Heel vaak komt het niet voor dat ik mijn benen in broekspijpen steek. Maar voor mooie pantalons wil ik soms een uitzondering maken. Toen ik een tijdje geleden met Johanne in Utrecht aan het shoppen was, was het juist een blauw-geel gestreepte pantalon die niet aan mijn aandacht kon ontsnappen. De kleuren trokken me aan als een magneet en ik wist niet hoe snel ik de broek het pashokje in moest sleuren. Hij zat als gegoten, dus voor ik het wist was ik de trotse eigenaar van een nogal opvallende pantalon. Best wel spannend om te dragen, maar wel helemaal mijn ding! Ik laat je graag zien hoe ik de pantalon combineer.

outfit met gestreepte broek
Alle foto’s zijn gemaakt door Melanie Smulders.

Een statementbroek?

Dat deze broek (van de winkel Lola Liza – een aanrader overigens!) ietwat uitgesproken is, is vast een understatement. Het is een echte statementbroek die zeker opvalt tussen de vele donkerblauwe skinny jeans en neutrale zwarte pantalons. Maar wie mij kent, weet dat het juist dit soort kleurrijke items zijn waarvoor ik als een blok val. Een beetje kleur in mijn leven (en in mijn kledingkast) kan ik wel waarderen. Overigens combineerde ik de broek wel met een wat rustigere top, zodat de broek alle aandacht kan trekken. Daarvoor greep ik weer eens naar mijn favoriete blauwe top met kanten bovenkant, die verrassend genoeg bij bijna alles wel lijkt te staan.

outfit met gestreepte broek
outfit met gestreepte broek

De magie van pantalons

Ik vind de pasvorm van pantalons altijd iets magisch hebben. Ik voel me er heerlijk in en heb het idee dat zo’n broek me in alle opzichten goed doet, terwijl veel andere modellen broeken me juist extra onzeker maken. Een pantalon accentueert je taille, laat je benen lijken alsof ze tot de maan reiken en ziet er vaak ook nog heel stijlvol uit. Onder de broek trok ik een paar lage hakjes aan om de illusie van ellenlange benen compleet te maken. Nu ben ik op zich gezegend met vrij lange benen (ondanks dat ik met mijn 1,69 meter niet echt langer en dan de gemiddelde Nederlander), maar met zo’n broek lijkt het nog net iets meer. Mij hoor je niet klagen!

outfit met gestreepte broek
outfit met gestreepte broek

Stoere outfit op een stoere locatie

Voor mijn doen is deze outfit best wel stoer, zeker in vergelijking met het blauwe jurkje dat ik laatst in een outfitartikel liet zien. Tja, ik houd wel van afwisseling. Ook vond ik het stoere eigenlijk wel leuk staan bij de industriële fotolocatie: GOUDasfalt, waar Melanie foto’s van me maakte.

Ik vind het leuk om kleurrijke jurkjes te dragen omdat ik die niet iedere dag aan heb. Ook stoere broeken vind ik juist tof op z’n tijd omdat ik ze niet dagelijks uit de kast trek. En dankzij de felle kleuren in de broek en de nette veterschoentjes voelt de combinatie toch wel helemaal mij.

gestreepte broek lola liza

Zelfverzekerd in een broek?!

Bij het zien van deze outfitfoto’s realiseerde ik me overigens iets bijzonders. Voor de gemiddelde kijker zijn dit misschien gewoon wat foto’s van een meisje in een broek – niets vreemds aan. Maar bij het zien van de foto’s realiseerde ik me opeens hoe fijn ik me voelde toen ik deze broek voor het eerst aantrok. Waar ik ooit iedere broek vermeed en überhaupt wilde voorkomen dat ook maar iemand een glimp van mijn benen of armen kon opvangen, voel ik me nu oké genoeg over mijn lichaam om het te laten zien. Sterker nog, ik kan een pantalon aantrekken en me daar vervolgens juist mooi en zelfverzekerd in voelen.

Wat nou, comfortzone?

Ik kan weer stralen in kleding waar ik ooit met een enorme boog omheen liep en waarvan ik toen dacht dat ik me daar nooit zelfverzekerd genoeg in voor zou voelen. Het moment is blijkbaar daar. Of in ieder geval meer “daar” dan toen. Ik kan weer kijken naar de foto’s en zien dat de broek me best oké staat in plaats van me druk te maken over alles wat ik minder geslaagd vind aan mezelf. Mijn lichaam is sinds die onzekere tijd niet veranderd, maar wel verandert stapje voor stapje hoe ik er tegenaan kijk. En daar ben ik onwijs blij mee!

