jewellery7

Outfit | Een fleurige blauwe zomerjurk van My Jewellery

 • 14 juni 2019
 • 36 Reacties
Categorieën: Outfits

We kunnen er niet meer omheen: de zomer komt er toch echt binnenkort aan. Regelmatig laat de zon zich al van zijn beste kant zien, wat ook betekent dat mijn zomerse outfits weer uit de kast mogen. Daarnaast voegde ik een aantal nieuwe kledingstukken aan mijn zomergarderobe toe om op de zonnige dagen mee de straat op te gaan. Vandaag zet ik twee van die nieuwe items in het zonnetje (zowel letterlijk buiten als op mijn blog): een blauwe jurk met ruches en een colbert dat dienstdoet als zomerjasje. Kijk je mee naar mijn outfit?

my jewellery blauwe jurk met ruffles

De checklist voor dé zomerjurk

Dat ik in de zomer zo’n beetje leef in zomerjurkjes, zal voor trouwe bezoekers van Vaker Vrolijk vast geen verrassing zijn. Sterker nog, wanneer leef ik niet in jurkjes (behalve als ik ga sporten of slapen)?! Wel heb ik een bescheiden checklist waar het perfecte zomerjurkje voor mij aan moet voldoen:

 • Niet te nietsverhullend graag! Ik heb het liefst een lapje stof dat verder komt dan tot de rand van mijn ondergoed.
 • Wel een vlot model dat niet doet denken aan een tent of vuilniszak.
 • Mouwtjes! Dan staat een jurkje meteen wat netter en kan ik het ook naar mijn werk aantrekken.
 • Een vrolijk kleurtje of patroontje. Daar kan ik niet zonder!

Wat zal ik zeggen? Verder ben ik niet kritisch, hoor. Ahum! Je begrijpt dat de perfecte zomerjurk vinden best wel een uitdaging is. Toch een wonder dus dat ik weer voor een leuke zomerjurk ben geslaagd!

my jewellery blauwe jurk met ruffles
Mocht je denken dat mijn melkflessen opeens bruin zijn geworden, nope! Schaduwprobleempje op de foto’s.
my jewellery blauwe jurk met ruffles

Een blauwe jurk van My Jewellery

De jurk dus. Ik mocht bij My Jewellery een aantal items uitzoeken (ik voelde me echt een geluksvogel toen ik hun mailtje ontving!) en was direct verkocht toen ik deze blauwe overslagjurk met ruffles tegenkwam in de categorie met bruiloft jurkjes. Donkerblauw vind ik een prachtige kleur, zeker in combinatie met een vrolijk patroontje. En ja, ik heb iets met stippen (of cheetaprint, zoals dit patroon officieel heet)! Dit jurkje bestaat uit vele ruches en heeft losse mouwtjes tot op de elleboog. Echt een leuk model dat heerlijk zit, vind ik. En lekker vlot ook!

De V-hals – nieuw voor mij!

Overigens was de jurk ook een piepklein beetje buiten mijn comfortzone. Ik draag namelijk nooit kleding met een V-hals. Ik had vaak het idee dat mijn boezem daar wat te bescheiden voor is en dat zo’n jurkje dan wat “leeg” staat. Die gedachte besloot ik voor de gelegenheid maar eens overboord te gooien. Ik combineerde de jurk met een kettinkje uit Praag dat ik tijdens de verhuizing weer ben tegengekomen en vond het verrassend leuk staan. Misschien moet ik me toch vaker aan dit soort jurkjes wagen.

my jewellery geruite blazer zwart wit

Een colbert als zomerjas

Naast het blauwe overslagjurkje zocht ik bij My Jewellery nog een tweede jurkje en een mooi colbert uit. Dat werd dit zwart-wit geruite colbert. Ik vond het wel een stoere aanvulling op mijn collectie met (vooral tweedehands gescoorde) kleurrijke colberts. Ik heb het colbert bewust wat aan de grote kant besteld, zodat het oversized valt. Daardoor kan ik het colbert prima open dragen als stoer alternatief voor een gewone zomerjas. Weer eens wat anders en lekker luchtig!

my jewellery geruite blazer zwart wit

It’s all in the details!

