donkerblauwe jas 12

Outfit | Met mijn donkerblauwe trenchcoat tussen de tulpen

 • 15 april 2019
 • 35 Reacties
Categorieën: Outfits
steps donkerblauwe zomerjas

Een nieuwe zomerjas stond al een tijdje hoog op mijn lijstje. Het liefst een okergele. Tijdens een shoptripje met een vriendin vorige week wist ik goed te slagen. Niet okergeel, maar donkerblauw was de jas waarmee ik naar huis ging. En zij ook, want we vielen allebei als een blok voor exact dezelfde jas van Steps. Een zonnig tripje langs de tulpenvelden gisteren was dé reden om mijn zomerjas in te wijden. Ik laat hem je graag zien in het fleurige lentelandschap in Lisse.

Missie Zomerjas geslaagd!

Vorige week liet ik al de mintgroene blazer zien die ik bij Steps wist te scoren. Maar dat is niet het enige waarmee ik de winkel uitliep. Ook op deze donkerblauwe zomerjas was ik té verliefd om hem in de winkel te laten hangen. Hij was precies wat ik zocht: niet okergeel, maar wel felgekleurd, sluitend met een ceintuur, precies de goede lengte en ook nog eens vrolijk en vrouwelijk tegelijk. Meer dan dat kon ik niet willen. Of nou ja, één ding wel: een fijn prijsje. Laat er nu net die dag een flinke kortingsactie gaande zijn. En ja, met €40 korting kon ik deze jas écht niet meer aan me voorbij laten gaan. Een half uur later rekenden mijn vriendin en ik allebei dezelfde jas (of nou ja, twee exemplaren van dezelfde jas!) af. Wat een vondst!

hortensia foto's 50 mm lens
steps donkerblauwe zomerjas
hortensia foto's 50 mm lens

Voor het eerst in mijn zomerjas

Een zomerjas kopen is voor mij altijd een enorme blijmaker op zich. Het moment waarop ik mijn winterjas permanent terug hang in de kast, stel ik standaard uit tot minstens half april. Als enorme koukleum waag ik me liever niet aan het laatste restje van de winterkou zonder een dikke laag kleding. Maar nu de bloesems weer bloeien en de zon zich weer langer dan tot 5 uur ’s middags laat zien, durfde ik me wél aan de zomerjas te wagen. Hét teken dat de lente zijn gezicht echt weer laat zien!

Het was al helemaal een feestje om in mijn zomerjas langs de bloemenvelden in Lisse te wandelen. Samen met mijn vader maakte ik namelijk een mini-roadtrip op nog geen half uur van huis door Lisse, Sassenheim en andere dorpjes in de mooie bollenstreek. Dat alles mede geïnspireerd door Linda, die me eraan herinnerde dat NU het moment is om de tulpenvelden te bewonderen voordat de tulpen weer gekopt worden.

steps donkerblauwe zomerjas

“Nu even écht lachen!”

En dus meden mijn vader en ik op deze zonnige zondag de enorme rijen voor de Keukenhof (dat bewaren we liever voor een doordeweekse ochtend!) om in plaats daarvan door het autoraam heen een glimp van de tulpen en hyacinten langs de weg op te vangen. Op een aantal plaatsen stapten we uit om een paar fleurige foto’s te maken.

We hadden daar onder andere gezelschap van een knap stel dat zichzelf met een drone vastlegde en van een fotograferende moeder die op de grond lag om haar dochtertje op haar mooist tussen de paarse bloemen te fotograferen (“Gabriëlle, nu even écht lachen!”). Nog een gelukje voor mijn vader dat er bij zijn foto’s van mij niet zulke ongemakkelijke poses kwamen kijken. Alhoewel er aan mijn eigen foto’s van de hyacinten wel enige lenigheid te pas kwam.

steps donkerblauwe zomerjas
foto's tulpenvelden lisse
steps donkerblauwe zomerjas

Een fijne mini-roadtrip

Na een paar korte stops was het tijd om weer naar huis te gaan. Deze mini-roadtrip was stiekem precies wat ik nodig had na een weekend lang schoonmaken in mijn nieuwe woning. Ik ben gek op dit soort mini-tripjes in eigen land. En dat samen met mijn vader kunnen doen, maakt het nog net iets leuker. We kletsten onderweg honderduit over verhoogde parkeertarieven in Amsterdam, tandartsbezoekjes en daten en natuurlijk over de mooie bloemenvelden die we langzaamaan weer verruilden voor de snelweg naar huis. Hopelijk mag ik nog veel meer van dit soort tripjes maken deze lente. En dan bij voorkeur natuurlijk in mijn nieuwe donkerblauwe trenchcoat! Daar ben ik nu al helemaal gek op.

