blauwe top 5

Outfit | Een vrolijke outfit op een snikhete zomerdag

 • 19 augustus 2020
 • 16 Reacties
Categorieën: Outfits
outfit blauwe polka dot top

Wat draag je als op een zonovergoten zomerdag de mussen haast van het dak vallen? Tja, zo min mogelijk natuurlijk. Aangezien ik het ook zo wat vind om in bikini over straat te wandelen, koos ik voor een luchtige zomeroutfit met felle kleuren. Iets met een roze broek, vrolijke polka dots, leuke strikken en niet te veel stof…oftewel, de perfecte outfit om zo’n dag toch nog vrolijk door te komen. Kijk je mee?

Welk lapje stof wordt het vandaag?

Ik ben vast niet de enige die op hete zomerdagen de nodige outfitstruggles heeft. Tja, als het zweet van je voorhoofd druppelt, lijkt elk extra lapje stof te veel. Maar aangezien ik voor mezelf geen fan ben van crop tops en broekjes waar je billen uit vallen, zal ik toch net wat meer stof uit de kast moeten trekken. Op een van de zonovergoten dagen vorige week besloot ik voor een roze pantalon en een vrolijke blauwe blouse te kiezen. Dat leek me nog de meest hittegolfbestendige én leuke outfit.

outfit roze broek

Blauw met witte stippen

Gelukkig voor mij liggen in mijn kast niet alleen dikke truien en warme vesten. Tussen de blouses met lange mouwen kwam ik dit luchtige topje tegen. Ik kocht het alweer twee jaar geleden bij de kringloopwinkel. Om eerlijk te zijn draag ik het niet vaak, maar het is wel zo’n typisch weinig-stof-kledingstuk waar je op een warme zomerdag mee kunt aankomen. Het topje heeft fleurige vlindermouwtjes, een vrolijke strik en een leuk stippenpatroon. Oftewel, drie redenen waarom ik er nogal weg van ben. Dit keer draag ik de top met een roze broek, omdat ik – ook oververhit en wel – een beetje kleur wel kan gebruiken.

outfit blauwe polka dot top

De pantalon waar ik ‘s zomers in lééf

Dit soort wijde pantalons (deze heet blijkbaar een culotte) zijn voor mij wat spijkerbroeken voor veel anderen zijn. Ik ben en blijf een jurkenmeisje, maar ik heb wel twee wijde pantalons die ‘s zomers heel regelmatig de kast uit mogen. Je kunt je er lekker vrij in bewegen zonder dat je je suf zweet en de stof is ook een stuk fijner en luchtiger.

Nog een pluspunt: ik kan mijn steunkousen mooi onder zo’n broek verstoppen (als het goed is, weet alleen de oplettende kijker ze op de foto hieronder te spotten). Niet dat ik me voor mijn steunkousen schaam trouwens. Zeker op de allerheetste dagen ben ik een paar keer gewoon met zichtbare kousen onder mijn maxi-jurk de straat op gegaan. Iedereen doet een laagje kleding uit in de zomer; dan hoef ik mijn benen niet als enige onder een dikke panty te verhullen. Maar voor af en toe voel ik me in zo’n broek net wat prettiger dan in een jurk. Niemand die de kousen nog ziet!

De magie van broeken

Wat ik trouwens ook een feestje vind aan dit soort broeken is dat mijn benen hierin wel in één klap een paar centimeter langer lijken. Magisch wat broeken kunnen doen! Het grappige is dat mensen mij (zowel op foto’s als in het echt) weleens kleiner inschatten dan ik ben…totdat ik een broek aantrek dus! Grappig dat jurken of rokjes blijkbaar zo vertekenen.

Maar ook buiten dat om is dit een fijne broek om regelmatig te dragen. Alhoewel ik ook wel weer blij ben dat ik mijn outfits sinds deze (minder hete) week niet meer alleen op de hoeveelheid stof hoef uit te zoeken. Tja, ik blijf toch een Nederlander. Altijd wat te piepen over het weer 😉

Roze broek: Stradivarius
Blauwe top: onbekend (tweedehands)
Witte gympen: BlueBox (via Zalando)

Wat droeg jij op de allerheetste zomerdagen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 augustus 2020 op 6:27 am - Beantwoord

  Een hele leuke outfit, staat je mooi! Ik vind culottes ook erg leuk en heb deze ook gedragen tijdens de hete zomerdagen. Lekker luchtig 🙂

  • Lianne 19 augustus 2020 op 8:14 am - Beantwoord

   Leuke outfit! Je steunkousen vallen niet eens op hoor 😉 Ik heb het andersom, ik heb met zo’n warm weer juist het liefst een jurkje of een korte broek aan. Als ik toch een lange broek aan moet vanwege mijn werk draag ik een harembroek. Die zijn dun en luchtig en zitten echt superlekker!

 2. Lisa 19 augustus 2020 op 7:17 am - Beantwoord

  Mooie combi, geweldig bloesje en toffe broek! Ben ook op zoek naar een culotte, maar waar koop je die? Leuk geposeerd voor de roze garagedeur.

 3. Geke 19 augustus 2020 op 8:11 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! Dat bloesje is zo tof!
  En goed dat je je comfort laat primeren op wat mensen eventueel zouden zien aan kousen. (hebben ze niets over te vinden trouwens)

  Als ik me onder de mensen moest begeven, was het ook een lange luchtige broek met topje. Thuis gewoon een luchtige short in plaats van de lange broek. Maar wel een die alles netjes bedekt, want nee, van die shortjes die je evengoed niet kon aandoen, dat is ook mijn ding niet.

