kleding 2

Oud & Nieuw | Mijn nieuwe & tweedehands aanwinsten

 • 27 augustus 2019
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle
hema bae vanilla liquorice parfum

De afgelopen weken heb ik een paar nieuwe aanwinsten aan mijn garderobe (en badkamerkastje) toegevoegd. Sommige nieuw, sommige tweedehands gescoord bij de kringloopwinkel. Zo kocht ik een geurige traktatie voor mezelf, scoorde ik een paar nogal bloemige items en kocht ik bij de kringloopwinkel een trenchcoat waar ik direct stapelverliefd op was. Kijk je mee naar mijn nieuwe (en tweedehands) aankopen?

hema bae vanilla liquorice parfum

Zelfverwennerij: vanilleparfum

Laten we beginnen met een nieuwe aankoop. Een cadeautje van mij aan mij. Nadat ik mijn lezing op de Roodharigendag had gegeven, vond ik dat ik mezelf op iets mocht trakteren. Al een tijdje geleden had ik mijn oog (of beter: neus) laten vallen op dit heerlijke parfum van HEMA met vanillegeur. De lezing leek me een goed excuus om het flesje eindelijk mee naar huis te nemen voordat het schap leeg zou zijn. Vanille is een van mijn favoriete geuren, dus dit flesje komt zeker weten op.

Deze parfumlijn van HEMA is sowieso een aanrader trouwens. Dierproefvrij, fijn geprijsd (dit flesje kostte € 12,00), lekkere luchtjes en de geur blijft lang hangen.

my jewellery zwarte rok met riem

Zwarte rok

Een tijdje geleden mocht ik in ruil voor deze outfitpost een aantal items uitzoeken bij My Jewellery. Het rokje dat je hierboven ziet, hoorde daar ook bij (dit artikel is #nospon overigens!). Het rokje valt heel luchtig en soepel, maar staat door de riem en kleur toch best wel chic. Ideaal voor een werkdag die eigenlijk te warm is voor degelijke kleding. Maar ook in de herfst en winter komt het rokje vast goed van pas in combinatie met een fijn vest en een dikke panty. Natuurlijk trek ik er wel een kleurrijke bovenkant bovenaan, zodat het allemaal niet té zwart wordt.

my jewellery jurk zwart met bloemen

Een bloemetjesgordijn? Nee, een bloemetjesjurk!

In mijn outfitartikel liet ik al mijn fleurige rokje met bloemenprint zien. Het leuke is dat ik van My Jewellery ook een jurkje met precies dezelfde print kreeg. Ook zo’n jurkje dat je zowel op een warme zomerdag als in de herfst (gecombineerd met een fijn jasje en enkellaarsjes) kunt aantrekken. Het jurkje heeft ook nog eens zwierige mouwtjes met ruches, iets waar ik nogal gek op ben. Toevallig heb ik het net aan terwijl ik dit artikel aan het typen ben.

bomberback met roze bloemen

Tweedehands roze bomberjack

En dan nu over naar mijn tweedehands koopjes! Een bomberjack is niet iets wat ik snel zou kopen, maar voor dit fleurige jasje maakte ik met plezier een uitzondering. De roze bloemen wisten me ervan te overtuigen dat ik het jasje onmogelijk kon laten hangen. Het bomberjack is trouwens heel dun, maar is daarmee perfect voor een zwoele zomeravond of (binnenkort) een dag waarop de herfstzon volop schijnt. Zelf draag ik het jasje graag open, zodat het net wat minder “gangster”-gehalte heeft. Ik kocht het jasje voor maar € 2,00 bij de kringloopwinkel.

mintgroene blazer

Mintgroen – altijd goed!

Deze blazer is hét bewijs dat je soms niet naar de maat moet kijken, maar een tweedehands item gewoon moet passen. Ik was eerst wat teleurgesteld toen de blazer een maat te groot bleek. Het is namelijk precies mijn soort blazer met bijzondere mouwtjes, een duidelijke taille en een vrolijke mintgroene kleur. Mijn moeder overtuigde me ervan het toch een kans te geven. Je raadt het al: het jasje zat alsnog als gegoten. Ik heb het al meerdere keren met plezier gedragen, onder andere naar de lezing en naar mijn werk. Voor het jasje rekende ik maar € 3,00 af.

