Outfit | Blauwe jurk met bloemen in een Utrechts steegje

24 jun 2018 | Outfits | 42 reacties

Op een zomerse zondag sprak ik een tijdje geleden met Claire af in Utrecht. We bezochten alle winkels die ook maar iets met duurzaamheid of tweedehands spullen te maken hadden. Ook kletsten we bij in de zon, maakten we totaal ongeposeerde – ahum – foto’s in een fotogeniek koffietentje, keken we onze ogen uit in een winkel met alpacaknuffels en eenhoornsloffen én fotografeerden we elkaar in de meest schattige steegjes van Utrecht. Kwam dat even goed uit! Net die dag droeg ik namelijk mijn nieuwe knalblauwe jurk met bloemenprint. Ik laat je graag mijn kleurrijke outfit van die dag zien.

outfit blauwe jurk met bloemen

Een bloggersdate in Utrecht

Weet je wat het leuke is van afspreken als bloggers onder elkaar? Je hebt soms aan één woord genoeg. Claire schoot in een mum van tijd foto’s die helemaal naar mijn zin waren, we vonden het allebei niet erg om in de alpacaknuffelwinkel uitgebreid foto’s te maken (leuk voor Instagram!) en we hoefden elkaar alleen maar aan te kijken als er een tweedehandswinkel in zicht was (daar moesten we naar binnen!). Dit steegje leek ons perfect voor “een paar” foto’s. Dit leuke Utrechtse plein was namelijk nog eens andere koek dan de vele rijtjeshuizen in mijn dorp waar de perfecte outfitshootlocaties bijzonder schaars zijn.

outfit blauwe jurk met bloemen outfit blauwe jurk met bloemen

Mijn nieuwe knalblauwe jurk

Op deze zomerse dag werd ik niet alleen blij van de gezelligheid en de leuke bloggersdate, maar ook van mijn knalblauwe jurk. Deze jurk kwam ik een tijdje geleden tegen bij Zalando en leek me een bijzonder geslaagd verjaardagscadeau voor mezelf. Grappig detail: voor mijn verjaardag zou ik met mijn moeder gaan shoppen voor leuke kleding. Het was hartstikke gezellig, maar ik kwam wel thuis van het grootste winkelcentrum in de buurt met helemaal niets. Lege handen! Die avond vond ik bij Zalando alsnog het soort jurk dat ik zocht. Deze jurk met bloemenprint brengt me meteen in zomersferen en zit ook nog eens heerlijk. Een nieuwe favoriet, hoor!

outfit blauwe jurk met bloemenoutfit blauwe jurk met bloemen outfit blauwe jurk met bloemen

Nieuwe ontdekking: de etui-jurk

De jurk die ik hier draag, wordt trouwens een etui-jurk genoemd. Weet ik ook pas sinds een paar maanden, maar inmiddels ben ik helemaal weg van dit type jurken. Ze passen perfect bij ieder figuur, maar zitten tegelijkertijd niet strak. Aangezien ik zelf geen Kim Kardashian-achterwerk en een bouncende voorgevel heb, is zo’n jurk ideaal voor mij. Er zit al een mooi model in zonder dat de jurk strak om je lichaam heen zit. Dan kun je in ieder geval nog enigszins fatsoenlijk met flinke stappen naar de bushalte lopen zonder dat de jurk gaat trekken. Ja, ik ben fan! Het is een type jurk dat mooi staat bij mensen met een plankfiguur, een maatje meer en alles daar tussenin.

outfit blauwe jurk met bloemen

Kleurrijke jurk + zomerweer = perfecte match!

Ik hoop dat er nog veel meer zonnige dagen komen waarop ik deze jurk uit de kast kan trekken. Ik ben namelijk een beetje verliefd op de prachtige en opvallende bloemenprint en zou graag nog de rest van de zomer in deze jurk rondlopen. Met of zonder jas. Overigens combineerde ik de jurk hier met mijn spijkerjasje, een zwarte panty en schattige veterhakjes. Een outfit waar ik blij van word, een dag waarvan ik volop kon genieten en dankzij Claire ook nog eens foto’s waar ik ontzettend blij mee ben. Dankjewel voor de geslaagde dag, lieve Claire!

Jurk: Anna Field (via Zalando)
Spijkerjasje: H&M
Panty: HEMA
Schoenen: OTTO

Wat voor type jurk draag jij het liefst?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

42 Reacties

 1. Shirley

  Ik draag bijna altijd jurkjes. In de winter ben j niet zo kieskeurig. Met een zwarte panty voelt het nooit echt bloot. Met blote benen vind ik de keuze lastiger. Bij strakkere jurkjes heb ik dan het gevoel dat ze omhoog kruipen (zelfs als dat volgens mij wel meevalt). In de zomer vind ik het fijner als de onderkant wat wijder is, of als hij net een rand langer is. De etui-jurk kende ik nog niet van naam , misschien is dat wat ik zoek voor de zomer.

