gekleurd 6

Outfit | Een bloemetjesgordijn (nee, -jurk) waar ik dolblij mee ben

 • 6 april 2022
 • 8 Reacties
Categorieën: Outfits

Met boeketten bloemen maak je mij altijd gelukkig. Met een jurk met bloemen ook. Een tijdje geleden vond ik tweedehands deze bloemige jurk die bijna tot de grond komt. Dat was natuurlijk pure liefde. Ik zie mezelf er al helemaal in rondlopen op zomerse dagen, bij voorkeur op een mooi strand of misschien dit jaar toch weer eens ergens in het zuiden van Europa. Maar voordat het zover is, draag ik de jurk ook gewoon in het winderige Nederland. Met een warm vest eroverheen, maar dat mag de pret niet drukken.

Bloemen in het pashok 

Als ik een euro had gekregen voor het aantal keer dat ik een bloemig kledingstuk op mijn blog had laten zien, dan had ik er een aardig zakcentje mee verdiend. Is niet het geval uiteraard (anders had ik het eerlijk gezegd). Ik ben oprecht heel enthousiast over kledingkoopjes met een bloemig tintje. Een tijdje geleden liep ik in een tweedehands winkel deze bloemerige jurk tegen het lange lijf. Die móest mee het pashokje in. 

Je moet weten: maxi-jurken kopen is vaak een uitdaging bij mij. Ik ben niet heel klein (1,69 meter), maar toch komen sommige lange jurken of broeken bij mij tot over mijn enkels. Niet ideaal als je liever niet hele dagen op hoge stiletto’s rondloopt! Ik was dan ook extra blij toen deze jurk niet alleen qua bloemenprint, maar ook qua lengte een perfecte match bleek.

gekleurde jurk

Praktisch vs. prachtig

Ik denk dat je mijn kledingstijl met allerlei woorden kunt omschrijven. Maar ‘praktisch’ is er daar zeker niet één van. Ik heb er schijnbaar een neus voor om kleding uit te kiezen die allesbehalve handig is. Zo’n maxi-jurk is natuurlijk fantastisch, maar op het toilet is het wel even goed opletten dat niet je halve jurk in de pot hangt. Ook kun je er beter niet mee door paadjes met losse takken lopen, want voor je het weet hangen er losse draadjes aan je nieuwe kledingstuk. En dan is een jurk als deze ook nog eens niet Pippa-proof. Het codewoord dat Bart en ik gebruiken voor alle kleding die onze tikkeltje lompe kat in principe zou kunnen slopen (we hebben ervaring!). 

Maar joh, ondanks al die kritische puntjes weiger ik om voor lekker makkelijk te gaan. En dus ging die bloemenjurk gewoon mee naar huis. Met een kussen op schoot is het alsnog een Pippa-bestendige outfit, en ik ben best bereid een keer achterom te kijken voordat ik op de wc-bril plaatsneem. Prachtig boven praktisch. Benieuwd of ik de enige ben die dat vindt trouwens!

gekleurde jurk

La la lila

Op de jurk draag ik nóg een nieuwe (tweedehands) vondst. Toevallig bedacht ik me laatst nog dat ik geen lilakleurige kleding heb, terwijl ik dat wel een mooie kleur vind. Blijkbaar had ik die gedachte eerder moeten hebben, want ik kwam spontaan dit vest tegen. Ik scoorde het voor twintig euro en was in het pashokje blij verrast toen ik het over de jurk aantrok. Die twee stonden zowaar leuk bij elkaar. Het had vast zou moeten zijn. 

Dit vest doet me denken aan een ander oversized vest dat ik heb: het rode vest op deze foto’s. Ook dat vest draag ik in de herfst, winter en lente wekelijks. Zonder uitzondering. Ik houd van wegkruipvesten waar je helemaal in kunt verdwijnen en waar geen gaatje in te bekennen is dat kou doorlaat. Dit lila vest is tot nu toe dan ook een schot in de roos. Ik draag het graag en vaak. Sowieso op deze jurk! 

Overigens kan ik niet wachten totdat we na deze paar gure weken weer de zomerjas uit de kast kunnen trekken. Ik heb nog een mooie jas hangen van vorig jaar, maar zit ook te azen op een nieuw exemplaar. Bij OTTO zag ik onder andere een roze spijkerjack van LEVI’s, waar ik nu mijn zinnen op heb gezet. Ook dat zal vast een perfecte match zijn op deze jurk of een andere maxi-jurk. Wat vind jij: een goede reden om ‘m te kopen?

gekleurde jurk

Lente, lamakomen!

Maar hoe blij ik ook ben met het vest, ik zie nog meer uit naar het moment dat ik de jurk zonder vest kan dragen. De ruches bij de mouwen van de jurk zijn namelijk ook heel mooi en ik heb er zin in om die te kunnen showen. Gelukkig komt het einde van het vestenweer steeds dichterbij. Zin in! Ook los van de jurk trouwens. Maar met een nieuwe zomerjurk in mijn kledingkast, wordt die lentezin alleen maar meer. 

Jurk: H&M (tweedehands)
Vest: Zara (tweedehands)
Laarsjes: Double V Shoes 

Heb jij je lentekleding al tevoorschijn gehaald? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 6 april 2022 op 9:17 am - Beantwoord

  Leuk! (En als het je te gortig wordt, kun je vast een lokale kleermaker vinden die er net een stukje netjes vanaf haalt.) Maar lange rokken en jurken zijn idd onhandig op de wc. Maar niet zo onhandig als tuinbroeken of playsuits! Die moet je bijna helemaal uitrekken voor je uberhaupt kan gaan zitten. Terug naar de jurk: met die kleuren kun je je lekker uitleven wat schoenen en vestjes en jasjes betreft: er zit ongemerkt veel kleuropties in het patroon.
  Ik heb genoeg jurken en rokken. Zeker omdat ik ze eigenlijk nauwelijks draag. De lentekleding is nu nog even opgeborgen, hoor. Het is echt nog geen weer voor de omwisseling. Ik draag nu gewoon de lichtere kleding en niet de zware wintertruien: die kunnen eigenlijk wel opgeborgen worden. Ergens eind april dan denk ik dat ik op een mooie dag eens voorzichtig een lentedingetjes ga dragen.