Broek: Lola Liza
T-shirt: C&A
Schoenen: Van Haren

In wat voor kleding voel jij je het meest zelfverzekerd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 mei 2019 op 6:35 am - Beantwoord

  Een hele mooie pantalon, staat je heel mooi! En de shootlocatie vind ik ook geweldig! Ik draag graag pantalons. Ik voel me er ook heel comfortabel in.

  • Romy 24 mei 2019 op 8:31 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve bericht! Wat leuk dat jij ook graag pantalons draagt. Ze kunnen vaak zo mooi en vrouwelijk staan.

 2. Yvonne 23 mei 2019 op 7:06 am - Beantwoord

  Best oké? ,hij staat je supergoed!!! Alsof hij voor jou gemaakt is. Waarom dacht je dat dit niks voor jou zou zijn?Zo jammer dat onzekerheid je zo kan rennen in het dragen van wat je leuk vind.

  • Romy 24 mei 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend lieve reactie op mijn outfit! Dankjewel daarvoor! 🙂

 3. Anouk 23 mei 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Wauw wat staat deze broek je prachtig ??, dit is met uitstek je mooiste outfit van de laatste tijd. Alhoewel die geweldige locatie daar misschien ook bij helpt

  • Romy 24 mei 2019 op 8:34 am - Beantwoord

   Hoe lief, je reactie! Dankjewel! Ik vond het best wel een spannende outfit, dus onwijs leuk om te horen dat je hem zo mooi vindt 🙂

 4. Audrey 23 mei 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Hij staat je echt supermooi! Mijn minibeentjes en ik zijn jaloers, haha! Ik heb een mooie pantalon die bij het passen direct perfect was, ook qua lengte. Dus ik helemaal verbaasd, bleek het een 7/8 broek te zijn…

  • Romy 24 mei 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂
   Haha, oeps van die 7/8-broek! Maar op zich een mooie oplossing zo, toch?! Heb je toch nog een mooie pantalon!

 5. Simone 23 mei 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Fjiet fjieuwwww! Prachtige outfit voor een prachtig mens! Je straalt er helemaal van. Staat je enorm goed! Xx

  • Romy 24 mei 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! <3 Doet me supergoed!

 6. Laura 23 mei 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie en stijlvolle broek! Je hebt het ook erg leuk gecombineerd!

  • Romy 24 mei 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om dat te horen 🙂 Ik ben ook helemaal blij met de broek. Weer eens wat anders dan anders, maar toch helemaal mijn ding.

 7. Ilona Wielinga 23 mei 2019 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke broek zeg. Ik ben zelf echt helemaal into geel dus vind deze broek ook echt geweldig. En je kan het ook goed hebben, je zou best vaker een broek aan kunnen doen want t staat je echt goed 🙂

  • Romy 24 mei 2019 op 8:36 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! 🙂

 8. Jessica J. 23 mei 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  Staat je geweldig goed, Romy – en dat zie je! Je straalt echt op de foto’s. Melanie heeft trouwens erg mooie foto’s gemaakt.
  Ikzelf voel me het beste in een jeans met een lekker hoge taille en een iets losser shirt. ?

  • Romy 24 mei 2019 op 8:37 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel! 🙂 Ik ben ook helemaal blij met de foto’s die Melanie heeft gemaakt. Ze heeft echt oog voor mooie settings en handige poses – superfijn!
   Een jeans met hoge taille is ook prachtig trouwens. Ik weet zeker dat dat soort outfits jou geweldig staan.

 9. Naomi 23 mei 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  De broek is prachtig en hij staat je goed. Je benen lijken inderdaad wel eindeloos. Bij mijn 1.64 meter werkt het gewoon echt niet, een broek. Ik vind het ook niet lekker zitten, dus ik draag er vrijwel nooit één. Alleen als het echt even heel handig is voor bepaalde activiteiten.

  • Romy 24 mei 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Prima toch als je je fijner voelt in andere kleding dan een broek! Gelukkig is er aan bijvoorbeeld mooie jurkjes en rokjes tegenwoordig zeker geen gebrek 🙂

 10. Johanne 23 mei 2019 op 8:44 am - Beantwoord

  Jeeej, de langverwachte shoot met je mooie broek ?! Hij staat je fantastisch Romy en niets minder!

  • Romy 24 mei 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Superlief, dankjewel! <3 Ook voor je fijne feedback in de winkel. Ben superblij dat ik de broek uiteindelijk heb gekocht!

 11. Saskia 23 mei 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Ik vind het echt een hele toffe broek! Nu heb ik helaas niet zoveel keuze uit kleding omdat ik mijn gewone kleding niet meer pas haha. Ik heb wel een aantal leuke zwangerschaps shirtjes gekocht waar ik erg blij van werd 🙂

  • Romy 25 mei 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan me voorstellen dat leuke zwangerschapskleding vinden nog best wel een uitdaging is. Je T-shirt met vlinders is in ieder geval wél heel tof. Hopelijk kun je nog even van je favoriete zwangerschapsshirtjes genieten 🙂

 12. Liset - Beautydagboek 23 mei 2019 op 10:31 am - Beantwoord

  Zo’n streeptjespantalon vind ik erg leuk! Staat je mooi!

 13. Lianne 23 mei 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Wauw, die broek staat je zo goed! Echt stoer dat je hem aantrekt en ik ben zo blij voor je dat je je niet meer zo erg laat leiden door die broeken-onzekerheid (is nergens voor nodig 😉 Ik daarentegen voel me niet zo prettig in pantalons en ik zal ze ook niet zo snel aantrekken. Ik heb helaas niet zo’n mooie, lange benen als jij dus met mijn korte beentjes valt zo’n broek altijd ver voorbij mijn voeten. Maar ik vind het wel superleuk om hem bij jou te zien! 🙂

  • Romy 25 mei 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk om te horen dat je de broek me mooi vindt staan 🙂
   Een pantalon vinden is inderdaad wat lastiger met korte benen. Ik las wel in een van de andere reacties dat iemand een keer een 7/8-broek vond die perfect als pantalon bleek te passen. Maar rokjes, jurkjes en mooie spijkerbroeken staan jou ook hartstikke mooi – onzekerheid is in ieder geval ook bij jou zeker niet nodig 🙂

 14. Madelon 23 mei 2019 op 11:38 am - Beantwoord

  Die broek staat je heel tof en stoer, heel leuk!

 15. Geke 23 mei 2019 op 12:11 pm - Beantwoord

  Ik zou ook niets kunnen bedenken waarom jij geen broek zou kunnen dragen. De pantalon zit je als gegoten en hij staat je prachtig! Dus zeker vaker doen 🙂

  Helaas, niet zo’n mooie pantalon voor mij. Met de brede pijpen (die hem net zo mooi maken) lijk ik nog kleiner dan mijn 156 cm.
  Eigenlijk voel ik me op mijn best als ik ga skaten, met sportkleding dus (legging + shortje erover, en mooi shirt), maar ook stoer, met de bescherming en helm, en dan mijn favo skates met grote wielen (die nog groter lijken omdat ik maar schoenmaat 35/36 heb). Maar zo kan je natuurlijk niet gewoon voor de dag komen. Dus meestal een jeans + trui, simpel dus. Maar wel (bijna) altijd hakken.

  • Romy 25 mei 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Bedankt voor je lieve reactie op mijn outfit met broek!
   Gaaf dat je aan skaten doet! Zo’n outfit klinkt ook zeker wel heel leuk en stoer, maar ik kan me voorstellen dat je in het dagelijks leven je helm liever aflaat 😉 Ik weet zeker dat een jeans en trui je ook simpel zullen staan. En hakken zijn natuurlijk altijd goed – of je nu groot bent of klein 🙂

 16. Simone 23 mei 2019 op 12:20 pm - Beantwoord

  Hij staat je prachtig, Romy!

 17. Odetta 23 mei 2019 op 1:33 pm - Beantwoord

  Prachtige pantalon, door de strepen in de lengte lijk je nu nog langer!|
  Ik voel mij het prettigste in broeken, in blouses en shirts met een niet te diepe decolleté (zij moeten naar mijn ogen kijken en niet naar mijn borsten) en in de zomer jurkjes.

  • Romy 25 mei 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Dank je! Heel leuk om te horen wat jouw favoriete kledingitems zijn. En wat betreft het decolleté ben ik het helemaal met je eens: je borsten hoeven niet bij elke ontmoeting direct de aandacht te trekken. Om diezelfde reden draag ik ook liever niet te laag uitgesneden kleding.

 18. Nikita 23 mei 2019 op 8:19 pm - Beantwoord

  Ik moest wennen aan je te zien in een broek. Geen belediging, maar normaal zie ik je altijd in een vrolijk jurkje. Daar kan je je in uittekenen, zoals jij altijd zo mooi zegt. Maar ik vind het wel een hele mooie outfit en toffe foto’s! Die broek lijkt inderdaad wel voor je gemaakt. En hoewel het een heel andere Romy is, vind ik ook deze outfit zeker niet verkeerd! Je mag ook trots zijn op wat je hebt doorstaan, want ik weet zo goed hoe hardnekkig onzekerheid kan zijn.

  Ik voel mij het beste in jeansbroek, sneakers en een shirtje. Dat kan een short of een lange broek zijn. Ik ben niet onzeker in een jurkje, het is gewoon niet wie ik ben. En ik heb daar jarenlang een verklaring voor proberen te zoeken, maar ik ben gewoon geen jurkjesmeisje. En dat is prima. Vroeger was ik overigens onzeker om in een shortje te lopen en met blote schouders. Ik vond mijzelf daar niet goed genoeg voor. En raad eens in welke outfit ik dit nu aan het typen ben? Juist, een shortje en met de schouders bloot. Want het was zalig weer vandaag. Mensen zeggen wel eens dat ik te onzeker ben om in blote benen te lopen. Maar ik kan dat argument meteen ontkrachten. Want als dat zo was, zou ik ook geen shortjes dragen toch?

  • Romy 25 mei 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en oprechte reactie op mijn outfit! Zo leuk en fijn om dat te horen!
   En het is inderdaad helemaal prima toch dat je geen jurkenmeisje bent, maar nu eenmaal het meest gelukkig wordt van jeans of shorts. Ik ben blij om te horen dat je de onzekerheid over schouderloze tops en shorts achter je hebt gelaten. Die onzekerheid is echt nergens voor nodig. Je mag dragen wat je wilt en ik weet zeker dat je in de kleding die echt “jij” is al helemaal stralend de straat op gaat 🙂

 19. Laurine 23 mei 2019 op 8:43 pm - Beantwoord

  Die hele outfit staat je super goed en dat mag gezegd worden ook! Ik vind geel zelf altijd een uitdagende/intimiderende kleur om te dragen, maar als ik het zo bij jou zie dan is het juist heel fleurig!

  • Romy 25 mei 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Dank je voor je reactie! Zo lief!
   En geel is zeker een aanrader om tóch een keer te dragen. Ik droeg tot voor kort eigenlijk ook nooit geel, maar ben inmiddels helemaal fan 🙂

 20. Imke 24 mei 2019 op 11:09 am - Beantwoord

  Vind ik ook altijd lastig. Mijn fijnste schoenen zijn hakken met een punt. Lijken mijn voeten ook groter dan 35/36 😉

  • Romy 25 mei 2019 op 12:35 am - Beantwoord

   Wat slim, die hakken met punt! Inderdaad ook een handig trucje om je voeten net wat groter te maken (of in ieder geval groter te laten lijken) 😉

 21. Karin 24 mei 2019 op 1:57 pm - Beantwoord

  Ik vind ‘m echt superleuk! Ik had ook een tijdje zoiets van… Alleen donkere jeans laten me er goed uitzien, maar de laatste tijd zie ik zoveel leuke gekleurde pantalons dat ik er ook eentje wil (maken) 🙂

  • Romy 25 mei 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik weet zeker dat een gekleurde pantalon jou ook geweldig zal staan. En een zelfgemaakt exemplaar is natuurlijk al helemaal héél tof! 🙂

   • Karin 25 mei 2019 op 9:50 am - Beantwoord

    Dankje! Trouwens, je blogje doet me denken aan wat je eerder eens schreef over je comfort zone. Want vroeger zaten dit soort broeken daar niet voor je in, maar nu toch wel!

    • Romy 29 mei 2019 op 8:41 am - Beantwoord

     Klopt! Deze broeken vond ik altijd heel spannend, terwijl ik ze tegenwoordig gelukkig zo nu en dan best durf te dragen 🙂

 22. Janne 25 mei 2019 op 3:17 pm - Beantwoord

  Wat een mooie broek, en wat een mooie Romy in die broek! 😉
  Ik stond vorige week op het punt om een broek te kopen met hetzelfde patroon als de broek die jij hebt, maar een net andere bovenkant. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan, omdat ik niet genoeg dingen in mijn karige garderobe heb om de broek mee te combineren en dan zou ik hem niet vaak genoeg dragen. Ik vind het erg leuk om jou in zo’n broek te zien en te lezen dat jij er zo enthousiast over bent — je gaat hem vast vaker dragen dan ik gedaan zou hebben. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt.

  • Romy 29 mei 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn broek! Ik denk ook dat ik hem nog heel vaak met plezier ga aantrekken 🙂 Zo’n broek is overigens best wel makkelijk te combineren met een simpel shirtje of een blouse. Volgens mij staat bijna elk basic shirtje er wel goed bij (nou ja, op een felroze of knalgeel shirt na misschien ;)).

 23. Maaike 27 mei 2019 op 5:01 pm - Beantwoord

  Wat gaaf! Dit staat je echt heel goed!

 24. Jenn 28 mei 2019 op 3:37 pm - Beantwoord

  Staat je goed, en mooie foto’s!