backpack bestemmingen 12 1

Op avontuur gaan | 11x Zo doe ik (als huismus) dat graag!

 • 4 april 2019
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Lifestyle

Op mijn blog heb ik al vaker verklapt dat ik geen enorme avonturier ben. Ik heb bij lange na niet alle werelddelen gezien (lees: alleen Europa en de VS) en mijn gemiddelde vrijdagavond breng ik lekker knus door op de bank met een kop thee. Toch vind ik mijn leven verre van saai. Op avontuur gaan doe ik elke dag met heel veel plezier, op mijn manier dan. Wat avontuur inhoudt, is namelijk net wat jij ervan maakt. En precies daar wil ik het eens over hebben! Dit zijn 11 manieren waarop ik – een stiekeme huismus – het liefst op avontuur ga.

Op avontuur gaan? 11x Zo doe ik dat het liefst!

 1. De “eenzame” reiziger. Afgelopen februari ging ik voor het eerst alleen op reis. Ik pakte het vliegtuig naar Valencia om daar een paar dagen door te brengen. Ook al werd ik daar warm ontvangen door een lieve vriendin en haar vriend en was ik dus niet helemaal alleen, toch vond ik het een waar avontuur. Ik ben sinds die geweldige trip zeker van plan om er vaker een weekend alleen tussenuit te gaan. Nu ik sinds september de trotse eigenaar ben van een eigen auto staat een mini-roadtrip hoog op mijn lijstje. Een paar dagen door Duitsland trekken lijkt me wel wat.
 2. Aan de slag met de bucketlist! Mijn bucketlist is een geweldige stok achter de deur om bewust tijd vrij te maken voor onvergetelijke belevenissen. Er gaat niets boven regelmatig een blik werpen op mijn bucketlist om te kijken welke van de punten ik kan waarmaken. Dat varieert van op safari gaan in Kenia tot juist heel kleine avonturen (zoals een pannenkoekenplant verzorgen), zodat ik regelmatig iets kan afvinken.
 3. Op verkenning in eigen dorp. Regelmatig push ik mezelf om er in mijn eigen omgeving op uit te gaan. En dan niet naar de supermarkt of naar de dichtstbijzijnde Action, maar naar bijvoorbeeld een natuurgebied dat ik nog niet ken of naar een dorp verderop. Zelfs een keer een andere route nemen naar een bekende bestemming kan al een avontuur opleveren.
 4. Het avontuur dat ondernemen heet. Iets wat voor mij ook een waar avontuur is, is het ondernemerschap. Toen ik me vorig jaar mei inschreef bij de KvK, had ik nooit kunnen dromen dat ik nu zou staan waar ik sta. Ik heb inmiddels zelfs een aantal vaste opdrachtgevers als tekstschrijver en heb het afgelopen kwartaal een omzet gedraaid waar ik zelf ook even van stond te kijken. Verder brengt het ondernemerschap mooie uitdagingen met zich mee en daarmee kansen om mezelf verder te ontwikkelen. Een avontuur waar ik nog lang van hoop te kunnen genieten!
 5. Dagjes weg in eigen land. Naast mijn eigen omgeving ontdekken, ga ik ook graag binnen onze landsgrenzen op ontdekkingstocht (bijvoorbeeld naar deze bestemmingen). Hoewel ik al 25 jaar op Nederlandse bodem leef, zijn er nog talloze plekken die ik nooit met eigen ogen heb gezien. Zo nu en dan op een voor mij nieuwe plek belanden, is al een klein avontuur waar ik volop van geniet. Overigens vind ik weekendjes weg ook altijd een feest. Met de trein of de auto en een goedgevulde koffer bij de hand kun je ook niet al te ver van huis veel moois ontdekken. Tip: neem een lichtgewicht koffer mee, zodat je niet je hele hebben en houwen trein in trein uit hoeft te verslepen. In hun webshop heeft Eminent veel mooie spullen die reizen toegankelijker maken. Van koffers tot handige laptoprugzakken.
 6. Een keer iets nieuws! Op avontuur gaan betekent voor mij ook dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Ik probeer regelmatig dingen te ondernemen die me stiekem flinke kriebels in mijn buik bezorgen. Vooral om de welbekende comfortzone stap voor stap te vergroten. Zo werd ik laatst voor de krant geïnterviewd over mijn huis, waagde ik mezelf eerder dit jaar aan een blind date en besloot ik onlangs voor het eerst met de auto door Amsterdam-Centrum te rijden, ondanks dat ik dat een nogal spannend avontuur vond.
 7. Nieuwe mensen leren kennen. Onder andere via mijn blog heb ik al meerdere mooie mensen mogen ontmoeten. Eerlijk? Ik vind het nog altijd spannend om iemand voor het eerst in het echt te zien. Val ik niet tegen? Ben ik niet te verlegen? Gelukkig kan ik die twijfels wel aan de kant zetten en geniet ik er oprecht van om met nieuwe mensen in contact te komen, ervaringen te delen en gewoon gezellig te kletsen. Ook een nieuw huis en een nieuwe omgeving betekent natuurlijk nieuwe mensen leren kennen. Daar zie ik zeker naar uit!
 8. De crea bea uithangen. Afgelopen weekend dwaalde ik met een vriendin over de Creative Life-beurs. Daar kwam ik in aanraking met heel wat hobby’s die ik ook zelf maar al te graag in mijn toekomstige hobbykamer wil uitproberen. Aquarellen bijvoorbeeld, maar ook servies beschilderen en kalligraferen. Op die manier ga ik graag thuis achter mijn eigen vertrouwde bureautje een creatief avontuur aan.
 9. Spannende verantwoordelijkheden aangaan. Hoe saai het woord ‘verantwoordelijkheid’ ook mag klinken, soms zorgen grote verantwoordelijkheden ook voor spannende avonturen. Zo vind ik het best wel spannend om straks in mijn eentje katteneigenaar te zijn (ook al heb ik me uiteraard volledig ingelezen). Ook het hebben van mijn eerste eigen huis is natuurlijk een groot avontuur, dat hopelijk eind april echt van start kan gaan.
 10. De kleine dagelijkse avontuurtjes. Tja, eigenlijk is er elke dag wel een klein avontuur te beleven. Bijvoorbeeld als ik een nieuw recept in elkaar fröbel, als ik een gloednieuwe outfit uit de kast trek, als ik voor mezelf opkom in een lastige situatie of als ik een film kijk die tot een ander genre behoort dan ik gewend ben.
 11. En natuurlijk ook op vakantie gaan! Naast dit alles zijn ook vakanties natuurlijk een mooi avontuur dat ik niet graag afsla. Als kind vond ik vakanties nooit zo’n feest. Ik weet nog dat ik als klein meisje op vakantie soms de dagen aftelde totdat ik weer naar huis kon gaan. Tegenwoordig kan ik gelukkig wel écht van vakanties genieten. Vooral de rondreis die ik met mijn moeder door Noord-Italië maakte, smaakte naar meer. Sindsdien heb ik de reiskriebels zeker te pakken. Ik hoop dan ook in de zomervakantie weer zo’n reis te maken. Misschien in Frankrijk dit keer.
review backpack bestemmingen boek

Inspirerend boek: Backpack bestemmingen

De inspiratie voor dit artikel vol avonturen vormde het boek Backpack bestemmingen, geschreven door Roëll de Ram. Roëll is de reislustige blogger achter de prachtige website We Are Travellers. Als je op zoek bent naar reisinspiratie, is dit absoluut dé virtuele plek om te bezoeken. Roëll stuurde mij haar boek toe om op mijn gemak te lezen.* En hoewel ik niet per se een backpacker in mij heb, vond ik dit boek een waar feestje om te lezen van begin tot eind. Het was alsof ik, al bladerend en lezend, zelf ook een beetje meeging op reis. Dat kwam waarschijnlijk mede door de vele prachtige foto’s die dit boek rijk is.

