Bloggen is geweldig leuk en ik beleef er elke dag veel plezier aan. Over het algemeen haal ik vooral veel voldoening uit mijn blog en levert het me positieve energie op. Toch zijn er ook punten waarover ik onzeker ben als blogger. Doe ik het allemaal wel goed? Is mijn blog wel leuk genoeg? Wat zullen mensen om me heen van mijn blog vinden? In dit artikel bespreek ik 5 onzekerheden waar ik als blogger weleens tegenaan loop. Vat dit artikel overigens niet te ernstig op. Want echt: ik ben superblij dat ik blog en zou dit voor geen goud willen missen.

bloggen onzekerheid als blogger

1. Zijn mijn onderwerpen wel leuk?

Soms ben ik onzeker over de onderwerpen waar ik over schrijf. Ik blog vooral over dingen die mij persoonlijk interesseren of waar ik mezelf nog in wil ontwikkelen. Maar zouden dat ook de onderwerpen zijn die anderen aanspreken? Mijn DIY-artikelen worden bijvoorbeeld over het algemeen niet heel goed bekeken. Toch blijf ik ze plaatsen, omdat ik ze simpelweg heel leuk vind om te maken. En hoe zit dat met artikelen over mijn eigen hersenspinsels, zoals dit artikel over “wat als?”-denken. Zouden anderen daar eigenlijk wel wat mee kunnen? Of vinden ze het stom? Meestal probeer ik uit te gaan van mijn eigen plezier. Dan wordt een artikel maar iets minder goed gelezen. Als ik er maar plezier uit haal, dat is het belangrijkste.

2. Hoe kom ik over op mijn blog?

Een andere onzekerheid als blogger is dat ik me weleens afvraag hoe ik eigenlijk overkom op mensen die mijn blog lezen. Vinden mensen me niet stom? Of onaardig? Of saai? Ik wil bijvoorbeeld niet overkomen als een betweter die alles wel weet, maar ook niet als iemand die helemaal niets snapt van waar ze over schrijft. Ik hoop dat ik niet negatief overkom, maar dat ik ook niet overkom als iemand die alles té positief inziet en niets heeft meegemaakt. Aan de andere kant wil ik niet te onzeker lijken (daar helpt dit artikel natuurlijk enorm bij! – knipoog), maar ook niet overkomen als iemand die enorm zeker is van zichzelf. Meestal probeer ik maar vooral mezelf te zijn. Dat is vast de beste oplossing.

3. Zijn mijn foto’s wel mooi genoeg?

De foto’s voor mijn blog maak ik altijd zelf, maar dat levert me weleens de nodige onzekerheid op. Ik ben bijvoorbeeld geen pro met Photoshop, maar gebruik tot nu toe een gratis bewerkingsprogramma. Wit is op mijn foto’s daarom niet altijd écht wit. En zijn lezers mijn composities met notitieboekjes niet ondertussen een beetje zat? Of de bloemenfoto’s die ik steeds maak? Zijn ze wel mooi genoeg om online te plaatsen? Ja, mijn onzekerheid als blogger speelt op dit vlak regelmatig op. Wat de foto’s betreft probeer ik het meestal maar naast me neer te leggen. Ik heb nu eenmaal een zwak voor notitieboekjes en voor bloemen. Dan maar een kleine overvloed daaraan op mijn blog.

4. Deel ik niet te veel?

Dit punt hangt samen met het artikel dat ik eerder deelde over privacy. Privacy is als blogger namelijk nog best een ding. Want wat deel je wel online en wat niet? Soms zou ik best willen vertellen over hardnekkige onzekerheden of issues die ik heb. Tegelijkertijd lijkt het me geen goed plan om in geuren en kleuren over mijn hele leven te vertellen op het internet. Je weet maar nooit! Hoewel ik vrij open ben op mijn blog, deel ik zeker niet alles en dat voelt voor mij beter zo. Desondanks schiet er nog regelmatig door mijn hoofd “Goh, ga ik niet te ver?”. Heb ik nu niet te veel verteld? Is het wel slim om op het internet te staan met mijn hoofd? Lastig dingetje is privacy soms.

