blouse 7

Outfit | De blouse die van je beeldscherm af spat

 • 9 september 2022
 • 9 Reacties
Categorieën: Outfits

Ik was al een tijdje op zoek naar een gekleurde blouse. En of ik die vond! Tussen de iets subtielere blouses bij een kledingwinkel in Putten sprong deze knalkleurblouse er in elk opzicht uit. Zoals een stier naar een rood doek wordt getrokken, zo liep ik in een rechte lijn op die ene blouse af. Dat was nou net iets voor mij. Knaloranje, fel roze en dat ook nog in combinatie met een vrolijk patroontje – tja, om dit nieuwe kledingstuk kun je niet heen. Tien jaar geleden zou ik hem om die reden hebben laten hangen. Nu denk ik “Kom maar door!”.

Kleur dragen, waarom niet?

“Ik wil wel kleur dragen, maar ik durf het niet.” Regelmatig vind ik tussen mijn Instagram-DM’s berichtjes met die strekking. Mijn reactie is meestal kort maar krachtig: “Doe het gewoon!”. Kleur dragen is echt niet zo eng. Je hoeft niet meteen als een knalgele Pino de straat op te gaan met een gele teddyjas, een bloemetjesbroek en knalroze fluffy slippers. Je kunt het zo subtiel of extravagant aanpakken als je maar wilt. Soms is één kledingstuk of accessoire vol kleur al genoeg om je hele outfit op te fleuren. Zoals met deze blouse!

Heel lang was mijn kledingkast vooral grijs, zwart en beige. Is op zich niets mis mee. Ook dat zijn prachtige kleuren. Maar als jij in werkelijkheid liever een kast vol roze, geel en blauw hebt hangen, dan is dat een prima reden om jezelf minder vaak in de meest onopvallende kleding te hullen. Ik ben zelf begonnen met meer kleur dragen ver voordat ik zelfverzekerd genoeg was om op te vallen. “Fake it till you make it” is iets waarin ik met buiten-je-comfortzone-dingen in geloof.

Denk je dat je niet in kleur over straat durft te gaan? Doe het toch, vind het spannend en ontdek dat je het er aan het eind van de dag zonder kleerscheuren van af hebt gebracht. Dat motiveert om het daarna nog eens te doen. En nog eens.

blouse 6
gekleurde blouse
gekleurde blouse

De zet-je-zonnebril-maar-op-blouse

Gelukkig heb ik er inmiddels geen moeite meer mee om kleurrijk gekleed op pad te gaan. Of ik nu een dag tussen vier muren achter mijn PC doorbreng of grootse plannen heb buiten ons appartement, ik draag bijna elke dag wel iets vrolijks. Puur omdat ik er zelf blij van word. Of anderen net zo verliefd zijn op alle kleurrijke aanwinsten uit mijn kledingkast, boeit me niet meer zo. Over het algemeen ben ik iemand die veel waarde hecht aan de meningen van anderen. Maar als het om kleding gaat, kan ik “Nah, niet zo mijn ding!”-reacties prima aan mijn laars lappen. Als ik het zelf maar leuk vind.

Onder dat mom ging deze blouse mee naar huis vanuit een boetiekje in Putten. Of het nu het vrolijke patroon was of de bonte kleurenmix, ik werd direct naar de blouse toegetrokken. Eén keer passen en ik was helemaal overtuigd. Dit ding moest ik hebben. Zo deed ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een kledingaankoop in een winkel (het meeste shop ik tweedehands). Maar wel één die aan alle kanten fantastisch voelt. Ik ben zelfs blij dat het weer lange-mouwen-weer is, omdat dat betekent dat ik deze blouse weer aan kan trekken zonder dat ik al klotsende oksels krijg bij een blik op de blouse.

blouse 7

Verliefd op viscose (en op deze blouse)

De blouse is gemaakt van viscose: een van mijn favoriete stoffen. Viscose voelt aan als katoen en is gemaakt van semi-natuurlijke vezels. Een stuk beter voor het milieu dus dan polyester! Wat ik zelf heel mooi vind aan viscose is dat het wat wegheeft van zijde. De stof glanst vaak een beetje, waardoor het lijkt alsof je een poepchique blouse aan hebt die van een duur adresje komt. Valt in werkelijkheid alles mee! Daarnaast voelt de stof luchtig en zweet ik er nauwelijks in. Ook fijn is dat je viscose meestal niet hoeft te strijken. Je kunt viscose kleding gewoon aan een hangertje laten drogen; dan behoudt het zijn vorm. Scheelt een strijksessie!

