bloemetjesblouse 2

Outfit | Blouse vol bloemen én mijn fantastisch fijne broek

 • 17 juli 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Outfits

Dat ik in een broek rondloop, is een zeldzaam fenomeen. Al zolang ik me kan herinneren, vind ik jurken en rokken fijner zitten dan een broek aan mijn benen. Maar heel af en toe kom ik die ene bijzondere broek tegen die ik wél fijn vind dragen. Dat gold bijvoorbeeld voor deze heerlijk zachte pantalon die tegelijkertijd onwijs comfortabel zit én enigszins chic staat. Ik draag de broek zo vaak als maar kan en stopte hem zelfs in mijn vakantiekoffer om mee te gaan naar Londen. In een tof poortje bij Covent Garden maakte Bart een paar foto’s van mij in dé broek. Ik laat je mijn broeklook met een fleurige tweedehands blouse zien.

De broek die wél lekker zit

Ik weet niet wat het is met mij en broeken. Ik vind van die stugge spijkerstof om mijn benen gewoon helemaal niets. Het zit bij mij niet lekker en ik blijf dan de hele tijd aan mijn broek pulken. Ik heb van alles geprobeerd: skinny jeans, baggy broeken of spijkerbroeken met wijde pijpen. Maar hoe mooi ik denimstof ook vind, het is gewoon niet iets wat ik graag om mijn benen draag. Hooguit trek ik af en toe een jegging (een legging met nep-denimstof) aan. Maar verder houd ik het liever bij pantalons met van die gladde, soepele stofjes. Dat valt tenminste iets soepeler om je benen.

Maar nóg veel fijner dan broekspijpen van gladde stof vind ik deze pantalon gemaakt van joggingstof. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de broek zag hangen bij Appel & Ei. Tweedehands, maar met het kaartje er nog aan! Ik betwijfelde of de broek mij zou staan, maar trok hem toch mee het pashokje in. Ben ik blij dat ik dat deed, want de broek bleek een grote hit. Hij zit niet alleen alsof je je zojuist in je favoriete loungebroek hebt gehezen, hij ziet er ook nog flatteus uit door de lange en subtiel uitlopende pijpen.

Ik grijp de broek dan ook regelmatig uit mijn kast en voel me altijd zielsgelukkig als de zachte teddystof weer langs mijn benen glijdt. Deze broek is zó fijn! En dat voor maar € 20 in een tweedehands winkel!

bloemetjesblouse 4
bloemetjesblouse 5

Mijn torenhoge sneakers

Het enige nadeel van de broek is dat hij precies tot op de grond komt. Als ik er geen schoenen onder aantrek, stap ik elke keer precies op de broekspijp. Niet ideaal als je zoals ik wat onhandig uit de hoek kunt komen! Gelukkig heb ik dé oplossing daarvoor in mijn schoenenkast staan. Vorig jaar in Kopenhagen kocht ik deze roze sneakers van Nike met een flinke plateauzool. Zodra ik die aantrek heb ik helemaal geen last meer van te lange pijpen en kan ik de broek ook met mijn niet enorme lengte van 1.68 meter prima aan.

Mijn fleurige tweedehands blouse

Ik combineer de broek en schoenen altijd graag met een andere favoriete tweedehands vondst: deze bloemetjesblouse. Dit is zonder twijfel één van de meest geweldige tweedehands aankopen die ik ooit heb gedaan. De blouse komt van een kraampje bij de IJ-hallen en hij kostte me maar € 2,-, terwijl het een hartstikke dure en kwalitatief goede blouse is van het merk Guess. Nu kocht ik hem uiteraard niet alleen vanwege het goede merk en de kwaliteit. Ik ging vooral overstag door de vrolijke bloemetjesprint en de leuke ruches bij de mouwen en aan de onderkant van de blouse. Het is zo’n vrolijk en sierlijk ding. Ik kan hem niet vaak genoeg aantrekken!

Hoewel ik wit meestal een tikkeltje spannende kleur vind qua kleding (deels omdat ik snel vlekken of brokken maak, deels omdat ik een heel lichte huidskleur heb en in witte kleding al snel extra bleek lijk), kan ik deze witte blouse enorm waarderen. Soms moet je ook gewoon dingen dragen die volgens de regeltjes misschien niet helemaal bij je passen qua kleur, maar die je wel fantastisch leuk vindt. Dat geldt bij mij voor deze blouse. Ik houd van bloemen en van roze. Dan lijk ik maar iets bleker in deze blouse. Dat heb ik er graag voor over om deze fijne blouse wél te kunnen aantrekken.

bloemetjesblouse 3
bloemetjesblouse 8
bloemetjesblouse

Fleurige citytrip-outfit

Een keuze maken in welke outfits ik meeneem op vakantie, vind ik altijd een uitdaging op zich. Maar deze combinatie van dé broek en mijn lievelings bloemetjesblouse was al snel in mijn koffer beland. Het liefst trek ik die broek elke week wel een keer aan. Hij is ook nog eens helemaal prikkelbare-darm-proof. Als je een keer een opgeblazen buik krijgt na het uit eten gaan, zit deze elastische broek heel chill bij je buik. Daarnaast loopt het gewoon heerlijk in zo’n broek en op sneakers (ik heb inmiddels wel geleerd: hakken aantrekken op een citytrip is geen best idee voor mijn voeten!) als je een volle dag op de planning hebt en een stad tot in de puntjes wilt verkennen.