5. Wat vinden mensen om me heen van mijn blog?

Een laatste onzekerheid als blogger is dat ik me weleens afvraag wat mensen om me heen van mijn blog vinden. Vinden ze het vervelend dat ik soms foto’s maak van elk bloemetje? Of vinden ze het raar dat ik mijn eigen plekje heb op het internet. Over het algemeen is dit een punt waar ik me maar zo min mogelijk van probeer aan te trekken. Van de meeste mensen krijg ik vooral positieve reacties op mijn blog. Zelfs een paar mannelijke vrienden (ja echt, mannen!) hebben enthousiast gereageerd. Dat vind ik dan echt een enorm compliment. En voor de rest denk ik maar “Leef en laat leven”. Er zijn vast mensen die mijn blog niet leuk vinden, maar ik ben er blij mee en steek er met heel veel liefde mijn vrije uurtjes in.

Een vraag voor andere bloggers: herken jij deze onzekerheden?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisette 14 juni 2017 op 6:29 am - Beantwoord

  Ik herken deze onzekerheden inderdaad. Maar dat hoef jij echt niet te zijn. Misschien word ik wel een beetje onzeker als ik jouw blog zie en lees?

  • Romy 14 juni 2017 op 9:04 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een compliment! Dankjewel! Maar jij hoeft ook helemaal niet onzeker te zijn, hoor. Ik vind dat je het super doet!

 2. Darina 14 juni 2017 op 6:53 am - Beantwoord

  Ik herken ook deze onzekerheden en vooral: vinden mensen de artikelen wel leuk? In mijn naaste omgeving begrijpt niet iedereen waarom ik blog maar daar probeer ik me zo weinig mogelijk van aan te trekken. En ik kan heel onzeker zijn van de bezoekersaantallen. Die blijven onderweg ergens hangen geloof ik 🙂 maar al met al hou ik van bloggen en ben blij met de reacties die ik krijg.

 3. Neverdullmoments 14 juni 2017 op 6:54 am - Beantwoord

  Ik herken het ook wel! Vaak deel ik bijvoorbeeld mijn blunders of genante momenten en dan denk ik wel eens: oké, hoe staat het straks met mijn reputatie als kluns? Hahaha. Als ik het dan weer doorlees en als ik er zelf weer om moet lachen, zet ik het gewoon online 😉

 4. Shirley 14 juni 2017 op 7:20 am - Beantwoord

  Herkenbaar, vooral als ik me besef dat bepaalde mensen mijn blog ook (kunnen) lezen. Verder denk ik vaak dat mijn artikelen alleen leuk zijn om te lezen als je me in jet echt kent. Foto’s maken kan ik gewoon niet goed, daarover ben ik maar gestopt onzeker te zijn. Ik lees jouw artikelen in ieder geval met veel plezier, mocht dat je een kleine boost geven als je onzeker bent.

 5. Maaike 14 juni 2017 op 7:37 am - Beantwoord

  Alle punten zijn herkenbaar voor mij! En ik denk dat het heel wijs van je Is om vooral door te gaan met wat je leuk vindt. Je schrijft over leuke en interessante dingen. Plus een fijne schrijfstijl en prachtige foto’s, prima toch!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat niet iedereen in je omgeving begrijpt waarom je blogt, terwijl het juist zo’n leuke hobby is. Ik vind het mooi om te horen dat je vooral dol bent op bloggen en dat de bezoekersaantallen je daardoor minder uitmaken, ook al ben je er soms wel onzeker over. Uiteindelijk is het plezier dat je eraan beleeft ook het allerbelangrijkste!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

   Haha, inderdaad, soms moet je ook gewoon niet te veel bij iets stil staan. Ik besefte ook laatst dat ik op Twitter wel heel vaak mijn bloopers plaats, haha. Maar ja, uiteindelijk kan ik er dan inderdaad zelf ook wel weer om lachen 😉