Maar oké, ook los van die fijne stof was ik al verkocht. Ik ben gek op blouses en draag ze in het najaar haast elke dag. Een fijne rok eronder en je hebt een outfit die zowel goed kan naar zakelijke afspraken als voor een dagje slenteren door de stad.

Tip: je kunt met blouses veel kanten op. Draag ze volledig open als “jasje” met een hemd eronder. Sluit ze tot bovenaan voor een “keurige” outfit. Of houd juist een paar knoopjes open om het losser en sexy’er te maken.

Chic de friemel met een kokerrok eronder

Ik draag deze blouse het liefst op mijn lievelings-kokerrok. Deze shopte ik een hele tijd geleden tweedehands bij Appel & Ei en is mijn grote favoriet uit mijn rokkencollectie. Kokerrokken associeerde ik als klein meisje al met carrièrevrouwen die alles goed voor elkaar hebben. Nu heb ik niet de behoefte om voor Zuidas-mevrouw aangezien te worden. Maar ik voel me wel helemaal mooi als ik in zo’n tikkeltje chique outfit de straat op ga.

Dit is ook nog eens een kokerrok waarin je fatsoenlijk kunt ademen en bukken. Top! Omdat ik regelmatig een opgeblazen buik heb, heb ik het niet zo op met te strakke onderkleding. Bij deze rok heb ik daar geen last van. Hij zit net wat losser, waardoor mijn buik er prima opgeblazen in kan zijn zonder dat ik me daar onzeker over voel. En zonder dat het oncomfortabel aanvoelt – ook belangrijk uiteraard.

blouse10
blouse9

Compleet met knalkleurdetails

Ik combineerde de blouse verder met nog meer kleur. Soms heb ik gewoon zin om als een halve regenboog rond te lopen, en dan doe ik dat ook lekker. Ik maakte mijn outfit compleet met knalroze handgemaakte oorbellen, die ik een tijdje geleden van een Instagram-webshop (Kunstwerkje in je oor) heb gekregen. Ben er nog steeds heel gelukkig mee! Meestal draag ik iets subtielers in mijn oren. Maar waarom niet knallen met je oorbellen als je in de knalkleurbui bent.

Verder stak ik mijn voeten in de gele sneakers die ik in Duitsland shopte. De één zal vinden dat ze gigantisch vloeken met mijn blouse. Ik vind ze zelf juist lekker opvallend in combinatie met de blouse. Als ik zin heb in kleur, dan ga ik graag all the way. Die missie is volgens mij met deze outfit wel geslaagd.

Wat is het meest kleurrijke wat jij in de kast hebt hangen?

Blouse: Denim Hunters
Rok: tweedehands (origineel: Sissy-Boy)
Schoenen: Duitse winkel
Panty: Action
Oorbellen: Kunstwerkje in je oor

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ida 9 september 2022 op 7:47 am - Beantwoord

  Wow, volgens mij is deze blouse gemaakt voor jou! Het staat je heel mooi bij je haarkleur! Ik kies ook steeds vaker bewust voor kleur en al heel lang draag ik geen grijs of zwart meer (op een zwarte panty na). Ik heb veel verschillende kleuren hangen in de kast. Je hebt gelijk dat je gewoon de kleuren moet dragen die je leuk vindt.

  • Romy 12 september 2022 op 9:42 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij ook helemaal van de kleuren bent! Juist afwisselen met verschillende kleuren is zo leuk 🙂

 2. Darina 9 september 2022 op 8:03 am - Beantwoord

  Een hele mooie blouse, staat je prachtig! Ik draag nu meer kleur dan voorheen. Ik heb laatst een fuchsia blouse gekocht, heel blij mee.

