Persoonlijk | Mijn onzekerheid als blogger

14 jun 2017 | Persoonlijk | 77 reacties

Bloggen is geweldig leuk en ik beleef er elke dag veel plezier aan. Over het algemeen haal ik vooral veel voldoening uit mijn blog en levert het me positieve energie op. Toch zijn er ook punten waarover ik onzeker ben als blogger. Doe ik het allemaal wel goed? Is mijn blog wel leuk genoeg? Wat zullen mensen om me heen van mijn blog vinden? In dit artikel bespreek ik 5 onzekerheden waar ik als blogger weleens tegenaan loop. Vat dit artikel overigens niet te ernstig op. Want echt: ik ben superblij dat ik blog en zou dit voor geen goud willen missen.

bloggen onzekerheid als blogger

1. Zijn mijn onderwerpen wel leuk?

Soms ben ik onzeker over de onderwerpen waar ik over schrijf. Ik blog vooral over dingen die mij persoonlijk interesseren of waar ik mezelf nog in wil ontwikkelen. Maar zouden dat ook de onderwerpen zijn die anderen aanspreken? Mijn DIY-artikelen worden bijvoorbeeld over het algemeen niet heel goed bekeken. Toch blijf ik ze plaatsen, omdat ik ze simpelweg heel leuk vind om te maken. En hoe zit dat met artikelen over mijn eigen hersenspinsels, zoals dit artikel over “wat als?”-denken. Zouden anderen daar eigenlijk wel wat mee kunnen? Of vinden ze het stom? Meestal probeer ik uit te gaan van mijn eigen plezier. Dan wordt een artikel maar iets minder goed gelezen. Als ik er maar plezier uit haal, dat is het belangrijkste.

2. Hoe kom ik over op mijn blog?

Een andere onzekerheid als blogger is dat ik me weleens afvraag hoe ik eigenlijk overkom op mensen die mijn blog lezen. Vinden mensen me niet stom? Of onaardig? Of saai? Ik wil bijvoorbeeld niet overkomen als een betweter die alles wel weet, maar ook niet als iemand die helemaal niets snapt van waar ze over schrijft. Ik hoop dat ik niet negatief overkom, maar dat ik ook niet overkom als iemand die alles té positief inziet en niets heeft meegemaakt. Aan de andere kant wil ik niet te onzeker lijken (daar helpt dit artikel natuurlijk enorm bij! – knipoog), maar ook niet overkomen als iemand die enorm zeker is van zichzelf. Meestal probeer ik maar vooral mezelf te zijn. Dat is vast de beste oplossing.

3. Zijn mijn foto’s wel mooi genoeg?

De foto’s voor mijn blog maak ik altijd zelf, maar dat levert me weleens de nodige onzekerheid op. Ik ben bijvoorbeeld geen pro met Photoshop, maar gebruik tot nu toe een gratis bewerkingsprogramma. Wit is op mijn foto’s daarom niet altijd écht wit. En zijn lezers mijn composities met notitieboekjes niet ondertussen een beetje zat? Of de bloemenfoto’s die ik steeds maak? Zijn ze wel mooi genoeg om online te plaatsen? Ja, mijn onzekerheid als blogger speelt op dit vlak regelmatig op. Wat de foto’s betreft probeer ik het meestal maar naast me neer te leggen. Ik heb nu eenmaal een zwak voor notitieboekjes en voor bloemen. Dan maar een kleine overvloed daaraan op mijn blog.

4. Deel ik niet te veel?

Dit punt hangt samen met het artikel dat ik eerder deelde over privacy. Privacy is als blogger namelijk nog best een ding. Want wat deel je wel online en wat niet? Soms zou ik best willen vertellen over hardnekkige onzekerheden of issues die ik heb. Tegelijkertijd lijkt het me geen goed plan om in geuren en kleuren over mijn hele leven te vertellen op het internet. Je weet maar nooit! Hoewel ik vrij open ben op mijn blog, deel ik zeker niet alles en dat voelt voor mij beter zo. Desondanks schiet er nog regelmatig door mijn hoofd “Goh, ga ik niet te ver?”. Heb ik nu niet te veel verteld? Is het wel slim om op het internet te staan met mijn hoofd? Lastig dingetje is privacy soms.

