outfit1 3

Outfit | De jurk die door mijn vriend werd gered

 • 2 mei 2020
 • 22 Reacties
Categorieën: Outfits

De opruimwoede die nu door heel Nederland gaat, heeft ook huize Romy & Pippa niet overgeslagen. Ik heb al een flinke stapel kleding uitgezocht om weg te doen. Meerdere jurkjes overleefden mijn kritische kledingcheck niet. Maar er is één leuk jurkje dat ternauwernood door vriendlief werd gered van een enkeltje kringloopwinkel: dit leuke polka dot-jurkje dat tóch verrassend leuk bleek. Ik besloot het maar meteen in de spotlights op mijn blog te zetten in een nieuwe editie van mijn thuiswerkoutfitposts.

outfit blauwe jurk blazer

Een iets te heftige vorm van het opruimvirus

Als het opruimvirus mij te pakken heeft, dan is het ook meteen in een ernstige vorm. Ik sla dan zo enthousiast aan het opruimen dat niet veel items de keuring doorstaan. De laatste tijd is mijn kledingstijl wat veranderd, waardoor ik extra kritisch ben. Ik koop veel minder kleding, geef liever wat meer uit dan heel goedkoop veel te shoppen en ben meer gaan letten op mooie materialen. Je kunt je dus vast voorstellen dat niet mijn volledige kastinhoud deze opruimsessie wisten te overleven.

Maar gelukkig weet ik inmiddels dat ik beter eerst iemand mijn wegdoen-stapel kan laten controleren dan dat ik meteen met een volle vuilniszak naar de kringloopwinkel rijd. Al is het maar om spijt te voorkomen! Dit keer was mijn vriend zo lief om alle jurkjes te beoordelen en wist hij een paar kledingstukken te redden. Dit jurkje was er één van. Gelukkig maar! Ik had direct daarna al spijt dat ik op het punt stond het weg te brengen. Bij nader inzien is het jurkje véél te leuk om op United Wardrobe te belanden.

outfit blauwe jurk blazer

Polka dots

Dit is dus typisch zo’n jurkje dat ik moet terugvinden om het daarna weer met heel veel plezier te dragen. Wat dat betreft is een bezem door je kast zo’n slecht idee nog niet om meer te waarderen wat je al hebt. Deze jurk is een lekker vrolijk en zwierig exemplaar van My Jewellery met polka dots. Met dat laatste zit je bij mij altijd goed: ik heb wel iets met stippen. Toen ik ook nog eens ontdekte dat mijn favoriete jasje (een kringloopvondst!) perfect matchte met de beige stippen, kon ik een grote glimlach al helemaal niet tegenhouden.

Sindsdien ben ik een nieuwe favoriete kledingcombinatie rijker. Lekker makkelijk voor thuiswerken en ziet er ook nog eens netjes genoeg uit om mee in Skype-calls te verschijnen. Ook leuk vind ik de veterlaarsjes die ik eronder draag. Die kocht ik een jaar of twee geleden tweedehands en zijn nog steeds groot favoriet. Ze hebben een flinke sleehak, maar lopen oprecht héérlijk.

wrap dress blauw polka dots
Mocht je denken “Wat een gekke knieën heeft zij. Excuses, de zwarte pootjes van de stoelen hebben precies de kleur van mijn panty.
outfit blauwe jurk blazer

De V-hals

Waarom de jurk in eerste instantie op de stapel belandde? De V-hals! Om een of andere reden vind ik een hogere hals gewoon net wat fijner zitten. Niet dat je bij deze jurk inkijk hebt of meer laat zien dan nodig is, maar toch… Ach, je comfortzone is er om soms een stapje buiten te zetten. Zo ook met dit jurkje. Ik zie trouwens in webshops haast niets anders meer dan V-halsen bij jurkjes, dus misschien moet ik deze trend gewoon nog leren omarmen. Ik ben wel vaker wat laat met trends.

outfit blauwe jurk blazer

Ik vind het trouwens best tof om vaker outfitfoto’s in huis te maken. Zo gepiept, ik heb er niemand anders voor nodig en het is meteen een leuke manier om fotogenieke plekjes in huis te ontdekken. Het is soms even passen en meten met de camera en het statief, maar ik houd wel van denken in creatieve oplossingen. Zoals ik laatst al zei: dat is een van de dingen waar corona dan weer wél goed voor is…

Jurk: My Jewellery
Jasje: H&M (tweedehands)
Schoenen: Van Dalen (tweedehands)
Panty: Action
Ketting: Selected Jewels

Wat was het laatste vergeten item dat jij in je kast terugvond?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 2 mei 2020 op 6:44 am - Beantwoord

  Dezs is inderdaad leuk, ook mooi met dat jasje t/m je schoenen. V-hals skip ik ook altijd. Staat bij jou wel goed. Mooie foto’s, zo met jezelf er helemaal op.

