slapen met oortjes

Oordopjes voor slapen | Zo bevallen mijn oordopjes op maat!

 • 20 augustus 2021
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Lifestyle

Als het op geluid aankomt, ben ik net een prinses op de erwt. Er hoeft maar één auto te hard langs te razen of ik zit al rechtop in mijn bed. Door mijn hooggevoeligheid ben ik nogal snel overprikkeld door geluid. Vooral ‘s nachts. Dat had ook de nodige gevolgen voor mijn nachtrust. Daarom heb ik mezelf na lang twijfelen eindelijk oordopjes op maat cadeau gedaan. Of het een succes is? Zeker wel! Ik deel hier mijn ervaring met oordopjes voor slapen. 

Waarom oordopjes voor slapen?

In eerste instantie was ik geen groot voorstander van oordopjes voor slapen. Ik was bang dat ik dan ook belangrijke geluiden (de wekker!) zou missen en dat Bart me met grof geschut wakker zou moeten maken als er een keer echt nood aan de man zou zijn. Ook vroeg ik me af of dat wel lekker zat, oordopjes. Want mijn prinses-op-de-erwt-gedrag ‘s nachts houdt ook in dat ik liever niet met te veel gekkigheid aan mijn lijf (slaapmaskers enzo) ga slapen. Iets onnatuurlijks in mijn oren stoppen leek me maar vreemd. Daarnaast had ik op internet gelezen dat je er een “opgesloten gevoel” aan kunt overhouden. 

Dus nee, oordopjes voor slapen heb ik heel lang uitgesteld. 

Maar na een tijdje had ik zo veel last van kleine geluidjes dat oordoppen me de enige optie leken. Nee, ik woon niet midden in een stad. Ook niet aan een drukke weg. En van feestende bovenburen is geen sprake *even afkloppen*. Het zijn vaak maar piepkleine geluidjes waar ik wakker van word. Als Bart ‘s nachts een keer naar het toilet moet, ben ik bijvoorbeeld al klaarwakker. En als ik eenmaal wakker ben, kan het zo een uur duren voordat ik weer naar dromenland vertrokken ben. 

Ik ging in eerste instantie voor de goedkope oplossing: een zak met 50 wegwerpoordopjes op bol.com. Niet duurzaam, misschien wel helpend. Helaas vielen de oordopjes steeds spontaan uit mijn oor. Ook Bart probeerde ze, maar bij hem bleven ze net zo goed hooguit een paar seconden in zijn oren zitten. Geen succes dus! Daarom besloot ik na een tijdje twijfelen en googelen toch wat meer geld uit te geven aan een paar oordopjes op maat

Oordopjes voor slapen laten maken, zo gaat dat!

Voor de oordopjes op maat maakte ik een afspraak bij Beter Horen. De afspraak duurde ongeveer 20 minuutjes. Eerst inspecteerde de medewerkster mijn oren, onder andere om te zien of ik niet te veel oorsmeer had (nee hoor, geen sprake van!).

Daarna zette ze een bijzonder apparaat dat vloeibare klei spuit op mijn oor. Met knalpaarse klei vulde de medewerker mijn beide oren. Ik zat midden in een druk winkelcentrum, maar hoorde direct niets meer van alle omgevingsgeluid. “Doe dit maar copy-paste naar mijn slaapkamer”, wilde ik haast zeggen. Maar achteraf was ik blij toen de kleverige massa na één minuut uit mijn oor (en haar) mocht. De mal voor de oordoppen op maat was gemaakt.

Vervolgens rekende ik € 120 af (ik was blijkbaar net in de kortingsweek gekomen, lucky me!) voor de oordoppen en maakte ik een afspraak om ze een week later op te halen. 

slapen met oortjes
oordopjes voor slapen

Mijn oordopjes voor slapen

Mijn eerste gedachte toen ik de piepkleine oordoppen uit de etui haalde? Kostte dat € 120? Nee hoor, goed slapen zou me nog veel meer dan dat waard zijn, dus spijt had ik niet. Hierboven zie je hoe de oordopjes er in detail uitzien. Ze zijn verschillend van kleur, zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor links en welke voor rechts is. 

Spot je ook de kleine gaatjes in de oordopjes? Ik koos bewust voor oordopjes met ventilatiegaten. Volgens de medewerker laat zo’n gaatje maximaal één decibel meer geluid door, terwijl het je wel een minder opgesloten gevoel geeft. Ook zorgt zo’n ventilatiegat voor meer lucht. Het schijnt dat je het eerder warm krijgt met oordopjes in je oren. Met zo’n gat heb je daar minder last van. 

