blauw3

Outfit | Blauw, blauw en nog eens blauw

 • 26 september 2019
 • 28 Reacties
Categorieën: Outfits
blauwe blazer met top

Je kunt waarschijnlijk wel aan de kleur van mijn blog zien dat ik van blauw houd. Ook in mijn kledingkast is heel wat blauw te bekennen. Bijvoorbeeld deze turquoise blazer die de laatste tijd al talloze keren uit mijn kast mocht komen. Ik combineerde hem met mijn bloementop van Steps voor een chique outfit die ook in de herfst nog prima kan. Want waarom zou blauw niet een “herfstkleur” zijn?!

De blauwe blazer

Deze blazer kocht ik een tijdje geleden in de kringloopwinkel voor maar een paar euro. De lichte turquoise tint van de blazer is een van mijn favoriete tinten blauw, maar een jasje in die kleur ontbrak nog in mijn groeiende jasjescollectie. Het jasje was qua maat iets te groot, maar op aanraden van de vele “Niet naar de maat kijken, gewoon passen”-adviezen besloot ik het jasje toch het voordeel van een twijfel (a.k.a. een enkeltje pashokje) te geven. Ik draaide een paar rondjes, keek kritisch in de spiegel en liet mijn moeder de definitieve keuring doen. “Kan prima!”, zei zij instemmend. En dus nam ik het jasje mee naar huis. Gelukkig maar, want ik ben er nu erg blij mee.

blauwe blazer met top
blauwe blazer met top

Chic, maar dan tweedehands

Het jasje is trouwens een van de kledingstukken in mijn kast waarin ik me haast een echte kantoorjuffrouw voel. Die items doen me denken aan de mantelpakjes waarover ik ooit als klein meisje fantaseerde. Het leuke is dat een outfit als deze misschien chic lijkt, maar in feite bijna helemaal tweedehands is. De kanten top met bloemen komt van Steps en de panty is nieuw (wel zo fris!), maar verder heb ik alle items pre-loved op de kop getikt. De kokerrok is een van mijn andere dierbare tweedehands aanwinsten. Hij zit heel fijn en past werkelijk overal bij. Ook het blauwe tasje en de schoenen heb ik bij de kringloopwinkel gekocht voor een fijn prijsje.

Op chic

Overigens draag ik dit soort outfits ook gerust buiten kantoor. De een vindt het misschien overdressed. Ik vind het gewoon leuk om er zo nu en dan wat netter bij te lopen. De volgende dag kan ik net zo goed weer een dikke trui en sneakers aantrekken als ik meer in een comfortabele-kleding-bui ben. Het is maar net waar ik zin in heb. Zolang er maar wat kleur in de outfit zit. Overigens draag ik deze outfit ook weleens met All Stars. Dan ziet het er net iets meer casual uit en kan ik ook iets makkelijker een hele stad door lopen zonder vermoeide voeten te krijgen.

blauwe blazer met top
blauwe blazer met top

Over modetrends en herfstkleuren

Grappig genoeg lees ik nu overal over herfstkleuren en “de tinten van het seizoen”. Nu draag ik in de herfst inderdaad wat vaker okergeel en oranje en belanden een aantal luchtige zomerjurkjes natuurlijk achterin mijn kast, maar verder trek ik me graag weinig aan van de trends van het moment. Turquoise is ongetwijfeld niet een van de herfstkleuren. Maar wat doet dat ertoe?! Ik vind het juist wel leuk om ook frisse kleuren te blijven dragen als de bladeren weer van de bomen vallen. Dat die kleur niet op dit moment in de modecatalogi staat, neem ik voor lief. Als ik er maar blij van word! En als het maar warm genoeg is om de herfstbriesjes te trotseren.

blauwe schoudertas

It’s all in the details

Mijn blauwe outfit combineerde ik ook nog eens met een blauwe tas en blauwe schoenen. Met mijn nogal kleine tassencollectie heb ik niet bepaald voor elke outfit een matchende tas, maar bij deze blazer had ik stomtoevallig wel een tas die precies past qua kleur. Ik vind deze tas zó mooi en kan nog steeds niet geloven dat ik hem voor maar € 2,50 mocht meenemen bij de kringloopwinkel. Hetzelfde geldt trouwens voor de schoenen die ik hier draag. Ze passen perfect en zijn helemaal mijn ding. Met de blauwe schoenen en blauwe tas erbij was mijn outfit nog ton-sûr-ton ook. En laat dat nu net een trend van het moment zijn. Ha, doe ik onbewust toch nog een beetje mee!

Draag jij andere kleuren zodra het herfst wordt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 26 september 2019 op 6:14 am - Beantwoord

  Dat jasje kan inderdaad prima in de herfst. Staat je goed. En dat tasje vind ik ook heel tof! Overigens wel herkbaar hoor. Ik kan ook heel chic gekleed gaan, maar de volgende dag kom je me dan misschien tegen in een comfortabele outfit. Bij mij helpt een nette outfit vaak om me wat zekerder en fitter te voelen. Een dag waarop ik moe ben? Kleren maken de eh… vrouw, in mijn geval.