 2. Darina 2 mei 2020 op 7:19 am - Beantwoord

  Een heel leuk jurkje, staat je heel mooi. Ik herken het wel. Als ik eenmaal begin met opruimen dan doe ik het ook goed. Soms té 🙂 maar laatst vond ik nog een fijne broek waarvan ik niet meer wist dat ik deze had.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Altijd fijn om te ontdekken dat je meer leuke kledingitems in je kast hebt dan je dacht. Ik word ook altijd zo blij van dat soort verborgen schatten.

 3. Naomi 2 mei 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Je vriend heeft smaak! Ik vind het echt een prachtig jurkje en het staat je ook nog eens goed. En ik moest lachen om de knieën en de stoelpootjes;).

  • Romy 2 mei 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Thanks! 🙂 Haha, ik dacht: ik moet het toch even zeggen over de stoelpootjes voor het geval iemand zich afvraagt waarom ik zulke vreemd gevormde benen heb 😉

 4. bychristiana 2 mei 2020 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat goed dat je vriend dit jurkje heeft weten te redden, hij is namelijk erg leuk en hij staat je ook mooi. Ik heb eigenlijk nog nooit echt spijt gehad van iets wat ik gedaan heb, gelukkig maar;-)

  • Romy 2 mei 2020 op 10:26 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook blij dat vriendlief de jurk uiteindelijk van de kringloopwinkel wist te redden.

 5. Daenelia 2 mei 2020 op 11:35 am - Beantwoord

  Stippen zijn altijd leuk. Klassiek, speels, vrolijk. Echt een ding voor jou dus! Ik heb toevalig ook een jurk met stippen.. en ik ben dus niet van de jurkjes. Mijn jurkje is omkeerbaar 🙂 De ene kant heeft een ronde hals, de andere een v-hals. En echt, het staat aan beide kanten prima. Tricot, he.
  Ik ben wel vaker dingen kwijt in de kast die ik dan later terugvind. Vaak nadat ik de was gedaan heb. Laatst kwam ik er achter dat ik een zomerjurk in de kast had laten hangen. Mijn idee was dat ik het in de winter kon combineren met een zwarte coltrui en een stevige dikke panty. Nooit gedaan dus. Maar nu het warme lente weer op zich laat wachten, misschien deze week maar eens proberen. Ach, wie weet zet ik ooit ook nog wel eens een outfit-post op mijn site XD

  • Romy 2 mei 2020 op 10:25 pm - Beantwoord

   Ideaal zeg, zo’n omkeerbaar jurkje! Dat lijkt mij ook best handig: twee jurkjes in één.
   Ik ben trouwens nu al benieuwd naar je outfitpost – en dan mét jurk natuurlijk 😉

 6. Staat je heel leuk! Zonde om die weg te doen! Ik heb de laatste tijd ook last van opruim-buien haha, ik heb ook heel wat kleding op United Wardrobe gezet. Zonde als het in de kast blijft hangen! Dan kan ik beter iemand anders er blij mee maken.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:23 pm - Beantwoord

   Precies! Het is zo fijn om aan de ene kant een opgeruimde kast te hebben en aan de andere kant mensen blij te maken met jouw oude kleding 🙂

 7. zwartraafje 2 mei 2020 op 1:59 pm - Beantwoord

  Wat een geluk dat je vriend deze wist te redden van je opruimsessie want wat is hij leuk. Zowel qua model en kleur als dankzij die leuke stippen. Daar heb ik zelf ook een zwak voor.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben ook erg blij dat hij het jurkje toch nog wist te redden 🙂

 8. Saskia 2 mei 2020 op 3:09 pm - Beantwoord

  Hij staat je erg leuk 🙂 Ik heb dat ook vaak; ineens een opruim woede en dan moet ALLES ineens weg haha.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:20 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met zo’n heftige vorm van opruimwoede 😉

 9. Els 3 mei 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Echt super dat deze nog gered is door je vriend! Het jurkje staat je echt beeldig! je vriend heeft er ook al kijk op :-).