  • Romy 14 juni 2017 op 9:11 pm - Beantwoord

   Natuurlijk zijn je artikelen niet alleen leuk voor mensen die je kennen. Het feit dat je ook andere bezoekers krijgt, betekent echt wel dat er meer mensen zijn die het leuk vinden wat je schrijft 🙂 Ik vind in ieder geval dat je leuk schrijft.
   Dankjewel voor je lieve woorden! Dat doet me zeker goed om te horen 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 9:11 pm - Beantwoord

   Wauw, dat zijn veel complimenten in één reactie 🙂 Dankjewel! En inderdaad, uiteindelijk is het belangrijkste om te doen wat je leuk vindt en om te schrijven over waar jij plezier aan beleeft.

 6. Larissa 14 juni 2017 op 7:46 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar dit! Ik blog zelf pas sinds mei, dus ik moet ook nog heel veel leren. Maar ik denk dat als ik zelf heel enthousiast word van mijn blog, dat mijn lezers dat ook worden.
  En ja die foto’s… dat blijft denk ik wel altijd een dingetje. Ik heb nog niet veel tijd gehad om echt aan de slag te gaan met mooie foto’s. Maar een blog groeit mee met de schrijver, dus dat komt vanzelf wel goed denk ik 🙂 Ik vind jouw foto’s altijd erg leuk! Je hebt mij ook in ieder geval enthousiast gemaakt om misschien wat cursussen te gaan volgen.

  • Romy 14 juni 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad ook mijn uitgangspunt: ik schrijf over waar ik blij van word in de hoop dat dat anderen ook een beetje blij maakt 🙂 En ik ben het met je eens dat een blog met de blogger mee groeit. Het is uiteindelijk ook alleen maar leuk om zelf ook je vooruitgang terug te zien, denk ik. Dankjewel voor je lieve compliment over mijn foto’s! Zo’n cursus kan ik je zeker aanraden 🙂 Ik heb er echt van genoten.

 7. Danique 14 juni 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Erg herkenbaar. Je bent een van mijn favoriete bloggers, puur omdat de onderwerpen precies passen bij hetgeen waar ik naar op zoek ben. Daarnaast doe je het inderdaad voor jezelf, zodra je alleen nog maar gaat denken: wat willen mijn lezers? Dan denk ik dat je je eigenheid op een gegeven moment gaat verliezen.

 8. Iris 14 juni 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar! Ik maakte mij eerst ook druk om wat anderen van mijn blog zouden vinden. Inmiddels kan ik het naast me neer leggen. Het is gewoon een leuke hobby van me, wat anderen weer hebben met paardrijden of voetbal.
  Ik vind dat jou blog juist heel uniek is. Ook al “herhaal” je een aantal dingen, het zorgt er wel voor dat je meteen ziet dat het een “Romy-artikel” is. Ga zo door meid! Er is niets om je zorgen over te hoeven maken!

 9. Annemarie 14 juni 2017 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat ‘grappig’, ik herken de meeste dingen eigenlijk niet. Ik denk dat als je schrijft over de dingen die jij mooi en interessant vindt, dat je dan vanzelf een publiek trekt dat daarmee matcht. Het is onmogelijk om dingen te schrijven die iedereen leuk vindt om te lezen, maar dat is waarschijnlijk ook niet je doel.
  Privacy vind ik wel echt een ding. Dat maakt dat ik artikelen wel eens niet plaats of heel erg aanpas. De persoonlijke dingen worden bij mij wel het meest gelezen. Ik vind het nog wel eens lastig om wat dat betreft een goede balans te vinden.
  Maar vooral zo doorgaan hoor! Als de mensen terugkomennaar jouw blog, dan zijn je artikelen dus de moeite waard om te lezen!!

