spijker4 1

Outfit | Een combinatie van had-ik-ook-nog-liggen-items

 • 6 juli 2020
 • 15 Reacties
Categorieën: Outfits
spijkerjasje met trui

Het is zomer, maar niet altijd laat het Nederlandse weer zich natuurlijk van zijn zomerse kant zien. Afgelopen week kon ik er een keer niet omheen: de trui mocht weer uit de kast. Sterker nog, ik trok er naar buiten toe zelfs een spijkerjasje overheen aan. Hoewel het een kledingcombinatie was die ik vooral snel, snel, snel uit de kast had getrokken, was ik blij verrast met het resultaat. Dankzij mijn moeder, die weer eens vrijwilligde als fotografe, kan ik je de outfit uitgebreid laten zien.

Creatief met je kledingkast

Minutenlang over outfits nadenken? Nee hoor, daar doe ik niet aan. Ik trek ‘s ochtends gewoon snel iets uit de kast waar ik die dag zin in heb. Wat niet veel mensen verwachten, is dat ik helemaal niet bérgen kleding heb. Menig man heeft meer hangen dan ik. De truc is bij mij vooral om dingen te hebben hangen waar ik écht blij van word. Dan kun je er met combineren alsnog honderd kanten mee op.

Meestal kies ik ‘s ochtends één item uit de kast en pak ik er vervolgens snel iets bij wat daarbij past. De ene combinatie is vast beter gelukt dan de andere. Maar als een combinatie wat mij betreft geslaagd is, dan trek ik hem vaker aan. Kleding kiezen is eigenlijk net als (mijn manier van) koken. Ik kook het liefst de hele week door maaltijden die eerder goed bevallen zijn. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als je het succesrecept al hebt gevonden? Op dezelfde manier zet ik vaak mijn outfits op repeat. Waarom ook niet?

spijkerjasje met trui
spijkerjasje met trui

Het gepromoveerde spijkerjasje

Ook deze outfit was weer het resultaat van een creatieve blik op mijn kast werpen. Dan blijkt opeens dat je met wat je in je kast hebt hangen meer kanten op kunt dan je denkt. Dit spijkerjasje bijvoorbeeld. Ik kocht het ooit als handig-om-te-hebben-ding, maar het is inmiddels gepromoveerd tot lievelingsitem. Ook als meisje-meisje (of vrouw-vrouw?) wil ik soms iets aantrekken wat juist niet per se meisjesachtig is. Zo’n jasje maakt mijn meisjesachtige roze trui meteen een tikkeltje stoerder. Of meer hipster, zoals mijn broertje zou zeggen.

Overigens is de achterkant van mijn jasje nog veel fantastischer dan de voorkant. Maar die heb ik al zó vaak op mijn blog laten zien dat je hem beter in een oud outfitartikel kunt spotten, bijvoorbeeld hier of hier.

spijkerjasje met trui
spijkerjasje met trui

Een ultiem zachte trui voor gure zomerdagen

Ik combineerde het spijkerjasje dus met een zachtroze trui. Deze trui kocht ik een jaar of drie geleden bij C&A en is één van mijn lievelingstruien. Als je goed kijkt op de foto hierboven, kun je nog een glimp van het bloemenborduursel op de trui opvangen. Drie keer raden wat ik nu juist het mooiste vind aan deze trui! Daarnaast is hij heerlijk zacht en vind ik de zachtroze kleur gewoon heel mooi. Het is wat mij betreft dan ook geen ramp als het op een zomerdag eens geen hittegolfweer is. Heb ik een goed excuus om deze trui weer eens van de stapel te pakken!

Ik trok onder de trui een paars kanten rokje aan. Ook dat rokje heb je vast al eerder op mijn blog gespot. Ik combineer het met werkelijk alles. Ook bij deze trui bleek het een goede match. Daarnaast draag ik mijn roze All Stars met een subtiel glittertje. Die zijn niet alleen leuk, maar lopen ook nog eens heerlijk. Wel zo handig, aangezien ik voorafgaand aan deze foto’s een flinke wandeling met mijn moeder had gemaakt.

spijkerjasje met trui

Een tikkeltje stoer…of toch niet?