  Antwoord
  • Romy

   Een strakke jurk met blote benen zou ik ook wel wat tricky vinden. Ik voel me dan toch een beetje naakt ofzo, ook al valt dat natuurlijk eigenlijk wel mee ;) Zo’n etui-jurk klinkt wel als een goede optie voor wat jij zoekt. Ze zijn ook nog net iets langer te krijgen dan de jurk die ik hier aan heb. Ik vind ze in ieder geval ideaal, ook voor eventueel naar kantoor :)

   Antwoord
 2. Janne

  Chique outfit, met de panty en mooie kleuren en schattige schoenen! En tegelijkertijd ook stoer met het spijkerjasje. Je ziet er leuk uit, Romy, en fijn dat je een leuke dag had in Utrecht :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! :)

   Antwoord
 3. Neverdullmoments

  Dit is denk ik één van mijn favo outfits die je hebt laten zien. Heeeeel leuk met deze schoentjes! Ik had ook nog nooit van een etui-jurk gehoord, ik ga er eens gericht naar kijken!

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel! :)
   Bij veel webshops heb je tegenwoordig trouwens aparte rubrieken voor etui-jurken. Ik vind het in ieder geval echt een gouden vondst dat ik dit model jurk heb ontdekt en ben er inmiddels helemaal weg van :)

   Antwoord
 4. Miriam-sweet& Nice things

  Ik draag niet zo vaak jurken meer broeken. Als ik een jurk draag is het een basic jurk zwart.
  Leuke jurk en wat een leuke foto’s.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Broeken en basic jurken zijn natuurlijk ook leuk! Het is maar net waar je je het prettigst in voelt :)

   Antwoord
 5. Marije

  Geweldig jurkje! Staat je super.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment!

   Antwoord
 6. Sandra

  Je ziet er ontzettend leuk uit, Romy! Dat jurkje past perfect bij jou. Vind hem heel leuk staan! Super leuk dat het zo goed klinkt tussen jou en Claire. Ze heeft gave foto’s van jou gemaakt! :D
  Ik draag het liefst t-shirt dress jurkjes. Vind die zo fijn! Op dagen dat mijn buik normaal doet (aka niet opzwellen als een 7 maanden zwanger vrouw) dan zou ik ook wel een strak jurkje aan willen trekken, maar die momenten zijn helaas schaars. Een t-shirt dress vind ik wat dat betreft een uitkomst en ook nog eens lekker stoer! :)

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk, je enthousiaste reactie op mijn outfit! Dankjewel! :)
   T-shirt dresses klinken ook ideaal trouwens, zeker als je buik helaas soms flink opzet. Lijkt me wel heel lastig trouwens, maar fijn dat deze jurken op zo’n moment in ieder geval een uitkomst zijn. En ze staan inderdaad nog leuk en stoer ook!

   Antwoord
 7. Josephine

  Wat een prachtige jurk! Die zou ik zeker ook niet in het virtuele rek hebben laten hangen – en hij staat je geweldig! Etui-jurken vind ik ook vaak leuk, maar ik hou ook van fifties-jurken met een gerende rok.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! :) Van die fiftiesjurken vind ik zelf ook altijd erg leuk. Ik heb zelf verschillende typen jurken in mijn kast hangen en vind het vooral fijn om een beetje af te wisselen.

   Antwoord
 8. Darina

  Een hele leuke jurk, staat je prachtig! Mooie foto’s ook. Ik draag dus nooit jurkjes haha maar wie weet ooit…

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En wie weet vind je ooit nog een jurk waar jij ook heel blij van wordt. Er zijn genoeg verschillende soorten jurken te koop tegenwoordig, dus er is vast wel iets van jouw gading bij :)

   Antwoord
 9. Yvonne

  Deze jurk staat je geweldig!!! Ik had nog nooit van de etuijurk gehoord. Zelf vind ik de zwarte panty er iets te ‘hard’ bij maar ik ben dan ook een fan van blote benen of huidkleurige panty’s. ( jaa daar ben ik weer met mijn blote benen verhaal. Maar uiteraard gaat het erom waar jij je fijn in voelt.) De foto’s zijn echt leuk geworden. Ga nog een overzichtje maken van de winkels waar jullie geweest zijn?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Haha, blote benen staan inderdaad ook mooi onder zo’n jurk. Daar heb je gelijk in. Ik wissel tegenwoordig een beetje af tussen donkere en huidskleurige panty’s en vond de zwarte panty wel leuk in combinatie met het spijkerjasje :)
   Leuk idee van dat winkeloverzicht! Ik ben toevallig bezig met een hotspotartikel over de leukste winkel die we daar tegenkwamen. Van de andere winkels heb ik helaas niet echt de namen onthouden en ik heb daar ook geen foto’s gemaakt. Wel een leuk artikelidee om te onthouden voor als ik nog eens naar Utrecht ga. Dankje voor de tip! :)