Verder hebben de oordopjes een lipje, dat in je oorschelp komt te zitten. Daardoor kun je ze makkelijk uit je oren halen. 

Overigens bleek bij het maken van de oordopjes op maat ook waarom eerdere oordopjes voor slapen bij mij nooit bleven zitten. Ik heb blijkbaar een kleine knik in mijn gehoorgang. Niets ernstigs, maar die afwijkende vorm maakt wel dat standaard oordopjes mij niet passen. Dat verklaarde ook meteen waarom ik in-ear oordopjes nooit kon gebruiken; ook die vielen bij één oor altijd uit.

Slapen met oordopjes, bevalt het? 

Maar dan het belangrijkste, hoe is het nu in de praktijk om te slapen met oordopjes in? Ik was dus van tevoren wat sceptisch. En ik moet zeggen: de eerste twee nachten met oordopjes in slapen voelden heel onwennig. Ik kon er die nachten maar moeilijk aan wennen dat ik mijn eigen ademhaling harder hoorde (omdat je de echo ervan in je schedel hoort). Daardoor had ik steeds het idee dat ik heel hard aan het uitademen was (wat volgens Bart totaal niet zo was!). 

Ook had ik het bij het wakker worden gloeiend heet. Ik zweet normaal bijna nooit, maar had het bij het wakker worden plotseling heel warm (en nee, ik had geen koorts). Ook vond ik het inbrengen van de oordopjes nog best een gehannes. Omdat ze op maat zijn, is het wel belangrijk dat je ze in de goede richting in je oor doet. Dat was even puzzelen in het donker, zeker met de knik die ik blijkbaar in mijn gehoorgang heb.

Maar na die twee dagen ging het een stuk beter. Sindsdien kan ik de oordopjes in één beweging in doen, heb ik geen last meer gehad van warmte ‘s nachts en maak ik me ook niet druk meer over mijn ademhaling. Ook voelt het niet vreemd aan om met oordopjes in op mijn kussen te liggen, zelfs niet als buikslaper (ik lig ‘s nachts op één oor te slapen). Een paar keer ben ik ‘s nachts één oortje verloren (toch fijn dat die dingen blauw en rood zijn – valt lekker op!), maar meestal blijven ze netjes in mijn oren zitten.

oordopjes voor slapen

Oordopjes tegen geluid – doen ze wat ze moeten doen?

Maar waar ik het allemaal voor deed: ik slaap weer door geluiden heen. Ik heb zelfs een paar keer doorgeslapen toen Bart naar het toilet ging ‘s nachts, iets waar ik eerder standaard wakker van zou zijn geworden. 

Meestal word ik ‘s ochtends weer wakker van de wekker (die ik er dus wel doorheen hoor) in plaats van dat langsrijdende auto’s, ademhaalgeluiden, bouwvakkers of welk geluidje dan ook me wakker maakt. Echt een verademing! Ik heb er sowieso een half uur tot een uur slaap bij gekregen sinds ik met oordopjes slaap. Ik lig nog weleens wakker, maar dat komt niet meer door geluid.

Nu ik weet hoeveel geluid de oordopjes tegenhouden, had ik dat absoluut veel eerder moeten doen. Ik heb meer stappen gezet voor een goede nachtrust dan alleen oordopjes aanschaffen. Maar van die stappen is dit toch wel degene met de grootste impact geweest. 

De wekker hoor ik er trouwens nog prima doorheen ‘s ochtends. Als Bart iets zegt terwijl ik mijn oordopjes in heb, moet ik heel goed luisteren om het te verstaan. Meestal moet hij wat harder praten als ik er chocola van wil maken. Maar goed, als we allebei slapen praten we natuurlijk niet honderduit en is dat dus geen ramp. 

Mijn oordeel over oordopjes voor slapen

Als je net als ik overgevoelig bent voor geluid tijdens het slapen, zou ik je oordopjes op maat zeker aanraden. Goedkoop zijn ze niet, maar goede nachtrust is ook heel veel waard. Ik denk zeker dat slapen met oordopjes niet voor iedereen even fijn zal zijn. Het is wat wennen en misschien krijg je het er ook wat warmer van ‘s nachts. Ik zou het dan ook alleen aanraden als je echt op een drukke plek met veel geluidsoverlast woont of als je, net als ik, overgevoelig bent voor geluid en daardoor niet kunt slapen. Ook met een snurkende partner naast je is het vast een uitkomst.