uttam london jas met bloemen
uttam london jas met bloemen

Het pronkstuk: mijn tweedehands jas

En dan nu mijn vintage pronkstuk van dit artikel: een jas met geborduurde bloemen. In Tilburg kwam ik toevallig een tweedehands winkel tegen van het Leger des Heils. Ik besloot een kijkje te nemen en kon mijn geluk niet op toen ik spontaan tegen deze vintage jas aanliep. Het is een dikke winterjas die waarschijnlijk over een paar maanden goed van pas zal komen. Een lange jas met ruitjespatroon en heel veel geborduurde bloemen. Ik was op slag verliefd! Ik wil de jas wel met een riem dragen of ga misschien zelf de knopen wat verstellen, maar hoe dan ook is deze jas een van mijn beste tweedehands vondsten tot nu toe. Ik vind hem zó mooi. En dat voor maar € 12,00!

Heb jij de laatste tijd leuke aankopen gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 27 augustus 2019 op 6:48 am - Beantwoord

  Hele mooie aankoopjes heb je gedaan. De jas mer de geborduurde bloemen is echt een plaatje.

 2. Sanne 27 augustus 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Goed geslaagd! Ik ben wel benieuwd geworden naar die parfumlijn van HEMA. Ik koop zelf nooit dure parfum, gebruik bijna altijd een geurtje van ZARA, maar deze lijn van HEMA is voor de volgende keer wel leuk om te bekijken.

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:44 pm - Beantwoord

   Het parfum van HEMA is echt een aanrader, zeker deze lijn 🙂 Ik vind dit luchtje stiekem een stuk lekkerder dan het wat duurdere parfum dat ik van The Body Shop heb.

 3. Naomi 27 augustus 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Die jas is wel echt een pronkstuk ja! Maar ik vind het zwarte rokje ook heel gaaf. Netjes en toch niet té.

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:45 pm - Beantwoord

   Thanks! Met dat rokje ben ik ook wel heel blij.

 4. Ilona Wielinga 27 augustus 2019 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat een toffe items. Dat rokje is ook echt wel heel erg leuk! Denk dat het ook vet zou staan met een stoer bandshirt erop (meer mijn ding, haha)

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:47 pm - Beantwoord

   Dank je! Dat lijkt me inderdaad best een goede combi. Ik heb zelf niet echt bandshirts, haha. Maar weet zeker dat het jou heel leuk zal staan 🙂

 5. Irene 27 augustus 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Oh die geurtjes van Hema zijn lekker he? Ik heb een tijdje geleden de paarse gekocht maar ik twijfelde tussen de paarse en de vanille. En wat een koopje die jas! Geborduurde bloemen vind ik eigenlijk altijd wel mooi.

  • Romy 30 augustus 2019 op 10:47 pm - Beantwoord

   Echt wel! Echt een goede vondst, die parfumlijn van HEMA! Van de paarse heb ik de body mist in mijn badkamerkastje staan. Die is ook wel echt heel lekker.

 6. Anna 27 augustus 2019 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Echt hele mooie, budget tweedehands vondsten heb je gedaan 😀 Ik kan daar ook zo blij van worden!

 7. Tineke 27 augustus 2019 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk bomberjasje is dat!! Van welk merk is die?

  • Romy 30 augustus 2019 op 11:16 pm - Beantwoord

   Dank je! Het bomberjack is tweedehands en komt – raar maar waar! – oorspronkelijk van Coolcat, een winkel waar ik eigenlijk niet snel uit mezelf zou komen 😉

 8. bychristiana 27 augustus 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  Haha, of ik leuke aankopen gedaan heb? Ik heb s-c-h-a-n-d-a-l-i-g lopen shoppen in Parijs. Was wel heerlijk! En dan mocht ik ook nog mijn verjaardagscadeau uitzoeken bij Kate Spade, had ik al weken naar uit gekeken haha;-) Ik vind dat zwarte jurkje met bloemetjes vooral erg leuk. Ik draag zulke jurkjes zelf ook graag.

  • Romy 30 augustus 2019 op 11:17 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch dat je met leuke geshopte aankopen terugkwam uit Parijs. Je bent natuurlijk ook niet elke week in Parijs, dus ik geef je groot gelijk 🙂

 9. Iris 27 augustus 2019 op 2:41 pm - Beantwoord

  Leuke items! Ik ben al heel lang niet op de beautyafdeling van Hema geweest. Dus goeie tip om er weer eens naar toe te gaan.

 10. Odetta 30 augustus 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Het lukt je iedere keer weer om mooie kleding te scoren!!!

