paarse jurk 10

Outfit | Een jurk die héél paars is voor een ex-paarshater

 • 3 november 2022
 • 8 Reacties
Categorieën: Outfits

Voor iemand die lange tijd riep niets met paars te hebben, is deze jurk vrij paars. Mijn kast hangt vol met kleur, maar paars was er daar jarenlang niet één van. Te heftig? Te donker? Ik heb geen idee onder welke steen ik verstopt zat met mijn afkeer voor paars. Wat ik wel weet, is dat ik inmiddels volledig bijgedraaid ben. Sinds ik vorig jaar met deze donkerpaarse trui in het pashokje bij Appel & Ei stond, spiek ik opeens wél tussen de paarse kledingstukken. Dat werpt zijn vruchten af, want laatst stond ik opnieuw met iets paars in mijn handen. Dit keer bij De Ruilhoek, een tweedehandszaak in de Rivierenbuurt. En ja hoor, die móest mee. De hoogste tijd om de jurk te laten zien in een Kopenhagens straatje!

Ereplek in de vakantiekoffer

Zoals het altijd bij mij gaat, mogen nieuwe items niet lang ongedragen in de kast blijven hangen. Geheel nieuw was deze jurk natuurlijk niet, aangezien ik hem tweedehands op de kop tikte. Maar ik moest en zou hem mee naar Kopenhagen nemen in mijn koffer. Op dag één kwam de jurk er al uit. Ik liep in deze jurk de hele stad door, bezocht de Botanische Tuin en genoot van een lekker etentje met Bart. De jurk heeft er meteen een flinke reis op zitten als vuurdoop en verscheen op een heleboel foto’s. Maar uiteraard heb ik hem ook ná de vakantie al tig keer aangehad. Ik ben zo verliefd op de jurk dat ik hem bijna altijd meteen weer aantrek zodra hij van het droogrek komt.

paarse jurk 8

Details all over

Het was natuurlijk niet voor niets dat ik deze jurk tot vakantie-outfit bombardeerde. Ik stop altijd alleen mijn lievelingsitems in mijn koffer voor op reis en had zo’n vermoeden dat deze jurk een nieuwe favoriet zou worden. En inderdaad, ik was er die dag meteen al dol op. De jurk is in alle opzichten anders dan anders. Op een positieve manier, wat mij betreft. De mouwen en de onderkant hebben ruches en de stof is transparant en is van een leuk motiefje voorzien. Verder heeft de jurk ook nog een subtiele open rug (als in: alleen een kleine gleuf is open) en een mooie strik in de taille en op de rug. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de pofmouwen die vrolijk mee zwieren als je rondjes draait of enthousiast zwaait.

Een heleboel pluspunten die dan ook maakten dat ik deze jurk bij De Ruilhoek niet kon laten liggen. Hij was met een prijs van € 15 lichtelijk overpriced voor een tweedehands jurkje dat nieuw hooguit € 35 zou kosten. Maar hé, ik sponsor graag leuke tweedehands zaakjes en had zojuist mijn hart verloren aan een nieuwe paarse aanwinst voor mijn kledingkast. Heel blij met elke euro die ik eraan heb uitgegeven!

paarse jurk 12

Denk nooit dat iets “niets voor jou” is

De paarse jurk leerde me een belangrijke kledingles:

Denk nooit dat items of kleuren je niet staan totdat je ze hebt gepast.

Ik had altijd het idee dat bij mijn huidtint bordeauxrood, legergroen en oudroze het beste staan (daarnaast draag ik zelf volop andere tinten, want ik laat me zéker niet maar in één kleurhokje proppen). Paars leek me te donker voor mij. Maar blijkbaar kun je daar pas iets over zeggen als je de kleur eens aantrekt (tip: een kleurenanalyse laten doen helpt ook mee!). Zo dacht ik ooit dat felle kleuren überhaupt te heftig voor me waren, terwijl ik nu nog maar weinig in neutrale tinten heb liggen. Ik vond mezelf geen maxi-jurkenmeisje, maar ben daar nu verslaafd was. En ik was er altijd heilig van overtuigd dat platformsneakers totaal niet iets voor mij waren. Zie mij nu eens trots zijn op mijn hipster-Puma’s met roze platformzolen.

Dus roep niet te snel “Nee joh, staat mij niet!” voordat je het aan je lijf hebt gehad. Tuurlijk, zet gerust een veto in voor de Carnavalsachtige bloemetjesgordijnjurk die van je overovergrootoma had kunnen zijn. Maar denk verder niet te snel “Dat is meer iets voor een ander”. Als een item je aandacht trekt, neem het mee het pashok in. Kijk naar je spiegelbeeld, draai rondjes en vraag een ander om advies. Soms staan de dingen die jij het minst “jou” vindt je eigenlijk fantastisch. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat je iets terughangt in het rek. Het beste wat er kan gebeuren is dat je een nieuw lievelingsitem ontdekt dat je bijna had afgeschreven.

paarse jurk 13
paarse jurk 6

De paarse jurk en verder bijna niets

Ik combineerde de jurk op deze foto’s met niet bijzonder veel andere dingen. We hadden goed weer in Kopenhagen, dus ik kon met zonder jas de straat op. Wel droeg ik een panty om koude benen te voorkomen, had ik uiteraard lekker lopende sneakers aan mijn voeten (een must voor stedentrips) en draag ik mijn lievelings-oorbellen: de houten oorbellen die ik van Kunstwerkje in mijn oor kreeg. Die vrolijken elke outfit op!

