geel4

Outfit | In bloemetjesprint op een zonnige dag

 • 3 juli 2018
 • 32 Reacties
Categorieën: Outfits

Een bloemetjesgordijn zou me dan nog net iets te ver gaan, maar verder ben ik gek op alles wat met bloemen is bedrukt. Om die reden belandde er afgelopen vrijdag een fleurig jasje met rozenopdruk in mijn winkelmandje. Ik besloot te gaan voor de complete bloemetjeslook, aangezien het jasje ook nog eens matchte met mijn al net zo bebloemde sneakers van Vans. In dit artikel laat ik je mijn fleurige outfit zien, die ik uiteraard niet langer dan welgeteld 1 dag in mijn kast kon laten hangen. Ook gun ik je een blik op mijn nieuwe zonnebril op sterkte.

outfit met bloemenprint

Kledingtwijfels en passessies 

Ken je van die kledingstukken waarvan je in eerste instantie twijfelt of het wel wat is? Dat had ik met dit jasje met bloemenprint. Het heeft bijzondere, wijduitlopende mouwen en ook het jasje zelf is voorzien van ruches. In eerste instantie trok de print mijn aandacht, maar ik had geen idee of het er ook maar enigszins toonbaar uit zou zien. Tja, ik weet niet hoe die paspoppen dat doen, maar vaak staan items beter bij hen dan bij mij. Of dat iets zegt over mijn looks of over die van de paspop, ben ik nog niet over uit. In ieder geval beviel het jasje me beter dan verwacht. Ook het rokje dat tegelijkertijd het pashokje in moest, mocht mee naar huis.

Een zomerse outfit op een zonnige dag

Het jasje is perfect voor dagen waarop de zon zich van zijn beste kant laat zien. Het is gemaakt van een dunne stof en door de wijde mouwen is het niet te warm op een zomerse dag. Ook het zwarte rokje is een fijne nieuwe aanwinst. Ik nam het vooral mee het pashokje in om iets te hebben om bij het jasje te dragen. Uiteindelijk vond ik het zo leuk staan dat ook het rokje mee naar huis moest. Mijn vriendin en ik waren het er allebei over eens: de hele outfit was helemaal Romy en kon ik onmogelijk in New Yorker laten hangen.

outfit met bloemenprint

outfit met bloemenprint

outfit met bloemenprint

outfit met bloemenprint

Stippen en bloemen

Ik combineerde de outfit met een blouse met stippenpatroon, waarvan ik dankzij de kringloopwinkel voor een paar euro eigenaar van werd. Verder draag ik mijn favoriete sneakers met bloemetjesprint van Vans en een huidkleurige panty. Die camoufleert mooi de zware strijd die ik de afgelopen tijd heb moeten leveren tegen muggenaanvallen. Blijkbaar is de muggenjacht op mij geopend dit jaar, want ik zit inmiddels onder de rode plekken en bulten. Overigens vind ik bij een wat korter rokje een panty ook wel zo fijn. Al is het alleen al om op de fiets zeker te weten dat voorbijgangers geen ongewenst uitzicht op mijn ondergoed hebben.

zonnebril op sterkte polette

Een nieuwe zonnebril…op sterkte!

Verder wisselde ik op deze zonnige dag mijn gewone bril in voor een zonnebril op sterkte. Sinds ik een bril draag, heb ik nooit meer een zonnebril op mijnneus gehad. Dat is knap lastig als je in de auto tegen de zon inkijkt of diepe fronsrimpels alvast wilt voorkomen. Nu is het niet zo dat ik geen hand voor ogen zie zonder bril, maar het is wel handig als ik ook tegemoetkomende bekenden herken en borden langs de weg kan lezen. Bofte ik even dat ik van Polette een betaalbare zonnebril op sterkte mocht uitzoeken. Ik koos voor een model met hetzelfde bruine montuur als mijn gewone bril, maar dan iets groter. Een paar dagen later zat hij al bij de post. Yes!

zonnebril op sterkte polette

Mijn ervaring met een zonnebril op sterkte van Polette

Nooit geweten dat er ook betaalbare zonnebrillen op sterkte bestaan, maar wat dat betreft is Polette ideaal. Mijn bril kost bijvoorbeeld iets meer dan € 60 inclusief glazen op sterkte. Ik heb aan de hand van het brillenrecept van mijn opticien alle waardes ingevuld en de bril zit inderdaad perfect. Nu kan ik eindelijk weer tegen de zon in kijken én nog een hand voor ogen zien. Waarom had ik dit ook alweer niet eerder ontdekt?! Bij Polette hebben ze overigens een ruime keuze aan zonnebrillen op sterkte. Ik spotte zelfs een roze montuur. Alleen al leuk omdat je dan kunt zeggen dat je de wereld door een roze bril bekijkt… Wie weet wordt dat mijn volgende montuur.