5. Wat vinden mensen om me heen van mijn blog?

Een laatste onzekerheid als blogger is dat ik me weleens afvraag wat mensen om me heen van mijn blog vinden. Vinden ze het vervelend dat ik soms foto’s maak van elk bloemetje? Of vinden ze het raar dat ik mijn eigen plekje heb op het internet. Over het algemeen is dit een punt waar ik me maar zo min mogelijk van probeer aan te trekken. Van de meeste mensen krijg ik vooral positieve reacties op mijn blog. Zelfs een paar mannelijke vrienden (ja echt, mannen!) hebben enthousiast gereageerd. Dat vind ik dan echt een enorm compliment. En voor de rest denk ik maar “Leef en laat leven”. Er zijn vast mensen die mijn blog niet leuk vinden, maar ik ben er blij mee en steek er met heel veel liefde mijn vrije uurtjes in.

Een vraag voor andere bloggers: herken jij deze onzekerheden?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

77 Reacties

 1. Neverdullmoments

  Ik herken het ook wel! Vaak deel ik bijvoorbeeld mijn blunders of genante momenten en dan denk ik wel eens: oké, hoe staat het straks met mijn reputatie als kluns? Hahaha. Als ik het dan weer doorlees en als ik er zelf weer om moet lachen, zet ik het gewoon online ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, inderdaad, soms moet je ook gewoon niet te veel bij iets stil staan. Ik besefte ook laatst dat ik op Twitter wel heel vaak mijn bloopers plaats, haha. Maar ja, uiteindelijk kan ik er dan inderdaad zelf ook wel weer om lachen ;)

   Antwoord
 2. Shirley

  Herkenbaar, vooral als ik me besef dat bepaalde mensen mijn blog ook (kunnen) lezen. Verder denk ik vaak dat mijn artikelen alleen leuk zijn om te lezen als je me in jet echt kent. Foto’s maken kan ik gewoon niet goed, daarover ben ik maar gestopt onzeker te zijn. Ik lees jouw artikelen in ieder geval met veel plezier, mocht dat je een kleine boost geven als je onzeker bent.

  Antwoord
  • Romy

   Natuurlijk zijn je artikelen niet alleen leuk voor mensen die je kennen. Het feit dat je ook andere bezoekers krijgt, betekent echt wel dat er meer mensen zijn die het leuk vinden wat je schrijft :) Ik vind in ieder geval dat je leuk schrijft.
   Dankjewel voor je lieve woorden! Dat doet me zeker goed om te horen :)

   Antwoord
 3. Lisette

  Ik herken deze onzekerheden inderdaad. Maar dat hoef jij echt niet te zijn. Misschien word ik wel een beetje onzeker als ik jouw blog zie en lees?

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een compliment! Dankjewel! Maar jij hoeft ook helemaal niet onzeker te zijn, hoor. Ik vind dat je het super doet!

   Antwoord
 4. Maaike

  Alle punten zijn herkenbaar voor mij! En ik denk dat het heel wijs van je Is om vooral door te gaan met wat je leuk vindt. Je schrijft over leuke en interessante dingen. Plus een fijne schrijfstijl en prachtige foto’s, prima toch!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dat zijn veel complimenten in één reactie :) Dankjewel! En inderdaad, uiteindelijk is het belangrijkste om te doen wat je leuk vindt en om te schrijven over waar jij plezier aan beleeft.

   Antwoord
 5. Larissa

  Heel herkenbaar dit! Ik blog zelf pas sinds mei, dus ik moet ook nog heel veel leren. Maar ik denk dat als ik zelf heel enthousiast word van mijn blog, dat mijn lezers dat ook worden.
  En ja die foto’s… dat blijft denk ik wel altijd een dingetje. Ik heb nog niet veel tijd gehad om echt aan de slag te gaan met mooie foto’s. Maar een blog groeit mee met de schrijver, dus dat komt vanzelf wel goed denk ik :) Ik vind jouw foto’s altijd erg leuk! Je hebt mij ook in ieder geval enthousiast gemaakt om misschien wat cursussen te gaan volgen.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is inderdaad ook mijn uitgangspunt: ik schrijf over waar ik blij van word in de hoop dat dat anderen ook een beetje blij maakt :) En ik ben het met je eens dat een blog met de blogger mee groeit. Het is uiteindelijk ook alleen maar leuk om zelf ook je vooruitgang terug te zien, denk ik. Dankjewel voor je lieve compliment over mijn foto’s! Zo’n cursus kan ik je zeker aanraden :) Ik heb er echt van genoten.

   Antwoord
 6. Danique

  Erg herkenbaar. Je bent een van mijn favoriete bloggers, puur omdat de onderwerpen precies passen bij hetgeen waar ik naar op zoek ben. Daarnaast doe je het inderdaad voor jezelf, zodra je alleen nog maar gaat denken: wat willen mijn lezers? Dan denk ik dat je je eigenheid op een gegeven moment gaat verliezen.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een mooi compliment. Dankjewel! En inderdaad, juist je eigenheid als blogger en het feit dat je je eigen interesses opvolgt, maakt een blog vaak uniek en leuk om te lezen!

