oranjejurk6 1

Outfit | Oranje Boven in een verrassende jurk

 • 31 augustus 2019
 • 39 Reacties
Categorieën: Outfits
oranje jurk met bruine blazer

Oranje kleding en ik? Ik heb heel lang gedacht dat dat geen match was. Alleen op Koningsdag was ik zo vrij mijn enige oranje T-shirt uit de kast te trekken ter ere van Zijne Majesteit de Koning. En vooruit, als het Nederlands Elftal in de finale is beland, wil ik ook nog wel ergens een fout jurkje vandaan toveren. Maar verder was de hoeveelheid oranje in mijn kledingkast tot voor kort nul komma nul. Totdat ik laatst min of meer per ongeluk een oranje jurk met witte stippen kocht. Gelukkig bleek ik blij verrast door hoe hij me staat.

Rood haar + oranje jurk = een wortel?

Waarom ik nooit oranje droeg? Nou, ik had de illusie dat ik zou veranderen in een heuse wortel met oranje kleding in combinatie met mijn rode haar. Ik dacht altijd dat dit, naast zalmroze, een kleur is die mij totaal niet staat en in alle opzichten vloekt. Om die reden liep ik tot nu toe altijd straal voorbij alle kledingrekken met items die ook maar naar oranje neigden.

Geel of toch oranje?

Dat was totdat ik dit jurkje tijdens een toevallige scrolsessie door de Zalando-website tegenkwam. Het jurkje zag er op de foto geel uit en toevallig zocht ik nog een jurkje in die kleur voor het najaar. Hup, in de virtuele winkelmand ermee! Met een beteuterd gezicht haalde ik dan ook een nogal oranje jurk uit de verpakking. De kleur op het plaatje kwam nu niet bepaald overeen met de oranje lap stof die ik voor me op tafel had liggen. Bummer!

oranje jurk met witte stippen vila
oranje jurk met bruine blazer

Onverwacht succes

Máár soms moet je iets gewoon eens aantrekken om te bepalen of het wat is. Zo ook deze jurk. En raar maar waar: ik was direct verliefd op de jurk toen ik hem eenmaal over mijn hoofd had getrokken. Toen ik mijn bruine jasje erover aantrok, wist ik het zeker: dit zou geen verkeerde-kleur-retour worden. Dit oranje jurkje móest ik houden. En dus draag ik het de laatste tijd met veel plezier. Met mijn bruine jasje, met een spijkerjack of gewoon zonder iets eroverheen om de transparante mouwtjes ook te kunnen showen.

Wortelvibes of goede combinatie?

Zoals ik al zei, soms moet je iets aan zien om te ontdekken dat het je zo slecht nog niet staat. Wie weet vinden mensen me nu een “wortel”, of misschien zat dat gewoon tussen mijn oren. Maar ik vind deze warme kleur zelf eigenlijk best mooi bij mijn haar passen. Juist door mijn bleke huid is oranje volgens mij zo’n slechte optie nog niet als ik al die jaren dacht.

rood haar oranje jurk
oranje jurk met witte stippen vila

Oranje kleding? Ik ben om!

Natuurlijk waren mijn rode hakken ook bij deze outfit weer van de partij. Groot favoriet zijn die! En hoewel ik er op de foto hierboven wat stijfjes bij sta, ik voelde me nogal vrolijk terwijl ik in mijn oranje jurkje en op mijn rode hakken over straat liep. Die wortelgedachten moet ik misschien maar eens uit mijn hoofd zien te krijgen. En dat oranje kledingrek in de kledingzaken en kringloopwinkels? Daar ga ik voortaan toch maar braaf een kijkje nemen. Ook als Zijne Majesteit de Koning niet jarig is.

Jurk: Vila (via Zalando)
Jasje: New Yorker (tweedehands)
Rode hakken: tweedehands
Zwarte panty: Action
Oorbellen: DRKS

Fragment bij Man Bijt Hond

P.S. Gisteren vertelde ik bij Man Bijt Hond wat over mijn kledingstijl en wat die me heeft gebracht. Mocht je het leuk vinden om het fragment te zien, dan kun je het via KIJK.nl terugkijken. Het is deze aflevering en mijn fragment begint ongeveer rond 9:15. Kleine blooper: ik was vergeten de prijsstickers van mijn rode hakken te halen in de video. Oeps!

Wat is een kleur die jij nóóit draagt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 31 augustus 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Wat staat de kleur je ontzettend mooi! Een hele mooie outfit.