 10. Anna 4 mei 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat een super leuk jurkje! De kleuren staan je ook erg mooi. Ik ben op de een of andere manier ook niet zo’n fan van truien, t-shirts of jurkjes met V-hals.

 11. Ellen 4 mei 2020 op 5:24 pm - Beantwoord

  Goed dat deze gered is van een enkeltje kringloop, hij is leuk! Zelf draag ik ook niet zo graag diepe V-halzen. Als je zoals ik een eerder bescheiden boezem hebt, oogt die met een V-hals vaak nog minder en ook mijn decolleté vind ik dan soms nogal knokig ogen. Als ik het jurkje of topje verder heel leuk vind, los ik dat op door er een topje met spaghettibandjes onder te dragen in één van de kleuren van het jurkje of topje. Zo komt de halslijn wat hoger en draag ik het liever en vaker. Misschien voor jou ook een tip?

  • Romy 23 mei 2020 op 11:42 am - Beantwoord

   Goed idee van het topje onder een jurkje met V-hals! Ik doe dat zelf ook weleens, maar niet elk topje is naar mijn zin hoog genoeg. Mijn probleem met V-hals is trouwens wel hetzelfde als bij jou: mijn boezem is niet heel groot en dan vind ik mezelf er met zo’n hals wat ielig uitzien. Aan de andere kant zegt mijn vriend dat het juist heel leuk staat, dus misschien zit dat gewoon tussen mijn oren 😉

 12. Lieke 8 mei 2020 op 12:43 am - Beantwoord

  Ik vind de v-hals juist mooi. Dit maakt het wat eleganter.
  Waar zijn die eetkamerstoelen van? Ze zijn echt leuk!
  Welke camera en lens heb je gebruikt voor deze foto’s?

  • Romy 23 mei 2020 op 12:26 pm - Beantwoord

   Dank je wel! 🙂 Mijn eetkamerstoelen zijn van Trendhopper. Ben er nog steeds erg blij mee!
   De foto’s heb ik gemaakt met mijn Canon EOS 750D en een 50mm-lens.

Recente blogs

Mijn uitdagingen als ondernemer (+oplossingen)

30 april 2020|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Alweer bijna 2 jaar ben ik ondernemer (als freelance tekstschrijver). En vanaf heel binnenkort doe ik dat zelfs fulltime. Ondernemen is vooral om 1001 redenen fantastisch om te doen. De vrijheid, uitdaging, afwisseling en natuurlijk de leuke opdrachtgevers maken er een feestje van. Toch zijn er ook zo nu en dan uitdagingen - klein en groot. Waar loop ik zoal als ondernemer tegenaan? En - belangrijker nog - hoe los ik dat op?

Tijd voor jezelf nemen (ook als je dat lastig vindt!) | 6 tips

18 oktober 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Tijd voor jezelf héb je misschien niet altijd, maar kun je wel némen. Tegenwoordig worden we vaak geleefd door onze agenda. Met een agenda vol deadlines en afspraken is er dan haast geen ruimte meer voor tijd voor jezelf. Althans, zo lijkt het. Toch kun je zelfs in drukke periodes nog een moment voor jezelf nemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier zelf ook nog volop lerende in ben, maar ik vind er wel steeds meer mijn weg in. Om jou (en mezelf) op weg te helpen, deel ik graag 6 tips om een moment voor jezelf te nemen.

Noedels met banaan, miso, kokos & vega-kip (vegan & simpel!)

2 april 2024|Recepten|

De combinatie van noedels met banaan klinkt waarschijnlijk niet als je standaard noedelcombinatie. Maar echt: het is het proberen méér dan waard. De banaan en kokosmelk door de woksaus geven deze noedels een heerlijk zoet tintje. De miso en sojasaus zijn daarbij een lekkere tegenhanger. En het fijne is: voor deze noedels hoef je maar weinig uit de kast te trekken én heb je hooguit 25 minuten in de keuken nodig. Dan staat dit simpele vegan gerecht al op tafel. Vol groenten én met een beetje fruit dus.