   Antwoord
 7. Iris

  Heel herkenbaar! Ik maakte mij eerst ook druk om wat anderen van mijn blog zouden vinden. Inmiddels kan ik het naast me neer leggen. Het is gewoon een leuke hobby van me, wat anderen weer hebben met paardrijden of voetbal.
  Ik vind dat jou blog juist heel uniek is. Ook al “herhaal” je een aantal dingen, het zorgt er wel voor dat je meteen ziet dat het een “Romy-artikel” is. Ga zo door meid! Er is niets om je zorgen over te hoeven maken!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve reactie! En ik ben het helemaal eens met je woorden over bloggen: een blog is gewoon een hobby en het belangrijkste is dat je er zelf veel plezier aan beleeft :)

   Antwoord
 8. Annemarie

  Wat ‘grappig’, ik herken de meeste dingen eigenlijk niet. Ik denk dat als je schrijft over de dingen die jij mooi en interessant vindt, dat je dan vanzelf een publiek trekt dat daarmee matcht. Het is onmogelijk om dingen te schrijven die iedereen leuk vindt om te lezen, maar dat is waarschijnlijk ook niet je doel.
  Privacy vind ik wel echt een ding. Dat maakt dat ik artikelen wel eens niet plaats of heel erg aanpas. De persoonlijke dingen worden bij mij wel het meest gelezen. Ik vind het nog wel eens lastig om wat dat betreft een goede balans te vinden.
  Maar vooral zo doorgaan hoor! Als de mensen terugkomennaar jouw blog, dan zijn je artikelen dus de moeite waard om te lezen!!

  Antwoord
  • Romy

   Juist heel mooi om te horen dat je de onzekerheden over het algemeen niet herkent! Ik geloof ook dat het belangrijkste is om trouw te zijn aan jezelf en te schrijven over wat jou interesseert. Dat probeer ik me in ieder geval voor te houden en vind ik belangrijker dan torenhoge bezoekersaantallen.
   Lastig is dat issue van privacy, hè? Ik merk ook dat mijn persoonlijke artikelen vaak het beste worden gelezen, maar tegelijkertijd wil ik ook niet té privé dingen doelen. Het is soms moeilijk om daar een mooie balans in te vinden.

   Antwoord
 9. Darina

  Ik herken ook deze onzekerheden en vooral: vinden mensen de artikelen wel leuk? In mijn naaste omgeving begrijpt niet iedereen waarom ik blog maar daar probeer ik me zo weinig mogelijk van aan te trekken. En ik kan heel onzeker zijn van de bezoekersaantallen. Die blijven onderweg ergens hangen geloof ik :) maar al met al hou ik van bloggen en ben blij met de reacties die ik krijg.

  Antwoord
  • Romy

   Wat jammer dat niet iedereen in je omgeving begrijpt waarom je blogt, terwijl het juist zo’n leuke hobby is. Ik vind het mooi om te horen dat je vooral dol bent op bloggen en dat de bezoekersaantallen je daardoor minder uitmaken, ook al ben je er soms wel onzeker over. Uiteindelijk is het plezier dat je eraan beleeft ook het allerbelangrijkste!

   Antwoord
 10. Merel

  Enorm herkenbaar! Ik denk soms maar gewoon dat ik het vooral voor mezelf moet doen en me iets minder druk moet maken om cijfertjes. En je hoeft helemaal niet onzeker te zijn over je foto’s hoor, ik vind ze altijd hartstikke mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment over mijn foto’s! En je hebt helemaal gelijk: bloggen doe je uiteindelijk vooral voor jezelf en cijfertjes zijn hooguit een leuk extraatje voor daarbij :)

   Antwoord
 11. Sylvia

  Weet je, je blijft je altijd wel een beetje onzeker voelen als je iets ‘persoonlijks’ doet. Ik heb ook precies hetzelfde dat is menselijk wat zouden ze vinden als… . Ik vind juist datje heel leuk schrijft omdat het vaak hele herkenbare dingen zijn. Privacy vind ik wel een dingetje. Ik moet daarin echt nog een weg vinden. Lastig wat ik wil Veel leuke dingen delen maar ik moet ook rekening houden met mijn dochtertje en vriend haha. En over je fotos hoef je niet onzeker te zijn want ik ben positief jaloers haha. Fijne dag weer!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik denk ook dat onzekerheid er wel bij hoort, zeker met zoiets persoonlijks als bloggen. En privacy en bloggen is inderdaad soms zo’n lastige combinatie. Ik kan me voorstellen dat je ook weleens het liefst iets leuks zou delen over je dochter of vriend, maar het dan toch niet doet. Best een uitdaging waarschijnlijk!