Het grappige is dat ik als tiener helemaal niets had met spijkerjasjes. Ik associeerde ze met basisschooloutfits en vond stoere kleding sowieso niet iets voor mij. Doe mij maar roze, geel, jurkjes en rokjes, hoge hakken en alles zo vrouwelijk mogelijk. Tegenwoordig vind ik het juist wel leuk om er soms wat stoerder bij te lopen. Nou ja, voor zover dat kan als er achterop je spijkerjasje vogels en bloemen geborduurd zijn. Het moet wel mijn stijl blijven natuurlijk. En dat komt met dit jasje dus helemaal goed.

Trui: C&A
Rok: Sans Online
Spijkerjasje: Vergane Glorie (Etsy-winkel)
Schoenen: Converse All Stars

Wat draag jij het liefst op wat frissere zomerdagen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 juli 2020 op 6:08 am - Beantwoord

  Een hele leuke outfit, staat je heel mooi. Het spijkerjasje vind ik geweldig!

 2. Giovanna Jansen 6 juli 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Staat je goed! Zo leuk altijd om tot verassende nieuwe combinaties komen met wat je al in je kledingkast hebt hangen.

 3. Naomi 6 juli 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Mooie outfit! Die bloemen op de trui zijn inderdaad heel gaaf. Toch tijd voor íetsje meer zomer, zodat je die beter kunt showen;).

 4. Anna 6 juli 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Dit jasje staat je echt heel leuk! Grappig he, hoe je stijl door de jaren heen zo kan veranderen :-).

 5. Daenelia 6 juli 2020 op 11:10 am - Beantwoord

  Zo grappig, ik vind een spijkerjasje namelijk enorm meisjesachtig 🙂 Ik ken gewoon te weinig mannen die een spijkerjas dragen, denk ik. Hoe dan ook: het staat hartstikke leuk.
  Eerlijk gezegd is het tegenwoordig met thuiswerken erg lastig om me leuk aan te kleden. Mijn kat heeft scherpe nagels en ik heb nu al 3 broeken waar die in zijn blijven haken. Dat is zonde. Ik draag nu dus cat-proof kleding.

  • Romy 19 juli 2020 op 10:10 pm - Beantwoord

   Ai, katten en kleding… Gelukkig is het bij mij tot nu toe bij een paar gesneuvelde panty’s gebleven. Ik heb mazzel met Pippa, denk ik 😉

 6. bychristiana 6 juli 2020 op 11:38 am - Beantwoord

  Staat je erg mooi, en zo lief dat je moeder de foto’s heeft gemaakt! Ik heb laatst een heerlijke wijde broek gekocht bij H&M, zo’n fladdermodel en die vind ik echt heerlijk om te dragen als het iets frisser is.

  • Romy 19 juli 2020 op 10:11 pm - Beantwoord

   Oeh heerlijk, zo’n broek! Die zitten inderdaad heel fijn op zomerdagen en staan ook nog eens heel mooi. Hopelijk laat je de broek nog eens in een outfitpost op je blog zien 🙂 Ik ben benieuwd!

 7. Ilona Wielinga 6 juli 2020 op 12:50 pm - Beantwoord

  Heerlijke outfit! Leuk ook, een outfit met allemaal ‘had ik nog liggen’ items. Altijd leuk om daar weer een toffe combinatie mee te maken.
  Ik loop zelf nog steeds rond in t-shirts. Als het echt wat frisser is wissel ik het in voor een blouse maar dat is de afgelopen dagen nog niet gebeurd, haha.

 8. Irene 6 juli 2020 op 4:14 pm - Beantwoord

  Als ik eenmaal een fijne outfit heb gevonden dan draag ik die ook vaker. Makkelijk ook 🙂 En ik heb ook altijd in m’n hoofd: als ik niets vind doe ik een jeans en een t-shirt aan. Das altijd goed.
  Ik vind dit echt een toffe outfit! Love roze en bloempjes en ik vind de combinatie met je rokje heel tof.

 9. Tamara 6 juli 2020 op 4:22 pm - Beantwoord

  Leuke outfit voor een niet zomerse dag in de zomer! Dat spijkerjasje staat echt superleuk erbij, maar ik snap dat het in eerste instantie niet helemaal bij jouw stijl past. Totdat je de achterkant ziet inderdaad haha….

 10. Anouk 6 juli 2020 op 5:26 pm - Beantwoord

  Als het frisser is in de zomer draag ik eigenlijk altijd een spijkerbroek en T-shirt, heel saai eigenlijk. Superleuk deze outfit, vooral het spijkerjasje vind ik heel leuk!

 11. N8W8 6 juli 2020 op 8:02 pm - Beantwoord

  Je boft maar met zo’n lieve moeder!!!

 12. Dinja 13 juli 2020 op 10:04 pm - Beantwoord

  Voor een snel bij elkaar geraapte outfit vind ik het erg knap gedaan! Bij mij word dat dan meestal een bandshirt met simpele spijkerbroek. Zo saai (maar wel super comfy!)…
  Ik moet echt eens creatiever met mijn kleding omgaan… 🙂

Recente blogs

Inkiekje #54 | Woonboulevard, wandelen door Delft & mijn wereld op één foto

21 maart 2022|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken waren fijn. Echt fijn! En dan niet eens alleen door de lentezon. Ik vierde dat oma alweer 90 (!) is geworden, ging met Bart naar de woonboulevard en vertoefde een dagje in Delft. Ook bracht ik mijn stem uit, drongen de voorjaarsschoonmaakkriebels zich aan me op en ging op een culinaire ontdekkingstocht nu ik vanwege prikkelbare darmen het nodige niet meer mag eten. Verder kwam er een fotografe langs voor een fantastisch leuke shoot voor mijn blog, en laat ik je dé foto zien die mijn wereld op één beeld samenvat. Een hoop leuks en liefde in één artikel!

Inkiekje #61 | Krullenknipbeurt, kikkererwten-recept & klamme kleding

27 juni 2022|Persoonlijk|

Het moment dat ik na een knipbeurt mijn "krullen" terug had, de wandeling op een verrassend mooi plekje langs een 80 km-weg en ook de plant die onze verzorging blijkbaar kon waarderen - het waren zomaar wat fijne dingen van de afgelopen weken. Terwijl het soms een kwestie van de hitte wegpuffen was, beleefden we binnen en buiten genoeg leuks. Rondstruinen in Amsterdam, voorbereidingen op Pippa's avontuur binnenkort, een hoop deadlines afvinken voor de vakantie en culinaire dingen uit de oven toveren die beter smaakten dan ik had gedacht - dit is wat ik afgelopen weken zoal uitspookte. Kiek vooral mee!

13 dingen die je ook zonder welke reden dan ook mag doen

14 oktober 2021|Zelfliefde|

Soms lijkt het alsof er op z'n minst iets heel bijzonders aan de hand moet zijn voordat je iets zou doen. Je gunt jezelf bijvoorbeeld pas een spontane middag vrij als je zó uitgeput bent dat naar je werk gaan geen optie meer is. Of je doet jezelf die mooie jurk pas cadeau als je een enorme mijlpaal hebt bereikt. En als je ergens verdrietig of down over voelt, dan moet daar toch wel iets achter zitten. Maar nee hoor, niet overal hoeft een reden voor te zijn. Deze 13 fijne dingen mag je ook gerust zonder redenen, excuses en aanleidingen een keer doen.

Ga naar de bovenkant