  • Romy 28 september 2019 op 1:22 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar! In chique kleding voel ik me ook vaak een stuk zelfverzekerder. Juist op mindere dagen kan zo’n outfit me helpen om me meteen iets beter te voelen.

 2. Neverdullmoments 26 september 2019 op 7:05 am - Beantwoord

  Staat je heel leuk Romy! Ik vind je schoenen echt heel cute!

 3. Tineke 26 september 2019 op 7:20 am - Beantwoord

  Ik hou Zo van jouw outfits, lekker veel kleur! Die blazer en tas zijn heel leuk!
  Liefs

  • Romy 28 september 2019 op 1:22 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment, dank je wel!

 4. Darina 26 september 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit! Blauw is ook een van mijn lievelingskleurtjes.

 5. Audrey 26 september 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Ik ben dol op blauw! Een paar jaar geleden heb ik mezelf eens een verbod op blauwe kleding gegeven, zodat ik niet nog meer blauwe tops zou kopen, haha.

  • Romy 28 september 2019 op 1:23 pm - Beantwoord

   Haha, ik zie je al helemaal door de winkel lopen langs de blauwe kledingrekken: “Oh ja, blauw mag niet!”. Maar een volledig blauwe kledingkast is inderdaad weer het andere uiterste 😉

 6. Iris 26 september 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Ik hou helemaal niet van blauw. Maar dit kleurtje is wel tof! Ik zou het alleen toch liever in de lente dragen met een leuke beige broek en dat topje dat je aan hebt. Je tas past er trouwens echt perfect bij!

  • Romy 28 september 2019 op 1:24 pm - Beantwoord

   Dank je! In de lente zijn dit jasje en topje inderdaad ook ideaal. Tegen die tijd ga ik ze vast ook nog vaak uit de kast halen 🙂

 7. Meaghan 26 september 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Heel leuk! Je blazer en je tassen matchen ook echt geweldig goed! Je straalt op de foto’s ook zo veel zelfvertrouwen uit, heel mooi om te zien! <3

  • Romy 28 september 2019 op 1:24 pm - Beantwoord

   Superlief, je compliment! Dank je wel! 🙂

 8. Ilona Wielinga 26 september 2019 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke outfit, typisch jij ook weer. En die tas matcht echt heerlijk met je blazer gewoon.

  • Romy 28 september 2019 op 1:25 pm - Beantwoord

   Thanks! Ik stond ook even perplex toen ik zag dat de kleur blauw van mijn tas precies de kleur blauw van mijn blazer is. Zo toevallig!

 9. Janne 26 september 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Als ik er maar blij van *word* 😉
  Laten we allemaal in de herfst juist frisse en vrolijke kleuren dragen, dan blijft het nog wat langer zomer!
  Je hebt weer een vrolijke en toch chique outfit aan. En wat leuk dat alles heel goed matcht, maar toch niet saai wordt door de verschillende kleuren en patronen.

  • Romy 28 september 2019 op 1:27 pm - Beantwoord

   Dank je voor je enthousiaste reactie!
   En ik ben het helemaal met je eens. Vrolijke kleuren dragen helpt juist om het zomergevoel wat langer vast te houden. En dat kun je wat mij betreft niet lang genoeg blijven doen 🙂

 10. bychristiana 26 september 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik draag ook heel erg waar ik zin in heb. Ik vind het leuk om me zo nu en dan helemaal op te tutten, maar thuis vind ik het ook heerlijk om af en toe gewoon in een ‘Netflix-broek’ rond te lopen. Ik vind de outfit weer heel geslaagd, dat bloesje is ook zo leuk!

  • Romy 28 september 2019 op 1:28 pm - Beantwoord

   Dank je! En die afwisseling in kleding is juist zo fijn inderdaad. Ik vind het heerlijk om regelmatig kleding in een wat andere stijl aan te trekken. En een Netflix-outfit op z’n tijd hoort daar ook bij 😉

 11. Wendy 26 september 2019 op 1:48 pm - Beantwoord

  Goed dat je je weinig tot niks aantrekt van die trendkleuren! Sommige kleuren en tinten staan ons goed en sommige niet. Daar verandert een trendstatus helemaal niets aan. 😉 Ik draag trouwens geen andere kleuren in de herfst. Wel donkerdere tinten van dezelfde kleuren, en – omdat ik meer laagjes draag – soms wat meer contrast in mijn outfits.

  • Romy 28 september 2019 op 1:30 pm - Beantwoord

   Precies! Het is belangrijker om te dragen wat je goed staat (en waar je je goed bij voelt) dan om mee te doen met de trends.
   Leuk dat je door het dragen van laagjes ook wat meer contrast in je outfits hebt. Dat vind ik zelf altijd wel mooi staan.

 12. Justine 26 september 2019 op 4:02 pm - Beantwoord

  Volgens mij bestaat overdressed niet, underdressed wel 😉
  Staat je super leuk deze blazer! Kan me voorstellen dat dit een outfit echt helemaal afmaakt en laat opleven. Wat een toffe kleur!