   Antwoord
 12. marije

  Hele herkenbare onzekerheden. Maar je doet dit voor jezelf en omdat je het leuk vindt. Mensen keken mij soms ook raar aan als ik foto’s maakte maar inmiddels is iedereen het gewend en wordt er zelfs gezegd “moet je geen foto maken”

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn dat je omgeving in dat opzicht een beetje met jou en je hobby voor bloggen is meegegaan :) En inderdaad, uiteindelijk is het het belangrijkste dat je het bloggen voor jezelf doet.

   Antwoord
 13. Melissa

  Herkenbaar voor heel veel bloggers denk ik! Ik herken het zeker. Vooral dat fotogedoe is voor mij echt een ding. Ik zie zo veel mooie foto’s van beauty producten voorbij komen en vraag me dan echt af of mensen ook zo naar mijn foto’s kunnen kijken. Privacy vind ik ook een ding. Die weekverslagen zijn leuk om te maken, maar soms laat je wel erg veel van jezelf zien. Wil ik dat eigenlijk wel? Dilemma’s…

  Antwoord
  • Romy

   Ik had nooit verwacht dat jij onzeker zou zijn over je foto’s. Ik vind je foto’s namelijk altijd prachtig :) Maar inderdaad, ik denk dat iedere blogger eigenlijk wel onzeker is over foto’s, onderwerpen, schrijfstijl etc. Zelf denk ik er ook weleens over na om weekverslagen te maken, maar ik worstel dan ook een beetje met privacy. Lastig dingetje blijft dat!

   Antwoord
 14. Liset - Beautydagboek

  Je hoeft je nergens onzeker over te voelen hoor Romy! Je doet het heel goed en hebt je eigen stijl echt vast weten te leggen. Zelf zou ik het niet onzekerheid noemen, maar meer perfectionisme. Want als ik naar mezelf kijk, wil ik gewoon alleen maar goede foto’s en tekst afleveren en er gaat gewoon niets online waar ik niet tevreden over ben. Daarom verschijnen er bij mij soms wel eens even geen artikelen omdat ik er niet voldoende aandacht aan heb kunnen besteden zodat ik echt tevreden ben. Natuurlijk worden sommige artikelen minder gelezen, maar als je er zelf plezier aan beleefd en er voor jezelf achter staat, heb ik er alsnog een goed gevoel bij :).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je onwijs lieve compliment! :) Ik denk inderdaad dat het ook wel deels met perfectionisme te maken heeft. Dat is bij mij namelijk ook altijd wel een dingetje. En het is inderdaad het belangrijkste dat je zelf staat achter de artikelen die je online plaatst. De bezoekersaantallen vallen dan misschien soms lager uit dan een andere keer, maar het is uiteindelijk jouw eigen plekje op het internet en jouw hobby :) Ik vind trouwens dat jij het ook super doet. Je artikelen zijn altijd heel fijn om te lezen en ik kan merken dat je er veel tijd in hebt gestoken.

   Antwoord
 15. Amy

  Heel herkenbaar en heel logisch ook! Ik loop ook regelmatig tegen zulke struggles aan. Maar in de basis blijft je blog vooral jouw eigen plekje op het internet.. dus gewoon doen wat jij leuk vindt!

  Antwoord
 16. Linda

  Zo te horen maken jouw onzekerheden jouw blog nóg mooier! Er gaat niets boven zelf gemaakte foto’s, originele artikelen en het is jouw sprankelende persoonlijkheid die ieder artikel tot leven laat komen. Mijn advies: vooral doen wat jou blij maakt. Daar gaat het immers om!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je ontzettend mooie woorden! Wat een mooi compliment! En inderdaad, het belangrijkste is dat je blogt over wat jou blij maakt. Dat is nog veel belangrijker dan welke piek of dal in je bezoekersaantallen dan ook :)

   Antwoord
 17. Johanne

  Haha, ik herken ze allemaal! Goed dat erover nadenkt hoor, want dat maakt je alleen maar sterker denk ik. Zelf heb ik het meeste last van onzekerheid over de onderwerpen die ik schrijf. Zijn ze niet te veel op mezelf gericht? Herkennen anderen dit überhaupt? In plaats van op zoek gaan naar herkenning, zou ik anderen niet moeten helpen? Maar ja, aan de andere kant is dat ook het hele idee achter mijn blog. Op zoek naar medestanders. Toch knaagt het wel eens. Ook hoeveel ik van mezelf moet/mag weggeven.