Ook het haarclipje dat ik op de foto hierboven draag, is van My Jewellery. Normaal gesproken ben ik een beetje lui met haaraccessoires. Ik vind het al heel wat dat ik tegenwoordig met beachspray in de weer ben ’s ochtends en vind haarspeldjes vaak net een stap te ver gaan (lade openmaken, keuze maken, clipje in haar – lastig joh!). Nu ik dit speldje zo zie, vind ik het wel voor herhaling vatbaar om iets in mijn haar te schuiven. En het is nog praktisch ook om te voorkomen dat ik met een verwaaid kapsel over straat loop.

my jewellery blauwe jurk met ruffles

Zomerse-zondagoutfit

Deze outfit droeg ik afgelopen weekend naar de Sunday Market (goede tip voor een zondag eropuit trouwens!) in Amsterdam met mijn moeder. In combinatie met een huidkleurige panty was het de perfecte outfit voor een gezellig (Pinkster)dag weg. Ook mijn favoriete rode schoenen waren weer van de partij. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik voor de markt zelf mijn comfortabele sneakers in mijn tas had zitten. Mijn rode schoentjes zijn nog steeds groot favoriet, maar voor lange wandelingen gun ik mijn voeten liever iets comfortabels.

my jewellery blauwe jurk met ruffles

Ha, laat de zomer maar komen! Ik en mijn bescheiden collectie zomerjurkjes zijn klaar voor wat zonneschijn. Zeker nu ik dit leuke blauwe exemplaar aan mijn kledingkast heb kunnen toevoegen!

Blauwe overslagjurk: My Jewellery
Geruit colbert: My Jewellery
Rode schoenen: S. Oliver (tweedehands)
Haarclip: My Jewellery
Huidkleurige panty: Zeeman
Riem: Primark

Ketting: boetiekje in Praag

Wat draag jij het liefst in de zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 juni 2019 op 6:41 am - Beantwoord

  Een heel mooi jurkje en colbert. Staat je goed!

 2. Simone 14 juni 2019 op 7:47 am - Beantwoord

  Heel erg leuk Romy! Staat je super leuk. Ik heb toevallig ook zo’n geruit jasje gekocht twee weken terug en ben er helemaal blij mee!

  • Romy 14 juni 2019 op 5:44 pm - Beantwoord

   Dank je! En wat tof dat jij ook zo’n geruit jasje hebt. Ik vind dit soort printjes altijd leuk.

 3. Ilona Wielinga 14 juni 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk jurkje, past ook echt bij je! Ik mocht zelf ook wat uitzoeken van MyJewellery en ik vind het ook echt een leuke site.

  • Romy 14 juni 2019 op 5:45 pm - Beantwoord

   Dank je! En superleuk dat jij ook iets mocht uitzoeken! Het is inderdaad echt een toffe winkel ?

 4. Lisa 14 juni 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat een tof jurkje en mooi gecombineerd met het colbert! Mooie foto’s. Als ik dit zo zie wil ik ook meer jurkjes. Wat jij hebt met haarspeldjes heb ik met oorbellen 🙂

  • Romy 14 juni 2019 op 5:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En het is zeker een aanrader om wat leuke jurkjes in de kast te hebben hangen ? Ik had overigens ook ooit dat “probleem” met oorbellen, maar draag ze sinds twee jaar echt dagelijks. Dus wie weet verandert dat ook bij jou nog een keer ?

 5. Naomi 14 juni 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  Prachtig jurkje! Ik heb bijna dezelfde voorwaarden, zeker wat betreft een mouwtje. Dat hoeft niet eens lang te zijn, maar een klein mouwtje maakt het net een beetje ‘af’ voor mij, zeker als ik moet werken. En dat colbertje is ook leuk en gaat inderdaad prima als zomerjas. Ik heb zelf niet eens een zomerjas en doe het altijd met colbertjes. Dat is overigens dit voorjaar wel heel af en toe lastig geweest, qua temperatuur;).

