2 2 3

10 leuke opdrachten om jezelf vandaag vrolijk(er) te maken

 • 17 januari 2019
 • 29 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Iedere dag heb je 24 uur om fijne, leuke of grappige momenten te beleven. Grote mijlpalen én piepkleine blijmakers. Het zou zelfs zomaar een dag kunnen worden die je nooit meer zal vergeten. Wat zal vandaag voor verrassingen voor jou in petto hebben? Maar soms is het goed om het lot een beetje te helpen door je eigen opvrolijkers te creëren. Daar help ik je natuurlijk graag bij. Ik heb daarom 10 leuke opdrachten om jezelf vandaag (of morgen! Of volgende week!) blij te maken. Zit er een opdracht voor jou bij?

bijzondere opdrachten voor vandaag
 1. Doe vandaag iets wat jij al héél lang wilt doen. Heb jij een doel waar je aan wilt werken? Of een spannende uitdaging die je wilt aangaan? Zet vandaag een concrete stap op weg naar dat doel. Ga op zoek naar inspiratie voor je droomreis of maak daar een spaarplan voor. Of plan een afspraak in bij een loopbaancoach die jou naar je droombaan kan begeleiden. Een eerste stap kan al een blijmaker zijn. En hopelijk smaakt het naar meer!
 2. Bezoek vandaag een plek waar jij goede herinneringen aan hebt. Nee, daarmee bedoel ik niet dat je nu direct alles uit je handen laat vallen om een enkeltje Parijs te boeken. Je kunt vast wel een plek in je eigen omgeving bezoeken die jou een goed gevoel geeft. Bijvoorbeeld de plek waar je een dierbare hebt ontmoet, een prachtig stukje natuur waar je vele zomers hebt doorgebracht, of de speeltuin waar je als kind graag kwam.
 3. Laat iemand anders een keuze voor je maken. Wil je uit de sleur komen? Geef je keuzes vandaag uit handen. Zo probeer je nog eens wat nieuws. En dat kun je precies zo aanpakken als je wilt. Vraag aan een collega om een maaltijdsuggestie voor het avondeten en maak dat klaar. Of vraag je partner om een film uit te kiezen. En voor de echte durfals: laat iemand anders bepalen waar een uitstapje naartoe gaat.
 4. Stuur spontaan een berichtje naar iemand die je al een tijd niet hebt gesproken. Je hebt vast wel een vriend(in) met wie je al té lang geen contact hebt gehad. Waarom zou je diegene niet juist vandaag een appje sturen?! Gewoon zomaar. Wie weet levert het een verrassend leuk gesprek op. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je vergeten neef, een broer of zus of een ander familielid met wie je aan gespreksstof geen gebrek hebt.
 5. Open een doos waarvan je niet meer weet wat erin zit. (Nee, geen doos met administratiepapieren!). Dé start van een trip down memorylane! Misschien vind je zo je oude dagboeken terug of een Barbiepop waarvan je het bestaan al niet eens meer wist. Het zou je zomaar een hele reeks herinneringen en “Oh ja”-momenten kunnen opleveren. Oude fotoalbums doorbladeren is natuurlijk een leuk alternatief.
 6. Doe iets alleen wat je anders samen doet. Klinkt saai? Welnee! Soms kan het heel fijn zijn om alleen wat te ondernemen. Ga bijvoorbeeld alleen naar de bioscoop, naar de winkels of naar het restaurant waar je de overheerlijke gerechten altijd al eens had willen proberen. Wie weet ontdek je zo juist dat je ook zelf verrassend leuk gezelschap bent. Meer inspiratie nodig? Ook deze 10 dingen kun je prima alleen doen.
 7. Ga een dag volledig offline. Oh jee, klinkt deze uitdaging alleen al bijna te spannend om aan te gaan? Juist dan zou ik zeggen: doen! Je zult merken hoeveel tijd je opeens over hebt als je een dag lang geen telefoon, computer, laptop of tablet aanraakt. Laat de goede gesprekken, de gezelschapsspellen en de stapel fijne boeken maar komen!
 8. Trek een outfit aan die je te feestelijk vindt voor een normale dag. Té feestelijk bestaat bijna niet! Wie zegt dat je alleen op feestdagen een prachtige jurk uit de kast kunt trekken. Vrolijk jezelf op door je vandaag – ook al is het maar een paar uur – in een extra bijzonder kledingstuk te hijsen. Elke dag is een feestje, dus dat vraagt om een leuke outfit. Zelfs op een doodgewone donderdagmiddag.
 9. Doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Eerste keren hebben iets magisch, hoe klein ze ook zijn. Ik daag je daarom uit om vandaag iets voor het eerst te doen. Je hebt vast ideeën genoeg. Voor het eerst zelf hummus maken bijvoorbeeld, of voor het eerst een poging tot breien doen. Of voor mijn part voor het eerst een bepaalde route nemen. Daag jezelf uit!
 10. Ga een half uur eerder naar bed. Gun jezelf vandaag 30 minuten meer in bed. Dat kan zijn om net wat langer te slapen en morgen uitgeruster wakker te worden, maar ook om met een boek in je handen de laatste fijne minuten van de dag te beleven.

