jasje2

Outfit | De business-blazer waar ik als puber van droomde

 • 31 mei 2021
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Jawel, puberdromen komen uit. Als puber kon ik altijd enorm opkijken tegen zakenvrouwen in een chique blazer. Het leek me geweldig om er ook ooit zo bij te lopen. En ook al ben ik zelf niet op de Zuidas geëindigd (gelukkig niet!), is mijn Ford Ka allesbehalve een luxe auto en is mijn kantoor niets meer en niets minder dan een eettafel op twee hoog, dé business-blazer hangt nu toch echt in mijn kledingkast. Blij dat ik ermee ben!

De pas afgestudeerde in de felgekleurde blazers

Toen ik meer dan vier jaar geleden (huh, hoe kan dat zo lang geleden zijn?) als pas afgestudeerd broekie rondliep in mijn eerste kantooromgeving, had ik mezelf op heel wat kleurrijke blazers getrakteerd. Allemaal tweedehands gekocht voor een paar euro per stuk. Tja, mijn eerste salaris moest nog komen. Ik werd altijd jonger geschat en was er klaar voor om hopelijk nooit meer voor stagiaire, student of eindexamenleerling aangezien te worden. Dus trok ik elke dag weer een andere volwassen blazer uit de kast.

Die jasjes zaten alleen meestal nét niet goed. Ze waren te groot, waren gemaakt van een stofje dat na één wasbeurt al gaat pluizen of je zag de “€ 30 bij H&M”-kwaliteit ervan af. Ik nam me toen voor dat er een dag zou komen waarop ik in een jasje zou investeren dat wél echt goed zit en van kwalitatieve stof gemaakt is.

Dát moment was laatst, vlak voor kerst. Veel buiten-de-deur-afspraken voor werk heb ik in coronatijd niet. Maar ook in Zoom-meetings kom ik graag goed voor de dag goed voor de dag en bovendien word ik zelf gewoon blij van een outfit waarin ik me goed voel. Inclusief een blazer die het nét wel is.

mos mosh blazer
geruite blazer
mos mosh blazer
geruite blazer

Mos Mosh-blazer

Die blazer kocht ik grappig genoeg bij een klant van mij. Ik schrijf al heel wat jaren webteksten en blogs voor een toffe kledingwinkel aan de andere kant van het land. Zo’n winkel met alleen écht mooie kleding. Niet wat je overal al ziet hangen, ook geen goedkope stofjes die na één keer verwassen zijn. Nee, van die unieke items die gewoon geweldig zitten. Toen ze dit jaar ook nog met een webshop startten en ik daardoor vanachter mijn computer in de salehoek kon rondneuzen, sloeg ik mijn slag.

Daar was-ie dan: het kantoorjasje. Maar dan voor een kwart van de normale prijs. Hij is van het merk Mos Mosh en het is precies het jasje waar ik vroeger zo enthousiast van zou zijn geworden. Precies in mijn maat. Dát moest mijn kerstpakket van mij voor mij worden.

geruite blazer

Het chique jasje en de blouse van € 2,-

Het jasje is bewust wat oversized en daar moest ik heus even aan wennen. Maar nu ik hem vaker aan heb gehad, vind ik het juist wel heel tof dat hij niet zo strak zit. Mijn schouders lijken er groter door en ik kan er ook prima een dunne trui onder dragen. Best handig met het net-niet-lenteweer van de laatste tijd.

Contrast mag er zijn. Onder het chique jasje draag ik namelijk een blouse die ik ooit voor € 2,- van de vrijmarkt op Koningsdag heb meegenomen. Verder heb ik het jasje gecombineerd met mijn favoriete spijkerrokje en een panty. Een paar hakken eronder en ik voelde me helemaal de businessvrouw waar ik vroeger altijd zo naar opkeek. Zonder chic kantoor en dikke bak (daar geef ik dan ook vrij weinig om), maar mét de leukste baan die ik me had kunnen wensen.

geruite blazer

Nieuwe oorbellen

Om de outfit compleet te maken, draag ik er mijn nieuwste oorbellen bij. Deze zijn van Isabel Bernard en ze zijn naast superchic ook gewoon heel schattig. Die gouden hartjes – liefde op het eerste gezicht! Bij sieraden vind ik het net als bij kleding heel belangrijk dat ze van mooie kwaliteit zijn en een tijdje meegaan. Dat zit met de sieraden van Isabel Bernard helemaal goed. Die zijn én blijven mooi en zijn altijd gemaakt van echt goud of zilver.

Bij het rondkijken in de webshop vond ik vooral deze hartjes-oorknoppen helemaal het einde, maar ik zag daarnaast nog genoeg andere gouden oorknoppen die ik helemaal geweldig vond. Bij deze outfit draag ik verder geen andere sieraden, maar ik weet zeker dat de vele mooie gouden sieraden van Isabel Bernard ook perfect zouden matchen met de oorbellen. Daar ga ik vast en zeker nog een andere keer tussen neuzen.

