zomeroutfit shorts 9

Outfit | De eerste lentedag in shorts en met de zomer OP mijn bol

  • 23 april 2024
  • 2 Reacties
Categorieën: Outfits

Ik ga altijd erg goed op het jaarlijks terugkerende moment waarop de wintertruien naar de achterste plank van mijn kast verschuiven. Tijd om de lente weer in mijn outfits te gooien en op goede dagen zelfs met zonder jas naar buiten te gaan! Laatst was het eindelijk zover. Op een zonovergoten zaterdag wandelden Bart en ik – om de lentevibes compleet te maken – langs de roze bloesembomen, grasvelden met madeliefjes en kwetterende vogels. Maar het beste van alles? Ik kon er voor het eerst dit jaar een lente-look bij aantrekken! Een outfit met shorts zelfs. Dat er nu nog een panty onder gaat, vergeten we even. De eerste lente-outfit van het jaar is een feit! Ik zette er zelfs een zomerhoed bij op.

zomeroutfit shorts 8

Lentevibes loading

Ik kan er niet over uit hoeveel fijns de lente met me doet. Het is een beetje alsof ik na een lange winterslaap de gordijnen weer opendoe. Licht, bloemen, groen, zonneschijn – alles erop en eraan. Alsof de wereld weer een beetje leeft na een paar gure maanden. En oh ja, ik vind het ook héél fijn dat ik mijn outfits niet meer alleen hoef uit te kiezen op het criterium “Wat zit warm?”, maar mijn lievelingsjurken en blouses ook gewoon zonder een vest of trui eroverheen kan dragen.

En omdat ik de zomer blijkbaar gigantisch in mijn bol heb (ik weet het: de lente is amper begonnen…), ging ik dit keer all the way qua zonnige outfit. Het was zonder-jassen-weer, dus kon ik prima in een blazer over straat. Mijn lievelingsblazer ook nog! (Deze kocht ik ooit voor de momenten waarop ik me als freelancer een heuse ondernemersmeid wil voelen!) En ik trok een zomerhoed en fijne shorts uit de kast. Die laatste nog niet met blote benen – dat komt nog – maar dát het opnieuw weer is om aan shorts te denken is al een mijlpaal op zich.

zomeroutfit shorts
zomeroutfit shorts4

Shorts + panty = zomers maar toch warm

Ik ben niet iemand die heel vaak in shorts rondloopt, zelfs niet hartje zomer. Ik voel me dan toch iets te veel een blote-benen-tentoonstelling ofzo. Maar misschien moet ik me daar eens overheen zetten. Warm weer vraagt nu eenmaal om minder stof om je lijf en ook mijn niet zongebruind te krijgen melkflessen mogen buitenlucht zien. Dus daagde ik mezelf uit om toch eens een mooie korte broek in huis te halen. Alvast voor de zomer! Maar ik ontdekte dat shorts ook op de frissere lentedagen prima kunnen. Dan trek je er gewoon een panty onderaan! Hoewel de shorts vast nóg leuker staan zonder iets eronder, vind ik het zelf een geslaagde combinatie. Met een pantycombinatie kun je van een korte broek ook meteen iets chiquers maken. Handig voor afspraken!

De shorts komen trouwens van Protest, waar ze heel veel toffe dames kleding verkopen. Hij heet de ‘PRTYOLINDA korte broek’ (over tongbrekers gesproken…). De bovenkant is voorzien van mooie ruches en door de sluiting met een veter kun je de broek precies zo strak of losjes dragen als je wilt. Ideaal! Aan dit fleurige bloemetjesbroekje ga ik zeker veel plezier beleven op alle zomerse dagen die er hopelijk nog gaan komen. En tot die tijd trek ik gewoon mijn panty erbij aan.