Ik zou zelf zeker niet meer zonder mijn oordopjes op maat willen en weet nu al dat ik ze ook op vakanties absoluut in mijn koffer zal stoppen. Goede nachtrust betekent heel veel voor hoe je je voelt en hoe fijn je de dag doorkomt. Dat die twee kleine frummeltjes daarin zoveel verschil kunnen maken, had ik nooit kunnen bedenken. Dan heb ik het er graag voor over dat ik tegenwoordig een hele slaapuitrusting op mijn nachtkastje heb liggen: een tandknarsbitje én oordopjes. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik kocht mijn oordopjes op maat bij Beter Horen, maar je kunt ook bij andere audiciens terecht. Mijn oordopjes zijn van het merk Pluggerz en kosten in de aanbieding met etui € 120. Niet goedkoop, ik weet het. Maar ze zijn mij elke cent waard.

Ik kocht er ook een flesje schoonmaakspul bij, waarmee je de oordopjes eens per week kunt schoonmaken. 

Slaap jij met oordopjes?

oordopjes voor slapen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 20 augustus 2021 op 7:58 am - Beantwoord

  Fijn dat ze je helpen om beter te slapen. Ik ben een soort gratis ambassadeur voor oordoppen op maat, love them. Ik droeg ze een paar jaar geleden iedere nacht. Gek genoeg, maar wel fijn, kan ik nu weer zonder slapen. Maar als er ook maar iets van een vreemd geluid is of op vakantie vind ik ze nog steeds onmisbaar.

 2. Darina 20 augustus 2021 op 8:35 am - Beantwoord

  Wat fijn dat de oordopjes goed werken. Ik slaap ook met oordopjes. Het was ook even wennen maar mijn nachtrust is aanzienlijk verbeterd en zou niet meer zonder kunnen.

 3. Mirjam 20 augustus 2021 op 11:04 am - Beantwoord

  Ja, ik slaap tegenwoordig ook met oordopjes én een slaapmasker. Ik slaap op zolder met een dakraam, dus verduisteringsgordijnen is geen optie. Toen ik sliep met slaapmasker werd ik opeens veel vaker wakker van geluidjes, dus ben ik ook voor oordopjes gegaan. Ik slaap nu met dopjes van Alpine (niet op maat) die speciaal voor zijslapers zijn ontwikkeld, maar in de toekomst wil ik ook oordopjes op maat laten maken, zeker nu ik jouw bericht met ervaring heb gelezen 🙂

  • Ellen 20 augustus 2021 op 2:50 pm - Beantwoord

   Hoi Mirjam, wij hadden vroeger thuis altijd dakramen (Velux) en hadden daar verduisteringsgordijnen voor. Met zo’n zij-begeleiding, werkte perfect, kwam quasi geen licht door. Ik heb nu een gewoon raam en dat krijg ik helaas niet goed verduisterd. Zie mijn andere reactie voor de oordopjes die ik als zijslaper gebruik!

 4. Ilona Wielinga 20 augustus 2021 op 11:20 am - Beantwoord

  Ik heb het geluk dat als ik eenmaal slaap, je me ook niet meer wakker krijgt. Het halve huis kan gerust instorten, ik merk het niet. Loop overdag overigens wel veel met oortjes of een koptelefoon vanwege overprikkeling. Wil loopears nog een keer proberen.

  • Samaja 20 augustus 2021 op 1:13 pm - Beantwoord

   Ik gebruik ook al jaren oordopjes, vooral omdat mijn man snurkt en we plots aan een iets drukkere weg gingen wonen waar meer auto’s passeren. Het is een zegen voor mijn nachtrust! Ik gebruik wel nog steeds de dopjes uit de supermarkt. Die vallen al eens uit mijn oor, maar dan steek ik gewoon snel een volgend in en val ik terug in slaap. Eigenlijk blijven ze doorgaans goed zitten. Alleen als mijn man heel luid snurkt, helpen ze niet voldoende en moet ik manlief alsnog op zijn zij rollen :-).

   • Romy 29 augustus 2021 op 5:10 pm - Beantwoord

    Wat fijn dat de oordopjes over het algemeen goed werken en een heleboel herrie weghouden. En anders is een por in zijn zij uiteraard ook altijd een goede optie 😉 Dat doe ik hier stiekem ook nog wel eens.

