blouse 7

Outfit | De blouse die van je beeldscherm af spat

 • 9 september 2022
 • 9 Reacties
Categorieën: Outfits

Ik was al een tijdje op zoek naar een gekleurde blouse. En of ik die vond! Tussen de iets subtielere blouses bij een kledingwinkel in Putten sprong deze knalkleurblouse er in elk opzicht uit. Zoals een stier naar een rood doek wordt getrokken, zo liep ik in een rechte lijn op die ene blouse af. Dat was nou net iets voor mij. Knaloranje, fel roze en dat ook nog in combinatie met een vrolijk patroontje – tja, om dit nieuwe kledingstuk kun je niet heen. Tien jaar geleden zou ik hem om die reden hebben laten hangen. Nu denk ik “Kom maar door!”.

Kleur dragen, waarom niet?

“Ik wil wel kleur dragen, maar ik durf het niet.” Regelmatig vind ik tussen mijn Instagram-DM’s berichtjes met die strekking. Mijn reactie is meestal kort maar krachtig: “Doe het gewoon!”. Kleur dragen is echt niet zo eng. Je hoeft niet meteen als een knalgele Pino de straat op te gaan met een gele teddyjas, een bloemetjesbroek en knalroze fluffy slippers. Je kunt het zo subtiel of extravagant aanpakken als je maar wilt. Soms is één kledingstuk of accessoire vol kleur al genoeg om je hele outfit op te fleuren. Zoals met deze blouse!

Heel lang was mijn kledingkast vooral grijs, zwart en beige. Is op zich niets mis mee. Ook dat zijn prachtige kleuren. Maar als jij in werkelijkheid liever een kast vol roze, geel en blauw hebt hangen, dan is dat een prima reden om jezelf minder vaak in de meest onopvallende kleding te hullen. Ik ben zelf begonnen met meer kleur dragen ver voordat ik zelfverzekerd genoeg was om op te vallen. “Fake it till you make it” is iets waarin ik met buiten-je-comfortzone-dingen in geloof.

Denk je dat je niet in kleur over straat durft te gaan? Doe het toch, vind het spannend en ontdek dat je het er aan het eind van de dag zonder kleerscheuren van af hebt gebracht. Dat motiveert om het daarna nog eens te doen. En nog eens.

blouse 6
gekleurde blouse
gekleurde blouse

De zet-je-zonnebril-maar-op-blouse

Gelukkig heb ik er inmiddels geen moeite meer mee om kleurrijk gekleed op pad te gaan. Of ik nu een dag tussen vier muren achter mijn PC doorbreng of grootse plannen heb buiten ons appartement, ik draag bijna elke dag wel iets vrolijks. Puur omdat ik er zelf blij van word. Of anderen net zo verliefd zijn op alle kleurrijke aanwinsten uit mijn kledingkast, boeit me niet meer zo. Over het algemeen ben ik iemand die veel waarde hecht aan de meningen van anderen. Maar als het om kleding gaat, kan ik “Nah, niet zo mijn ding!”-reacties prima aan mijn laars lappen. Als ik het zelf maar leuk vind.

Onder dat mom ging deze blouse mee naar huis vanuit een boetiekje in Putten. Of het nu het vrolijke patroon was of de bonte kleurenmix, ik werd direct naar de blouse toegetrokken. Eén keer passen en ik was helemaal overtuigd. Dit ding moest ik hebben. Zo deed ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een kledingaankoop in een winkel (het meeste shop ik tweedehands). Maar wel één die aan alle kanten fantastisch voelt. Ik ben zelfs blij dat het weer lange-mouwen-weer is, omdat dat betekent dat ik deze blouse weer aan kan trekken zonder dat ik al klotsende oksels krijg bij een blik op de blouse.

blouse 7

Verliefd op viscose (en op deze blouse)

De blouse is gemaakt van viscose: een van mijn favoriete stoffen. Viscose voelt aan als katoen en is gemaakt van semi-natuurlijke vezels. Een stuk beter voor het milieu dus dan polyester! Wat ik zelf heel mooi vind aan viscose is dat het wat wegheeft van zijde. De stof glanst vaak een beetje, waardoor het lijkt alsof je een poepchique blouse aan hebt die van een duur adresje komt. Valt in werkelijkheid alles mee! Daarnaast voelt de stof luchtig en zweet ik er nauwelijks in. Ook fijn is dat je viscose meestal niet hoeft te strijken. Je kunt viscose kleding gewoon aan een hangertje laten drogen; dan behoudt het zijn vorm. Scheelt een strijksessie!

