protest jas

Outfit | Een echt warme winterjas die helemaal Romy is

 • 2 november 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Outfits

In mijn zoektocht naar een winterjas kom ik altijd met hetzelfde type jas thuis: een warme trenchcoat in een vrolijke kleur. Hartstikke geweldig! Maar heel eerlijk: het mag soms wel wat warmer. Flink warmer zelfs. Zeker voor een koukleum als ik! Maar warm en mooi, gaat dat eigenlijk wel samen? Ja dus, gelukkig wel. Na heel wat jaren lichtelijk underdressed in de vrieskou naar buiten gaan, heb ik eindelijk een winterjas gevonden die én warm én helemaal Romy is.

Hij zei nog zo…

Vorig jaar winter keek Bart me vragend aan toen ik met mijn vrolijke gele tussenjas de deur uit ging terwijl de temperaturen ver onder het vriespunt lagen. Hartstikke geweldig ding, die jas! Maar ik moet toegeven dat hij geen greintje kou tegenhield. Bart zei nog zo: “Heb je niet iets warmers nodig dan dit? En zou je niet eens dikke wanten kopen in plaats van die dunne handschoentjes?”.

Maar zoals wel vaker antwoordde ik eigenwijs dat dat niet nodig was, en moest ik daarna aan den lijve ondervinden dat de meneer des huizes toch gelijk had. Toen ik aardig onderkoeld terugkwam van een winterdag vorig jaar, shopte ik diezelfde dag nog warme wanten en een muts voor dames. Alleen een alternatief voor mijn gele jas zag ik nog niet zitten; daar was ik zo dol op.

protest winterjas

Niet eens de eerste keer

Nu heb ik toevallig een redelijk beschamende geschiedenis van in ondoordachte outfits komen opdraven. Zeker in mijn puberteit. Geen gemiste dresscodes, wel totaal onpraktische outfits. Zo liep ik ooit als 16-jarige op een tuinfeest rond op stilettohakken (oeps, de ventilatiegaten in het gras waren niet mijn bedoeling). Ook verloor ik ooit als eigenwijze puber mijn slipper in een ravijn toen we in een stoeltjeslift in Oostenrijk de berg op gingen (tip: er bestaan betere schoenen dan slippers!). En ik heb meerdere winters rondgelopen in 40 den-panty’s om daarna te ontdekken dat er niet voor niets dikkere panty’s bestaan. 

Gelukkig denk ik tegenwoordig iets beter na over wat ik naar buiten toe aantrek. Warm genoeg gekleed de deur uit gaan, is niet voor niets een van mijn anti-najaarsdip-tips. Een sneeuwpak en de ultieme snowboots heb ik (nog) niet, maar verder heb ik redelijk wat liggen om goed bestand tegen kou de deur uit te gaan. Inclusief – vanaf nu – een fijne warme winterjas.

protest winterjas

Een wél warme winterjas

Onlangs voegde ik aan mijn wintergarderobe een item toe waar ik al heel lang naar op zoek was: een winterjas die écht écht warm is. Niet eentje die alleen de ergste wind tegenhoudt en verder vooral leuk staat. Nee, een jas die je zelfs op skivakantie in Oostenrijk met een gerust hart kunt dragen.

Dat ik nog eens voor zo’n warme winterjas zou slagen, had ik nooit verwacht. Ik was nooit zo enthousiast over – zoals ik het noemde – Michelin-poppetjes-jassen. Ik koop al jarenlang alleen maar trenchcoats. Op zich niet ijskoud. Dat zeker niet. Maar er waren wel wat verbeterpuntjes. Jassen die ik kies, gaan vaak eerder door voor tussenjas dan voor winterjas. Ze hebben om een of andere reden nooit een capuchon, soms ook geen zakken. Ze sluiten nooit helemaal tot bovenaan. En ze hebben vaak maar een paar knopen, waardoor de kou er van onderaf gewoon doorheen komt.

Dus ging ik overstag: mijn nieuwe winterjas moest een stuk warmer zijn. Er zou vast een Michelin-jas bestaan die van mij wel vijf (Michelin-) sterren krijgt.

protest winterjas
protest winterjas

Mijn nieuwe winterjas van Protest

Toen viel mijn oog op deze kleurrijke jas van Protest. Protest verkoopt onder andere winterjassen voor dames en winterjassen voor heren, die zelfs warm genoeg zijn om in te wintersporten. Nu heb ik nog nooit in mijn leven geskied of gesnowboard (en zie ik mezelf dat als koukleum met een neiging tot klunzigheid ook niet echt doen), maar veel van hun jassen zijn ook perfect voor een gewone frisse winterdag. Vorig jaar winter hebben we wel gezien dat het ook in Nederland zeker kan vriezen. En überhaupt: één guur windje en ik sta al te blauwbekken. Kortom: een warme winterjas heb ik zeker nodig.