Donkerblauwe trenchcoat: Steps
Rode enkellaarsjes: S. Oliver (tweedehands gekocht)
Panty: Action

Heb jij al een zomerjas voor dit jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 april 2019 op 6:44 am - Beantwoord

  Prachtige jas! Staat je heel mooi. Ik hou van trenchcoats, ik heb er een van vorig jaar die ik mooi weer kan dragen 🙂

  • Romy 15 april 2019 op 4:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En heerlijk dat jij je jas van vorig jaar ook dit jaar met plezier kunt dragen 🙂

 2. Veronique 15 april 2019 op 6:45 am - Beantwoord

  Gave kleur jas! Staat erg mooi!

 3. Josephine 15 april 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Gave outfit, Romy, echt heel mooi! Ik heb zelf een groene in dat model, maar deze kleur vind ik ook mooi.

  Toen ik je titel vandaag zag, dacht ik meteen aan al die nieuwsberichten over toeristen in de bollenvelden. 🙂 Zo te lezen was jij ook niet helemaal alleen, maar heb je wel mooie shots kunnen maken!

  • Romy 15 april 2019 op 11:22 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dit model in het groen hebt! Ik weet zeker dat die kleur je prachtig zal staan.
   Op sommige plekken liepen inderdaad heel wat mensen (vooral toeristen) rond door de bollenvelden. Gelukkig konden we een paar wat rustigere plekjes vinden. En ach, de taferelen met fotograferende moeders en kindjes op krukjes tussen de tulpen waren best vermakelijk 😉

 4. Naomi 15 april 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Geweldige jas! En de bollenvelden blijf ik ook altijd weer prachtig vinden. Wat betreft die prijs: Ik vind jassen echt zó belachelijk duur, dus ik kan me voorstellen dat je heel blij was met de korting.

  • Romy 15 april 2019 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Aan jassen hangt inderdaad soms een aardig prijskaartje. Ik scoorde dit exemplaar uiteindelijk voor €60 in plaats van €100. Die korting was zeker mooi meegenomen 🙂

 5. Amy 15 april 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Wat een onwijs leuke jas, die staat je erg goed! Hele mooie, heldere kleur ook. Wat betreft die foto’s in de bollenvelden: ik was er vorig jaar en heb de gekste dingen gezien. Complete teams die achter een Instagrammer aanhobbelden om maar de goede foto te maken en meteen weer weg waren als die perfecte foto er was. Op naar de volgende kleur bollenvelden.

  • Romy 15 april 2019 op 11:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was ook meteen helemaal weg van deze kleur toen ik de jas zag hangen.
   Inderdaad bizar hoe sommige fotoshoots in de bollenvelden eraan toegaan. Ik moet soms ook wel lachen om de typische Instagram-taferelen. Maar ook de Japanse toeristen die razendsnel het veld ingaan voor een foto om daarna weer verder te gaan naar de volgende Nederlandse (of Europese) hotspot zijn soms redelijk lachwekkend.

 6. Katrien 15 april 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Heel mooie jas, en super combinatie met je rode laarsjes! Lekker vrolijk en op en top lente.

  • Romy 15 april 2019 op 11:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het zelf ook wel een fleurig kleurtje voor de lente 🙂

 7. Judith 15 april 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Wauw! Die bloemenvelden, zo mooi 🙂

 8. Liset - Beautydagboek 15 april 2019 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke combinatie zo met die tulpjes! Fijn als je zo blij bent met je nieuwe zomerjas, want het lekkere weer komt eraan!

  • Romy 15 april 2019 op 11:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd ook helemaal blij van de fleurige tulpenvelden. Laat het mooie lenteweer maar komen dit weekend 🙂 Dan komt mijn zomerjas zeker weer uit de kast.