 5. Giovanna Jansen 20 augustus 2021 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik schreef het al toen je vertelde dat je oordopjes op maat had laten maken en je ervaring erover zou delen: dat ik er zeer benieuwd naar was. Ik heb het dan ook met grote interesse gelezen (want precies dezelfde problemen als jij: snel wakker worden door iets, dan moeilijk in slaap weer kunnen komen, goedkope oordopjes die soms meteen weer uitfloepen, ear-pods soms ook trouwens…). Volgens mij heb ik hele smalle gehoorgangen (links zelfs nog iets meer) waardoor oordopjes bij mij ook lastiger blijven zitten en alleen de kleinste maat ear-pods redelijk past, maar wie weet heb ik ook een knikje erin. Ik ga mij dan ook zeker verdiepen in het op maat laten maken en ben dus heel blij met jouw ervaringen! Ik slaap zelf ook vaak op mijn buik, dus ik ben blij te lezen dat dat hiermee ook prima gaat. Zijn ze eigenlijk van hard of zacht materiaal? Ze zien er zo massief uit. Maar het is dus niet vervelend/pijnlijk om vol op je oor te liggen?

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:15 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je iets aan mijn artikel hebt en dat de oordopjes voor jou misschien ook wat zijn. Ik kan ze je absoluut aanraden, zeker als normale oordopjes niet zo goed blijven zitten. Dan zijn dopjes op maat echt een uitkomst.
   Ze zijn trouwens van flexibel spul gemaakt; een beetje siliconen-achtig. Dus het voelt zeker niet hard of pijnlijk aan als je ze in hebt en op je oor ligt 🙂

 6. Irene 20 augustus 2021 op 12:15 pm - Beantwoord

  Toen wij nog samen sliepen werd mijn vriend geregeld wakker van mij (ik maak blijkbaar een irritant geluidje als ik slaap :p). Ook veel soorten oordopjes geprobeerd maar die hielpen ook niet. Hij kreeg er altijd zere oren van en verloor ze ook. Ik heb een paar keer oordoppen op maat voorgesteld maar we slapen apart nu en het is dus niet meer echt nodig.
  Fijn dat ze bij jou zo goed werken! Ik ga het hem laten lezen voor als het toch terug zover is 🙂 Het is inderdaad niet super goedkoop maar die extra uren slapen zijn het wel waard denk ik.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:14 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je je vriend het artikel hebt laten lezen! Ik heb de oordopjes trouwens ook voor als Bart een keer wat zwaarder ademt; daar kan ik ook niet goed tegen (terwijl ik zelf vast ook weleens ademhaalgeluiden maak). Juist voor dat soort geluidjes zijn oordopjes echt een uitkomst. Ik hoor er nooit meer iets doorheen. En met de ventilatiegaatjes in de dopjes voelt het ook minder “opgesloten” 🙂

 7. Audrey 20 augustus 2021 op 1:43 pm - Beantwoord

  Weer wat geleerd: dat je ventilatiegaatjes in oordopjes kunt hebben 😉 Ik vind de prijs eigenlijk nog best wel meevallen! Ik weet niet hoe lang ze meegaan, maar als dat bijvoorbeeld jarenlang is, is het uiteindelijk best goedkoop voor een fijne nachtrust.

 8. Nikita 20 augustus 2021 op 2:18 pm - Beantwoord

  Ik ben deze week begonnen met goedkope oortjes om te testen, Om te kijken hoe dat me bevalt. Net als jij ben ik soms echt een lichte slaper en er zijn echt periodes dat ik van elke speld die je laat vallen (bij wijze van spreken) wakker kan worden. Als het me echt bevalt wil ik ze ook op maat laten maken. Dat is niet goedkoop, maar ik heb het afgelopen jaar wel geleerd dat je gezondheid iets is waar je moet blijven in investeren. Het is niet vanzelfsprekend om elke nacht goed te slapen en uitgerust wakker te worden. Ik heb zelf al vermoeidheidsklachten genoeg en als oordopjes mij kunnen helpen om beter door te slapen is dat mij elke cent waard. Maar ik wil eerst kijken hoe ik het vind met goedkope oordopjes, ik denk dat ik uiteindelijk wel ga overstappen op op maat gemaakte exemplaren

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:09 pm - Beantwoord

   Precies! Je gezondheid en nachtrust zijn heel veel waard en iets meer dan € 100 is dan eigenlijk helemaal niet zoveel als het je een veel betere nachtrust oplevert 🙂 Ik kan je de oordopjes op maat in elk geval zeker aanraden vanuit mijn ervaring.