  Vind zelf, zoals je vanmorgen al las haha, heel veel waarover je schrijft herkenbaar. Je onderwerpen sluiten goed aan bij het idee van je blog en je hebt een fijne , rustige schrijfstijl.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor al je lieve complimenten! En ik vind het ook juist heel leuk dat je veel persoonlijke blogs schrijft. Voor mij zijn je stukken in ieder geval vaak herkenbaar of zetten ze me echt aan het denken. Alleen privacy, dat is en blijft inderdaad altijd een lastig issue. Voor alle bloggers, denk ik.

   Antwoord
 18. Loes

  Ik herken dit heel erg. Ik ben vooral soms bang dat ik teveel deel en mensen mijn adres/achternaam oid kunnen achterhalen. Ik probeer daar wel rekening mee te houden. Ook ben ik best wel onzeker over mijn instagram-account. Klinkt misschien suf, maar sommige bloggers hebben zulke perfect mooie accounts, en ik kan dat niet zo goed.. Dus dat is wel een dingetje om nog aan te werken!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, Instagram is ook echt zo’n onzeker-maker! Ik kan me voorstellen dat je daar ook weleens mee worstelt. En zelf ben ik ook weleens bang dat er bepaalde informatie op mijn blog vindbaar is met mijn naam. Ik let juist daarom ook wel op wat ik plaats, maar soms is die balans best lastig.

   Antwoord
 19. marleen

  Herkenbaar meid! Vooral punt 4.. haha! Ik ben altijd bang dat ik teveel deel en ben eigenlijk altijd wel heel bewust of mijn omgeving geen ‘last’ kan gaan krijgen van mijn blog.

  Antwoord
 20. Bente

  Herkenbaar, maar bij jou zeker onterecht want volgens mij loopt je blog hartstikke goed! En terecht, want je maakt mooie foto;s en schrijft leuke content!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je superlieve reactie en compliment! :)

   Antwoord
 21. Jessica J.

  Ik zit vooral met je laatste punt. Ik heb nog tegen niemand in m’n omgeving – behalve m’n vriend, uiteraard – expliciet gezegd dat ik blog. Sommigen weten het intussen wel doordat ze het lezen op Instagram of op m’n url klikken ofzo, en iemand anders heeft me zelfs via Google gevonden! Maar verder… Nee, ik vind het ongemakkelijk om erover te praten, uit schrik voor wat mensen denken. Zelfs m’n familie weet het niet! Misschien moet ik maar eens wat trotser worden, want ik steek er met plezier ontzettend veel tijd en moeite in. Het blijft gewoon spannend. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat jammer om te horen eigenlijk dat het voor jou best een ding is om je blog met bekenden te delen. Ik kan het me wel voorstellen, maar toch lijkt het me heel jammer om niet met anderen te kunnen praten over iets waar je zoveel plezier uit haalt. Misschien kun je het stapje voor stapje aan steeds iets meer mensen vertellen die echt dicht bij je staan. Ik weet zeker dat ze alleen maar enthousiast zijn, want je doet het hartstikke goed :)

   Antwoord
 22. Sarah

  Ik herken je onzekerheden allemaal! Ik ben ook gewoon heel erg mezelf op mijn blog en probeer me niet teveel aan te trekken van hoe ik dan overkom of van statistieken. Sommige artikels worden inderdaad niet zo goed gelezen als anderen, maar ik heb dan wel plezier gehad aan het schrijven ervan. Dat is namelijk wat ik bij andere bloggers ook leuk vind. Wanneer mensen gewoon schrijven over de dingen die hun interesseren maakt dat artikels altijd leuker. Ik probeer me altijd zo min mogelijk aan te trekken van wat andere mensen denken en probeer te doen wat ik zélf leuk vind :)

  Antwoord
  • Romy

   Ik ben het helemaal met je eens: als blogger is het belangrijkste dat je trouw blijft aan jezelf en doet wat jij leuk vindt en waar jij achter staat. Ik denk dat dat een blog iets eigens geeft en dat is waar mensen juist voor terugkomen :)

   Antwoord
 23. Mariska

  Onzekerheid kun je denk ik altijd wel hebben bij het bloggen. Ik denk dat je gewoon moet doen en delen wat voor jou goed voelt. Als je onderwerpen niet leuk genoeg zouden zijn, zou je ook niet zoveel reacties en bezoekers hebben :) Zolang je jezelf niet vergelijkt met anderen zit je denk ik goed. :)