  • Romy 14 juni 2019 op 5:51 pm - Beantwoord

   Groot gelijk heb je om colbertjes als zomerjas te dragen! Staat leuk en is nog praktisch ook, omdat je zo’n jasje natuurlijk op meerdere manieren kunt dragen ? Alhoewel ik met de regen inderdaad vaak wel blij was met mijn fijne tussenjas ?

 6. chucky1012 14 juni 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Het staat jou zo mooi en goed gecombineerd met de opvallende rode enkel laarzen….

  Een fijne dag 😉

  • Romy 14 juni 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Hopelijk heb jij ook een mooie dag gehad 🙂

 7. Anna 14 juni 2019 op 9:07 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk jurkje Romy! Staat je goed! Haarclipjes heb ik ook al heel lang niet meer gedragen, maar ze zijn inderdaad zo handig! Ga ik eens naar kijken haha! Liefs

  • Romy 14 juni 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En gek hè dat je soms totaal vergeet dat zoiets als haarspeldjes best wel leuk is om te dragen. Ik besefte bij het zien van dit leuke speldje ook dat ik ze echt weer wat vaker moet dragen.

 8. Irene 14 juni 2019 op 9:14 am - Beantwoord

  Supermooie jurk! Ik vind blauw je ook heel mooi staan! En je benen lijken inderdaad super bruin! 😀

  • Romy 14 juni 2019 op 11:49 pm - Beantwoord

   Ah hoe leuk om te horen! Dank je wel! En de bruine benen heb ik volledig aan de panty te danken, haha.

 9. Esther 14 juni 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje Romy!

 10. Jessica J. 14 juni 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje! Ook een erg mooi contrast met die rode schoenen, zo’n eyecatcher! Ik moet me nog steeds zo’n soortgelijk jurkje uitzoeken, lijkt me heerlijk luchtig in de zomer. Een zwierige maxi dress met een leuke bloemenprint wil ik ook hoogdringend aan m’n garderobe toevoegen!

  • Romy 14 juni 2019 op 11:50 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik ben er ook zó blij mee en zo’n jurkje zit inderdaad heerlijk in de zomer.
   Hopelijk slaag jij ook voor een leuk luchtig jurkje en voor zo’n toffe maxi-jurk. Die laatste is ook echt wel een toffe must-have in de zomer 🙂

 11. Meaghan 14 juni 2019 op 9:45 am - Beantwoord

  Prachtig jurkje Romy! Ik ben dol op die kleur blauw. Wat zie je er confident uit op die foto’s, zo leuk om je zo te zien! En die ronde laarsjes vind ik erg mooi gecombineerd bij het jurkje! Je hebt daar wel echt oog voor 🙂

  • Romy 14 juni 2019 op 11:51 pm - Beantwoord

   Aww, wat een lieve reactie! Ik werd er helemaal blij van. Dank je wel 🙂

 12. Anna 14 juni 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooi jurkje! Hij staat je echt goed, wat een leuke print ook! <3 Super tof dat je ook wat mocht uitzoeken bij My Jewellery. Toevallig hebben we allebei vandaag een artikel online over items van My Jewellery, haha! 😀

  • Romy 14 juni 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Aw, dank je wel! En inderdaad heel toevallig dat we allebei net vandaag My Jewellery-artikelen laten zien. Jij hebt ook echt toffe items uitgezocht. Het is ook zo’n fijne webshop 🙂

 13. Iris - Thebeautymagazine.nl 14 juni 2019 op 11:56 am - Beantwoord

  Het jurkje staat je super! Hij is heel erg leuk en inderdaad, voor iedere gelegenheid wel draagbaar.

  • Romy 14 juni 2019 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vind het ook wel heel tof dat het een perfect jurkje is voor allerlei gelegenheden. Ik ga hem vast nog vaak dragen 🙂

 14. Laurine 14 juni 2019 op 12:40 pm - Beantwoord

  Heel mooie jurk en ik vind een V-hals juist heel elegant staan bij zo’n jurk!

  • Tanja 14 juni 2019 op 2:53 pm - Beantwoord

   Ontzettend leuke items heb je gekocht en het staat je super!

  • Romy 15 juni 2019 op 12:01 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dank je wel voor je lieve reactie!