 4. bychristiana 19 augustus 2020 op 8:12 am - Beantwoord

  Wat een mooie combinatie van kleuren! Ik vind zowel de broek als het blousje erg leuk, zulke items zouden ook in mijn kast kunnen hangen.

 5. Naomi 19 augustus 2020 op 9:07 am - Beantwoord

  Leuke outfit! En jij vindt dan ook weer kleurrijke garagedeuren om voor te gaan staan. Vind ik leuk;).

 6. Daenelia 19 augustus 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Ik ben juist geen jurkenvrouw, maar heb de afgelopen tropische periode dus in jurken geleefd. Vandaag voor het eerst weer een broek aan en dat is even wennen. Ik vind de kleurencombinatie weer heel goed gevonden. Staat leuk bij elkaar!

 7. Laurinemin 19 augustus 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Leuke outfit, die kleuren gaan ook zo mooi samen! Ik draag zelf ook graag luchtige broeken bij warm weer, maar dan meer uit praktische overweging. Ik moet lang fietsen en dan is een maxi-jurk niet altijd even handig.

 8. Iris 19 augustus 2020 op 11:38 am - Beantwoord

  Die broek is echt geweldig! Wat een mooie kleur! En ik snap heel goed dat je er in leeft, want hij lijkt me heerlijk zitten. Mooie stof.

 9. Meaghan 19 augustus 2020 op 1:07 pm - Beantwoord

  Staat je super mooi! Ook leuk gecombineerd dat blauw op die roze broek. Ik draag op deze hete dagen zo min mogelijk, hemdje en kort broekje. Misschien niet het meest modieuze, maar wel comfortabel en luchtig!

 10. Irene 19 augustus 2020 op 1:12 pm - Beantwoord

  Supermooie broek en outfit! Staat je ook heel leuk. Fijn ook om te lezen dat je je niet aantrekt of je kousen zichtbaar zijn of niet. Comfort boven alles!

 11. Justine 19 augustus 2020 op 10:20 pm - Beantwoord

  ZO LEUK! Ik vind het altijd zo stoer dat jij zulke felle kleuren draagt en ook elke keer leuk weet te combineren. Ik speel toch meestal maar op safe, maar als ik jou dan zie dan denk ik “why not, kijk hoe leuk!”. Ook deze weer, een topper!

 12. Rachel 20 augustus 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke en vrolijke outfit weer, je kan heel goed combineren. Ik ben dan toch altijd een beetje save.. zwarte broek soms dan een kleurrijk topje. Toch probeer ik nu wel meer kleurrijke printjes en jurkjes te scoren

 13. Giovanna Jansen 22 augustus 2020 op 10:40 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit, staat je goed. Lekker luchtig ook.

 14. Els 24 augustus 2020 op 8:42 am - Beantwoord

  De outfit is niet alleen leuk, maar hij staat je erg mooi. Het lijken mij ook fijne kledingstukken als het warm is. Lekker los!

 15. Anna 24 augustus 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Wat een leuke en vrolijke outfit! Met warm weer ben ik ook fan van luchtige broeken en midi- en maxi-rokken.

Recente blogs

Mijn 5 favoriete series van eigen bodem

8 oktober 2016|Lifestyle|

Orange is the New Black, Gilmore Girls en Game of Thrones... Dankzij Netflix heb je tegenwoordig zonder moeite toegang tot honderden of zelfs duizenden buitenlandse series. Ook ik ben een echte bingewatcher en kijk het liefst alle afleveringen van een serie achter elkaar. Ondanks het enorme aanbod aan vooral Amerikaanse series, blijf ik echter een enorm zwak houden voor series van Nederlandse bodem. Soms vind ik het jammer dat 'onze' series een beetje ondergesneeuwd raken door de grote Amerikaanse kaskrakers. Nederlandse series mogen ook weleens in het zonnetje gezet worden, toch? Daarom vertel ik vandaag waarom ik zo van Nederlandse series houd en deel ik mijn 6 favoriete series van eigen bodem. Zap je mee?

Is het gras wel groener aan de overkant?

18 september 2016|Persoonlijke groei|

Ik weet nog goed dat ik als kind het liefst elke dag bij mijn  vriendinnetjes wilde zijn. Zij mochten wel zoveel snoepen als ze wilden, wel elke dag logeerfeestjes geven en kregen toch nooit op hun kop. Later, als ik groot zou zijn, zou ik precies hetzelfde leven willen als zij. Dan zou ik de hele dag op straat spelen, me misselijk eten aan snoepjes en vooral heel erg gelukkig zijn. Ik wist het zeker. Anderen hadden het perfecte leven en dat wilde ik ook. Aan de overkant was het gras altijd groener. Maar is dat wel zo?

Supersimpel recept voor ravioli (vegetarisch & binnen 20 minuten klaar!)

23 maart 2022|Recepten|

Geef je mij een menukaart in een Italiaans restaurant? Dan bestel ik bijna altijd hetzelfde: ravioli. Gelukkig voor mij hoef je voor ravioli niet per se in gezellige restaurantjes met geruite tafelkleedjes aan te schuiven. De verse pasta’s uit de supermarkt maken het heel makkelijk om binnen no time zelf ravioli op tafel te zetten. Dit recept voor ravioli kost je maar 20 minuten, heeft een heerlijke tomatensaus die niet uit een potje komt én bevat een heleboel groenten. Zin in iets simpels en toch lekkers? Ik deel het recept met je.

Ga naar de bovenkant