Met de blouse erbij is het al helemaal een outfit waarin ik met liefde heel Londen (of een andere stad) bewonder. Rode lipstick op én de roze oorbellen in die tegenwoordig niet meer van mijn zijde wijken, en ik heb een outfit aan die helemaal mij is. Nieuwe stad, here I come!

Blouse: Guess (tweedehands)
Pantalon: tweedehands
Schoenen: Puma
Armband: gekregen van Bart
Oorbellen: Dots and Freckles (op Etsy)

Wat voor outfits neem jij sowieso mee in je koffer op reis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 17 juli 2023 op 7:27 am - Beantwoord

  Geweldige outfit die je ook nog eens goed staat. Heel herkenbaar trouwens, dat van die broek die niet lekker zit. Een pyjamabroek vind ik heerlijk, maar zodra het wat stugger is dan dat, haak ik af;).

 2. Daenelia 17 juli 2023 op 7:55 am - Beantwoord

  Ik draagheel graag mijn knalroze spijkerbroek met wijde pijpen. Broeken vind ik prettiger dan jurken of rokken. Maar ik heb mezelf aangewend on jurken te dragen en nu ben ik er gelukkig aan gewend. Fijn als het erg warm is. Maar ik neem altijd een stevige broek mee. Voor onverwachte wandelingen, koud weer, honden … dan is zo’n extra laag wel fijn.

 3. Ilona Wielinga 17 juli 2023 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke vrolijke outfit! Ik draag zelf tegenwoordig echt alleen nog maar baggy jeans of broeken met wijde pijpen, zit gewoon veel lekkerder, haha.

 4. Maaike 30 juli 2023 op 12:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit!! Staat je heel goed. Ik vind spijkerbroeken vaak ook vreselijk zitten 😛

Recente blogs

Dilemma: minimaliseren, is het wat voor mij?

8 januari 2017|Groen doen, Lifestyle|

Gisteren plaatste ik een foto van een beker vol kleine versiersels op mijn Instagram. Een beker vol met spullen waar ik oprecht heel erg blij van word. Toch bracht de foto me ook aan het twijfelen: heb ik al die spullen wel nodig? Doe ik het wel goed? Een goed voornemen dat ik de laatste tijd overal voorbij zie komen, is namelijk minimaliseren. Minimalisme houdt kort gezegd in dat je langer met minder spullen doet en dingen niet koopt om het kopen. Vol bewondering volg ik bloggers die hieraan meedoen. Hoe zit het dan met mij? Dat is de vraag waar ik de afgelopen weken flink over heb nagedacht, gepiekerd en gepeinsd. Minimaliseren, is het wat voor mij?

Persoonlijk | Leven als twintiger: dromen, keuzes en onzekerheid

17 maart 2017|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik weet nog dat ik als klein meisje uitzag naar het moment dat ik 20 zou zijn. Dan zou ik echt volwassen zijn. Ik zou schrijfster worden en elke dag fluitend thuiskomen bij een man en kind. Nu ik 23 ben, begin ik soms de druk te voelen om al die dromen te realiseren. Begint de tijd al te dringen? Moet ik niet knopen doorhakken? Soms word ik als twintiger heen en weer geslingerd tussen dromen, keuzes en een flinke berg onzekerheid. Twintig-plusser zijn en van student naar volwassene gaan, hoe ervaar ik dat?

Recap van een week Londen en Windsor in 22 hoogtepunten

20 juli 2023|Persoonlijk, Op reis|

Ha, daar zijn we weer! Gisteren pakten we de trein terug naar Nederland na een week in het mooie Zuid-Engeland te hebben doorgebracht. Ik liet Bart de toeristische trekpleisters van Londen zien, we wandelden door het filmachtige Notting Hill, bekeken Londen vanuit een glazen bakje vanaf grote hoogte en liepen door hét kasteel waar Meghan en Harry elkaar het jawoord gaven. Het was een magische reis die niet alleen hoogtepunten op de filmrol opleverde, maar die ons ook meer rust in ons hoofd én een tas vol fantastische Engelse boodschappen bracht. Dit is onze Londen- en Windsor-recap in 22 highlights (en met een boel kiekjes).