 9. Ellen 20 augustus 2021 op 2:47 pm - Beantwoord

  Ik slaap al meer dan 15 jaar elke nacht met oordopjes: de Herriestoppers van Kruidvat. Ze zijn van een soort mousse gemaakt, heel zacht. Je rolt ze wat op om ze in je oor te stoppen, en dan zetten ze weer uit. Ademhalingsgeluiden, lawaai op straat of bij de buren houden ze tegen, maar ik hoor wel steeds mijn wekker. Ik slaap op mijn zij en heb er, na paar nachten wennen, nooit last van. Je kan ze wassen in de machine (doe ze in een wasnetje!) en dus vaak hergebruiken (je merkt vanzelf wanneer ze te dun geworden zijn om nog goed hun werk te doen). Ik denk dat ze rond de 5€ kosten voor 5 paar.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:07 pm - Beantwoord

   Ideaal die oordopjes! En wat fijn dat ze heel veel geluid tegenhouden, maar niet het geluid van je wekker!
   Helaas passen dat soort oordopjes bij mij niet vanwege de knik in mijn gehoorgang, maar voor de meeste mensen is zoiets wel echt een uitkomst, denk ik. En een stuk voordeliger natuurlijk dan oordopjes op maat 🙂

 10. Johanna 20 augustus 2021 op 2:53 pm - Beantwoord

  Ik slaap bij vlagen met oordopjes, maar dan goedkopen van plastic, die je in de vorm kneedt, en die dan in je oor uitzetten. Die blijven goed zitten, halen redelijk wat geluid weg, en de belangrijke geluiden hoor ik toch. Wel merk ik dat ik het fijn vind om ook zonder te slapen, van wegen het drukverschil. Maar daar heb jij die gaatjes voor. En dat ik beter slaap is absoluut waar. Overigens als je ’s nachts altijd op ongeveer dezelfde tijd wakker wordt, zou je eens op een orgaanuur (vind je in internet) moeten kijken, wel orgaan dan actief is, en waarschijnlijk heeft dat een probleem, (te vet, te weinig vocht etc.) Meestal is het een stap in het spijsverwerkingsproces. En misschien kun je met iets natuurlijks (phytotherapie) dat verhelpen. Hier kun je zulke druppels bij elke op natuur georienteerde apotheek of drogist krijgen. Succes!

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:06 pm - Beantwoord

   Oh wat interessant van dat orgaanuur! Daar ga ik me eens in verdiepen. Volgens mij word ik vaak zo rond 6 uur ’s ochtends wakker (vooral vóórdat ik de oordoppen had). Wie weet zit daar wat achter inderdaad.

 11. Meaghan 20 augustus 2021 op 4:38 pm - Beantwoord

  Super fijn dat je een oplossing hebt gevonden tegen het lichte slapen! Ik denk inderdaad dat het even wennen is met oordopjes, maar zo te lezen biedt het je ook heel veel rust nu! Ik slaap niet met oordopjes, omdat ik best wel vast slaap, maar ik slaap wel met een slaapmasker. Mijn kamer wordt in de ochtend vrij licht. Verduisterende gordijnen heb ik niet en in de zomer werd ik daardoor altijd al rond vijf uur wakker, als het langzaam licht aan het worden was. Daarom slaap ik al ruim 10 jaar met een slaapmasker, zodat ik niet wakker word van het licht! Aan het begin was dat ook wennen, maar nu weet ik niet meer beter.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:04 pm - Beantwoord

   Wat een slim idee, zo’n slaapmasker! Zeker in een wat lichte kamer lijkt dat me ook echt een uitkomst inderdaad. Wij hebben een tijdje zonder shutters moeten slapen (met alleen gordijnen); toen merkte ik dat ik ook echt een stuk minder goed sliep. Zo blij dat die nu alweer een tijdje hangen 🙂

 12. Simone 20 augustus 2021 op 10:33 pm - Beantwoord

  Ik heb ook al een aantal jaar vergelijkbare op maat gemaakte oordopjes voor de nacht. Wat een uitkomst! Mijn man kan best flink snurken en ik slaap vaak wat licht. Maar nu hoor ik hem bijna nooit meer. En ik ben ook een stuk gezelliger de volgende dag 😛

  • Romy 23 augustus 2021 op 10:05 pm - Beantwoord

   Hier ook zo’n lichte slaper. Alleen al iemand die wat harder ademhaalt dan anders houdt me al uit mijn slaap 😉 Echt een uitkomst dan hè, die oordopjes op maat?! Ik ben er ook mega-blij mee.