   Antwoord
 10. Liset - Beautydagboek

  Wat zijn je foto’s mooi geworden! Ook dankzij Clair natuurijk, super lief! Je straalt echt op de foto’s en vind je achtergrond ook erg mooi :).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik ben ook zo blij met de foto’s. Superleuk dat we een keer samen blogfoto’s konden maken :)

   Antwoord
 11. Djuli

  Wauw, wat een prachtig jurkje! Staat je heel goed!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :D

   Antwoord
 12. Anna

  Echt een super leuk jurkje! Ik houd ook van fel gekleurde jurkjes! Het liefste lekker blauw, en qua vorm ga ik meestal voor iets strakkers, aangezien ik best wel een paar curves heb haha! Super leuke outfit Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superleuke reactie! Felblauw is altijd goed :) En groot gelijk heb je om een wat strakkere jurk aan te trekken. Vrouwelijke vormen mogen best gezien worden :)

   Antwoord
 13. Esmeralda

  Ik draag op dit moment niet zoveel jurkjes.. ga morgen beginnen met mijn 12 weken dieet en daarna ga ik SHOPPEN AS F*CK voor jurkjes want ik vind ze zó leuk maar ik wil ze nu niet aan omdat ik het niet mooi vind staan… Dus als ik m’n doel behaald heb is het eerste wat ik ga kopen een jurkje en bijpassende stilettos :D :D

  Antwoord
  • Romy

   Groot gelijk heb je om daarna volop jurkjes te gaan kopen! Ik weet zeker dat ze je super staan, zeker als je je straks misschien iets zelfverzekerder voelt over je lichaam :)

   Antwoord
 14. Anja - Minimalist Dutchie

  Knap hoe je met verschillende kleuren, patronen en kledingstukken toch een heel eigen en herkenbare stijl neerzet. Complimenten!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! :)

   Antwoord
 15. Lianne

  Echt een hele mooie jurk! Staat je heel goed :) Ik had nog nooit van etui-jurken gehoord. Maar vanwege mijn werk kan ik ze toch niet aantrekken dus ik draag niet zo vaak jurken en rokken. Hopelijk wordt het binnenkort weer wat mooier weer waardoor ik ze op een vrije dag weer eens uit de kast kan trekken :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik weet zeker dat zo’n etui-jurk jou ook supermooi zou staan, ook op bijvoorbeeld een zomerse vrije dag. Vooral van de merken Anna Field en Dorothy Perkins vind ik dat ze veel leuke exemplaren van dat model hebben bij Zalando :)

   Antwoord
 16. Irene

  Ik hou wel van zwierige, losse bloemenjurkjes maar als je zo’n ding in de zomer draagt en de pech hebt dat het wat harder waait… haha :p Ik ben ook meer voor de iets langere jurken tegenwoordig. Bij een jurk boven mijn knieën heb ik al snel het gevoel dat ik eigenlijk in mijn blote kont loop :p

  Dit is echt een heel vrolijk jurkje trouwens! Echt een Romy-jurk!

  Antwoord
  • Romy

   Thanks voor je leuke reactie! :) Ik vind meestal ook de wat lossere jurkjes (zeker met bloemenprintjes!) het leukst, maar dit soort etui-jurken vind ik ook super voor de afwisseling. En een voordeel is inderdaad wel dat je hiermee niet snel (voor je gevoel) in je blote kont rondloopt, haha.

   Antwoord
 17. Haydée

  Ha, zo heet zo’n jurk dus! Een etui-jurk, dat zal ik onthouden. Staat je mooi hoor!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, grappige naam, hè?! Ik ben daar dus ook pas sinds kort achter gekomen ;)

   Antwoord
 18. Nikita

  Ondanks het niks voor mij is, vind ik je jurkes echt altijd superschattig! Fijn ook dat je zo’n leuke dag hebt gehad met je blogvriendin! Geluk is soms maar zo simpel :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En je hebt helemaal gelijk: geluk zit vaak in de kleine dingen :)

   Antwoord
 19. Tineke

  Staat je mooi! Dat printje is wel heel erg leuk!
  Liefs

  Antwoord
 20. Anna

  Wat een prachtige foto’s zijn het geworden: Ook helemaal blogger-like, om foto’s te maken in een straatje met bloemen, haha. Ik hou ervan! Wat staat deze jurk je onwijs mooi, de kleuren zijn echt prachtig. Ik vind dit soort jurken ook erg mooi, maar met mijn “Kim Kardashian heupen” is het meestal toch niet zo’n succes :p.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik vond het inderdaad ook echt een blogfotoplekje :) Toch jammer dat mijn eigen dorp niet zulke fotogenieke straatjes heeft, haha.
   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn jurk! En volgens mij zou z’n jurk jou ook echt niet misstaan, hoor. Je hebt een hartstikke mooi figuur :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs