foto1

Outfit | Een herfstachtige outfit op een mistige zaterdagochtend

 • 6 december 2019
 • 39 Reacties
Categorieën: Outfits

Vorige week zaterdag kwam ik al vroeg uit bed, omdat ik een kleine reis voor de boeg had. De bestemming? Rotjeknor! Niet de Kubuswoningen en de Koopgoot, maar het mooie Kralingse Bos bij Rotterdam was de plek waar ik die ochtend zou vertoeven. In het mooie bos zette fotografe Georgina mij in alle vroegte op de foto. Onder andere met mijn nieuwe (lees: tweedehands) outfit, die helemaal herfstbestendig maar toch vrolijk is. Ik ben zo blij met de foto’s dat ik je er in deze outfitpost met plezier een heleboel laat zien.

Fotograferen met Georgina

Een tijdje geleden plaatste Georgina op Facebook een oproepje voor haar bedrijf Georgina Fotografie. Of er bloggers waren die voor haar lens wilden poseren? Yes, dat wilde ik wel! Sinds ik alleen woon, heb ik natuurlijk geen fotograaf in huis die mijn outfits kan vastleggen (tenzij in Pippa een volleerd fotografe blijkt schuil te gaan). Bovendien vind ik zo’n fotografie-uitje altijd gezellig en kon ik nog wel een mooie LinkedIn-foto met mijn nieuwe (kortere) kapsel gebruiken.

Georgina’s stijl van fotografie is heel mooi licht en warm. Helemaal mijn ding! Met veel enthousiasme en met een tas vol kleding reisde ik dan ook af naar het mooie bos om daar tussen de bomen en voor de Rotterdamse skyline te poseren.

fotoshoot in het bos in rotterdam

De vestkeuring

De thermometer tikte die ochtend temperaturen net onder het vriespunt aan. Een goede proef op de som of mijn nieuwe blauwe vest warm genoeg zou zijn. Dit fijne vest tikte ik bij de IJ-hallen op de kop. Een tweedehandsje dat nu al tot een van mijn vintage pareltjes behoort! Het is een vest van Expresso dat ik voor € 4,00 meenam (nieuwprijs rond de € 80,-) en dat van wol en ander mooi materiaal is gemaakt. Gelukkig wist het vest de koude uitdaging goed te doorstaan. Zelfs met de gure wind langs het water hield het me nog warm, waardoor het zijn plekje als winterfavoriet in mijn kast meer dan verdiend heeft.

Een outfit met vele tweedehandsjes

Op deze winterse ochtend hulde ik me in heel wat laagjes. Naast mijn blauwe vest droeg ik een donkerblauwe top, die ook al tot mijn aanwinsten van de IJ-hallen behoorde. De top stopte ik in een kanten rok van Vila en mijn benen verstopte ik uiteraard in een dikke panty. Kou lijden doe ik liever niet aan. Verder heb ik aan mijn voeten een paar enkellaarsjes met sleehak. Je raadt het al: ook tweedehands op de kop getikt! Echt blij kan ik worden van zo’n outfit vol tweedehands pareltjes. Ik verbaas me er nog steeds over dat ik het tweedehands kleding shoppen pas sinds een jaar of twee heb ontdekt. Hoe deed ik het ooit zonder?

professionele fotoshoot rotterdam

Shooten: een feestje om te doen!

Het fotograferen met Georgina was een feestje om te doen. Ook al sta ik voor mijn blogfoto’s vrij regelmatig voor de camera, ik vind mezelf niet echt een natuurtalent in poseren. Veel verder dan drie poses die ik steeds aanneem, kom ik meestal niet. Georgina kreeg me zover een paar andere houdingen aan te nemen zonder dat het er onnatuurlijk zou uitzien. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat. De linkerfoto hierboven heeft inmiddels zelfs mijn oude profielfoto op LinkedIn van zijn plek gestoten en prijkt nu bovenaan mijn profiel.

Met zelfvertrouwen voor de camera

Bij het zien van deze foto’s dacht ik terug aan de tijd waarin ik op de foto gaan vreselijk vond. Er was een tijd waarin ik me verstopte en wegdook voor alles wat maar naar een camera neigde. Ik kon honderden punten opnoemen aan mezelf die ik niet mooi vond. Eerlijk, ik heb nog steeds momenten waarop ik een waslijst aan uiterlijke minpunten zou kunnen opsommen. Maar die momenten zijn wel steeds minder geworden.

Kijken naar foto’s van mezelf heeft daar zeker bij geholpen. Als ik foto’s zie zoals die hierboven, kan ik oprecht geloven dat ik er ook mag zijn. Ik ben niet perfect. Ik heb mijn minpunten. Maar zo NIET mooi als ik ooit dacht te zijn, ben ik heus niet.

Nog zo’n feestje: de foto’s uitzoeken

Die middag nog kreeg ik van Georgina de foto’s toegestuurd. Een feestje om ze stuk voor stuk te bekijken samen met mijn vriend! Het leuke is dat Georgina naast de foto’s hierboven ook een aantal foto’s maakte tegen een mistige achtergrond op een steiger met uitzicht op Rotterdam. Heel anders dan anders voor mij, maar ik was er best wel van onder de indruk. “Ben ik dat?”, was het eerste wat ik dacht.

De onderstaande foto is dan ook mijn grote favoriet van de hele shoot. Ik kreeg er bijna kippenvel van. Me against the world. Bij het zien van de foto voelde ik me opeens niet meer een meisje, maar een vrouw. Eentje die het afgelopen jaar vele stappen heeft gezet. Hmm, ik geloof dat er inspiratie in me opkomt voor een heel ander artikel.

Gratis fotoshoot voor bloggers

Dank je wel Georgina, voor de onwijs mooie foto’s en de gezellige ochtend!

Zou jij nu ook wel mooie foto’s van jezelf willen, bijvoorbeeld voor je blog, LinkedIn of zakelijke website? En ben je een vrouwelijke blogger (met een DA > 15) of ondernemer? Georgina heeft nu een tijdelijke (ruil)actie waarbij je een fotoshoot cadeau krijgt in ruil voor een blogartikel.

Interesse? Neem een kijkje op Georgina Lifestyle voor meer informatie.

Om twaalf uur zette ik alweer voet op eigen deurmat. Het was een geslaagde ochtend. Ik was een leuke ervaring en mooie foto’s rijker. En ik had nog de hele dag voor me ook. In mijn blauwe vest, want dat bleek zeker weten een blijvertje voor gure dagen als deze.

Heb jij weleens een professionele fotoshoot gedaan?

De foto’s zijn kosteloos gemaakt door Georgina. Dit artikel is verder niet gesponsord.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 december 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s, vooral waarop je op de steiger staat. Heel mooi…

 2. Naomi 6 december 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Mooie outfit en wat een práchtige foto’s! Die op de steiger is inderdaad sprookjesachtig, raadselachtig prachtig. Die zou je ingelijst in huis hangen. Gewoon, schaamteloos jezelf in huis hangen. Moet kunnen toch? 😉

  • Romy 13 december 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Wat een lieve complimenten zeg! Dank je wel! Haha, om een foto van mezelf in huis te halen, moet ik nog wel even een drempeltje over 😉 Maar wie weet kan ik beginnen met de foto in een klein lijstje zetten, gewoon omdat hij voor mij persoonlijk een speciale betekenis heeft 🙂

 3. Sanne 6 december 2019 op 7:39 am - Beantwoord

  Wauw! Ik vind het resultaat echt geweldig. Wat een mooie foto’s om van jezelf te hebben. Ik moest voor je het zei inderdaad ook al meteen denken aan LinkedIn. Ik sta zelf echt nooit voor de camera, dus ik zou hier denk ik heel ongemakkelijk in zijn haha.

  • Romy 13 december 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik was ook enorm verrast door het resultaat. Het is soms best gek om jezelf op foto’s van een ander terug te zien.
   Enne, ik weet zeker dat jij het ook prima zou doen bij een fotoshoot. Zelfs als ik na een tijdje heel ongemakkelijk nep ga lachen, helpt een fotograaf nog om weer natuurlijk te kijken 😉

 4. dorien 6 december 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s, vooral die op de steiger ; super !

 5. Audrey 6 december 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Heel mooie foto’s! Vooral die laatste is echt prachtig inderdaad!

 6. Meaghan 6 december 2019 op 9:25 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie foto’s! Vooral die laatste op de brug zijn echt prachtig! Wat heeft Georgina dat goed gedaan zeg. Heel erg mooi! Ik snap wel dat je er zo blij mee bent! Ik heb nog nooit een professionele fotoshoot gedaan, maar ik wil dat aankomend jaar wel gaan doen, aangezien ik tijdens mijn scriptie al een beetje wil gaan rondkijken naar een baan en ik daarom ook wel een nieuwere foto kan gebruiken voor mijn cv en LinkedIn.
  Het Kralingse Bos is leuk he! Ik studeer aan de Erasmus Universiteit en ben dus vaak in Rotterdam te vinden. Ik ben ook al een aantal keer in het bos geweest, heerlijk om daar rond te lopen.

  • Romy 13 december 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Ja, het Kralingse Bos is echt prachtig! Ik kom bijna nooit in Rotterdam of omgeving, maar was blij verrast dat er zo’n mooi bos in de buurt ligt.
   Een professionele shoot is zeker een aanrader trouwens, al helemaal als je een zakelijke foto zoekt. Ik merk dat fotografen je toch vaak op je gemak kunnen stellen en precies weten waar ze op moeten letten. Ideaal 🙂

 7. sandra 6 december 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Prachtig! Je mag er zeker zijn! Ik vind je haar ook fantastisch!

 8. Lianne 6 december 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s! Vooral die laatste is inderdaad geweldig! Georgina heeft mooie foto’s van je gemaakt en leuk ook om je met je nieuwe kapsel te zien stralen!

  • Romy 13 december 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel! 🙂

 9. Ilona Wielinga 6 december 2019 op 9:57 am - Beantwoord

  Wauw prachtige foto’s! Je outfit is overigens ook onwijs mooi, maar vind de foto’s helemaal prachtig, haha. En je nieuwe kapsel staat je nog steeds onwijs leuk 😉

  • Romy 13 december 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Ah dank je wel! Leuk om te horen dat je mijn kapsel ook mooi vindt staan! Ik moet zeggen dat ik mijn nieuwe kapsel zelf ook steeds leuker ben gaan vinden de afgelopen weken 🙂 In het begin moest ik er nog aan wennen, maar nu denk ik er zelfs aan om het de volgende keer weer zo te laten knippen.

 10. Johanne 6 december 2019 op 10:25 am - Beantwoord

  Wauw, die foto’s van jou op de steiger. Wat sta je ook mooi, als een volleerd model (!!), op de foto waar je met je rug naar de camera staat. Prachtig. Klinkt heel stom zo haha, maar vind die sfeer daar zo mooi.

  • Romy 13 december 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Wauw, wat een boel mooie woorden! Lief! Dank je wel! <3

 11. Anna 6 december 2019 op 11:42 am - Beantwoord

  Wauw, wat een prachtige foto’s zeg! Vooral de foto op de steiger is zo onwijs mooi met die mist, ook mijn favoriet haha :D. Wat leuk dat Georgina regelmatig samenwerkt met bloggers! Voor mij is Rotterdam wel een heel stuk reizen, maar het lijkt me wel heel leuk om ook eens professionele foto’s van mezelf te hebben :D.

  • Romy 13 december 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Thanks! Ik moest zelf ook een paar keer knipperen voordat ik kon geloven dat ik degene op die foto ben. Zo tof vind ik hem!
   Als je een keer in de buurt van Rotterdam bent, kan ik je een shoot met Georgina zeker aanraden. En het is ook best een goede deal dat je in ruil voor een blogartikel een shoot van haar krijgt 🙂

 12. Janne 6 december 2019 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat een sprookjesachtige foto op die steiger! Ik vind hem echt indrukwekkend.

  Klopt het dat je meer krullen hebt nu je haar korter is? Het ziet er leuk uit in ieder geval 🙂

  • Romy 13 december 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dank je wel voor beide lieve complimenten! Mijn haar heeft inderdaad veel meer slag als het korter is. Ik heb volgens de kapper heel veel haar, maar het is wel heel fijn. Dus hoe langer ik het laat groeien, hoe meer de slag eruit gaat en het plat langs mijn gezicht hangt. Juist daarom ben ik dit kortere kapsel steeds meer gaan waarderen 🙂
   Mijn vriend vroeg laatst zelfs of ik mijn krultang had gebruikt, terwijl de krullen gewoon van mezelf zijn.

 13. Irene 6 december 2019 op 12:47 pm - Beantwoord

  Oh my, Romy, die laatste foto’s zijn prachtig! <3

 14. Ling 6 december 2019 op 1:12 pm - Beantwoord

  Mooie foto’s! Het Kralingse bos is hier vlakbij. Ik zal eens kijken op haar website. Ik heb geen blog maar lijkt mij wel leuk om een keer te poseren.

  • Romy 13 december 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Leuk! Zeker een aanrader om Georgina eens te mailen voor een shoot, al helemaal als je vlak bij het Kralingse Bos woont. Georgina maakt schitterende foto’s 🙂

 15. Anouk 6 december 2019 op 1:19 pm - Beantwoord

  Wat is je nieuwe kapsel leuk zeg! Ook van de achterkant is je haar echt heel mooi zo!

  • Romy 13 december 2019 op 12:14 am - Beantwoord

   Ah wat lief, thanks! Ik ben zelf ook heel blij dat ik met dit kortere kapsel aan de achterkant plotseling veel meer slag in mijn haar heb.

 16. Iris 6 december 2019 op 1:56 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie foto’s! Vooral die laatste twee!

 17. bychristiana 7 december 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Wat een super mooie resultaten zeg! Haar manier van foto’s en de bewerking spreekt mij ook aan. Ik vind die op een na laatste vooral erg mooi! Leuk is dat, om eens een keer heel andere foto’s van jezelf te hebben dan die er normaal van je gemaakt worden. Ik heb het afgelopen jaar natuurlijk ook samen gewerkt met een fotografe en ik had ook niet blijer kunnen zijn met de resultaten. Mooie foto’s voegen echt zoveel toe aan je website.

  • Romy 13 december 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Absoluut! Mooie foto’s hebben is ontzettend waardevol, ook gewoon voor jezelf om op momenten of periodes te kunnen terugkijken. Ik kan me heel goed voorstellen dat je blij bent dat je voor je blog met een professionele fotograaf samenwerkt.
   Dank je voor je compliment trouwens! Juist met die twee foto’s ben ik ook onwijs blij.

 18. Evelyne 7 december 2019 op 11:42 am - Beantwoord

  De laatste fotoshoot waarin ik model stond dateert van toen ik mijn Vormsel deed, haha. Soms denk ik er wel eens aan om eens echt uit mijn comfortzone te stappen en mij zo’n shoot cadeau te doen, maar.. iets houd mij toch altijd tegen. De voorlaatste foto vind ik prachtig! Ik denk dat dit ook helemaal uit jouw comfortzone was die foto? Of niet? Ik ben echt wel fan van zo’n foto’s 🙂 En maak die ook graag als ik zelf een fotoshoot doe 🙂

  • Romy 13 december 2019 op 12:23 am - Beantwoord

   Ja, die foto was wel flink buiten mijn comfortzone. Het is een foto waarop ik voor mijn gevoel echt mijn lijf laat zien en dat vind ik toch altijd wel spannend. Maar uiteindelijk ben ik zó blij met het resultaat.
   Over je overweging om jezelf een shoot cadeau te doen, kan ik maar één ding zeggen: DOEN! Juist als je onzeker bent over jezelf, is zoiets ontzettend waardevol en mooi om te doen. Zo’n shoot kan echt juist je zelfvertrouwen een boost geven.

 19. Els 7 december 2019 op 1:31 pm - Beantwoord

  Super mooie outfits, maar die foto’s!!!! WOW!

  • Romy 13 december 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Thanks 🙂

 20. Odetta 8 december 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s! En wat goede outfits! Ik heb al heel vaak professionele fotoshoots en door amateurfotografen laten doen. Van groepsfoto’s tot bruidsreportage, een vriendinnenfotoshoot en portretfoto’s. Het levert toch de mooiste plaatjes van jezelf op, want de fotografen weten precies hoe je op je voordeligst op de foto kan komen te staan. Een echte aanrader voor iedereen!

  • Romy 14 december 2019 op 10:07 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve compliment! En wat gaaf dat jij regelmatig fotoshoots hebt laten doen. Professionele foto’s hebben is ontzettend waardevol. Zo heb je een mooie herinnering voor altijd.

 21. Saskia 9 december 2019 op 9:51 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s! En ik ben fan van je blauwe trui<3

  • Romy 14 december 2019 op 10:42 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Dat blauwe vest scoorde ik bij de IJ-hallen voor een klein prijsje. Heel blij mee!

 22. Nikita 10 december 2019 op 8:56 pm - Beantwoord

  Ik vind je warme outfits voor de herfst heel erg mooi! Helemaal Romy weer. Die donkerblauwe blouse (ik dacht toch dat het een blouse was) staat je echt goed trouwens! Als ik nog in mijn bloemetjesfase was dat had ik hem waarschijnlijk ook gekocht, maar ik ben eruit. Dus nu laat ik hem aan jou over 😉 Die foto op de steiger is trouwens inderdaad heel mooi! Ik weet welk gevoel je erbij hebt, maar dat is heel moeilijk onder woorden te brengen.

  Ik wil ooit een keer een shoot laten doen met mijn zusje, om onze ‘band’ vast te leggen en ook gewoon omdat het me heel leuk lijkt. Ik denk vooral dat als onze liefde voor elkaar doorschijnt het hele mooie foto’s worden. En zoals iemand voor me al zei, een fotograaf weet altijd mensen tot op hun ziel vast te leggen. Dat is het mooie aan die hobby.

  • Romy 14 december 2019 op 11:27 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je prachtige woorden over mijn foto’s! Met die blauwe top ben ik ook heel erg blij trouwens. Helemaal mijn ding door de vrolijke kleurtjes en de bloemen!
   Jouw idee voor een fotoshoot met je zusje klinkt als een heel goed plan trouwens. Foto’s hebben van jezelf met je dierbaren is ontzettend waardevol. Niets is de investering zo erg waard als een mooie foto van jullie samen.

Recente blogs