 11. Mariska 1 september 2019 op 4:48 pm - Beantwoord

  Dat jurkje met de bloemen vind ik wel heel erg leuk!

 12. Nikita 3 september 2019 op 3:04 pm - Beantwoord

  Ik merk zelf dat mijn kledingstijl aan het veranderen is. Waar ik vroeger allemaal bloemetjes kocht en schattigheid, is dat nu minder. Ik ben de meer ‘stoerdere’ kant aan het opgaan. Dat betekent niet dat ik nu ineens gehuld in legerprints naar buiten ga, zo erg is het ook niet. Maar ik kleed me iets minder schattig. Mijn kledingstijl valt enorm in de mode momenteel, maar dat is niet de reden dat ik het draag. Die stijlwisseling komt vermoedelijk door het feit dat ik volwassen aan het worden ben, maar ook doordat ik meer zelfvertrouwen heb nu. Dat helpt ook mee natuurlijk. Al droeg ik voordien niet echt dingen waar ik niet blij mee was, ik heb altijd al gedragen wat ik mooi vond. Maar nu is dat gewoon anders. Mijn stijl valt een beetje in een combinatie van de jouwe en Irene (van tussenmarsenjupiter) denk ik. Een moeilijk te omschrijven stijl, maar ik weet wel perfect wat ik mooi vind en wat niet. Dus dat is het belangrijkste. Ik weet dat je je na mijn reactie waarschijnlijk heel weinig kan voorstellen, maar ik kan het ook niet echt in een woord gieten. Maar de meeste t-shirts die ik draag vallen wel in de mode en Converse natuurlijk ook.

  Trouwens, van zelfverwennerij gesproken! Volgende week ga ik alweer een maand door het leven zonder psychologische ondersteuning. Ik ben daar heel trots op, want k heb maar een dipje gehad en ik heb mezelf daaruit getrokken. Ik heb als beloning een hele mooie armband besteld. Het was een webshop waar je zelf je handschrift kon insturen en dat graveren ze dan in het bandje of sieraad dat je kiest. Dus ik ben in volle verwachting van mijn armbandje. Daarnaast is het tekstje ook een herinnering dat ik al zoveel doorstaan heb en dat ’t wel goedkomt. Het was dus inderdaad een duurder cadeautje, maar zo nu en dan verdient iedereen dat eens. Ook ikzelf.

Recente blogs

DIY | Kaarten schilderen met aquarelverf

13 augustus 2021|DIY|

Op vakantie moest en zou een deel van mijn hobbykamer meegaan naar Poederoijen. Met passen en meten wist ik nog een aardige hoeveelheid knutselspullen in een krat te proppen. Meer dan genoeg om op vakantie aan het knutselen te slaan! Dit keer koos ik voor kaarten schilderen met aquarelverf. Kun je een heleboel kanten mee op en het resultaat is ook nog eens lekker vrolijk en kleurrijk! Ik laat je zien hoe je zelf kaarten kunt maken met aquarelachtergrondjes en tekeningen. En nee hoor, daar heb je echt geen schilder- en tekentalent voor nodig.

Outfit | Mijn nieuwe bloemetjesjurk die tot op de grond komt

22 december 2022|Outfits|

Je kunt het je haast niet meer voorstellen, maar een paar weken geleden hield ik het nog prima een kwartier buiten vol zonder winterjas. Precies genoeg tijd om mijn nieuwe outfit vast te leggen op een chique trap op de Zuidas (ik bedoel: zó vaak kom je daar niet!). Met een goede reden: ik kwam laatst tweedehands een fantastische lange jurk tegen van King Louie. Zo één die nét niet tot op de grond komt en waarin ik me helemaal fantastisch voel. Het liefst zou ik 'm elke dag uit de kast trekken, omdat ik me er oprecht mooi in voel. Kortom: ik laat je de jurk graag zien.

DIY: knalroze cadeaulabel maken (budgetproof)

21 januari 2017|DIY|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een DIY op mijn blog te plaatsen. Niets leuker dan proberen om anderen ook met het knutselvirus te besmetten! Een tijdje geleden kocht ik bij Action een leuk knalroze papierpakket, dat tot vorige week nog ongebruikt in mijn kast lag. Deze week kon ik wel wat vrolijkheid gebruiken en pakte ik dit fleurige papier erbij. Ik maakte met allerlei budgetproof materialen van de Action een roze cadeaulabel. Vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe je dit label zelf kunt maken.