  • Romy 28 september 2019 op 1:30 pm - Beantwoord

   Thanks! En haha, die uitspraak houden we erin! Overdressed bestaat in mijn woordenboek ook niet 😉

 13. Nikita 26 september 2019 op 7:50 pm - Beantwoord

  Ik heb vrij veel blauw in de kast liggen, hoewel er nu vaker andere kleuren om de hoek komen kijken. Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd veel okergele items spot die ik heel leuk vind. Maar dat ligt niet aan de herfst, das gewoon mijn stijl. Ik draag wel veel blauw, sowieso. Ik heb een heleboel shirtjes liggen die blauw zijn, maar ook draag ik elke dag een jeansbroek. En ja, die is altijd blauw. Soms donker, soms licht. Maar altijd blauw. En vaak ook blauwe All Stars. Ik hou overigens meer van navy blue dan van lichtblauw, maar dat is mijn stijl. Daar verschillen we in, maar dat is juist leuk. Ik zal nooit een vrouw worden die zich heel meisjesachtig kleedt trouwens, maar dat is wie ik ben en daar heb ik me bij neergelegd.

  • Romy 29 september 2019 op 8:26 am - Beantwoord

   Ha wat leuk dat je okergeel meer bent gaan waarderen in kleding. Ik vind dat ook zo’n mooie kleur. Daar heb ik echt nooit genoeg van. En blauw is natuurlijk ook altijd goed, in welke tint dan ook. Mooi dat je zo je eigen stijl hebt gevonden en daar trouw aan blijft! Dat is veel belangrijker dan meedoen met welke trend dan ook 🙂

 14. Shirley 26 september 2019 op 8:30 pm - Beantwoord

  De kleuren die ik het hele jaar door draag, passen meer bij de zomer dan de herfst. Ik heb best veel zomerkleding die ik ook in de herfst draag, met een jasje of een vest. Wel handig vind ik!

  • Romy 29 september 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Dat kan inderdaad ook prima. Ik draag zelf zomerjurkjes vaak ook in de herfst, maar dan met een vest eroverheen inderdaad.

 15. Els 28 september 2019 op 4:34 pm - Beantwoord

  Hele gave outfit! Voor het blauwe jasje. En dit tas, zo mooi! De kleur maar zeker ook het randje van de afwerkinG!

  • Romy 29 september 2019 op 9:01 am - Beantwoord

   Dank je! Met het tasje ben ik ook echt heel blij 🙂

Recente blogs

Blij lijstje #2 | Opluchting, bullet journal & muurgedicht

25 oktober 2018|Positiviteit|

Blijmakers, genietmomentjes en vrolijkheid. De leukste momenten van de dag kunnen soms klein, maar fijn zijn. Elke maand plaats ik een blij lijstje op mijn blog en vandaag is het de beurt aan mijn vrolijkheidsmomentjes van oktober. Zo begon ik aan een bullet journal om mijn blijmakers bij te houden (hoe toepasselijk!), vermaakte ik me met een tv-programma vol awkward situaties en was ik onwijs opgelucht nadat ik in de trein de schrik van mijn leven had gehad. Oké, genoeg teasers! Over naar mijn blije lijstje van deze maand!

Inkiekje #95 | Tegelverliefdheid, verf op de muren & Filosofietsen

9 oktober 2023|Persoonlijk|

Hopelijk ben je de verbouwspam nog niet zat, want GAMMA-bezoekjes, verfkeuzes en met rollers over muren gaan zijn zo'n beetje onze standaard weekendactiviteiten de laatste tijd. Nu de eerste muren van een kleurtje zijn voorzien (oh, wat ben ik er blij mee!), begint ons kale stulpje steeds meer te lijken op een huis dat écht ons is. Zo toverde ik een witte kamer om tot een volledig roze werkkamer met een kleurtje op alle muren, werd ik op slag verliefd op een wc-tegel die absoluut in het hokje "Je houdt ervan of niet" valt en deden we een paar totaal-niet-prio-aankopen voor het huis. Maar er waren ook nog andere dingen, zoals een leuke theatervoorstelling, een werk-evenement en waterkokerpret. Ik neem je mee in mijn weken!

Lieve bloglezer | Mijn Sinterklaasgedicht voor jou

5 december 2017|Positiviteit|

Vier jij vanavond Pakjesavond of heb je het al gevierd? Of doe je misschien wel helemaal niets aan het feest van de Goedheiligman? Wij hebben afgelopen zondag al Pakjesavond gevierd, inclusief leuke cadeaus en mooie gedichten. Vooral dat laatste is iets wat ik altijd wel kan waarderen. Geef mij een rijmwoordenboek en ik dicht er graag op los. Daarom besloot ik dit jaar mijn dichttalent af te stoffen en voor jou, lieve bloglezer, mijn artikel in rijmvorm te gieten. Voor als jij misschien nooit gedichten krijgt of gewoon houdt van een rijm(pje) op z’n tijd. Lieve bloglezer, deze rijm is voor jou!