Qua warmte zit ik met deze jas helemaal goed. Waar ik voor viel? Dat zullen de meesten wel kunnen raden. De kleuren natuurlijk. Ik dacht dat dit soort jassen altijd zwart, donkergroen of donkerblauw waren. Maar niets is minder waar: ik kwam zowaar een roze met oranje exemplaar tegen. Sowieso vind je in de Protest-webshop allerlei toffe kleding, ook in vrolijke kleuren.

Vanaf de eerste seconde dat ik deze jas zag, was ik compleet verkocht. Toen ik de jas daadwerkelijk aantrok al helemaal. Wat een warmte! Wat een boel zakken om eindelijk spullen in kwijt te kunnen (Bart was ook blij: hoeft hij eindelijk niet meer voor mobiel- en sleuteldrager te spelen als we gaan wandelen)! En wat een geweldig fijn stofje!

Kortingscode

Mocht je jezelf ook een mooie winterjas, een heerlijke sweater of een ander winterproof kledingstuk cadeau willen doen, dan heb ik een leuke kortingscode voor Protest. Met de code vakervrolijk10 krijg je 10% korting op jouw bestelling bij Protest. De code is geldig t/m 31 maart 2022.

protest winterjas

Klaar voor weer en wind

De jas heeft heel veel verstopte zakken, allerlei handige klitteband-dingetjes waar je hem mee kunt verstellen en een capuchon. Eindelijk kan ik weer en wind doorstaan. En dat dan ook nog in het knalroze! En dat Michelin-effect? Dat vond ik enorm meevallen. Ik heb al van meerdere mensen complimenten over de jas gehad en ben er zelf ook ontzettend blij mee. Vanwege de vrolijke uitstraling, maar stiekem ook omdat ik nu pas merk hoe fijn een warme winterjas is. Mijn gele winterjas blijf ik ook zeker nog dragen, maar ik heb nu een goed warm alternatief om mee af te wisselen. Blij mee!

Jas: Protest
Top: King Louie (via watMooi)
Spijkerrokje: Only
Panty: Action
Schoenen: Vagabond

Wat voor winterjas draag jij het liefst?

2022 5

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 november 2021 op 7:31 am - Beantwoord

  Een prachtige en vrolijke jas. Staat je goed! Ik heb onlangs een nieuwe en dikkere winterjas gekocht want ook ik ben een echte koukleum.

 2. Naomi 2 november 2021 op 9:49 am - Beantwoord

  Die is tof! Staat je ook nog eens goed. Ik herken het probleem trouwens, maar ook ik heb inmiddels een warme én gekleurde jas, want allemaal leuk die wollige stofjes, maar je hebt er inderdaad soms weinig aan;).

 3. Johanne 2 november 2021 op 1:08 pm - Beantwoord

  Een echte Romy-jas inderdaad. Heel mooi! Ik loop alweer een paar in dezelfde winterjas, haha. Of ja, deze is voor de iets minder koude dagen. Toen ik in 2019 zwanger was in de winter kocht ik een oversized lange winterjas (en heerlijk warm) om mijn buik in te verstoppen en die draag ik ook nog steeds. Weet niet waarom, maar vind het helemaal niet leuk om nieuwe winterjassen te kopen, haha.

  • Romy 3 november 2021 op 10:43 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch! En als die jas nog goed zit, waarom zou je hem dan niet vaker aantrekken? Stiekem vind ik oversized jassen soms ook het allerfijnst 🙂

 4. Johanna 2 november 2021 op 2:18 pm - Beantwoord

  Leuk, een ski-jack. Daarom ook die rand erin, zodat er geen tocht of sneeuw vanonder inkomt. Hier zou je die niet in de stad kunnen dragen, is “not-done”, alleen voor de wintersportoorden. Of voor toeristen die een tussenstop in de stad maken, maar dan “verraden” ze zich ook meteen. Overigens kunnen de bergen en de sneeuw in de winter ook heel mooi, warm en zonnig zijn. En je kunt er vaak ook heel mooi wandelen, als je de juiste oorden uitzoekt. Succes!

 5. Janne 3 november 2021 op 1:36 pm - Beantwoord

  Dat ziet eruit als een heel fijne jas!

  Ik ga ook altijd voor jassen in vrolijke kleurtjes, omdat ik veel fiets in de stad en dan wil ik goed zichtbaar zijn. Mijn grote eis is dat de jas wind- en waterdicht is, en dan hoeft hij verder niet heel dik te zijn omdat ik het van het fietsen wel warm krijg en omdat het tegenhouden van de wind al veel helpt met warmte. Ik loop bijna het hele jaar door in dezelfde felblauwe sportieve Scandinavische jas. Als het echt koud is heb ik een paars ski-jack, maar dat is zo’n groot ding dat ik het meestal niet handig vind, en als ik beweeg is het al gauw te warm.

  • Romy 3 november 2021 op 10:28 pm - Beantwoord

   Yay voor vrolijk gekleurde jassen! Dat ze lekker opvallen is ook voor anderen altijd handig trouwens 🙂 Ik geloof dat mij vinden in een mensenmassa nooit lastig is, haha. Zowel jouw paarse als felblauwe jas klinkt geweldig. Alhoewel het feit dat ze wind- en waterdicht en dus winterproof zijn, natuurlijk het allerbelangrijkste is.

 6. bychristiana 4 november 2021 op 10:20 am - Beantwoord

  Hij staat je mooi Romy! Ik herken het wel, want ik kijk eigenlijk ook vaak eerst naar de looks en pas dan of hij warm is. Nu heb ik vorig jaar wel een jas gekocht die toch wel vrij warm is en er ook mooi uitziet, dus het kan inderdaad wel. Ik vind het de laatste dagen echt koud trouwens, dan is zo’n warme jas wel echt een must.

 7. Maaike 4 november 2021 op 3:28 pm - Beantwoord

  Heel leuke jas! Zelf draag ik in de winter graag een zwarte jas.

 8. Irene 5 november 2021 op 11:32 pm - Beantwoord

  Het is dat ik al 987 winterjassen heb, anders zou ik erg in de verleiding komen om dezelfde jas te kopen. Vind ‘m zo leuk! Ik keek vroeger ook altijd naar de mooiste jas wat dan niet altijd de meest comfortabele jas was. Ik vind het ook best lastig eigenlijk. Ik ben echt een koukleum maar ik heb het tegelijk ook best snel heel warm. Nu heb ik echt een héél fijne winterjas die eigenlijk van mijn man is maar die ik super graag draag (en nog mooi is ook) en daarnaast kocht ik twee jaar terug ook een mooie grijze met een grote kap. Heb ergens ook nog een geel zacht jasje liggen voor als ik zin heb in wat vrolijkers 🙂

  • Romy 10 november 2021 op 8:19 pm - Beantwoord

   Jouw collectie winterjassen klinkt ook geweldig (inclusief de jas van je man). Enne, heel herkenbaar dat winterjassen kopen nogal een uitdaging kan zijn. Een mooie jas vinden is niet zo lastig, maar eentje die ook nog én warm én praktisch is, is geen makkie. Zo blij daarom dat ik deze heb gevonden!

Recente blogs

Minder haast in het leven? Mijn actieplan!

17 november 2019|Persoonlijke groei|

Dagelijks zie ik het wel op straat. Haast. Mensen die rennen over het station, snelwandelen naar het werk of met hun blik op oneindig flink doorstappen om nog net met de lift mee te kunnen. Dat alles ook regelmatig met een koffie to go in de hand en een half oog op de telefoon. De mailbox stroomt immers tussendoor vol en appjes laten zich niet vanzelf beantwoorden. Haast lijkt haast de normaalste zaak van de wereld. En ook ik ben soms geneigd om gehaast door het leven te gaan. Hoog tijd dat ik daar iets aan ga doen!

Stof tot nadenken | De magie van eerste keren

14 mei 2018|Persoonlijke groei|

Eerste keren zijn eigenlijk iets magisch. Je herinnert je vast nog wel je eerste dag als brugpieper op de middelbare school, even later je eerste zoen en daarna misschien je eerste vakantie zonder ouders. Maar naast dat soort grote mijlpalen kunnen ook kleine eerste keren bijzonder fijn zijn, als je erbij stilstaat. Daar werd ik me vorige week van bewust toen we tijdens een sessie op het werk een doordenkvraag kregen voorgeschoteld: "Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?". Die vraag inspireerde me om dit artikel te schrijven. Graag wil ik ook jou inspireren om weer eens iets voor het eerst te doen. Een piepklein babystapje of juist iets groots, dat is aan jou.

Hoe ik meer rust creëer? 7 tips van een introvert!

9 april 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Hoi, ik ben Romy en ik ben introvert! Jij ook? Dan herken je misschien wel dat je liever geen stortvloed aan prikkels over je heen gestort krijgt op een dag. En dat het soms wat overweldigend kan zijn als de telefoon de hele dag roodgloeiend staat of als je weekend volgepropt is met de ene na de andere sociale verplichting. Omdat ik heel lang vooral dacht dat ik mezelf "aanstelde" als introvert, ben ik nogal vaak over mijn grenzen heen gegaan. Gelukkig heb ik nu meer rust gekregen in mijn hoofd. Ik deel wat mij heeft geholpen. Zie hier: 7 tips van een introvert.