 10. Amy 14 juni 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar en heel logisch ook! Ik loop ook regelmatig tegen zulke struggles aan. Maar in de basis blijft je blog vooral jouw eigen plekje op het internet.. dus gewoon doen wat jij leuk vindt!

 11. Merel 14 juni 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Enorm herkenbaar! Ik denk soms maar gewoon dat ik het vooral voor mezelf moet doen en me iets minder druk moet maken om cijfertjes. En je hoeft helemaal niet onzeker te zijn over je foto’s hoor, ik vind ze altijd hartstikke mooi!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment. Dankjewel! En inderdaad, juist je eigenheid als blogger en het feit dat je je eigen interesses opvolgt, maakt een blog vaak uniek en leuk om te lezen!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie! En ik ben het helemaal eens met je woorden over bloggen: een blog is gewoon een hobby en het belangrijkste is dat je er zelf veel plezier aan beleeft 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Juist heel mooi om te horen dat je de onzekerheden over het algemeen niet herkent! Ik geloof ook dat het belangrijkste is om trouw te zijn aan jezelf en te schrijven over wat jou interesseert. Dat probeer ik me in ieder geval voor te houden en vind ik belangrijker dan torenhoge bezoekersaantallen.
   Lastig is dat issue van privacy, hè? Ik merk ook dat mijn persoonlijke artikelen vaak het beste worden gelezen, maar tegelijkertijd wil ik ook niet té privé dingen doelen. Het is soms moeilijk om daar een mooie balans in te vinden.

  • Romy 14 juni 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment over mijn foto’s! En je hebt helemaal gelijk: bloggen doe je uiteindelijk vooral voor jezelf en cijfertjes zijn hooguit een leuk extraatje voor daarbij 🙂

 12. Sylvia 14 juni 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Weet je, je blijft je altijd wel een beetje onzeker voelen als je iets ‘persoonlijks’ doet. Ik heb ook precies hetzelfde dat is menselijk wat zouden ze vinden als… . Ik vind juist datje heel leuk schrijft omdat het vaak hele herkenbare dingen zijn. Privacy vind ik wel een dingetje. Ik moet daarin echt nog een weg vinden. Lastig wat ik wil Veel leuke dingen delen maar ik moet ook rekening houden met mijn dochtertje en vriend haha. En over je fotos hoef je niet onzeker te zijn want ik ben positief jaloers haha. Fijne dag weer!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik denk ook dat onzekerheid er wel bij hoort, zeker met zoiets persoonlijks als bloggen. En privacy en bloggen is inderdaad soms zo’n lastige combinatie. Ik kan me voorstellen dat je ook weleens het liefst iets leuks zou delen over je dochter of vriend, maar het dan toch niet doet. Best een uitdaging waarschijnlijk!

 13. marije 14 juni 2017 op 8:18 am - Beantwoord

  Hele herkenbare onzekerheden. Maar je doet dit voor jezelf en omdat je het leuk vindt. Mensen keken mij soms ook raar aan als ik foto’s maakte maar inmiddels is iedereen het gewend en wordt er zelfs gezegd “moet je geen foto maken”

 14. Melissa 14 juni 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Herkenbaar voor heel veel bloggers denk ik! Ik herken het zeker. Vooral dat fotogedoe is voor mij echt een ding. Ik zie zo veel mooie foto’s van beauty producten voorbij komen en vraag me dan echt af of mensen ook zo naar mijn foto’s kunnen kijken. Privacy vind ik ook een ding. Die weekverslagen zijn leuk om te maken, maar soms laat je wel erg veel van jezelf zien. Wil ik dat eigenlijk wel? Dilemma’s…

 15. Liset - Beautydagboek 14 juni 2017 op 9:00 am - Beantwoord

  Je hoeft je nergens onzeker over te voelen hoor Romy! Je doet het heel goed en hebt je eigen stijl echt vast weten te leggen. Zelf zou ik het niet onzekerheid noemen, maar meer perfectionisme. Want als ik naar mezelf kijk, wil ik gewoon alleen maar goede foto’s en tekst afleveren en er gaat gewoon niets online waar ik niet tevreden over ben. Daarom verschijnen er bij mij soms wel eens even geen artikelen omdat ik er niet voldoende aandacht aan heb kunnen besteden zodat ik echt tevreden ben. Natuurlijk worden sommige artikelen minder gelezen, maar als je er zelf plezier aan beleefd en er voor jezelf achter staat, heb ik er alsnog een goed gevoel bij :).

