte plek om van een kop thee te genieten. Sinds de vrolijke bloemetjeslamp boven de stoel hangt zit ik hier met nóg meer plezier.

Kast: Kroost Vintage (zij hebben onze oude eikenhouten kast geverfd en opgeknapt)
Roze stoel: WOOOD “Sara fauteuil” in de kleur oudroze
Roze tafeltje: by fonQ Basic “Tira bijzettafel roze”
Grijze vaas: Zuiver
Plantenkrukje: PLNTS.com
Plant en pot: Intratuin
Kussen met hartje: ZUSSS

Bloemetjeslamp: Umage “Forget Me Not Mini”

gezellige zithoek 7
gezellige zithoek 6

Mijn lievelingskastje met oma’s kunst

En ik eindig dit inkijkje in onze gezellige zithoek met mijn meest favoriete kastje. Al ver voordat we dit huis kochten, was ik eens verliefd geworden op dit dressoir. Het kastje is alleen nogal prijzig, dus het duurde even voordat ik overtuigd was dat ik dit echt in mijn leven moest hebben. Sommige mensen geven grof geld uit aan vakanties, auto’s of iPhones. Ik dus aan dit kastje 😉 Hij staat wel heel mooi in dit hoekje en ik vind het nóg leuker staan sinds er bovenop het kastje decoratie staat te shinen. Ik ben nog niet 100% tevreden over de styling van de spullen, dus waarschijnlijk ga ik daar nog wel een keer of 56 mee schuiven. Maar voor nu vind ik het er in elk geval gezellig uitzien.

De grote eye-catcher op het kastje is oma’s schilderij. Mijn opa en oma zijn twee jaar geleden twee dagen na elkaar overleden. Mijn oma was heel creatief en had tientallen schilderijen gemaakt die verspreid door hun huis plekjes aan de muur hadden gekregen. Dit schilderij van het meisje achter de piano hing altijd in hun woonkamer. Toen we de schilderijen na hun overlijden over de familie verdeelden, gaf ik aan dat ik heel graag dit schilderij wilde. In ons oude huis had ik er geen plekje meer voor over, maar nu heeft het eindelijk de mooie plek die het verdient gekregen. Zo zo blij met dit stukje van oma in huis!

Kastje: HK Living “Pebble Cupboard” in de kleur “Glossy Cream”
Schilderij: gemaakt door mijn lieve oma
Zoutlamp: geen idee (die heeft Bart al 15 jaar)
Mokken: Design Letters
Roze bubbelvaas: Blokker
Plantenpotje: PLNTS.com

gezellige zithoek 11

Onze gezellige zithoek waar ik nog heel veel uur van ga genieten

Scrollend door de foto’s in dit artikel word ik haast een beetje emotioneel. Ik was altijd enorm verknocht aan mijn eerste appartement. Afscheid nemen van het oude huis voelde dan ook best beladen. Maar als ik nu zie hoe “ons” de zithoek is geworden, dan kan ik mijn geluk niet op. Ik had niet verwacht dat ik me zo snel thuis zou voelen in het nieuwe huis. Maar mede door alle vrolijke kleuren, de vele plantjes en het heerlijke fluffy vloerkleed op de grond is dat veel sneller gegaan dan ik dacht. Wat voel ik me fijn op deze plek, met mijn voeten woelend door de vloerkleedhaartjes, kijkend naar de fleurige (nep)bloemen op het dressoir en met een kat die altijd ergens om ons heen banjert of door het kleed rolt… Bart en ik zijn twee dolgelukkige huisbezitters.

Nu op naar het volgende interieurproject: mijn werkkamer. Eén item heb ik daarvoor in elk geval alvast in huis. Je raadt het misschien al: het is roze en het is… een vloerkleed.

roze tapijt

Ook dit vloerkleed is van Tapeso. Het is het hoogpolige vloerkleed met ruiten “Artisan roze/wit”. De kleur is bijna exact die op mijn werkkamermuur, dus ik ben nu al in mijn nopjes. Nu nog de tijd vinden om verder te gaan met Project Bureau Schuren en Beitsen, wat een lichtelijk onderschatte klus blijkt. Maar stapje voor stapje komen we er wel. Dat een huis nooit af is, kan ik inmiddels beamen. Dat het nooit verveelt om ermee bezig te zijn gelukkig ook.

Welke kleuren heb jij gebruikt in je woonkamer?