Ik geloof dat ik nog nooit zoveel complimentjes heb gekregen over een outfit als bij deze jurk. Toen ik laatst wat diepgaande hersenspinsels over introvert zijn deelde op Instagram stroomden er meer reacties binnen over mijn jurk dan over de inhoudelijke vraag die ik stelde. Ik voel me er zelf ook helemaal chic in. Het is een perfecte jurk om op doodgewone dagen te dragen, maar ik voel me er toch elegant in door de leuke details. En vind ik de gleuf op de rug toch iets te sexy of wil ik minder feestelijk voor de dag komen? Dan gooi ik er gewoon mijn spijkerjasje overheen.

In de winter draag ik de jurk vast met een leuk vest en een dikke panty eronder. En ’s zomers is het jurkje lekker fris door de transparante mouwen. Ja, ik geloof da tik mijn nieuwe lievelingsjurk heb gevonden. En ook meteen een nieuwe lievelingskleur: paars. Wie had dat gedacht?

Jurk: tweedehands via De Ruilhoek
Panty: Action
Schoenen: Duitse schoenenwinkel
Oorbellen: Kunstwerkje in je Oor (leuke shop op Instagram!)

Welke kleur dacht jij nooit te dragen en draag je nu toch?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 3 november 2022 op 8:39 am - Beantwoord

  Staat hartstikke leuk 🙂 Je mag natuurlijk best een favoriete kleur hebben én een kleur die je liever nooit-niet draagt. Als je je er maar fijn bij voelt. Ook om van mening te veranderen. Ik had dat met roze. Als meisje vond ik dat een vreselijke kleur, als tiener droeg ik het ironisch, en als volwassene vond ik het erg lang een kleur die vrouwen infantiliseerde … En nu ik dat stadium voorbij ben, draag ik hot pink jeans.

  • Romy 6 november 2022 op 9:25 pm - Beantwoord

   Te gek! Hot pink is ook nog eens de leukste kleur roze die er is. Zat niet in mijn kleurenpalet, maar ik draag hem lekker toch 😉

 2. Naomi 3 november 2022 op 8:55 am - Beantwoord

  Het staat je super, dat paars. Mooie jurk. Die mouwen geven ‘m net dat beetje extra. Ik had nooit blauw in mijn kast (niet eens heel bewust), maar nu ik pas een felblauwe trui kocht, weet ik zeker dat er meer blauw gaat komen.

  • Romy 6 november 2022 op 9:24 pm - Beantwoord

   Superleuk! Blauw vind ik ook een schitterende kleur. En felblauw is al helemaal gaaf 🙂

 3. Darina 4 november 2022 op 7:27 am - Beantwoord

  Een hele mooie jurk die je prachtig staat. Ik dacht altijd dat groen me niet echt stond tot ik een keer heel goed geholpen werd in een kledingzaak. Leuke ontdekking.

  • Romy 6 november 2022 op 9:24 pm - Beantwoord

   Leuk zeg! Groen is ook echt een prachtige kleur 🙂

 4. Simone 6 november 2022 op 7:12 pm - Beantwoord

  Wat staat die kleur je prachtig! Je haar komt nu zo mooi over. Love it! Ik dacht nooit appeltjes groen te dragen, maar ik heb me begin van het jaar eens laten kleden in een winkel. Nu draag ik deze trui toch met heel veel plezier.

  • Romy 6 november 2022 op 9:06 pm - Beantwoord

   Dank je wel! 🙂 En wat gaaf dat je appeltjesgroen meer draagt. Ook een supermooie en frisse kleur!

Recente blogs

High-end wish list | 9 producten waar ik voor spaar

24 oktober 2019|Lifestyle|

Over het algemeen ben ik niet echt een luxepaard. Alhoewel ik wel standaard de "dure" pindakaas koop en een paar meubels heb die nogal aan de prijs waren, doe ik verder zelden aankopen die een aanslag op mijn spaarrekening zijn. Wel kan ik er echt van genieten om lange tijd te sparen voor iets moois met een flink prijskaartje. Als ik het dan eindelijk koop, voelt dat echt als een cadeautje. In deze high-end wishlist deel ik 9 wat duurdere aankopen die voor (misschien) ooit op mijn wensenlijstje staan. Zo high-end zijn ze overigens niet. Spoiler: een sportauto of supersonische televisie staat er niet tussen.

Jezelf verwennen? 33 fijne manieren daarvoor die soms maar 5 minuten kosten!

1 augustus 2023|Zelfliefde, Lifestyle|

We verdienen allemaal zelfzorg in ons leven. Tijd en aandacht voor jezelf omdat je vindt dat jij het waard bent én omdat je weet dat je dat tussen de drukte door soms nodig hebt. Je hoeft echt niet meteen een compleet verzorgd saunaweekend te boeken of de hele Zara leeg te shoppen om jezelf te verwennen. Het kan ook iets veel kleiners zijn. Het zit 'm vooral in één ding: jezelf tijd gunnen voor dingen die je fijn vindt en daar met volle aandacht van genieten. En ja hoor, dat kan ook als je een drukbezette ouder bent, een goedlopend bedrijf runt of in gevecht bent met een chronisch tijdgebrek. Al trek je er maar 10 minuten voor uit! Dit zijn 33 kleine manieren om jezelf een fijn moment te geven.

Shoptip | Action inpakpapier boek (ook voor je bullet journal)

19 maart 2019|DIY|

Eerlijk is eerlijk, inpakken is niet een van mijn creatieve talenten. Maar wat niet is, kan nog komen! Dat was in ieder geval mijn gedachte toen ik een aantal boekjes met Action inpakpapier, stickers, enveloppen en kaarten tegenkwam. Ook ideaal voor je bullet journal overigens! Ik nam drie boekjes mee en geef je graag een kijkje in de boekjes. Zijn ze echt een aanrader? Ik deel mijn mening en laat je ook de kaart en cadeau-envelop zien die ik met het Action inpakpapier heb gemaakt.