 16. Linda 14 juni 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Zo te horen maken jouw onzekerheden jouw blog nóg mooier! Er gaat niets boven zelf gemaakte foto’s, originele artikelen en het is jouw sprankelende persoonlijkheid die ieder artikel tot leven laat komen. Mijn advies: vooral doen wat jou blij maakt. Daar gaat het immers om!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je omgeving in dat opzicht een beetje met jou en je hobby voor bloggen is meegegaan 🙂 En inderdaad, uiteindelijk is het het belangrijkste dat je het bloggen voor jezelf doet.

  • Romy 14 juni 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Ik had nooit verwacht dat jij onzeker zou zijn over je foto’s. Ik vind je foto’s namelijk altijd prachtig 🙂 Maar inderdaad, ik denk dat iedere blogger eigenlijk wel onzeker is over foto’s, onderwerpen, schrijfstijl etc. Zelf denk ik er ook weleens over na om weekverslagen te maken, maar ik worstel dan ook een beetje met privacy. Lastig dingetje blijft dat!

  • Romy 14 juni 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve compliment! 🙂 Ik denk inderdaad dat het ook wel deels met perfectionisme te maken heeft. Dat is bij mij namelijk ook altijd wel een dingetje. En het is inderdaad het belangrijkste dat je zelf staat achter de artikelen die je online plaatst. De bezoekersaantallen vallen dan misschien soms lager uit dan een andere keer, maar het is uiteindelijk jouw eigen plekje op het internet en jouw hobby 🙂 Ik vind trouwens dat jij het ook super doet. Je artikelen zijn altijd heel fijn om te lezen en ik kan merken dat je er veel tijd in hebt gestoken.

  • Romy 14 juni 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je ontzettend mooie woorden! Wat een mooi compliment! En inderdaad, het belangrijkste is dat je blogt over wat jou blij maakt. Dat is nog veel belangrijker dan welke piek of dal in je bezoekersaantallen dan ook 🙂

 17. Johanne 14 juni 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  Haha, ik herken ze allemaal! Goed dat erover nadenkt hoor, want dat maakt je alleen maar sterker denk ik. Zelf heb ik het meeste last van onzekerheid over de onderwerpen die ik schrijf. Zijn ze niet te veel op mezelf gericht? Herkennen anderen dit überhaupt? In plaats van op zoek gaan naar herkenning, zou ik anderen niet moeten helpen? Maar ja, aan de andere kant is dat ook het hele idee achter mijn blog. Op zoek naar medestanders. Toch knaagt het wel eens. Ook hoeveel ik van mezelf moet/mag weggeven.

  Vind zelf, zoals je vanmorgen al las haha, heel veel waarover je schrijft herkenbaar. Je onderwerpen sluiten goed aan bij het idee van je blog en je hebt een fijne , rustige schrijfstijl.

  • Romy 14 juni 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor al je lieve complimenten! En ik vind het ook juist heel leuk dat je veel persoonlijke blogs schrijft. Voor mij zijn je stukken in ieder geval vaak herkenbaar of zetten ze me echt aan het denken. Alleen privacy, dat is en blijft inderdaad altijd een lastig issue. Voor alle bloggers, denk ik.