  Antwoord
  • Romy

   Helemaal mee eens! Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou goed voelt. Vergelijken met anderen is daarbij killing, maar gelukkig kan ik dat redelijk van me af zetten inmiddels :)

   Antwoord
 24. Kaylin

  Naar mijn mening is er zeker niks mis met je foto’s. De notitieboekjes storen me helemaal niet. Geniet maar van alle complimentjes die je krijgt want je mag trots zijn op jezelf!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve reactie! :)

   Antwoord
 25. Sofie

  Ja hoor, herkenbaar. Ook al geef je niet alle info over je leven, een blog is toch jezelf ook af en toe in the picture zetten (waarmee ik niet bedoel dat we aandacht willen maar ja, als je persoonlijk blogt gaat het vaak wel over jezelf). En jezelf blootgeven maakt best onzeker soms. Of dat is bij mij toch zo. Ik denk ook dat het een deel komt omdat we het zo graag en zo passioneel doen en dan schrik hebben dat ons blogkindje (haha) niet wordt gesmaakt of afgekraakt. Maar je doet het Supergoed hoor, en ik vind jouw foto’s kunstwerkjes, daar kan ik nog veel van leren.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! Het is inderdaad zo dat een blog soms net als een kindje voelt. Juist omdat je er zoveel liefde en tijd in stopt en jezelf best wel blootgeeft, is het lastig als anderen daar een mening over hebben. Gelukkig zijn de meeste mensen vaak vooral positief. Net als bij alle hobby’s, vinden veel mensen het al fijn als je iets hebt gevonden waar je zo je passie in kwijt kunt :)

   Antwoord
 26. Sandra

  Ook ik heb onzekerheden als het om bloggen gaat. Ik denk dat dat ook best wel ‘gezond’ is, tot op zekere hoogte dan. Het blijft je wel uitdagen om jezelf steeds creativer uit te leven op je blog, denk ik. Ik vind het met vlagen soms wel lastig om in te schatten hoe ik overkom op mijn blog. Ook weet ik soms niet zo goed wat ik wel en niet online wil zetten, maar vaak kom ik daar dan toch wel uit. Ik denk dat bij bloggen ook een beetje onzekerheid hoort!
  Enneh, je doet het super hoor Romy. Ik ben jaloers op jouw foto’s en je onderwerpen zijn boeiend. :)

  Antwoord
  • Romy

   Daar heb je zeker een punt! Ik denk ook dat onzekerheid bij bloggen ook wel een kracht kan zijn en je kan helpen om bewuste beslissingen te maken en jezelf te verbeteren. En een blog is toch iets anders en iets persoonlijkers dan bijvoorbeeld voetbal als hobby, dus zeker daarom is een beetje onzekerheid best logisch. Dankjewel voor je lieve compliment! Ik vind overigens dat jij het ook super doet en eerlijk is eerlijk, je maakt geweldige foto’s, vooral van je vakanties :)

   Antwoord
 27. Irene

  Ik heb eigenlijk alleen maar last van die laatste onzekerheid. Er zijn wel mensen die weten van m’n blog maar bijvoorbeeld mijn ouders? Nee. Ik durf dat niet goed tonen aan hen. Misschien omdat ik denk dat ze het niet snappen of me zullen beoordelen ofzo. Met de rest zit ik niet zo hard in. Ik weet dat m’n foto’s niet wauw zijn maar dat geeft niet. Mijn blog is heel persoonlijk, maar dat geeft ook niet.
  Maar ik snap wel dat je er mee zit. Nochtans denk ik wel dat je je er niet te veel zorgen om moet maken :) je hebt toch al een groot publiek bereikt die jouw blog niet zouden volgen als ze het onzin zouden vinden.

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat jij van de meeste onzekerheden geen last hebt. Dat is toch een goed teken én eigenlijk heel logisch, want je blogt echt heel leuk! Wat jammer eigenlijk dat je ouders er niet van afweten. Maar dat is inderdaad een beslissing die je zelf moet nemen en het zou jammer zijn als ze het bijvoorbeeld niet snappen. Ik vind je blog in ieder geval onwijs tof :)