 9. Lianne 15 april 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige foto’s en bloemenvelden, en wat een ontzettend leuke jas! Zoiets is ook helemaal mijn ding 🙂 Ik heb toevallig ook laatst een nieuwe zomerjas gekocht bij America Today, daar kom ik normaal eigenlijk nooit, maar mijn oog viel erop in de etalage. Het is felroze, dus daarom viel ik erop, maar het model is iets anders dan wat ik normaal draag. Het is een soort van regenjas-model dus ruimvallend. Beetje buiten mijn comfortzone maar ik vond de kleur zo leuk dat ik hem toch maar heb aangeschaft! En het is altijd handig voor de regen, haha!

  • Romy 15 april 2019 op 11:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat zo’n jas ook helemaal jouw ding is. Ik vind trenchcoats altijd heerlijk (ook omdat je de onderkant van je jurk er meestal niet onder vandaan ziet komen – ideaal!) zitten. En in een fleurig kleurtje zijn ze nog net wat leuker!
   Jouw jas klinkt trouwens ook geweldig. Felroze is sowieso goed natuurlijk 🙂 En wat tof dat je eens een ander model dan anders hebt gekocht! Ik ben héél benieuwd.

 10. evelien 15 april 2019 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit, en wat een mooie kleurencombinatie! Echt prachtig. <3
  Liefs,
  Evelien

 11. Anna 15 april 2019 op 5:39 pm - Beantwoord

  Wat een leuke jas, de kleur is echt prachtig! Ik vind het nu nog wel wat te koud voor mijn lente jas, hopelijk komt daar gauw verandering in 😀

  • Romy 15 april 2019 op 11:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En als het goed is, komt het mooie weer er dit weekend aan! 🙂 Misschien is dat wel hét moment om je zomerjas voor het eerst aan te trekken.

 12. Simone 15 april 2019 op 6:24 pm - Beantwoord

  Wat een leuke jas! Vorig jaar een nieuwe in de sale gescoord maar nog niet veel gedragen. Geen nieuwe nodig dus. Oja en hij is (natuurlijk) roze <3

  • Romy 15 april 2019 op 11:39 pm - Beantwoord

   Oeh, een roze jas! Ik weet zeker dat die je prachtig zal staan. En ideaal dat je hem in de sale hebt gescoord!

 13. Mariska 15 april 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Hij staat je ook mooi, mooie kleur blauw ook! 🙂

  • Romy 15 april 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook echt een leuke en vrolijke kleur blauw 🙂

 14. Geke 15 april 2019 op 8:34 pm - Beantwoord

  Wat straal je in je mooie outfit! De jas is prachtig, jij kan echt wel zo’n krachtige kleuren hebben.
  En wat een heerlijke achtergrond. Fijn dat je dat samen met je vader kan doen, dat schept nog meer een band denk ik, zo samen op pad.
  Ik heb een zomerjasje dat totaal het tegenovergestelde is van jouw vrouwelijke jas: een kort, beige, wat legerachtig (maar wel gecentreerd) jasje van bij H&M 🙂 Maar eigenlijk draag ik in de zomer niet zo vaak een jas.

  • Romy 15 april 2019 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je lieve compliment over mijn jas! Dit soort tripjes met mijn vader maken, is inderdaad heerlijk. Ik kan daar echt van genieten.
   Jouw jas klinkt trouwens ook prachtig. Een kort jasje staat juist heel mooi en stoer. Toch duim ik met je mee dat het deze zomer lekker warm wordt, zodat we lekker vaak “met zonder jas” naar buiten kunnen dit jaar 🙂

 15. Linda 15 april 2019 op 9:46 pm - Beantwoord

  Wat zijn deze velden toch een feestje om te bezoeken. En wat past je nieuwe jas goed bij jou. Wat een plaatje!

  • Romy 15 april 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het blijft geweldig om de bloemenvelden te bezoeken (en zelfs al om ze door mijn autoraam te bekijken). Dankjewel voor je lieve compliment over mijn jas!