De puberdroom die is uitgekomen

Met de combinatie van de mooie oorbellen en het chique jasje voel ik me al helemaal lekker zelfverzekerd. Van alle jasjes die ik heb (de gekleurde van vier jaar geleden draag ik ook nog steeds regelmatig!), is dit geruite exemplaar toch wel het allermooist. Een puberdroom die is uitgekomen. Dat ik het jasje dan ook nog draag terwijl ik teksten mag tikken voor leuke opdrachtgevers, maakt de droom al helemaal compleet. Had ik tien jaar geleden nooit kunnen bedenken.

Blazer: Mos Mosh
Blouse: tweedehands
Spijkerrok: Only
Oorbellen: Isabel Bernard
Panty: Action
Schoenen: tweedehands

Wat is jouw beste kledinginvestering ooit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 31 mei 2021 op 7:05 am - Beantwoord

  Een hele mooie blazer. Staat je heel mooi en leuk met de roze blouse. Grappig, ik keek vroeger ook altijd op naar de zakenvrouw in een chique mantelpak. Er was een tijd dat ik het moest dragen en toen wilde ik het niet 🙂

  • Romy 6 juni 2021 op 8:19 pm - Beantwoord

   Wat grappig hoe dat zo kan veranderen! Ik ben zelf ook eigenlijk wel blij dat ik niet verplicht zakelijk gekleed hoef te gaan. Maar juist omdat ik zelf de keuze heb, vind ik het leuk om dat soms wél te doen 🙂

 2. Lisa 31 mei 2021 op 7:13 am - Beantwoord

  Wat een mooie blazer, staat je goed en weer geweldig gecombineerd! Toffe foto’s.

 3. Daenelia 31 mei 2021 op 7:37 am - Beantwoord

  Staat je leuk! Blazers vind ik leuk bij anderen. Zelf heb ik er weinig mee. Ben meer een vestenpersoon en dan eigenlijk alleen thuis. Ik heb wel giletjes voor werk, maar dan dus mijn armen vrij. Ik heb ook vrij brede schouders en ben klein. Een blazer maakt mij vierkant!
  Je inspireert me om vandaag ook maar weer eens wat bijzonders aan te trekken!

  • Romy 6 juni 2021 op 8:20 pm - Beantwoord

   Leuk! Ben heel benieuwd welke outfit je maandag uiteindelijk hebt aangetrokken. Van vesten ben ik ook groot fan trouwens. Daar lééf ik in als het herfst of winter is.

 4. Ida 31 mei 2021 op 8:52 am - Beantwoord

  Mooie kleding en het staat je heel goed! Ik draag zelf ook vaak rokjes en een blazer er bovenop is zeker een goed idee! Nu het warmer wordt, is een blazer nog beter want het is niet zo dik als een jas en niet zo zwaar als je het even vast houdt als het wat kouder wordt. Ik heb meerdere mooie beste kledinginvesteringen Maar de laatste tijd koop en draag ik alleen hetgene wat ik echt mooi vind! Trouwens, wat een mooie lipstick draag je! Welk merk/kleur is dat? Fijne week!

  • Romy 6 juni 2021 op 8:23 pm - Beantwoord

   Ja klopt, voor dit weer is een blazer echt ideaal! Ik vind het ook altijd zo’n goede investering 🙂
   De lipstick is van Etos-huismerk en heet ‘Love at first sight’. Was voor mij ook zeker liefde op het eerste gezicht 😉

 5. Meaghan 31 mei 2021 op 9:09 am - Beantwoord

  Echt een hele mooie blazer en hij staat je goed! Ook leuk hoe je het weet te combineren. Zelf heb ik ook een aantal blazers in mijn kast hangen, maar dat zijn voor wat neutrale kleuren zoals wit, zwart en donkerblauw. Ik heb 1 rode blazer, maar die doe ik eigenlijk nooit aan, omdat die (net als wat jij had) het net niet is en net niet mooi past.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:24 pm - Beantwoord

   Jammer dat die rode blazer het net niet helemaal is! Maar neutrale blazers zijn natuurlijk ook altijd ideaal om te hebben hangen (en dragen). Kun je zelf kiezen of je ze met opvallende of meer neutrale kleuren combineert 🙂

 6. bychristiana 31 mei 2021 op 9:09 am - Beantwoord

  Mooi zeg, en helemaal leuk dat je hem voor een fractie van de prijs hebt kunnen kopen, ik kan daar ook zo blij van worden. Leuk gecombineerd ook met dat blousje. Zelf draag ik eigenlijk nooit blazers, volgens mij heb ik er niet eens een in de kast hangen;-)

 7. Johanna 31 mei 2021 op 9:41 am - Beantwoord

  Heel herkenbar. Ik houd nog altijd van blazers, en draag ze nog steeds als er iets belangrijks is. Het zakevrouw-syndoom of gewoon proberen om meer acceptatie te krijgen. Kleding zegt uiteindrlijk veel, hoe men waargenomen wordt. Of ik die kleurencombinstie van blazer en blouse optimaal vind, weet ik nog niet. Maar beide items zijn mooi.