Maar oké, ook los van die fijne stof was ik al verkocht. Ik ben gek op blouses en draag ze in het najaar haast elke dag. Een fijne rok eronder en je hebt een outfit die zowel goed kan naar zakelijke afspraken als voor een dagje slenteren door de stad.

Tip: je kunt met blouses veel kanten op. Draag ze volledig open als “jasje” met een hemd eronder. Sluit ze tot bovenaan voor een “keurige” outfit. Of houd juist een paar knoopjes open om het losser en sexy’er te maken.

Chic de friemel met een kokerrok eronder

Ik draag deze blouse het liefst op mijn lievelings-kokerrok. Deze shopte ik een hele tijd geleden tweedehands bij Appel & Ei en is mijn grote favoriet uit mijn rokkencollectie. Kokerrokken associeerde ik als klein meisje al met carrièrevrouwen die alles goed voor elkaar hebben. Nu heb ik niet de behoefte om voor Zuidas-mevrouw aangezien te worden. Maar ik voel me wel helemaal mooi als ik in zo’n tikkeltje chique outfit de straat op ga.

Dit is ook nog eens een kokerrok waarin je fatsoenlijk kunt ademen en bukken. Top! Omdat ik regelmatig een opgeblazen buik heb, heb ik het niet zo op met te strakke onderkleding. Bij deze rok heb ik daar geen last van. Hij zit net wat losser, waardoor mijn buik er prima opgeblazen in kan zijn zonder dat ik me daar onzeker over voel. En zonder dat het oncomfortabel aanvoelt – ook belangrijk uiteraard.

blouse10
blouse9

Compleet met knalkleurdetails

Ik combineerde de blouse verder met nog meer kleur. Soms heb ik gewoon zin om als een halve regenboog rond te lopen, en dan doe ik dat ook lekker. Ik maakte mijn outfit compleet met knalroze handgemaakte oorbellen, die ik een tijdje geleden van een Instagram-webshop (Kunstwerkje in je oor) heb gekregen. Ben er nog steeds heel gelukkig mee! Meestal draag ik iets subtielers in mijn oren. Maar waarom niet knallen met je oorbellen als je in de knalkleurbui bent.

Verder stak ik mijn voeten in de gele sneakers die ik in Duitsland shopte. De één zal vinden dat ze gigantisch vloeken met mijn blouse. Ik vind ze zelf juist lekker opvallend in combinatie met de blouse. Als ik zin heb in kleur, dan ga ik graag all the way. Die missie is volgens mij met deze outfit wel geslaagd.

Wat is het meest kleurrijke wat jij in de kast hebt hangen?

Blouse: Denim Hunters
Rok: tweedehands (origineel: Sissy-Boy)
Schoenen: Duitse winkel
Panty: Action
Oorbellen: Kunstwerkje in je oor

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ida 9 september 2022 op 7:47 am - Beantwoord

  Wow, volgens mij is deze blouse gemaakt voor jou! Het staat je heel mooi bij je haarkleur! Ik kies ook steeds vaker bewust voor kleur en al heel lang draag ik geen grijs of zwart meer (op een zwarte panty na). Ik heb veel verschillende kleuren hangen in de kast. Je hebt gelijk dat je gewoon de kleuren moet dragen die je leuk vindt.

  • Romy 12 september 2022 op 9:42 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij ook helemaal van de kleuren bent! Juist afwisselen met verschillende kleuren is zo leuk 🙂

 2. Darina 9 september 2022 op 8:03 am - Beantwoord

  Een hele mooie blouse, staat je prachtig! Ik draag nu meer kleur dan voorheen. Ik heb laatst een fuchsia blouse gekocht, heel blij mee.