zomeroutfit shorts 6
zomeroutfit shorts 5

Nog meer net even anders: een zomerhoed

“Jij hebt echt een hoedenhoofd”, zegt Bart regelmatig tegen me. Maar ik ben er nog niet helemaal van overtuigd dat mijn hoofd zich inderdaad leent voor grote hoofddeksels. Maar in het kader van “Uit je comfortzone gaan is goed”, waagde ik me toch eens aan een zomerhoed. Zo’n rieten hoed vind ik namelijk geweldig leuk staan bij anderen én is ook gewoon heel handig als ik op hittegolfdagen wil voorkomen dat mijn neus, wangen en voorhoofd vuurrood kleuren. Dus bestelde ik deze hoed! En ik was er al na het uitpakken meteen verliefd op. Wauw! Hij liet me zelfs afstappen van het idee dat iets op mijn hoofd zetten geen goed idee is. Deze hoed gaat me nog veel zomerse dagen vergezellen.

Het is de ‘PRTLAYAN hoed’ van Protest en ik vind hem dus oprecht fantastisch. Hij is groot genoeg om je gezicht tegen de zon te beschermen, maar is ook weer niet zo enorm dat het onpraktisch wordt.

Jezelf ook een lente-outfit cadeau doen?

De Protest-items heb ik uitgezocht uit hun nieuwe collectie en daar zit onwijs veel mooie lente- en zomerkleding tussen. Ben jij ook toe aan een paar nieuwe items om de lente leuk gekleed tegemoet te gaan? Spiek dan zeker tussen de tops, broeken, jurkjes, accessoires en ander moois bij Protest.

Nog leuker: met de code vakervrolijk10 krijg je 10% korting op het gehele assortiment van Protest. Dus op zowel de nieuwe als oude collecties. De code is geldig t/m 31 oktober 2024.

zomeroutfit shorts 13

De blazer en het past-overal-bij-topje

Verder trok ik voor deze outfit dus mijn lievelingsblazer uit de kast. Het is een geruit exemplaar dat ik nu al een jaar of 3-4 heb. Destijds miste ik een écht mooie blazer in mijn kast. Zo één waarmee je elke outfit een business-look kunt geven. Dat werd na lang zoeken uiteindelijk deze blazer. Een cadeautje van mij voor mij omdat ik net een goed jaar als freelancer had afgesloten! Ik draag hem vaak en graag. En in de lente kan hij dus ook prima door als alternatief voor een warme jas.

Daarnaast ben ik erg gelukkig met het witte topje dat ik eronder draag. Geloof het of niet, maar ik had nog geen enkel wit kledingstuk in mijn kast. Dat terwijl het best een fijne basic is om te hebben! Deze witte top is ook nog eens net even anders: hij heeft pofmouwtjes (die je helaas onder het jasje niet kunt zien) en een mooi wafelpatroon. Het is dus een basic top, maar toch niet té basic. Perfect om bij een opvallende bloemetjesbroek en geruit jasje te dragen! Dan wordt het geen té bont geheel.

De top komt ook van Protest en heet ‘PRTJISKA T-shirt’. Ik vind het een van de mooiste witte tops die ik ken. En hij zit door het lichte, soepele stofje ook superfijn!

zomeroutfit shorts 10

Boodschap voor jou: verstop je niet deze lente

Dan wilde ik eindigen met een reminder voor wie dat nodig heeft. Je hoeft je niet te verstoppen, camoufleren of te dik in te pakken in de lente. Ik herken maar al te goed dat de warmere dagen meer onzekerheid met zich mee kunnen brengen. Daar had ik ook jarenlang last van. Ik vond mijn benen te bleek, mijn ellebogen te knokig, mijn sproeten te opvallend en mijn lijf niet summerproof genoeg. En oh ja, dan had (en heb) ik ook nog steunkousen die ik liever niet aan de hele wereld toonde. Dus verhulde ik de hele boel maar al te graag in laagjes, laagjes en nog meer laagjes. Dat was niet alleen bloedheet, maar ook ontzettend zonde.

Geen enkel lijf hoeft gecamoufleerd te worden. Of weggestopt achter onnodig warme lagen kleding. Laat de onzekerheid je niet gek maken als de zomer er weer aankomt. Laat jezelf gerust zien. En onthoud daarbij: iedereen heeft onzekerheden. Zoals jij misschien met onzekerheid over je knokige knieën rondloopt, zo kan een ander diezelfde onzekerheid koesteren over zijn buik of putjes in de benen. De ander én jij mogen er zijn. Dus trek die shorts aan of de jurk met blote rug of de open schoenen of korte mouwtjes.

Zullen we onzekerheden lekker met de winterwind laten meewaaien en de lente vieren? Zonder te veel dikke lagen kleding en met een outfit waar jij blij van wordt!

Wat is jouw favoriete lente-outfit uit je eigen kledingkast?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Daenelia 23 april 2024 op 8:27 am - Beantwoord

    Leuk! Binnenkort, op vrijdagochtend, moet je eens op de markt kijken. Voor hoeden. Ik heb daar een paar jaar terug een hartstikke leuke hoed gekocht voor weinig, die ik nog steeds vaak draag op zonnige dagen. Beetje experimenteren met de hoed; zet hem een beetje schuin, trek hem eens tot net boven je wenkbrauwem of juist echt op je kruin. Je kan zo veel met een hoed! En panties! Calzedonia heeft altijd prachtige panties, en de Hema ook trouwens. Ik geef toe: ik heb mijn thermische tights ook deze maand nog aangehad. Het was gewoon af en toe nog een beetje fris, zeg maar.
    Deze lente greep ik trouwens eens naar mijn zuurstokroze jeans met een kanariegele top. Prachtig over de top, die combinatie.

  2. Naomi 23 april 2024 op 8:45 am - Beantwoord

    Wat een geweldige outfit! En die hoed staat je inderdaad heel goed.

Recente blogs

Weekendje weg naar Venlo & rondtouren op een e-chopper

18 februari 2020|Op reis|

Het afgelopen weekend waren mijn vriend en ik te vinden in het altijd gezellige Limburg. We verruilden op Valentijnsdag mijn appartement in de Randstad voor het rustige Venlo (althans, nu nog wel - het Carnaval barst bijna los!). Voor mijn blog mochten we overnachten in Hotel Maashof in Venlo en kregen we de kans om op e-choppers door de omgeving te scheuren. Leuk dat het was! Ik neem je graag mee in een fotoverslag van dit fijne weekend, dat begon met eerste hulp van de Wegenwacht en eindigde met heel veel fijne herinneringen én een tas vol inkopen van de Duitse drogist.

Life-hacks waarvan ik had gewild dat ik ze eerder had ontdekt

19 augustus 2021|Lifestyle|

Soms stuit je opeens op een gouden truc tegen huishoudgetreuzel, een bomvol hoofd of schuurpapierhanddoeken. Of dan ontdek je opeens op je 28e pas dat er gewoon fijne manieren bestaan om je hoofd leeg te maken, je krakkemikkige schouders los kunt krijgen of de wereld een beetje mooier te maken. Dit zijn 20 grote en kleine ontdekkingen waarvan ik had gewild dat ik ze eerder had gedaan.

Leuke Xenos woonaccessoires in botanische stijl

4 juni 2020|Interieur|

Bij een Xenos-winkel ben ik al in geen tijden meer geweest. Gelukkig is online rondneuzen minstens zo leuk. Daarom besteedde ik een vrije avond met het doorscrollen van 50 pagina's aan Xenos woonaccessoires. Gewoon voor de leuk en omdat ik zelf ook weer wat in huis wil veranderen. Mijn rekening is tot nu toe onaangeroerd gebleven, maar mijn verlanglijstje puilt inmiddels uit. En dan vooral met Xenos woonaccessoires in botanische stijl. Ik laat je een paar van mijn favorieten zien. Met gevaar voor eigen portemonnee!