   Antwoord
 28. Laurine

  Heel herkenbaar! Ik ben persoonlijk het meest onzeker over hoe ik overkom. Je kan zo snel verkeerd begrepen worden , terwijl je het zelf helemaal anders bedoelde. Soms is het moeilijk om iets precies te verwoorden, zoals je het in je hoofd hebt. Maar ik denk dat de lezers van je blog me elk artikeltje dat ze lezen een beter beeld krijgen van jouw als persoon. Ik kan alvast zeggen dat je mij een super gezellige en vrolijke persoon lijkt. Ik lees elk artikel met veel plezier en haal veel positiviteit uit je tips! Niet te veel zorgen maken, maar genieten met volle teugen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve woorden op het einde van je reactie! :) En genieten, dat doe ik zeker! Ik denk ook dat het beeld dat mensen van je krijgen met het aantal artikelen meegroeit. Als je vooral jezelf blijft, krijgen mensen vast steeds een beter beeld van wie jij bent. Ik vind overigens dat jij ook overkomt als een hartstikke leuke meid op je blog :)

   Antwoord
 29. Rianne

  Wauw, eigenlijk allemaal herkenbaar! Je schrijft een blog deels voor jezelf, maar soms maakt het me echt zenuwachtig wat anderen er van denken. Gelukkig krijg ik vee positieve reacties van mensen om me heen, dat helpt enorm!! :)

  Antwoord
  • Romy

   Precies wat je zegt! Een stukje op internet kan zo door heel wat mensen gelezen worden. Als je daar te veel bij stilstaat, kan dat je best nerveus maken. Fijn om te horen dat je vooral heel veel positieve reacties krijgt uit je omgeving :) Dat kan zo’n heerlijk gevoel geven!

   Antwoord
 30. Nina Simplynspecial

  Héél herkenbaar ;) Er zijn tig dingen waar ik me onzeker over voel / heb gevoeld, maar gelukkig kan ik daar steeds beter mee omgaan! Als je doet wat je leuk vindt ben je al een stap in de goede richting.

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat je steeds iets beter met je onzekerheid kunt dealen! Het is ook jammer als het allesoverheersend zou zijn, juist omdat het belangrijkste inderdaad is dat je vooral zelf veel plezier beleeft aan je blog.

   Antwoord
 31. Els

  Super herkenbaar hoor :-). Ik probeer me er niet door te laten leiden, maar toch borrelen de onzekerheid soms wel erg op.

  Antwoord
 32. Barbie

  Jezelf zijn lijkt me altijd een goed idee!

  Antwoord
 33. Evelyne

  Lieve Romy, twijfel niet jij bent een fantastische blogger. Ik kan het niet. Elke dag bloggen (ik zou wel willen), goeie onderwerpen verzinnen die dicht bij mij liggen (ik zou dat ook wel graag willen), chapeau dat je steeds je foto’s zelf maakt (ik vind het te lastig om steeds een passende foto bij mijn schrijfsels te maken *oeps*). Eigenlijk herken ik mezelf wel heel hard in deze onzekerheden. Ik stel mij vaak de vraag: ‘ben ik wel goed bezig?’. Deze vraag stel ik niet alleen op het gebied van bloggen, maar vooral in het leven. Ik ben en blijf een onzeker iemand. En volgens mij zijn we dat allemaal wel een beetje. Al laat de één het meer zien dan de ander :) But no worries, JIJ bent goed bezig!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je ontzettend lieve woorden! En jij hoeft ook echt niet te twijfelen over jezelf. Ik vind dat je het hartstikke goed doet. Het is jouw blog en het belangrijkste is dat jij er plezier aan beleeft. Leg jezelf niet te veel druk op, maar geniet er vooral van. Bloggen is namelijk zo geweldig leuk als je de drempel voor jezelf niet te hoog legt :)

   Antwoord
 34. Sara | MevrouwMiauw

  Veel onzekerheden zijn voor mij ook heel herkenbaar. Vooral de manier waarop ik overkom en de balans wat betreft privé zaken. Als je het mij vraagt kom jij met jouw blog gewoon heel echt en puur over. Ik vind oprecht dat je het heel goed doet. En volgens mij worden je artikelen heel erg gewaardeerd. Gezien het hoge aantal reacties dat je ontvangt zit dat denk ik wel helemaal snor.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! Ik ga er bijna spontaan van blozen :) Zelf vind ik het issue van privacy misschien ook nog het lastigst. Wat kan ik nog net wel delen en wat gaat echt te ver? Meestal lukt het wel om er weloverwogen beslissingen over te nemen, maar soms kan ik er best een beetje over tobben ;)

   Antwoord
 35. Nesrin

  Je hebt prachtige foto’s en je lijkt mij oprecht een heel leuk mens, jouw blog straalt en dit vind ik echt geweldig. Het lukt lang niet iedereen om dat beetje extra qua look & feel te geven op zijn of haar blog en jij doet dit echt heel goed.