  • Romy 12 september 2022 op 9:41 pm - Beantwoord

   Superleuk kleurtje, fuchsia! Dat kan niet anders dan een prachtige blouse zijn 🙂

 3. Johanna 9 september 2022 op 8:47 am - Beantwoord

  Ziet er erg mooi uit. En die oorbellen passen exaact. Leuk. Ik ben erg conservatief met kleding.

 4. Naomi 9 september 2022 op 8:58 am - Beantwoord

  Zeker een geslaagde kleurenuitspatting dit. Ik vind het heel erg mooi en het staat je geweldig! De oorbellen passen er perfect bij.
  En ja hoor, ik houd ook van kleur. Van al dat donkere word ik (zeker in de winter) heel somber, dus ik fleur altijd de donkere basis op met een gekleurd vest of een gekleurde trui.

  • Romy 12 september 2022 op 9:41 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Bij mij hebben kleuren ook altijd dat effect. Juist als ik me minder voel, word ik direct blij van iets vrolijks aan mijn lijf of in huis.

 5. Daenelia 9 september 2022 op 9:09 am - Beantwoord

  Leuk! Staat mooi in combinatie met de sneakers. … ah, mijn jaren 80/90 nostalgie, toen ik ook nog sneakers droeg. Gek genoeg heb ik nu geen sneakers meer. Misschien komt dat wel weer.
  Ik heb alle kleuren in de kast hangen. Heel lang hield ik niet van roze, maar ik heb nu een prachtige roze spijkerbroek. Yay! Natuurlijk draag ik vandaag een vrij donker ensemble. Ik moet ook nog schoonmaken.

  • Romy 12 september 2022 op 9:40 pm - Beantwoord

   Een roze spijkerbroek – wauw, dat klinkt fantastisch! 🙂 Tof dat je die ondanks de eerdere niet-liefde voor roze toch in huis hebt gehaald.

Recente blogs

4 clichés over mindere periodes die 100% waar zijn

22 oktober 2019|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Net als ieder ander heb ik in mijn leven ook mindere periodes meegemaakt. In die periodes zat ik niet lekker in mijn vel en kon ik alleen maar hopen dat het beter zou worden. In die tijd kreeg ik - vast ook net als ieder ander - regelmatig ongevraagde adviezen en tips. Toch bleken een paar van die adviezen achteraf heel waardevol en 100% waar. Die lessen wil ik graag met je delen. Mocht jij momenteel een lastige periode doormaken - om welke reden dan ook - dan is dit artikel voor jou. Omdat ik hoop dat je er misschien kracht en hoop uit kunt putten. Want echt waar, het wordt beter!

Wat zit er in mijn survivalkit voor de herfst?

24 oktober 2017|Lifestyle|

De herfst is de periode van vallende blaadjes, cocoonen onder een dekentje en genieten van de regen die tegen de ramen tikt. Maar ook betekent de herfst dat de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de files weer opdoemen. Een paar dingen die voor mij helaas geen reden tot een vreugdedansje zijn. Toch zit ik in de herfst gelukkig niet mokkend op de bank. Met een goed survivalpakket is de herfst namelijk ook prima door te komen. Benieuwd welke items er in het ‘Help-Romy-de-herfst-door-pakket’ zitten? Ik laat je 7 producten zien waar ik niet zonder kan in de herfst.

Slapen?! Mijn bestaan als nachtbraker én vroege vogel

4 december 2016|Persoonlijk|

Met slapen heb ik altijd een soort haat-liefdeverhouding gehad. Begrijp me niet verkeerd, ik ben elke dag weer blij als ik onder een warme deken lig en mijn gezicht in mijn kussen nestel. Toch vind ik het soms jammer als het weer bedtijd is en de dag voorbij is. 's Avonds kan ik tot in de late uurtjes doorgaan met dingen doen en 's ochtends ben ik het liefste ook weer vroeg uit de veren. Ik vind mezelf zowel een ochtend- als een avondmens en dat is soms knap lastig. Vandaag vertel ik je meer over mijn bestaan als nachtbraker én vroege vogel.