 18. Loes 14 juni 2017 op 9:57 am - Beantwoord

  Ik herken dit heel erg. Ik ben vooral soms bang dat ik teveel deel en mensen mijn adres/achternaam oid kunnen achterhalen. Ik probeer daar wel rekening mee te houden. Ook ben ik best wel onzeker over mijn instagram-account. Klinkt misschien suf, maar sommige bloggers hebben zulke perfect mooie accounts, en ik kan dat niet zo goed.. Dus dat is wel een dingetje om nog aan te werken!

  • Romy 14 juni 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

   Ja, Instagram is ook echt zo’n onzeker-maker! Ik kan me voorstellen dat je daar ook weleens mee worstelt. En zelf ben ik ook weleens bang dat er bepaalde informatie op mijn blog vindbaar is met mijn naam. Ik let juist daarom ook wel op wat ik plaats, maar soms is die balans best lastig.

 19. marleen 14 juni 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Herkenbaar meid! Vooral punt 4.. haha! Ik ben altijd bang dat ik teveel deel en ben eigenlijk altijd wel heel bewust of mijn omgeving geen ‘last’ kan gaan krijgen van mijn blog.

 20. Bente 14 juni 2017 op 10:29 am - Beantwoord

  Herkenbaar, maar bij jou zeker onterecht want volgens mij loopt je blog hartstikke goed! En terecht, want je maakt mooie foto;s en schrijft leuke content!

  • Romy 14 juni 2017 op 10:18 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je superlieve reactie en compliment! 🙂

 21. Jessica J. 14 juni 2017 op 11:43 am - Beantwoord

  Ik zit vooral met je laatste punt. Ik heb nog tegen niemand in m’n omgeving – behalve m’n vriend, uiteraard – expliciet gezegd dat ik blog. Sommigen weten het intussen wel doordat ze het lezen op Instagram of op m’n url klikken ofzo, en iemand anders heeft me zelfs via Google gevonden! Maar verder… Nee, ik vind het ongemakkelijk om erover te praten, uit schrik voor wat mensen denken. Zelfs m’n familie weet het niet! Misschien moet ik maar eens wat trotser worden, want ik steek er met plezier ontzettend veel tijd en moeite in. Het blijft gewoon spannend. 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 10:19 pm - Beantwoord

   Wat jammer om te horen eigenlijk dat het voor jou best een ding is om je blog met bekenden te delen. Ik kan het me wel voorstellen, maar toch lijkt het me heel jammer om niet met anderen te kunnen praten over iets waar je zoveel plezier uit haalt. Misschien kun je het stapje voor stapje aan steeds iets meer mensen vertellen die echt dicht bij je staan. Ik weet zeker dat ze alleen maar enthousiast zijn, want je doet het hartstikke goed 🙂

 22. Sarah 14 juni 2017 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ik herken je onzekerheden allemaal! Ik ben ook gewoon heel erg mezelf op mijn blog en probeer me niet teveel aan te trekken van hoe ik dan overkom of van statistieken. Sommige artikels worden inderdaad niet zo goed gelezen als anderen, maar ik heb dan wel plezier gehad aan het schrijven ervan. Dat is namelijk wat ik bij andere bloggers ook leuk vind. Wanneer mensen gewoon schrijven over de dingen die hun interesseren maakt dat artikels altijd leuker. Ik probeer me altijd zo min mogelijk aan te trekken van wat andere mensen denken en probeer te doen wat ik zélf leuk vind 🙂

 23. Mariska 14 juni 2017 op 12:59 pm - Beantwoord

  Onzekerheid kun je denk ik altijd wel hebben bij het bloggen. Ik denk dat je gewoon moet doen en delen wat voor jou goed voelt. Als je onderwerpen niet leuk genoeg zouden zijn, zou je ook niet zoveel reacties en bezoekers hebben 🙂 Zolang je jezelf niet vergelijkt met anderen zit je denk ik goed. 🙂

 24. Kaylin 14 juni 2017 op 1:44 pm - Beantwoord

  Naar mijn mening is er zeker niks mis met je foto’s. De notitieboekjes storen me helemaal niet. Geniet maar van alle complimentjes die je krijgt want je mag trots zijn op jezelf!