  • Romy 12 september 2022 op 9:41 pm - Beantwoord

   Superleuk kleurtje, fuchsia! Dat kan niet anders dan een prachtige blouse zijn 🙂

 3. Johanna 9 september 2022 op 8:47 am - Beantwoord

  Ziet er erg mooi uit. En die oorbellen passen exaact. Leuk. Ik ben erg conservatief met kleding.

 4. Naomi 9 september 2022 op 8:58 am - Beantwoord

  Zeker een geslaagde kleurenuitspatting dit. Ik vind het heel erg mooi en het staat je geweldig! De oorbellen passen er perfect bij.
  En ja hoor, ik houd ook van kleur. Van al dat donkere word ik (zeker in de winter) heel somber, dus ik fleur altijd de donkere basis op met een gekleurd vest of een gekleurde trui.

  • Romy 12 september 2022 op 9:41 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Bij mij hebben kleuren ook altijd dat effect. Juist als ik me minder voel, word ik direct blij van iets vrolijks aan mijn lijf of in huis.

 5. Daenelia 9 september 2022 op 9:09 am - Beantwoord

  Leuk! Staat mooi in combinatie met de sneakers. … ah, mijn jaren 80/90 nostalgie, toen ik ook nog sneakers droeg. Gek genoeg heb ik nu geen sneakers meer. Misschien komt dat wel weer.
  Ik heb alle kleuren in de kast hangen. Heel lang hield ik niet van roze, maar ik heb nu een prachtige roze spijkerbroek. Yay! Natuurlijk draag ik vandaag een vrij donker ensemble. Ik moet ook nog schoonmaken.

  • Romy 12 september 2022 op 9:40 pm - Beantwoord

   Een roze spijkerbroek – wauw, dat klinkt fantastisch! 🙂 Tof dat je die ondanks de eerdere niet-liefde voor roze toch in huis hebt gehaald.

Recente blogs

Persoonlijk: 10 willekeurige feiten over mij

5 oktober 2016|Persoonlijk|

Zelf ben ik nogal een nieuwsgierig aagje en dol op gekke weetjes en grappige feiten. Nu blog ik nog niet zo lang, dus leek het me leuk om vandaag 10 willekeurige feiten over mezelf te vertellen die je altijd al had willen weten (of niet...). Sommige dingen zijn misschien herkenbaar of juist grappig, beschamend of gewoon leuk. Houd je net zo van willekeurige feiten als  ik? Of ben je gewoon benieuwd naar de persoon achter alle stukjes op Vaker Vrolijk? Lees dan snel verder...

Favoriete recept voor vegan bananenbrood met walnoten (ook glutenvrij)

7 mei 2023|Recepten|

Bananenbrood is één van mijn favoriete eetbare dingen. Bij de lunch, als snack of bij het ontbijt - ik kan het altijd eten. Nu had ik alleen tot voor kort nog niet hét recept voor vegan bananenbrood gevonden. Bananenbrood dat én glutenvrij én eivrij is, vond ik soms maar wat droog of werd juist te sompig. De structuur was het meestal gewoon net niet. Totdat ik na heel wat experimenteersessies boekweitmeel ontdekte. Dit vegan bananenbrood komt perfect uit de oven: stevig, fluffy en met een vleugje zoet. Heerlijk om elke dag een dikke plak (of twee) van te snijden. Ik deel het recept heel graag!

Hoe schrijf je een blog? Mijn 11 schrijftips!

12 januari 2021|Carrière en ondernemen|

Schrijven is na 27 jaar nog altijd mijn liefste bezigheid. Ooit deed ik dat in een dagboekje voor mezelf; nu deel ik mijn anekdotes, tips, struggles en random gedachten alweer 4,5 jaar hier op mijn blog. Schrijven voor een blog is natuurlijk wel net even anders dan je hersenspinsels aan een dagboek toevertrouwen. Daarom leek het me leuk om na zo'n 1500 artikelen een veelgestelde vragen te beantwoorden: "Hoe schrijf je een blog?". Dit zijn mijn 11 beste schrijftips op basis van mijn eigen blogervaring.