myomy12

Outfit | Een kokerrok, een boel bloemetjes & een vrolijke MYoMY-tas

 • 16 juli 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms heb ik een outfit klaarliggen voor de volgende dag waarvan ik oprecht niet kan wachten hem aan te trekken. Dat was ook het geval toen deze verzameling van drie items mijn outfit van de dag moesten worden. Net gewassen mochten mijn nieuwste tweedehands aanwinsten (een kokerrok en een bloemetjesblouse) voor het eerst de kast uit. Ik combineerde ze met mijn duurzame shopper waarvan je niet anders kunt dan héél vrolijk worden.

De kringloopkoopjes die niet langer konden wachten

Ik heb respect voor mensen die hun nieuwe kledingaankopen gerust een maand of drie kunnen laten rusten in de kast. Mij lukt dat niet: ik moet en zal mijn kledingkoopjes direct aantrekken. Nu ben ik niet iemand die maandelijks kleding bestelt, dus dat scheelt. Maar áls ik dan iets nieuws heb, moet het ook acuut aan.

Anderhalve week geleden duikelde ik bij de kringloopwinkel een hele stapel aan vrolijke items op, waaronder een chique kokerrok van Sissy-Boy en een tuniek met bloemen van H&M. Die leken me perfect voor een niet zo zomerse zomerdag waarop ik toch fleurig voor de dag wilde komen.

outfit met kokerrok
outfit met kokerrok
kokerrok outfit
outfit met kokerrok
outfit met kokerrok

Kokerrokkriebels – is dat wel wat voor mij?

Bij het zien van deze kokerrok was ik op slag verliefd. Toch gingen er de nodige twijfels aan vooraf voordat ik ‘m definitief op de “Kopen!”-stapel in het kringlooppashokje legde. Ik heb het nooit zo op met strakke kleding en al helemaal niet rond mijn buik. Sinds een jaar heb ik regelmatig last van een opgeblazen buik (no worries, er is niets ergs aan de hand!), dus op dat gedeelte van mijn lichaam leg ik liever niet de nadruk.

Gelukkig kon ik mezelf in het pashokje al die onzin uit mijn hoofd praten. “Als ik een kokerrok wil dragen, trek ik die gewoon aan. Opgeblazen buik of niet!”, siste ik mezelf toe. Kleding is niet bedoeld om je te verstoppen en plekken te verhullen waar je niet blij mee bent. Het is vooral bedoeld om in te stralen, je zelfverzekerd in te voelen en jezelf te kunnen zijn. Ik voelde me in het pashokje vooral een zelfverzekerde vrouw in een kokerrok die ik nog niet had liggen. Dus hoppa, mee die rok! Gelukkig maar dat ik tot die conclusie kwam, want ik ben nu al weg van deze rok.

myomy tas smile it's contagious
myomy tas fairtrade

Duurzame shopper: MY CHANGEMAKER BAG van MYoMY

Verder draag ik mijn “nieuwe” tweedehands blouse, waar ik ook nogal vrolijk van word door de mooie bloemen. Maar vooral niet te missen is deze te gekke tas van MYoMY met daarop een tekst waarbij ik alleen maar heel hard kan ‘ja’ knikken. Lachen is aanstekelijk – en hoe! Bovendien geloof ik dat lachen je ook zelf een goed gevoel geeft. Zelfs als je niet vrolijk bent, kan een geveinsde lach in de spiegel al een bizar effect hebben op hoe je je voelt. Daarom draag ik deze shopper met toepasselijke quote met heel veel trots. Zo wordt boodschappen doen meteen nog leuker.

Wat ook zeker bijdraagt aan mijn draagplezier van de tas, is dat hij duurzaam is. Deze prachtige shopper heet de MY CHANGEMAKER BAG en is speciaal ontwikkeld samen met productiepartner Leatherina om meer werkuren (tegen een eerlijk loon) te creëren voor de makers in Bangladesh die het geld goed kunnen gebruiken én om jou, de makers en anderen een glimlach te bezorgen. Hij is fairtrade geproduceerd en is gemaakt van afvalkatoen. Met recht een tas om bij te lachen dus!

Je kunt ‘m nu bestellen via de site van MYoMY voor een eerlijke prijs. Naast de tas die ik draag, is er ook een exemplaar met oranje opdruk verkrijgbaar. Nog zo’n leukerd! Op die shopper prijkt de tektst ‘Ethical looks gorgeous on you’.

myomy tas fairtrade
myomy tas smile it's contagious

Ik ga op reis en ik neem mee…

Ik weet nu al welke tas ik binnenkort mee op vakantie neem: deze. Ik krijg er direct strandvibes van. Ook naar de supermarkt of als je een middag met veel spullen bij de hand op pad gaat, is zo’n grote en vrolijke tas handig. Een stuk beter dan de saaie plastic JUMBO-shoppers die ik meestal draag!