Jasje: New Yorker
Rokje: New Yorker
Blouse: H&M (tweedehands)
Schoenen: Vans (tweedehands)
Zonnebril op sterkte: Polette*
Panty: HEMA
Oorbellen: DRKS*

Draag jij graag een zonnebril in de zomer? 

De zonnebril op sterkte heb ik ontvangen van Polette.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 juli 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke outfit! De bril is ook heel mooi en handig. Ik draag altijd een zonnebril als ik naar buiten ga.
  Anders krijg ik snel hoofdpijn.

  • Romy 3 juli 2018 op 5:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook heel blij dat ik nu weer een zonnebril heb. Normaal was ik steeds zo aan het fronsen tijdens bijvoorbeeld een autoritje ?

 2. Marije 3 juli 2018 op 6:55 am - Beantwoord

  Hele leuke outfit!

  Ik draag eigenlijk alleen op vakantie een zonnebril en lenzen.

 3. Manon 3 juli 2018 op 7:30 am - Beantwoord

  Mooie outfit! Dat jasje is geweldig.
  Ik draag eigenlijk nooit een zonnebril.. Vind het niet fijn zitten, al vind ik wel veel zonnebrillen erg leuk.

  • Romy 3 juli 2018 op 6:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat betreft de zonnebril, het scheelt waarschijnlijk dat ik altijd een bril op mijn neus heb staan ? Maar als je dat niet gewend bent, kan ik me voorstellen dat je een zonnebril niet zo fijn vindt.

 4. Josephine 3 juli 2018 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik vind het een hele leuke outfit! Ook de blouse en het rokje trouwens, erg leuk en zomers! De bloemenprint van het jasje vind ik erg mooi, alleen voor mezelf ben ik meer fan van aansluitende mouwen. (Ik heb wel dingen met wijde mouwen gehad, en daar was ik alleen maar onhandig mee. 😛 )

 5. Sandra 3 juli 2018 op 9:30 am - Beantwoord

  Lekker vrolijk en inderdaad helemaal Romy!! Je ziet er zomers uit, hihi. Je zonnebril staat je ook super goed. 🙂 Ik draag lenzen en ben daardoor veel minder beperkt als het om zonnebrillen gaat. Ik draag hem bijna elke dag. 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 6:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂 Haha, met de mouwtjes is het inderdaad oppassen geblazen dat je bijvoorbeeld niet net met je mouw in de tomatensaus hangt, maar tot nu toe valt het me alles mee hoe onhandig de mouwtjes zijn ?

  • Romy 3 juli 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook heerlijk om met dit weer eens een zomerse outfit aan te trekken 🙂 En die zonnebril is echt een verademing! Ik droeg weleens een zonnebril toen ik nog lezen had en ben zo blij dat ik er nu toch weer eentje kan opzetten, ook als brildrager 🙂

 6. Lianne 3 juli 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Die outfit is zo leuk en past zo goed bij je <3 Die Vans zijn ook echt geweldig! Leuk dat je je aan een zonnebril hebt gewaagd 🙂 Ik draag eigenlijk altijd zodra er een klein zonnestraaltje op mijn gezicht valt een zonnebril. Inderdaad om veelvuldig oogknijpen te voorkomen en ik heb pas gehoord dat de zon net zo slecht is voor je ogen als voor je huid. Genoeg redenen om hem te dragen dus! En daarbij zie ik het als een leuke modeaccessoire 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs leuke reactie! 🙂 En je hebt helemaal gelijk wat betreft de zonnebril! Ik vind heel veel zonnebrillen leuk, maar door mijn sterkte werd dat toch wat lastiger. Zo fijn om nu weer een toffe zonnebril te hebben, zeker als dat nog beter voor je ogen is ook 🙂 Goed om te weten!

 7. Wat een vrolijke outfit! Vrolijk zomers jasje!

 8. Elisabeth 3 juli 2018 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke, kleurige combinatie! Ik draag het liefst nooit brillen. Maar met heel zonnig weer vind ik een zonnebril wel heel fijn.

  • Romy 3 juli 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Dankje voor je leuke compliment! Een zonnebril is inderdaad wel zo fijn op heel zonnige dagen. Ik ben ook heel blij dat ik er nu weer een op kan zetten 🙂

 9. Geke 3 juli 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Wat zie je er weer stralend uit, echt een leuke outfit die je op het lijf geschreven is!
  De bril is ook mooi!
  Ik heb me vorig jaar voor het eerst een echt mooie zonnebril aangeschaft, weliswaar bij de optiekzaak en niet online. Dat was wel zo handig omdat ze dan wat nodige aanpassingen kunnen doen aan de oren enzo zodat hij echt goed past en niet om de haverklap weer goed gezet moet worden. Nu alleen er nog meer aan denken om hem mee te nemen 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie! Leuk om te horen dat je de outfit bij me vindt passen!
   Ideaal dat je nu een zonnebril op sterkte hebt die helemaal op maat gemaakt is! Het klinkt als een ideale bril om gewoon standaard in je tas te laten zitten en daardoor niet meer te vergeten 😉
   Zelf heb ik trouwens mijn zonnebril van Polette een beetje laten bijstellen door de opticien (dit kan ook in een winkel van Polette). Dat kostte een paar minuten tijd, maar daarna zat de bril perfect 🙂

 10. Johanne 3 juli 2018 op 4:13 pm - Beantwoord

  Superleuke outfit. Ik vind ‘m best gedurfd, maar alles samen past echt perfect. Superleuk!! En mooie bril, wat fijn dat je er eentje mocht uitzoeken. Ik houd ook altijd wel van een iets groter formaat. Zit zo lekker.

 11. evelien 3 juli 2018 op 4:48 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige outfit! Zo vrolijk, het past echt helemaal bij je.
  Zo leuk! <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 3 juli 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! En ik vind het stiekem ook wel leuk dat je mijn outfit een beetje gedurfd vindt. Meestal ga ik wel voor (voor mij) veilige keuzes en ik vind het juist wel leuk om nu zo af en toe buiten mijn comfortzone te gaan 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! ♥

 12. Mariska 3 juli 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

  Staat je leuk zo fleurig 🙂

 13. Nikita 3 juli 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

  Haha, met die opmerking van je roze bril moest ik lachen. Ik zie het je nog doen Romy, met je rozegekte. Maar leuke outfit! Je bleometjesjasje is zo vrolijk en leuk! Een printje waar ik ook voor zou vallen, dat weet ik zeker. Mijn kast ligt ook de laatste jaren steeds voller met bloemenprintjes. Zowel op truien, t-shirts en hemdjes en bloesjes. Lekker zomers, ook in de winter! En je schoenen, waren het All-stars geweest dan had ik ze gekocht. Of toch dat model. Ja sorry, Converse-liefhebber voor het leven haha. Leuke post Romy, en een hele leuke outfit 🙂 Ik vind het zo leuk dat jij je eigen kledingstijl hebt, dat maakt je uniek.

  • Romy 5 juli 2018 op 7:27 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie op mijn outfit, ondanks dat jij een voorliefde voor All Stars in plaats van voor Vans hebt 😉 Leuk dat jij ook graag bloemetjesprint draagt trouwens! Ik ben er ook helemaal weg van en heb inmiddels aardig wat dingen met bloemen in de kast hangen.

 14. Mei Qi 3 juli 2018 op 8:24 pm - Beantwoord

  Wat een leuke outfit en wat sta je leuk op de foto’s!!

 15. Hermien - KouweKleren 5 juli 2018 op 11:51 am - Beantwoord

  Wauw, zoveel printjes bij elkaar en toch matcht het gewoon. Leuk zeg!

 16. Maaike 6 juli 2018 op 5:41 pm - Beantwoord

  Deze outfit staat je echt ontzettend leuk 😀

Recente blogs

Outfit | Blauwe bloementop & pantalon op een warme dag

3 augustus 2019|Outfits|

Tijdens de hittegolf afgelopen week was een outfit samenstellen soms een ware uitdaging. Want wat trek je aan als ieder laagje stof eigenlijk al te veel is, terwijl de gelegenheid er ook niet echt naar is om in je bikini rond te lopen? Gelukkig had ik nog genoeg hangen om kledingstress te voorkomen. Mijn bloementop bleek een uitkomst. En ook mijn tweedehands pantalon mocht met 40 graden wel uit de kast komen. Tijd om je mijn hittebestendige outfit te laten zien (ook al heeft de hitte, nu ik dit schrijf, plaatsgemaakt voor een flinke plensbui).

12 kleine veranderingen die je leven leuker maken (vandaag al!)

17 april 2019|Positiviteit|

Kleine verandering, groots effect. In veel situaties gaat dat gezegde zeker op. Waarom zou je altijd een grootse ommezwaai of een enorme mijlpaal nodig hebben om je leven leuker te maken? Soms gaan in de kleinste dingen ook al grootse positieve effecten schuil. Zeker als je al die kleine dingen bij elkaar optelt. Dit zijn 12 ideeën voor kleine veranderingen om je leven leuker te maken. Eventueel vandaag al!

Outfitshoots – hoe het er dus écht aan toe gaat!

13 mei 2018|Lifestyle, Outfits|

Op mijn blog kom je outfitposts tegen met knalgele jurkjes, roze sweaters en zelfs zo nu en dan een verdwaalde spijkerbroek. Ook al ben ik geen ware fashionista, ik vind het leuk om te laten zien wat ik zoal draag. En – ik geef het toe! – soms is zo’n outfitpost ook gewoon een extra reden om dat ene leuke jurkje niet in de winkel te laten hangen. Op de outfitfoto’s ziet het er vast allemaal leuk en aardig uit, maar niet altijd is alles wat het lijkt. Tijd voor een eerlijk kijkje achter de schermen! Inclusief verwaaide haren, lipstick op mijn tanden en poseerstruggles.