 25. Sofie 14 juni 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

  Ja hoor, herkenbaar. Ook al geef je niet alle info over je leven, een blog is toch jezelf ook af en toe in the picture zetten (waarmee ik niet bedoel dat we aandacht willen maar ja, als je persoonlijk blogt gaat het vaak wel over jezelf). En jezelf blootgeven maakt best onzeker soms. Of dat is bij mij toch zo. Ik denk ook dat het een deel komt omdat we het zo graag en zo passioneel doen en dan schrik hebben dat ons blogkindje (haha) niet wordt gesmaakt of afgekraakt. Maar je doet het Supergoed hoor, en ik vind jouw foto’s kunstwerkjes, daar kan ik nog veel van leren.

  • Romy 14 juni 2017 op 10:20 pm - Beantwoord

   Ik ben het helemaal met je eens: als blogger is het belangrijkste dat je trouw blijft aan jezelf en doet wat jij leuk vindt en waar jij achter staat. Ik denk dat dat een blog iets eigens geeft en dat is waar mensen juist voor terugkomen 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 10:21 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou goed voelt. Vergelijken met anderen is daarbij killing, maar gelukkig kan ik dat redelijk van me af zetten inmiddels 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 10:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie! 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 10:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Het is inderdaad zo dat een blog soms net als een kindje voelt. Juist omdat je er zoveel liefde en tijd in stopt en jezelf best wel blootgeeft, is het lastig als anderen daar een mening over hebben. Gelukkig zijn de meeste mensen vaak vooral positief. Net als bij alle hobby’s, vinden veel mensen het al fijn als je iets hebt gevonden waar je zo je passie in kwijt kunt 🙂

 26. Sandra 14 juni 2017 op 2:29 pm - Beantwoord

  Ook ik heb onzekerheden als het om bloggen gaat. Ik denk dat dat ook best wel ‘gezond’ is, tot op zekere hoogte dan. Het blijft je wel uitdagen om jezelf steeds creativer uit te leven op je blog, denk ik. Ik vind het met vlagen soms wel lastig om in te schatten hoe ik overkom op mijn blog. Ook weet ik soms niet zo goed wat ik wel en niet online wil zetten, maar vaak kom ik daar dan toch wel uit. Ik denk dat bij bloggen ook een beetje onzekerheid hoort!
  Enneh, je doet het super hoor Romy. Ik ben jaloers op jouw foto’s en je onderwerpen zijn boeiend. 🙂

  • Romy 14 juni 2017 op 10:25 pm - Beantwoord

   Daar heb je zeker een punt! Ik denk ook dat onzekerheid bij bloggen ook wel een kracht kan zijn en je kan helpen om bewuste beslissingen te maken en jezelf te verbeteren. En een blog is toch iets anders en iets persoonlijkers dan bijvoorbeeld voetbal als hobby, dus zeker daarom is een beetje onzekerheid best logisch. Dankjewel voor je lieve compliment! Ik vind overigens dat jij het ook super doet en eerlijk is eerlijk, je maakt geweldige foto’s, vooral van je vakanties 🙂

 27. Irene 14 juni 2017 op 2:40 pm - Beantwoord

  Ik heb eigenlijk alleen maar last van die laatste onzekerheid. Er zijn wel mensen die weten van m’n blog maar bijvoorbeeld mijn ouders? Nee. Ik durf dat niet goed tonen aan hen. Misschien omdat ik denk dat ze het niet snappen of me zullen beoordelen ofzo. Met de rest zit ik niet zo hard in. Ik weet dat m’n foto’s niet wauw zijn maar dat geeft niet. Mijn blog is heel persoonlijk, maar dat geeft ook niet.
  Maar ik snap wel dat je er mee zit. Nochtans denk ik wel dat je je er niet te veel zorgen om moet maken 🙂 je hebt toch al een groot publiek bereikt die jouw blog niet zouden volgen als ze het onzin zouden vinden.