En na het dragen van deze outfit weet ik ook meteen welke kleding mee in de koffer mag. Deze kokerrok en blouse moeten sowieso mee naar ons huisje in het mooie Gelderland. Laat de vakantie maar komen!

Blouse: tweedehands (origineel: H&M)
Rok: tweedehands (origineel: Sissy-Boy)
Duurzame shopper MYoMY
Sneakers: Vagabond
Panty: Action

Wat voor tas neem jij graag mee tijdens een dagje weg?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met MYoMY.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 16 juli 2021 op 6:49 am - Beantwoord

  Een hele leuke outfit. En de tas is zeker handig, er kan lekker veel in, vind ik altijd heel prettig. Ook als ik een dagje weg ga, draag ik meestal een grotere tas.

 2. Noor 16 juli 2021 op 8:06 am - Beantwoord

  Leuke outfit, staat je echt heel goed. Kokerrokken zijn de laatste tijd echt mijn ding.

  Ik ben altijd een beetje sceptisch als een merk of bedrijf claimt dat ze ”respect hebben voor degene die de kleding maken tegen een eerlijk loon”. Want wat is eerlijk?

  • Carmen 16 juli 2021 op 8:29 am - Beantwoord

   Ik ben eerder sceptisch over merken die met geen woord over arbeidsvoorwaarden van de makers reppen. Maar inderdaad, “een eerlijk loon” blijft nog steeds abstract en zal in Bangladesh lager zijn dan wat het hier is (maar dat is logisch want dat zijn de vaste lasten ook). Het zou nog transparanter zijn als ze een berekening met cijfers en uitleg erbij hadden gezet.

  • Romy 25 juli 2021 op 3:49 pm - Beantwoord

   Goede vraag inderdaad! Ik ben zelf soms wat sceptisch met merken die specifiek een duurzame lijn uitbrengen (zoals bijvoorbeeld L’Oreal naast de op dieren geteste producten opeens een vegan lijn uitbrengt) om aan een trend mee te doen. Zeker als ze dan wat vaag blijven over wat duurzaamheid precies inhoudt.
   Bij MYoMY maak ik me daar niet zo druk over, omdat het merk al vanaf dag 1 bekendstaat om de duurzame tassen. Op hun site hebben ze trouwens ook meer informatie staan over wat duurzaamheid voor hen inhoudt, bijvoorbeeld over de afkomst van de materialen en de productiepartners in Bangladesh en India met wie MYoMY werkt. Want inderdaad, het is wel zo fijn als duurzame merken ook over dat soort details transparant zijn en geen al te algemene claims doen 🙂

 3. bychristiana 16 juli 2021 op 9:02 am - Beantwoord

  De rok is erg leuk, mooi gecombineerd ook met de blouse. Ik vind het ook altijd fijn om nieuwe spulletjes direct te kunnen dragen! Wat een misère was dat toendertijd met mijn trouwjurk, toen moest ik pas lang wachten om hem te kunnen dragen;-)

  • Romy 25 juli 2021 op 3:45 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan ik me helemaal voorstellen! Lijkt me ook echt een uitdaging om, als je eenmaal dé jurk hebt gevonden, zo’n tijd te moeten wachten totdat je hem aan kunt. Aan de andere kant vergroot dat wel de voorpret nog meer natuurlijk 😉

 4. Madelon 16 juli 2021 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wat een leuke rok! En groot gelijk, kleding is niet bedoeld om je in te verstoppen! En wat een mooie shopper, extra mooi door de boodschap erachter. Ik heb een oude suede shopper die ik overal mee naar toe neem ook al is ie ontzettend versleten. Ooit voor mijn eerste loon gekocht en nog trots op haha. Maar mijn favoriete tas is er een die niet bijzonder mooi is maar wel heel handig en comfortabel. En die heb ik dan weer gekregen als kerstcadeau bij mijn vorige werkgever. Hmm, ik zie een terugkerend thema met tassen en werkgevers bij mij haha

  • Romy 25 juli 2021 op 3:44 pm - Beantwoord

   Haha, juist leuk dat je aan beide tassen een mooie herinnering aan een oude of nieuwe werkgever hebt! Ik ben ook nog steeds een beetje sip dat mijn van mijn eerste loon gekochte tas tot de laatste draad versleten was, haha.