 13. Zo simpel is dan geluk 21 augustus 2021 op 9:50 pm - Beantwoord

  Fijn dat de oordoppen je zo goed helpen en je echt duidelijk merkt dat je meer slaap hebt tijdens een nacht!
  Zelf gebruik ik geen oordoppen thuis. Op vakantie wel eens, maar dan gebruik ik van die vormbare oordopjes van een soort was. Die warm je op met je handen en stop je vervolgens in je oor. Ideaal!

 14. Anouk 22 augustus 2021 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik heb wel eens met oordopjes geslapen, van die wegwerp dingen alleen voelde dat heel naar aan in mijn oren. Alsof er druk op zat. Die gaatje in die van jou verhelpt dat misschien, maar ik wordt niet zo snel wakker ’s nachts dus ik geloof niet dat ik dit zo nodig heb.

  • Romy 23 augustus 2021 op 10:04 pm - Beantwoord

   Als je ’s nachts niet echt wakker wordt, zijn oordopjes inderdaad niet per se nodig. Ik vind zonder oordopjes ook fijner slapen qua gevoel, maar met mijn overgevoeligheid voor geluid heb ik dat wat vreemde gevoel er graag voor over. Ik slaap er soms echt een uur langer door sinds ik oordopjes in heb 🙂

 15. elisemayanne 22 augustus 2021 op 8:03 pm - Beantwoord

  Ik gebruik sinds een half jaar de oordopjes van de kruidvat. En ik wil nooit meer zonder. Ik heb er weleens over nagedacht om oordopjes op maat te laten maken maar ik raak deze al zo vaak kwijt. TIjdens de nacht valt er weleens een oordopje uit en moet er niet aan denken dat ik zo met dure oordopjes omga. Maar ik ga er zeker over nadenken.

  • Romy 22 augustus 2021 op 8:56 pm - Beantwoord

   Wat goed dat de oordopjes van Kruidvat zo goed bevallen! Snap dat je oordopjes op maat dan wat spannend vindt. Ik ben ze zelf trouwens nog nooit écht kwijt geweest. Door de opvallende kleuren vallen ze lekker op gelukkig.

 16. Iris 22 augustus 2021 op 11:32 pm - Beantwoord

  Jeetje wat zijn er veel mensen die met oordopjes slapen aan jouw reacties te lezen! Dat had ik echt niet verwacht. Superfijn dat het dus bestaat. Ik heb zelf geen last van lawaai tijdens het slapen, maar dit zou voor mijn moeder wel echt een uitkomst zijn. Handige tip!

 17. Maaike 23 augustus 2021 op 11:44 pm - Beantwoord

  Dure oordopjes, maar ze lijken me heel erg fijn. Ik slaap zelf vaak met oordoppen, maar niet met die wegwerp. Wel met plastic oordopjes van Kruidvat en die zijn verlopig prima voor me 🙂

 18. Saskia 28 augustus 2021 op 4:40 pm - Beantwoord

  Fijn dat ze zo bevallen. Als moeder zijnde is het net handig oordopjes in te hebben met slapen 😉

Recente blogs

Onze beige PAX-kledingkast (en de kleurrijke kleding die daarin hangt)

26 april 2024|Outfits, Interieur|

Wie kent 'm niet: dé PAX? Die ene kledingkast van IKEA die half Nederland wel in één of andere vorm in huis heeft staan. Ook wij zijn fan van deze fijne en betaalbare kledingkast die je helemaal naar eigen wens kunt inrichten. De witte PAX-hoekkast in ons oude huis verkochten we aan de nieuwe bewoner. In ons nieuwe huis kwam er iets nóg veel mooiers voor terug: een beige PAX-kledingkast met eindeloos veel opbergplek én volop hangruimte om al mijn kleurrijke jurken aan uit te stallen. Ja, hier spreken twee gelukkige kasteigenaren. Barts boxershorts en Happy Socks zal ik je besparen. Maar ik geef je wél graag een inkijkje in mijn deel van onze fijne kast vol kleur.