 16. Meaghan 15 april 2019 op 10:34 pm - Beantwoord

  Ik was al benieuwd naar je nieuwe jas. Super mooie jas Romy! Wat een prachtige kleur! Het doet me een beetje denken aan de jurk die koningin Máxima droeg tijdens de kroning in 2013. Echt een mooie, stijlvolle en chique kleur! En wat straal je op de foto’s, zo leuk om te zien! Jij komt de zomer wel door met deze prachtige trenchcoat. Ook tof dat je vriendin dezelfde jas heeft! Ik snap wel waarom, hihi! Veel plezier ermee!
  Ik heb mijn zomerjas van twee jaar geleden nog en die is nog mooi! Ook een trenchcoat, maar wel een stukje korter dan die van jou en hij is meer zwart/blauw. Ik ben ook dol op trenchcoats! Ik vind dat echt prachtige, klassieke jassen die wel bij elke gelegenheid kunnen!

  • Romy 15 april 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Eigenlijk wel een heel mooi compliment dat de kleur van mijn jas je doet denken aan de jurk van Máxima. Ik vond haar jurk namelijk ook ontzettend mooi 🙂
   Jouw jas klinkt ook prachtig trouwens. Trenchcoats zijn inderdaad altijd zulke fijne jassen. Stijlvol, maar ze zitten ook nog eens héérlijk!

 17. evelien 16 april 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat een geweldige jas! De kleur is echt prachtig, ook in combinatie met je rode laarsjes. <3
  Liefs,
  Evelien

 18. Jacqueline 16 april 2019 op 8:45 pm - Beantwoord

  Mooi kleurtje, zeker zo bij die bollenvelden. Ik heb zelf een knalrode trenchcoat, die gaat alweer een paar zomers mee.

  • Romy 19 april 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Dankjewel! Een rode trenchcoat klinkt ook prachtig trouwens. Zo’n fel kleurtje is wat mij betreft gewoon altijd goed 🙂

Recente blogs

Inkiekje #63 | Zalige zoetigheid, terug thuis & op stap in eigen stad

18 juli 2022|Persoonlijk|

Waar een week thuisvakantie al niet goed voor is: ik heb in een week meer buiten de deur beleefd dan normaal in drie weken. En wat was dat heerlijk! In dit Inkiekje geef ik je een kijkje in mijn laatste vakantieweek. Eentje die we begonnen tussen de Duitse heuvels, om daarna in Nederland een dagje naar Amsterdam te gaan voor de meest briljante lunch ooit, op kraambezoek te gaan, een excursie naar de dierenarts te beleven met Pip en een nieuwe plantaardige ontdekking te doen. Ik werd emotioneel over een Funda-plaatsing, maar genoot verder vooral van het leven, de vrijheid én de pannenkoeken.

14 bijna-dertigersdingen die soms door mijn hoofd schieten

2 februari 2023|Persoonlijk|

Over precies vier maanden veranderen beide getallen van mijn leeftijd. Van 29 naar 30. Ik kan niet ontkennen dat ik dat getal af en toe een dingetje vind. Aan de andere kant heeft bijna-dertig zijn ook veel mooie kanten. Wat ben ik blij dat ik voorbij die zoekende fase ben van toen ik 21-22 was. Dat ik mijn puberonzekerheid ergens onderweg deels aan de wilgen heb gehangen. En dat de tentamenweken en het urenlang blokken in een raamloze studiezaal hebben plaatsgemaakt voor een steady (thuis)kantoorbaan. Peinzend over the good and the bad van deze leeftijd, deel ik 14 bijna-dertigersgedachten die regelmatig door mijn hoofd heen gaan.

Inkiekje #11 | Aanbidders, abuselfies & "Amsterdamse" duinen

13 juli 2020|Persoonlijk|

We zijn alweer twee weken en een volle filmrol verder sinds mijn vorige Inkiekje. De hoogste tijd voor een nieuwe editie dus! Zo maakte ik een leuk uitstapje naar een gloednieuwe toeristische attractie mét roze bloemetjesbehang. Ook mocht ik aanschouwen hoe Pippa haar stille aanbidders genadeloos afwees, bewonderden mijn vriend en ik een geweldig gebied in eigen land en zag ik zelfs een paar Bambi's in het echt.