 8. Nikita 31 mei 2021 op 12:58 pm - Beantwoord

  Die blazer past echt heel goed bij jou! Echt iets voor jou. En groot gelijk dat je hem jezelf schonk. Soms moet dat kunnen. Ik draag nooit blazers omdat dat in mijn leven niet nodig is en ik mijn outfit op het werk niet te kiezen heb. Maar zelfs dan nog, ik ben geen persoon voor blazers. Waar ik als puber wel van droomde waren echte All Stars. Ik droeg altijd sneakers vanaf een bepaalde leeftijd (ik denk zo rond 15 jaar) en ik ben daar ook niet meer mee gestopt. Alleen waren het toen geen schoenen van Converse. Nu draag ik niks anders meer aan mijn voeten. Ik ben absoluut geen persoon waar aan ieder kledingstuk een prijs van 100 euro moet hangen, want meestal ga ik niet zo duur in kleding. Voor Converse maak ik die uitzondering wel. Ten eerste omdat ik ze draag tot ze versleten zijn en ten tweede omdat de zool gewoon heel fijn loopt op dagen dat ik gewrichtspijn heb in mijn voeten. En ik vind dat ook echt gewoon hele toffe schoenen. Inmiddels heb ik vier verschillende paren en daar zullen er ongetwijfeld nog bijkomen.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:27 pm - Beantwoord

   Ik ken jou ook helemaal als een Converse-liefhebber 🙂 Zo leuk dat je nu niets anders meer draagt. enne, ik geef je groot gelijk, want Converse All Stars zijn wel echt te gek. En geen enkel merk heeft toffere sneakers dan Converse!
   En wat mooi dat de schoenen ook nog eens zo fijn lopen voor je voeten.

 9. Giovanna Jansen 31 mei 2021 op 1:59 pm - Beantwoord

  Mooie outfit! Ik zou er nooit aan gedacht hebben om een blazer te combineren met een spijkerrokje, maar het is verrassend leuk!

 10. Naomi 31 mei 2021 op 2:12 pm - Beantwoord

  Heel mooi! Ik denk wel dat je nu zo’n hangertje in je Ford Ka moet installeren, voor het echte zakenvrouwgevoel. Maakt niet uit dat je altijd thuis aan het werk bent, maar ’t staat stoer;).

  • Romy 6 juni 2021 op 8:28 pm - Beantwoord

   Haha, geniaal idee! Gewoon doen alsof ik wél die zakenvrouw met alles erop en eraan ben 😉

 11. Anouk 1 juni 2021 op 8:42 am - Beantwoord

  Super mooi deze blazer. Ik word ook altijd te jong ingeschat, nu ben ik tot nu toe ook de stagiair dus ik vind het nooit zo erg. Benieuwd of dat anders is als ik binnenkort (hopelijk) ga werken.

Recente blogs

Minder geld uitgeven | 23 tips die zéker niet drastisch zijn, maar wel helpen!

3 oktober 2022|Lifestyle|

Ik merk het de laatste tijd ook op mijn kassabon: het dagelijks leven is een stuk duurder. Nu ben ik eigenlijk altijd een bespaarmiep - energiecrisissen en inflatie of niet. Ik maak er zelf graag een leuke sport van om de kosten in bedwang te houden. Want besparen hoeft geen vervelend ding te zijn als je het voor jezelf haalbaar en leuk maakt. Of als je er de uitdaging van inziet. Bovendien kan het om soms al zitten in kleine aanpassingen die een groot verschil maken. Dit zijn mijn 23 tips om minder geld uit te geven, zonder dat je daarvoor je favoriete broodje van de bakker moet laten schieten.

7 redenen om meer van jezelf te houden

13 maart 2017|Zelfliefde|

Houden van jezelf? Huh, wat? Ja, er zijn heel veel redenen te bedenken om jezelf te omarmen in plaats van naar beneden te halen. Ieder mens heeft immers recht op liefde en wie kan die liefde nu beter geven dan jijzelf? Ook ik zou weleens meer liefde aan mezelf mogen geven in plaats van steeds zo hard te zijn. Maar hoe doe je dat, houden van jezelf? Ik besloot eens te beginnen met een paar redenen bedenken waarom zelfliefde hard nodig is. Dit zijn 7 redenen waarom ook jij meer van jezelf zou mogen houden.

Inkiekje #72 | Naar IKEA, op de squashbaan & aan de (écht lekkere) vegan kaas

21 november 2022|Persoonlijk|

De herfst is nu serieus in het land! Mijn tussenjas mag plaatsmaken voor de echt warme winterjas, de pompoenschotels staan weer op tafel en ik leef tegenwoordig in mijn allerdikste vesten. Tussen het werken en huismussen (mijn lievelingsbezigheid) door, heb ik ook nog het nodige beleefd. Zo ontdekte ik dat squashen niet helemaal mijn ding is, deed ik een paar nieuwe supermarktvondsten, gingen Bart en ik naar IKEA voor een leuke actie en kan ik na vier weken eindelijk weer veilig de weg op in mijn eigen bakkie. Spiek je mee in mijn fotodagboek?