 2. Naomi 31 augustus 2019 op 7:45 am - Beantwoord

  Wat leuk hoe een ‘misser’ toch een topper kan zijn! Ik heb je gisteren gezien hoor. Leuk item en de blooper was me niet opgevallen;). Ik moest wel een beetje grinniken om het onderschrift bij je naam: ‘Is vaak vrolijk.’

  • Romy 31 augustus 2019 op 10:21 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je het fragment hebt gezien! Thanks! Haha, die ondertitel vond ik zelf ook wel leuk gevonden. Lekker droog 😉

 3. Ilona Wielinga 31 augustus 2019 op 8:03 am - Beantwoord

  Wat leuk dat het toch zo goed uit heeft gepakt. Staat je echt goed!

  • Romy 31 augustus 2019 op 10:22 am - Beantwoord

   Dank je! Ik was ook blij verrast. Ik stond eerst even op het punt het jurkje zo terug te sturen, maar het bleek leuker te staan dan ik dacht.

 4. Hilly Nicolay 31 augustus 2019 op 8:37 am - Beantwoord

  Leuke kleur en het staat je goed.

  Ik heb gisteravond gekeken, een leuk item geworden.
  Het leuke roze vestje/jasje kwam ook voorbij, herkenbaar van je blog:)
  En ik zag nog even de mooie kussens op jouw bank.

  Kleur maakt je vrolijk en anderen ook!

  • Romy 31 augustus 2019 op 10:22 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je hebt gekeken en wat een leuke, enthousiaste reactie ook! Dank je wel 🙂

 5. Anita te Gussinklo 31 augustus 2019 op 9:46 am - Beantwoord

  Hey Romy,

  Ik zag je gisteren in Man bijt hond.
  Superleuk, je komt op mij echt over hoe ik dacht dat je zou zijn. Dit staat je goed.

  • Romy 31 augustus 2019 op 10:24 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om dat te horen! Ik ben altijd wel benieuwd hoe ik op anderen zal overkomen via mijn blog en of dat overeenkomt met hoe ik in het echt ben. Dus mooi om te horen dat ik ook op tv overkwam zoals je op basis van mijn blog dacht 🙂

 6. bychristiana 31 augustus 2019 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een super leuk stukje, haha, ‘willen mensen jou dan vaak knuffelen?’ Ik moest er wel om lachen! Echt een fantastische ervaring, dat je dit zo hebt mogen meemaken, en het komt zo leuk uit dat het in je eigen huis opgenomen kon worden! Wat betreft het artikel; ik dacht ook altijd dat bepaalde kleuren mij niet zouden staan, maar volgens mij draag ik eigenlijk alle kleuren nu wel. Zwart deins ik trouwens ook niet voor terug.

  • Romy 31 augustus 2019 op 10:25 am - Beantwoord

   Dank je wel! Haha, ik had al zo’n vermoeden dat ze dat stukje in het fragment zouden stoppen. Ik weet nog dat ik bij die vraag echt even dacht “Eh wat moet ik hierop zeggen?”, haha.
   Leuk trouwens dat jij eigenlijk alle kleuren wel aantrekt! Uiteindelijk kun je ook volgens mij met elke kleur wel een mooie outfit samenstellen.

 7. Jantine 31 augustus 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Gisteren was ik offline…dus vandaag lees ik pas over je tv debuut. Wat een bijzondere week heb jij! Leuk item bij MBH!
  En je oranje jurkje is ook top!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 3 september 2019 op 6:49 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Leuk om te horen dat je MBH hebt gekeken 🙂

 8. Mariska 31 augustus 2019 op 11:55 am - Beantwoord

  Ik vind hem je heel erg leuk staan ook zo met dat jasje erbij. Wel een beetje jammer dat het niet overeenkomt met wat je op de website ziet, maar soms is dat ook wel een beetje lastig denk ik. Heel veel plezier ermee 🙂

  • Romy 3 september 2019 op 6:49 pm - Beantwoord

   Thanks! Achteraf pakte de kleur dus toch nog goed uit. Ik was er verrassend blij mee 🙂

 9. Linda 31 augustus 2019 op 1:24 pm - Beantwoord

  Wat staat oranje je goed. Wat mij betreft is het ook een blijvertje hoor!

  • Romy 3 september 2019 op 6:50 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! Ik ben inmiddels ook wel overtuigd dat ik misschien toch wat vaker naar oranje kleding moet grijpen 🙂

 10. Iris 31 augustus 2019 op 1:52 pm - Beantwoord

  Ik heb het gisteren ook gezien! Heel leuk! Je hebt ook een mooie grote kast.

  • Romy 3 september 2019 op 6:50 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je het fragment hebt gezien! Dank je! Ik ben zelf ook erg blij met mijn lekker ruime kledingkast.