 15. Mevrouw Marloes 14 juni 2019 op 3:47 pm - Beantwoord

  Echt zo’n mooie jurk! De V-hals staat je juist goed, hoor 😉 In de zomer draag ik het liefst jurkjes. Laatst een rokje gekocht die ik het liefst elke dag zou willen dragen.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 15 juni 2019 op 12:02 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je de hals me juist mooi vindt staan. Dank je wel voor je lieve reactie!
   Rokjes zijn natuurlijk ook ideaal in de zomer. Wat leuk dat je zo’n tof exemplaar hebt gescoord!

 16. Nikita 14 juni 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

  Tof jurkje! Ik vind die V-hals absoluut niet verkeerd bij jou! Ik vind het zelfs heel mooi. Die jurk is ook echt iets voor jou. Het is dat ik geen jurkjes draag, of ik zou hem zelf ook kopen.

  Mijn antwoord ken je waarschijnlijk al. Maar in de zomer draag ik een t-shirt met een shortje en sneakers. That’s who I am and always will be 😉 Maar ik heb wel afgelopen tijd drie hele schattige shortjes mogen toevoegen aan mijn kast. Eentje tweedehands, andere twee uit de winkel. Eentje heeft kant aan de zijkanten en de andere heeft kleine scheurtjes in de pijpen. Iets waar ik nu eenmaal weg van ben. Daarnaast heb ik ook uit vorige jaren al heel wat shortjes liggen met kant, scheuren, ook eentje die van donkerblauw naar lichtblauw loopt. Dus ik ben er klaar voor. Laat die zomer maar komen!

  • Romy 16 juni 2019 op 9:11 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment over het jurkje! Zo te horen is jouw kledingkast inderdaad al helemaal zomerklaar en is hij goed gevuld met toffe items die helemaal bij jou passen 🙂

 17. Anouk 15 juni 2019 op 5:07 pm - Beantwoord

  Oh wat een leuke jurk! Ik heb zelf net zo iets en ik ben echt dol op die jurk!

  • Romy 16 juni 2019 op 9:24 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zo fijn zijn dit soort jurkjes, hè?! Superleuk dat jij een soortgelijk jurkje hebt 🙂

Recente blogs

27 dingen die ik leerde in mijn 27e levensjaar

22 mei 2020|Persoonlijk|

Nog maar een paar dagen kan ik genieten van mijn leven als 26-jarige. Vanaf aanstaande maandag hoor ik namelijk officieel bij de club van 27-ers. Om alvast aan dat idee te wennen, besloot ik terug te blikken op het afgelopen levensjaar. Dit zijn 27 dingen die ik in mijn 27e jaar heb opgestoken. Van wijze levenslessen tot praktische ontdekkingen die vast ook volgend jaar nog heel goed van pas gaan komen.

Wat als je een rotdag hebt? | 25 overleef-je-rotdag-tips

8 december 2019|Positiviteit|

Eenhoorns, regenbogen en zonnestralen? Hoe mooi dat ook zou zijn, niet elke dag ga je huppelend van roze wolk naar roze wolk door het leven. Er zijn van die dagen waarop werkelijk alles lijkt tegen te zitten. Zelfs als je keihard je best doet om positief te blijven, zit er op sommige dagen gewoon niet meer in dan een glimlach als een boer met kiespijn. Hoe overleef je dan die rotdag? Ik deel mijn eerste-hulp-bij-rotdagen-actielijst. Dit zijn 25 dingen die je kunt doen als je een rotdag hebt.

Outfit | Dikke truien en warme winterboots

31 oktober 2017|Outfits|

Met de komst van de wintertijd is het warme-truienseizoen wat mij betreft officieel begonnen. Dat luid ik niet alleen in met mijn favoriete okergele trui van dit moment, maar ook met winterboots die mijn voeten zelfs bij temperaturen onder het vriespunt nog warm zouden houden. Al een paar jaar ben ik oprecht verliefd op de prachtige schoenen van Timberland. Ik maakte dan ook een klein vreugdedansje toen ik voor mijn blog de perfecte winterboots mocht uitzoeken van dit merk. In deze outfitpost laat ik je zien hoe ik deze stoere schoenen combineerde met een outfit waar ik al net zo blij van word.