*Het artikel is overigens niet gesponsord. Ik krijg er niet voor betaald.

safari in zuid-afrika boek
boek over backpacken
boek over backpacken
review backpack bestemmingen boek

Een boek om regelmatig door te bladeren

Het boek Backpack Bestemmingen bestaat uit 23 hoofdstukken waarin steeds 1 bestemming centraal staat. Roëll beschrijft in het boek de inspirerende backpackreizen die zij heeft gemaakt op deze bestemmingen en vertelt je in tekst en beeld meer over de plekken die je daar kunt bezoeken. Ook deelt ze praktische tips voor backpackers, bijvoorbeeld over het gangbare eten op iedere bestemming en over de sfeer in het land.

Zoals ik al zei, ook als je geen echte backpacker bent, is het een prachtig boek om te lezen. Of om op de salontafel te leggen en regelmatig door te bladeren, zodat je bij de talloze droombestemmingen en jaloersmakende foto’s kunt wegdromen op een druilerige dag. Extra complimenten voor de fijne schrijfstijl en de mooie vormgeving van het boek!

review backpack bestemmingen boek
review backpack bestemmingen boek
op avontuur gaan tips

Avonturen sparen, heel belangrijk!

En zo inspireerde dit prachtige boek mij opnieuw om niet te vergeten avonturen te beleven. Kleine avonturen, grote avonturen. Avonturen binnenshuis, maar ook avonturen buitenshuis en zelfs over de landsgrenzen. Want het lezen van reisblogs en van een mooi en inspirerend reisboek als dit geeft ook mij – als ware huismus – de nodige reiskriebels. De wereld is namelijk eigenlijk te mooi om niet te ontdekken, of dat nu dicht bij huis is of aan de andere kant van de wereld.

Het boek ‘Backpack Bestemmingen’ is te bestellen via Bol.com voor € 20,00.* (affiliate link)

Wat was tot nu toe jouw grootste avontuur?

1
op avontuur gaan Pinterest
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 4 april 2019 op 8:35 am - Beantwoord

  Dat boek lijkt mij echt heel tof! Zoals je wel weet ben ik gek op reizen, hihi. Goed om te weten dat het een aanrader is. 🙂 Mijn grote avontuur? Dan schiet me toch wel gelijk de keer dat we naar de Filippijnen waren in gedachte. Die reis was echt een bizar groot avontuur, hahaha. Een nacht slapen in Taiwan, 3 vluchten, opgelicht in Manilla, op Palawan aankomen ‘s avonds laat en dan in het pikke donker nog 7 uur in een mini busje zitten naar onze plek van bestemming. Moet je voorstellen: je ziet NIKS en die chauffeur rijdt als een idioot over de ‘weg’ over bergen en door de jungle. Oh oh, als ik daar aan terug denk… Beetje overweldigend en nieuw allemaal, maar zó fantastisch! :’) Zou het zo weer doen.

  • Romy 6 april 2019 op 9:51 am - Beantwoord

   Het boek is zeker leuk om te lezen! Er staan heel wat droombestemmingen (en handige tips daarvoor) in.
   Wauw, jullie reis naar de Filippijnen was wel echt in alle opzichten een enorm avontuur zo te horen. Lijkt me nogal spannend, zo’n ritje in het donker! 😉 Maar het levert wel weer mooie verhalen en écht onvergetelijke belevenissen op.

 2. Naomi 4 april 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Mijn hele leven ben ik al een echte huismus geweest. Ik houd van een dagje uit, maar slapen doe ik het liefst in m’n eigen bed. Als ik op vakantie ga, vind ik een midweek precies goed. Lekker overzichtelijk. Maar ja, ergens in me roept een stemmetje dat ik graag nog een keer door Zweden wil roadtrippen en daar trek ik toch liever wat langer dan een midweek voor uit.

  • Romy 6 april 2019 op 9:53 am - Beantwoord

   Herkenbaar hoor! Ik vind midweekjes weg vaak ook al heerlijk. Toch merk ik dat ik nu langere vakanties ook steeds fijner vind. Afgelopen jaar ging ik 8 dagen naar Italië. Best spannend, vond ik dat. Maar achteraf ben ik blij dat die vakantie niet een midweek duurde en had ik er stiekem zelfs nog wel een paar dagen aan vast willen plakken.
   Dus wie weet komt die wat langere rondreis door Zweden er bij jou ook nog weleens van 🙂

 3. Shirley 4 april 2019 op 10:12 am - Beantwoord

  Ik ben niet zo’n avonturier, al denk ik dat dat ook allemaal relatief is. Zo vond iemand anders het avontuurlijk toen ik met mijn vriend op roadtrip ging door Jordanië. Terwijl kk het veel stoerder vond toen mijn moeder iets soortgelijks ging doen met een singlereis.

  • Romy 6 april 2019 op 9:54 am - Beantwoord

   Nou, een reis naar Jordanië vind ik toch aardig spannend, hoor! Ook al ben je met je vriend. Maar een singlesreis lijkt me al helemaal een avontuur. Ik denk niet dat ik dat zou aandurven (niet per se om de bestemming, maar vooral om het feit dat je met een totaal onbekende groep op reis gaat ;)).

 4. Lianne 4 april 2019 op 1:19 pm - Beantwoord

  Dat zijn mooie avonturistische dingen voor een, zoals jij het noemt, een huismus! Ik ben geen huismus en wil het liefst elk jaar een reis maken om wat van de wereld te zien, haha! Al kan dat niet altijd, maar dan vind ik een weekendje weg of tripjes in eigen land ook net zo leuk! Als ik er maar eens uit ben. Mijn grootste avontuur was onze reis door Amerika waar we vier weken zijn geweest. Zoiets wil ik graag nog eens doen!

  • Romy 6 april 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Haha, toen ik het lijstje zelf naderhand las, bedacht ik me dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n huismus ben 😛 Ik zou er bijvoorbeeld niet aan moeten denken een jaar helemaal geen dag het land uit te gaan. Maar echt verre reizen heb ik, op 2x New York na, nog nooit gemaakt. Wie weet ooit 😉
   Wel heel gaaf dat jij graag mooie, grote reizen maakt! Jullie reis door Amerika was volgens mij echt een mooi en onvergetelijk avontuur.

 5. Geke 4 april 2019 op 4:22 pm - Beantwoord

  Ik ben ook niet zo’n avontuurlijke reiziger. Maar ik weet wel dat als het nodig is, ik mijn plan wel trek.

  Mooi dat je ook de dagdagelijkse momentjes noemt. In alles zit wel iets leuks, iets moois, als je het maar wil zien. Daarvoor hoef je niet persé naar het eind van de wereld te reizen 🙂

  • Romy 6 april 2019 op 9:57 am - Beantwoord

   Absoluut! Ook in de dagelijkse belevenissen en in kleine avonturen zit vaak al een mooi avontuur 🙂 Goed om daarbij stil te staan!

 6. Daenelia 4 april 2019 op 5:12 pm - Beantwoord

  Wij doen graag leuke dingen. Backpacken is niet echt iets voor mij, met zo’n rugtas waar alles in moet en dan in hostels vol met dronken jongeren (vond ik als jongere ook al niks). Mij doe je een groter plezier met wat luxe op korte tripjes of meer regie met catered appartments (met een keukentje dus, maar ook met schoonmaak erbij inbegrepen). Avontuur? Het zegt me niet zo veel. Avontuur associeer ik meer met kinderboeken zoals De Vijf, of Scheepsjongens van Bontekoe. Niet met vakantie. Vakantie is om te ontspannen, niet om detectiveje te spelen of onvoorbereid de wereld door te reizen, voor mij.
  Nog leuker is het als we de hond kunnen meenemen 😀 Hij vindt hotels geweldig.

