jurk met bladeren

Outfit | De extravagante verenjurk & mijn teddy-jasje

 • 2 november 2023
 • 2 Reacties
Categorieën: Outfits

Soms heb ik zin in een tikkeltje over the top. Gewoon omdat het kan! En oké, misschien ook doordat ik tijdens deze klusperiode waarin ik al genoeg tijd in kluskloffies doorbreng extra snak naar mezelf uitbundig optutten. Voor en na het klussen loop ik er dan ook heel graag extra feestelijk bij. Bijvoorbeeld in deze lichtelijk extravagante verenjurk met oneindig veel ruches, die ik een tijdje geleden tweedehands kocht bij de IJ-hallen. Ik gooi dan graag mijn lievelings teddy-jasje eroverheen voor een outfit die me op en top gelukkig maakt. Ik laat hem je zien!

Soms even vaarwel tegen de kluslook

Ik weet nog dat ik tijdens de klusperiode in mijn appartement elke dag in een grijze slobbertrui rondliep. Niet heel vreemd natuurlijk! Die trui en mijn uitgelubberde joggingbroek kregen er met de dag meer verfvlekken, slijtageplekken en haaltjes bij. Dat heb ik liever op die kleding dan op mijn mooie nog mee te verhuizen jurken! Maar ik merkte ook dat ik in die periode enorm blij werd als ik een keer een niet-klusafspraak had. En dus een reden om me extra uit te sloven voor een outfit. Even niet die bespetterde trui en afzakkende broek met daaronder vaal geworden sneakers vol witte spetters. Nee, iets waarin ik me echt mezelf voel!

Daarom doe ik het tijdens het klussen in onze huidige huis anders. Voor de goede orde: ik klus uiteraard nog steeds in een klustrui en slobberbroek en mijn schoenen zijn door al het bouwgruis zo mogelijk nog viezer dan vorige keer. Maar wat ik wél anders doe, is dat ik me pas omkleed in mijn kluskleding zodra ik het nieuwe huis instap. Ook trek ik direct weer iets vrolijkers aan zodra ik aan het eind van de dag de klusdeur achter me dichttrek. Zo loop ik er niet de hele tijd in slobbertruien bij en voel ik me meer “mij”. Het maakt voor mij in elk geval een wereld van verschil. Hoe oppervlakkig het ook kan klinken: fleurige jurken doen gewoon echt iets met mijn humeur.

jurk met bladeren 7

De verenjurk met oneindig veel ruches

Het label “outfit die mij blij maakt” verdient deze jurk zeker. Hij is in vele opzichten over the top en dat vind ik er nu juist zo geweldig aan. Ik kocht de jurk onlangs bij de IJ-hallen voor een paar euro en had er niet verliefder op kunnen zijn. De jurk heeft alle extravagante details die ik zo leuk vind. De voorkant is bijvoorbeeld iets korter dan de achterkant, waardoor het nóg leuker wordt om er als een kind mee rond te zwieren. Daarnaast heeft de jurk de prachtigste ruches, zowel aan de onderkant als bij de mouwen. De mooie fladdermouwen kan ik alleen helaas pas in de zomer showen, zodra het opnieuw met-korte-mouwen-weer is.

Verder is elk kale stukje stof voorzien van een vrolijke roze veeropdruk én telt de jurk oneindig veel goudkleurige stippen. Op de foto zie je het niet goed, maar in het echt schitteren die heel mooi. Dus ja, een cashual jurk kun je dit niet noemen. Maar laat ik nu net een voorliefde hebben voor jurken die net iets extra’s hebben. Hoe meer ruches en hoe vrolijker de print, hoe beter!

jurk met bladeren 5
jurk met bladeren 9

En hét teddy-jasje dat nooit lang in de kast hangt

Voor deze outfit combineer ik de verenjurk met mijn allergrootste liefde uit mijn kledingkast. Dat is dit oudroze teddy-jasje. De binnenkant is na vier jaar trouwe dienst helaas een beetje stuk aan het gaan. Ik wil binnenkort eens mijn schoonzus lief aankijken of zij en haar naaimachine daarbij kunnen helpen. Dit jasje wegdoen is namelijk zéker geen optie. De teddy-stof is de allerfijnste ooit en de binnenkant van het jasje voelt ook nog eens fleece-achtig aan. En dan vind ik het jasje er door de niet te lange lengte ook nog eens stijlvol uitzien, wat best uniek is voor dit soort fluffy kleding. Ja, dit is typisch een jasje dat in de koude maanden van het jaar nooit langer dan één week in de kast blijft hangen.