  • Romy 22 april 2022 op 9:59 pm - Beantwoord

   Ja, tuinbroeken en playsuits zou ik alleen al om die reden nooit dragen. Lijkt me vreselijk veel gedoe op de wc!
   Hopelijk kan jouw lentekleding deze week ook weer tevoorschijn komen 🙂 Het weer is gelukkig iets meer lentewaardig dan begin april.

 2. Naomi 6 april 2022 op 10:33 am - Beantwoord

  Prachtige outfit! Het probleem is overigens herkenbaar. Ik ben net weer wat kleiner en bij mij sleept een lange rok of jurk al snel over de grond. Bovendien heb ik heel de dag het idee dat ik ‘m dan ‘mee moet slepen’. Dus ja, ik vrees dat bij mij praktisch vaak boven prachtig gaat. Hoewel… gewoon graag praktisch prachtig. Bestaat ook;).

 3. Darina 6 april 2022 op 1:51 pm - Beantwoord

  Fantastische outfit, heel mooi! Staat je goed. Ik hou van deze kleuren. Ik had al een paar lente items uit de kast gehaald, maar heb nu weer de wat dikkere truien tevoorschijn gehaald. Ik hoop dat ik ze snel weer kan opbergen 🙂

 4. Lisa 7 april 2022 op 7:04 am - Beantwoord

  Super mooie outfit! De kleuren combinatie is geweldig en staat je heel goed.

 5. Giovanna Jansen 7 april 2022 op 9:14 am - Beantwoord

  Mooie outfit, staat je prachtig! Leuk ook zo’n lange jurk. Ik zat toevallig vanochtend te bedenken dat ik binnenkort eens ga kijken voor wat nieuwe lente items. 🙂

 6. Nikita 7 april 2022 op 7:02 pm - Beantwoord

  Ik ben bezig met mijn lente garderobe aan te schaffen. Via Vinted. Helaas heb ik er nog niet zoveel mee gekund want het weer slaat constant om. Maar ik heb wel al een paar hele leuke shirtjes aangeschaft waarvan ik ernaar uitkijk om ze te dragen! Vroeger lag mijn kast vol met bloemen en schattige printjes, dat is wel veranderd. Ik draag iets stoerdere kleding, maar vaak zit er nog steeds een schattig printje aan. Als ik vroeger al tiener een shirtje had gevonden met het patroon van jouw jurk dan was ik er in de wolken mee geweest. Wat niet betekent dat ik hem nu lelijk vindt, het is gewoon niet mijn stijl. Maar jou staat hij echt zo goed! Jij bent ook gewoon de persoon voor dit soort leuke printjes en vrolijke kleurtjes. Zeker dat lila vest erbij is geweldig! Ik hoop dat het snel warmer wordt zodat je ook zonder vest naar buiten kan. Goeie aankoop!

  • Romy 22 april 2022 op 9:51 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben ook zo blij met de jurk. En jouw stoere garderobe is ook heel tof! Ik hoop dat je snel wat moois scoort voor deze lente via Vinted 🙂

Recente blogs

Vrolijkheid ten top | Fotograferen bij de Keukenhof

25 april 2017|Lifestyle|

Op mijn bucketlist voor de lente stond onder andere een bezoekje aan de Keukenhof. Dit weekend besloot ik de daad bij het woord te voegen. Mijn vader vond het gelukkig niet erg om bij elke bloem te stoppen voor een foto, dus gingen we gezellig samen. Bij de ingang werden we al verwelkomd door tulpen in alle kleuren van de regenboog. Ik haalde mijn camera dan ook direct tevoorschijn en heb die de hele middag niet meer in mijn cameratas teruggedaan. Met 287 foto's kwam ik vervolgens weer thuis. Het leek me leuk om je te laten meegenieten van de Keukenhof. Bereid je voor op een heleboel kleur. Daar word ik vrolijk van!

Confetti, slingers & taart… mijn eigen website is live!

11 december 2019|Carrière en ondernemen|

De feestmaand is aan de gang en dat is te merken. Het lijkt wel de week van de feestelijke onthullingen. Maandag onthulde ik al mijn eerste eigen kerstboom; vandaag is het de beurt aan een heel ander soort mijlpaal. Na wekenlang digitaal klussen, goochelen met woorden en stoeien met HTML is RomyVeul.nl dan eindelijk live. Mijn eigen website voor mijn onderneming als tekstschrijver. Een website die los staat van mijn blog, maar die wel symbool staat voor heel wat persoonlijke stappen. Ik neem je mee in mijn avonturen als eenmalige websitebouwer en ambitieuze ondernemer.

13 dingen die ik NIET meer herken van mijn 5 jaar jongere ik

4 maart 2022|Persoonlijk|

Mensen veranderen. Ik ook. En dat je nooit nooit moet zeggen, blijkt wel uit het feit dat ik nogal wat gewoontes en gedachten van vroegâh overboord heb gekieperd. Zo vraag ik me nog steeds af waarom ik op mijn 23e een diep gekoesterde haat voor havermout had en hoe ik er om twee uur ‘s nachts nog fris en fruitig bij kon zitten. Dit zijn 13 dingen die ik vijf jaar geleden allemaal deed of dacht, maar waar ik nu niets meer van snap.