Wat wil jij vandaag doen om jezelf vrolijk(er) te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 januari 2019 op 6:24 am - Beantwoord

  Hele leuke tips! Nummer drie vind ik heel interessant, dat ga ik zeker proberen!

  • Romy 17 januari 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je die tip een keer gaat proberen! Ik ben benieuwd 🙂

 2. Mirjam 17 januari 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Leuke tips, nummer 10 spreekt mij op deze vroege donderdagmorgen het meest aan? Maar de rest is ook zeker het proberen waard!

 3. Iris 17 januari 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Leuke tips. Die kunnen wel helpen om jezelf vrolijker te maken.

 4. Marije 17 januari 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Zijn allemaal dingen waar ik nooit echt bij stil sta om te doen op momenten dat ik mij minder voel.

 5. Wendy Schuchmann 17 januari 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Ik vind al deze tips leuk ?

  Vanavond (en eigenlijk ook de avonden daarna) ga ik vroeger naar bed. Ik heb eerder gemerkt hoe goed mij dat doet. Ook ga ik vanavond verder brainstormen over uitstapjes die ik dit jaar wil maken.

  • Romy 17 januari 2019 op 9:44 pm - Beantwoord

   Haha, hopelijk kun je die tip vanavond waarmaken door je bed inderdaad lekker vroeg op te zoeken 😉

  • Romy 17 januari 2019 op 9:45 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! En goed bezig dat je je bed wat vroeger opzoekt vanavond en de komende dagen! Een lange nacht kan een mens heel erg goed doen 🙂 Geniet ook van het brainstormen! Fijne vooruitzichten zijn altijd goed.

 6. Irene 17 januari 2019 op 8:36 am - Beantwoord

  Ik vind nummer 8 geweldig! Eigenlijk zonde toch om je mooiste kleren te bewaren tot dat ene moment? Ik doe nu ook gewoon mijn glittertruitje aan 🙂 Een galajurk is wellicht minder handig om mee naar je werk te gaan, maar toch! 😀 Lekker vroeg naar bed gaan vind ik trouwens ook wel een fijne als ik me minder voel. Ik ga soms al een uur vroeger in bed liggen en dan ga ik nog wat lezen. SUper ontspannend!

  • Romy 17 januari 2019 op 9:47 pm - Beantwoord

   Precies! Elke dag is een goede reden voor mooie kleding 🙂 Een galajurk zou ik ook niet naar kantoor aantrekken, maar met vrolijke jurkjes en glittertruien is zeker niets mis. Fleurt de werkplek een beetje op 😉
   Heerlijk inderdaad om nog wat op bed te gaan lezen! Een fijne manier om de dag lekker rustig te eindigen.

 7. Josephine 17 januari 2019 op 8:40 am - Beantwoord

  De hele dag offline… dat is bij dezen dus mislukt. 😉 Ik ga vandaag een recept maken dat ik al heel lang wilde maken, en waarvoor ik laatst eindelijk de juiste pan gevonden heb in de kringloopwinkel! 😀

 8. Jenn 17 januari 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Leuke tips! Vroeg naar bed gaan kan echt heerlijk zijn.

 9. Audrey 17 januari 2019 op 10:20 am - Beantwoord

  Oe, leuk! Ik ben vandaag gewoon aan het werk, dus een deel valt – voor vandaag dan – even af. Eerder naar bed is een goed idee, en ik heb ook wel iemand in gedachten die ik eigenlijk nog eens moet appen. Ik heb laatst weer wat dozen met spullen uit mijn oude slaapkamer doorgenomen; dat leverde idd weer bijzonder veel hilariteit op!

  • Romy 17 januari 2019 op 9:48 pm - Beantwoord

   Haha, morgen nieuwe ronde nieuwe kansen voor de dag offline 😉 Maar het maken van dat recept klinkt ook als een leuke blijmaker voor vandaag. Hopelijk smaakte het heerlijk 🙂

  • Romy 17 januari 2019 op 9:50 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat er een paar tips bij zitten waar je vandaag of op een niet-werkdag iets mee kunt 🙂 Het bekijken van dozen is inderdaad soms zo’n leuke bezigheid. Ik haalde uit mijn verstopte dozen een paar examenbundels uit 2011 en een paar dagboek met in grote letters ‘Niet aan komen!’ tevoorschijn. Dat riep meteen weer heel wat leuke herinneringen op.

 10. Anna 17 januari 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke ideeën Romy! Ik denk dat ik vandaag lekker vroeg naar bed ga! dat kan mijn moeie hoofd wel even gebruiken 🙂 Liefs!

  • Romy 17 januari 2019 op 10:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Hopelijk heb je vandaag ook al vroeg je bed kunnen opzoeken. Zo’n wat langere nacht kan soms héérlijk zijn 🙂

 11. Anna 17 januari 2019 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën! Tijdens mijn “Kerstvakantie” ben ik af en toe een dagje offline geweest, ik vond het heerlijk haha!

 12. Lianne 17 januari 2019 op 12:00 pm - Beantwoord

  Mooie tips! Die wil ik zeker eens een keer uit gaan proberen 🙂 Een dagje offline zijn lijkt me ook wel eens heerlijk!

  • Romy 17 januari 2019 op 10:23 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je een paar dagen offline bent geweest in de kerstvakantie! Lijkt me nog best lastig, maar aan de andere kant ook wel heel fijn 🙂

  • Romy 17 januari 2019 op 10:24 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat de tips je wel wat lijken 🙂 Zo’n dag offline zou ik zelf ook wel een keer een fijn idee vinden.

 13. Anouk 17 januari 2019 op 12:19 pm - Beantwoord

  Ik ga toevallig vandaag eerder naar bed, maar dat had ik al besloten voordat ik dit artikel las, haha!

  • Romy 17 januari 2019 op 10:26 pm - Beantwoord

   Haha, goed plan! Een wat langere nacht is zeker geen slecht plan 🙂

 14. Lizzy 17 januari 2019 op 2:48 pm - Beantwoord

  Nummer 4 is een super goede reminder! Ik heb een aantal vrienden meteen even een berichtje gestuurd ? En nummer 6 vind ik ook een hele goede tip! Toen ik single was, ging ik vaak alleen naar een café, maar tegenwoordig gaat vriendlief eigenlijk altijd mee. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar ik vond die solo koffiedates wel altijd heel leuk om te doen. Wellicht kan ik dit weekend weer eens in mijn eentje naar een café.

 15. Haydée 17 januari 2019 op 6:49 pm - Beantwoord

  Tip 8 doe ik ook geregeld! Bijvoorbeeld een tutu aantrekken op een gewone werkdag. 🙂

  • Romy 17 januari 2019 op 10:27 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je meteen een paar berichtjes hebt verstuurd! Hopelijk leverde het vandaag een aantal leuke gesprekken op 🙂 Goed plan om dit weekend weer eens een koffiedate met jezelf te doen! Ik vind het ook altijd fijn om met anderen op stap te gaan, maar kan zo’n uitje in mijn eentje daarnaast ook heel erg waarderen.