Toevallig kreeg ik laatst een paar keer de vraag waar het jasje vandaan komt. Ook dit is een tweedehands vondst en er zit ook nog eens geen merk in het jasje. Dus ik heb helaas geen gouden tip waar je iets soortgelijks kunt vinden. Mijn jasje vond ik op de Koningsdag-vrijmarkt vier of vijf jaar geleden. Ik heb nog nooit zo dankbaar gebruikgemaakt van een Koningsdag-vondst als met dit jasje!

jurk met bladeren 2
jurk met bladeren 4

Meer “Waarom niet?”-outfits

Wat ik me opeens realiseerde terwijl ik tussen de verkleurende bomen op een warme nazomerdag in deze outfit rondliep? Wat ben ik blij dat ik dit soort outfits nu gewoon draag! Er was een tijd waarin ik absoluut niet alles durfde aan te trekken. In elk geval niet naar school, studie of werk. Inmiddels ben ik de outfitschaamte grotendeels voorbij. Ik draag veel vaker “Waarom niet?”-outfits. Oftewel: outfits waarvan ik weet dat menig persoon ze niet geweldig zal vinden, maar die ik zelf wél fantastisch vind.

Ik kan wel, zoals ik in mijn tienerperiode deed, steeds op safe kunnen spelen door alleen mijn “veilige” basic tops te dragen met de skinny jeans die in de mode zijn eronder. Altijd goed! Weinig mensen die er iets van vinden. Maar waarom zou ik als dat mij niet ultiem blij maakt?

Gelukkig sta ik er nu anders in. Ik draag wat ik wil dragen, trek gerust een tikkie extravagante jurk uit de kast op een doodgewone woensdagochtend, word bijvoorbeeld ook heel blij van mijn hysterische knalroze ruche-top en vind het niet spannend meer om daarmee de straat op te gaan. Vaak genoeg krijg ik juist leuke reacties als ik iets draag wat uit mijn comfortzone is of wat opvalt. En als mensen er wel iets negatiefs van vinden, so be it. Als kleding jouzelf maar gelukkig maakt, toch?! En dat doen deze heerlijke over-the-top-jurk en het ultiem fluffy jasje zeker.

Jurk: tweedehands (via de IJ-hallen)
Teddy-jasje: tweedehands (van de Koningsdag-vrijmarkt)
Schoenen: Duitse schoenenwinkel
Oorbellen: HEMA
Panty: Action

Heb jij ook zo’n ultieme “Waarom niet?”-outfit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 2 november 2023 op 9:28 am - Beantwoord

  Staat je leuk! Ik heb eigenlijk stiekem ook best wat ‘over-the-top’ in de kast hangen. Maar goed, mijn zuurstokroze wijde jeans zijn bij mij een ‘normale look’. Dus misschien is mijn over de top iets extremer…? Maar ik draag weinig jurken en ik denk dat dat mijn over de top outfits zijn die ik best iets meer mag dragen dan ik nu doe.

 2. Joke 2 november 2023 op 11:24 am - Beantwoord

  Deze outfit staat je geweldig!
  Prachtig kleurgebruik en leuke items.
  Cowboy laarzen zouden er ook heel mooi bij lijken.
  Te weinig mensen durven zich zo te kleden. Het straatbeeld zou er dan wat vrolijker uitzien.
  Ik kleed me ook anders dan de meesten.
  Meer vrouwelijk. Ik draag graag rokken, jurken, hoeden en gekleurde baretten.
  Ik maak zelf ook kleding.
  Ik trek me van de omgeving helemaal niets aan en voel me in mijn kleding.

Recente blogs

Positief blijven bij tegenslagen, hoe dan?! (10 tips)

29 juli 2019|Positiviteit|

Allemaal krijgen we weleens met tegenslagen te maken. Helaas. Je wordt bijvoorbeeld afgewezen voor een leuke baan, je feestje valt in het water of je wordt "verrast" door een kapotte wasmachine die een deel van je spaarrekening opeist. Ik krijg weleens vragen over positief blijven bij tegenslagen. Hoe doe ik dat? Wat helpt mij daarbij? Nou, soms lukt het heel goed, soms iets minder, maar oefening baart kunst. Dit zijn 10 tips die mij helpen om positief te blijven als het tegenzit.

Mijn allerlaatste werkdag bij mijn allereerste baan

31 juli 2018|Persoonlijk|

Iets meer dan een jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in het kantoor. In mijn roze colbertje werd ik enthousiast begroet door de receptioniste, schudde de hand van de jongen die al snel mijn nieuwe collega bleek te zijn en kreeg ik een toegangspas in mijn handen gedrukt. Het was het begin van een nieuw avontuur. Mijn eerste stappen als kersverse werknemer in de grotemensenwereld. En nu, 1 jaar en 3 maanden later, trek ik vandaag die deur van het grote kantoor achter me dicht om een nieuw avontuur aan te gaan. En wat is er in die tijd veel gebeurd! 

12x Dit begrijpt mijn vriend niet aan mij

2 oktober 2020|Persoonlijk|

"Zeg schat, wat vind jij eigenlijk gek aan mij?" Het was een druilerige donderdagmiddag en ik moest wat. Nou, die vraag levert geheid wat leuke gespreksstof en - toegegeven! - ook de nodige "Ik? Echt niet!"-discussies op. En nog een onderwerp voor een blog ook! Je raadt het al: ik deel 12 dingen die mijn vriend een tikkeltje gek aan mij vindt. En waar ik het uiteraard niet altijd even erg mee eens was.