  • Romy 6 april 2019 op 9:59 am - Beantwoord

   Haha, je reactie roept bij mij ook wat herinneringen op aan de boekenreeksen die ik als kind las. Daar kwam het woord ‘avontuur’ inderdaad veelvuldig in voor 😉
   En ik herken wel wat je zegt eigenlijk. Ik hoef niet per se luxe op vakantie, maar vind het wel fijn als ik op vakantie gewoon voorbereid plekken kan ontdekken of kan ontspannen. Grote onvoorbereide reizen waarbij je je volledig laat leiden door het moment zijn aan mij niet zo besteed.

 7. Dana 4 april 2019 op 10:34 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje heb je! Dat boek lijkt mij echt geweldig om doorheen te bladeren en zelf wil ik ook nog heel veel op reis avontuur 😉

  • Romy 7 april 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat jij ook nog volop reisdromen hebt! En het boek is zeker een aanrader, alleen al om voor heel veel inspiratie doorheen te bladeren 🙂

 8. Lilian 5 april 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Ik kijk net zo naar avontuur als jij, denk ik. Samen met Anna beleven we ook veel ‘avonturen’, zo moesten we gisteren papa ophalen die was gestrand met de trein of gaan we tijdens het wandelen nieuwe straatjes in (en soms ook ‘sluiproutes’ die niet mogen ;-)) Als je goed kijkt, is het leven één groot avontuur 🙂

  • Romy 7 april 2019 op 12:38 am - Beantwoord

   Wat prachtig gezegd! En je hebt helemaal gelijk. Er gebeuren continu kleine en bijzondere dingen in je leven, die vaak al een avontuur op zich zijn. Het avontuur zien in die kleine dingen, maakt je leven juist zo leuk.

Recente blogs

Zomerzin | 16 fijne dingen waar ik deze zomer naar uitkijk

22 juli 2021|Persoonlijk|

Terwijl ik nog een aantal dagen hard aan het werk ben voor de laatste deadlines, komt mijn zomervakantie al in zicht. Twee weken die ik doorbreng met vriendlief, poeslief en een hele stapel boeken. Oh ja, en met leuke plannen natuurlijk. Op dit moment ben ik mijn hoofd nog aan het breken over die ene creatieve out of office-mail, maar ondertussen kan het fantaseren over de vakantieplannen vast beginnen. Dit zijn 16 dingen waar ik deze zomer naar uitkijk.

9 rituelen op zondag om de week goed te beginnen

14 oktober 2018|Positiviteit|

Zondag is - op vrijdag na - absoluut mijn favoriete dag van de week. Beetje wandelen, beetje series kijken, beetje knutselen, beetje fotograferen en vooral een beetje boel genieten. Het is voor mij vaak de meest ontspannen dag van de week, die ervoor zorgt dat ik daarna met frisse moed aan de nieuwe week kan beginnen. Hoe je er op zondag alvast voor kunt zorgen dat jouw week goed begint? Ik noem 9 rituelen op zondag die ik fijn vind om er weer een week tegenaan te kunnen.

Volwassen als (bijna) 25-jarige? | Expectation vs. Reality

7 april 2018|Persoonlijk|

Over anderhalve maand word ik alweer 25. Een kwart eeuw oud, hoe dan?! Als kind geloofde ik altijd dat je op je 25e alles voor elkaar zou hebben. Ik zou dan vast al jaren als journalist werken, getrouwd zijn met een jeugdliefde en in een prachtige boerderij wonen met een gezin met (tot dan toe) twee kinderen en een eigen beestenboel. Ik zou rijden in mijn eigen auto en zou daarnaast blaken van het zelfvertrouwen en nooit meer onzeker zijn. Want hé, als je 25 bent, dan heb je het toch gewoon helemaal gemaakt? In dit artikel geef ik je een eerlijk kijkje in hoe ik daar nu over denk.