 11. Mina 31 augustus 2019 op 2:36 pm - Beantwoord

  Hallo bekende Nederlander! Wat deed je het goed meis op tv! En je huisje zo heerlijk kleurrijk net als je kledingkast! En oranje staat je juist prachtig! Trots mag je zeker zijn op jezelf!

  • Romy 3 september 2019 op 6:50 pm - Beantwoord

   Ah, wat een ontzettend lieve reactie! Dank je wel!

 12. Bettie 31 augustus 2019 op 4:02 pm - Beantwoord

  Leuk jurkje en Ik vind je het heel leuk staan!

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 13. Justine 31 augustus 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

  ahhh dit staat je juist heel leuk! Sowieso vind ik dat vrolijke en felle kleuren jou ontzettend leuk staan. Vaker doen! 🙂

  • Romy 3 september 2019 op 6:51 pm - Beantwoord

   Thanks! Leuk om dat te horen 🙂 Ik denk dat ik inderdaad maar wat vaker naar oranje wil gaan grijpen.

 14. Odetta 31 augustus 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

  Het staat je goed, hoor! Zalmroze en okergeel zal ik niet dragen, want dan lijkt mijn huid nog geler. Van de kleur okergeel vind ik heel erg jammer, want ik vind deze kleur echt prachtig. Ik heb samen met Rob gekeken. Het was echt een modeshow. Heel erg leuk! Rob viel het trouwen op dat de prijsetiketjes nog onder jouw schoenen zaten, maar volgens mij had je die vast pas aangeschaft.

  • Romy 3 september 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

   Haha, klopt van die prijsstickers onder mijn schoenen. Ik zag het ook meteen toen ik het fragment zag. Oeps! Ontzettend leuk dat jullie het fragment hebben teruggekeken! Ik heb me volgens mij wel vijf keer omgekleed voor het fragment, dus het was inderdaad bijna een heuse modeshow 😉

 15. Ann 31 augustus 2019 op 7:58 pm - Beantwoord

  Het jurkje staat je superleuk en jouw item bij Man bijt Hond was geweldig!!

  • Romy 3 september 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ontzettend leuk om dat te horen!

 16. Janne 31 augustus 2019 op 8:35 pm - Beantwoord

  Ik heb het filmpje zonet gekeken en ik vind het erg leuk — wat heb je een lieve stem!

  Ik vind het heel knap hoe zoveel kleuren jou staan. Mijn broer heeft rood haar, maar bij hem is oranje echt een ramp. Ik denk dat het komt doordat er heel veel kleurvariatie in zijn haar zit: een deel bleekt zomers uit naar bijna blond, maar er zijn ook plukken heel donker. Als je dan een oranje shirt erbij aandoet, zie je eruit als een pylon.

  Heel zachte, bleke kleuren staan me niet, dan word ik een spook. Dus ik heb geen lichtgeel, mintgroen, pastelroze enzovoort. Dat zijn ook geen kleuren die ik mooi vind. Warme kleuren staan mij beter. Ik heb een vrij lichte huid (niet voor niks een broer met rood haar), maar bruin haar. Gek genoeg maken zwart en donkerblauw me niet zo bleek als lichte kleuren.

  • Romy 3 september 2019 op 6:54 pm - Beantwoord

   Onwijs leuk dat je het fragment bij Man Bijt Hond hebt gezien! Dank je wel voor je leuke reactie 🙂
   Het meerkleurige rode haar van je broer klinkt trouwens wel heel mooi, maar ik kan me voorstellen dat oranje kleding in combinatie daarmee niet echt een succes is. De lichte kleuren die jij noemt, zijn trouwens ook precies de kleuren die mij niet echt staan. Vooral in lichtgele en pastelroze kleding lijk ik ook al snel een spook, tenzij ik er een donkerder item bij zou aantrekken.

 17. Carolien 1 september 2019 op 7:51 am - Beantwoord

  Super mooie outfit! Staat je prachtig.

 18. Jessica J. 1 september 2019 op 10:25 am - Beantwoord

  Helemaal geen wortel, joh! Oranje staat je geweldig goed! De rode hakken passen er ook erg goed bij – mooi contrast! ?

 19. Giovanna Jansen 1 september 2019 op 2:40 pm - Beantwoord

  Wat een leuke geslaagde outfit. Staat je er goed! Grappig dat je ‘per ongeluk’ bent gaan experimenteren met oranje kleding, door de bestel-misser.

 20. Anouk 3 september 2019 op 7:26 am - Beantwoord

  Ik draag zelf ook nooit oranje, het staat jou in elk geval super goed!