  Antwoord
  • Romy

   Jeetje, ik word stil van al je onwijs lieve woorden. Dankjewel :)

   Antwoord
 36. Maaike

  Ook ik herken me in deze onzekerheden. Maar jouw blog is echt leuk :D En ook erg uniek. Daar hou ik van. Ga vooral zo door!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

   Antwoord
 37. Lianne

  Wow, ik wist niet dat je hier tegenaan liep! Ik snap dat je hier wel eens onzeker over kan zijn. Maar dat is nergens voor nodig. Ik vind jouw blog namelijk superleuk en inspirerend en ik lees elke dag de artikelen met veel plezier! Natuurlijk kan je het nooit iedereen naar de zin maken, maar dat is met alles. Ik heb die onzekerheden over mijn blog eigenlijk niet echt. Ik plaats wat ik leuk vind en denk er nooit zozeer over na wat anderen ervan vinden. Als je er zelf maar veel plezier aan beleeft en je goed voelt bij wat je online plaatst, vinden anderen het ook zeker weten leuk genoeg! :)

  Antwoord
  • Lianne

   Lieve Romy, niet piekeren of onzeker zijn. Jouw blog is het waard om gelezen te worden en veel mensen kunnen iets leren van jouw artikelen! En daarbij mocht ik willen dat ik zo’n hoog bezoekersaantal zou hebben als jij, daar mag je trots op zijn! Dat moest ik er nog even bij zeggen, haha :)

   Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! Ik word er echt helemaal stil van, zo lief! <3 Het is niet zo dat de onzekerheid heel extreem is, hoor. Het is meer dat ik deze dingen regelmatig door mijn hoofd spelen als ik een artikel plaats, maar ik kan me er gelukkig wel overheen zetten :) Het is ook inderdaad zo dat het belangrijkste is dat je het zelf leuk vindt wat je plaatst. Je eigen plezier is uiteindelijk het allerbelangrijkste aan bloggen :)

   Antwoord
 38. Claire

  Wat een boel reacties! Hieruit blijkt maar weer hoeveel mensen kampen met onzekerheid over bloggen. Dat is ook niet gek want je stelt jezelf zo kwetsbaar op met een blog. Ik vind je blog echt heel fijn om te lezen omdat niet iedereen zijn of haar onzekerheden zo goed kan beschrijven én oplossingen kan bieden. Ik vind het echt zo fijn dat je jezelf zo openstelt <3

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een superlieve reactie! Dankjewel <3 Ik vind het ook echt heel fijn om me op mijn blog een beetje open te kunnen stellen en te kunnen praten over dingen die ik heb geleerd, die ik fijn vind of waar ik juist tegenaan loop.

   Antwoord
 39. Saskia

  Mooi mooi dat je hier een artikel over heb geschreven. Herkenbaar soms voor in het begin, nu heb ik er totaal geen last meer van. Zolang ik het maar leuk vind en geniet van het bloggen vind ik het allang ok. Eerst had ik ook wel het idee van zal het wel een leuk artikel zijn? Is het niet te….. Maar dat maakt me nu helemaal niets meer uit.

  Ik lees hier altijd graag dus lekker doorgaan met wat je nu doet en waar je je goed bij voelt :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat jij je onzekerheid over je blog echt los hebt kunnen laten. Eigenlijk is het inderdaad zo dat het vaak niet zoveel uitmaakt. Dan lezen maar een keer iets minder mensen het, als je er zelf maar plezier aan beleeft.
   Wat een lief compliment trouwens! Dankjewel! :)

   Antwoord
 40. Talitha

  Sinds ik andere bezoekers over de vloer krijg op mijn blog dan alleen maar familie, vrienden en kennissen trek ik me minder aan van wat anderen misschien over me denken. Klinkt wellicht gek, omdat de meeste mensen dat misschien andersom hebben, maar ik trek me véel meer aan wat mijn bekenden denken over mijn onderwerpen, schrijfstijl, foto’s etc. dan mensen die ik niet ken. Hoe zit dat bij jou? Ik heb trouwens nog maar recent je blog ontdekt maar ik ben zeker fan!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je mijn blog hebt gevonden :) Dankjewel voor je lieve berichtje! En grappig eigenlijk dat het bij jou precies omgekeerd zit qua onzekerheid als blogger. Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen, want over het algemeen zijn de meningen van bekenden over jou natuurlijk iets belangrijker dan die van mensen die je eigenlijk niet kent. Met bloggen ben ik eigenlijk onzeker over zowel bekenden als onbekenden. Het gaat me vooral om de algemene mening, denk ik. Maar ik probeer het steeds iets meer naast me neer te leggen en vooral te doen waar ik zelf echt blij van word. Dat is immers het belangrijkste! :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs