lange jurk 13

Outfit | Mijn nieuwe bloemetjesjurk die tot op de grond komt

 • 22 december 2022
 • 9 Reacties
Categorieën: Outfits

Je kunt het je haast niet meer voorstellen, maar een paar weken geleden hield ik het nog prima een kwartier buiten vol zonder winterjas. Precies genoeg tijd om mijn nieuwe outfit vast te leggen op een chique trap op de Zuidas (ik bedoel: zó vaak kom je daar niet!). Met een goede reden: ik kwam laatst tweedehands een fantastische lange jurk tegen van King Louie. Zo één die nét niet tot op de grond komt en waarin ik me helemaal fantastisch voel. Het liefst zou ik ‘m elke dag uit de kast trekken, omdat ik me er oprecht mooi in voel. Kortom: ik laat je de jurk graag zien.

De lange bloemetjesjurk die gelukkig niet té lang bleek

Toen ik deze jurk in een tweedehands winkel tegenkwam, kon ik alleen maar vurig hopen dat-ie niet te lang zou zijn. Het spande erom. Op het label had ik al mijn favoriete kledingmerk zien staan: King Louie. De print is precies wat ik mooi vind (hoe fleuriger, hoe beter!) en de lengte en vorm passen perfect bij waarin ik mezelf op en top vrouwelijk en mooi voel. Kortom: deze jurk móest passen. Bart had er een hard hoofd in. Ik schijn lange benen te hebben, maar met mijn 1.69 meter spant het er altijd om bij maxi-jurken. Of ze kunnen net of ik kan ze pas aan als ik er stiletto’s van minimaal een centimeter of tien onderaan trek. En laat ik dáár nu niet fijn op kunnen lopen.

Gelukkig had ik dit keer mazzel en bleek ik nét niet met mijn voeten op de jurk te staan. Check! Hier kan ik ook als complete kluns prima mee de deur uit zonder over het uiteinde van mijn eigen kleding te struikelen. Tuurlijk, het is niet de meest praktische jurk. Maar hé, ik heb al genoeg praktisch gedaan dit jaar (met mijn warme winterjas en goede wandelschoenen). Soms mag je ook best iets aantrekken omdat het gewoon heel mooi is. Niet casual, wel fantastisch voor je zelfvertrouwen.

lange jurk 11
King Louie lange jurk met bloemen

Zomerjurk in de winter

Sinds ik de trotse eigenaar ben van deze jurk, kan ik hem niet vaak genoeg uit de kast trekken. Het mag dan officieel meer een zomerjurk zijn om met sandalen eronder in te flaneren over het strand. Maar ik houd er wel van om zomerjurken in de winter lekker door te dragen. Dat kan prima. Met een warm vest eroverheen, een hemd eronder en met laarsjes en een dikke panty lijkt het zowaar een winterkledingstuk. Oké, het is bij mijn nek wat frisjes. Maar op de echt koude dagen kan ik er altijd nog een sjaal overheen dragen. Sorry, sommige kleding is te leuk om tot de zonnige dagen in mei te bewaren.

Sowieso heb ik nooit een aparte winter- en zomergarderobe. Tuurlijk, in de zomer leg ik mijn truien en dikke vesten ergens achterin de kast. Maar verder draag ik bijna alles (blouses, colberts en rokjes) gewoon in elk seizoen. Met laagjes kom je een heel eind!

Dus baal je dat je je favoriete zomerjurk nu niet aan kunt? Kijk of je er wat warmers bij aan kunt trekken. Of trakteer jezelf op een dik vest, bijvoorbeeld een van de mooie exemplaren van OTTO. In hun webshop hebben ze zowel mooie lange vesten als charmante korte vestjes. Zo is er vast iets matchends bij je jurk. En als je toch jurken met vesten combineert, spiek ook zeker even tussen de jurken in de shop. Ik zag alweer heel wat (andere) vrolijke bloemetjesprints voorbijkomen…

King Louie lange jurk met bloemen

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen

Ik hoef vast niet te vertellen waarom ik als een blok voor de jurk viel. De bloemen spreken boekdelen. Kleding moet voor mij iets vrolijks uitstralen en net even anders zijn. Ik heb dan ook bijna geen items zonder print hangen. Al mijn kleding heeft wel een vrolijk patroontje: bloemen, strepen, stippen of anders op z’n minst iets van kant of een mooi reliëf. Ik vind het fijn als kleding iets voor me doet. Als ik er vrolijk van word wanneer ik kleding uit de kast trek, als het mijn zelfvertrouwen een boost geeft wanneer ik iets aan mijn lijf trek of als ik op z’n minst denk “Leuk, hierin voel ik me mooi!”.

Deze jurk is nogal een hoop vrolijkheid in één kledingstuk gestopt. Zelfs als ik een baaldag heb, word ik nog blij als ik ernaar kijk. En dat komt niet alleen door de vele kleurrijke bloemen, maar ook door de mooie vorm. Maxi-jurken zijn echt mijn ontdekking van dit jaar. Het is fantastisch om compleet te verdwijnen in een jurk met mooie stof. Pluspunt: niemand die het ziet als jij er stiekem een thermolegging onder draagt.

lange jurk 11

Met mijn blauwe wegkruipvest

Deze jurk draag ik het liefst met mijn vertrouwde blauwe vest. Dit is zo’n fijn pluizig zacht wegkruipding dat ik soms ongemerkt dagen achter elkaar uit de kast haal. Als ik niet oplet, sta ik op elke foto tegenwoordig met dit vest. Oepsie! Maar heus, ik draag ook nog andere dingen. Verder trok ik er mijn enkellaarsjes bij aan, die me altijd een fijn wintergevoel geven en die ook nog lekker warm zijn. Ze zijn elegant maar dan zonder mega-hak (beter gezegd: ze zijn gewoon lekker plat).

En de achtergrond? Dat is een of ander luxe kantoor in een waarschijnlijk onbetaalbaar pand op de Zuidas. Tja, we waren op jacht naar een nieuwe camera en gingen naar een heerlijk eettentje daar in de buurt (tip: Wild & The Moon is geweldig!). Als je dan toch tussen de indrukwekkende Zuidas-kantoorpanden door loopt, dan is dat natuurlijk een wat mooiere achtergrond dan de gemiddelde rijtjeshuizenstraat hier in de buurt. En dus trok ik mijn winterjas uit en maakte Bart een paar foto’s om dé jurk hier te laten zien.

Wat ga ik aan dit bloemige ding nog veel plezier aan beleven! Misschien wordt het zelfs (met iets anders dan hét blauwe vest) mijn kerstoutfit van dit jaar.

Jurk: King Louie (tweedehands)
Vest: Alchemist via watMooi
Schoenen: Double V Shoes

Oorbellen: Kunstwerkje in je oor

Draag jij jurken ook het hele jaar door?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 december 2022 op 9:48 am - Beantwoord

  Geweldige jurk! Ik snap wel dat je die niet laat wachten op zomerdagen.

 2. Daenelia 22 december 2022 op 10:24 am - Beantwoord

  Staat mooi! En ik vermoed dat je ergens bij mijn vorige werkplek staat …
  Ik splits mijn winter- en zomerkleding puur omdat ik niet voldoende ruimte heb. En er zijn zeker dingen die ik niet in de winter draag, of huis niet in de zomer. Maar mijn basisgarderobe is seizoensloos. Ik draag nu ook lekker een spijkerbroek met een trui die ik op koude lentedagen ook draag. En met een giletje dat al ruim 30 jaar in mijn garderobe meedraait. Vintage.

 3. Rianne 22 december 2022 op 12:11 pm - Beantwoord

  Ja fijn die maxi jurken en idd in de winter gewoon lekker een dikke legging eronder, longsleeve eronder aan en een dik vest en prima de winter mee door te komen. Ook met lange rokken overigens hetzelfde verhaal 🙂 Maar momenteel ben ik verslingerd aan mijn warme huistruien en joggingsbroeken met huissokken, wel niet zo chic, maar wel heerlijk warm en comfortabel 🙂

  • Romy 1 januari 2023 op 7:10 pm - Beantwoord

   Klinkt ook als de perfecte winteroutfit zo 🙂

 4. Johanna 22 december 2022 op 5:13 pm - Beantwoord

  Leuke jurk en mooie foto’s. Overigens zijn er overal naaiateliers (of hoe dat heet) waar je voor een klein prijsje zeker de jurk een paar centimeter kunt laten inkorten. (er vanuitgaand, dat je zelf geen naaimachine hebt…) Het bloemendesign is heel erg mooi.

  • Romy 1 januari 2023 op 7:10 pm - Beantwoord

   Ja klopt, we hebben er toevallig zelfs één op de hoek van de straat 🙂 Dus mocht ik ooit een maxi-jurk tegenkomen die wel net een centimeter te lang is, ga ik daar zeker eens langs.

 5. Anne 23 december 2022 op 9:12 am - Beantwoord

  Prachtig!

 6. Darina 23 december 2022 op 10:09 am - Beantwoord

  Staat je heel mooi!

 7. Hilma 8 februari 2023 op 12:24 pm - Beantwoord

  Ik word zo zo blij van jouw kleding en herken mijn eigen stijl er in.. en wat het maxi betreft: naaimachine, 10 minuutjes stikken en perfect! Zo pas ik al mijn 2e handskleding aan mijn wensen aan, hartstikke leuk!

Recente blogs

Mijn 7 favoriete series op Videoland en Netflix

3 juli 2019|Lifestyle|

Normaal ben ik een echte doorzetter in alles wat ik doe, maar met series laat mijn doorzettingsvermogen het regelmatig afweten. Ik haak vaak voortijdig af, heb het na één aflevering wel gezien of vind de serie te ingewikkeld voor waar ik op dat moment zin in heb. En zelfs als ik een serie leuk vind, ben ik er soms alsnog na twee seizoenen wel op uitgekeken. Je hoort het: als serie moet je van goeden huize komen om mij zover te krijgen dat ik er eens echt voor ga zitten. Toch hebben een aantal series het zo ver weten te schoppen. Dit zijn de 7 favoriete series op Videoland en Netflix, die zelfs ik als kritische kijker de moeite waard vind.

Outfit | De Ted Baker jumpsuit met een verhaal (over zelfvertrouwen)

28 september 2021|Outfits|

Van bijna alle items in mijn kledingkast weet ik nog wel waar en wanneer ik ze heb gekocht. Maar deze jumpsuit heeft wel een heel bijzonder verhaal. Ik kreeg hem door een voor-mezelf-opkomactie en trok hem ook speciaal aan toen ik op een meh-dag wel wat extra zelfvertrouwen kon gebruiken. Mijn gloednieuwe vrouwenpower-outfit waarmee ik zelfs een puntje op mijn bucketlist kon afvinken! Laten we bij het begin beginnen. Ik vertel je het hele verhaal, terwijl ik je op een paar foto’s mijn jumpsuit laat zien.

Bloghop | Mijn hoogtepunten van 2017+ WINACTIE

30 december 2017|Persoonlijk|

Welkom bij mijn een-na-laatste artikel van 2017 op Vaker Vrolijk. Ben je toevallig op mijn blog gekomen via Suszie? Ik doe namelijk mee aan een eindejaarsbloghop met maar liefst 30 andere bloggers. Zo kun je op de valreep van 2017 nóg meer leuke Nederlandse bloggers ontdekken en misschien ook wel een leuke prijs in de wacht slepen. Zelf heb ik een overzicht met mijn highlights van 2017 voor je in petto. Ook staat er een winactie voor je klaar. Lees snel verder voor mijn vrolijke hoogtepunten van 2017 en om kans te maken op een vrolijk prijzenpakketje.