  • Romy 3 september 2019 op 9:02 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb zo’n vermoeden dat oranje jou misschien ook wel heel mooi zal staan 🙂

 21. Nikita 11 september 2019 op 10:34 am - Beantwoord

  Mijn kast is steeds kleurrijker aan het worden eigenlijk. Voornamelijk okergeel begint zijn opmars te maken in mijn kast eigenlijk. Vroeger liet ik de t-shirts met een ‘stoerdere’ stijl altijd links hangen omdat ik vond dat ze niet bij mij staan. Maar nu draag ik veel minder bloemetjes. En dat doe ik niet omdat mensen daar altijd een mening over hebben of hadden. Want daar sta ik niet bij stil als ik kleding koop. Ik ben gewoon volwassen aan het worden. Daarmee verandert mijn stijl ook mee. Vroeger kleedde ik me altijd schattig en op zich ga ik niet ineens al mijn bloemen uit de kast bannen. Maar als de H&M of C&A een nieuwe collectie vol bloesjes en shirtjes met bloemen heeft dan ben ik niet altijd meer in de wolken. Maar ik voel me wel goed in mijn nieuwere stijl en dat is het belangrijkste. Ik heb trouwens eindelijk de naam van het soort shirts dat ik het liefst draag gevonden. Als je googelt op ‘graphic t-shirts’ dan vind je mijn stijl wel terug. Daarmee bedoel ik niet dat ik ieder shirtje dat daar staat zou kopen. Net zoals met mijn bloemetjes heb ik ook nog steeds een mening erin. Maar ik draag wel steeds vaker zulke shirts en vaak met een skinny jeans eronder en mijn All Stars. Is niet echt meisjesachtig of vrouwelijk, maar ik ben nooit iemand geweest die zich zo kleedt. Ik voel me goed in mijn stijl en daar gaat het om. Niet omdat ik onzeker ben over mijn lichaam (want dan zou ik niet voor een skinny jeans gaan) maar gewoon omdat dat is wie ik ben. En zo ben ik het allergelukkigst in mijn kleding. Ik heb ook een brok aan zelfvertrouwen ontwikkeld door mijn sessies bij mijn psycholoog en ze zei ook tijdens mijn laatste sessie dat ze mijn stijl zag veranderen inderdaad. Dus ik vermoed dat dat ook een rol speelt. Het fijne is dat ik geen toneelstuk opvoer elke dag, maar het vertrouwen in mezelf wel echt is. En dat is mezelf heb aanvaard. Na al die jaren vechten is dat alsof ik thuiskom bij mezelf. Zo fijn 🙂

  • Romy 15 september 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Prachtig toch dat je stijl met je mee kan veranderen! Wat je zegt, een verandering van stijl moet altijd het gevolg zijn van groei en bewuste keuzes, niet van meningen van anderen. En zo te horen is dat bij jou absoluut het geval. Mooi om te horen dat je nieuwe stijl helemaal jij voelt en dat je nieuwe stijl eigenlijk aanvoelt als een bewijs dat je bent gegroeid. Dat is misschien nog wel het mooiste van alles 🙂

Recente blogs

Gezonde ovenschotel met zoete aardappel (vega!)

25 juni 2020|Recepten|

Eens in de zoveel tijd is het zover. Dan heb ik zin om iets éxtra lekkers te maken. Zoiets wat niet in een half uur op tafel staat, maar waar ik echt even wat liefde, passie en kookzin in stop. Niet omdat ik eters krijg, maar gewoon omdat ik mezelf weer eens wil verrassen. Dat had ik dus afgelopen weekend! Ik had zin in zoete aardappels, iets uit de oven, een hele berg kaas en heel veel groenten. Het resultaat was deze gezonde ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en kaas. Lekker dat-ie was! Daarom deel ik het recept graag met je.

Stedentrip naar Stockholm | Mijn tips, herinneringen & highlights

19 december 2018|Op reis|

Zo nu en dan vind ik het geweldig om oude vakantiefoto's te bekijken. Dan realiseer ik me weer hoeveel geweldige plekken ik in mijn leven al heb bezocht, maar ook hoe prachtig Europa eigenlijk is. In dit artikel geef ik je graag een inkijkje in een stad die mij ontzettend heeft verrast: Stockholm. Zonder verwachtingen vertrok ik in 2011 met mijn moeder naar de Zweedse hoofdstad, maar de stad wist direct ons hart voor zich te winnen. Nog steeds is het een van de Europese steden die mij het meest heeft verrast. Benieuwd waarom? Scrol snel verder en geniet vooral mee van mijn foto's van en verhalen over deze fijne Scandinavische stad.