  • Romy 17 januari 2019 op 10:28 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Vrolijke kleding maakt je werk én de werkplek alleen maar leuker 🙂

 16. Nikita 20 januari 2019 op 6:20 pm - Beantwoord

  Gisteren bleef mijn zusje bij een vriendin slapen, dus ik had mijn kamer voor mezelf. En daar heb ik van geprofiteerd! Ik zie mijn zusje doodgraag, maar een avondje de kamer alleen, dat zal ik niet ontkennen. Dat vind ik zalig! Ik ben introvert, en dat betekent niet dat ik de mensen om me heen niet graag zie. Integendeel, ik zie ze enorm graag. Maar soms is dat avondje alleen op kamer echt een momentje om tot adem te komen. Dus ik stak mijn lichtjes die ik al zeker een half jaar niet meer had aangestoken in de stekker (hele schattige bollen) en drie kaarsjes met een geur en eentje met een waxmelt. En ik nam mijn boek. De lichtjes gaven genoeg licht om te lezen, de hele kamer was donker. En man, wat heb ik daarvan genoten! Dat maakte mijn weekend beter. Vandaag heb ik een hele lastige dag (ook door het studeren) en ik ga mezelf straks belonen dat ik toch moeite heb gedaan om te studeren. Het was geen groot succes, maar ik heb het geprobeerd. Dus straks kaarsjes en lichtjes aan, en lekker lezen. Mijn zusje is wel terug thuis, maar ik vraag d’r wel als ze muziek luistert of een filmpje kijkt, of ze haar hoofdtelefoon wil indoen. Zo kan ik weer een metime-momentje creeëren 🙂

  • Romy 21 januari 2019 op 5:08 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je een heerlijke avond alleen op jullie kamer had. Dat soort lichtjes geven alleen al zo veel extra gezelligheid, zeker in combinatie met een heerlijke geur 🙂
   Goed dat je jezelf gisteravond na het studeren toch wat me-time hebt gegund. Alleen al het feit dat je moeite hebt gedaan om te gaan studeren, is al een momentje voor jezelf waard. Hopelijk had je vandaag een wat fijnere en makkelijkere dag 🙂

Recente blogs

Voor jezelf kiezen | 5 tips voor gezond egoïsme

12 augustus 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Je moet voor jezelf kiezen" is als advies haast een dooddoener. Waarom is het dan zo ontzettend lastig om er gehoor aan te geven? Ook ik - jarenlang een perfectionistische pleaser met nog steeds soms pleasertrekjes - heb soms een inwendig gevecht over kiezen voor mezelf of doen wat de ander van me vraagt. Een podcast die ik luisterde over gezond egoïsme leverde me een A4-tje vol inzichten en tips op. Alle reden om er een blog aan te wijden! Dit zijn 5 tips om jezelf op #1 te zetten zonder dat het écht egoïstisch wordt!

Recept vegan nacho bowl met bonen, (nep)gehakt & veel groenten

7 juni 2023|Recepten|

Nacho's serveer ik vooral op verjaardagen. In een chipsbakje, met een lekkere dipsaus ernaast. Maar wist je dat ze ook perfect zijn voor een feestelijk hoofdgerecht of een lekkere lunch? Nacho bowls ken je misschien wel van de lekkere afhaalrestaurants in texmex-stijl. Maar je kunt er ook heel eenvoudig zelf één maken. Deze vegan nacho bowl ziet er kleurrijk uit, barst van de groenten en peulvruchten en smaakt uiteraard extra lekker door er flink wat Dorito's bij te serveren. Lees verder om te ontdekken hoe je dit vrolijke gerecht maakt.

Tijd overhouden? 31 dingen om genadeloos te schrappen uit je leven & agenda

22 september 2023|Persoonlijke groei|

Ik kon er niet onderuit. Met fantastisch leuke werkopdrachten, een klusagenda, een verbouwing, een huisverkoop en veel sociale dingen waren er ergens in mijn agenda én leven een paar rode strepen nodig. Meer ruimte voor rust, minder meuk en vooral minder van die dingen doen die echt geen tijd waard zijn. Dus ging ik schrappen! Ik ontdekte dat ik veel dingen eigenlijk maar deed omdat ik ze altijd zo deed. Een flinke bezem door mijn agenda, mijn leven én mijn huis zorgden voor meer rust. Sterker nog: het hielp me bij tijd overhouden, zelfs in een drukke periode. Mocht jij ook extra tijd kunnen gebruiken, dit zijn 31 dingen om te schrappen voor meer agendaruimte en minder opgeslokte minuten.