1 1
1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona 8 maart 2024 op 6:14 am - Beantwoord

  Ziet er geweldig gezellig uit Romy (en Bart). Krijg spontaan zin om allerlei nieuwe kussens te kopen. En wat een goede tip van die kunstbloemen. Ik was gisteren bij Ikea en probeerde zelf een bos(je) samen te stellen en kwam ook op een tamelijk hoog bedrag uit. Dat samenstelling lukte niet echt (lees echt niet). Het zag er niet uit. We moeten morgen in Hoofddorp zijn en ik weet dat daar een Intratuin is. Plan is om daar even te gaan kijken. Zou overigens best iedere 10 dagen een echte bos op onze kast of tafel willen maar had je vroeger nog iets aardigs voor Euro 15,00 tegenwoordig komt 25,00 meer in de richting.

  • Romy 12 maart 2024 op 6:09 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je ook een kijkje gaat nemen bij Intratuin! Ik vond het zo’n uitkomst. Ik ben best creatief, maar boeketten samenstellen lukt mij echt niet zonder hulp. De medewerker daar had dit boeket binnen 5 minuten al gemaakt en het was precies wat we zochten 🙂
   Wij konden ook zelf aangeven voor welk budget we een boeket zochten en dan hield ze daar rekening mee (door bijvoorbeeld de zijdebloemen van € 20 per stuk te laten liggen).

 2. Naomi 8 maart 2024 op 7:03 am - Beantwoord

  Dankjewel dat ik even bij jou binnen mocht ontbijten. Wat ziet het er ontzettend gezellig uit. Ik kijk nu al uit naar de blog over je werkkamer;).

  • Romy 12 maart 2024 op 6:08 pm - Beantwoord

   Dank je wel 😀 Ik kan ook niet wachten totdat mijn werkkamer een echte werkkamer is én ik hem hier kan laten zien. De ideeën voor het interieur zijn er in elk geval al volop 😉

 3. Audrey 8 maart 2024 op 8:00 am - Beantwoord

  Heel mooi! Ik had echt niet gedacht dat die bloemen niet echt waren, dus dat is een goed teken!

  • Romy 12 maart 2024 op 6:07 pm - Beantwoord

   Oeh, dat is de reactie waar ik op hoopte inderdaad 😀

 4. Daenelia 8 maart 2024 op 8:58 am - Beantwoord

  Heel gezellig en ook heel warm. De muren zijn helemaal niet zo enorm kleurig, maar gewoon warm en levendig. Ik denk dat dat in de zomer ook heel gezellig staat!

  • Romy 12 maart 2024 op 6:07 pm - Beantwoord

   Dank je wel 🙂 We wilden het inderdaad aan de ene kant rustig houden, maar toch wat kleur in huis gooien. Ik ben nu al heel benieuwd hoe het er straks met de zomerzon in huis uit zal zien.

 5. Zo simpel is dan geluk 8 maart 2024 op 7:30 pm - Beantwoord

  Het geeft inderdaad een warme uitstraling. Het leeshoekje vind ik geweldig!

 6. Patricia 10 maart 2024 op 8:38 am - Beantwoord

  wow wat ziet het er gezellig uit zeg echt prachtig gedaan. Wij hebben blauwtinten en grijs op de muren en daar heb ik met deco wat roze bijgegooid hihi

  • Romy 12 maart 2024 op 6:06 pm - Beantwoord

   Ook een superleuke kleurencombinatie zo 😀 Roze erbij is altijd goed!

Recente blogs

Vegan Nutella-muffins met weinig ingrediënten (glutenvrij)

24 december 2023|Recepten|

Als ik denk aan Nutella, dan denk ik aan mijn kinderjaren. Toen vond ik hazelnootpasta zo lekker dat ik er met liefde mijn lepel in stak om uit de pot te snoepen. Tegenwoordig smeer ik dit chocoladegoedje niet alleen af en toe op brood. Ik maak er vooral heel graag lekkere chocolade-muffins mee. Stel je een muffin voor die door en door naar chocola smaakt, met hier en daar een hazelnoot tussendoor én met bij de middelste hap heerlijke gesmolten Nutella. Díe Nutella-muffins maak je dus met dit recept. Ze zijn ook nog glutenvrij en (als je de juiste hazelnootpasta gebruikt) vegan!

12x leuke notitieboekjes onder 15 euro

9 juni 2017|Lifestyle|

Van notitieboekjes kun je nooit genoeg hebben, toch? Ik heb zelf inmiddels een vrij grote stapel met boekjes liggen, maar kom regelmatig leuke nieuwe exemplaren tegen. Voor dit artikel zette ik maar liefst 12 leuke notitieboekjes op een rijtje. Allemaal zijn ze ook nog eens onder €15,00. Misschien zit er een leuk boekje voor je bij om voortaan je to do lists of gewoon wat hersenspinsels in op te schrijven.