 5. Irene 16 juli 2021 op 2:09 pm - Beantwoord

  Ik vind die rok je heel mooi staan! Zo lang jij je er goed in voelt moet je het dragen vind ik. Vroeger droeg ik heel vaak vrij strakke rokken en jurkjes maar sinds ik zwanger ben geweest vind ik het soms toch niet meer zo mooi staan, al hangt het er ook van af hoor. Ik vind zeker niet dat ik mijn buik moet verstoppen maar ergens is het toch ook lastig :p
  Zalig ook, zo’n grote tas! Ik heb een grote okergele ribfluwelen shopper van Studio Noos. Daar past mijn halve huis in, haha :p Ik hoef nooit meer een tasje te vragen in de winkel ook.

  • Romy 25 juli 2021 op 3:40 pm - Beantwoord

   Oeh, tassen waar halve winkels in passen, zijn te gek! Voor mij kunnen tassen ook nooit té groot zijn 😉
   Kan me trouwens voorstellen dat outfits kiezen na je zwangerschap misschien wat lastiger is. Dat lijkt me ook nog best ingewikkeld, ook omdat je natuurlijk negen maanden je hebt gekleed naar je babybuik. Maar daar kun je vast langzaamaan je weg in vinden 🙂

 6. Tamara 16 juli 2021 op 4:49 pm - Beantwoord

  Deze outfit staat je prachtig! Het is helemaal jou, maar toch ook geschikt voor als je een zakelijke afspraak hebt. Zo leuk om te lezen dat jij altijd van dit soort pareltjes scoort bij de kringloop. Ik kijk ook wel eens maar helaas nog nooit iets leuks gevonden.

  • Romy 25 juli 2021 op 3:38 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Enne, ik weet zeker dat het jou vast ook een keer gaat lukken om iets moois bij de kringloop te scoren. De aanhouder wint, zeker als het op kringloopshoppen aankomt 🙂

 7. Anouk 18 juli 2021 op 4:46 pm - Beantwoord

  Dat is nou nog een goede tas waar je veel in kwijt kan, en wat tof dat het van afvalkatoen gemaakt is! Kokerrokken vind ik heel mooi, maar ik durf ze nooit zo goed aan om de redenen die je in het artikel noemt, wie weet ooit!

  • Romy 22 juli 2021 op 11:52 pm - Beantwoord

   Zeker een keer doen, al helemaal als je een mooie tweedehands kokerrok kunt scoren 🙂 Ik vond het ook echt wel een ding om zo’n rok aan te trekken, maar voelde me er, toen ik hem aanhad, zo goed en vrouwelijk in.

Recente blogs

XL-review | Vleesvervangers AH (van worstjes tot vegan kroketten)

19 april 2022|Groen doen, Lifestyle, Recepten|

Het is tijd voor een van mijn favoriete rubrieken: de vega-test. Met veel plezier offer ik mezelf regelmatig op als proefkonijn voor nieuwe vega-burgers. Aangezien Albert Heijn de laatste tijd goed bezig is om zijn vega-assortiment te vernieuwen, kocht ik de afgelopen maanden een heleboel vleesvervangers bij AH. Verrassend lekkere pittige worstjes, een linzenburger die ik elke dag wel zou kunnen eten, maar ook een balletjes en schnitzels die ik maar "mwah" vond. Zie hier mijn ongezouten oordeel over een hele verzameling vleesvervangers van AH!

Onpopulaire meningen | 24 dingen waar ik vast afwijkend over denk

27 augustus 2021|Persoonlijk|

Het lijstje met 'unpopular opinions' op Irenes blog zette me laatst direct aan het denken. Ook ik houd er soms een impopulaire mening op na. En ja hoor, vaak zonder schaamte. Omdat ik heel nieuwsgierig ben of deze meningen écht zo afwijkend zijn of dat ik onder mijn lezers nog meer niet-avocadoliefhebbers, niet-iPhone-fans en fietswinkelluchtsnuivers heb, deel ik 24 van mijn impopulaire meningen.

5 tips voor uitjes in het najaar

12 november 2016|Lifestyle|

Als het in het najaar echt koud begint te worden, zit ik vaak het liefst thuis achter de computer series te kijken en te knutselen. Toch moet ik er in het najaar vaak voor waken dat ik niet te veel binnen zit. Er even op uitgaan kan een mens ontzettend goed doen. Ik ga dan ook graag (mid)dagjes weg. Uiteraard wel dik ingepakt in mijn winterproof outfit, compleet met sjaal, handschoenen en dikke sokken. Maar die yeti-look heb ik er graag voor over, want er is in Nederland genoeg te beleven in de laatste maanden van het jaar. Inspiratie nodig? Vandaag deel ik 5 tips voor leuke uitjes in het najaar.

Ga naar de bovenkant